INTE BRA UPPDATERING ..

Just nu så ligger inte uppdatering på topp kan man säga .. Jag har inget att skriva om, inget sug. Jag känner helt enkelt inte för att blogga, men när jag väl är inne på datorn så kan jag väl skriva något känns det som. Även fast jag egentligen inte vill. Eller jag känner att jag har ingenting att skriva om.
Eller jag har massor idéer om vad jag kan skriva om, men jag har inte tiden och tålamodet att göra det. Oftast samtidigt som jag bloggar gör jag annat eftersom jag tycker att det är jobbigt att bara skriva. Så därför tar det ganska lång tid när jag ska göra inlägg. Men just nu är det bloggtorka och det verkar det vara för Annies det också. Men när jag känner mig peppad att skriva så kommer det bli fler roliga inlägg, jag lovar



Träningen igår gick sådär. Hon kändes fin i början, men ville inte helt ställa sig i höger varv. Gick bra när vi började hoppa, men det var en som kollade som jag själv tycker är duktig och fick direkt lite krav på mig själv och blev faktiskt lite nervös, vilket märktes. Sedan när vi hoppade bana som för min del låg mellan 1- 1,10 så fick jag in några jättefina språng, men ibland så gick hon åt sidan. Jag själv var inte på topp och vill verkligen inte att det ska bli fel eller krascha. Man kan nog säga att jag är lite rädd för det, vilket genast spökar till det. Jag blir nervös, gråtfärdig, arg. Detta gäller inte bara ridning, utan även i min vardag. Som när jag tex ska räkna en uppgift och jag fattar inte och det blir fel vill jag bara riva sönder boken och bara lägga mig ner och tjuta. Vet inte varför, ärligt.

I slutet hade jag fått hoppa ganska många gånger eftersom jag fick hoppa om ibland och då började hon bli lite trött. Och så är hon i högbrunsten just nu, vilket inte gör saken bättre. Så i slutet stannade hon på en oxer som nog låg på 1,10 m några gånger. Jag kände nästan själv att jag nästan släppte henne åt sidan så hon kunde vägra för jag själv kände att vi inte kunde klara det, eller att vi skulle riva/krasha/jag skulle ramla av. När jag stannade henne efter att hon hade gått åt sidan för att göra om så ställde hon bakdelen åt vänster och vägrade, verkligen vägrade att gå rakt, hur mycket jag än tryckte med min skänkel. Hoppas det har med brunsten att göra ..
Men sen så hoppade hon den, vi kom lite fel men hon hoppade iallafall. Som om det inte var någonting och då insåg jag - min ponny kan faktiskt.
Fattar inte hur jag kan sjunka så lågt och tro att vi inte klarar det. Som om jag inte tror på mig ponny. Eller är jag nog bara rädd. Rädd för att ramla av och slå mig eller att hästen ska skadad och i det här fallet Pitchi.



Banan. Hon stannade på 4an och 5an och någon gång svängde jag av henne vid 3-kombinationen för annars hade det inte gått bra. Och så är det så svårt för mig att rida Pitchi på stor häst-avstånd. Skulle nog vara lite lättare att rida henne med ponny-avstånd. Hon är ju trots allt en ponny.



Daniella

INSLÄPPET IKVÄLL

Idag när jag kom hem från skolan så dök jag direkt ner i läxböckerna. Kollade så att jag kunde det vi har till fysikprovet imorgon. Sen gjorde jag lite tyska och ergonomi (idrott). Förresten jag fick MVG i dans, inte illa det! (A)
Sen efter pluggandet gjorde jag och min bror kvällsmat, pappa eller mamma var inte hemma så vi gjorde bara något enkelt ;)
Vid kvart i åtta när pappa hade kommit hem så åkte vi ut till stallet. Mockade åt Pricken och Prinsen. Tog in hästarna och dom skötte sig bra! Det har ju regnat/snöat här men det blev ju ingen snö på marken men i stallet så var det snö på marken. Men det har väl smällt till imorgon för det var ju inte mycket snö. Men mytte täcke på Pricken och Chasmine till ett torrt.
Pricken var ju blöt och när jag krama om honom så lukta det sommar? Haha lite konstigt men det gjorde det!!
Nu sitter jag framför soffan och läser om lite på internet till provet imorgon ;d

Annie


HÄSTFRI DAG

Idag var jag hästfri då. Vickan fixar allt till Pricken.
Idag var jag med i tidigare gruppen på konfirmationen, för att vi skulle kolla på film. Någon undrade var jag konfirmerar mig och det är i Lillkyrkan i Motala. Väldigt kul faktiskt, var i Vadstena förra helgen, i helgen ska vi till Stockholm och om någon vecka så kommer konfirmander från Linghem och kanske Finspåg :D
Men när jag kom hem så satt jag på altanen i solen och stekte! Hade läxböckerna bredvid också så kollade jag igenon det vi har till provet tills på fredag.
Ringde mamma och sa att jag ville fixa en ny plattång så när hon kom hem så åkte vi till Elgiganten. Köpte en där i höstas men den funkar inte längre, den hettas inte upp. Så nu köpte vi en annan så hoppas att den funkar bra för den var dyrare. "Ta den dyraste så blir det bra".
Har precis duschat så nu ska jag torka håret och prova att platta håret (A) Har inte plattat på jättelänge så saknar det :D


Fick bli en bild på mig idag bara för att det är en hästfri dag idag! ;)

Annie



HISSAR MOUNTAIN HORSE SPORT SKOR

Hissar verkligen Mountain Horse Sport's stall/ridskor! Har sådana och är riktigt nöjd med dom! Dom tål vatten bra men om man går i en djup vattenpöl så är det självklart att det läcker in. Dom har även bra ventilation. Använder dom året runt både på sommaren när det är vamt och på vintern när det är kallt! Det finns ingen stålhetta i dessa skor och det tycker kanske vissa inte är bra, men jag har blivit trampad av hästar med dessa skor och mina tår har inte gått av. Så detta är inget jag tycker är dåligt, skorna känns inte som "stallskor" och det är nog för att dom inte har stålhetta och är bra formade. Sulan på skon är formad så att dom passar stigbygelplattorna från Mountain Horse. Det finns även chaps som man kan köpa till, själv tycker inte jag dom är så snygga men det är ju inget man tävlar i. Det finns två olika färger, svart och typisk mocka färg. 
Har haft mina sen 2008-2009. Och nu har jag funderat på ett par nya likadana, för att jag har slitit ut dom så sulan inuti är inte så skön längre, men jag använder mina varje dag jag är i stallet.
Är det någon som vet vart man kan köpa dom? Vet inte det för köpte dom på en hästaffär som inte finns kvar!
Priset är ca. 700;- 


HISS!
Där ser ni skona, chapsen och stigbygelplatten. De svarta skorna har jag!


Den där färgen kallar jag "typisk mocka", tycker dock inte denne färg är lika fin. Helená Lundbäck har sådana skor och chaps i den färgen, men inget som jag skulle vilja ha!

Annie


HUR MAN FÅR SIN HÄST LYHÖRD PÅ HJÄLPERNA/MJUKARE

Flera stycken har frågat hur man får sin häst mer lyhörd, att det ska reagera snabbare/bättre på ens hjälper och mjukare. Så jag tänkte skriva om det nu. Nu får gärna kopiera texten, men säg till först! Detta är hur jag gör och man kan göra olika saker från ryttare till ryttare och häst till häst.

* Hantering på marken:
När man tar sin häst in och ut från hagen så är det många hästar som springer på och vill så snabbt som möjligt till maten/ut till hagen. För att kolla att man har kontroll på sin häst och att den lyssnar på en så ska man inte hålla så kort längd på grimmskaftet, utan ha en 30 cm mellanrum. Sen ska du stanna och om hästen stannar lika fort som du gör det så lyssnar den på dig. Om den fortsätter gå tar du tag i grimskaftet och väntar tills hästen stannat. Så kan du göra flera gånger varje gång du tar in/ut hästen. Du kan också använda rösten. Så när du stannar hästen så har du något bestämt ord för "stanna" och ska hästen stanna. När du sedan ska gå igång igen så har du ett bestämt ord för "gå igång." Det kan hjälpa både i ridning och hantering då hästen lyssnar mer på vad du säger och lyssnar på dig när du tar in/ut hästen. Glöm inte att ge beröm när hästen är duktigt, så den vet att den gör rätt.

* Vid ridning:
När man ska rida fram hästen är det väldigt viktigt att du gör en ordentlig uppvärmning. Desto längre uppvärmning, desto mjukare häst och bättre ridning (men inte för lång såklart). Hästen blir också nöjdare, men det beror på hur lång du ska ha från häst till häst. Men en ca 20-30 min uppvärmning är bra. När du bärjar skrittar du på långa tyglar och hästen ska ha lång hals och söka neråt. Då sträcker den ut sin rygg, vilket är bra. Efter ett tag kortar du dina tyglar till det du tycker känns bra och börjar ställa din häst till höger och vänster. Det är lättast att göra så vid fyrkantsspåret, vid långsidan. När du rider vänster varv och ska ställa din häst till vänster, tar du din vänsterhand utåt (ledande) och trycker med din vänsterskänkel. Hästen ska då fortfarande gå framåt, men ha sin hals och huvud ställd till vänster. Låt hästen gå så ca 3-5 m och sen gå rakt fram igen. När du ska göra åt andra hållet gör du samma sak. I början kan hästen inte förstå och börjar gå in mot mitten. Bli inte arg eller irriterad utan försök igen. Ibland måste man göra 10-20 gånger varje ridpass innan hästen börjar förstå. Och när den gör rätt berömmer du antingen med rösten eller ger en klapp på halsen.
Sen ska du vända igenom din häst så den blir mer bogfri och lyssnar på sin skänkel. Då rider du på en volt eller "halvmåne" och om du rider i höger varv styr du in hästen på denna volten, sen ska du ta in din högertygel (ledande) och trycka med din högerskänkel. Hästens hals ska bara böjd och kroppen ska "trampa över sig själv." Detta är ett bra sett för att få sin häst bogfri och en bra uppvärmningsmetod. Gör det i båda varven och upprepa flera gånger. Detta görs i skritt, men kan också göras i trav. Sen kan du rida på volt och serpentiner och hålla hästen sysselsatt, så den inte blir uttråkad. Innan du börjar trava ska du vara nöjd med skritten. När du sen travar ska du ha ett lugnt tempo och formen ska vara låg och lång. Du kan göra samma sak som i skritten, att du gör volter och vänder igenom hästen. Om du rider i vänster varv ska du bara ta in vänster tygel och forma hästen runt din innerskänkel (vänsterskänkel). Hästen hals ska vara så du kan se halva hästens huvud. Men kvräv inte för mycket för snabbt. Om hästen tar upp sitt huvud och stretar emot är den inte tillfredsställd. Lätt i din hand och håll om hästen med skänkeln. Driv fram den med sätet. Farten ska komma bakifrån och om den gör det, höjer hästen ryggen och formen blir "äkta". Du ska göra mycket övergångar och tempoväxlingar, så hästen lyssnar på din skänkel och din hand. Men det är väldigt viktigt att du har en mjuk, fjädrande hand och inte en hård och stilla. Slappna av i dina armar och håll inte för hårt om tyglarna. Här kan du också använda din röst. Men gör inte övergångarna vid samma ställe hela tiden då hästen kan förutse och stannar av sig själv. Då blir det ingen påverkan utan gör övergångarna lite vart som helst. Nu kan du "ta upp" formen och göra lite öppna, sluta och mjukgörande. Efter kan du ta en skrittpaus, men det bertyder inte att du ska släppa tyglarna helt och låta hästen skritta på. Utan ha samma längd som innan och skritta på så den inte "lunkar" fram. Det ska vara en energisk skritt. Du kan ställa hästens huvud till höger och vänster och göra olika saker samtidigt som hästen hämtar upp sig. Sen kan du stanna och känna om hästen är flåsig. Om den är det fortfarande, skritta ett litet tag till annars kan du börja trava igen.
Sen kan du börja galoppera. Då ska du stå i lätt sits och låta hästen ha lång hals och sträcka ut sin rygg. Gör detta i båda varven och sedan kan du sitta ner. Gör volter, ställ hästen till höger och vänster och gör lite mjukgörande. Du kan stanna hästen till skritt och sedan galopp igen eller om hästen inte kan det gå från galopp till trav. Gör lite tempoväxlingar och sen när den lyssnar bra kan du börja samla upp galoppen så det blir en kort och långsam galopp. Ifall hästen inte är van vid att göra detta, gör det inte för länge, utan när den samlat så mycket som du vill, driv framåt. Såhär kan du göra i trav också. Och sen när du känner att hästen lyssnar på dig, din röst och din skänkel och känner dig nöjd kan du trava av hästen i en lång och låg som uppvärmningen. Hästen bygger på muskler i ryggen, halsen och den sträcker ut. Sedan kan du skritta ungefär ett varv, sedan hoppa av och gå med hästen. Släppa lite på sadelgjorden så den kan andas ut.

Det viktiga är inte att det ska se bra ut när du rider. Använd så snälla bett som möjligt och ha inte starka bara för att imponera. Det viktigaste är att hästen är nöjd med dig som rytttare och att det görs rätt!

* Sammanfatting: Gör mycket tempoväxlingar, övergångar, samlingar, mjukgörande och halter. Ha en mjuk hand och stadig skänkel och ta den tid det tar. Man märker inte en skillnad efter ett ridpass, utan om några månader kommer du märka att hästen är mer bogfri, har en bättre form och lyssnar mer på dig och dina hjälper.



Daniella


VEM ÄR JAG/"MINA" DJUR?

Tänkte nu när jag har blogg och typ ingen direkt vet vem jag är och nya läsare (maybe) osv. så tänkte jag skriva lite om mig själv. Så ni vet lite grann.

Jag heter alltså Daniella Siira och bor på en gård i Östergötland, Motala. Är just nu 13 år, men fyller 14 i sommar. Jag rider såklart och även min storasyster Amina, 19 år, min mamma Åsa, lillebror Adrian 9 år och lillasyster Sabina 6 år. Jag har också andra familjemedlemmar som pappa, storebror Kim, lillebror David. Så vi är alltså 8 stycken i vår familj.
Jag går i 7:an på Skolgårda skola och man överlever väl, skolan är inget som jag direkt brinner för.
På min fritid så håller jag såklart på med hästar, och då är det typ BARA hästar. Är med kompisar ibland och sen i skolan, sen är jag i stallet. Hästar är det jag vill hålla på med i framtiden och jag tycker att jag är bra, för min ålder. Framåt gymnasium så tänker jag nog välja ett ridsportgymnasium, men får se, det finns inte så många jättebra i närheten. Jag vill inte åka långt hemifrån eftersom jag vill rida min egna hästar hemma.
Man kan säga att jag har 2 ponnier (mamma står som ägare), Pitchi som är ett brunt d-ponny sto f. 2001 och henne tävlar jag också. Sen har jag Miss Taylor, en vit b-ponny sto f. 1991 som är min förstponny som jag fick vid 7 år ålder. Just nu är hon pansionär, men mina småsyskon rider henne.

Jag tävlar för Nykryka Ridklubb och tränar för Ingird Stark. Jag ligger just nu på 90-100 cm på tävling, men på träning på 100-110 cm. Men iår tänkte jag åka ett snäpp högre och börja tävla LA i hoppning. Jag tävlar även dressyr och fälttävlan, inte så jättemycket dressyr eftersom det ingår i fälttävlan och att jag gillar att träna dressyr. Fälttävlan är den gren jag vill satsa på och iår är det fälttävlan och hoppning som står på schemat.

Dressyr - LA
Hoppning - LB
Fälttävlan - P80

Sedan har vi 2 unghästar också som är under inridning, men nu under vintern har inte blivit ridna, utan haft lov. Först har vi Carubus Noblesse som är fölet från Pitchi. Han kommer bli d-ponny, är brun och valack. Sen har vi Miss Wild Nikita, som är fölet från Missy. Hon kommer bli c-ponny och blir vit och är sto. Och sist, men inte minst, Fantasie. Det är mammas och min storasyster häst. En stofux på kanske 12 år.
Vi har också 2 katter, Busman ochPinglan och sen 5 kaniner.

Kanske lite rörig text men jag hoppas att ni förstår och vet lite vem jag är eller vad jag håller på med. Min personlighet osv. vill jag inte skriva om.
Lägger upp lite bilder på djuren och så:







Pinglan

Busman

Rubus och Nellie

Lars

Molly och Sötnos

Det var allA "mina" djur, nu vet ni vilka det är iallafall.
Några bilder på mig:




Daniella

LITEN UTERITT IDAG

Kom hem från skolan vid kanske halv 5, åt och satte mig ner ett tag. Bytte om och gick till stallet. Mamma hade redan mockat då, så vi tog in hästarna (Pitchi, Fanta).
Mamma skulle testa att rida Fanta idag, efter en vila. Vi fixade hästarna och jag är alltid lite efter, mamma gör alltid klart sin häst före mig. Undrar varför?

När vi red så red vi genom byn och sedan mot herrgården och förbi och red på grusvägen, jag har ridit på några gånger innan. I början var Fanta lite tittig och då blev Pitchi det med. Men sedan så lugnade dom ner sig och skrittade ganska lugnt. När jag skulle dra sadelgjorden så ville inte Pitchi stå still och vill fortsätta att skritta på. När jag äntligen hade dragit sadelgjorden så skrittade hon på som bara den, verkade som hon kom igång av det.
På vägen dit så träffade vi Lollo som precis hade ridit Frej så hon kom och dom pratade lite grann (mamma och hon). Sedan fortsatte vi vår färd mot grusvägen. När vi kom dit så travade vi och Pitchi var lite lång, men det är hon alltid i början. Den här vägen är kanske 1 km lång, eller den är ganska lång iallafall. Men vi travade nästan hela vägen, gjorde nog något avbrott och skrittade en liten bit. Då när vi skrittade så samlade hon ihop sig lite mer och trampade under sig lite bättre så när vi började trava igen så gick hon i en ganska fin form. Både Fantasie och Pitchi var pigg och starka, men det redde ut sig. Vi galopperade lite grann, men travade mest. När vi galoperade så var jag efter mamma och Pitchi försökte komma ifatt Fanta lite. men hon var på bakbenen så sjukt mycket och man kände hur mycket lättare både hon och jag blev. En cool känsla!
I slutet kändes Pitchi suverän, arbetade jättebra med ryggen och jag bara for upp ur sadeln. Hon hade en fin och stadig form och jag tänkte på att ha en fjädrande, liksidig hand. Men får träna lite mer, det var lite svårt när hon hade sånt schwung och arbetade med ryggen så bra. Hon blir bara bättre och bättre <3

Nu har jag tryckt mammas rygg och hon min och sedan masserat mig lite. Brukar ni med trycka ut er rygg? Alltså knäcka den? Själv gör jag det hela tiden och jag har aldrig ont i ryggen och min rygg är väldigt rak. När mamma masserade min rygg och var nere vid svanskotan (det området) så knäckte det till 2 gånger. Jag har alltid haft lite ont i svanskotan, särskillt när jag sitter ner och nu så knäckte det i den. Lite konstigt, det  brukar väl inte knäcka där? Men hoppas att svanskotan är bra nu, har haft ont i den ett tag.




Outfit (träns hade jag tagit av):

Sadel: Crown/Sharpman
Schbrak: Hööks
Sadelgjord: Sharpman (?)
Gelépadd: Sharpman
Benlindor: Vunnit
Damasker: Aminas
Boots: Hööks




Ville mest visa hennes kropp, hihi ;)

Shit, vilka muppisar.

Jahopp, det var allt för mig om vad som hänt idag. Ska nog börja förbereda och göra inlägg som jag kan lägga upp, inte så kul att bara läsa om vad jag gör om dagarna? Börjar likna en hästdagbok.

Daniella

PUSSAR AV PRICKEN

Mamma och jag åkte upp till stallet vid fem eller något sånt. Det var trevligt för det var ju några andra där också. Emelie skulle rida Chasmine och Vickan Prinsen. Pricken var på kelhumör! När jag ropade på honom i hagen så gnägga han när jag kom, gulligt! Tog in honom och borsta honom, han var lite skitig på halsen idag och så fällde han som vanligt då.. När jag borstat på honom så gick jag upp med han till paddocken, där dom andra red. Vi var utanför en stund men sen gick vi in. Han var nog nöjd med att få vara i paddocken med sina kompisar och känna att han också gör något! Jag sprang runt med honom, sprang igenom LC:2 bara för lite skojs skull. Så Pricken och jag luffsade runt där inne. Sen fick jag massor pussar av honom, har han kanske saknat mig när jag inte varit där på länge? Eller han saknar nog att jag håller på med honom.
Sen fick han sin medicin och morötter!
Men nu ska jag ner och äta mat.

Annie


Pappa och Pricken i sommras..

MISS TAYLOR - FRÅN GRÅ TILL VIT











Daniella

BILDERNA FRÅN I FREDAGS

Förlåt för lite dålig uppdatering, men jag har sovit över hos Johanna över helgen. Sov över hos henne en natt till för hon vågade inte sova ensam, hihi >:3

Igår så hängde jag med Johanna till stallet, hon red och borstade Fia och jag fotade med hennes kamera (hennes blogg: http://teamnorrsten.blogg.se ). Det såg bra ut, jag såg inte så jättemycket för jag filmade lite också och tuggade tuggummi. På helgen har jag och Johanna tuggat upp 3 paket. Opps ..

Idag så har jag först varit i skolan. Jag cyklade ju med Johanna, och ja .. Man kan säga att jag har dålig kondition! När jag väl kom hem vid kanske halv 5 så gav jag hästarna hö och sen kom Kim hem också. Och han hade skadat handen, råkat såga sig så han fick sy i senan och sånt. Så nu är han handikappad kan man säga.

Åt lite sen så gick jag ut till stallet. Typ första gången jag inte satte mig vid datorn innan, men då så kände jag ingen lust till det. Bytte om och tänkte på hur jag skulle matcha bara för att det är lite kul att planera ihop det. Men så var det så stökigt i min låda där jag har mina ridkläder så då vek jag dom och kollade vad dom var smutsigt och så. Sen drog jag bort lådorna från väggen och där var det damm. Så allt slutade med att jag städade sadelkammaren i typ 3 timmar och skippade att rida. Får spara min underbara outfit till senare tillfälle. Så så mycket mer hände inte, jo, jag gjorde stallet också och tog in hästarna. Mamma hjälpte mig lite i slutet, men hon slutade jobba vid 9.

Bilderna från i fredags (tror det var i fredags?):



















Vårkänslor?

Som ni ser var Missy såå smutsig. Lägger upp före-efter-bilderna i ett annat inlägg försig :)

Daniella

HEMMA NU

Nu är jag hemma i Motala igen. Kryssningen har varit super duper toppen bäst, eller finns det något bättre ord än det?
Det har varit så kul, måste göras om :D Men vi har badat, spelat på spelgrejer, käkat, suttit i baren, åkt hiss. sprungit runt lite överallt och massa mer! Jag gillade Paradise Beach bäst av allt! Bada i pool, bubbelpool och solat! Är ganska trött nu för jag har väl inte sovit jättemycket eller vakna vid sju imorse när dom skulle köra iland till Åland, men somna om sen. Maten har varit jättebra, det fanns lixom tårta till frukost! Men det tog inte jag då, men fikat har jag gjort! 
Nu ska jag fixa mig för sängen..
Tack morfar för kryssningen och grattis på födelsedagen! <3 

Annie

KRYSSNING ÅLAND

Imorgon åker jag på kryssning till åland, söndag- måndag. Så kommer inte att blogga förns på tisdag..
Har aldrig varit på kryssning så ser fram emot det. Min morfar fyller 70 år så åker med släkten!


Några bilder på båten som vi ska åka med ;)

Annie

SKÄCKEN BLEV VIT IGEN

Johanna var inte hemma vid 1, vilket var ganska självklart eftersom hon tävlade så jag och pappa åkte runt och gjorde massor me därenden och sen åkte vi hem. Ganska bra för jag hade inte hunnit göra stallet och mamma jobbade till 21 idag så hon skulle inte hinna.
När jag kom hem så åt jag några våfflor som pappa hade gjort imorse (våffeldagen var igår, men strunt samma) och sem hämtade jag kameran och gick ut till stallet. Jag hade gett hästarna hö och innan jag gjorde det så städade grannen och då lät det lite konstigt  och hästarna bara for iväg för att dom blev ju rädda. Som tur var hade jag kameran med mig så jag hann fota lite när dom sprang. Och sen näst dom åt hö så fixade jag stallet och när jag var klar så var dom klar. Jag tog med Missys grimma och tog in henne, för hon var såå smutsig! Hon rullar ju sig varje dag nu för att få bort sin vinterpäls, men hon behöver ju lite hjälp vilket alla hästar behöver såklart.
Jag borstade väl henne i kanske nästan 1 timme och hon blev riktigt fin. Jag fick bort massor hår, den pälshögen blev jättestor! Fotade lite "före-efter bilder" så ni får se det sen. Gillar före-efter bilder, det är kul :)

Just nu är jag hemma hos Johanna, ska ju sova över hos henne som jag skrev förut så lägger upp bilderna när jag kommer hem.

 
Bild från något annat tillfälle :)

Daniella

GLAD PRICKEN

Idag har jag varit hos Stina, henne jag rider för, eller gjorde förut när Pricken var fisk. Mamma, pappa och jag ver hos henne och prata lite! Sen åkte vi ner till hennes stall och kolla på hennes araber som har föl i magen, den ena skulle föda igår, så vi kollade om det hade kommit något föl, men nej det hade det inte!
Sen på vägen hem åkte vi igenom borensberg och jag köpte årets första mjukglass, med choklad-dopp. Shit vad gott det var :D
Åkte till stallet på vägen hem. Hade på mig icke hästkläder så jag ville inte gosa för mycket med Pricken. Tog ut honom från hagen och vi skulle gå en promenad. Men han var så pigg så att jag släppte honom i paddocken.  Åh så kul han tyckte det var, han sprang runt och busade, men han har verkligen koll på mig hela tiden. Satte upp ett hinder i paddocken och han blev lite chocka´d när det stod där. Men sen var det inga problem så han sprang runt och hoppade hindret helt frivilligt. Han hoppade bara upp till 70 cm och sen blev han för trött! Jag blir så glad av att se Pricken ha så roligt :')
När han kommit ner i puls och jag hade gosat klart med honom så tog jag in honom och borstade av honom och bytte täcke. Han var så svettig! Fast det första han gjorde var att rulla sig i hagen när han kom ut! Härligt :)
Kom hem för ett tag sen och jag har käkat en våffla, men nu ska jag ta och åka till Emma, får se vad vi hittar på! Vi ska gå och käka någonstans och så ska vi bara snacka skit.

Annie


FLYINGE BILDBOMB DEL 3

















Hinner inte med mer nu för nu ska jag åka in till stan. Kram!

Daniella

LITE FÖR PIGG MAYBE?

Hästen såg ut som en jag-vet-inte-vad om benen när jag tog in henne, så var tvungen att tvätta benen. Nu ska se hur dom såg ut! :o

Red ju som sagt ut på Pitchi, och hon var som en tickande bomb kan man säga! Men när jag red från gården och bort mot Lustigkulle vid Irene där så var hon trög som ett as och blev rädd för allting. Hon är lite fegis kanske, haha. Travade lite emellanåt, men på vissa ställen är det fortfarande lite isigt för träden är i vägen så solen kommer inte fram, men snart är nog det mesta borta! Red på en grusväg som är ganska lång och perfekt att galoppera på. Men började med att trava och då var hon fortfarande lite trög och hade inte kommit igång så bra. Tänkte "det är väl inte så kul att rida här." så red bort mot en liten skog där det är en stig runt om, typ som en ö som heter Lustigkulle. Och det är en uppförsbacke och sen är man framme kan man säga, så valde att galoppera uppför den och då vaknade hon till och bara "Jaha, ska jag GALOPPERA?!" och bara försöker skena iväg, men fick stopp på henne innan hon hade springit in i skogen, haha! Märkte sen att det var is på vägen/stigen, så då var det ju ingen idé så typ skrittade ner, eller jag försökte få henne att skritta ner, hon ville trippa på. När vi kom till asfalt så fortsatte hon att trippa och sen släppte jag henne och hon travade på samlat och fint i en fin form så jag svängde in på den här grusvägen igen och fortsatte trava henne, men släppte henne mer och mer och till slut så längde hon så mycket att jag kune se henne hovar framför bogen, eller framför henne. Lite häftigt faktiskt.

Galopperade henne lite och sen kom en höbal med trasig presenning som fladdrade lite, men höll huvudet ifrån den och hon gick lungt. Sen fortsatte jag på vägen. Ibland fick jag stanna henne eller ganska ofta så jag visste att hon inte bara lyssnade på gasen, utan bromsen också. Fick göra massoemassor med förhållningar och säga prro ch stanna, men hon bara"vill du att jag ska galoppera?!" hela tiden. Men när jag hade stannat henne så trippade hon lite lätt på stället och ville inte skritta, nejnej det var inte kul att stå still. 
När jag red vägen tillbaka så travade jag lite och sen tog jag galoppskänkeln, men när jag skulle sakta ner henne igen så vägrade hon att gå ner i trav så hon var i så samlad galopp att hon nästan var på stället. Sååå himla coolt! Red så igen fram och tillbaka, men inte lika långt för man kan säga att hon blev så pigg att jag var rädd att hon verkligen skulle dra ordentligt. Så skrittade hemåt igen och då så lugnade hon ner sig så jag kunde ha långa tyglar på henne och hon kunde sträcka ut ryggen. När vi var på "vår väg" igen så vände jag henne och galopptränade henne uppför en backe ca 4 gånger upp och ner, näst sista gången så drog hon med mig, men jag fick stopp på henne innan isen började. Efter det så galopperade jag en gång till, i lungt och samlat tempo.
Sen kom en som gick med hund och då orkade jag inte vänta mer och jag var redan nöjd med henne så då skrittade jag hem.

Efteråt borsta jag och fixade henne länge. Hon fäller, fast inte så mycket. Men ska försöka så bort vinterpälsen så snabbt som möjligt. Skulle ha helklippt henne, heh.




Bara för jag tyckte det var kul att göra sådär så gjorde jag extra många, hehe.



Hjälm: Köpte på Strömsholmstävlingarna
Väst: Hööks
Tröja: Funktionärtröja från Strömsholm
Säkerhetsväst (som inte syns): Ö&B
Handskar: Sharpman
Ridbyxor: Sharpman
Chaps: Aminas gamla
Ridskor: Mantorpshopen


Träns: Hööks
Förbygel: Tradera
Sadel: Sharpman
Schabrak: (Missys) Kommer inte ihåg
Magplatta: Fantasies
Länntäcke: Hööks
Benlindor: Hööks
Boots: Hööks


Okej, den blicken var inte med mening! :p





Daniella

BILDER FRÅN I VINTRAS SOM JAG INTE VISAT ER

Här kommer lite bilder från Björka där Pricken och hans kompisar är uppstallade!

Calvados!


Banken! Han är inte kvar längre.

James Dean!

Tolly!

Dolly!

Kotten!

Pricken! <3


Det får räcka med bilder, det är alla hästar som står i stallet, Prinsen och Chasmine står också i stallet men blev inga bilder på dom. Dessa bilder var inte så bra men dom får duga för en fredagskväll (Y)

Annie


FREDAG

Tjenare, fredag idag då! Gött :D
Jag var med Ida idag och det var längsen! Men hon åkte precis, vi har snackat, gått promenad och ja lite mer. Mamma och pappa fixar stallet nu ikväll eller dom är påväg hem, dom är så snälla! :D <3
Kan erkänna att det inte är så kul att åka till stallet och bara mocka och ge medicin, självklart borstar jag och myser med honom också. Man blir ju inte så pepp på att hålla på med Pricken när han har ögonsjukdom och har haft det i lite mer än tre månader..
Men snart ska jag äta, pappa och mamma kom hem nu ;)

Annie

RIDDAGS SNART

Ska snart dra mig ut och rida ut med Pitchi. Ska rida någonstans där man kan trava och galoppera lite grann för det behöver hon nu. Och jag med för den delen, haha. Slutade klockan 1 och kom hem nu vid kanske halv 2. Kommer nog inte hända så mycket idag, ska nog mest vara ute i stallet och så. Tänkte fota dom viktigaste sakerna man ska ha i fälttävlan, så det kommer det komma ett inlägg om det.
Framåt kvällen kommer jag nog inte göra så mycket, kolla på film på Michael Jackson live i Bukarest. Han är så himla bra!

Tänkte ladda upp ett par bilder Annie tog på mig i kanske Augusti förra året. Elin i min klass tyckte dom var så fina, så nu är jag snäll och laddar upp dom, hihi :)









Åsna här! Haha, denna gång vägrade hon totallt att böja sig lite.












Hoppas ni fick en bra dag och ha det gött!
Hej sålänge

Daniella

SENT

Nu står jag i badrummet och blåser håret. Duscha precis.
Direkt efter stallet idag åkte jag och mamma till mormor och snacka lite. Och sen hem.
Idag borstade jag och myste med Pricken och det var verkligen längsen det.. Men han gillade det för han fällde så mkt också ;) Det var chill i stallet idag, Ingrid och Lennart (dom som äger stallet) var där så mamma och jag snackade med dom, sen gick jag runt och åt godis från fikahörnan (A) Mamma mockade till Pricken och Prinsen och fixa deras mat!
Så nu är klockan halv tio och jag ska gå ner och äta kvällsmat nu. Tog en macka efter skolan så är hungrig nu ;p
Aja, nu ska jag ner och käka.
Imorgon är jag med Ida och kanske Ebba, mamma sa något om att hon skulle fixa stallet imorgon för att hon skulle hämta något där.. Det märks!

Annie

BILDER FRÅN IGÅR/NIKITA

Här kommer bilderna från igår.
I bowlingen fick jag typ 3-4 strike, hehe det duger iallafall ^^
Har nu gjort stallet och tagit in hästarna med mamma och nu ska jag ladda upp bilder och så och plugga glosor.









Fail >.<







Daniella

HEJ, HEJDÅ

Idag så fick hästarna (Fanta, Pitchi) vara utan täcke, snacka om att dom gillade det! Nu när jag och mamma kom så stod Pitchi vid en sten och hade öronen framåt, värsta ståtlig var hon min tjej <3
Kommer inte hinna rida idag, ska åka iväg typ nu så det blir inga bilder eller så. Mamma och jag kommer göra stallet efter. För nu ska vi åka til stan och sen bowla, wiho. Visste ni att mitt rekord är 8 strike? Slå det ni, haha.


En bild från igår. Lägger upp fler ikväll :)

Daniella

I HAVE FONUD YOU

Ville bara skriva ett inlägg lixom...
På konfirmationen var det otroligt kul! Våra ledare är ju helt... sjuka? Haha, dom är ju inte seriösa en enda sekund men det gillar vi. Vi typ tränade till hur vi sulle göra när vi konfirmerade oss eller dom visade. Och så fick vi göra "livets" armband. Blev ganska nöjd faktiskt (A)
Kom hem vid nio, träffade några. Nu har jag Ebba via msn och Linnéa via sms, vi är bara något desperata...
Men jag har några problem, eller problem, som inte är seriösa men ändå viktiga, you know?
• Min platt-tång funkar inte, vänta i tio minuter idag oh den blev inte varm. Måste fixas...
• Min mobil har varit helt störd i en vecka.. Måste lämna in den till telia, min andra lagga också sönder så fick en ny men nu är den störd!!
• Jag gjorde en smoothie för tio minuter sen och den blev asäcklig, så jag var tvungen att slänga den :(
WARNING använd aldrig svarta vinbär i smoothie men röda är gott!
• Hmm..vad har jag mer för problem? Jo jag måste få tag på en, men låt det gå den tid det tar.

Haha, mina superintressanta så kallade "problem".

Puss&Kram

Annie


BÄSTA TRÄNINGEN PÅ LÄNGE

Idag var det som sagt träning för Ingrid Stark på NYRK och det gick super! Pitchi kändes galom pigg och sög verkligen hindrena och ville ha mer hinder hela tiden kan man säga. Banan vi hoppade var mycket svängar och kombinationer och den var jättekul och så kunde man välja vilken väg man ville ta, om man ville ta kort eller lång väg. Jag tog väl mest lång för jag vill ha så bra språng som möjligt och få bra väg till hindret. Men sen i slutet fick jag hoppa ett hinder snävt. Hoppade det på diagonalen och Pitchi var duktig och hoppade så fint.

Framridningen gick sådär. Jag håller fortfarande på att hitta den bästa uppvärmningen för henne. Så idag valde jag att skritta väldigt länge, först ha långa tyglar och låta henne sträcka ut några varv, sen korta allt eftersom och att hon va i en lite lägre form (dock har hon lite svårt för det) och ställa hennes huvud, böja henne mycket och göra bakdelsvändning. Hon kändes väldigt fin i vänster, men i höger var hon lite "fast" och stel och ville inte riktigt släppa efter. Men ska massera henne så snart jag har tid.
Jag skrittade väl i en kvart, sen började jag trava och travade mest runt lite och stannade henne emellanåt så hon lyssnade på bromsen och gjorde lite volter. Tog av länntäcket och mamma sa att jag skulle inte ha så höga krav, utan låta henne bli varm och sen börja vända igenom osv. Så direkt efter började jag galoppera och stå i lätt sits och släppa tyglarna, så hon kan bli så lång som hon vill och sträcka på sig. Gjorde det både i höger och vänster. När jag gjort det i några varv satte jag mig ner och böjde henne och ställde lite. I höger ville hon inte alls ställa huvudet eller vända sig runt min innerskänkel. Men efter ett tag blev det bättre.

Vi hoppade ju också, lite olika delar av banan sen höjde hon när vi hoppat ett tag. Sen tog vi ihop banan och hoppade alltihop. Precis innan jag skulle hoppa banan och gjorde en volt så var hon så himla fin! Bärde sig själv och höjde ryggen och jag bara satt. Shit, vilken känsla! Och så var det med en trippelbarr, det var det sista hindret. Pitchi hoppade det som ingenting och jag kände mig inte alls sådär rädd. Jippie!
Jag fick hoppa sist igen, och högst av alla. Lite coolt, jag kommer med min ponny och hoppar högre än stor hästarna ;)
Men det gick jättebra, idag fick jag in en sån där underbar känsla och så gled jag inte fram efter varje hinder. Kanske för jag tog bort rumpvärmaren?

Jag/Adrian fotade lite i stallet, men glömde kameran när vi skulle till träningen. Mamma tog med sin filmkamera och filmade när jag hoppade banan. Så hon ska fixa iordning den och sen så laddar jag upp den.
Jag har också laddat upp en av filmerna från Kinda RF när vi hoppade 90 cm. Den när jag hoppar 1 m har jag inte hunnit ladda upp, men ska göra det.
Här är länken till det videoklippet: http://www.youtube.com/watch?v=U3aFHiV_qMc

Banan vi hoppade:

Lite hinder står för varann, men ni ser ju. Jag är ju expert på Paint om vi säger så >.<

De bilder vi tog i stallet lägger jag upp imorgon. Kameran är där nere och det är kolsvart överallt = läskigt! Och så är mina ögon ganska tunga, så ska sova nu. God natt <3

Daniella

TRÄNING IDAG OCKSÅ

Kom hem vid halv 3 eller någonstans där. Ska ta och äta, ta en huvudvärkstablett och sen ut till stallet! Det är ju som sagt hoppträning idag och jag funderar på vilka färger jag ska ta, eller om jag ens ska matcha. Gud, ilandsproblem :p
Men annars har jag väl inget jag ska göra, jo, det gamla vanliga, stallet osv. Ska också borsta någon av unghästarna om jag hinner det för dom fäller väl lika mycket som Missy just nu.
Idag har det blåsigt och varit kallt, usch. Tur att man ska rida i ridhus. Är faktiskt lite hoppsugen nu :)



Daniella


BLACK AND WHITE

Idag blir det ingen häst, för onsdagar äe min hästfria dag. Ganska skönt att vara ledig ibland faktiskt! Men nu är det läxor som gäller. Ska på konfirmation om en timme typ och ska förska hinna klart med idrottsfrågorna (ergonomi).
Så måste jobba på nu har inte börjat.. Sen ikväll kanske jag träffar någon.


Today..

Annie


HISSAR RIDHANDSKAR


Jag hissar Roeckl-handskaran (Meredith Michaels-Beerbaum har väl designat?) för bra kvalité, jättebra passform och man får jättebra grepp. Dom är snygga och smidiga och man märker inte att man har på dom -precis som jag vill. Priset är dock inte något att hissa för, men ska det vara bra grejer så ska det! Jag har ett par och man kan säga att jag använt dom varje dag i kanske 1 år och nu börjar det första lagret att få små hål, men det är inte hål rakt igenom och jag märker det inte ens. Men det här är ridhandskar, inte såna man har när man fixar i stallet.
Så hissar dom! Superbra! Finns i dom flesta butikerna för ca 300 kr.

(Y)

Daniella


JUST NU

Just nu har Annie och jag skrivit 261 inlägg och fått ca 77 kommentarer (från och med junuari) och haft som mest 43 unika besökare.
Bara lite kul att veta, inte för att jag bryr mig så mycket, men det blir ju såååå mycket roligare om man har mycket läsare och får många kommentarer. Men just nu har ni kommenterat bra faktiskt. Fortsätta så!

Ni är bäst!



Hade ingen bra bild på  bara dig Annie :(

Daniella

SKRITTUR I SOLNEDGÅNG

Red som sagt Pitch idag. Hon kändes fin och pigg, men på ett positivt sätt. Tog D-ringsbettet iallafall eftersom jag bara skulle skritta en sväng. Jag började väl rida vid klockan halv 6 och kom kanske hem 1 timme senare. Red en runda på asfalt och lite i skog. Det är bra att variera underlag och miljö, så ska försöka rida ut så ofta det går nu när våren kommer. Tog med kameran när jag red ut, så fotade lite då och då, dock var det ju svårt att få en bra bild samtidigt som hon skrittade så jag stannade henne eller så blev det bra iallafall.
Och så gjorde jag stallet och dom andra hjälpte till, jag tog in hästarna och Missy var en gråvit skäck! Så himla smutsig var hon! Så var tvungen att borsta av henne, och gud vad hon fällde! Bara jag tog piggborsten och borstade 5 drag så var den full med hår. Herregud ..
Men nu får ni lite bilder, som jag sa :)






Såhär mycket snö har vi för tillfället ..









Daniella

MATCHA?

Vaknade och kom på att jag hade ett vinrött schabrak, ett helt nytt och det hade jag. Det har nog legat i garderoben i några år. Schabraket var faktiskt fint!
Finns ett par benlindor från hööks som matchar, men kan man hitta någon tröja/t-shirt i samma färg?



Färgen blev lite konstig pga. blixten..

 
Går det att matcha med dom vinröda?

Annie

BESTÄMD PONNYPLUTT

Idag var Calvin lite busig och bestämd. Skritta fram på fältet i snön så han fick lyfta på benen lite. Om jag ska rida i paddocken så försöker jag att skritta fram och skritta av på något annat ställe, men bara det inte är i paddocken. Det blir ju ganska tråkigt att skritta runt i paddocken för hästen..
Men sen gick jag in i paddocken. Gjorde lite halter och volter för att se om han lyssnade på mig. Och han hade svårt för volter i höger varv.
Trava och det gick bra, förutom att han ville tvärvända och stanna vid utgången. Galopperade också, han busa lite. Det var väl antagligen för att det var roligt?
Eftersom att han är unghäst så bryter ju dom av då dom inte "orkar". Men för att undvika det så sakta jag ner honom till trav så länge han hade en frisk galopp, så att han inte han bli trött. Då vet han ju att det är jag som bryter av och så han ser det positivt med att han orkar med det. Fast han var krånglig vid utgången där också, ville stanna och tryckte sig mot utgången.
När jag skritta av så red jag förbi utgången och han stannade ett antalgånger eller försökte trycka sig utåt. Ville bara få honom att inte tänka på att stanna där, så var beredd på ytersidan och pratade med honom så att han var uppmärksam på mig. Tillslut gick han förbi jättebra och då avslutade vi!! ;) Det är nog något som många hästar har i bakhuvudet, att dom ska stanna vid utgången. Men det förstår man för ryttarna stannar ofta vid utgången och pratar med dom som står där, tar ett spö, tar av sig jackan mm.
Det finns ju oftast något litet problem vid varje ridpass och dag ville ju lilla Calvin stanna vid utgången.. Men i fortsättningen så vet jag ju det så att man är noggran med att inte stanna där!!
Något som är bra att göra vid varje ridpass när man börjar är att göra halter och igångsättningar, för att se att hästen är med och lyssnar på ryttaren. Det är bra att repetera grunderna, för det kan alltid bli bättre och bättre.

Blev inga superbra bilder idag, fast ganska bra för att det var min storebror som tog och han har väl typ aldrig rört systemkameran..

Red inte med snorkelremmen som han har i vanligt fall, för han hade fått ett sår av den.. Men tog på lite salva på lilla såret!


Visst är vi snygga!

Annie

SKA BARA ÄTA, SEN .. STALLET!

Sitter och göttar mig med lite pizza just nu. När jag ätit klart är det bara att ut till stallet, utan att ta på sig underställ! :o Det har nästan varit +15 grader, så himla härligt! I skolan på dom långa rasterna så satt man ute och stekte, i bara T-shirt och frös inte. Sååå härligt så ni anar inte.
Men iallafall, ska nog rida ut en liten sväng, låta henne sträcka ut, men ska ta lite starkare bett eftersom hon blir så stark och pigg och så vill jag inte rida med D-ringsbett och bara dra, stackars häst. Så då är det bättre med ett starkare bett så man inte behöver bli hård eller dra eller så. Jättefint väder har det varit, så ska nog också borsta Missy och maybe gå promenad med henne, får se om tiden räcker till.
Sen ska ju stallet göras och det men det går nog fort, den stora fasan är höet! Usch, det jobbigaste med att ha häst är höet, helt klart! Är jag ensam om att tycka det eller?
Ne, nu blir pizzan kall så nu får jag äta fort och så ut. Ska ta med kameran och knäppa några kort, så lägger jag upp det sen.
Ha det bra sålänge :)



Daniella


NU BLIR DET STALLET

Åker ut till stallet snart så ni kan räkna med nya bilder! Ska rida Calvin. Vi får se vad vi hittar på, underlaget är nog mycket bättre överallt nu för nu har det smällt mer.
På rasten idag satt vi ute på skolgården och solade lite, det var verkligen varmt och jag frös inte. Det är alltid jag som inte vill gå ut för att det är kallt.. Men nu märks det att det är vår!
Ska ta något att äta och så åker jag till stallet snart, men så ni vet kommer det bilder ikväll! :D

Annie


GICK ASBRA

Precis vad det gjorde idag! Det var ju Nyckelby som gällde idag och jag red Sture igen. Och idag gick det asbra! Han arbetade på i ett bra tempo och formen var perfekt :D Och jag är nöjd med min sits och inverkan på hästen. 
Har ju ridit honom två gånger innan men idag så var allt toppen!! Vi gjorde lite lösgörande övningar, skänkelvikningar, slalom, volter och skänkelvikningar :)

Annie


HÄSTSKÄMT

* En cowboy och hans häst satt och spelade kort. Plötsligt började hästen äta på korten. Cowboyen frågade:
- Varför äter du på korten?
- Det är ju klöver, sa hästen

*- Jag har hittat hästskor idag vet du vad det betyder?
- Ja, svarar Karin. Någonstans springer en häst barfota.

*En dam kommer in i ridsportsaffären och säger:
- Jag har ärvt en häst och nu behöver jag ett par passande byxor.
- Jaha, sa expediten. Vilken storlek har hästen?

* Ser du hästen där? Före loppet drack han 20 liter bensin. När startskottet gick for han iväg som en raket. Han ledde med 20 längder före de andra hästarna tills han bara var några meter från mål då han stannande.
Varför då? Bensinen tog slut.

* Det var en gång en gubbe som hade två hästar, men hade mycket svårt att se skillnad på dem.
En gång hade han klippt manen på den ena, men den växte ut igen. Men en dag så upptäckte han att den svarta hästen var några cm högre än den vita...

* Hunden till hästen:
- Visste du att det finns hästar på internet.
- Du skojar?! Finns det hästar på internet? Hur får de plats i datorn egentligen*?

* En häst till en annan:
-Vet du vad du absolut inte får lov att göra när du hänger fast med tänderna i en klippkant?
-Naej.
-Gnägga efter hjälp.

* En flicka gick till en man som ägde ett stuteri och sa:
- Hur många hästar har du egentligen?
Mannen skrattade och svarade:
- Om du kan gissa rätt får du alla 36!

* -Tillåter ni att jag klapper er häst?
-Visst, jag har förbandslådan i sadelkammaren!

* Två hästar står och snackar över spiltväggen.
-Min ryttare blev jättearg på mig igår, klagade den ene. Jag förstår inte varför. Hon sa att hon ville flyga högt över nästa hinder och då tvärstannade jag och lät henne göra det!

* Flickan som aldrigt ridit förut frågade ridläraren:
-Var på hästen sitter skritten?
-Va?!
-Jo, det stod i en instruktionsbok att man ska klappa hästen under skritten!

Två hästar står och pratar:
-Hur var det i Stockholm? frågar den ene.
-Bra, men Hötorget var en besvikelse, suckar den andre.

* -Det är väl inget för barn att titta på hästkapplöpningar på TV!
-Inte? Nyss sa det att det var ett väldigt spännande lopp för 3-åringar!

* En häst till en annan:
- Har du varit på grönbete i år?
- Ja, det var gräsligt!



Daniella


PIGGER PONNY

Red som sagt. Körde lite klättring uppför en backe i skritt och galopp. Först när jag skrittade dit så gick hon på som tusan, sen gick hon ganska lugnt uppför. Sen när vi skulle ner så hoppade hon till av nått och försökte springa iväg, men höll kvar henne och vi "gick" ner, eller rättare sagt, trippade ner. Då hade hon vaknat till och hon kunde inte skritta ett dugg.
Jag gjorde bakdelsvändning varje gång jag vände för att gå upp/ner och det gick hyffsat bra. Hon lyssande bra för min skänkel, men hon vill gärna gå lite med franbenen. Vi galopperade sedan uppåt två gånger och sen ville jag testa mig på att galoppera nerför backen, lite för skojs skull och det gick bra i kanske 10 meter, sen blev det en jäkla fart på henne och hon ville skena iväg! Hon hade blivit ganska pigg då och så var det hemåt, kanske inte så bra val av mig att göra så ^^
Men jag hade kontroll och tog och lättade och böjde henne huvud inåt så hon inte kunde se vart hon sprang och då stannar ju hon såklart. Och då valde jag att skritta hemåt för det höll på att bli mörkt och för att lugna ner henne, men hon var så taggad att hon ville trava hela vägen. Så då lät jag henne trava i ganska samlad och i en skaplig hög form, hon ville nästan det själv. Men sen blev det jobbigt att gå fint så då saktade hon ner och jag släppte henne på långa tyglar och vi skrittade vägen hem och lite längre. Borstade av, tog in henne och gjorde hö till morgondagen och sen tog in dom andra. Tänkte borsta Missy, men var tvungen att plugga, så jag får göra det imorgon.

Lite vad som hänt idag i mitt lilla hästliv! Har inget mer att skriva om och har inga direkta idéer om vad jag ska skriva för mer inlägg. Som sagt, bloggtorka just nu. Men kommer snart på massor med smaskiga idéer, lovar!
Kram!


Oj, vilken fin form hon går i, hehe ;)

Daniella




NU SKA JAG RIDA

Mamma har gjort lite av stallet, så nu ska jag ut och klättra henne lite. Uppdaterar mer senare om hur det gått och ska försöka skriva lite om annat, men man kan säga att jag har lite bloggtorka just nu, kommer inte på så mycket att skriva om ..
Men skriver snart igen, vi ses!



Daniella


HUR BÖRJADE JAG RIDA?

När jag var liten så hade Amina och mamma en d-ponny tillsammans som hette Cloudius (vet inte riktigt hur det stavas?) som stod där det är en golfklubb och om man åker mot Sharpman (om man åker från Motala) så ligger det där. Vet inte hur gammal jag var riktigt då, men kanske 5-6 år eller något sånt. Hängde med dom ganska ofta till stallet och var där med dom. Jag älskade att göra smutshögar från gummiskraporna och att sopa. Det var sånt jag gjorde då i stallet. Sen så flyttade vi ut på landet där vi bor nu och innan vi flyttade så kollade vi på en ponny till mig. Jag var inte direkt helt kär i hästar då, men jag ville ha en egen häst eftersom Amina hade det.

Så mamma kollade på hästar på Blocket en dag och såg en vit liten ponny som var så söt att man inte kunde motstå att klicka och kolla. Och det var ju då Missy. Vi hade inte kollat/provridit någon häst innan men när vi såg Missy som då kallades Missan så smälte man ju bara. Hon var då 14 år och hon kostade 10 000 kr. Mamma ringde till dom som ägde henne och sa att vi ville provrida henne. Hon stod utanför Linköping, lagom långt härifrån.

Först red jag lite och jag kunde ju inte rida, man kan säga att jag aldrig ridit på en häst förut. Så jag fick skritta på Missy och sen så fick Amina trava och galoppera. Hon och tjejen som red Missy innan som nu red en annan häst, red en sväng på fältet så man inte såg dom. Jag var jättesur för att jag bara fick skritta och Amina fick trava och galoppera. Så när dom kom tillbaks från sin ridtur och vi tog in Missy i stallet och fixade. Efter det pratade dom väl med varann och jag satte mig i bilen och surade. 

Vet inte hur snabbt vi bestämde oss för att vi ville ha Missy, men jag tror det var ganska snabbt. Hon var ju så söt och snäll, så man kunde ju inte motstå henne. Efter det så började min ridkarriär! Red ganska ofta, kanske 4-5 dagar i veckan och lärde mig trava väldigt fort. Amina och mamma blev min tränare och man kan säga att dom lärde mig rida. Jag var såklart väldigt kaxig på den tiden och jag red ju bäst av alla i min ålder ;) Dock var det ju knappt inga som hade egen häst, utan dom flesta gick på ridskola. Men jag tror att jag har utväxlats väldigt fort (folk tror att jag är 15-17 år när dom ser mig rida) för jag aldrig gick på ridskola och fick Missy som förstaponny. Hon var snäll, men pigg och väldigt envis så man fick vara bestämd och inte rädd. Ett tag när jag ramlat av efter jag hoppat kanske 10/20 cm så var jag så rädd att jag inte ville hoppa eller galoppera. Men med tiden så släppte det och vi böjade hoppa, hon fick skena runt hur som helst på fälten och vi började så småningom "tävla."
Jag kunde inte fått en bättre "hästuppväxt" och jag ångrar ingenting! Särskillt inte galoppturerna, man kan säga att det gick fort, hehe.

Jag ramlade också av väldigt mycket och jag ränkar varje gång jag ramlar av. Jag har totallt ramlat av ca 31 gånger och ca 21 av dom är från Missy-tiden. Ja, jag ramlde av ganska ofta ett tag och det är väl förståeligt när jag hade Missy, hon som aldrig kunde sluta trava.
Första gången jag ramlade av var ganska tidigt efter jag fått Missy. Jag satt barbacka på henne och Amina var brevid. Missy har tendens att ibland dra ner huvudet, så man föll ner och tappade balansen lite grann, men det blev bättre med tiden. Men då så tog hon ner huvudet och jag höll så hårt i tyglarna att jag åkte med ner och åkte ner på halsen och dunsade ner i backen. Vet inte, men Amina skrattade säkert och jag satt och grät. Då var jag väldigt känslig så varje gång jag ramlade av oavsett hur lite jag slog mig så stortjöt jag varje gång.

Har inga sådär riktigt gamla bilder från början när jag red henne, tyvärr. Men har några som är ganska gamla och en film från ev av mina första cm-hoppningar.
Papprena skrevs på den 3 december, så då var hon min! Och jag tror att hon kom till oss den 15de. Så ändå sen dess har vi haft henne, den lilla tjockisen!









Hade inga fler bilder från den tiden på den här datorn.

Daniella

LINKÖPING

Vaknade vid 12 och kollade på filmen "Nell." En jättebra och annorlunda film som har blivit en av dom bästa jag sett. Sen åkte vi till Linköping nästan hela gänget och kollade runt lite, jag handlade ingenting. Amina åkte "hem" också, till Flyinge. Men hon kommer tillbaks om 3 veckor.
Vi åkte och hämtade havre någonstans och sen åkte vi hemåt och nu har jag bara kollat på Ponnyakuten och ätit.
Skola imorgon, ser inte direkt fram emot det. Men ja .. Hoppas ni haft det bra idag :)

Håller på att skriva om hur jag började rida, är inte klar men ska fortätta på den. Nu ska jag ta in hästarna med mamma.



Daniella

RIDIT IDAG

Red Calvin idag igen. Idag gick det mycket bättre än förra gången. Det var ganska halt i paddocken, så skritta fram där inne och så red jag på grusvägen fram och tillbaka. Gjorde lite volter och han lyssnade bra. När man rider unghäst så får jag verkligen ta fram grunderna i ridningen. Trava på vägen och han lyssna bra när jag stanna honom. Sen galopperade vi och han tyckte det var jättekul! Han gjorde några bocksprång och så busade han lite :') Men det gick jättebra och han var duktig.
Nu ska jag käka pizza, åt Mc Donalds till lunch.. Lite WARNING där.. hehe!



Galopp!
Några av bilderna från idag :)

Annie

VADSTENA HELA DAGEN LÅNG

Kom hem vid tio, elva nu ikväll från Vadstena! Det var riktigt kul faktiskt, fast tråkigt ibland. Ebba och Linnéa gjorde allt toppen. Gick någon pilgrimmsvandring, käka, var i kyrkan, kollade på film, gick fackeltåg, gick olika stationer och så var vi på gudtjänst! Ebba, Linnéa och jag spanade in killar, några var sjukt snygga, haha. Eller två stycken var så perfekta.. Och dem spanade in oss också xD
Klart som fan att jag säger "hejdå snygging" till en av dem. Aja säkert sista gången jag såg dem så..
Jag låter värsta desperat, men i vanligt fall så är det mer "gud vilken snygg, söt häst" men idag var det mer killar som gällde (Y)
Innan vi åkte till Vadstena så åkte jag till stan med mamma och pappa. Alltså tidigt imorse! Köpte två par skor, ett par Niké och ett par Converse. Gick ganska fort att hitta, nivet föräldrarna hämtar snygga skor(de har bra smak faktiskt xD), jag provar, säger att dem är bra och så går man till kassan ;) Värsta enkelt.
Ska iallafall sova snart så godnatt!
Tack Ebba och Linnéa ni är underbara <3

Annie

NYA REGLER I FÄLTTÄVLAN?

Har hört att det ska komma in lite nya/andra regler i fättävlan iår. Lite olika om träns, benskydd, klocka osv. Vet inte exakt alla regler och det skulle ju vara kul att veta det. Kanske gör allt lite bättre .. Såg på en blogg att det var nya regler. Tänkte skriva ner dom här, men ska kolla upp om det gäller eller om det finns fler så vi vet nu till tävlingssäsongen. För om en månad så börjar det med startfälttävlan/fälttävlan i Mantorp och sen är det igång! 

*Man kommer återigen få rida med klocka även i de mindre klasserna. De tog bort det för några år sedan för att man skulle känna tempot istället för att stirra sig blind på klockan. Jag tycker det är jättebra att man får ha det igen, man behöver träna på att rida med den i småklasserna.

* Man tar bort begreppet Endagsfälttävlan och ersätter med Kort Fälttävlan.

* De har ändrat mått och vikt och grejer på skydden i terrägen, vilket betyder att man inte kan rida med vanliga hoppskydd.

* Man får använda fårskinnsludd eller liknande på tränset, en anpassning efter FEI.

* Man har infört olika färger på hindermarkörerna i olika klasser i terrängen. P70 ska t ex ha vita markeringar och P80 Ljusgröna.

* Hopprovet ska vara utvecklande för både häst och ryttare. I en kort fälttävlan ska ekipagets kapacitet visas vara tillräcklig för att man ska få rida terrängen, och i en lång (där hoppningen är sist) ska man visa att hästen har bevarat sin villighet, lydnad, energi och hoppförmåga efter genomfört terrängprov.

Det är dom jag sett just nu. Ska kolla i TR osv och kolla upp det lite noggrannare så vi är helt säkra. Höh, först jag läste det här för ett litet tag sen så trodde jag att det stod att man inte får ha ludd på tränset. Ojdå >.<

Någon som vet lite mer om fälttävlansreglerna för iår?

Daniella

HISSAR/DISSAR FÄLTTÄVLAN


* Att det är "allt-i-ett." Dressyr, hoppning, terräng. Så om man gillar både hoppning och dressyr och kan inte välja något av det (vilket jag inte kan) och älskar snabba skogsritter så är det ju som gjort för en! Och så måste man ha lite straff i dresyren för att bli placerad så då kan man inte bara hoppa och hoppa och strunta i dressyren, för då kommer man ingenstans.
* Det blir så hemtrevligt och mysigt när man är på fälttävlan på något sett. Man ligger där i gräset och peppar upp sig inför terrängen. Kollar på de andra som hoppar högre och får lite pirr i magen. Älskar det!
* Att man inte får några krav på sig på samma sett som när man bara tävlar tex dressyr. Man kanske bara har ett tar tretorn så då får man rida dressyr i det och ingen bryr sig. Alla har vi inte råd med skitsnygga grejer till varje gren. Allt blir så avslappnat och man är inte så matchningsfixerad som annars. Såklart vill man ju se fin och välvårdad ut, men inte till överdrift.

* Väntetiden mellan hoppningen och terrängen kan vara extremt lång! En gång fick vi vänta i ca 6 timmar på att rida terrängen. Tar det verkligen så lång tid? Ni kan ju tänka er själva vad man ska hitta på i 6 timmar och stackars häst som får stå i transporten för det mesta. Som minst har vi någo fått vänta ca 3-4 timmar, och det är väl okej, men 6? Nae, där går gränsen.
* Slafsiga terrängbanor. Nu menar jag inte att dom är dåligt gjorda för det är väl inte så vanligt, men jag menar underlaget. När jag var på en tävling förra året (vill inte skriva vart, inte snällt mot klubben)  och vi gick terrängbanan så var det en del bara jord och gegga som var på vissa ställen kanske 2 dm djup. Och först så red ju sotr hästarna och trampade upp allt, sen ponnysarna och sen min klass som var bland som sista och det var så uptrampat att man inte visste vart man skulle ta vägen! Stackars Pitchi som fick klafsa igenom det. Det är jobbigt också och hon fick mjölksyra och orkade inte lika mycket eftersom hon fick ta i och lyfta så mycket på benen vid de området. Så det gillas inte!

Det blev lite svårt att komma på något att hissa/dissa. Särskillt dissa, för om jag hade massor att dissa så skulle jag ju inte hålla på med fälttävlan. Tycker det är jättekul och lärorikt! Tycker alla hästmänniskor ska testa det minst 1 gång i livet.



Daniella

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING GICK JÄTTEBRA!

Idag har jag tävlat för första gången iår! Det gick bra, är jättenöjd över både Pitchis och min insats, kunde inte blivit bättre! Ska kolla på filmen på Tv, sen ladda över på datorn och sen ladda upp på YouTube så ni får se.

90 cm (LC):
Blev felfri i både grundomgången och omhoppningen. Tog lite snäva svängar, men en sväng hann jag inte med. Hon kändes bra, vi kom in lite fel i första hindret, men kom bra in på det andra. Jag hoppar ju 1,10 cm på träning så det här kändes nästan lite löjligt .. Och man märkte att Pitchi inte tyckte det var så svårt. I omhoppningen fick jag 32 sek och någonting och jag låg på 1:a plats ganska länge, men i slutet så petades jag ner till 5:e plats. Så jag kom då 5 av 32 stycken, det är väl inte dåligt?
Det blev svårt att rida fram ordentligt eftersom det var snö och varmt så det smälte massor och då blev det väldigt blött, slaskigt och halt. Men det gick iallafall! När jag galopperade i paddocken så halkade hon lite, så red på vägen lite fram och tillbaks.
100 cm (LB): Nu hade hon blivit trött och segat ihop lite grann. Det hade då varit en lång dag och vi hade varit där ganska länge. Red fram och tillbaks på den här lilla vägen och man kunde bara trava och skritta lite och sen fick man vänts tills man kom in på framhoppningen så fick man galoppera lite. Och så var framhoppningen väldigt liten.
Hoppade fram på räcket 80, 90, 100 cm och det gick smärtfritt. Alltså bra ;) Sen gick vi över till oxern och hoppade 90 cm, vilket gick bra och skulle hoppa 100 cm, men jag kom in fel och Pitchi svängde av, alltså stannade och jag hamnade på sniskan och ramlade så småningom av. Men det var bara att borsta av sig och hoppa upp igen! Nu har man blivit så van så man känner knappt att man ramlar av (ramlat av 31 ggr). Red mot det igen och hon stannde igen och jag gick mot hindret och ställde henne där och berömde inte. Sen sa dom mitt namn så hann inte försöka igen, utan det var bara glömma och hålla allt positivt! Men jag kom runt felfritt i både grund- och omhoppning. Jag satte inga krav och berömmde henne och pratade mycket med henne så hon skulle känna att det var kul. Hon var ju också trött. Gjorde inga direkt snabba svängar i omhoppningen, men kom på 4:e plats här av 21 st. Inte heller dåligt :)

Jag hade jättekul, mamma och Amina var mina hästskötare och Pitchi min ädla springare <3 Haha, nevars, men är jättenöjd, det var trots allt årets första tävling så man är lite ringrostig.

Idag var det också lagmöte inför Div I, men jag hann inte komma pga tävlingen. Men dom hade pratat om olika saker, vi skulle tävla en reg tävling i Heda om 2 veckor för att kolla på varann (individuell). Sen pratade dom om vilka schabrak dom skulle ha och det belv gröna schabrak och huvor. Jag har inte sett dom men hoppas dom är snygga! Pitchi passar väl i grönt :)




Påväg dit. Lite snö?










Ursäkta min sits (måste räta på ryggen, dock svårt med västen).








Daniella


NU ÄR JAG KLAR I STALLET. TYP ..

Jag och Adrian gjorde stallet, sen skottade vi fram transporten och så kom .. AMINA! :D Efter det så tog jag in Pitchi och började borsta henne. Hon fäller ganska mycket nu. Hatar tiden där dom fäller, usch. Men ja, sånt som man måste gå igenom också i hästlivet. Så borstade först "normalt" sen tog jag en gummiskrapa och borstade där hon har tjock päls. Det blir verkligen skillnad, inte på att det blir mindre päls, men den blir mycket mjukare och glänsigare. Förresten, schamponerade henne inte, det var för kallt. Det hade ju snöat minst 2  dm inatt >.< Lyckat om man säger så. Sen klippte jag det lilla hovskägg hon hade, kronranden och sen borstade jag huvudet mycket och försökte klippa öronen. Dock är hon inte så förtjust i det. Var väl klar med henne klockan kvart i 11 eller så, sen så smörjade jag träns, skor, chaps och tog fram schabrak, kavaj och vita byxor. Har inte rört det schabraket så det ligger fortfarande i sin plastpåse. Är så rädd att det ska bli smutsigt, vilket det kommer bli nu .. Men jaja, det är ju tävling. Mer gjorde jag inte, kändes som jag inte hann ett dugg av det jag ville, men det finns timmar kvar imorgon!
Vi åker klockan 9, kvart över 9 någonstans där och jag har tänkt stiga upp klockan 7, fixa det sista, göra smörgåsar och så. Nu ska jag försöka bli en morgonpigg människa. Haha, lycka till. Ne, men ska visa mamma att jag kan vara duktig, och att inte hon behöver göra allt. Åh, så gullig jag har blivit nu för tiden, hihi :'3
Ne, nu ska jag sova, sätta på väckarklockan och så. Godnatt!
Glömde ta med kameran till stallet, förlåt!


Förra året i Askersund någongång i mars eller så.

Daniella

HÄMTAT KAVAJERNA

Jag slutade klockan 1 idag och mamma slutade klockan 4, så jag fick vänta lite. Men var först med Ronja på hennes SO-lektion och sen väntade jag på Annie som hade NO. Tiden gick ganska snabbt, jag satt och läste så nu har jag kommit en bit in i boken iallafall! Sen gick jag med Annie hem, drack hennes berömda smoothie och sen kom mamma och vi åkte till Mantorp och hämtade min kavajer. Och så handlade vi ett grönt dressyrschabrak (har ett par benlindor i samma färg), svarta benlindor och ett dressyrspö. Nu kommer jag bli så stillich, som mamma säger, när jag tränar dressyr ;)
Vi åkte sen och handlade och jag fick min älskade hallonsorbet! :') Nu väntar jag på maten och ska hämta in resten av ridsakerna från bilen och ta ett kort på dom. Om inte maten är klar då så tar jag mig i kragen och går ut till stallet. Jag har inte varit hemma än, men jag har skrivit ner allt på whiteboarden i stallet som jag ska göra och ha med så jag inte glömmer något. Hett tips att göra det!  Kan ta kort på det så ni får se och fattar vad jag menar.
 OBS! Sakerna får en annan färg nu när jag tar kort på det. Min kamera är inte så bra när det är "mörkt". Schabraket:



Benlindor:


Spö:



Kavaj (fotade bara en, dom är likadana bara olika färg och så belv det inte bra kvalité på bilderna och så hade jag ingen som kunde fota när jag har på mig dom. Men förmodligen imorgon!):

Ja, failbild där >.<

Men uppdaterar mer sen! Nu ska jag ut till stallet! Pitchi ska bli ren, utrustningen ska bli ren, transporten och stallet. Wish me luck ;)

Daniella


FREDAG MED DANIELLA

Kom precis hem, hängde med Daniella på travshopen. Hon köpe grejer men inte jag.
Skolan var väl helt okej, men bilden var så tråkig.. Daniella hängde med hen efter skolan och då bjöd jag henne på en god smoothie (A)
Ikväll har jag inget att göra.. Men träffar gärna några!
Mamma och pappa har redan varit i stallet så blir inte stallet idag eller imorgon. Ska till Vadstena imorgon med
konfirmationen.. Åker 11.00 och kommer hem 22.00, elva timmar i vadstena ;o


Gött va! Blandning blåbär och röda vinbär.

Haha, jag låter som värsta nörden och att smoothie är det enda i mitt liv, men nej så är det inte!

Annie

VAKNAR UPP FULLT MED SNÖ


Tog precis bilden..Har snöat 2 dm inatt och snön hade ju typ smält. Men nej det finns mer som vill komma ner..

Annie

HISSAR ROSETTER/PLAKETTER

Några rosetter/plaketter jag verkligen hissar. Det är THSK Tollstad Hästsportklubb. Dom har snygga rosetter och plaketter. Man rider sin ritt och betalar några hundralappar och om man placerar sig så ska man få någor bra också!
Rosetterna har flera kranser och band eller vad det heter och så är dom stora.

Snygga kranser!

Långa och fina band, i helhet stora fina rosetter.

Plaketterna är inte som alla andra bara en plåtbit eller det finns ju flera olika snygga. Men dessa är ovala och så ser det ut att vara typ glasskiva äver där texten står. Om ni förstår..

Lite annorlunda mot de andra men ändå riktigt fina!

HISS!
Tollstad har verkligen sygga plaketter och rosetter (y)

En bild på mina rosetter, eftersom att Daniella visa sina så blev jag intresserad av hur min rosetter såg ut så jag drog ut lådan under sängen och kollade!


De tre översta raderna är från tävlingar och resten är CM-hoppningar ;p
35 stycken..
Det var lite rosetter mot så mycket som jag tävlat, med Wellington tävlade jag väldigt otfa i hoppning och vi värgarde ut oss.. Men det påverkade inte mig så jag fortsatte att tävla, haha xd


Annie


HOPPTRÄNINGEN IGÅR/RAMLADE AV

Hoppträningen igår gick bra! Jag började med att bara skritta, sen ställa henne, göra bakdelsvändningar i båda varven och vända igenom (något vi inte kan helt). Sen travade jag i 5 min, galopperade i lätt sits något varv i båda varven och la några volter och böjde henne ordentligt. Sen skrittade jag, tog av mina extrahandskar och tog av ländtäcket och galopperade lite till. Efter det så började vi hoppa en trekombination med 2 galoppsprång mellan varje på låg höjd. Sen byggde vi på och det blev en bana. Såhär såg banan ut:

Ja, gjorde den väldigt snabbt så hindrena kan stå i vägen för varann. Men strunt samma, ni fattar! ;)

Hoppade banan på kanske 1,10 cm, eftersom Ingrid sa någon gång att det var ganska högt för henne. Men själv tyckte jag att det inte alls såg högt ut. Det flöt på bra ända tils jag kom till 7:an (kombinationen). Jag vet inte vilket det var hon stannade på först, men jag tror det var på a. Jag är ju inte så van vid att hon stannar eftersom hon brukar vara snäll och hoppa i de flesta lägen så jag hamnade på sniskan, men kom upp igen på något sett. Vi gjorde om det men då kom in fel i a, sen svängde hon av vid b eftersom hon blev överraskad, eller inte såg hindret innan eftersom det står lite svårt. Sen gjorde vi om igen och då ramlade jag av, vet inte på vilket hinder eller så, men tror det var a. Hoppade upp och red igen, och då hoppade hon båda, dock lite konstigt, men hon var så snäll. Man skulle ha 1 galoppspång, men jag fick 2 då. Sen gjorde jag om några hinder, men då kom jag fel på 6:an eftersom det var sockerbitar som var framför inte under utan framför som en pil. Så fick hoppa om några gånger på den, och kombinationen, men då gick det bra! 6 blev inte ett jättefint språng, men det blev bra.

Oftast brukar jag ha något att klaga på på hoppträningarna, men den här veckan är jag nöjd. Lite konstigt, för dom andra träningarna går det smärtfritt, om vi inte river något enstaka. Men nu stannade vi, kom fel och jag ramlade av. Men nu är jag nöjd. Men det var väl för att nu hade jag något jag kunde fixa, att jag skulle över den där kombinationen. Och så är det nyttigt att dom stannar ibland, eller jag ramlar av. Den här veckan var det dags för det. Men Pitchi var så duktig!

Fick ingen film/foton för jag glömde kameran hemma för den var på laddning. När vi var framme så kom jag på det. Så förlåt för det! Jag ska gottgöra er nästa vecka!

Daniella

JOBBIGT

Började skriva på förra inlägget imorse, men sen sluta "blogg.se" fungera så då gav jag upp, sen ikväll raderades allt, homeservern där vi har bilderna funkade inte.. Men tillslut blev allt bra. Blev några stavfel men det vågar jag inte fixa till för då raderas vissa delar i texten.
Har tänkt på att skriva en text om Wellington, han var en dröm häst och han var underbar! (L)
Ska gå och lägga mig nu och så blir det skolan imorgon, för jag känner mig frisk! ;P

Annie


En härlig bild på mig och Peter Pan, det var en sommar då jag "hyrde" honom i två veckor :D
Peter Pan var favorithästen på ridskolan för han var så busig!!


MINA ÅR BLAND HÄSTARNA

Jag började rida vintern 2004-2005 på Korsbäcks ponny ridskola i borensberg. Min bästis Fanny började där och jag hängde med och fastnade för det! På korsbäck fanns det bara shetlandsponnyer. Något bra tt börja med små och busiga. Mina föräldrar var oshästkunniga men de hängde med ut, jag fick rida privatlektioner, ha jullovshäst, tävla cm-hoppningar på "klubben" och utanför klubben och jag fick ha foderhäst. Det var en bra ridskola för att det var mycket man hittade på där, red med hästarna i stan, hubertusjakt, julplundring i stan. Ett toppenställe!


2005, skulle ut och hoppa terränghinder, jag och Tiger.

2007, CM-hoppning, jag och Skalman.

2005, mitt första ridläger, jag och Peter Pan.

2005-2006, hade jullovshäst, jag och Nalle Maja.

2006 började jag på Nyckelby också, tror det var på hösten. Då red jag på Nyckelby och Korsbäck. På nyckelby så var det lite större hästar. Alla i min ålder skulle fort hitta en ridskolehäst att ha som favorit och jag tog den som "ingen" ville ha, Star Light. Hon hoppade inte alla hinder, tvärstannade många gånger. Men jag hade ett sånt tålamod och bröt inte ihop. Jag var lika glad ändå ;)


2006, CM-hoppning på Nyckelby, jag och Starlight.

2006, Korsbäck var på ponnygalopp på Svansäter(bara på skoj) jag och Tiger.

CM-hoppning på Korsbäck, jag och Ior.

2006, CM-hoppning i Tollstad, jag och Skalman.

2007 skaffade mamma och hennes kompis sig en häst tillsammans. Det var en 18 årig travare vid namn Donna (Madonna Ernst). Mamma hade bara ridit några månader på ridskola och hon var nybörjare..
Det var detta år jag också fick en ponny att rida.
Jag red Hälga på en CM-hoppning, en häst som inte var populär för hon bara stannade hela tiden.. Och jag gav inte upp och kämpade, blev inte sur på mig eller på hästen.
Så efter någon vecka ringde Daniellas mamma och frågade om jag ville hjälpa till att rida deras ponny Wellington. Hon sa att hon tyckte att jag var duktig som red Hälga som aldrig gav upp.. Deras ponny Wellington hade samma problem han bara vägrade vid hindrena.
Detta år gjorde jag också min första lokala hopptävling, på hemmaplan (Nyckelby) på Star Light!


2007, här provred jag Donna.

2007, kvällen Donna kom till oss, hon blev varmt välkomnande av mig och Johanna (våra mammor som skulle ha henne).

2007, på våren när vi kommit igång med henne (invignde den nya paddocken).

2007, jag och Helga på CM-hoppningen..

2007,det var då Daniellas mamma frågade om jag var intresserad av att rida Wellington, och hon sa att hon skulle ringa mina föräldrar. Wellington och Daniella på bild!

2007, dagen innan min sköthäst Rebus avlivades, jag var och gjorde honom fin tills att han skulle få komma till himelen.. Saknar dig :(

2007, det var första gången jag såg Wellington. Eller det var första gången jag var hos honom och skulle få rida honom. Daniella, Wellington och jag på bild.

2007, min första lokala hopptävling på Star Light! Gick riktigt bra :D

2007, hösten 2007 köpte jag Wellington.

2008 så ägde jag Wellington och jag ville vara med i div. 3 laget i hoppning. Men Wellington vägrade som vanligt och därför fick jag låna en av Nyckelbys hästar Barbarella, hon och jag tävlade då lite.
Detta år var det mycket träningar och tävlingar, tävlade mycket hoppning på Wellington men vi vägrade ut oss mycket.

2008, jag och Barbarella blev trea i LC på Morf. Våran första tävling.

2008, jag och Barbarella kom trea igen, både i själv och med laget. Det var i Tollstad.

2009 då funderade vi på att jag skulle skaffa en ny kraftigare ponny. Jag var för lång för Wellington och hittade då Pricken. Fick ha honom på foder i ett år. Han kom till mig den 13 juni och någon vecka efter åkte vi på ridläger. Hade fortfarande Wellington så var tvungen att sälja honom i slutet av sommaren..


2009, då jag fick Pricken. Tur att det finns framgång. Herregud, hur det såg ut! Han är en helt annan häst i ridningen och i psyket.

2010, blev en debutant fälttävlan, en toppensommar som jag aldrig glömmer, förutom att Pricken var halt halva sommaren, men annars var allt perfekt! Dock blev det inte så många tävlingar som jag räknat med, men såg verkligen fram emot att få tävla 2011..

2010, Sommar 2010 den bästa sommaren med Pricken, allt var perfekt! <3

2011 inte som tänkt sig. En häst med ögonskada.. Inga mål satta för i år pga. Prickens skada..

2011...

Annie

MINA ROSETTER/PLAKETTER/MEDALJER

Rosetter:
Först och främst så gör jag såhär: jag köper inte mina rosetter, jag vinner dom. Så ingen är köpt. Om jag hade köpt dom kanske jag hade haft några fler. Men who cares?
De första rosetten fick jag med Missy år 2007. Då "vann" jag 4 stycken på cm-hoppning. Sen har jag rosetter ända till 2010, jag har inga från iår, än ..
Tillsammans har jag 32 rosetter varav 5 är första plats, 2 andra plats och 5 tredjeplatser. Sen har jag 4 och 5:te platser också och sen cm-hoppning, dressyr-och hoppclearrounder.
Jag har vunnit 22 st i hoppning, 5 i dressyr, 4 i fälttävlan och 1 i annat (utställning).
(Just nu är dom inte så fina för dom ligger i en låda i en garderob. Men dom ska upp i rummet!)
Bilder på mina rosetter:



Plaketter:
Ja, plaketter är väl inte så komplicerat. När man blir placerad i högre än LD så får man rosett, plakett och hederspris. Jag har inte fotat plaketterna idag, men jag har en bild från innan:

Dom såg ut att vara värsta några på bilden. Men jaja, 15 stycken totalt. Har väl inte så mycket mer att skriva om dom. Men dom snyggaste är nog NYRKs och Boxholms.

Medaljer:

Dom två med hästar på är de medaljer jag vunnit med hästar. Båda fick jag när jag var med i KM i Nyckelby, en från 2009 (silver) och en från förra året (guld).

Plaketter och medaljer är kul att ha, men själv gillar jag rosetter mer. Dom är så fina och känns mycket bättre på något sett. Men plaketter eller medaljer tackar jag ju inte direkt nej till ;)
Så om jag fick göra en ordning skulle jag lägg dom såhär:
1. Rosetter
2. Medaljer
3. Plaketter


Bilder på rosetter/plaketter på häst/medaljernär jag får dom:








Daniella

SJUK

Jag är hemma idag för jag är sjuk. Eller jag typ hostar och så hade jag nog feber inatt. Får se om jag går till skolan imorgon, jag har aldrig varit hemma en dag och vait sjuk, haha. Var hemma i höstas när jag var sjuk i en vecka om hade symptonerna på svininfluensan, och lika så året innan det. Annars har jag inte varit sjuk och vart hemma från skolan.. Har prov imorgon matte/SO så måste ju plugga. Men hoppades på att mormor skulle vara hemma idag men hon var på något möte ;s
Men ska nog göra en smoothie nu :)

Annie


TRÄNING IDAG MED PAPPA

Idag ska jag åka på hoppträning med pappa igen, mamma kunde inte. Ska bli kul, jag ska inte vara så självkritisk nu när det går framåt. Om man tänker från förra vintern/mot våren så ja .. Det är en rejäl skillnad! Har sovmorgon nu, men jag borsta tänderna och sen vänta på taxin och så off too school! Ser fram emot det, har inte varit i skolan på ett tag, så känner inte "åh, nej skola! :(" Utan det känns bra just nu :)
Ne, nu måste jag kila väg! Hoppas ni får en bra dag!



Daniella

MINA MÅL 2011

Tänkte skriva upp mina mål inför 2011 i hoppning, dressyr och fälttävlan och annat. Förra året hade jag inte så höga mål och klarade dom innan halva året slutat. Så nu ska jag ha lite högre. Det gör väl inget att 3 månader har hunnit passera innan jag lägger upp det här, men skrev det i början av året. Hoppas jag klarar dom!

Dressyr:
* Tävla L:A med bra resultat ( ev. placering).
* Rena galoppombyten i båda varven och (inget måste) i vartannat.
* Samla så pass att hon trava på stället/lite framåt.
* Lyssna på bra mina hjälper och vara så bogfri som möjligt.

Hoppning:
* Tävla LA felfri i både grundomgång och omhoppning.
* Träna LA-höjd och högre (MSV).
* Vara på bakbena och ha huvudet tillräckligt högt.
* Jag ska inte driva henne framåt med mitt säte och ge eftergift vid hinder.

Fälttävlan:
* Tävla P80 med högst 50 straff.
* Vara felfri i terrängen.
* (Inget måste) Tävla P90 och vara nöjd.

Annat (inget jag ska ha gjort innan året är slut):
* Hoppa utan någonting (repgrimma).
* Leka och pyssla om mycket.
* Få en bättre band emellan oss.
* Jag ska lita mer på henne.

Har ni några speciella mål varje år? :)

Daniella


CALVADOS

Idag red jag Calvados (Calvin). Han står i vårt stall och är 2-3 år? Han är en ganska liten fjordning men han har ju heller inte vuxit klart. Red honom i paddocken, och det gick väl bra. Han har inte blivit riden så mycket, så det märktes att han var en unghäst. Han ville gå sin egna väg ibland men sen gick det bättre när jag gjorde volter, serpentiner och halter. För då visste han att det var jag som skulle visa vägen. Det är ju inte enkelt för Calvin att veta vart man ska ta vägen.. Men fick rida honom fler gånger och det gör jag gärna! 
Pappa gjorde pizza ikväll och det var gött! Nu sitter jag och kollarmpå aktuellt tror jag, det handlar om naturkatastroferna i Japan och om kärnkraftverken. Det är faktiskt intressant..

Annie


Han är så gullig, fast han ser lite bestämd ut på vissa bilder.
Lovar att det blir bättre bilder nästa gång :)

FILMER FRÅN IDAG

När jag rider (travar av):
http://www.youtube.com/watch?v=RARuRX010s4
När mamma rider (galopperar lite):
http://www.youtube.com/watch?v=Xkox9CiY03s

Har en till film på mig och en till på mamma, men den ville inte ladddas upp. Men laddar upp filmen på mig imorgon, nu måste jag sova. Kram!


Daniella

BILDER FRÅN NÄR MAMMA RED

Gick ut till stallet för ett tag sen, började mocka och sen kom Sabina och David och hjälpte till med höet. Sen kom pappa, sen mamma och Adrian. Så det var mycket rörelse i stallet idag, det brukar ju bara vara jag och mamma. Men det var kul att vi hjälptes åt. Jag mockade bara, det tar sån himla tid att fixa Fantas box! Hon går ju runt och håller på om natten.
Nu kommer lite bilder från idag på NYRK:

















Daniella


NO SCHOOL/MANTORP

Var ju med Fantasie i Mantorpkliniken idag. Vet inte om jag får skriva ut hur det gick utan att fråga mamma. Så för säkerhets skull gör jag inte det. Men det gick väl okej, eller ja, vet inte direkt vad mamma tyckte.

Hon fick ju lugnande så då fick hon stå i en box och vakna till lite innan vi kunde åka hem igen och då gick vi till Travshopen en liten stund. Hiss till den butiken! Gillar den :) Men vi träffade någon av mammas kompisar som jobbar där och hon var snäll och kul. Jag behöver ju två kavajer nu till tävlingssäsongen, en till hoppning (marinblå) och en till dressyren (svart). Vi har nog letat i massor butiker, men aldrig hittat någon vi direkt gillat. Men nu så hjälpte mammas kompis (glömt vad hon hette) oss med kavajer. Och den första var en marinblå kavalj, alltså den första hon tog fram. Och jag har så varit så bestämd med att den ska vara figursydd, typ en Kingsland eller så. Men hon som hjälpte oss sa att köp inte en dyr kavaj innan du är 18 år. Du ska ju ändå ha en väst över. Det var smartsagt,vi hade inte alls tänkt på det innan. Och när jag testade den kavajen så var den jättefin! Den satt bra och såg bra ut, den var figussydd och inte som ett paket. 
Det var rea på kavajer, halva priset eller så. Efter det kollade vi efter en svart kavaj och hittade en, båda var i  storlek 36. Den var fin och satt också jättebra! Sånt himla flyt, innan har vi ju tittat på kavajer som kostat 2000 kr, och nu hittade vi två jättefina för 600 kr. Dock hade mamma inte med sig pengar, så vi la undan dom till fredag så hämtar vi dom då. Och då hinner jag ha den till tävlingen. Jippie! :D

Efter det åkte vi hem och åt, sen gick vi ut till stallet och jag fixade Pitchi, passade på att åka till NYRK och rida när båda var "lediga". Jag tyckte mamma skulle få rida, så jag tog inte med mig ridkläder, utan mamma skulle bara rida. Det såg bra ut och jag fotade/filmade så ska lägga upp det senare. I slutet så fick jag hoppa upp iallafall, lånade mammas hjälm. Hon kändes fin, men var lite tung i handen och hade inte ett ärligt stöd i bettet. Men hon gillar inte tvådelat järnbett så mycket. Men annars kändes det bra, ska träna på övergångar då jag slarvar mycket på det. Fy på mig!





Lite försmak med några bilder :)

Daniella

STURE IGEN

Hej, red Sture igen igår då. Det gick bra det också. Arbetade honom mer igår ialafall. Vi tränade på att göra framdelsvändnigar och sånt! Fast hans galopp är inte så bekväm om man säger så, den har ingen rytm iallafall, haha!
Men snart ska jag upp till stallet och fixa. Så höres ikväll!

FLYINGE BILDBOMB DEL 2

3-åringar, vid hand








Peter Eriksson, som gäspar haha!




Värsta skillnaden utomhus och inomhus ..









The end för denna gången ^^ Nästa del ska jag lägga upp tidigare, promise

Daniella

FÖRSTA RIDTUREN PÅ KANSKE EN VECKA

Nu håller jag på att ladda upp bilder på bilddagboken, från igår, och sen från idag. SHINING@BDB

Gjorde det gamla vanliga, stallet. Efter det hoppade vi och jag fotade. Fick några bra och roliga bilder. Sen gav vi hästarna hö och jag smörjde Pitchis hoppträns och Nikitas träns. Ska nog börja smörja någon sak varje dag. Kände skillnad bara efter en gång! Jag tar loss alla delar och smörjer för sig. Tycker det är smidigast och bäst, fast ibland fuskar jag och smörjer tränset som det är, hihi. Vi gick in ett tag och åt mellanmål och spelade kort. Heidis mamma Malin kom med glass sen, (tack) med Saga som sedan hängde med oss till stallet när vi gick ut igen. Då red jag och Heidi ut en liten sväng på ponnierna (Missy, Pitchi). Det gick bra, dom var lite pigga och skritta på ganska bra kan man säga ^^ Missy ville trava lite och Pitchi med, men det gick bra. Saga och Adrian gick brevid oss och Adrian fotade. Det blev bra bilder. När vi red tillbaka red vi in i en av hagarna och red lite där. Jag travade lite och Heidi skrittade. Pitchi arbetade så mycket med benen och ryggen så man kunde knappt trava lätt, haha! Men det gick väl bra, hon dog inte iallafall av det. Hon tyckte nog det var kul att få röra på sig efter sin lilla vila.
Imorgon så har jag ledigt från skolan och ska åka till Mantorp med mamma och Fantasie. Hoppas, hoppas att det går bra! 

Har glömt mina bildbomber från Flyinge, men ska ladda upp några snart. Ska skriva några inlägg snart så vi har några.







Tummen upp för smörjning, haha! >.<

Nu får ni lite roliga miner på dom i stallet :p


Haha, så himla söta! Hade en jätterolig bild på Adrian, men den fick jag inte lägga upp
Nu till mer normala bilder igen:










Daniella

LEK MED PRICKEN

Kom precis hem från stallet. Det var roligt i stallet idag! Haha, eller det är ju alltid roligt men idag hade jag ingen tid att passa och jag var själv så fick fixa allt i min egna takt. Morfar skjutsa upp mig och mormor hämta mig, så snällt! Mocka och fixa maten. Snacka med dom som var i stallet. Och jag fick rida Calvados om jag ville så det kommer jag göra ;)
Men hämta Pricken och borsta honom. Höll på i typ en timme med han, tillslut var huvudet hängandes i backen. Han fäller mossor, fast det gör väl de flesta hästarna nu. Men tog på honom tränset och så gick jag upp till paddocken med honom. Tog också med morötter, något som Pricken vill ha. Stallde ut ett litet "hinder" i paddocken, men det var inte så roligt att hoppa det ibörjan, men han hoppa över det då han ville ;p
Sen ville Pricken bara stå och sola, latmasken. Men då hämta jag Prinsen hans hagkompis och han hade mycket energi han. Han är fyra år tror jag så det finns mycket bus i honom, okej det gör det väl i Pricken med då. Prinsen tyckte verkligen det var jätteroligt! Han sprang runt, upp med svansen och stora steg. Han hoppa också över hindret. Ibörjan bara; Shiet vad är det där?! :o. Men sen hoppa han det flera gånger och han tyckte verkligen att det var jätteroligt! 
Tog mer en hundra bilder, men alla blev inte så bra, för jag fick solen mot kameran och då blir ljuset dåligt, men andra blev jättebra! 

Annie 

Några bilder från hagen.


Chasmine.

Calvados.

 

Dean.


Tolly.

Stallet.

Pricken och jag.


Dom hade fixat något på boxkanten, förmodligen så att hästarna inte biter på träet (Y)

I paddocken.

Stegen på bilden blev inte bra, men han hade inte själva trycket i stegen idag!


Musklerna vid rumpan visar upp sig! Förra gången han hoppa var i augusti :o Han har haft en paus från hoppningen.

Haha!


När Prinsen kom in.



Första hoppet, det var inte enkelt!

Blue eye. Ögat har inte blivit bättre om ni undrar..

Det blev ganska många bilder, killarna tyckte det var kul iallafall. Men om en halvtimme åker jag till Nyckelby för att rida :)

NU .. STALLET!

Heidi vaknade vid 7, kvart över 7 och låg och gjorde ingenting förmodligen för jag vaknade och somnade om flera gånger ända till klockan 9. Sen gick vi upp, Heidi och Adrian spelade kort och vi åt frukost och gjorde mat. Så vi har ätit frukost och middag. Men vi får väl äta igen sen, ingen av oss blev mätta >.< Men då ska vi äta något gott! Nu ska vi ut, göra stallet och bränna kalorier genom att .. hoppa, och rida! :D
Uppdaterar senare. Kram på er <3


Heidi och Missy i höstas.

Daniella

GODMORGON

Studiedag idag (y) Ja men godmorgon, nu sitter jag och äter frukost! Rostad macka och smoothie, vad slår det?
Har nog tänkt att åka upp till stallet nu på förmiddagen. Ska väl bara borsta honom och så. Sen ikväll blir det att åka och rida i nyckelby!

Annie


ÄR INTE MIN OCH HEIDIS HÄST UNDERBAR?

Själv tycker vi att den är .. så .. zebraaktig på något vis O.o Och ryttaren är .. en .. fågelskrämma, eller något >.<

Och så ska vi passa på att säga, att vi ÄGDE! :D

Daniella

SNART SOVDAGS

Och Heidi kommer sova här brevid mig! :) Hoppade lite med Sabina, Heidi och Adrian för ett tag sen, vi hoppade till klockan 7 på kvällen. Det var kul. Jag fotade lite grann i början, men när det blev mörkare så blir ju värre kvalité. Borde verkligen köpa en systemkamera! Varför är dom bra så dyra för? Åh!
Sabina hoppade 7 hål, vilket kanske är 55 cm. Det tycker jag är bra för att vara så liten! Det var typ till midjan, lite lägre, på henne. Heidi hoppade 9 hål, vilket är 75 cm. Hon har hoppat mycket högre, den studsbollen ^^ Adrian hoppade 70 cm och jag 95 cm. Är jättenöjd för jag blir jämt så himla feg när jag hoppar. Det som är det bra är ju att man får frisk luft, rör på sig och har kul! Jag bryr mig inte så mycket om folk tycker det är töntigt, hihi.
Just nu gör jag och Heidi, hon är så himla social med sin mobil ^^ Och jag med datorn! Ne, men nu ska vi väl spela spel eller något annat :) Spelade stress med henne för ett tag sen och ja, ni kan ju gissa hur det lät .. "Åh, ah, herregud! Åh, nej fel! STRESSS!!" och sen händer fladdrande överallt, haha! xd




Haha!


Sämst kvalité på de senaste bilderna, men jaja

Daniella

FIXAT/HOPPAT

Vaknade av att Heidi ringde mig och sa att hon skulle komma. Så åt frukost och sedan gick jag, Heidi och Adrian ut till stallet. Dom gjorde hö, jag mockade och gjorde mat. Efter det så hade vi ingen aning om vad vi skulle göra, men det slutade med att Heidi och Adrian byggde en hinderbana och jag smörjde träns. Sen hoppade vi lite hinder ganska länge, jättekul! Vi fikade också, mjölk och Margrets goda bullar. Heidi gick sedan hem. Jag och Adrian fortsatte att hoppa och Sabina hade kommit ut och var med, men hon gick in efter ett tag. Hämtade kameran och cd-spelaren och fotade lite när vi hoppade, samtidigt lyssnade vi på musik. Batteriet tog slut ganska snabbt, men det laddas lite i kameran så kunde fota lite smått då och då. Vi vart trötta efter ett tag, vi hade ju hållt på en stund då, så smörjde klart Missys och Carubus träns, dom vart jättefina! Heidi hade gått hem, hon skulle äta, men kom tillbaks ganska snart. Tog då in Carubus och Missy, borstade dom. Sen tog vi på schabrak, sadel och sadelgjord på Carubus och gick sedan en sväng med dom två. Missy skötte sig bra, men Carubus ville vara överallt och gå överallt och sniffa på allt. Alltså - han struntade i mig kan man säga >.< Men det gick, han tyckte det var spännande att vara någon annanstans än på gården. Dom gick över bommarna som vi hade hoppat över också, fast dom låg ner på marken. Missy gick bara över, Carubus var tvungen att tveka i 30 sekunder innan han gick över.
Jag är med Heidi och Adrian just nu, vi ska ut igen och hoppa lite grann. Har varit ute hela dagen, åh, så hälsosamt, hihi! Hon ska också sova över här också, det är ju studiedag imorgon.





Man får ju bjuda på sig själv .. >.<

Thrillerstyle!





Söta Carubus uppställd :)

Daniella


BILDER PÅ PRICKEN



ÄLSKAR BILDEN! Härlig bild med manen, sen det coola ögat och sen tungan :')

Gillar denna bild också!

Pusspuss.
Har fler bilder men det får räcka ;)

BILDBOMB PÅ PRICKEN KOMMER SEN

Nu sitter jag och pluggar, engelska glosor och så har vi prov i so på torsdag ;s
Men när jag pluggat så känner jag mig duktig och det är ine så tråkigt! Haha. Ett glas cola kan göra allt mycket enklare (Y)
Har redan varit  stallet. Borsta Pricken och gick lite med honom. Sen fick han springa i paddocken, men han trava bara lite. Tog också bilder, fick en ny favoritbild idag (A) Pricken är urgullig, det finns mycket kärlek i ditt hjärta <3
Bilderna på Pricken kommer i ett annat inlägg, men nu ska jag bara skriva igenom alla glosor igen -.-
Jag brukar inte vara så duktig med att göra läxorna, eller jag gör dom typ en dag innnan men då slipper jag stressa så gör allt nu :D

Annie

Några bilder från nu, bilderna är tagna med systemkameran, har bytt till det andra objektivet som inte är trasigt. Provade lite olika inställningar som jag tyckte var fina :)

FÄRGAT HÅRET OCH KÄRA VÄNNER

Har färgat håret idag då. Köpte ljusbrun men det blev mörkare än vad jag hade innan ;p
Haha, mamma och pappa hjälpte till att färga, sen kom Vickan och Felicia och kollade på också!! (y) Men sen kom Sebbe och Ogge och efter ett tag kom Rasmus. Gick och mötte Jakke vid östenssons. Och sen hem till mig igen. Haha, Sebbe hade på sig mina rosa thights och min rosa tröja, riktigt läkert! Man ska leva livet :D
Sebbe och Rasmus åkte hem för typ en timme sen och dom andra för typ två timmar sen, men nu ska jag gå och lägga mig! Märks vad morgondagen ha att bjuda på. (Eller det är ju söndag nu)

Annie


Haha Sebbe du är riktigt skön! Han ser fan ut som en tjej, såå cool xd


PONNYAKUTEN?

Jag vet inte direkt vad jag tycker om Ponnyakuten. För det första så har ryttarna inte så stora problem, eller dom flesta iallafall. Man nästan letar problem för att få vara med i TV. Det var ju en tjej i uttagningen som hade en häst som var rädd för sprayflaskor och problem blev löst efter 5 minuter. Ganska onödigt kan man säga. Det andra är att det heter väl PONNYakuten? Och det är ju häst, så varför handlar inte hela programmet om hästar? Det förrförra programmet så hände det massor olika saker som inte handlade om hästar, tex dom badade, bakade tårta osv. Det känns ju lite som onödig tid eftersom programmet bara är i en halvtimme, knappt det.
Sen att dom filmar olika personer olika mycket. Såklart kan man ju inte lägga ner precis lika mycket tid på alla, men det känns som en eller två är huvudpersonerna och vissa är knappt med alls. Som Liza, hon och sin ponny Star är ju med en tredjedel av programmet varje vecka medans han dressyrkillen, eller Nicole m.m inte är alls med mycket. Eller iallafall inte ridmässigt. Och förra säsongen så var Jacob med Destiny med för att hans ponny var rädd för människor/saker i omgivningen, och iår så är det Nicolai som är med, och har nästan samma problem! Kunde inte då Nicolai ta med allting Tobbe sa till Jocob och testa med sin häst? Att det liksom kommer alltid med någon/några med samma problem. Massor har ju problem med lastingen, uppfostran tex. Nu ska inte jag säga att jag är en ängel som gör allt rätt, för det gör jag verkligen inte! Men jag gör mer än dom flesta i Ponnyakuten. Som när Liza sa "det är så jobbigt att mocka, min mamma gör det hela tiden" ungefär, då blev man ju skapligt irriterad! Att ha en häst handlar inte om att bara rida, allt runt omkring ingår ju och det fattar man väl eller? Visst, det kan vara jobbigt ibland, men dom får det att låta som om varje dag dom ska till stallet så känns det som världen går under. Jag tycker inte alls det är så, och tänk då dom som har 10 hästar? Eller stuteri (men man har oftast anställning då) osv. Det blir ju inte direkt lättare för dom. Dom verkar ju vara så himla lata, särskillt nu när föräldrarna inte är med. Dock inte alla, men de flesta.

jag dissar Ponnyakuten för:
* Massor annat som inte handlar om häst, och är slöseri med tid.
* Vissa blir huvudpersoner medans andra hamnar i bakgrunden.
* Letar problem för att vara med i TV/har samma problem som de innan.
* Rent ut sagt bortskämda ungar.

Men det är ju bra också, för vi som tittar lär oss ju med. Men det var ganska mycket som var negativt, iallafall enligt mig. 



Daniella

ANOTHER DAY IN PARADISE

Phil Collins – Another Day In Paradise

Har precis kommit in från stallet. Heidi och Matea kom hit och hjälpte mig med stallet, smörja, borsta hästar och massor mer. Tack! Dom borstade Missy och jag borstade Nikita. Hon skötte sig jättefint! Hon stod verkligen och njöt, huvudet var nästan nere i backen. Dom fäller mycket nu, när vi sopade ihop allting så blev det nästan mer än en spade. Dock beror det på hur stor den är, men den var ganska stor. Sen fick jag och Heidi lite skrattanfall och skrattade i kanske 5 minuter? Haha! Men vi hade kul, och dom är så snälla och hjälper till. I början så frågade dom hela tiden "vad ska vi göra nu?" så fick skriva ner det på tavlan. Gissa vad dom gör sen? Haha dom bara "men .. vad ska vi göra nu?". Men bara åh! >.<
Dom skulle komma imorgon också, vi bestämde ingen tid utan dom skulle komma när dom kände för det. Kul!
Det låter som om vi inte gjorde någonting, men vi höll på i stallet i kanske 6 timmar, det är väl nått? Men vi hade kul, hehe



Daniella 

KOMPISAR

Igår var jag med Sebbe, Ogge, Jakke, Felicia och Vickan. Var på donken och käka. Sen vidare till Östenssons och sen hem till mig. Trevligt var det! Vickan och Felicia åkte hem vid tio och Sebbe och Ogge vid halv ett ;)
Har varit på Scharpman nu, hämta ut mina JW byxor, sömmarna hade gått sönder och så skulle de fixa det men det blev inte bra så jag fick ett par nya (y) :D
Ska nog fixa till mig snart och träffa Vickan och Felicia. Så träffar vi kanske killarna igen! Senare blir det nog stallet, tror vi tar in hästarna idag,

Annie

GAV HÄSTARNA HÖ

Nu har Astrid åkt. Ska sitta här ett tag, sen ska jag dra mig mot stallet och fixa det. Tänkte också borsta Nikita idag. Blev ingen ridning idag, tyvärr. Men imorgon ska jag rida! Var ganska varmt idag, minst +5 grader. Härligt! Våren är nog på väg ändå. Hemma hos Astrid så växer det blommor, snödroppar.
Fotade lite innan vi kulle ge dom hö, så det blir nog mest ett bildinlägg.
Ses!



























Haha, fail!


Daniella

ASTRID

Har varit med Astrid idag, först gick vi till simhallen och motrionssimmade sen så plaskade vi runt lite kan man säga. Efter det åkte vi hem till henne, åt smörgåstårta, sen packade hon lite grejer och sen far vi hit! Vi har väl inte gjort så mycket, tatuerat oss i ansiktet och så, sen har Astrid fixat sina ögonbryn, hihi :) Just nu fotar hon allt möjligt. Får se vad som händer framåt kvällen ..

Mamma gjorde stallet idag, eftersom jag var i stan. Vet inte, men hon håller nog på att ta in hästarna just nu. Hon är så snäll <3 Egentligen skulle mamma ridit Pitchi, hon kunde inte eftersom det är så halt! Det smälte så mycket igår, och idag har det fryst på. Hon kan inte rida Fantasie eftersom vi ska åka till Mantorp och kolla upp henne, hon verkar inte vara helt hundra i andningen.


En ganska rejäl bild på min i profil. Ska skriva någon hästligt senare, ;)

Daniella


INTE MYCKET INLÄGG

Hann inte sitta vid datorn igår. Jag, Hanna och Catti drog till en i Varamon igår efter skolan. Mamma hämta oss vad halv åtta och så åkte jag till stallet. Jag mocka Prickens box och borsta honom. Mamma mocka Prinsen box och gjorde mat till båda hästarna. Kom hem vid nio kanske? Då kollade jag på tv, drack smoothie och kollade igenom lite läxor.
Idag är det ju fredag och det är helg nu! Kom precis hem från skolan så ska åka upp till stallet med Vickan snart. Blir bara att mocka och ge Pricken medicin. Det gamla vanliga liksom, fast han ska ju såklart få några pussar av mig också! Det går inte att motstå xd
Systemkameran är fortfarande trasig så det kommer nog inte bli några bilder så ni vet, för den andra kameran och den andra andra pallar jag inte använda, så tyvärr!
Tycker faktiskt det är tråkigt att lägga ut gamla bilder men jag lägger ut en som är från någon månad sen.

Annie


Pricken, jag och Prinsen.


MYSIGT VÄRRE

Har varit på Fritids i Karlsby skola. Ja, det låter som om det är för 6-10-åringar, och visst, det kanske passar dom mest. Jag brukar inte hänga med, men idag gjorde jag det. Så himla kul! Gjorde först en tavla och sen någon massagegrej som jag målade. Sen lekte jag häst med en av mina bästa kompisar - som är 3 kanske 4 år yngre. Och jag älskar det! Vi spelade lite pingis, jag, Sabina, Adrian, Samuel och Heidi. Ja, det gick ju inte så lyckat, men ibland så kanske bollen höll igång i 30 sekunder! :o Det är väl bra? >.<
Sen lekte vi häst och hoppade ett hinder, alla vi igen. Först hade vi lite uppvärmning och hoppade lågt, sen höjde vi, sen började alla riva för man blev trött och då sänkte vi allt eftersom, sen sprang vi runt i gympasalen och sprang i "ström", alltså att man bara sprang efter varann och hoppade det lilla hindret som sedan stod på kanske 20 cm. Det var jättekul och man blev varm snabbt, men ska nog dit igen nästa vecka och springa lite med Heidi om hon är där.
Heidi har jag känt i 6 år och hon brukar hjälpa mig dagen innan tävling, rida Missy och hjälpa i stallet. Och så brukar vi leka. Ja, jag är en 13-åring som leker. Heidi tar fram den barnsliga sidan av mig, och jag älskar det! Typ som idag när vi åt våfflor och vi kladdade ner oss så mycket och sen när Samuel kittlade Heidi och vi skrattade så vi fick kramp i magen. Sen så blev Samuel irriterad över att Heidi hade munnen öppen när hon skrattade och slog igen munnen på henne (?). Ja, det blev lite konstig stämning, men släppte sen.


Min tavla :)


Heidi skulle posa ;)


Dom gjorde lite kul miner ^^

Så det får räcka med bilder. Kanske skönt med omväxling, så det inte blir för mycket häst.

Daniella

HOPPTRÄNINGEN IGÅR

Förresten, en film från Flyinge, på 3-åringar gångarter. Dock blev ingen av dom godkänd ..
http://www.youtube.com/watch?v=MixPFHfAwGU

Träningen: Gick väl bra. Kände att jag själv inte fick med mig koncentration och Pitchi på samma sett som innan. Efter nästan varje hinder åkte jag fram och tappade balansen lite. Men som det alltid är, så känns det värre än vad det ser ut. Det var en liten omhoppningsbana, men körde inte på mycket omhoppning. Men sen på näst sista hindret så ville Ingrid att jag skulle komma närmare, och till slut var jag så nära och svängde så snävt att Pitchi knappt kom över hindret, eftersom man tappar fart i en sån snäv sväng. Men hon hoppade det, så himla snällt, <3
Men hon rev och vi testade det några gånger, sen blev det rätt!
Annars skötte hon sig bra, var lite pigg och hoppglad. Hon kändes lite stel och lyssnade inte lika bra på min skänkel, men det blir väl så efter ett lov. Men höll henne tillbaka, kanske lite för mycket, men vill inte att det ska se fult eller gå för snabbt. Åkte med pappa dit, och han var jätteduktig och efteråt när vi åkte hem så pratade han som om han har hållt på med hästar i 10 år eller något. Smartis ..
Efter lektionen, så pratade jag med Ingrid om hur det kände, men hon tyckte det såg bra ut och så att jag ska ta tillbaks axlarna och fram med, åh, vad heter det nu igen? Bålen eller någt sånt, för det är där man är stark. Så ska tänka på det. Sen sa hon något i stil med "Ja, du ska inte ha så höga krav, du är ju faktiskt så ung" och så frågade dom som var brevid mig hur gammal jag var och då sa jag att jag var 13 år och dom blev helt paffa kan man säga. Lite kul, för en av dom tjejerna hoppar 1,30 och håller på med unghästar. En riktigt härlig tjej!

Ful bild, men det får duga.

Daniella


STIGBYGLAR

Ville skriva om vilka stigbyglar jag har :) 

Hoppsadeln
Till hoppsadeln har jag ett par Sprenger Bow Balance Safety. Köpte dem i sommras och då var det väl för att hon i affären sa att dem var bra och att man skulle bli fast vid dom och märka skillnad. När man rider lätt/står i lättsits och man trampar ner hälen så böjer sig stygbygelplattan sig så att foten får ett bra läge. Så när jag red lektonshäst i veckan så fick jag ont i foten, där man böjer den. Det problemet hade jag innan också, men inte när jag använt Sprenger. Köpte mina på Sharpman.  
Kostar 1700:-  


Där jag får ont när jag inte använder sprenger. Som ni ser så följer stigbygelplattan med ner när foten trampar ner. (Sorry för dålig kvalité men var tvungen att somma in)


Här är en bild på dom, älskar dom!
Det finns fejk också, kostar mycket mindre. Tror inte dom ger lika bra effekt men man får vad man betalar för.

Dressyrsadeln
Till dressyrsadeln använder jag ett par helt vanliga "dressyr" stigbyglar. Till dom använder jag stigbygelplattor och får därför inte ont i foten. Stigbygelplattorna är sneda, då får foten ett bra stöd även av de här. Men i dressyren så står man inte upp lika mycket och det påverkar ju också.


Helt vanliga silvriga typiskt "dressyr". 


Stigbygelplattorna. Som ni ser är de sneda och man får ett bra stöd! 

Annie

BLÅSER OCH SNÖAR UTE

Alltså inte det finaste vädret .. När ska våren komma egentligen? Vi vill ha vår! Eller hur? ;)
Kom hem från skolan vid halv 3-3 någonstans där. Sen har jag ätit morötter, städat lite och sen så har jag fixat med bilder/filmer. Så just nu håller jag på att ladda över Flyinge-filmerna till YouTube. Om ni vill kolla någon av mina filmer, så kan ni gå in på min sida, jag heter daniellapitchi, så sök på :)
Fixar just nu med ett halsband oms jag tänkte fixa, men råkade ta sönder en grej precis. Oj, kanske inte det bästa man gjort .. Men det fixar sig! Ska nu byta om till underställ och springa till stallet. Ska mocka, göra mat och sen fixa inför träningen som är idag. Hoppas det kommer gå bra, får hålla tummarna åt mig själv, hehe.



Daniella

SLEEPY

Var lite trött när klockan ringde klockan kanske kvart över 6, så valde snabbt att jag skippar göra stallet på morgonen. Haha! Nu fattar jag hur det är för personer som gör stallet på morgonen, fast dom måste ju gå upp, jag skulle ju bara testa. Så sov i nästan 1 timme och gick upp. Nu är jag pigg och glad! Har precis ätit frukost och innan fixade jag mig, alltså håret och kläder. Jag hade så mycket tid över så efter jag hade plattat håret, så blir det så volymlöst, så försökte få lite volym i det i kanske 10 minuter? Det gick inget vidare .. Sen så nopprade jag ögonbrynen, intressant, ja! Ne, men det behövdes, nu ska jag bara färga dom någon gång.
Pappa åker med mig på hoppträningen idag, mamma ska på mitt föräldramöte, det är lite vimsigt i min klass just nu och mamma är lite mer insatt så hon går istället för pappa. Så han hänger med mig, han har aldrig åkt med mig ensam förut, så det ska bli kul :)


Summer <3

Daniella

DAGEN RIDPASS M.M

Red idag på fältet, hade inte bestämt att göra något, bara rida runt och röra på henne. Jag var lite trött och Pitchi var inte alls med på noterna. Visst, ibland kan hon lite jobbig och ha sina dåliga dagar, men idag var vi båda lite trötta så det blev ju ingen bra kombination .. Skrittade och försökte ställa henne, men det ville inte hon och hon lyssnade inte alls på min skänkel, men jag fortsatte i kanske 5 minuter till och då blev det bättre. Sen när jag rakriktade henne och skulle skritta runt drog hon sig ut mot skogen/bort från fältet. Men höll kvar henne. Sen travade vi och hon hade huvudet  ovan lod, inte direkt uppåt skyarna, men ja, hon var väl lika lång som en jag-vet-inte-vad. Men travade på och försökte göra volter, men då så gick inte det att böja på henne igen. Hon skulle gå på sitt sett, höh. Så skrittade och började om lite smått och hon struntade totallt kan man säga. Hon var lite spänd och okoncentrerad, så började galoppera för då brukar hon mjukna och slappna av mer och så funkar det bra att galoppera på henne, då börjar hon söka sig neråt. Galopperade och det gick bra, sen kom några rådjur och då blev hon lite "monster!" och ville springa därifrån. Släppte henne på långa tyglar så hon skulle sträcka ut och sen när jag skulle plocka ihop henne ville hon inte det och då blev jag lite frustrerad och hårdnade i handen, vilket resulterade i att vi båda blev arga på varann och jag tappade tålamodet. Istället för att bråka så valde jag att trava och skritta av. Så jag travade lite och skrittade sen vägen bort och sen hem.
Man når inte framgång utan bakslag. (om man säger så?)
Gjorde stallet och bortade Carubus efteråt. Han var jätteduktig, men lite otålig, han gick fram och tillbaks med bakdelen. Sen när jag sa till honom med lite mer bestämd röst så slutade han. Men när jag gick iväg så började han igen, haha! Han ska ju ha all uppmärksamhet ;) Men han fällde så fick bort lite hår och nu ser han bättre ut iallfall, han var smutsig! Men nu är han renare :)

Imorgon ska jag gå upp tidigt och fixa stallet på morgonen. Jag har sovmorgon imorgon så då hinner jag det, är alltid lite seg när jag kommer hem och så är det kul att testa om man orkar. Finns ju dom som går upp jättetidigt och fixar stallet på morgonen. Förstår inte hur odm orkar?
Och om jag får tid över, så då tänkte jag borta Nikita och kanske Fantasie om det hinns. För klockan 7 är det hoppträning i NYRK för Ingrid! Hoppas dom inte drar över så mycket som förra veckan, så slutade vi klockan 10 över 9, men då var vi många i gruppen. Hoppas att vi är några, hihi.

Det blev en väldigt lång text, men det är kul att skriva och ja, nu fick det bli det.
Här är lite bilder på Carubus, sötnöten:


För dom som inte vet så är Carubus Pitchis son.






Ja, den här sista bilden gjorde jag när jag inte hade något att göra. Och man kan säga att .. jag är nybörjare ^^

Daniella

MIN DAG, GANSKA ROLIG

Nu har vi temavecka i skolan, därför var jag med i tidningen idag (Corren). Min grupp skulle till Burger King. Vi skulle besöka ett företag och ställa frågor. I min grupp var vi 5 stycken, jag, Vickan, Elin, Danne och Albin. Vi ställde 25 frågor och så fick vi göra egna hamburgare! Det var gott! Tyckte att vi hade en rolig plats att vara på och det var trevligt.
Sen på idrotten var vi på Korpen (gym), vi hade en instruktör och hade ett boxningspass och gud vad jobbigt det var. Det var verkligen att köra till 100% och så tränade vi olika muskler.
Efter boxningen gick jag in till stan och mamma kom dit. Vi gick och fikade och sen kollade vi i affärer. Jag fick självklart med mig något hem.
Åkte till stallet direkt efter stan så myste inte med Pricken idag för att jag hade mina vanliga kläder. Men mocka och fixa medicin och maten. Gick ut och gav Pricken morötter :)
Sen åkte vi hem och jag har ätit och pluggat.. Har mycket läxor denna vecka. Så blit tyvärr inte mycket tid vid datorn.
Just ja, systemkameran funkar inte, tappa den i golvet så objektivet gick sönder, har ett till objektiv men det är mer zoom på eller vad man säger så använder inte det så mycket, men får se ;P

Annie



Jag på bild som äter! Hihi.


Kläderna jag fick med mig hem. Färgen på bilden blev inte så bra, men hade tapat kamran i golvet där. Men kortbyxorna var mer jeansfärgade, mer blåa.


HISSAR/DISSAR HOPPNING/HOPPRYTTARE


Jag hissar hoppryttare för att dom kommer ihåg banor så snabbt, alltså deras minne/tänk. Jag hissar dom för att klara "pressen" som ofta uppkommer innan man rider in på tävlingsbanan eller kanske när man rider. 

Jag dissar hoppryttare för att väldigt många bara struntar i dressyre/markarbete och bara hoppar och hoppar.Tror dom hästen blir bättre av att man bara hoppar eller? Lydnaden mellan/efter hindrerna och att hästen ska lyssna på ryttaren verkar dom ju helt glömt bort. Dock är detta inte alla, vilket är tur och ja, jag hoppar sjävl, men jag rider/tävlar dressyr också. Fattar inte vad hoppryttare tycker är tråkigt med dressyr, är det för att dom inte klarar av det eller för att hästen inte går i from? Utan dressyr kommer man ingenstans i någonting. Så fattar inte varför hoppryttare inte  förstår det!
Så hoppryttare som har en stark och olydig häst. Rid dressyr, det kommer vara värt det!

Man tycker ofta dressyr är tråkigt i "unga" dagar, eller när man inte är duktig och kan så mycket. Jag tyckte det var det värsta som fanns och gillade det inte alls. Men om man tränar dressyr då blir båda en själv och hästen bättre och kan mer. Och det är ju roligare om man kan göra öppna, sluta, skänkelvikningar, m.m än att rida skritt, trav och galopp hela tiden.

Daniella



STURE

Red Sture idag i Nyckelby. Fick reda på att han var lite slö, så ökade och samlade in, så då gick han i ett bra tempo och han blev aldrig "slö" :)
Han är en thinker och är skäck. Det var hoppning och det gick bra! Vi hopp inte så högt men huvudsaken är ju att det var roligt och det gick bra. Hade ett friskt bra tempo hela banan.
Har tagit en varm dusch och så har mamma och jag kollat på tv och käkat.
Kollade på "ett barn i minuten" eller vad det hette, hehe.

Annie


Tog en bild från nyckelby, visst är han fin?      FOTO: JENNY EK

FLYINGE BILDBOMD DEL 1

1:a dagen:



Som sagt, bilderna blev väldigt korniga och dålig kvalité, men vissa blev faktiskt bra!



Cornett, Aminas unghäst :)



Älskar denna unghäst! Så himla fin!




Det var lite av bilderna från första dagen från Bruksprovet! Har massor mer, men detta räcker väl? ;)

Daniella

STALLET - KLART!

Nu har jag gjort klart stallet. Och vi har 5 hästar, vilket gör att man får göra lite mer. Fast det är väl ganska självklart :P Men när vi gör stallet gör vi ca:
* Mockar 5 boxar
* Mat, kväll + morgon (havre)
* Ca 20 påsar hö (kanske 16)
* Vatten ute + inne
* Sopar och sånt
Ja, det gör vi gör vi gör allt som ska göras. Ibland kanske vi hoppar över att sopa eller gör bara 12 påsar hö, ifall man är trött eller nått ^^
Sen borstade jag Missy, hon fäller verkligen nu, den lilla isbjörnen! Har tänkt förstöka få bort vinterpälsen så snabbt som möjligt. Tycker det är så fult med lite vinterpäls kvar i juni, så nu får jag borsta mycket! Sen flätade jag hennes man och gjorde en inbakad fläta i pannluggen, tycker det är så himla snyggt, men när jag själv gör det så ser det jättefult ut. Men nu när jag gjorde på Missy så blev det faktiskt ganska bra, wiho, jag kanske börjat lära mig? Hoppas det, men det var lättare att göra på Missy än Pitchi. Missy har ju så mycket tjockare och längre pannlugg än Pitchi. Sen tog jag in dom andra och nu sitter jag här, igen.
Jag och mamma tänkte ju åka till NYRK, men det blev inget av det, mamma skulle prata med några när hon fått nytt jobb, typ träffa några föräldrar. Så jag får rida imorgon, Pitchi fick ha ett litet lov nu, men det behöver hon nog.
Ja, det var nog allt som hänt idag. Ska skriva lite inlägg och förbereda lite, har kommit på jättebra idéer till olika inlägg, sånt som jag tycker är kul. Hoppas ni kommer göra det också!
Kram kära läsare :)



Daniella


I WANNA BE A RICH GIRL

Har inte uppdaterat så mycket. Men igår så var jag i Malmö med mamma och Amina och handlade.
Hästgrejer:
* Ett pannband
* Bruna benlindor
* Fejk fårskinn (till träns)
* Achenträns (om det stavas så?)
Ja, det var allt. Mamma och Amina handlade lite till sig själv, och så. Handlade i Hööks och det fanns jättemycket fina grejer till bra priser! Synd att man inte är mijlonär :( Mycket bättre än Hööks i Linköping. Sen åt vi och kollade i "vanliga" affärer. Fick hem mig ett par marinblå chinos, en turkos jättefin tröja (herr), och en till blå tröja. Sen åkte vi hem till Flyinge, packade in resten och brummade mot Motala igen. Resan gick bra, jag sov mest hihi. Sen när vi kom hem så var det jättemycket snö! I Skån var det ingen snö, om inte några fläckar här och var. Och så växte det små gula blommor franför köksförnstret och var +8 grader som högst. Kan det inte vara det här med?!
Ska snart ut till stallet och fixa, ska förmodligen åka till NYRK med mamma. Skönt att rida, är ju lite taggad när man sett alla fina hästar i Flyinge.

Lägger upp bildbomber från Flyinge i olika delar, så det inte blir allt på en gång. Just so you know ;)


Min ansiktsform ser värsta weard ut? Iallfall, jag från Flyinge :)


Daniella

BILDER FRÅN IGÅR

Har kommit hem från skolan precis. Försöker plugga till provet till på torsdag, men det går inte!! Om vi ska ha prov då får vi alla frågor och alla svar. Vad lär vi oss på det, lärarens svar är konstiga ibland och så är det ord med som knappast hon kan förklara ;s
Men om en timme åker jag till Nyckelby, ska rida där idag igen. Tror det skulle va hoppning idag ;p Mamma åker nog och fixar allt till Pricken. Kommer nog hem vid halv åtta åtta ikväll.
Igår var Johanna här och innan jag träffa henne var jag i Nydalen. Det var kärnis där, is man ser igenom. Det var typ sju meter djupt och jag såg botten, asfint! Tog såklart många bilder, kommer några :)

Annie






smile?


när vi kollade på ponnyakuten!


OLLONÖS VALENTIONO Å ?

Hette en storhäst jag red i våras/sommras 2010. Han kallades Valle och var 178cm och han var 10 år. Det var en i stallet som ägde honom och hon var med barn och Valle bockade väldigt mycket så det var en utmaning att rida honom. Så hon ville inte rida honom när hon hade en bebis i hagen. Så då fick jag hjälpa till. Första gången jag red honom höll han på och bocka och man känner sig ganska lätt på honom som om man kan åka av närsom. Men jag red honom några gånger i veckan och vi kom väldigt bra överens. Han slutade att bocka och blev finare i formen.
Minns den dag jag red ut på honom första gången :D Mli sa att det inte gick att rida ut på honom för det var en till som red honom ibland och dom hade provat och det gick inte. Han skulle vända om och bocka. Men sen provade jag att rida ut på honom själv och det gick toppen! Han lyssnade på mig, hela vägen. Vi travade galopperade och öka/minska.
Sen minns jag när vi skulle hoppa honom, första gången började vi med bommar-20 cm, han skule hoppa undan för hindret och larva sig. Sen tredje gången jag hoppa honom hoppa vi kombinationer på 90! Fatta vad nöjd jag var, han gick toppen med mig :D 
Sen blev han tyvärr halt och vi var på ATG med honom. Men det var fel i hoven, brosk och så var det något mer, någon flisa eller något. De försökte få honom bra men det blev inte bättre. Så han skulle inte hålla som en häst man kunde rida dressyr på och hoppa.. Men som tur var så fick hans gamla ägare honom igen och han är väl nu en skogshäst! (:
Hade inget att göra så skrev bara lite kort om honom ;p

Annie

Första gången  jag red honom.



När jag ridit honom i någon månad. (var inte på tävling, hade tävlat Pricken den dagen så red honom när jag kom tillbaka till stallet)



Sista gången jag red honom, där var han halt!

:')


OTUR?

Har varit i stallet idag och släppt ut härtarna, och jag undrar om jag har otur idag? :(
Hade räknat med att det skulle bli en stor bildbomb här på bloggen idag.. men kameran funka inte när jag skulle börja ta kort på hästarna i det fina vädret!! Kameran funka igår men inte idag.. Sen när jag kommer hem så sätter jag mig vid datorn och då börja den låta konstigt och den typ lagga. Jag har aldrig otur med datorn, den är min vän och vill aldrig svikia mig. Men gick in på Antons datorn nu, fast på min användare.
Fast mamma verkar ha tur idag. Hon väckte mig imorse och jag var inte sur/dryg. Så hon väckte mig på den perfekta sidan. Om jag måste gå upp tidigt så är jag ¨sur/fryg.. Men inte idag :D
Bara för att jag inte hade tur idag så var jag tvungen att kolla mitt horoskop och det stod att jag inte hade så mycket tur idag, jag skulle gärna skjuta upp grejer till någon annan dag om jag hade något bestämmt? Lite kul att kolla ibland ;)
Ska va med Johanna sen just nu är hon och rider men kommer kommer nog ett inlägg lite senare!

Annie

Mamma och Pricken hos Stina. (henne jag tränar för)






F
inast


JOHANNA

Nu sitter jag här hos Johanna. Bion med min kusin var väl bra. Hon satt i mitt knä hela filmen för hon var för kort för att se hon sa att det satt en lång tant framför henne. Men det var mysigt och vi satt och smaskade på godiset och popcornen. Efter bion åkte jag hem till dom och åt mat, sen gick jag till Johanna som bor två hus bort ;)
Vi har skrattat mytcket iallafall!! Har kollat på roliga klipp från youtube och så har vi dasnat galet, bara flamsat.

Annie


Lolita Brown och Johanna från idag!   http://teamnorrsten.blogg.se/


BILDER FRÅN KINDA FÄLTTÄVLAN



ÅsnayaO!








Lite failbilder, men kände för att lägga upp dom, gulliga :')
Våran första fälttävlan, åh, vilken känlsa, vilket adrenalin!

När dom började att rida terrängen var jag så uppspelt och glad att mamma nästan blev arg på mig. Hihi <3

Daniella 

DÅ VAR DET SLUT ..

Jahopp, då var Bruksprovet slut. Lite synd, var så himla kul att se dessa 3-åringar som går bättre än vissa 14-åringar, eller äldre. Fotade ca 520 bilder och filmade kanske 4 gånger :) Ska lägga upp det på YouTube sen så ni får se hur dom går! Helt otroligt alltså!

Idag så var det först hoppning uppsuttet 4-åringar. Dom hoppade en bana och ett hinder stod på minst 1,10cm som dom skulle hoppa. Dom andra kanske låg på 90 cm. Det var testryttare som testade hingstarna idag, alltså att man tar (oftast) 2 hingstar i taget, dom som visar hästen får rida dom i någon minut, sen hoppar 2 andra duktiga personer upp och rider och berättar sedan hur dom uppfattade hästen (ridbarheten). Kul att höra. Efter det var det några andra hingstar i olika åldrar (från 5-11 år) som hoppade. Först var det en 5/6-åring som hoppade minst 120 cm, om inte 130 cm! Coolt att dom var så duktiga, även fast dom inte är så gamla. Sen var det några andra hästar som inte hoppade så speciellt mycket. 
Sen var det dressyr hela dagen! Först så var det (är inte helt säker) 4-åringar som blev ridna med testryttare, sen 3-åringar och sen Wellington (6-åring). 3-åringarna och Wellington blev ridna av 2 st som kanske var tyska/holländare, alltså pratade som engelska när dom sklle berätta hästen. Lärde sig lite nya ord och det var en tjej och en kille, tjejen var riktigt duktig på att beskriva och sa inte vara "positiv individ, kanske lite spänd för dagen" utan berättade vad hon tyckte och vad dom skulle träna på. Plus för det! När hon red Wellington hon red ganska länge, tror hon gillade honom. Hon sa iallafall att han var väldigt bra riden och att rytaren gjort ett väldigt bra jobb. Hon testade lite och så, kul att se, men man var lite trött så man kunde inte koncentrera sig direkt.
Nu är jag "hemma" och Amina och mamma är och longerar hennes unghästar (dom hon ansvarar för). Sen skulle dom lämna tillbaks en film Salt som vi såg igår, den var riktigt bra! Senare ska vi chilla och äta pizza. Imorgon vet jag inte vad som händer eftersom det inte är Bruksprov. Men något hittar man väl på :)


Någon bild Amina tagit när hon åkt bil.

Kram!
Daniella


HEJSAN !

Hej!! Har inte blivit så mycket inlägg för min del men igår la jag in ett inlägg och sen somna jag, och sen skulle jag till stallet och direkt efter det skulle jag på kalas till mormor. Men iallafall, igår så fixa mamma allt i stallet och jag red lite. Han hade på sig grimman i hagen så tog repgrimman övar bara. I förrgår red jag ju utan utrustning men igår tog jag på repgrimman så att jag skulle kunna stanna honom och så tog jag på mig hjälmen! Mamma tog också några bilder :d <3
Men idag har jag gjort lite skoljobb, duschat. Ska kanske till stan en snabbis och köpa ett par skor. Sen blir det att kanske vara med Jojo! Hon skulle höra av sig när hon kom hem från stallet. Men klockan fyra ska jag på bio med min kusin som är sex år. Vi ska kolla på "gyllene knorren" eller ja julkalendern, fast det är inte samma avsnitt som det var på tv. Hon tycker det ska bli jättekul att få gå med sin kusin. Wow! ;p
Så mamma och pappa skulle åka och fixa Prcken idag, fixa det gamla vanliga och se så han mår bra.

Annie














(L)


KOLLAT MEST DRESSYR IDAG

Idag har vi kollat på visning vid hand 3/4-åringar (bedömning av exteriör), 3/4/5-åriga gångastshingstar uppsuttet, en 5-åring som red ett speciellt program. Så det blev mest dressyr, eller bara dressyr utom det vid hand. Har nu fotat över 250 bilder, även fast betteriet tog slut 2 gånger (jag laddade emellan). Det var så himla coolt med dom här 3-åringarna som blev ridna. Att dom kan vara så himla duktiga vid sån ung ålder! Den här 5-åringen var en svart hingst som hette Wellington som red ett program för 5-åringar. Gud vilket steg han hade, så himla häftigt att se! Och ryttaren som jag inte kommer ihåg namnet på var jätteduktig. Filmade när hon red programmet och sen filmade jag 3/4-åringarna och fotade.
Bakom där vi satt fanns det folk med världens maffigaste kameror med obejektiv som vägde säkert 2 kg. Så kände mig lite som en nybörjare med min kompakt kan man säga .. 
Sen red Amina lektion med Cornett på morgonen och ägaren var där och skulle kolla så det blev lite nervöst. Först longerade dom ett litet tag och det såg bra ut. Han har ett luftigt steg i traven. Sen när man "spände in" han sökte han sig bra neråt, framåt. Sen när dom red gick det bra, men han drog sig lite till höger. Annars var han jättegullig och ägaren vad nöjd :)

Är i datorsalen just nu så har inga bilder alls, just so you know.

Daniella

ATT DET FINNS SÅDANA FOLK?

Här kommer en film, killarna i klassen tyckte att jag skulle kolla på den för att jag tycker om hästar! Gulligt av dem ..
Att det finns sådana människor som slår en häst med en yxa i huvudet och sen typ, skär av huvudet på hästen? Kanske var det meningen att den skulle "avlivas" men inte på detta sett tycker absolut inte jag!! Detta verkade inte vara i Sverige men det är väl lika hemskt ändå. Det händer nog mycket sånt här i världen, och andra grejer som har med plågeri att göra.. Det finns mycket folk som inte borde vara nära hästar!!
Det kommer med blod på filmen så ni vet, men kolla om ni vill? Bläddra ner lite på sidan och tryck sedan play.

http://existenz.se/out.php?id=9782 

Annie

HEJSAN HOPPSAN!

Klockan är nu 10 över 8 och vi ska åka till stallet klockan halv, Amina ska rida/longera någon unghäst. Sen ska vi väl kolla på Bruksprovet och så, vet inte vad som händer idag, får kolla det. Sen har vi nog inget speciellt som ska göras. Nu är kameran iallafall laddad, så nu ska jag fota iallfall :) Det ridhuset Amina ska rida i är ganska mörkt så det blir nog inte så bra bilder därifrån, men kan försöka. Och nu är det fredag vilket betyder helg! Härligt!


Daniella

FRIHET

Har varit i stallet idag, det var längsen jag var där och skötte om hästen.. Men iallafall, va hade hand om Prinsen idag så mamma mocka och fixa till båda hästarna och jag tog med Pricken upp till paddocken. Tog med två "pekpinnar", repgrimma och morötter. Gjorde lite så att han stanna och jag gick iväg och han kom när jag kallade på honom. Gick bra. Sen ville jag att han skulle springa runt men han sprang tio meter och sen vände han sig om och kollade på mig. Det är lite snödrivor i paddocken för det är skottat i yttervarvet och sen är det tillplattat i mitten. Men han var väl osäker för det var lite mörkt ute så han var väl osäker när han inte såg med ena ögat.
Mamma kom upp och han bad mig hoppa upp på Pricken för hon sa att han ville ha mig där uppe istället. Så jag hoppa upp på honom, han hade bara täcke på sig. Han lyssnade bra på mig när jag styrde med benen! Och sen trava vi lite. Men sen for Pricken iväg och verkligen brallade på, han gjorde lyckosprång och var riktigt glad :')
Hihi, där sitter jag på ryggen utan att kunna stanna höl bara i manen. Har faktiskt väldigt bra balans (y) Han verkligen bockade och brallade på på långsidorna. Sen fick vi stopp på honom och mamma tyckte vi kunde köra lite mer bara för att han tyckte det var så kul. Han vågade springa när jag satt på honom för han verkade lita på mig för jag styrde honom ifrån snödrivorna när han galoppera på! Men mamma var nog lite rädd ibland.. Kameran dog, men han ta ett kort på Calvados (Calvin) men imorgon blir det mer bilder!
Det var riktigt mysigt med Pricken idag. Men nu måste jag plugga på för jag har textil-slöjds prov imorgon ;s
Annie


Lilla Calvin är rakad/klippt nu också!

"TYPISKA" TERRÄNGHINDER

Egentligen finns det inga "typiska" terränghinder. Man kan i stort sett göra vilka hinder man vill i terräng. Men det som förekommer mest (i de lättare klasserna). Lite svårt att komma på olika, men tar dom som kommer upp mest
Bilderna är från Google.

Hus: Hoppade nog hus några gånger när jag tävlade/tränade terräng. Finns nog i varje terrängbana. Ja, hindret är väl som det låter, ett hus, oftast ganska avlångt och liknar en ladugård men i Kinda fanns det ett ganska coolt hus, typ som fler hus på varandra i olika färger. Lite svårt att förklara. Men det ser man ganska ofta


Vatten: Antingen är det vatten, sen ett hinder, eller så är hindret före. Men vatten kan också vara ett hinder i sig. I Mantorp var vatten ett hinder, men i Boxholm var det vatten, sen ett upphopp. Det är nog med vatten i varenda fälttävlanstävling.


Trähinder: Ja, eller så kan man säga ett naturell hinder. Antingen är det en (stor) stock, eller flera. Brukar vara med i terrängen.



Palisad: Den går ungefär snett uppåt och sen tar den slut kan man säga. Om den går ner på andra sidan är det en svinrygg. Inte så svårt hinder, den är lite som ett räcke, men bred som en oxer eftersom den går inte rakt uppåt, utan snett.


Naturellhinder med kvistar:
När jag hoppade det var det som en palisad med trä och kvistar bakom. Kvistarna gör ju att hindret ser maxat ut, alltså mycket högre än det egentligen är, för hästen ska hoppa igenom grenarna. När jag såg hindret först låg det säkert på 1,10 cm och då blev man ju lite osäker, men sen när man red mot det i full galopp hann man ju inte tänka så mycket och Pitchi hoppade det som ingenting.
 

Upphopp: Det är när det är ett hinder som går uppåt, men inte neråt, utan man bara hoppar upp för en kant. Sen finns det ju nerhopp också, men det har jag inte hoppat på tävling.


Så, nu hinner jag inte skriva om mer, för nu ska jag sova, annars orkar jag inte upp imorgon. Amina har en lektion klockan 9, så upp med tuppen!
Men lite fler hinder är: smalhinder, bank, grav, trappa och kombination och kulvert. Men sen kan man ju hitta på vilka slags terränghinder, gäller bara att använda sin fantasi! 

Daniella

I FLYINGE/TRÄNING

Är just nu i Flyinge och har kollat på 4/5-åriga hopphingstar och 3-åriga gångartshingstar (uppsuttet). Förstår inte hur dom kan få dom så himla fina på sån kort tid. En av 3-åringarna kunde ju till och med byta galopp och Pitchi lärde sig det för kanske ett år sen. Helt otroligt hur duktiga dom är!
Vaknade vid 6, åt frukost, fixade stallet och packade. Skjutsade dom andra till skolan, sen åkte vi till Flyinge. Var väl här vid 12 ungefär. Vi kollade på Aminas lektion, fast i typ 10 minuter för vi hann inte komma tidigare även fast vi brassade lite .. Sen kollade vi på Bruksprovet, hästgrejer och ja, typ det.

Träningen: Mamma, Ingrid och andra tyckte att det gick jättebra, men jag tyckte det gick bra. Kände att jag själv åkte fram efter varje hinder och var inte så vaken och hjälpte Pitchi så mycket som jag kunde. Såklart hjälpte jag henne, men jag kunde hjälpt mer. Men på filmen ser det bra ut, konstigt att det kan kännas att det går dåligare än vad det ser ut som. Hoppade bana där nästan alla hinder låg på 1,10 cm och hon hoppade som om det inte var någoting. Hoppar nu högre än vissa stor hästar. Hehe, lite stolt kanske ^^ Men hon är jätteduktig nu, jag ska bara träna min balans lite nu och vi ska träna lydnadsövningar och kondition/stryketräning så blir det super! 

Fotade lite grann idag i början, men batteriet tog slut och det är inte så bra kvalité på bilderna, det är ju inomhus och min kamera är inte specielist på att fota inomhus, men jag fotar ändå. Kan inte ladda över bilderna här så när jag kommer hem blir det världens bildbomb! Tror ni kommer gilla det ;)
Kommer inte kunna uppdatera så mycket, kanske ett inlägg om dagen om ens det. Får hoppas att Annie är social nu. Men ska göra lite inlägg förberett så det är klart. Så snäll jag är, hihi.


Från Kinda, min första fälttävlan :)

Daniella

MAMMA FYLLER

Aa så nu är kusinerna här+farmor och farfar+mormor och morfar. Eller Olle är på bandy och Ellen är sjuk. Sitter iallafall och spelar kort med Love och Lovisa. Har typ fikat och så. Gick i tidigare konfirmationen idag, vi kolla på film och jag sov en halv timme så det var gött!! Har varit riktigt trött idag ;d
Om en vecka ska jag veta vart jag ska proa och lappen ska vara inlämnad :o Asså shiet, nej men jag vet inte vart jag ska vara ;pp
Kan  kanske skriva ett roligare inlägg sen.

Annie


Haha, Lovisa ser värsta blek ut på bilden!




FLYINGE

De som svarade rätt (haha): http://majadanielsson.bloggplatsen.se och http://freakylife.blogg.se
Jag ska till Flyinge med mamma imorgon.

Flyinge: Flyinge är ett av världens äldsta stuterier, vars historia går ända tillbaka till 1100-talet. Det var då en befäst biskopsgård och löd under de danska ärkebiskoparna som bedrev en betydande hästuppfödning på Flyinge. År 1661, efter freden i Roskilde 1658, blev Flyinge statligt stuteri på initiativ av Karl X Gustav. Det är nu ett världskänt stuteri och man brukar handla fryst sperma där. Dom har Totilas sperma bland annat. Amina går en unghästsutbildning på Flyinge som varar i ett år, och nu har hon väl gått lite mer än 75% kan man säga. Iår fyller Flyinge 350 år och har lite uppvisningar, bland annat i Göteborg Horse Show där dom visar dressyr och hoppning (tror jag?) 
Har varit där en gång förut och det var helt fantastiskt! Nästan något en hästälskare måste uppleva någon gång!


Amina och Peder brevid, hon hoppar en unghäst. Lite koncentrerad?


Daniella


NATURAL HORSEMANSHIP

Vad är natural horsemanship för er? Är det att ni går på marken och hästen följer efter er, att ni har godis i handen och lockar med?
För mig är natural horsemanship när man skapar ett språk mellan häst och "ryttare". Hästar är flokdjur och de har alltid en ledare. Om hästen har en ledare tex. ryttaren då slappnar den av, alltså litar på ryttaren. Jag tränar för en westernryttare. Vi longerar hästen, tömkör, tränar mycket på marken(lydnad), går upp på "pallar" och tränar dressyr! Allt byggs upp från hästens synvinkel, detta ger respekt, ledarskap och förtroende.
Jag har haft det jättesvårt med Pricken, han har varit osäker och har varit min ledare! Han har dragit sin egen väg om han vill någonstans, pufflat på mig mm. Jag började träna för min tränare i maj förra året. Att det finns personer som kan så mycket. Så mycket jag lär mig varje lektion av henne är helt otroligt! Varje lektion har något med ledarskap att göra, vi sadlar alltså inte bara och sen rider. Hästen ska kunna stå lös i ridhuset, när jag går och fixar mig. Han ska vara uppmärkssam på mig och inte stå och kolla på andra saker. Det är jag som är ledaren och det är mig han ska lita och lyssna på. Vi använder inget våld utan bara vårat kroppsspråk. Det är självklart att hästen kan få godis som belöning för berröm är väldigt viktigt.
Nu när Pricken och jag tränar "ledarskap", så följer ju han inte efter mig för att jag har godis, utan för att jag är hans ledare. Han står med öppen boxdörr, det kunde absolut inte han göra förut. Om jag smackar på honom så kommer han inte ut men jag har lärt honom att när jag sätter mig ner så ska han komma fram till mig. Och det funkar, om hästarna springer i hagen och jag sätter mig ner så kommer han fram till mig,  :') Vissa tycker inte kanske att detta är bra sätt, men jag tycker att det funkar utmärkt. Förut kunde han också springa iväg när jag kom till hagen, men om han inte kommer så sätter jag mig ner och då kommer han. "Mutar" alltså inte med godis.
Pricken får alltid inte godis som belöning, utan beröm jag klappar på honom och pratar med honom. Vi har utvecklats i ridningen mycket också och jag tror att det beror på att jag tränat mycket från marken och lärt känna honom mer. Han litar på mig har förtroende och respekt fö mig.
Här är ett tex. om hästen puffar på dig då knuffar du säket tillbaka? Tycker du då att det är okej att hästen puffar på dig? Nej! Precis då ska du inte göra det tillbaka på hästen, då tror hästen att det är okej att göra så. Utan lär hästen att han har sin bubbla och du din, inkräkta inte på hans område. Det är nog många som har ett sånt problem för att det är många hästar som pufflas. När man fått kommunikation med hästen, så kan man få hästen att göra det mesta. En häst som blir lätt lärd blir harmonisk och säker. Nh är viktigt beroende på vad du rider/vilken niva du rider på. Tänk vad mycket säkrare ridsporten kan bli..
Hästen är smart nog, så dom förstår bara man lär dem rätt! :D
Det är många som har problem med sin/sina hästar, förstå vad farligt det kan va, ett djur på 500kg mot en människa på 50kg. Men tänk när hästen lyssnar på dig och hästen väljer dig som din ledare! I like it (y)
Detta kanske inte blev mycket om vad NH är men har skrivit lite om det iallafall, om ni har någon fråga eller problem, våga fråga isåfall eller om ni har några åsikter om det jag skrivit eller vad tycker ni att NH är? :)

Annie




BLÄÄ

BLÄÄ säger jag för att jag hade ladat upp asmånga bilder här, och har raderat vissa från datorn för att dem bilderna finns här. Men inte längre. Ni vet ju vilka bildbomber jag har lagt in här?

Annie 
 
FAN FAN FAN FAN FAN!!!
mer än ja 70 bilder att ladda upp och jag har raderat många bilder från datorn... 

HÄSTFILMER

Skolan gick bra förresten, gillar bara inte biologi så mycket ..
Nu har jag tänkt titta på alla hästfilmer jag har där jag rider och sen ska jag kolla på I rymden finns inga känslor. Gött! Sen så ska jag plugga lite SO, har prov imorgon. Så typiskt att ha prov direkt efter lovet. Sen ska jag göra stallet och sova, eller vara inne på datorn, måste fixa med alla bilder. Mamma rider just nu, stackarn har ju inte kunnat rida på typ en vecka för Fantas tappsko, men nu är hon igång!
Har ätit kladdkaka nu, var så sugen så jag åt alldeles för mycket, mår illa just nu. Men gott var det iallafall! :)
Ska skriva lite mer hästrelaterade grejer senare, nu ska jag titta på film! Chao 
 


Daniella


RSS 2.0