ROLIG LISTA .. ?

Tänkte skriva lite frågor och svar om mig och Pitchi får det bli eftersom det är henne jag rider mest. 

RYTTAREN
Namn: Daniella Siira
Smeknamn: Danni
Klubb: Nykyrka ridklubb
Född: 1997
Längd: 169 cm
Hårfärg: Blond
Tävlat som högst, hoppning: LA 110 cm (d-ponny)
Tävlat som högst, dressyr: LA:1 2007
Hopp- eller dressyrryttare: FÄLTTÄVLANSRYTTARE!! 

HÄSTEN
Namn: Pitchi II
Smeknamn: Pitchi Poo, Pitchi etc.
Född: 2001
Kön: Sto
Ras: Korsning Appalosa-Arab
Ursprung: ?
Mankhöjd: 146,5 cm, d-ponny
Färg: Brun/svart/vit
Tävlad som högst, hoppning: LA
Tävlad som högst, dressyr: LA:1 2007

UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Uvex
Säkerhetsväst: Någon väst, men har snart en Airowear med axelskydd.
Stövel/sko: Skor+chaps
Stövel: -
Handskar:
 Roeckl
Skjorta: -
Kavaj:
 2 Jacson svart och marinblå/grå Kingsland
Spön: Har många olika
Sporrar: Har många olika

UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Vet inte namnet
Sadel: Crown dressyrsadel/Bates hoppsadel
Stigbyglar: Plaststigbyglar och Sprenger
Stigläder: -
Träns:
 Har många olika
Bett: D-bett, tredelat/tvådelat tränsbett
Hjälptyglar: Förbygel/Snodd
Luvor: Har många olika
Schabrak: Har många olika
Sadelgjord Har olika
Benskydd: Har många olika
Benlindor: Har många olika
Ridtäcken: Har många olika
Täcken: Har många olika



Daniella


TV-DAG MED JOHANNA

Idag hade jag och Johanna en Desperate Housewifesdag (hoppas det stavas så!). Älskar den serien och det gör Johanna med som tur är! Så hängde med henne efter skolan och så nördade vi det hela tiden fram till halv 9 så jag åkte hem. Mockade, gav Fantasie och Pitchi mat och sen fick dom gå ut igen. Alla har haft ett minilov på två dagar men imorgon ska alla igång igen. Fullt upp and I love it!
Vi får hoppas någon i familjen kan fota :)

Daniella

RIDIT FANTA

Kim fyllde 18 år idag så hann bara rida Fantasie eftersom det skulle firas! Men hon var jättesnäll, men i högergaloppen spänner hon sig verkligen och vill inte forma sig efter min innerskänkel. Och så är det bara i galoppen. Men hon lyssnade bra, jag gjorde mest volter som vanligt och sysselsatte henne, men hon var duktig.

När jag borstade henne innan ridpasset så borstade jag på rumpan och då bara sköt hon in rumpan och tryckte in mig mot väggen och var helt jättekonstig. Innan hade hon hållet på mycket med svansen men jag hittade inte vad det var. Men sen såg jag något krypa omkring i pälsen ovanför svansen och då var det en äcklig älgfluga! Jag borstade bort den som en galning och jag hann inte döda den innan den kröp in i borsten. Så nu ska jag försöka få bort den där ifrån .. Men tur att det bara var en älgfluga för hon var verkligen konstig när hon gjorde sådär med rumpan.



Daniella


HEJHEJ

Var i stallet en sväng på kvällen nu. Borneo fick först äta lite i boxen och jag borstade honom. Gick upp till paddocken gick lite där. Tog på honom repgrimman så att jag också fick ett längre grimskaft på. Gick mellan bommar, drog plastband efter mig, hade en soppsäck och strök/prasslade med den. Han tyckte att det var lite läskigt med plastbanden ch soppsäcken. Men han gick jättebra mellan bommarna. Jag lade banden över hans rygg och var med och kollade. Säcken gick jag och prasslade med och sen strök jag den vid hans hals, han stod snällt men var väldigt vaksam. Slutade när det gick bra och ska fortsätta med det någon annan gång :)

Annie

KLIPPT AV MIG HÅRET

Igårkväll fick jag helt plötsligt för mig att klippa av håret till axellängd. Och det gjorde jag! Det blev bra, nytt och håret känns jättemjukt, inga klyvna toppar osv. Känslan när man fick bort håret var superskön!





Daniella

NYA BILDER PÅ BORNEO

I lördags så var Daniella med mig till stallet, ville ha hjälp av henne och fota Borneo. Så jag knoppa honom och gjorde honom snygg. Det var annorlunda att se honom i knopparna.


Några av bilderna, går segt att ladda upp.

Annie

GRATTIS MICHAEL!!

Grattis Michael Jackson, denna dag skulle du ha blivit hela 53 år!
Du är en underbar person och kommer alltid vara en stor inspirationskälla för mig. Lyssnat mycket på Michael idag, hans låtar är ju helt underbara.
När Michael sjunger, är det med en ängels röst.





Bara en tusendel av alla videos, filmer, bilder, ljud och kärlek.

Daniella

BILDER PÅ DE SMÅ 28/8

Adrian och Sabina red på Missy efter vi kommit hem från tävlingen. Sabina har blivit jätteduktigt, galopperar och travar för fullt! Adrian har också utvecklats i sin ridning, han hoppade ett hinder på kanske 30 cm, gick jättebra.
Amina red ungisarna och dom var duktiga, Carubus var lite trött men skötte sig. Båda fick gå över bommar några gånger i skritt/trav.

























Daniella

RESULTAT FRÅN NYKYRKA HOPPTÄVLING 28/8

Vi hade tur med vädret, det regnade inte alls mycket men underlaget på banan blev lite blött och underlaget på framhoppningen var inte kul.

LC - 90 cm: Hon var jättefin och lyssnade bra, men vi kom in för kort på vissa så hon fick trampa om vilket jag vill få bort. I omhoppningen var hon super och allting räckte till en 3:de plats av 23 starter. Var nöjd, men kunde ändå varit noggrannare.
LB - 100 cm: Hon sög på varje hinder och hade ett bra tempo, lyssnade bra och vissa språng kom vi super på! I omhoppingen rev vi en oxer, ett skitpet var det. Lite onödigt för annars hade jag blivit placerad säkert, men jag var jättenöjd över henne ändå. 100 cm är ingenting längre.

Jag och Annie fotade också på flera ekipage, så om ni var där och tävlade, skriv en kommentar om hur du/din häst såg ut och din mejl så kollar jag.

90 cm:








Prisutdelning 90 cm:





100 cm:










Daniella 

SKYNDA SKYNDA

Nu blir det att åka till stallet, träning med Amina.



ANNIE


NYA TÄCKEN

Var ju på hööks i lördags och där köpte mammsen och jag täcke till Borneo. Köpte ett regntäcke med fleecefodring, tunt stalltäcke och ett fleecetäcke. Men stalltäcket passade inte, finns om någon vill köpa stl. 145.


Han tycker fortfarande att det är läskigt när jag ska ta på honom täcket, han spänner sig verkligen men sen när det är på så är det ingen fara.

Annie


TÄVLING

Har skrivit och gjort ett utkast om hur det har gått på tävlingen och det har gått bra! Men Kim spelar dator och när jag laddar upp bilder så laggar det, så utkastet kommer senare! Har fotat massor så har mängder av bilder att ladda upp, från när Adrain/Sabina red och när Amina red.

Jag och Annie fotade också på flera ekipage, så om ni var där och tävlade, skriv en kommentar om hur du/din häst såg ut och din mejl så kollar jag.

Bild på Agnes och Pepino tror jag hästen heter :)


Daniella

TÄVLING, SPRINGA, STALLET NÄSTA

Gick upp ganska skapligt idag för att jag skulle till nykyrka för att kolla på Daniella och mina andra kompisar när dem hoppa. Roligt att se och det gick bra för dem! Men när jag kom hem vid tre så drog jag ut och sprang och gjorde några övningar. Nu har jag precis ätit och ska göra lite läxor. Om en timme kommer Amina till stallet och då ska vi fortsätta att arbeta med Borneo från marken med sadeln, hoppa, hänga osv.
Var på hööks igår, visar bilder senare på vad jag köpte.

Annie

FÅTT MYCKET GJORT

Ridit tre häsar alla ridpass gick bra. Varit med Annie och fotat Borneo, smörjt, packat, fixat stallet, städat. Fullt upp hela dagen och nu är ögonlocken tunga!
Jag hade också gympa i fredags och mina ben är så ömma! Musklerna har dragit ihop sig och jag har fått stretcha minst 10 gånger idag. Jättejobbigt.
Jag och Annie fotade Borneo när han hade på sig fint träns och knoppar. Blev några riktigt fina bilder som Annie ska få imorgon och förmodligen ladda upp.
Sen har jag packat och smörjt lite inför morgondagen, men Pitchi har jag inte borstat eller så. Men hon är ju så fin iallafall.

Imorgon åker vi klockan 9, så mamma väcker mig halv 8 så ska jag borsta, knoppa osv. Skulle starta ca halv 11 första klassen (LC) och sen får vi se. Vill ju helst gå banan och titta på alla andra jag känner.

Knoppar klär verkligen Pitchi!


Daniella

VA MED ANNIE IDAG?

Idag är det ett måste att unghästarna ska ridas, Fantasie ska också rida, men inget måste. Sen ska jag bara smörja lite, packa, fixa hästen osv. för imorgon är det hopptävling i NYRK med Pitchi. Hoppar LC, LB (de hade inte högre). KM-klassen är ju i LC så klart man ska vara med i den! Och så hade jag tänkt vara med Annie lite senare idag.
Vaknade klockan 10 och har städat hela undervåningen tillsammans med David, så duktiga vi är! Nu ska jag bara lyssna lite på musik och sen ut till stallet.
Catch up with you guys later!



Daniella

MYCKET SOM HÄNDER I FÄLTTÄVLANSVÄRLDEN

Nu är det full gång i fälttävlans då det är EM i fälttävlan och ännu ett OS-kval för svensk ridsport.
För det svenska fälttävlanslaget är det en av två kvalplatser som står på spel i tyska Luhmühlen. Svenska dressyrlaget klarade sitt OS-kval i veckan som gick.

Just nu är det EM i fälttävlan i Luhmühlen, Tyskland. Det är lag och tävlingarna börjar med dressyr torsdag och fredag, fortsätter med terrängritt på lördag och avslutas med banhoppning på söndag.

Efter dressyren ligger Sverige 0,4 straff, en sekund, efter Italien.

I laget rider Dag Albert/Mitras Eminem, Sara Algotsson/Wega, Niklas Jonsson/First Lady och Malin Petersen/Piccadilly Z. Laget har startnummer 1 vilket innebär att Dag Albert blir först ut i terrängen på lördag.

Imorgon är det också dags för SM i fälttävlan för ponnyer! För samtliga SM-klasser rids dressyr och terräng på lördagen. Söndagen är vikt för banhoppning och medaljutdelning. Ljuslingbackens Fälttävlansförening är det som arrangerar ponny-SM i fälttävlan med rekordmånga starter.

I år delas SM-tecken ut i tre klasser:
- P80 för ryttare upp till 13 år – 20 anmälda ekipage
- P90 för ryttare 14-18 år – 25 anmälda ekipage
- CCNP* Kategori 1 – 23 anmälda ekipage


Vad kul att det händer lite just nu! Tyvärr tävlar inte jag i fälttävlan förrens om ca 1 vecka i Örebro med Pitchi. Men jag ser fram emot det eftersom jag aldrig varit där förut.  Men nu får vi hålla tummarna om att det går bra för alla som för med i EM/SM!


Svenska laget på invigningen.

Här är banan de i EM ska hoppa. Herrejösses!


Källa: sv. ridsportförbundet

Daniella


ÄNTLIGEN HELG!

Nu var första skolveckan över och det är skönt, då behöver man inte slösa på massor med timmar att sitta och inte göra någonting utan vara i stallet och göra vettiga saker!
När jag kom hem gjorde Adrian och jag plättar, sen red jag Niktia på banan och hon var jättefin. Gjorde volter, snett igenom, serpentiner och galopperade mycket. Efter det red jag Pitchi, lite dressyr på banan. Hon var säkert lite trött för jag fick skjuta på ordentligt med sätet. Hon tog emot bettet bra och idag kändes min ridning bra så jag är nöjd.
Jag pysslade också i stallet, smörjde, borstade och bara gick runt lite.

Haha, huvan du la upp Annie, den var ju frän. Älskar färgen, skulle väl vara snyggt på Pitchi? Eller Missy? Får se om jag handlar en sån ;)





Daniella


HIHI

Tycker att Daniella borde köpe denna huva. Lite gulligt tycker jag, hon har ju schabraket till. Kostar bara 59 kronor på hööks nu ;)


Vad tycker du Daniella?

Annie


HOPPTRÄNING MED PITCHI

Hon var superfin! Helt amazing, hoppglad och bar upp sig jättefint. Hon blir alltid så fin när hon hoppar. Jag hoppade omkring 95-110 cm. Framhoppningen och allt flöt på bra, men när jag skulle hoppa banan (vi red på tävlinghindrena för att det är tävling i helgen) så kom vi in fel på hinder, ganska ofta. Det blir liksom ett ½ språng innan. Jag liksom ser ingen avsprångspunkt och Pitchi är en häst som man måste sätta rätt för hon kan inte fixa det själv. Fast de två sista språngena blev jättebra och jag är supernöjd. Alltid lika kul att hoppa Pitchi!












Daniella

JAG VET ATT DET GÅR, JAG TROR PÅ MIG

Tänke skriva om min förtsa och andra dressyrtävling med Pricken, något jag inte kommer glömma! <3
Jag fick (fick honom på foder ett år innan köp) Pricken i mitten av juni 2009 och startade våran första dressyr i augusti på Nyckelby. På den tiden var jag på ridläger med bråkstaken. Men den första dressyrtävlingen gick väl sådär. Han var i samma form som när jag fick honom. Men jag fick 48%, med Wellington min ponny jag hade innan fick jag 60% på våran första dressyrtävling och han var ingen "dressyrhäst" han heller.
Våren 2010 så började jag träna för Stina, en underbar tränare! Har inte tränat för någon bättre eller hon passade mig och Pricken så bra för hon förklarade "varför" och "hur". Då ingen förklarat så man fattar så bra innan. I augusti sommaren 2010 så gav jag dressyren ett nytt försök. Samma program som året innan kan ha vart samma dommare också, LC:2 tror jag. Eftersom att jag fick 48% året innan så väntade jag mig högre procent men inte så jättemycket. När jag ridit min ritt och de ropade upp vad jag fått så trodde jag inte vad de sa. Jag var bombsäker på att de hade sagt fel så jag trodde inte det förns jag sett protokollet! Jag fick 64%! Inte för att det inte är så jättehögt men ni förstår nog inte hur stolt man kan vara då, att öka med 16% på ett år. Jag kommer aldrig glömma det, för mig var det stort och det var världens skillnad på Pricken efter all träning, jag hade kämpat så mycket och kännde att jag var värd det eftersom att Pricken inte var så sugen på hoppningen, det var det jag trodde att han skulle bli, min hoppponny!
Vi startade någon mer dressyr och vi låg på 60%.
Men så kom vintern och sjukdommen kom och det blev mindre träning, men jag är nöjd med det vi gjorde tillsammans! Ångrar ingenting.
Dessa två dressyrträningar har fått mig att inse att man kan göra framsteg och Pricken var ju ingen dressyrponny igentligen, men formen kom, stegen kom och han var 11 år.
Detta är också lite varför jag var så sugen på en unghäst, jag vill få en utmaning och se förbättring och det är något som jag gör varje dag med Borneo! Vill vara med från början och vara med att utveckla.
JAG KAN JAG VILL JAG SKA - något som sitter i mitt huvud.



Nyckelby 2010. Chocolate Spot! (L)

Annie

ÄR IMPONERAD AV DIG

Nu har jag fått i mig käk efter ett träningspass.
Idag var det tänkt att jag skulle longera Borneo men Vickan skulle rida lektion så då ville inte jag stressa och jag insåg att han behövde bli lite ren och fin. Borstade och ville prova att tvätt svansen, han har inte blivit tvättad eller något sånt vad jag vet. Tog en hink med rent vatten och såg så att det var okej att jag doppade ner svansen i den. Det gick bra och så schamponera jag den. efter att jag fått ut allt schmpo så torkade jag och fläta den. Han har ju bara en vit strumpa på benet, höger bak. Så då är det bara ett ställe som måste hållas rent, jobbigt om det är på alla fyra för då ska man få alla lika rena och fina. Men schamponera halva benet också. Det gick också bra! :o Han lyfte på benet några gånger men värre en så var det inte. När jag var klar så gick jag med honom lite och sen fick han stå en stund och äta det jättegoda gräset. Efter det blev det in i boxen och äta det andra som han ska ha i sig.
Tyckte att det gick över förväntan med Borneo idag, var förvånad över att det gick så bra att shamponera honom. Men jag har svampat hela hans kropp med vatten så att han vänjer sig, vid öronen, ansiktet osv.


Annie

PONNYS SOM KAN HOPPA!

Här är lite videoklipp på ponnys som hoppar högt! Så det finns faktiskt ponnys som kan!









Daniella

PROMENAD MED BB

Borneo fick gå en promenad med sina vänner idag, gick på en ny sandväg ner till sjön. Han var intreserad av stenar, pinnar osv. Sen fick han äta och borstas. I helgen blir det nog att fota Borneo, bra att ha bilder på han uppställd emellanåt. Så att man ser skillnad. Imorgon blir det longering, eller något liknande.


That´s me!

Annie


RIDNING I MÖRKRET

Det slutade regna mot kvällen som tur var så då fick jag skynda mig och rida två av hästarna iallfall.

Pitchi red jag dressyr på banan med. Hon var lite stel och motvillig i formen, men senare av ridpasset mjuknade hon till och jag rätade upp mig och RED för glatta livet då jag gärna tar för mycket tygel på Pitchi. Hon gick jättefint och bra, idag gjorde hon också för första gången ordentliga galopppiruetter! Dock var dom inte så centrerade men ändå ;)
Fantasie fick jag rida med i mörkret med lampor och hon var sååå fin! Helt amazing! Mest trav men idag kände jag att hon var redo för galopp och jag kunde verkligen kontrollera hennes tempo med min sits, men i galoppen struntade jag totallt i formen. Red med pelham och behövde kanppt ta i henne. Men i traven gick hon som hon gjorde den där gången på fältet. Åh, jag tror jag är kär i hästen!

Idag snodde jag Parlantilongchapsen igen. Dom är underbara, men får sånt stöd!

Och glömsk som jag är glömde jag fota lite, men lite bilder fick jag. Och sen efter jag hade ridit var det mörkt ute.




Longchapsen, dock är dom bruna i verkligheten (ser svarta ut).

Vår stalltavla, skrivs inte så mycket där eftersom det bara är vår familj som står där. Inga nummer är rätt heller xd

Daniella

RAKKURVA

Jag är med om att bli "veckans blogg" på http://rakkurva.blogg.se, vilket är en av mina favoritbloggar som jag följt ett bra tag. Kolla in ni med?
För att komma direkt till inlägget med veckans blogg klicka HÄR.



Daniella

ÖSREGN FÖRSTÖR MITT RIDSCHEMA

Precis när jag skulle gå ut började det regna. Och jag som ska rida fyra stycken! Hatar att rida i regn, hästarna också. Som tur är är ju inte klockan så mycket så jag får hoppas att det går över snart. Men ut till stallet ska jag iallfall och rida Fantasie och Pitchi, även fast det regnar. Och så ska jag fota lite så jag äntligen kan lägga upp lite nya bilder. Varit segt med det så idag ska jag fota!



Daniella

STALLET, JOGG, STRÖMAVBROTT

Det är vad som hänt mig sen jag kom hem från skolan vid fyra. Åkte upp så fort som möjligt till stallet. Longerade Loufer, han hade lite svårt för det men han fattade mer i slutet. Sen kom pappa upp med Borneo, han hade fixat honom, överraskad Annie! Longerade honom, sen hängde jag på honom, gick några steg osv. Vi slutade när det gick såå bra.
Kom hem från stallet och då drog jag ut på en joggingtur på 2,3 km. Räcker för mig som är så otränad, vill ju ha en tur som passar mig så att jag kan jogga utan några stopp. När jag kom hem gjorde jag lite övningar.
90 grader 30 sek. + 10 lyfta ett ben i taget 10 ggr x 2.
10 situps x 2
10 armhävningar x 2
10 rygglyft x 2
plankan 1 minut x 2
Tror det var allt men nu vänar jag på träningsverk, hihi! Men nu gäller det bara att jag håller i. Det märktes iallafall hur mycket med muskler jag tappat i ryggen sin i december...
När jag kom in och skulle duscha och äta så var det strömavbrott...
Sen har jag gjort lite Engelska och läst, känner mig ganska duktig!! :D

Annie

NU ÄR DEN MIN!!

Den sverigefärgade västen som var i förra inlägget har jag fått! Eller vunnit ;) Jag handlade den på Tradera och jag älskar den sidan, man kan fynda på jättefina saker. Så glad! Tycker den är jättefin och jag har önskat mig en Airowear ganska länge och den har axelskydd!
Den var i storlek 38 vilket vi tror ska passa mig så nu är det bara att hålla tummarna om att den gör det.



Daniella

SVERIGEOUTFIT?

Har hittat lite jättesnygga saker på Tradera som är supercoola, varav ett sverigeschabrak och en sverigeväst. Hur coolt osm helst, men kanske inte om man tävlar lite lägre höjder? Eller? Äsch, jag skulel kunan ha på mig det iallafall :D


Bild från Tradera på de olika sakerna

Daniella

UTERITT INNAN SKOLAN

Idag började jag skolan klockan 10 så då red jag och mamma ut på Pitchi och Fantasie. Jättemysigt och härligt att rida innan skolan. Pitchi var pigg och skrittade på som tusan! Fantasie var också pigg, men hon verkade ändå lugn. Sen var det bara att åka till skolan och sen hem igen halv 4. Men efter skolan var vi på stan och handlade ett par byxor, en tröja och en rosa piké till terrängen.

Unghästarna ska löshoppas idag och så ska jag pyssla om Missy lite grann. Det har varit en bra dag, än så länge :)

Daniella

LITE FILMER

Lite filmer från olika tidpunkter.

Hoppträning med Fantasie 110817:


Hopptävling med Fantasie, LC 110820:


Terrängträning med Pitchi 110821:


Daniella

HÄNT IDAG

Idag var det första skoldagen sen sommarlovet. Känns redan som man har gått i skolan i en evighet. Schemat vi fick tyckte jag inte var så bra, men det tycker ju ingen om ens schema. Men efter skolan var det bara att äta och sen ut till stallet. Ungisarna fick rida runt Herrgården tillsammans med Missy. Så dom fick lite miljöträning alla tre. Men dom var jätteduktiga, Adrian och Sabina också! Men Missy blev rädd för ett par hästar som ståd nära vägen och hon hoppade åt sidan och Adrian flög av. Men det gick bra som tur var.

Fantasie var det efteråt och henne red jag på banan i dressyrsadeln. Hon var pigg och stark, så red ganska länge. Galopperade inte så mycket för kände att det bara blev pannkaka av allt då. De sista 20 minutrarna av ridpasset gick hon på bra och fint, stundtals ville hon springa iväg lite men sen var hon med huvudet nere i övergångarna och lyssnade jättebra!

Pitchi hann jag inte rida för då var klockan halv 10 och det var kolsvart ute.

Daniella


SÄTTA INGEN KILLEN NU

Nu har Borneo haft lov ett tag så nu ska vi börja igen. Idag fortsatte vi på det vi slutade med innan han fick vila. "Vägen upp till sadeln". Så idag arbetade vi i rutan, longerade och hängde på honom. Jag hängde och klappa på andra sidan så att han känner att man finns där. Han reagerade en gång när jag klappade vid virveln, men fortsatte bara så var det ingen fara. Han var iiallafall duktig och ska fortsätta med det imorgon.

Igår var jag upp på kvällen och funderade på att tömmköra. Men han har aldrig gjort det så han var ganska rädd med tömmarna. Men tog en tömm och höll från bettet och så stod mamma bakom, sakta förde vi den mot kroppen och hade den där, gjorde likadant på båda sidorna. Första steget var avklarat så då räckte det :)

Kameran funkar typ inte, så den får bara vara hemma och vila, pansionera sig. Pappsen kollar runt på lite olika kameror iallafall. Inte roligt med inlägg utan bilder, tycker att det ska vara nya och frächa bilder!! ;)
Men vad har ni för kameror, någon ni tipsar om? Är intresserad av vad folket har.

Annie

TERRÄNGTRÄNING I BOXHOLM

Igår terrängtränade jag Pitchi i Boxholm och det gick jättebra. Vi hoppade lite *-iga hinder, men även lite P70 hinder för hon skulle få positiv känsla. Men mest P90 mot *-ig. Hon var spänstig, fin och positiv men det var massor med små flugor! Pitchi är jättekänslig för sånt så hon får ha på sig luva oftare när jag tränar. Men jag är supernöjd och småsyskonen hängde med och kollade.

Det var ett ekpiage som var där samtidiGt som vi som var otroliga! Det var en c-ponny och sen hoppade massor och höga hinder! Det var så häftigt att se och man blir peppad själv till att utvecklas.




















Daniella


4-ÅRSCHAMPIONAT

Idag var jag och tittade på ungisarna på Morf -dressyr- uttagning. Mamma, pappa och jag åkte dit med Malva och hennes mamma. Jag ville inte missa när en av Sandakans (Borneos pappa) avkomma reds. Så vi kollade på honom, och när Nina Fox red, det var ett tag sen jag tränade för henne. När hon ridit klart så gick vi och pratade med henne en stund. Hon skulle rida en till häst men det var typ två timmar efter hennes första start så vi åkte till stallet så länge. Tog in hästarna, och sen fick Borneo och Loufer busa runt i paddocken. Vi stallde upp ett litet naturhinder, inte alls högt med de flög över och Borneo fick vi knappast stopp på. Sen fick han till några assnyga steg, bakbenen stannade i luften i mer än en sekund ;o
Men vi åkte tillbaka så att vi hann se Nina rida igen. Och så skulle vi se när en av Sandakans avkommor till skulle ridas men de kom aldrig så det var synd. Men den vi såg var riktigt lik Sandakan det är ju inte Borneo, men det finns kanske i honom? ;)
På 4 års championatet rids hästarna under ryttare, det är två och två som visar upp sig samtidigt i 20 min. När man är inne på banan så säger dommarna till om vad man ska göra, det är alltså inget program dem rider, men alla gör samma sak. Hästarna blir bedömda på gångarter, elasticitet, ridbarhet, form och utvecklingsbarhet.
Om ett år är det dags för Borneo att vara med på 4 årschampionatet :D
Filmade vissa hästar, och så tog jag några bilder. Men tog korten med morfars filmkamera så de blev inte så jättebra bilder, men filmningen är bra! ;D

Så jäkla lik Sandakan!


Annie


RESULTAT FRÅN NYKRYKAS HOPPNING

Vi hade sån tur med vädret och underlaget. Det regnade ju hela 50 mm igår! Men det var en mysig dag, halva familjen kom och kollade en klass som jag hoppade.

LD, 90 cm: Dom betade snabbt av varje ekipage så det blev inte så mycket framridining men det gick jättebra iallfall. På de första tre hindrena var hon lite ostadig pga av underlaget men det var bara att hålla om lite extra med skänkeln så hoppade hon. Gick jättebra, kändes jättebra och såg jättebra ut. Supernöjd!
LC 100 cm: Hon gick på super och hoppade allt, vissa hinder kikade hon lite extra på men det var inget speciellt. I omhoppningen tog jag de långa svängarna för det var ganska halt och att Fantasie flyter ut i lite skarpare kurvor. Men det är en träningssak och jag blev dubbelnolla. Eftersom jag tog alla långa vägar fick jag ganska lång tid, 35 sek. Jag kom näst sist av alla de som var dubbelnolla och kom 29 av 59 starter. Supernöjd här med!

Mamma fotade i 90-klassen och filmade i 100-klassen. Här har ni fotona så länge, laddar upp filmen senare.

90 cm:









Bilder innan/efter 1 m starten:




Bilder under dagen:




Daniella


UTERITT MED PITCHI

Jag och Pitchi tog oss en liten uteritt i skogen igår och sen red vi i hagen där det har kommit en jättestor vattenpöl efter allt regn. Adrian och David fick även testa att skritta i vattnet barbacka, inte dåligt! Men det var såå himla mysigt och det är ju bra för balansen.
Dessa ridpass ger så himla mycket, man känner sig lycklig och harmonisk. Jag älskar dig Pitchi! 












Adrian rider på Pitchi:




David rider på Pitchi:



Daniella

BARA REGN

Idag var det regnväder så det passade mig att gå på stan. Köpte inte så mycket men en svart kjol som jag ska ha imorgon. Jag och min kompis ska vara servitriser på ett bröllop imorgon. Så efter stan åkte vi dit och kolla läget. Kom hem vid åtta, åkte upp till stallet då. Tog in Borneo och gav honom hö. Han torkade också till lite. Märker att han börjat sätta tjockare påls och blivit lite smalare så då får han komma in och äta några kilo hö.
Imorgon är det inte säkert att jag kommer uppdatera, ska ju va på bröllopet nästan hela dagen. Borneo ska iallafall komma in och äta.
Bye!

Annie

UPPDATERING

Har inte hunnit skriva för det har varit fullt upp dom här två dagarna :)
Igår reds alla hästar och alla ridpass gick jättebra, men det blev inte som jag hade planerat innan för solen kikade fram och då kändes det mycket roligare att rida ut med alla hästarna än att tragga banan. Samma sak har vi gjort idag. Jag, Hedi och Adrian sov i stallet och vaknade vid halv 8 och sen satt jag och mamma på hästryggen vid 9 och så rullade det på. Alla hästar var ridna innan klockan 12 vilket jag aldrig klarat förut, men nu fick jag ju så bra hjälp!

Precis när sista ridpasset var över började det småregna och sedan har det bara regnat och regnat hela dagen och inte lite heller! Vi var inne i stan några timmar och gjorde ärenden, hjälpte till i NYRK innan tävlingen och stackars hästarna fick stå ute i regnet tills vi kom hem för då fick dom komma in, ta på sig täcke och äta.

Imorgon ska jag ju tävla i NYRK med Fantasie (hennes och min första tävling ihop), 90 cm och 1 m. Det var väldigt många starter men eftersom jag hoppar så lågt får vi åka dit ganska tidigt. 20 i 9 ska vi åka imorgon så jag ska väl gå upp 6. Jag har smörjt lite saker, men Fantasie är varken schamponerad eller borstad. Får göra det morgon och knoppa henne , tror det klär henne bra :)

Så, nu ska jag väl inte skriva allt för mycket men det här är en liten del av vad osm hänt dessa två dagar. Kommer uppdatera mera för har allt lite att skriva om. Eller jag får väl hitta på något, kram!

Har inte fotat något dessa två dagar heller, buhu ..



Daniella


ANTONIA+BORNEO

Felicia och jag red hästarna på en nyklippt åker idag då. Det var ganska härligt att rida, precis vad jag säger varje gång jag rider ;) Antonia var ett trevligt sto. Haha, men tyckte att Felicia och GG passa bra ihop och det såg väldigt bra ut!
Åkte till Borneo efter. Gick en promenad på en ny väg, typ sandväg. Den ligger vid stallet så man behöver inte korsa någon trafik osv. Han var lugn och trygg, för han har aldrig gått den vägen inna. Men vi såg några spöken ibland, stenar som var målade med blå färg. Borneo var nyfiken och övervann sin räddsla för allt som var läskigt. Sen fick han äta sin mat och beta vid det höga gräset. Märks att han är mer beroende av mat nu när det har börjat bli kallare och att det inte finns så mycket gott gräs i hagen nu. Hästarna stod och åt vassen när jag kom ut idag :O Alltså sån vass som växer vad sjön men de hittade det längs bäcken...

Annie


GANSKA MÅNGA HALVSYSKON

Hur många halvsyskon brukar hästar ha? Det beror väl på hur kända föräldrarna är men jag tycker att Borneo har ganska många halvsyskon...
Klövenshöjs Ikk-Khan-Ook, Borneos mamma har två av kommer till vad jag vet.
Sandakan, Borneos pappa har Borneo och 301 avkommor som står med i ASVH så vet inte om han har fler.
Men Borneo har alltså över tre hundra halvsyskon, skulle lätt vilja se alla! ;)
Syskonen på mammans sida kommer jag nog att se för att dem båda står i Nyckelby, där jag köpte Borneo.


Min fina Borneo!

Annie


SKA RIDA IDAG, YIPPIE

Idag åker jag upp med Felicia till stallet och rider. Hon köpte ju en ny häst i veckan, så jag lånar en häst och så provar jag kanske hennes ;D
Borneo vila igår men ska nog till honom snenare och hitta på ngt.

GG, Golden Goal, hennes nya

Antonia och Felicia


Annie


HÄNDER IDAG

Får se om allt blir av eftersom jag skulle varit med Moa som inte svarar på mobilen.
Pitchi ska ridas, tänkte jobba henne med lite bommar i hoppsadeln. Fantasie ska gå ett dressyrpass som liknar det jag gjorde i förrgår. Carubus och Nikita skulle jag vilja rida runt Lustigkulle med fast det kanske inte är så bra att göra ensam. Så dom får jag se vad jag gör det. Missy ska borstas och pysslas om.

Vädret är ganska mulet så får hoppas att det inte börjar regna. Hatar att rida i regn! Nu ska jag äta och sedan på med ridkläderna.


Bild från igår när jag var i Varamon.

Daniella

GRANNGÅRDEN

Jag, mamma, Adrian och Sabina gick in till Granngården och kikade på lite, såklart var det hästsaker. Eftersom jag vill ha ett vitt hoppschabrak till Fantasie (eftersom det är snyggast på fuxar) tänkte vi kolla in där en snabbis. Och vi hittade ett vitt schabrak med silvrig kant som såg bra ut, inte något märke eller så men det är ju inte det viktiga. Typ 110 kr kostade det, det var på rea. Men vi la undan det så handlar mamma det på fredag.
Jag hittade även lite roliga saker där, en brun martingal till Fantasie och damasker med ludd i.
Inget av det där är ett måste men det är alltid bra att ha saker .. eller? ;)


Daniella

AGRIA HÄSTFÖRSÄKRING

Agrias schabrak/länntäcken/huvor är bara så snygga! Skulle lätt skaffa ett till alla våra hästar!
Frågan är bara om de finns att köpa eller om man måste vinna det?

Daniella

HOPPTRÄNING PÅ FÖRMIDDAGEN

Klockan 10 var det hoppträning i NYRK med Fantasie och andra stor hästar. Det gick bra, det var samma övnignar som förra veckan. Hon gjorde det mycket bättre idag än då! Och så hoppade vi banan och då blev hon lite stark, men det gick. Hon var ändå jätteduktig :)
I höger kan hon skjuta ut bogen och flyta ut lite, öven bli "sned" innan hindret, men det är bara att träna bort.







Daniella

FILM FRÅN TÄVLING

Här är filmerna från Boxholmstävlingen, dressyren och en del av hoppningen.





Daniella

TIPS OM BLOGG!

Min kompis Moa har startat upp en blogg tillsammans med Hanna. Tycker designen och allt är supersnyggt och det är bra inlägg. Något man helt enkelt inte kan missa :)
http://wecreatedthis.blogg.se/



Daniella

DAGENS RIDPASS

Carubus: Han är lite trotsig, han ska gå dit han vill och då blir det bara en kamp känns det som. Men han lyssnade bra framåt emellanåt och tog galoppfattning direkt, men dock fel. När han sedan tog rätt galopp och galopperade på bra slutade jag.
Nikita: Hon var superduktig! Hon ville lite till dom andra, men hon gav sig snabbt. Lyssnade bra framåt, galopperade på jättebra och länge och var positiv. Supersnäll.
Fantasie: Red i banan med dressyrsadeln. Red henne med snodd för att hon lättare ska kunna söka sig neråt i övergångar m.m. Jag skrittade och travade bara då jag inte kände att jag behövde galoppera. Gjorde mycket övergångar, åttvolter, skänkelvikning, öppna och sluta för hon skulle mjukna till, speciellt i högersidan. I början gjorde hon inte så jättebra skänkelvikningar eller öppnor/slutor men efter ett tag lossnade det och hon gjorde det jättebra. Och när hon var följsam i både vänster och höger slutade jag. Jättenöjd.

David fotade bara när jag red Carubus så inga ridbilder på dom andra.













Daniella

LONGERING IDAG

Det var vad jag gjorde med Borneo idag. Det gick väldigt bra, hade snodden och han sökte sig ner och tog ett mjukt stöd. Hade inte snodden inspännd för vill ju inte trycka in skallen på honom. Prinsen var i paddocken och jag på rutan. Borneo blev mer avslapnad då. Nöjd med killen idag!
Provade Prickens regntäcke på honom också, det var storlek 135 och Borneo är över 165 cm, och det passade :o
Men han skulle nog behöva storlek 145 på täcken.

Annie


DRUNKNAR I TYSTNAD



Detta är värt att lyssna på. Detta är underbart. Trasigt och ihopsättande. Man blir glad samtidigt som man blir ledsen. Man skriker samtidigt som man står tyst. Åh, det är så vackert.

I'm naked
I'm numb
I'm stupid
I'm staying
And if Cupid's got a gun, then he's shootin'

Lights black
Heads bang
You're my drug
We live it
You're drunk, you need it
Real love, I'll give it

So we're bound to linger on
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts

You wasted your times
On my heart
You've burned
And if bridges gotta fall, then you'll fall, too

Doors slam
Lights black
You're gone
Come back
Stay gone
Stay clean
I need you to need me

So we're bound to linger on
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts

Now we're bound to linger on
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts

Daniella

MYS I STALLET

Efter mamma ridit gick jag runt i stallet och fotade lite, kul att ha andra bilder än bara ridbilder. Det är så härligt i stallet när alla hästarna är inne, det blir så himla mysigt och hemtrevligt på något sett.
Fast efter jag hade fotat fick alla gå ut och vara ute under natten, haha!












Adrian lärde sig fläta igår så de fyra flätorna som är störst har han gjort. Duktig eller vad?









Daniella

MAMMA OCH FANTASIE

Mamma red Fantasie igår på kvällen för det hade slutat regna. Så jag filmade/fotade henne lite. Hon red också LB:1 tre gånger, det gick bra. Fantasie var pigg, som vanligt. 





Daniella 

HÄSTTRANSPORT

Idag var planeringen att ta med Borneo ut på vägarna så att han fick åka hästtransport. Han har bara åkt när han var föl och när vi hämtade honom när vi köpte honom. Då parckerade vi transporten vid ena stallet och stängde porten/dörren. Då var det enda valet att gå in i transporten. Men Borneo tvekade inte han lyfte bara högt på benen och gick in. Men idag parckerade vi transporten vid stalldörren. Det är mycket enklare för att då har inte hästen tankar om att gå undan eller slänga sig åt sidan. Borneo gick på utan problem, han stannade bara och luktade på lemmen och sen när jag gick framåt så hängde han med in. Han fick käka lite havre ur krubben väl inne i tarnsporten, så att han ser det som något positivt. Vi åkte en sväng, på små vägar, grusvägar och en stor väg. Gjorde stopp lite då och då och tittade till så att allt var bra och att han var lugn. Han sparkade lite ibland med framhoven, men det var nog bara pga. nervositet. När vi kom tillbaka till stallet så väntade vi en stund innan vi tog ut honom, så at han lär sig att han får stå kvar en stund. Han väntade bra tills jag bad honom backa ut från transporten. När han gick på lemmen så lät det ju och han trippade verkligen ut eller lyfte på benen fort och studsa ut. Men han slängde sig in eller något sånt.
Borneo var lite pigg så vi gick en promenad och lät honom springa i paddocken. Men han sprang runt mig som om han trodde att det var longering som gällde, han lyssnade på mig, saktade in, fattade galopp osv. när jag bad honom om det :)
Idag fick han också bli lindad med paddor under lindorna och det gick bra. Han stod stilla, så bra gjort av treåringen :) Han fick ha på sig täcke innan också för att han var så blöt och så fick han ha sin lädergrimma, fin var han ;)

Bilderna blev asdåliga idag, det tar ungeför tio sekunder efter att man tryckt på knappen och det tar inte fokus så det blev bara failbilder när han rörde sig i paddocken ;s


Går segt att ladda upp bilder så dessa får räcka så länge.

Annie


SCHAMPONERAT

Igår började regna så vi tog in alla hästarna och jag och Adrian schamponerade Missy. Hon var så smutsig i ansiktet så vi passade på att schamponera hela kroppen. Efteråt lärde jag Adrian att fläta så han flätade manen och svansen, vart jättefint. Tog på hennes ett fleecetäcke.
Denna regniga måndag vet jag inte vad man kunde hitta på, jag skulle ha ridit ungisarna och Adrian/Sabina skulle rida Missy. Pitchi står.



Daniella


OLIKA SLAGS TERRÄNGHINDER

Tänkte visa er de vanligaste terränghindrena som kommer när man rider terrängritten.
Man kan ju göra väldigt olika terränghinder och det är olika från klubb till klubb, men det här är något som de allra flesta klubbar med terrängbana brukar ha:

Trappa:


Stock:


Pallisad:


Kullvert:


Vagn:


Spets:


Vatten:


Stigsprång:


Bänk:


Daniella

HUR JAG GÖR MINA KNOPPAR

1. Jag försöker göra mina knoppar samma dag som tävlingen för då det blir bästa knopparna och snyggast. Först så borstar jag med den stora borsten och sen med en kam så det inte är några tovor eller spån/halm.


2. När jag ska göra toffsar så vill man ju inte att en ska vara jättebred och en jättesmal. Så då använder jag mig av kammens "långsida" och mäter ut så knopparna blir lika stora, eller iallafall ungefär lika stora.


3. Sen gör jag toffsar för då blir det lättare att fläta så det inte kommer massa annan man från alla håll.


4. Jag tar loss en toffs i taget och gör en fläta av den, försök göra den så hård som möjligt och få med så mycket hår som möjligt så det inte sticker ut massor (som det gör på Pitchi). Och att fläta så långt som det går.



5. Sen knoppar jag! Vissa "rullar" ju upp knoppen, men det gör inte jag, jag "viker ihop" den. Först på mitten så att manen som är längst ner på flätan nuddar halsen och sen viker igen. Försök att ta snodden så långt ut som möjligt så det inte blir att snodden är i mitten av knoppen. Ta gärna fler än en snodd. Klart!


Såhär blev alla mina knoppar:


Daniella

HÄSTAR I ENGLAND

När jag var i England i början i sommaren så mötte jag på några hästar. Det var inte vilka som helst utan att det var Dartmoorponnys ute på headern. Alltså vildhästar, fast ponnys Där ponnynerna lever heter Dartmoor och det är därför de heter Dartmoorponny. När vi kom fram till Dartmoorhedarna så tänkte jag hoppas att jag ser en häst men jag så mer än en. Hästarna var ju vilda men de var inte så sociala, vissa sparkades, några föl var intresserade, osv. Men tyckte att det var coolt att få träffa på "vildhästar".
Dartmoorponnyn är en av England äldsta hästraser. De är 120-127 cm i mankhöjd. Nu för tiden så föds fler datmoorponnysar upp privat och används ofta som ridponnyer för barn.



Annie


RESULTAT BOXHOLM FÄLTTÄVLAN P90

Varit en härlig och seg dag, men det var ändå jättekul!

Dressyr: Hon var på G och framme för hjälperna, men ibland ville hon ta egna beslut vilket är boven. Men hon var samlad och pigg, eftergiven men lite jobbig ibland. På banan fick vi galoppinslag i den förlängda galoppen, lite trav när jag skulle korta tyglarna och sen tog hon galoppen för tidigt, utan att jag sagt till henne. Men det kändes bra iallfall och domaren tyckte väl det med, 50,3 straff, 66,5%
Hoppning: Ett minipet på en oxer och så kom jag in för diagonalt på en ensprångskombination så hann inte med andra hindret. Så fick ta om det och fick totallt 12 straff. Blir så himla irriterad på mig själv när jag slarvar!
Terräng: Det gick bra, hon var pigg, men lyssnade jättebra. Hon stannade på en kullvert som var direkt efter vattnet, hon fokuserade för mycket på vattnet och helt plötsligt stod ett hinder framför ögonen. Men hon var jätteduktig, var inte ens trött efter ritten. Vet inte exakt straffen jag fick, men kanske 25/30 straff?

Boxholm är alltid lika vackert och deras terrängbanor är helt suveräna! Boxholm är ett måste att åka till om man tävlar fälttävlan, nära till allt och bra funktionärer osv. Men det kan vara ganska svåra hopp/terrängbanor, men det är ju bara kul :)

Amina filmade när jag red dressyren och en liten snutt när jag hoppade, vill ni se det?

Framridning, dressyr:










Hoppning:





Terrängen:










Efter vi ridit terrängen:





Daniella

TRANSPORTSKYDD

Just nu letar man runt efter transporskydd, finns så många! Borneo har lika långa stiliga ben som mig... Men jag söker några transportskydd som sitter högt och bra upp på benen. Provade Prickens på honom och det var strl. FULL och de var för små. Men det är ju olika pga. av olika modeller.
Nu när man har en häst som inte ens gamla saker passar så måste man hitta nya grejer, lite roligt men inte om man hittar något och att nu finns det ju täcken, benskydd mm i så många olika märken. (Jag bryr mig inte mycket om vad det är för märken, bara det passar hästen bra.

Amigo

Hööks

Kingsland

Bucas

Pessoa

Eskadron


Vad använder ni för transportbenskydd, om ni gör det?
Vilka skulle ni tipsa om (passform, utseende mm)?
Intressant för mig att veta eftersom att jag inte vet vad jag ska ha för ngt.

Annie

HEMKOMMEN

Borneo har bara göttat sig i hagen de senaste dagarna. Jag har varit på kanotläger eller vad man säger. Så nu har jag paddlat tillräcklig, musklerna bara växer!! Vakna vid fem imorse, men låg och vila i tältet en stund. Så man är ju inte jättepigg idag, inte en dag man vill ut och träffa massa kompisar. Men det blir väl någon film snart. Mamma, jag och min bror var uppe och pussa på Borneo idag, gulleplutten <3
(Den andra datorn där jag har alla bilder på har gått sönder men pappa skulle fixa en ny till imorgon eller något så då kan jag lägga upp lite bilder och något kul ;)

Annie


TRÖTT EFTER DAGEN

Städade när jag vaknade, sen gjorde iordning stallet och red Nikita en snabbis, det gick bra. 
Åt och fick snabbt byta om för vi skulle in till stan och spela äventyrsgolf och hälsa på morfar. Jättetrevligt. Vi kom hem ca klockan 6 och då red mamma Pitchi, sen schampornera vi, smörjde, packade. Dagen har gått i ett och nu ska jag sova, mamma och jag har planerat allt med tiden eftersom mamma inte ska hänga med på denna fälttävlanstävlingen för hon jobbar, buhu!
Men vi åker klockan 7, så jag ska gå upp ca halv 6 (mamma red dom mat). Sweet!




Mamma gjorde så roliga miner på alla bilder eftersom hon pratade hela tiden, så fick inte lägga upp från bilder typ :p

Daniella

SAKER JAG SKA GÖRA IMORGON

Imorgon ska jag rida, fixa saker inför imorgon och så skulle vi hitta på något kul sa mamma. Men det här ska jag göra i stallet imorgon:
* Rida ungisarna och kanske Fanta/Pitchi
* Schamponera Pitchi
* Smörja träns, sadel, förbygel, benskydd, stövlar.
* Packa in allt
* Tvätta kläder/schabrak
* Fixa i stallet

Det låter så lite när man skriver det, men när man väl göra det tar det massor tid! Jag brukar faktiskt vara lite lat och bara smörja dressyrtränset och min skor/chaps haha! Men imorgon ska jag vara ordentlig. Ska bli så kul på söndag, längtar!

Just nu håller jag på med en ny packlista med allt jag ska ha med mig till en fälttävlanstävling, den andra började bli lite sliten :p



Daniella

KOMMENTAR

Kommentar: Jag tycker att det här inlägget (unghästar hur bra är det - egentligen?) blir så riktat mot vissa personer. När du skriver "många jag känner som sålt sina ponnys för att sedan gå upp till storhäst" så vet ju folk vem/vilka du menar. Alla har inte tillgång till att rida 2-3 hästar/dag bara för att du har det, i det här inlägget trycker du ner folk för att dom gått över till storhäst/unghäst. Allt handlar inte bara om pengar, man köper inte unghäst för att det är billigare, med unghäst använder man ofta hjälp och det finns kostnader för det också. När man rider unghästar är man beroende av hjälp av instruktörer och det kostar också mycket pengar...
Tycker bara att du borde ha hjärna att tänka till en extra gång innan du skriver detta, vissa tar nog illa upp. Själv har jag ingen unghäst, men jag tror att man lär sig av unghäst, det krävs mycket träning med unghäst både från marken och ryggen!! (Ni som har ungHÄSTAR jag stöttar er).

Svar:
Detta är MIN åsikt. Jag ville verkligen inte att folk ska ta illa upp, det var inte meningen. Men det som irriterar mig är när folk som i övergången ponny-stor häst väljer en unghäst och sedan KLAGAR på att det är så jobbigt och att dom vill ha en rutinerad häst etc, då undrar jag VARFÖR i hela friden dom väljer en unghäst? Jag vet själv att det är mycket jobb, eller det beror på hur unghästen har blivit behandlad från början. Om den har utsätts för saker tex tappat borstar i gången, rida ut själv, gå på pressening så blir det inte så mycket jobb i slutändan. Men en häst som har varit i en skyddad miljö när den var föl behöver massor jobb när den blir unghäst. Förlåt om folk tog illa upp, det var inte meningen utan jag var bara tvungen att skriva vad jag tyckte.

En av de första gångerna sittandes på Carubus


Daniella

MYSIGA BILDER

Dessa bilder tog jag på hästarna för 6 dagar sen. Dom är ju så söta!



















Daniella


ALLA 4

Fyra hästar ridna. Det gick bra.
Carubus var mest boven idag, han drog med mig flera gånger och var helt till sig. Nikita var duktig, red ut med henne. I början tyckte hon det var lite läskigt, men sen gick hon på jättebra. Fantasie red jag ut och det gick bra, hon var jättesnäll. Pitchi red jag på banan och hon var som igår, ganska hård i handen, fast idag var hon inte helt eftergiven.

Nu är jag helt slut och ska bara chilla. Fast ska nog ut och gå en promenad i skogen, där jag red ut med Nikita/Carubus var det väldigt vackert och det var hallon överallt.

Daniella 

RED

Åkte upp till stallet med Mli idag. Hon hjälpte mig med att ta in Borneo och släppa ut honom. Tog in och borstade han. Ville prova att linda hans ben för första gången, och hur gick det då? Borneo stod helt stilla och lyfte in på benen eller gick runt! Han var jätteduktig. Tog på schabrak och en (longerings-)gjord. Tog med pojken upp till paddocken. Tog på en snodd på honom, så att han skulle kuna söka sig ner och den var inte inspännd så den fanns bara där som ett stöd. Det blev bara skritt och trav på volten med övergångar. Han kom ner med huvudet och ryggen höjdes. Han slappnade inte av helt, det var kossor att titta på osv. Men ska prova samma sak om några dagar med någon mer uppe i paddocken, han var inte tittig eller något men han slappnar av mer när hans komisar finns vid honom.



Öhh, hej?

Annie


HUR SNYGGT?!

Hur snygg skulle inte Pitchi vara i den här? Älskar den rosa färgen, tyckte det var jättefränt.
 
Daniella

STARTLISA TILL BOHOLM UTE

Taggad till tusen och det är många jag känner igen! Tyvärr rider dom en lägre klass så hinner inte se när de rider dressyren eftersom jag startar senare. Vi startar 11.33, bra tid!

Daniella


WELLINGTION, WELLE, TONTON

Åh så roligt det var att hälsa på min kompis idag! När vi kom dit så gick vi och hälsade på honom, kunde knappast tro att han var min för två år sen. Han hade så himlans litet huvud nu! Men vi alla fikade och pratade lite, och det var lika gott som vanligt. Alice (hon som har Wellington) och jag borstade och fixade killen och sen red jag. När jag hoppade upp på honoom så känndes det normalt, som om jag hörde hemma på hans rygg. För att jag har inte ridit honom på två år ;)
Värmde upp honom och det gick bra. Trvade över bommar och han spetsade öronen direkt och blev ännu piggare. Sen började jag hoppa lite små hinder. Jag följde inte med i alla språng för han hoppade ifrån ganska tidigt så ibland blev det jättestora språng. Vi höjde hindrena och flög över. Men han stannade två gånger på räcket som låg 90 cm hindret och en gång på oxern på 80 cm. Men på räcket höll jag in honom för mycket och på oxern så var blicken på hindret. Wellingtons kännda problem är att vägra... Men han är fortfarande en av de bästa för det! :D
Är riktigt nöjd med ridningen, för det känndes så normalt att rida honom. Och det var jätteroligt att få hälsa på både honom och Alice och hennes familj :D Kommer åka tillbaka till dem på något lov eller något!
Att få hälsa på Wellington var det bästa som hänt på länge!

Wellington är född 1995, D-ponny och är korsning, vi tror att det är arab och fullblod.


Bilderna är inte ett dugg bra, men kameran har börjat tröttna på livet, lägger inte fokus på bilden...

Annie


DRESSYR MED PITCHI

Red bara henne idag, glömde bort att jag skulle rida ungisarna (dumma mig). 

Hon var fin redan från början, gjorde mycket öppna/sluta, skänkelvikning och underhöll henne mycket. För var väldigt flyttbar och var eftergiven (jippie!). Gjorde det i skritt, trav och galopp. Samlade också och hade ett ganska långsamt grundtempo. Sen red jag sv. fälttävlansprogramm för lätt klass 2007 två gånger inför mamma. Innan hade mamme gett henne socker och då bet hon tag i bettet och blev hårdare, så socker funkar inte för henne! Så hon kändes hård, men mamma sa att det inte syntes. Men var supernöjd när jag red fram!

Daniella

UR FILMEN SECRETARIAT

En hästfilm som baseras på sanna händelser. Det handlar om en kapplöpningshäst och kvinnan som äger honom kämpar för att få honom framgångsrik, samtidigt som hon ska vara tillräcklig hemma.
Jag och mamma blev så pirriga när vi såg hästen springa sista loppt så vi skrek och höll på att dö av nervosistet. Värt att se.
I vissa tillfällen säger kvinnan jätetnyttiga och bra saker så skrev ner några och tänkte dela med mig dom till er.


För mer än 3000 år sedan klagade en man vid namn Job till Gud om sina beskymmer, och Bibeln berättade att Gud svarade:
"Är det du som ger hästen hans styrka och klär hans hals med brusande man? Är det du som lärt honom gräshoppans språng? Hans stolta frustning, en förskräkelse är den! Han skrapar marken och fröjdar sig i sin kraft och rusar fram emot väpnande skaror. Han ler åt fruktan och känner ej förfäran, han ryggar icke för svärd. Omkring honom ljuder ett rassel av koger, ljungande spjut och lans. 
Han skakas och rasar och slukar upp marken, han kan icke styra sig, när basunen har ljudit." 

Arvet efter honom handlar inte om pengar, utan viljan att vinna! Om man kan. Och leva med det om man inte kan.

Jag hittar ett sätt. Misslyckas jag får jag leva med det. Det här handlar inte om det förflutna, det här handlar om att ha livet framför sig och springa mot det. För man vet inte hur långt man kan komma om man inte springer.

Jag struntar i hur många gånger dom säger nej. Jag struntar i hur ofta de säger att vi inte klarar det. Jag ger inte upp! Jag tänker inte ångra mig för resten av livet. Vi ska se den hästen springa, och vinna! Och vi ska leva med den glädjen varje dag.



Daniella


HOPPTRÄNING MED FANTASIE

Hopptränade klockan 7-8 och som tur var regnade det inte! Men det blåste jättekallt, tur att man red så man inte frös.

Idag var det lite mer svängar, gymnastikhoppning och kontroll som gällde. Fantasie var pigg, men skötte sig bra. I vänstersvängar flyter hon gärna ut och lyssnar inte så bra för ytterskänkeln. Men hoppade t.o.m 1 m. Tempot var bättre idag och hon var inte lika stark. Var jättenöjd, alltid lika kul att hoppa henne!

Gillar verkligen bilden nedanför!














Daniella

STOR OCH LITEN


Jag som ofta är lång på hästar men vad sägs om det här?
Stora Charlie och lilla Annie. Hans huvud är väl lika stort som min underkropp. 
Det var typ för 5 år sen ungefär. Man ser väl att det är en ardenner iallafall?

Annie

ÄNTLIGEN

Imorgon åker jag, pappa och mamma ner till Wellington :D Vi kännde att det var dags att hälsa på honom efter två år.
Är asglad för det, ska också få rida honom så hoppas det blir några snygga kort på oss! ;)

Annie

IDAG OCH IGÅR

Hann inte med att skriva vad vi gjorde igår i stallet. Men Borneo skulle gå en promenad med Loufer. Men vi kom inte så långt, Borneo skulle springa förbi mig och Loufer stegrade några gånger. SÅ vi gick till paddocken och där longerade jag båda hästarna. Det gick bra!

Idag hade Malva och jag med oss tårta till stallet. Jag ramlade av för ett tag sen och hon för några dagar sen. Så vi gjorde en tårta som det stod "DUMMA HÄSTAR" på. Passade in ganska bra tyckte vi, nevars ;) Men Loufer skulle vetrinärbesiktas så jag fick hjälpa till med att hålla honom, longara och springa med honom. När vi var klara med det så gick vi upp till paddocken. Tränsade Borneo i boxen idag och det gick bra! Väl uppe i paddocken longerade jag honom. Det känndes riktigt bra, han hade ett bra stöd av rutan vi longerade i. När han var uppvärmd i båda varven så la vi ut en bom. Han fick skritta över den först, sen trva. Han lyfte fint på benen över. Vi höjde sedan upp den och när han klara det bra så fick han prova i galopp. Gjorde detta i båda varven, men han hade svårt för galoppen i göger varv. Så vi tog bort bommen och han fick träna lite på det. Sen när han lyssnade bra på mig och fixa det så var vi klara.
Mamma gick med honom så fick jag rida Prinsen en stund. Han är 144 cm i manke så jag är ju somsagt för lång för honom och han känns att vara mindre... Men red på lite, fast det är svårt att rida seriöst när han är så liten, bara lite skoj ridning liksom. Sen hoppa jag upp och skritta Loufer en stund. Så det var roligt!


Fina Loufer!

Annie

INGEN TERRÄNG ..

När vi fixade Pitchi och packade började det dugga för att sedan ösa ner regn så vi tog den säkra vägen och åkte inte till Mantorp. Buhu!
Men för att vi skulle åka någonstans där det inte är blött åkte vi istället till NYRK och hoppade lite i ridhuset. Vi tränade också lite markarbete som halter, längning och skänkelvikning. Det låg hinder framme som tur var, då slapp vi bära. Men hoppade kanske upptill 90 cm? Men det kändes bra och det bästa är ju att man kan se sig själv i spegeln när man hoppar.
Pitchi var jättefin och lätt i handen. Är jättenöjd, var superkul att hoppa!











Daniella

HOPPA!

Imorgon ska vi åka till Mantorp för att terrängträna, Pitchi och jag. Vi skulle åka klockan halv 10 så ska gå upp vid 8. Senare är det hoppträning med Fantasie med stor hästarna klockan 7-8.
Unghästarna står nog, tänkte att dom ska stå varannan dag i några dagar så dom kommer igång lite smått.

Är så grymt hoppsugen nu så det är galet! Det känns härligt att få tillbaka suget igen, det är absolut ingen idé att hoppa när man inte har något sug till det. Fantasie lär ju vara hoppsugen haha. Pitchi också förhoppningsvis :)

Daniella

FILM

Filmade Heidi lite när hon red på banan, här har ni ett litet klipp! :)



Daniella

HUGGORM

När jag red Carubus såg jag plötsligt en huggorm! Blev livrädd att han skulle bita Carubus så travade iväg. Har faktiskt aldrig sett en huggorm, den var väldigt vacker. Heidi fick smyga fram för att få något foto så man såg att det var en huggorm. Men jag blev verkligen till mig när jag såg den, vad händer om en häst blir biten egentligen? Tur att han inte blev det iallafall. Till slut slingrade den sig in bland stenblocken.

Ni ser ju mitt ansiktsuttryck när jag ser ormen och drar Carubus åt sidan.



Daniella


MISSY BLIR VIT(ARE)

Efter Heidi ridit schamponerade vi lilla Missy. Hon tyckte det var jättskönt att bli ompysslad. Hoppas bara att hon inte rullar sig för mycket nu!






Daniella

IGÅR

Igår red jag inte hästarna, dom kunde ta det lugnt en dag till. Istället mockade jag och fixade i stallet. Fantasies box såg ut som tusan! Flera skottkärror senare fick jag för mig att tvätta hela boxen, så då började jag med det och det gick bra och snabbt. Heidi kom sen och frågade om hon fick hjälpa till. Resultatet blev jättebra! Ny halm, spån och hon fick en prinsessbädd, fast hon är ju ute om natten :p

Heidi och jag fick för oss att sova i Fantasies box så det gjorde vi. Efter 26 st "go' natt" så somnade vi äntligen. Klockan 7 vaknade vi av att min bror åkte till jobbet och då kollade vi på film för att vakna till lite. Klockan halv 10 satt jag på hästryggen för att rida 4 hästar och Hedi 1.

Daniella


DAGENS RIDPASS 9/8

Fantasie: Red henne på fältet. Hon var pigg, stark och lite stel. Flexade och gjorde mycket volter. I galoppen ville hon bara springa och försökte dra med mig, vilket hon misslyckades med ;) I slutet av ridpasset blev hon bättre, jag satt ner och hon hade ett bra tempo. Men om hon gick ner en växel skulle det se, kännas och bli mycket bättre. Men satt ner större delen av ridpasset. Men hon hade mycket energi.
Pitchi: Red på fältet. Hon var också pigg, stark och stel. Gjorde samma saker som med Fantasie. Hon var okoncentrerad och ville bara springa på.  För att få henne mer koncentrerad red jag som ett program (påhittat) där jag gjorde mycket saker. När jag sedan skulle länga i galoppen försökte hon också att dra. Precis i slutet gjorde hon bra volter i trav i båda varven och då slutade jag.
Carubus: Red i hagen, inte så långt pass. Han var jätteduktig och tog galopp direkt när jag gjorde galoppfattningen. Han var pigg också och drog på i galoppen. Jättehärlig!
Nikita: Hon var lite okoncentrerad och lite motvillig mot dit jag styrde. Men hon var jätteduktig på igångsättningar/avsaktingar. Red henne också i hagen.
Missy (Heidi skriver): Det gick bra, men hon var väldigt pigg. Hon lyssnade bra o snabbt när jag skulle sakta av. Jag red lätt c:1  o det gick bra men i skritten ville hon trava o när jag skulle göra halt så ville hon bara gå o inte stanna. Jag hoppade två bommar som låg ihop. Vi galopperade o travade över, i galoppen över bommarna så tog hon ett jätteskutt så jag nästan satt på halsen :) Det var läskigt men ändå roligt.

Heidi har fotat alla bilder och när jag red Pitchi åt Heidi därav inga bilder. 

Fantasie:









Pitchi:


Carubus:






Nikita:






Missy:







Daniella

TVÅ ÅR SEDAN

Den 9 augusti 2009 sålde jag Wellington. Det var min första ponny, och han var bäst! Han fick flytta till en tjej i Katerineholm för att jag hade köpt Pricken, behövde en kraftigare ponny eftersom att jag var så lång. Men det var han som fick mig att gilla dressyr! :D
Jag hade honom 2007-2009 så bilderna är från de tiderna.


Några bilder på fina Welle! Lite halvdåliga bilder, men har alla bilder på ett annat ställe som jag inte kommer åt nu :)


WORD

-When you want something in life, you gotta reach out and grab it.
-You have to learn to love yourself before you can love others.
- The best things in life aren't things.
- I read somewhere how important it is in life not necessarily to be strong... but to feel strong.

Tagna härifrån.

Daniella


BLANDAT

Idag fick Borneo bli borstade i lite mer än en timme, så nu skiner han! Sen gick mamma och jag en promenad med honom, så han hade ingen hästkompis med sig. Men vi gick inte så långt. Gick över vägen och det kom några bilar som åkte förbi och han brydde inte sig så det var bra, förut blev han väldigt nervös när han såg bilar som åkte. Men han vart lite nervös när det var någon maskin som var igång och han såg något spöke på någons trädgård. Men det var bara att ta det lugnt, låta han få titta. Hästar flyr ju först och tänker sen... Men när vi gått en bit så gick vi tillbaka. Tyckte att Borneo skötte sig bra för han var ju själv och det blåste riktigt mycket idag, trodde jag själv skulle blåsa iväg.
När vi kom tillbaka så gick jag in i paddocken med honom. Stallde upp honom som man gör när man visar upp hästen och han stod stilla. Sen sprang jag lite med honom, så som man gör när man visar hästen för hand. Han tyckte att det var lite smått läskigt att springa bredvid. Men sen gick det bättre. Haha och jag fick springa på för att få ett bra tempo, men tur att man har långa ben! ;) Sen fick han springa lite själv i paddocken, och så fick han hoppa över ett hinder som var ungefär 20 cm högt. Ville se om han idag hoppade frivilligt som han brukar göra när i sätter upp som sockerbitar istället för hinderstöd. Han ville hoppa men han tyckte nog att det var svårare att passera mellan hinderstöden så han blev lite osäker ibland :)




Annie


HÄSTTANDLÄKARE

Klockan 9 kom hästtandläkaren för att kolla Pitchi och Fantasie. Det var ett tag sen vi kollade dom i munnen.

Pitchi hade vassa tänder och var "störd" i tänderna/tandköttet. Han slipade and so on och Pichi stod snällt och insåg väl att han gjorde det bättre. Det kanske är därför hon inte blir helt eftergiven och inte tar bettet när jag rider? Hoppas det. Men nu är hon bättre och har inte ont och det är det viktigaste.
Fantasie var finare i munnen, men hon hade också lite vassa tänder. Han slipade på henne också, hon stod inte lika still, men det var väl jättelänge sedan hon blev kollad i munnen.

Idag ska jag rida Pitchi, men jag rider henne med hackamore för att hon ska vila munnen.



Daniella

PÅ FRAMSIDAN AV EN SVALLERBLOGG?


Tophastskvaller

En ny skvallerblogg inom ridsporten har startat, (verkar vara en bra) och vem är det som är på framsidan tillsammans med alla kändisar? Jo, jag och Pitchi! Haha, var inte så förberedd på det. Lite kul faktiskt :)
Tycker det är bra att man börjat uppmärksamma dom lite mindre bloggarna, vem orkar med skvaller om samma gamla topbloggar hela tiden? Inte jag iallafall!

Daniella

ROLLKUR-ARMBAND


Kollade lite på Tradera och såg detta armband som är i gummi och det står "riders agains rollkur" Tyckte det var riktigt bra, dock är jag inte så himla insatt i detta med rollkur men det är ju verkligen inte bra. Synd att inte alla ryttare har det klart för sig.
Jag skulle lätt skaffa ett sånt här armband, tyckte det var coolt.


Filmen innehålla inga extra känsliga bilder/filmer. Men man blir inte glad över att se alla dessa vackra djur gå i sån här form.

Daniella

UNGHÄST - HUR BRA ÄR DET EGENTLIGEN?

Det jag har märkt är att många jag känner som sålt sina ponnys för att sedan gå upp till storhäst väljer då en orutinerad unghäst från ålder 3-5 år. Varför? Jo, det är kul att testa på något nytt, ha något att utbilda själv, ha länge och sen sälja dyrare än man köpte den för.
Innan jag började rida Carubus och Nikita var jag inte så sugen på att rida unghästar. Det är jättekul och gulligt att ha två små föl liggandes i hagen och anledningen till att vi tog föl på våra hästar var för att testa något nytt och att det var kul.

Från när dom föds tills dom är 2½ år kräver dom inte så mycket om man tänker hästar som tävlar/tränar kontinuerligt. Men om man tittar "bakom" det så är det lite jobb. Dom ska vänjas vid grimma/träns/sadel, människor, saker som händer, ljud, folk som klappar etc. Och det ska man börja tidigt, att utsätta sitt föl för nya saker. Man ska inte ha sitt föl i en skyddad miljö, för det kommer man få tillbaka när hästen blir äldre.

När dom sedan ska ridas in krävs det tid och tålamod. Jag som förväntar mig resultat lite för snabbt blev lätt frustrerad och tyckte inte om att rida unghästar. Och det var då Amina kom in i bilden och red dom lite. Vi började rida mer och mer, flera gånger i veckan. Till slut ville Amina göra annat och det blev jag som blickarna riktades mot. Lite mot min vilja red jag dom, jag red ut, red på banan, på hagen och pysslade om dom och fortsatte utsätta dom för olika slags saker. Jag ändrade uppfattning helt och jag märkte sakta att mitt, mammas och Aminas jobb har sakta gett resultat. Ganska mycket resultat. Det blev kul att rida dom och man märkte att ens egna ridning förändrades.

Men jag är ändå lite emot att rida unghästar - bara unghästar. Om jag red unghästar dagarna långa, vad händer med min egna ridning? Och när dom ska ha sina långa lov på 1-2 månader, vad ska jag rida? Jag tror att om man inte får rida utbildade, äldre hästar som kan mer tappar man sin egna ridning - och det gör man snabbt. Sin egna ridning behöver underhållas och personer som kommer långt i sin ridning är oftast personer som har fler än 3 hästar att rida varje dag.

Det jag särskillt reagerar på är när man från övergången ponny-häst väljer en unghäst. Jag tror att det är i övergången ponny-häst man behöver en stadig häst som har blivit tävlad och gjort saker. Visst finns det unghästar som har gjort mycket och har ett bra huvud, men det blir inte samma ridning. Om man blir fast vid en unghäst, jag då blir man ju fast men tänk vilka möjligheter man egentligen missar? Jag menar verkligen inte att det är fel att köpa unghästar när man går upp till storhäst, bara att man ska tänka en extra gång.
Vill jag lägga ner tiden, tålamodet, uppehållen?

Ifall man skaffar sig en unghäst så är det bra att ha en väldutbildad man kan rida samtidigt så man inte tappar sin egna ridning för man rider på ett helt annat sett när man rider unghästar. Men det är alltid bra att testa och det är väl därför många handla en ung häst, just för att testa.

Från en liten fölis till en vacker unghäst.



Daniella

BILDER FRÅN DIV I - TÄVLING TOLLSTAD

110425, andra laghoppningen.











Daniella

KILLEN LÄR SIG

Borneo hade ingen grimma i hagen idag för att flughuvan hade fastnat i den och han hade blvit rädd så att de som kolla till honom när vi var borta tog av grimman. Så det var lite svårt att få in honom idag. Han tycker att det är obegagligt när man gör en rörelse över hans huvud. Så jag fick ta ett grimskaft runt hans hals så att jag hade fast honom. Men det gick inte med grimman och jag ville inte försöka för mycket för att han blev bara mer osäker. Men då tog jag grimskftet som hängde runt halsen och drog det till öronen och gjorde en grimma av det och så tog jag ett grimskaft till som jag kunde leda honom med. Smart lösning faktiskt (Y)
Han fick gå in i boxen och sen fick jag på honom grimman drog bara över den över huvudet/halsen och några gånger innan. Det märktes att han tyckte att det var obehagligt men han blev väl rädd när flughuvan fastnat i den.

Jag tog ut honom i gången, pappa och jag tog ryktstenen och tog bort flugäggen. Sen tog jag på ett täcke och gick en kort kort sväng. Han reagerade lite smått när täcket kom på men jag visade tydligt att täcket fanns där. Sedan gick jag in till stallet och tog på transport-benskydden på frambena. Gick en kort sväng igen och det gick bra. Gick in igen och tog på bak-skydden också. Han reagerade på bakskydden. Han blev sur, och ville trava på. Men efter ett tag så tänkte inte han på det och då gick det bra.
Allt gick som plamerat idag. Eftersom att transport benskydden är så höga så vill jag vänja honom vid det, han har innan stått i boxen med dem för han har aldrig använt det.
Hade inte med någon kamera idag, men imorgon blir det nog nya bilder!

Annie


FÄLTTÄVLANSOUTFIT



Daniella

UNGHÄSTARNA I RIDHUSET FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Vaknade av att det regnade och det blev man inte speciellt peppad av. Men senare slutade det och vi tog Carubus och Missy till NYRK för att rida i ridhuset. Sabina och jag red. Det gick superbra, många sa att Carubus var väldigt fin, vilket han är! Och nu har våra ungisar haft sitt sommarlov på en månad så idag var det också första ridpasset. Skrittade, travade och galopperade. 
Efter det åkte vi hem och tog Nikita och Missy. Då red Adrian Missy. Nikita var inte lika framåt, men hon var väldigt duktig, precis som Carubus. Adrian hoppade också lite.  
Alla har varit jätteduktiga, Pitchi och Fantasie fick vila idag. Dom fick även sova inne inatt, det var välbehövligt.

Äntligen har man många hästar att rida igen, längtat tills ungisarnas lov tagit slut så nu har jag 4 hästar att rida igen! Gött!

Kameran hade slut på batteri när jag red Carubus, laddade den innan vi åkte med Carubus och Missy. Därför är det bara bilder på dom.















Daniella


LITE AV MIN UTRUSTNING

Lägger ut och visar lite vad jag har för utrustning på mig när jag rider.


Uvex ridhjälm- Inte samma färg på bilden men något liknande. Gillar hjälmen för att det är bra ventilation och den sitter bra eftersom att man spänner åt i nacken.

John Whitaker ridhjälm- Har aldrig använt den eftersom att den ska bli en höst/vinterhjälm. Dålig ventliation men det kan vara bra när det är kallt. Ser fram emot att börja använda den.

Racesafe säkerhetsväst- Asbra väst! Väldigt bra passform och jag tänker inte på att jag har på mig den när jag rider. Märket Racesafe började med rutvästarna och dem har lyckats bra mot de andra.

Jacson Piooner ridstövlar- Köpte dem för några år sen, var jättenöjd att vi entligen hade hittat några stövlar som var hyggligt smala i vaden. Men nu är dem för korta... Vill inte köpa ett par nya nu när jag rider unghäst då tycker jag att det är bättre att hitta ett par bra stövlar när jag ska ut och tävla om några år och stövlarna fungerar fortfarande lika bra.


Det var utrustningen jag använder när jag rider.

Annie


BILDER FRÅN IGÅR

Nu kommer bilderna från igår när jag red Pitchi och Fanta, blev mest bilder på Pitchi eftersom att jag red henne mest.



Annie

OUTFIT



Daniella

DAGENS RIDPASS 6/8

Idag red jag Pitchi och Fantasie på fältet/banan.
Fantasie var jättefin idag, men lite stark i galoppen. Det var en gång i traven hon hade perfekt takt, tempo och hade schwung. Om hon går så på dressyrtävlingar kommer vi få jättehög procent! Vem vet, kanske det döljer sig en dressyrstjärna bakom hoppbegåvningen? Ja, det gör det! Hon ska bli min fälttävlanshäst.
Pitchi var fin. Lite hård i handen. Red sv. fälttävlansprogramm för lätt klass 2007 till Boxholms fälttävlanstävling den 14/8. Vi fick inte riktigt in känslan men dom andra sa att det såg bra ut. Bara att träna på, hon hade bra energi.

Jag lägger upp bilder på mig och Annie tillsammans, sen bilder på bara mig och Pitchi/Fantasie. Annie lägger upp bilder på henne och Fantasie/Pitchi någon annan dag.

Fantasie:

















Pitchi:







Daniella

KOMMENTARER ANGÅENDE TÄVLINGEN

Kommentar: Hej, fick du några bilder på mig och Sam? Om du har så får du gärna skicka till mig.
Svar: Jag vet inte då jag inte vet hur du eller din ponny ser ut. Men om du ger mig en beskrivning så kan jag kolla och sedan skicka bilderna till din mejl.

Kommentar: Jag var där, såg du mig hoppa?
Svar: Jag vill veta hur du och din ponny såg ut och vilken klass du hoppade så kan jag kolla och sedan skicka dom till dig om jag fick några.

Daniella

HEJSAN HOPPSAN!

Efter en härlig dag i Nyckelby åkte jag med Annie till Borneo. Dom myste lite och sen drog vi oss mot lilla Karlsby för att Annie skulle få rida Pitchi och Fantasie en stund. Jag red också Pitchi och Fantasie, vi bytte och ridpasset skedde mest på fältet, men också på banan.
Pitchi var fin, red Svenskt fälttävlansprogram för lätt klass 2007 som jag ska rida den 14/8 i Boxholm (fälttävlan). Fantasie red jag bara på fältet, hon var sjukt fin! I galoppen blev hon lite stark ibland, men inte alls mycket.
Det var en stund då jag red Fantasie i traven och hon gick samlat, hade schwung, det var perket takt och det var så underbart häftig känsla! Höll på att dö! Har bara känt så en gång förut. Men hon kan gå långt i dressyren om hon går sådär!

Fotade ponnyhoppningen idag, från när c-ponnyerna hoppade LC till laghoppningen. Men fotade mest folk jag kände igen, men nästa gång ska jag nog fota alla jag ser.

Det har varit en undert fin dag och just nu sitter jag och äter kladdkaka och skicka bilder till folk. Love it!





Daniella


RIDIT TVÅ DAMER

Red Fanta och Pitchi idag efter att vi varit en sväng hod Borneo.

Började med att rida Pitchi, tyckte det gick ganska bra. Dock var det ett tag sen jag red eller Borneo har jag väl ridit för några veckor sen men det är ju bara grungrejerna jag gör då.
Men tyckte iallafall Pitchi känndes fin, riktigt härlig häst och man blev fast vid henne. Skulle kunna rida runt i timmar, haha!

Sen red jag Fanta... Och det gick väl inte lika bra. Hon ser inte så svårriden ut när man kollar på henne men det är hon tycker jag, du var grymt duktig idag Daniella! Fanta började galoppera och jag fick typ inte stopp på henne för när man tog i munnen så blev hon ju mer på hugget. Men hon är väl bara känslig, för märkte att jag tappa balansen ibland också. Men efter ett tagså gick vi ner till paddocken. Då berätta Åsa lite hur jag skulle göra i skritten då och det gick bättre då. Det märktes skillnad direkt när jag red med sätet, och planerade vägen jag skulle rida. Då skulle jag trava igen då, och då började hon galoppera. Men då upptäckte Åsa att när jag skulle fram i trav så drog jag fram ena skänkeln och gjorde en galoppfattning, så hästen fattade ju helt vad jag gjorde.
Även om det inte gick så bra när jag red henne så är jag nöjd. Hon är så pass känslig så att hon märker smågrejerna .som jag gjorde fel. Så ni har jag något nytt att träna på. Kan vara väldigt bra att rida olika hästar, för de reagerar på olika sätt. Och jag som inte ridit på länge kan ju inte förvänta mig något superjobb från min sida ;D

Bilder kommer någon annan dag.

Annie


LOKAL PONNY NYCKELBY

Var funktionär idag på Nyckelby. Blev några bilder, men inga vidare. Lägger iallafall upp några av dem här.


Såg en prickig häst! :D     pricken

Lägger inte upp alla bilder. Hade inte så bra lägen att ta kort så det blev mest på hindret som var enkelt att ta på så att jag inte var tvungen att flytta på mig :)

Annie

HADE TÅLAMOD

Haha, när jag åkte hem från Smögen så fixa jag med en bild. Trodde vi hade fotoshop på denna dator men det hade vi inte, så jag fixa lite i paint och picnik xD
Jag fick dra markeringar för det som skulle bort med handen själv liksom så när pappa svängde så svängde jag också, haha fail...


Vad tycks? Första gången och tillomed i bilen... 

Annie

CHOCOLATE SPOT (L)

Idag var det tre månader sen livet på jorden tog slut för dig, du är saknad! <3
Får bli några bilder från när vi har tävlat men vi hann dock inte med så många tävlingar...






Finast.

Annie

LILLA JAG OCH MISSY






Daniella

NYCKELBY

Idag är det lokal ponnyhoppning i Nyckelby så jag ska åka dit och kolla/fota. Det var många namn jag kände igen. Synd att jag inte anmälde mig, vet inte varför vi inte gjorde det. Men jaja, det gör ju inget. Så nu är kameran på laddning, vädret är super, vi får hoppas på fina bilder!

Daniella

VITT TÄVLINGSSCHABRAK I HOPPNING

Jag har märkt att jag har inget vitt hoppschabrak som man kan tävla med. Inte vad jag vet iallafall. Och om jag ska tävla Fantasie ska man ha vit, det passar fuxar! Jag har ett schabrak, men det var för litet för Pitchi så då är det väl för litet för Fantasie också :p
Vilket dilemma! Men det känns som på storhäst kan man inte mixtra med färger som man kan på ponny. För det ska ju se så proffesionellt ut. Och så vill jag ha kavaj, kan väl låna Aminas för den är lite mer gjord för hoppning eller vad man ska säga.
Om jag bara hade en såndär säkerhetsväst med rutor eller någon annan. Det hade varit bäst! För den väst jag har nu kan jag inte räta ut mig ordentligt på.



Daniella

KANSKE ..

.. ska jag tävla för första gången på stor häst i NYRK den 20 augusti med Fantasie. Hur awesome är inte det?! Hoppas bara att jag får det och att allt går bra. Att hoppa Fantasie är superkul, inte många hästar som hoppar som hon!



De inringade klasserna är väl de jag kommer hoppa förmodligen :)

Daniella

OUTFIT

Kan ni täna er hur grymt snygga jag och Pitchi skulle vara i det här? Ljusblått är en jättefin färg och passar de flesta färgerna som hästar har! Fuxfärgade vet jag inte riktigt, dom är så svåra att matcha färger med.

Daniella

CARUBUS NOBLESSE OCH MISS TAYLOR



Daniella

FOTON PÅ HÄSTARNA

Idag var det ungisarnas tur att bli ompysslade. Stackars Missy fick vara ensam i hagen, hon gnäggade som aldrig förr.

Mamma fick Niktia och jag tog Carubus. Han hade också flugägg, men borstade, klippte öronhår, hovskägg, man, svans och pannlugg. Vi tänkte fotografera dom lite så jag valde att knoppa Carubus, han var jättesnäll (såklart). Han börjar bli biffig och han är en kopia av sin mamma!

När vi skulle fota honom ville han inte stå still, men vi fick några söta bilder. Och vi släppte honom i den nya hagen och jag fotade lite när han sprang. Missy sprang ju också i andra hagen. Mamma kom sen med hästarna en efter en och jag fotade. Hästar är för söta djur.


























Tog detta lång tid att ladda upp? JA.

Daniella


DAGENS RIDPASS 5/8

Att rida dressyr på fältet stod det på schemat. Och jag red på hackamore. Mamma hängde också med sittandes på Fantasie.
Hon var väldigt lätt i handen, men jag vågar inte ta i henne för hårt med hackamore. Jag tränade mest på min sits, att ta tillbaks överlivet och tillbaks med underskänkeln. Ibland visste Pithci inte vart hon skulel ta vägen så hon stod på stället, så man fick verkligen trycka fram henne och till slut fattade hon att det var framåt hon skulle .. -.-
Men jag var nöjd, blev mycket volter och galopp. 

 





Diggar verkligen bilden ovan!

Daniella

BILDER FRÅN DIV I - TRÄNING/TÄVLING

Nu har jag ju fått alla bilder från våra Div I träningar/tävlingar. Så nu lägger jag upp bilder från det. Jättefina bilder, tack Jan!

Bilderna från träningen är från i våras, 110402.

Sedan kom första lagtävlingen, vilket var i Söderköping, 110417.

Lagträning:




Tävlingen:













Daniella

STÄDAT ..

Idag bestämde jag mig för att fixa lite i stallet, ni vet den där delen som ser ut som en verkstad? Innan det tvättade jag mina fälttävlansskydd, boots, schabrak m.m Sen plockade jag undan massor med saker, plankor, höpåsar och sopade massor and so on .. Och sen såg det mer ut som ett stall! Nu kan man gå där och titta utan att känna sig smutsig. Så nu är jag nöjd, nu är det bara pappas saker som ska bort så blev det jättefint :)

Idag står det rida på fältet på Pitchi. På Fantasies planering stod det också det så vi tänkte rida samtidigt. Men det blir väl lite senare. Vad händer annars? Ja, det får vi väl se :)



Sist mamma, jag, Fantasie och Pitchi red på fältet.

Daniella


HOPPTRÄNINGEN MED FANTASIE

Jag har bilder på dig Linn, men ska jag skicka över dom eller ta via bloggen?

Det var nästan bara storhästar i den grupp jag var med i. Det var bara Lisa som hade ponny, även fast det är ponnys som ska hoppträna på torsdagar.
Jag red fram och hon kändes bra, men pigg. Hon var lite överallt och skulle kolla på allt och hon tyckte vattenslangen och vattenmattan var lite läskig. När vi väl började hoppa taggade hon till ordentligt och blev riktigt stark. Men hon hoppade i alla lägen och var snäll på det viset.  
När vi hoppade banan hoppade jag omkring 90 cm. Ibland blev det lite för snabbt och ett språng blev inte så bra då hon kom in i trav. Men när vi gjorde om det blev det jättebra! Det var superkul och Fantasie var så hoppglad en häst kan bli.

Efteråt träffades halva laget och åt en tårta som var superfin! Det var en bild på oss samlade som var gjord av marsipan. Sen kollade vi på alla filmer som de i laget gjorde och så fick vi två skivor, en med filmer och en med bilder. Jag kan ju säga att bilderna är så grymt fina! Creed till fam. Westrin som gjort ett superjobb med bilder, filmer m.m Vi planerade också om vi skulle göra något kul tillsammans, spa och laserdome blev lockande. Men det var jättemysigt och vi planerar att starta i Div I nästa år igen, självsäkrare än detta år och så får vi se hur det blir med Elit.












Här är lite bilder från när vi pratade och åt tårta:



Daniella

PLANERING

Mamma har gjort två planeringar, en till Pitchi och en till Fantasie som är ändå till den 18/8. Tyckte den verkade jättebra så ska hålla mig till den nu. Alltid bra med planeringar, då vet man exakt vad man ska göra!
Tänkte skriva ner den här :)

Pitchi:
fredag 5/8 - skrittar ute (hackamore)
lördag 6/8 - rida ut/på fältet (hackamore)
söndag 7/8 - vila
måndag 8/8 - cavalettibomamr (kolla tänder?)
tisdag 9/8 - dressyr
onsdag - 10/8 - terrängträning i Mantorp/hoppning hemma
torsdag 11/8 - vila
fredag 12/8 - dressyr på fältet
lördag 13/8 - dressyr, mamma rider
söndag 14/8 - tävling Boxholm
måndag 15/8 - skritt ute
tisdag 16/8 - vila
onsdag 17/8 - rida ut
torsdag 18/8 - vila

Fantasie:
fredag 5/8 - rida ut/på fältet
lördag 6/8 - dressyr
söndag 7/8 - vila
måndag 8/8 - cavalettibommar
tisdag 9/8 - fältet, daniella rider
onsdag - 10/8 - hoppning
torsdag 11/8 - vila
fredag 12/8 - amina rider
lördag 13/8 - klättra
söndag 14/8 - vila
måndag 15/8 - skritt ute
tisdag 16/8 - hoppa
onsdag 17/8 - rida ut
torsdag 18/8 - vila

Daniella


STORT VILL HA!

Detta tränset in my heart. Det är ju så sjukt fint och jag älskar att det inte är något bling-bling (kommit in i en så period). Jag vet inte vad det är som är så speciellt, men det är snyggt med platt, knäppspänne är bra och det är ju så sjukt snyggt! När jag fått pengar eller något sånt (pengar som alltid hinner ta slut) så ska jag ha ett sånt här  i svart till Pitchi!


Daniella


MARKNAD

På förmiddagen åkte vi til Skänninge Marken och kollade runt lite. Jag handlade brända mandlar och jättefina smycken! Efter det har vi badat i några timmar, varit nästan 30 grader! Eller det är nog 30 grader ..

Idag skulle vårt Div I lag samlas och fika tillsammns och sedan hoppträna. Men eftersom Pitchi bara får skrittas så blev det ingen hoppträning .. Men sen kom mamma på att jag kunde hoppträna Fantasie! Hur kul är inte det?!

Så ikväll är det alltså hoppträning, klockan 7-8 med Fanta. Men hade sagt till Linn att jag skulle fota henne få får springa och försöka ta något kort :)



Daniella

FLUGÄGG .. ELLER?

Pitchi har fått gå ute i hagen och bara varit i två dagar. Dels efter fälttävlanstävlingen och sen för kirpraktorn kollade henne. Men idag så tog jag in henne och pysslade lite. Klippte man, pannlugg, öronhår, hovskägg m.m Sen hade hon mycket flugägg eller vad det är på benen. Så fick pilla bort det, usch! Hon har aldrig haft det förut, men Carubus har jag tagit bort flugägg på förra sommaren.

Efter det skrittade jag ut en runda och badade lite med henne, iallafall till benen för vi har inget ordentligt ställe man kan bada med hästar på .. Men det gick bra, största problemet var att hoppa upp på henne igen! Men till slut så gick det och vi skrittade hem i ett raskt tempo :)


Flugäggen.



Daniella

NJUTER FORTFARANDE

Som ni förstår så är jag fortfarande i Smögen och har därför inte så mycket att skriva om. Men Borneo har det bra och han saknar mig lite så de i stallet! Men jag åker hem på fredag och lördag/söndag så ska jag vara funktionär i Nyckelby när det är hopptävlingar. Så har väl då lite roliga bilder att bjuda på.
Några bilder från idag, vädret är toppen, allt är bra förutom att jag suger på minigolf, spela idag och igår och det gick ju inget vidare... 



Annie


HÖÖKS SUGEN ELLER VAD?

Det finns lite saker som jag behöver just nu känner jag. Har knappast köpt något till Borneo förutom träns och grimma! Han kan ha några av Prickens schabrak men inga täcken ;)
Så är lite sugen på att köpa det som behövs nu.

Dessa benskydd är allt i ett och kostar inte så mycket.


Eggbett, det är inget problem med bettet jag har nu, men jag använde det till Pricken och tyckte om det väldigt mycket.

Fleecetäcke är inget som behövs nu men ett sådant kommer alltid till nytta, men mest för att träna honom vid att ha saker på ryggen, detta var billigt just nu.

Och sist ländtäcke, det på bilden är så billigt just nu på hökks och det är också något som används på vintern, men samma som med täcket. Mest för att träna med att ha saker som är vid rumpan osv.


Som det märks så köper jag vissa grejer om det är ganska billigt men jag tycker att det kan kännas onödigt att lägga  massa pengar på tex. täcken som ändå kommer gå sönder någon gång. Även om det inte är jag som betalar.

Annie


FULA ANKUNGEN

det var vad han kallades... Min lilla Borneo, men nu har han börjat bli en häst.


Rumpan en halvmeter högre en manken? Bilden är tagen på sommarbetet 2009 eller 2010...

Där står han i mitten, och till höger om honom är Prinsen som är Borneos hagkompis nu också ;)
(foto Jenny Ek)

Annie

HAHA

Jag ramlade ju av för ungefär en månad sen. Borneo fick ju utbrott och jag flög så att jag landade utanför paddocken. Och gräset plattade självklart till sig.... Det var lixom för en månad sen och gräset är fortfarande platt ;o Haha, och det har regnat, blåst osv. Så det borde ju ha rest sig upp men jag vägde väl så mycket...


Syns inte så bra på bild, men det där är min plats ;)

Annie

SÅ PÅVERKAS HÄSTEN AV LÄTTRIDNING

Text lånad från Linn.
 

I en studie fick hästar som gick lägst Intermediare-dressyr trava på ett rullband med sin ordinarie ryttare. Hästarna hade en större rörelse i ryggen under lättridningen än under nedsittning. Det fanns även flera skillnader som var beroende av vilket framben hästen hade i marken under nedsittningsfasen av lättridningen.

Bland annat fanns det skillnader i ländens och höftbenets höjd och i huvudets rörelser. Dessa olikheter var enligt forskarna så stora att om samma skillnader hade hittats hos en häst utan ryttare hade den bedömts vara halt.

Lederna pressas ihop

I samband med nedsittningen under lättridning sammanpressas bland annat kotled, armbågsled och karpus på hästen. Det blir ett ökat genomtramp i kotleden för det diagonala benpar som är i marken under nedsittningen, särskilt för bakbenet. I ett försök att parera för den ökade belastningen under nedsittningsfasen stabiliseras bäckenet, vilket ger ett något annorlunda steg. Det var mindre skillnader mellan diagonalerna när hästen gick i en fri form jämfört med en samlad form, vilket troligen beror på att ryttarens ökade inverkan under samling kan göra att asymmetrier framträder mer. Traditionen att sitta ner på det yttre frambenet i kurvor skulle kunna backas upp av dessa resultat, då belastningen på det inre frambenet på detta sätt minskas. Däremot kommer i stället belastningen på det inre bakbenet att öka.

Ryggen rör sig mer

Även andra studier har visat att ryggen rör sig mer under lättridning än under nedsittning, även om ryggraden i båda fallen är mer fixerad än om hästen travar utan ryttare. Det finns en ökad rörelse i ländryggen under lättridning jämfört med både nedsittning och utan ryttare, vilket skulle kunna spela roll vid rehabilitering efter skador i den regionen. Huvudets position har i flera studier visat sig vara lägre under lättridning, kanske har det ett samband med ryggens rörelser eller med belastningen på ryggen. I en studie användes en tryckmätningsmatta under sadeln för att mäta belastningen på hästens rygg. Nedsittning var den position som uppmätte både den högsta och den lägsta belastningen – det vill säga belastningen under lättridning och tvåpunktssits i trav var jämnare än under nedsittning. Det fanns dock ingen skillnad i medelbelastning mellan de tre positionerna. Det har visats i andra studier att belastningen på en hästs rygg under ett visst ögonblick kan vara mer än tre gånger ryttarens vikt. Man kunde även visa att ryttarens tyngdpunkt var mest stilla under tvåpunktssits, jämfört med de andra två positionerna.


Daniella


KIROPRAKTOR

Klockan 4 kom Larry för att knäcka Amina och kolla igenom Pitchi. Inte för att hon går fel eller så, utan bara för att kolla igenom henne. Det enda var att hon hade värk i frambenen, det gör ont när hon landar när hon hoppar osv. Så då knackade han lite på manken och det var borta! Det var pga att musklerna var ihoppressade så han töjde ut dom. Sen var hon klar och nu ska hon vila i tre dagar (så har inte ridit idag).

Efter det var Amina som skulle knäckas. Hon var sned, höger sida var högre upp än vänstra så han knäckte ryggen och nacken (det såg jätteäckligt ut). Efter det testade han på mig! Jag var livrädd! Men han kollade bara om jag var sned och knäckte lite i ryggen. Men jag var rak och fin, det skilde bara några millimeteter mellan vänster och höger sida. Och så fick han ta i för att det skulle knäcka och det knäckte inte så mycket. Det var för jag knäcker mig själv ganska mycket, vilket är bra för om det knäcker är det ju något som inte ligger som det ska.

Så nu är jag ännu rakare och man kände skillnad direkt.


Nu är jag och Pitchi som nya!


LITE REDIGERADE BILDER

Inatt hade jag lite tråkigt så redigerade lite bilder. Lägger upp dom jag gjorde då, Sabians bild tog nästan två timmar! Dom andra var det inte så mycket jobb med ^^






Daniella

VISSA TERRÄNGHINDER JAG HOPPADE IDAG

Jag tänkte fota alla terränghinder jag hoppade idag på terrängbanan så ni visste vilka det var. Men jag fick tyvärr inte med alla för den gången jag gick alla hinder var med hela P90 klassen så det var folk som var i vägen. Vi gick banan endast en gång pga att den *-iga klassen rider också i skogen så vi ville inte störa. Men de hinder som var på fältet fick jag med. Nästa gång (alltså om två veckor på Boxholm) ska jag fota alla hinder, kul att veta vad jag hoppar för något.

Hinder nr 1, räcke:

Hinder nr. 11a, nerhopp i vatten:

Hinder nr. 11b, pallisad (?):
 
Hinder nr 12a, bänk:

Hinder nr. 12b, pallisad:

Hinder nr 13, trippel:


Daniella

RSS 2.0