JAG SOM JÄMT SKA HÅLLA PÅ ATT PILLA PÅ SAKER ..

Har just nu gjort att alla bilder på denna blogg raderats .. Tänkte "men det går så segt nu och vi har massor bilder i det här bildgalleriet" eller vad man ska säga och Moa hade sagt (eller jag fått för mig att hon gjort) att man borde radera alla bilder så det blir bättre. Sen så bara "ne, men det kanske inte är så bra, tänk om bilderna går bort på bloggen också?" sen bara "ne, det är ju sparat och sånt, det händer inte" och så börjar jag radera, flera sidor .. Och sen kollar jag bloggen. Och ingen bild finns och jag blir ju nästan tjutfärdig! Fan då! Vad ska jag göra nu? Jo, det här måste fixas så nu ska jag ta dit de bilder jag kan, alltså mina eftersom jag inte har Annies, förlåt Annie, förlåt! Och Annie sa att det kanske inte var så smart ..
Varför ska jag jämt fixa med allt?! Åhh, blir så trött på mig själv!

Daniella

DANIELLA TIPSAR

Har du en ponny/häst som är väldigt seg eller slö av sig och du fattar inte vad du ska göra för att få den att komma igång. Läs det här så kommer det garanterat bli bättre!
(Ex)
Vad brukar du göra: Jag brukar rida oftare och använda spö pch sporra för att den ska komma igång, jag rider nästan varje dag, men ändå känns det som om den inte orkar ett dugg/går knappt framåt!
(Typiskt ex).
Vad gör du när du rider: Det vanliga, skrittar fram på långa tyglar, kortar tyglarna, börjar trava och gör lite volter då och då, men rider mest vid 4-kantspåret. Efter det skrittar jag i några minuter och sen travar igen, gör lite serpentinbågar, volter, snett igenom. Sen galopperar jag några varv åt varje håll, gör lite volter men mest rider jag runt 4-kantspåret. Sen travar jag ett tag och gör samma sak och kanske går över ett par bommar. Sen travar och skrittar jag av och är klar.
Vad ska du göra istället: Variera det du gör, och hitta alltid på nya uppgifter, rid inte runt 4-kantspåret, utan böj lite hursomhelst och ställ hästen och hitta på nya uppgifter så den inte hinner bli uttråkad. Gör också lite saker som hästen tycker om tex hoppa. Och rid ut mycket, så ofta det går och rid inte runt i en paddock/ridhus! Om du tycker att det är läskigt att rida ut kan du låta någon göra det åt dig. Hästen tycker det är mycket roligare och bli mycket positivare till ridning, och hittar sin naturliga framåtbjudning. Tänk dig själv, vad skulle du väljt, spring ute i skogen eller i en gympasal. Visst, det beror på väder, men för hästen är det naturligt att gå ute 24/7, det gjorde den ju innan man tämjde den. Och när den gör rätt, berömm. Berömm mycket så blir hästen mycket gladare och förstår när den gör rätt. Och det är ju roligare att höra att man är bra, än ingenting alls när hästen ändå försöker göra allt vi ber om.
Sammanfattning:
*Ge mycket uppgifter så den inte blir uttråkad
* Gör saker som hästen tycker är kul
* Rid ut ofta
* Berömm mycket.

Om du gör lite såhär så kommer hästen förmodligen tycka att bli riden är mycket roligare och blir automatiskt piggare och relationen kanske blir bättre mellan er. För det är klart det blir roligare att va i stallet och träffa sin häst/ponny om det går bra i ridningen.


Om du har något du funderat/undrar över, tveka inte med att fråga, för vem vet, "problemet" kanske blir löst?

Daniella


SÅDÄR

Nu har jag handlat med mamma, Sabina och Adrian. Först hittade vi inget, sen kollade vi på Vila, och precis när jag skulle säga "ska vi gå?" så säger mamma är inte dom här snygga? Och så provar jag lite och gillar det. Lite tjejigt, men kanske det jag behöver, helst föredrar jag mjukis, hihi. Sen handlade jag 2 t-shirtar och blåbärspaj och kladdkaka, men äter det nog inte ikväll är mätt nu känner jag.
Sen hängde jag med mamma, Adrian och Sabina på trampolin (m.m) och där satt Ebba! Så va med henne och pratade lite, visade sig att vi verkar gilla lite samma saker? Efter så är det freerunning och kände igen lite folk, kanske inte några jag föredrar att va med, men känner dom iallafall. Sen åkte vi och handlade mat, sen åkte vi hem. Mamma och jag tog något att äta sen ut till stallet och ta in hästarna. Nu sitter jag här och ska snart ner och borsta tänderna så det är klart.
Inte så hästigt inlägg, men det är nog skönt med lite annat också? Skulle jag tycka :)

Daniella

NYCKELBY

Kom precis hem från nyckelby. Vad har jag gjort där? Jo, jag har ridit! Var ridsugen och ville rida så då fick jag rida med på lektionen idag. Red Pålla, har aldrig ridit henne förut. Början av lektionen försökte jag bara hitta knapparna, se hur hästen fungerar, eftersom alla hästar är olika (:
Sen gick det riktigt bra! Hon arbetade bra i formen resten av lektionen.
Förut när jag red på ridskola så var det tråkigt att rida hästarna till slut för de "kunde" inget. Men nu när jag har blivit bättre på att rida så nu är inte lektionshästarna dåliga. Haha!
Hästarna lyssnar ju bara på ryttaren. Men ska vara med nästa gång då också.

Annie

SKOLAN OCH NU STAN

Har varit i skolan, helt okej. Lite jobbigt innan bilden, vissa är lite omogna .. Annars var det helt okej, som sagt. Ritade en tiger på bilden, och blev ganska nöjd faktiskt :) På svenskan kollade vi på film, det känns som vi aldrig gör något på svenskan. Antingen så pratar dom hela lektionen eller så får man läsa eller titta på film. Ja, jättekul
-.-
Sen åkte jag hem direkt, Fanta ska fixa sin tappsko, så nu kan hon ridas ordentligt igen! Hon har väl haft den tappskon i 1 och en halv vecka, så hon är nog ridsugen nu. Och jag är ridsugen på att rida henne, ser fram emot det! Hinner inte att rida eftersom vi ska till stan nu, vi ska handla lite välbehövligt (kläder). Stallet gör vi när vi kommer hem igen.
Kände för att blogga nu, annars blir det inget inlägg på ett tag om inte Annie bloggar, så bloggga Annie, blogga! Hihi :'3

Men iallafall, hoppas ni med fick en bra "första" dag på skolan, om ni inte börjar tidigare eller senare vill säga.



Daniella


NÅGON SOM VET HUR MAN GÖR?

Någon som kan hjälpa mig med att ta över film hit till bloggen, försöker men det går inte ..

Daniella

DRAR TILL ... PÅ TORSDAG, HEHE

Ser fram emot det som tusan! Bruksprov, snygga dressyr- och hoppunghästar, hingstar, träffa Amina och kolla hästar hela dagarna långa! Kommer vara där i 4 dagar, torsdag-söndag och ha kul. Amina har en dator så kommer nog kunna blogga därifrån. Det jag inte ser fram emot är bilfärden .. 
Har bara varit där en gång innan, när Amina red/visade sig. Så kommer bli kul att komma dit igen.

Vart tror ni att jag ska? De som kommenterar rätt får länkning i alla inlägg i 3 dagar. Och ni behöver inte ha blogg för att kommentera :)
Skriver mer info om vart jag ska i övermorgon/imorgon.

Daniella

GALOPPTRÄNAT MED PITCHI

Som sagt :) Har galopptränat med Pitchi, lite tempoväxlingar, samling och så lite race på slutet som vanligt, hihi. Hon var duktig, håller på att ladda upp film på YouTube just nu och så ska jag, än en gång, försöka få upp klippet här. Det måste ju gå? 
Pitchi kändes fin, men vickade lite på huvudet, och i galoppen for huvudet överallt ser det ut som, även fast jag inte upplever det så i sadeln. Sen gjorde jag lite halter och mamma tipsade om hur jag skulle göra och att jag skulle räta på mig och upp med händerna, även fast jag själv tycker att jag har dom i ett bra läge? Kanske ännu en grej som man själv inte märker/känner av. Sen på slutet så galopperade vi i ett friskt tempo ett varv i båda varven. I början när man galopperade fort tyckte man att det gick jättefort, nu så tänker man "kan det inte gå fortare?" även fast Pitchi trampar på bra. Det är nog för att det är snö, då måste hon ju lyfta på benen och då vinner hon ju inte lika mycket mark (hon är långgalopperad). Mamma filmade när vi galopperade "snabbt" också, så lägger upp det på YouTube också.
Och så fotade hon, så snällt! Så lite bilder (jag är inte en sån som tar en prick över huvudet, tycker det är töntigt, så .. ja):

Kollat på Världscuphoppningen från GHS, Angelica (vet inte efternamn) vann, en svensk, jippie! Såg bra ut, även fast hästen tog upp huvudet lite ibland, och låg på, fast den sägs vara "typisk fuxmärr." Visste ni att det sägs att fuxmärrar (fuxston) är lite annourlunda än andra hästar, vet inte varför eller med vad, kanske temperament och så. Men lite coolt, och vi har ju en fuxmärr hehe.



Outfit:

Sadel: Sharpman (bates)
Träns: Ihopplockat
Schbrak: Sharpman
Hoppplatta: Tradera
Länntäcke: Vet inte vart vi köpte men det står TR på andra sidan (eller nått sånt)
Benlindor: Vet inte


Haha, hon ser ut att vara värsta pigg (nej, jag drar henne inte i munnen)



Det bästa som hänt mig, det är du.



Daniella

TV HELA KVÄLLEN

Nu sitter jag och kollar på Göteborg Horse Show! Det börja precis (var det året Svante vann, det var 2009 tror jag) Efter det blir det att ta ett skönt bad och klockan sju blir det ponnyakuten ;) Tycker det är bra, att se ponnyryttarna få hjälp med sina problem. Brukar se på djussjukhuset som är efter ponnyakuten. Solsidan får man inte heller missa! Kanske kollar på Big Brother sen också. Haha jag brukar inte kolla på tv men på söndagar är det fullt upp.
Sitter och har massage här också, det är nån grej mamma köpte på Stockholm Horse Show.

Annie







LOVET SLUT

Idag åkte vi till Godegård igen och åkte skidor. Åkte typ 5 gånger runt någon runda, så tillsammans kanske jag åkte mer än 1 mil? Så himla bra träning, och jag behöver ju träna nu till ridningen/fälttävlan. Ska rida snart och mamma ska fota/filma, sen ska vi fixa stallet och allt sånt. Senare ska jag duscha och hoppas att det blir en lång, härlig natt. För imorgon är det ju skola igen. Känner verkligen inte för det, men måste så måste man.
Och så har jag anmält mig till min första tävling, i Kinda (där jag tävlade fälttävlan första gången). Hoppning alltså, och ska hoppa 90-100 cm, den är den 19/3. Ett tag kvar, men nu vet ni ^^

TIPS (såg på någon bdb att det stod): Världscuphoppning från GHS på svt1 klockan 17.00 idag, eller tror att det är idag .. o.O jag ska iallafall kolla, och sen är det Ponnyakuten idag också.
Ha en härlig söndag!



Daniella

ALLT KLART

Har redan varit i stallet så allt där är klart! Mamma och jag släppte ur hästarna imorse. Vi släppte bara ut och gjorde det vanliga stalljobbet ;)
Så nu har jag legat och slappat en stund. Har "rensat" bilder, eller flyttat till olika mappar! Jag har säkert mer än tusen bilder på datorn och alla är typ på hästar, från falsterbo, när jag varit på clinic och massor på Pricken!!
Men nu ska jag ner med mamma och baka tror jag.

Annie

Jag är nog bäst på att göra smoothie!


Blåbär!


Hallon!


SADLAR JAG HAR/HAFT

Tänkte skriva om de sadlar jag haft/har lite enkelt bara och skriva vilken jag tycker är bäst!



Bates Momentum-hoppsadel. Denna har jag nu, fast svart och den är klart bäst! Köpte den i somras. Som ni ser på bilden så är det ett annat "material" på sätet och delen som heter vulster(där man har knäna), det är läder som är vänt ut och in, typ som mocka.  Det gör att man får ett bättre grepp, jag glider inte i sadeln, så det kvittar vad jag har för ridbyxor. Men när man smort på det så ser det inte ut som på bilden, men greppet blir bättre när man smort det och det har jag gjort!
Bates och Wintecs märken är alla luftstoppade sadlar och de har tillverkarna Cair. När jag provade ut sadeln så fanns det många fler sadlar jag provade billigare och dyrare men Batesen var mycket mjukare när man te.x red lätt. Som lite stötdämpning.
Den satt också väldigt bra på hästen! Man kan byta ut kopparjärnet till sadeln, så om hästen musklar på sig så kan man bara byta järnet. Om man köper ny häst och man har tur så är det också bara att byta ut kopparjärnet.
Det är en hoppsadel "flatback", det är när sadelns bakvalv inte är så högt. Som ni ser på bilden så är sätet ganska rakt/platt.
• Bra grepp, pga. lädret.
• Luftstoppad.
• Utbytbara kopparjärn.
Några av sakerna jag tycker är bra med sadeln.



Kieffer Lech Profi-dressyrsadel. Denna sadel har jag också nu. Tycker att den är helt okej. Eller det är jag som kan klaga på den ibland säger att den inte är skön men sen när jag väl rider i den så klagar jag inte. Jag har väldigt långa ben och därför har jag svårt att hitta en sadel som jag sitter riktigt skönt i. Bakvalvet på min sadel är inte lika högt som det på bilden, lite lägre eller inte sådär maffigt! Tycker att sadeln har hållt bra för jag har haft den i tre år tror jag, har inte varit så noggran med att smörja den och den har fortfaranade ett bra skick.



Morris & Nolan-hoppsadel. Hade den här sadeln till Pricken innan vi köpte Batesen. Den här gillade verkligen inte jag!! Hitta inte precis en bild på den jag hade, men kåporna och vulstern var inte lika dana som på bilden. Mina ben var förlånga för den sadeln och den satt inte bra på Pricken. Så jag vet inte precis något positivt med den.



Kieffer Donau-hoppsadel. Den här sadeln var faktiskt bra! Den satt bra på hästen och jag gillade den! Det var ju ett tag sen jag hade den. De som jag vet som har den här sadeln är nöjda med den! Sadeln passa så bra på min förra ponny så de som köpte honom köpte med sadeln också. En storhäst jag red för ca. ett halv år sedan hade den sadeln och då tyckte jag att den var hård, men det var väl för att jag var van vid min bates-sadel. Man fick ett bra stöd för knäna.



Prestige Golden Star-hoppsadel. Har för mig att det var en Golden Star jag hade till Wellington? hmm.. Men iallafall det var en prestige som är lik den på bilden. Minns att den var skön men det satt piss på hästen! Som ni ser på bilden så är sadeln som en banan.("kuddarna" under) Annars tycker jag att den är snygg!
Prestige har väldigt snygga sadlar! Var ju nära på att köpe en Prestige i sommras, en Prestige Arezzo! 


 
(Prestige Arezzo-hoppsadel. Blir en bild på denna sadel bara för att den är snygg och för att jag tänkte köpa den! Det var faktiskt ett svårt beslut för att denna var snygg men Batesen var mycket skönare att rida i, så jag själv valde Batesen och det är jag nöjd över!)

Nu har ni fått sett de sadlar jag har/haft, och som ni kanske märkte så är jag mest nöjd med Bates Momentum! Min första sadel av de här var Prestigen och den hade jag 2007 till min ponny Wellington! Så har haft  ganska många sadlar till bara två hästar på 3-4 år ;)



Sadel: Bates Momentum
Schabrak: Equline
Stigbyglar: Sprenger
Magplatta: ?

Annie


LOOK AT HIS EYE

Kom precis hem från stallet! Ligger nu och slappar i sängen. Pappa skulle hämta ved hos en i borensberg så han skjutsa upp mig till stallet så jag var där fem. Mocka och fixa det vanliga. Men morötterna hade fryst så tyckte inte Pricken skulle äta dem, men jag är smart! För jag värmde vatten och så lade jag i morötterna i vattnet en snabbis och då blev dem som vanligt igen! (y) Hade tänkt att smörja idag men gick ut för att kolla vattnet i hagen om blev kvar där med de mysiga herrarna! Jag bara satt på marken och Pricken och Prinsen hade fullt upp med att lukta igenom mig. De var riktigt gullig :') Satt där i typ 40 min. Sen gick jag och fixa medicinen, sen kom pappa då tog vi in Pricken och Prinsen för vi skulle ge Pricken medicin :)
På förmiddagen var jag i Godegård och åkte skidor. Mormor hängde med och det var typ 35 år sen hon åkte men hon var duktig! :D
Några bilder från stallet.

Annie










Look at his eye..


DUKTIG HÄST

Red Pitchi på fältet, och det gick jättebra. I traven och skritten hade hon en bra och stadig form, men i galoppen hängde hon sig en aning. Gjorde inget speciellt, red bara runt lite. Sen galopperade vi 3 varv i båda varven i ja, snabbt, sen bröt hon av. Hon fick bestämma själv, jag vill inte puscha henne när hon inte orkar. Det blir ju såklart tyngre med alla snö, men hon skötte sig bra. I början så letade hon efter något att hoppa till för och blev lite rädd för ingenting och sen gnäggade Fanta så hon var lite okoncentrerad i början, men det blev bättre efter ett tag. Sen borstade jag av henne och hon blev så svettig i ansiktet så jag tog på ludd på grimman så det skulle bli mer bekvämt. Såklart rosa ludd, hihi ^.^



Outfit:
Träns:
Köpt på Tradera, pannband Hööks
Sadel: Sharpman (crown)
Schabrak: Tog något
Länntäcke: Aminas
Benlindor: Aminas

Vilken koll jag har på alla mina/Aminas grejer -.-





Hade ingen på Missy, förlåt Missy!

Daniella


BAD HAIR DAY?

Ville bara visa bild på mitt håt när jag har en så kallad "bad hair day". Fast mitt håt brukar vara ganska platt!





När jag höll på att platta, men ni ser ju skillnaden!

Annie


TREADSTONE BILDER

Skrev att ni skulle få se bilder på mina tradstone byxor, grimma och träns.


Ridbyxorna, bilderna blev inte bra, kanpparna är svarta.





Det bruna grimman, Pricken var inte så sugen på att bli fotad.









Tränset.







Några bilder på hur sakerna ser ur och hissar verkligen treadstone!

Annie


FIXAT LITE BILDER

Har typ ingenting att göra, har huvudvärk och funderar på att gå och lägga mig faktiskt (klockan är 02:38). Har kollat in fälttävlansfilmer på YouTube, lagt upp filmer och fotat/redigerat bilder. Dock inte hästbilder, tycker det är lite tråkigt. Men lägger upp bilderna här, för att jag blev väldigt nöjd :) Hoppas ni med tyckte dom blev fina.
Och förresten var mitt huvud tomt när jag skrev den här "dikten" och ja, så ni vet.
´





Det var dom redigerade, nu dom oredigerade:



Har lite mer bilder som jag inte laddat in på datorn än, men det här får duga ^-^
Och förresten så har filmerna kommit upp, sök bara på daniellapitchi om ni vill se, för jag kommer inte länka, jag ska försöka få upp filmerna här igen imorgon. Det måste ju gå?!

Daniella

HATAR BLOGG.SE !!

Åh, det funkar ju inte att lägga upp film! Jag gör ju exakt som man ska, men ändå funkar det inte?! Varför ska allt vara så komplicerat på blogg.se? AHHH!!

Någon som har bra tips?

Daniella


REMEMBER WHAT YOU TOLD ME

Nu har jag och mamma tagit in hästarna. Både hon och jag var så himla trötta så vi funderade på att låta dom vara ute, men vi tog oss samman och gick ut. Gick lite segt, men nu är dom inne. Vilken lyx dom har, hehe. Annars har jag nog bara segat hela dagen, sov till klockan 1 så imorgon ska jag ha på väckarklockan på 9 och göra något vettigt. Just nu är det "Skaka Rumpa" någonstans i stan, men jag orkar inte gå.

Fotade lite, inget vettigt direkt. Hade bara lite lust :)




Ja, typ bilder på ingenting, men kände ändå för att ladda upp dom, :]

Förresten, håller på att ladda upp bidler filmer på YouTube men det tar sån himla tid! En film stod det att det skulle ta 140 minuter. Man bara wiho! -.- Men ska kolla upp hur man får upp det på bloggen, sen så blir det filmbomb kanske :)

Daniella

SKAKA RUMPA

Felicia och jag har inget att göra så vi drar till skaka rumpa, vi har att det är ganska dött där nu!

Annie


LINKÖPING

Har inte haft tid att blogga sen igår. Igår var jag hos Vickan, vi låg bara och kollade på TV. Kom hem från henne vid tio/elva så då var jag ganska trött.
Idag åkte jag till linköping klockan tio imorse och kom hem därifrån vid fem. Åkte med mamma och mormor. Först var vi i "centrum" och sen åkte vi in till IKEA. Mamma var på shoppning humör som vanligt så fick med mig lite grejer hem iallafall!
När vi kom hem åkte vi till stallet, Pricken var lugn idag och lika gullig som vanligt. Gick en sväng med honom och han var så glad att få komma ut en och gå en sväng! Efter stallet åkte jag och mamma och handlade så vi kom hem vid halv nio. Snart kommer Felicia till mig och vi drar ut en stund ;)

Annie


Rosa tröja, blårandig skjorta och ljusrosa chinos.


Armband, örhängen, hårspännen, toffsar och solglasögon.

VISSTE DU ATT .. ?

En till del med "visste du att ..?" Tycker det är så kul att läsa sånt själv så lägger upp det här :) Dock är det svårt att hitta lite rolig fakta så det här blir nog sista delen, om jag inte hittar någon bra tidning/sid

  • Hästen har ca 700 muskler
  • Hästen har lika många ben som människan dvs ca 205-207 st
  • Hästar sover mellan fem till sju timmar per dygn.
  • Världens längsta man var 5,4 m lång.
  • Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.
  • På statyer med hästar kan man se vad som hänt ryttaren. Om den har båda frambenen i luften dog ryttaren i krig, har den ett ben uppe dog ryttaren på grund av skador han fått i krig och om båda frambenen är i marken dog ryttaren av naturliga orsaker.
  • Kolik betyder egentligen bara "smärta från buken" och är alltså ett samlingsnamn på en rad olika tillstånd.
  • På franska kallas fälttävlan "concours complet", dvs den kompletta tävlingen.
  • Hästens magsäck rymmer ca 20 liter
  • De ursprungliga vildhästarna är den asiatiska vildhästen, tarpanen och skogshästen.
  • Hästar är ett djur som har varit i människans tjänst länge. Människan tog hästen i sin tjänst för ca 3500 år sedan. Tidigast användes hästen som riddjur vid krig och jakter.

Daniella


SVARAR PÅ KOMMENTAR


Först och främst vill jag säga tack, man blir ju så himla glad när man ser sånt här! Jag typ skrek och hoppade upp och ner på stolen, stackars stolen ..

Nej, jag har inte bloggen själv, det är jag och en som heter Annie som har den här bloggen, hon har skrivit en inlägg om sig själv i några av de första inläggen. Anledningen till att man bara ser mina inlägg är för att jag är ganska mycket mer social på bloggen, jag tar det ganska seriöst och vill ha helst minst 3 ordentliga inlägg här om dagen. Men Annie har bloggat ganska bra ett tag, men nu så gör hon väl något annat antar jag ..
Jag fick ju Miss Taylor när jag var 7 och ett halvt år och då kan man säga att jag började rida. Och sen dess har jag ridit kontinuerligt, alltså jag ridit flera gånger i veckan.
Kram <3

Daniella

RIDIT PÅ FÄLTET

Bestämde mig senare för att rida på fältet, så det blir lite ordentlig ridning. Gick jättebra, jag började trava ganska snabbt och direkt sökte hon sig neråt, utan att jag knappt rörde henne med skänkeln eller handen. Hela tiden tänkte jag på att vara mjuk i handen och ha lika mycket tyngd i båda stiglädrena. Gjorde mycket volter och rakriktning, både i galopp och trav. I vänstergaloppen var hon jättefin och samlade sig väldigt bra, i högergaloppen ville hon springa på lite och var ovan lod. Men det får vi träna på!
Sen galopperade jag på lite, i fälttävlanstempo i ca ett varv runt hela fältet  i båda varven och sen travade och skrittade jag av. Eller skritta och skritta, Pitchi småtravade lite och ville inte sluta. Kul att hon är så positiv! Just nu känner jag mig ganska matt i kroppen och när jag skulle göra stallet tog det dubbel så lång tid eftersom jag inte orkade. Kanske för att jag åkte skidor igår? Skulle inte förvåna mig. Nu är hästarna inne  iallafall.

Har inga bilder från idag, så tog en bild från någon annan dag :)


Daniella


MINA 2 FÖREBILDER INOM FÄLTTÄVLAN

Tänkte ta mina svenska fälttävlansförebilder. Har bara 2 stycken, har inte världens koll på alla olika svenska fälttävlansryttare, såklart vet jag fler än bara dessa två, men dom här tycker jag är bäst!

Katrin Norling
Katrin Norling är dotter till Mariette Norling, henne vi köpte Pitchi ifrån. Har faktiskt sett henne i verkligheten, det var när jag och Annie terrängtränade i Mantorp. Mariette bor där, men jag vet inte om Katrin gör det nu, men hon och Mariette kom och Katrin började rida fram. Hon galopperade flera varv runt banan i väldigt friskt tempo och efter ca 5 varv började hon hoppa ett ganska maffigt hinder, hästen tyckte det inte var någonting. Först fattade jag och Annie inte vem det var, men när mamma sa det blev man lite paff. Vi har träffat och sett en internationell fälttävlanryttare träna. Ganska mäktigt om man frågar mig. Vi pratade inte med dom, ville inte störa henne, så vi tittade bara på.
Kopierade från en sida: Att Katrin Norling har haft fina framgångar på familjens egna uppfödningar är ingen tillfällighet. Hon började rida som fyraåring och tävlade internationellt redan på D-ponny. Hon tävlade även dressyr internationellt som junior.
Katrin tränar dressyr regelbundet för Mariette Norling och hon får också hjälp av Elisabeth Lundholm. Eamon Hickey hjälper till med hoppningen.

Nu i VM i Kentucky ramlade hon av sin häst Pandora Emm vid hinder 8, en stenmur. Men hon kommer tillbaks.
Hon är en av mina förebilder för att hon rider sina hästar med förstånd. När jag såg henne rida så hade hon bra skänkelläge och drog inte hästen i munnen. Hon är väldigt koncentrerad, och vet vad hon gör.



William Nilson Fryer

Har tränat för honom ett tag, förra vintern och i somras. Han är väldigt noggrann och går verkligen in för det han gör och han är min favorittränare, det var när jag red för honom som jag utvecklades mest. Om jag kunde skulle jag vilja träna för honom nu också.
Kopierade från en sida: Han började tävla fälttävlan när han var 8 år gammal och har tävlat fälttävlan varje år.
Det började med ponnyfälttävlan och sedan den tiden har William SM-placeringar och bla utbildat och ridit in ponnyer till Msv Hoppning samt tävlat Msv dressyr och fälttävlan.
William brinner för att träna upp hästarnas mentala och fysiska styrka ihop och lyckas få de mest nervösa och osäkra indivderna lugna och harmoniska.
Han har själv utbildat sitt sto Nike från 3.5 års ålder upp till svår klass i fälttävlan, med placeringar hela vägen.
2005 & 2006 var de uttagna till spetstruppen i Youngriderlandslaget.
2008 var William 4e placerad i den CNC*** klassen på Segersjö och på Senior SM på samma plats 2009 blev det en 8e plats.
William håller träningar i hoppning, dressyr & terräng.
William blev vald till Årets Fälttävlansryttare 2008 på Östergötlands Ridsportsgala.

När jag såg honom rida en häst så arbetade hästen med hela kroppen och blev snabbt svettig, och innan hade den blivit tränad i 1 timmer och inte blivit ett dugg svettig. Han rider med förstånd och vet hur en häst fungerar, han kan få problemhästar till fina tävlingshästar. Min syster ska eventuellt jobba hos dom i sommar och jag kanske ska få hänga med.




Tagit från http://team-annaowilliam.dinstudio.se:  ”Bakom kulisserna” – ett arbete i det tysta. Det är ingen skillnad för oss tävlingsryttare än för alla andra idrottsmän och kvinnor. Allt arbete som läggs ner på träning och åter träning, ett jobb som måste göras i alla väder. Strunt samma om det är tryckande högsommarvärme eller mer eller mindre snöstorm. Lite feber i kroppen eller att hästen hellre vill vara med kompisarna i hagen, är heller inget som får hindra. Till detta kommer ju också hästarnas dagliga skötsel, oavsett vardag eller helg. Många och långa dagar av målmedveten strävan. Framsteg växlas med bakslag. Pendling mellan att man tappar tron på både sig själv och hästen och till att man känner sig som ett helt oslagbart team. Strävan efter att var lite bättre idag än man var i går.

Daniella

SÖMNTUTA

Vaknade nu vid 2 och gick ut och gav hästarna hö. Haha, Nikita gnäggade och då gick jag och kollade om det var något speciellt och då stod alla 5 på rad med huvudet högt och öronen framåt och bara väntade på mat. Så gav dom hö och fyllde på vatten, stackarna hade druckit upp allt. Direkt när jag fyllde på så kom Nikita och Fanta fram och började dricka. Nu har jag ätit glass och ska jag och äta något ordentligt för nu insåg jag hur hungrig jag är .. Sen ska jag ut till stallet och fixa allt där och rida Pitchi, tänkte rida ut i byn eller på fältet, får se vilket jag ska göra.


Daniella

HISSAR



Jag vill verkligen hissa märket treadstone tycker att det är ett hållbart och snyggt märke! Jag har ett par ridbyxor av märket treadstone, dom är sköna och bekväma. Har haft dem i fyra år och använder dem fortfarande. Så dom är väldigt hållbara, det ända är att färgen har blivit lite ljusare, men vilka kläder brukar inte blekas i tvätten? Byxorna är svarta så pappa köpte något tvätt medel som skulle göra byxorna svarta igen och det funka jättebra! De är knäskodda och är väldigt snygga. Byxorna har vita sömmar på sidorna och snygga fickor på rumpan!
Kostar ca. 700:- bra pris för kvaliten.
Har också en lädergrimma från treadstone, mjukt och bra läder och snyggt med vita sömmar.
Kostar ca. 450:-
Tror att mitt bruna träns också är från treadstone och det tränset älskar jag! Samma som lädergrimman ett mjukt läder med vita sömmar. Tyvärr använder inte jag det eftersom att det är brunt och jag har svart utrustning.
Kostar ca. 800-1000:-
Är nöjd med alla grejerna och dem har hållt bra. Ska nog ta kort på grejerna idag så får ni se!

Annie

HISSAR/DISSAR


Tänkte hissa Jacsons vita damasker, har ett par vita och är nöjd med dom. Ludd inuti och sen lite skinnaktigt utanpå. Om det kommer smuts utanpå så tar jag bara en fuktiga trasa och tvättar bort det. Superenkelt! Det jobbiga kan ju vara om luddet blir smustigt, men då brukar jag lägga det i varmt vatten över natten, sen tvätta dom med medlet Yes och sen tvätta av dom och hänga upp dom och så är dom fräscha igen. Använder dom mest på tävling, men ska nog börja använda dom på träning också, är lite lat, tycker det är jobbigt att "linda ihop" benlindorna efter man använt dom. Med damasker behöver man ju bara ta loss dom, tvätta bort smusten och klart! Så hiss till dom! Jag handlade odm på travshopen för kanske 250:-/par? låter ganska rimligt, eller så är jag helt ute och cyklar ..
 


Färgade benskydd. Brunt och svart, det är snyggt. Ochdet kan vara snyggt i fälttävlan, men tex röda, rosa, blå och gröna benskydd? Ne, det är inte min stil. Tycker det ser så himla töntigt ut. Om man ska ha färgat på benen ska det vara benlindor, det är snyggt. Men inte benskydd, det passar inte. Visst finns det alltid undantag.



Exempelbilder (google)

Daniella

HOPPTRÄNINGEN ..

Gick väl bra :) En rolig bana där man fick välja mycket själv hur man ville göra/vilka svängar man skulle ta. Och så var det en trippelbarr med! Red med dom nya ridbyxorna och kände att jag "gled runt" i sadeln, efter nästan varje språng åkte benen bara omkring. Kanske är det ridbyxorna, kanske är det att jag måste ha bättre balans? Bättre balans ska jag skaffa iallafall. Annie hängde också med på träningen, men vi skjutsade hem henne efteråt. Annars var jag nöjd med Pitchi, hon hoppade allt hon skulle och kändes jättefin efteråt. Testade att sitta ner och rida med en hand och styra och hon trava dit jag styrde med handen/vikten, så då blev jag jättenöjd. Ibland blev hon lite trippig, men det är bra att hon är så positiv till hoppningen.
Såhär såg banan ut (paint):

Ungefär så var den, vet inte om vissa var oxer eller räcke, men såhär kommer jag ihåg den. Ni ser att man kan välja lite olika vägar, eller jag hoppas ni ser det, annars så vet ni att man kunde det. Hoppade kanske 90-100 cm, tyckte det var bra nu när jag inte ridit så mycket den här/förra veckan.
Tack mamma för du skjutsar, fixar, betalar och stödjer. Du kommer alltid vara min bästa tränare <3

Daniella

VET NI VAD JAG HAR GJORT IDAG?

Haha, jo jag har ju åkt längdåkningsskidor. Ville bara säga att jag kommer bli nya Charlotte Kalla :D Jag lovar!
Den branta backen var ju lite läskig tyckte jag, för skidorna åkte ur spåret men ringde mamma & frågade hur jag skulle göra & då sa hon hur jag skulle göra & det gick bra. Åkte värsta snabbt ;oo Eller jag åkte med några dagisbarn en stund för deras lärare fick åka tillbaka med en unge. Ska åka imorgon på kanalen om vi inte åker till Linköping :)
Nu sitter jag här på landet hos Daniella, vi ska väl chilla ett tag till & sen hänger jag med henne på hoppträningen. Vickan har fixat till Pricken idag, (det gör hon alltid på onsdagar) men tror jag måste åka upp ikväll & ge medicin =)
 
Annie


ÅKT LÄNGDSKIDOR IDAG

För första gången, lite sent att testa för första gången i hela sitt liv, men bättre sen än aldrig :) Det var lite svårt och första gången vi åkte och det var en låång uppförsbacke så åkte jag baklänges 10 meter och då började jag lite irriterad. Och sen när jag ramlade ett antal gånger kan ni fatta hur det lät .. Stackars Annie som bara "Men ta tag i mig och res dig upp" snältt och och jag bara nästan skrek "NEJ!! JAG VILL HEM! NUUU" och typ "jag hatar dom här j*vla skidorna, vem f*an tycker det här är kul?!" osv osv. Ja, jag svärde ganska mycket, fy på mig! Sen när vi åkt förbi den här backen så var det en brant backe och jag ramlade bara 1 gång! Annie ramlade 5, haha och David typ 3 .. ? Så jag var bäst i den backen :'] Sen åkte vi skoter och sen tog vi en sväng i skogen. Det var kul, då hade man börjat fatta lite hur man skulle göra, men jag ramlade ändå typ 3 gånger. vi åkte nog 8 km allt som allt, inte dåligt eller? Ska nog dit på söndag igen, efter ett tag blev det kul, så nu fattar jag varför folk åker. Jättebra träning också, så ka nog önska mig ett par skidor och åka lite. Härligt med frisk luft. Sen åkte vi lite pulka och sen åkte vi hem.



Jag ramlade .. >.<

Daniella

HÅLLER PÅ ATT FIXA

Vi håller på att "bygga om" den här bloggen, därför är det lite rörigt. Båda jag och Annie är nybörjare och fattar typ ingenting, men jag tycker vi är duktiga iallafall. Förut kom ni inte in för att vi hade fixat lösenord och så eftersom vi gjorde om lite. Men nu kan ni titta igen, kul!



Tack!

Daniella och Annie

HINDERMATERAL

Skriver lite om bommar. Får se om det kommer någon fortsättning ..

Vad är bommar?: Bommar är som de "pinnar" man oftast hoppar över när man hoppar. Man kan använda de som hinder, kavaletti, infångare och när man ska träna på olika saker tex rakriktning. Det finns alla möjliga slags bommar, man kan måla/designa dom själv om man vill eller köpa dom klara. Man kan också ha små björkträd eller så som bommar också.
Bommar  med trä inuti, plast utanpå: http://www.safety-system.com 's inplastade träbommar verkar jättebra, tar ur texten från hemsidan (ändrar lite): "Träbommar som klätts in i plasthölje och därigenom är helt underhållsfria. Bommen står emot väta och behåller sin vikt. Plasten fungerar även som en säkerhetsanordning då flisor inte kan uppkomma vid knäckning." Verkar bra, då slipper man ju att måla bomarna så ofta (underhåll), eller man behöver aldrig göra det. Det är bara plast runt bommen och därför blir det inte träflisor när hästar slår i bommen, utan att det kanske bara blir repor. Plastet runt bommen skyddar träet, så om en bom knäcks så splittras inte träet och hästen riskerar inte att få träflisor/trästickor i hoven/benen. 
Bra att det är trä inuti, för om det bara var plast så skulle den vara väldigt lätt och då "ramlar" den ner lättare från stöden. Safety System har också olika hindertyper, hinderstöd, kavalettistöd och vattenmattor mm.  

Bommar med bara trä: Det vanligaste man har är oftast träbommar eftersom det inte är allt för dyrt. Både jag och Annie använder oss av träbommar och är nöjda med det. Det negativa är att färgen lossnar, dom kan vara väldigt tunga (om träet har mycket vattten i sig), träflisor kan lossna från dom och hästarna kan få de i hovarna/benen. Men det är inte så jätteofta det händer. 

Så, lite om bommar. Egentligen finns det inte värsta fakta om det, men kom på lite iallafall! 

Daniella och Annie

MOA BOSTRÖM

Min dag: Har sovit över med Moa ( http://freeddom.blogg.se/ ) från igår till idag, och vi fixade lite med bloggdesignen, fixade upp header och så. Den är långt ifrån klar, ska fortsätta med den snart. Va på stan med Moa idag, härligt! Kollade på kläder, fikade och pratade, och allt sånt där. En mysig dag :) Vid 3 ringde Annie och frågade om jag ville hänga med henne till Sharpman idag, och det gick. Så hämtade mina grejer hos Moa, fick lite pengar från mamma och åkte dit med Annie och Maria (hennes mamma). Kommer inte ihåg om Annie köpte något, men hon lämnade in sina röda JW-ridbyxor, sömmarna hade lossnat.
Jag testade nog ca 15 ridbyxor och hade något att klaga på varenda en. Kanske lite kräsen? Testade även två par JW-ridbyxor, ett par röda och ett par bruna. Tycker rent ut sagt att dom är fula! Iallafall dom jag testade och det beror ju också på vem som har dom. Men på mig passar dom inte, gillar inte alls JW-ridbyxor. Men tilll slut hittade jag ett par! Det var ett par Equipage för 339:- Det var inte ens rea, så bra pris. Jag kanske inte är en sån som ska ha 2000-kronors ridbyxor. Det var ju bra, haha! Sen köpte jag en T-shirt på JC. Dom hade riktigt snygga T-shirtar, ångrar att jag inte köpte mer :( Sen köpte jag blå och lila skosnören, mina gamla (som jag målade med tuschpenna) börjar bli slitna. Sen hängde jag med Annie hem, sen kom pappa och hämtade mig och nu är jag här.
Ska åka till Godegård imorgon, ska åka skidor och snöskoter och äta lite kööörv, Annie ska nog hänga med, hon skulle till stallet och fixa till Pricken sen kommer hon hit. Kul!
Imorgon är det hoppträning och och då ska jag ha mina svarta ridbyxor! Innan jag handlade dom var jag lite tveksam, men Annie tyckte jag skulle köpa dom så då gjorde jag det och nu är jag glad att Annie sa att jag skulle göra det :)
Lägger upp lite bilder från idag, hoppas ni också fått en bra dag!


Moas hund Ruff :)



T-shirten. Inte så märkvärdig eller speciell, men gillar den ändå på något sett >.<

Ridbyxorna, orkar inte fota när jag har på dom ..

Snosnörena :)

Daniella

FULLT UPP FÖR MIG IDAG

Sitter fortfarande i pyjamas, men ska gå & duscha snart. Ska inte rida idag, blir bara att åka upp & fixa. Åker till Scharpman idag med mamma. Ska se om jag får byta ut min röda Whitaker byxor. (sömmarna har spruckit)
Vet inte om jag hittar något mer men är inte sugen på att köpa grejer till hästen.. Måste åka till stan idag också, kan ite komma in på mobilen för jag har slagit min PIN-kod för många gånger (a) Så måste få tag på min PUK-kod.. Men det ska fixas!
-Daniella du ville följa med till Scharpman, men jag ringde hem till dig & du sov hos någon kompis.
Så måste duscha, åka till Pricken, åka till stan & åka till Schapman :)

Annie


Jag älskar dig, du är det finaste jag har.. (L)


FÄLTTÄVLANSBILDER PÅ MIG

Har inte så mycket att skriva idag. Så vad sägs om lite bilder på Pricken & mig från terrängbanan ? :)
Sitter nu & spelar cs. Går riktigt bra! Vickan sov här inatt & vi har varit hos mina kusiner typ hela dagen.
Åkte upp till stallet, mocka bara & gav Pricken medicin, blev inga bilder från idag för åkte direkt från kusinerna till stallet. Så kameran fick vila idag..

Annie

Första gången jag hoppa ute på terrängen. Det var på mantorps bana för ungefär 1 år sedan. Pricken tyckte det var kul & han var ju inte precis i form. Men min älskling gör så gott han kan ändå :') <3












Andra gången jag hoppa terräng, på samma ställe.








RIDIT I NYRK

Har nu ridit i NYRK med Moa Boström. Pitchi gick jättefint, red mest galopp och sånt där. Ville inte kräva för mycket för vi har inte ridit så mycket nu, iallafall inte ordentligt. Men det gick bra iallafall. Försökte ha en mjuk och stadig hand och låta henne gå som hon vill med huvudet, men hon sökte sig neråt :) Gjorde små och stora volter mest, och började galoppera tidigt och det funkade bra på Pitchi, tycker det är lättare att jobba med henne i galoppen och efteråt blir hon lättare i traven och har ett bättre schwung. Moa red barbacka med hårbollen Bella, hehe. Men det såg jättefint ut, det var svårt att rida barbacka faktiskt. Eller jag tycker det. Hoppas det blir fler såna  bra ridturer framöver ^^
När jag skulle ta in hästarna, eller Pitchi idag så sprang om bara iväg och sparkade bakut och höll på. Kanske vårkänslor? Hoppas det! Tog lite foton på de. Mamma fotade lite i NYRK, blev inte så bra kvalité på bilderna, men det brukar inte bli så bra bilder när man är inomhus.
Moa, Bella, ja och Pitchi. (Det skiljer bara 4,5 cm från Bella och Pitchi, även fast Pitchi ser större ut).
Det var uppvärmning, så hon är inte i så bra form .. Eller min sits, så ja >.<
Daniella

PRECIS STÄDAT MITT RUM

Blev liite bättre, hehe. Gillar inte direkt att städa, men nu kändes det som om det var damm överallt, och det var det väl .. Glömde ta "före"-bilder, så ni får bara "efter"-bilderna. Men det duger väl ;)

Direkt när man kommer in i mitt gulliga rum :'3



Gillar ni också mitt täcke eller? Haha, det är Sabinas, men jag snodde det. Så himla fint >.<

Daniella

TIPSAR

Tänkte tipsa er om en bra fälttävlansblogg jag hittade på google.se . Brukar söka på typ "fälttävlansbloggar" när jag har tråkigt och kolla igenom bloggar lite snabbt. Men den här bloggen fastnade jag vid, en riktigt kul och fin blogg med intressanta inlägg. Rekomenderas! http://eventingbyjulia.blogg.se/

Hon hade bra YouTube-klipp på sin blogg, tänkte länka dom (måste ta reda på hur man fixar in "filmen" här ..)
* http://www.youtube.com/watch?v=6SCUdp0SFZA&feature=player_embedded 
Del 1, film från någon stor tävling, har inte fattat vilken än (tror det är VM). Men verkligen sevärd, även fast den är lång!
* http://www.youtube.com/watch?v=VVe7R9VBD_0&feature=player_embedded
Del 2, lika sevärd den också!
* http://www.youtube.com/watch?v=frbETD7Eh74&feature=player_embedded
En kille från VM som satte fast en kamera på hjälmen och filmade under rittens gång, så himla coolt att se "in action". Inte ofta man får se filmer sådär. Ett måste att titta på!

Så, nu har ni fått lite länkningar till bra filmer. Alla var fälttävlan! Men även fast man inte är fälttävlansryttare är det nyttigt att se på sånt här. Tycker det är jättecoolt och blir sjukt taggad när jag ser det.

Daniella

BILDINLÄGG

Här kommer bilderna från idag!

Annie

Pricken & Prinsen.



















































Mamma & Pricken! <3

Dolly & Kotten




















Vad tycks om bilderna?



FAILBILDER

Del 3 av failbilder, och är den sista delen eftersom jag inte har mer failbilder, tyvärr .. Och så har vi fått besöksrekord idag, ni är awesome! Tack <3





















Daniella

HISSAR/DISSAR


Hissar det här sjukt snygga dressyrschabraket från www.hästprodukter.se. Så himla snyggt och stilrent. Faller också lite för bruna saker .. Endast 189 :- Bra pris tycker jag.  Så tummen upp för den!




Dissar den är fula vojlocken, usch! Dels för färgen och för att jag överhuvudtaget inte gillar vojlockar. Ser fult och billigt ut. Schabrak är ett måste enligt mig! Har dock två, kanske tre vojlockar jag använde på Miss Taylor när jag red henne. En gång, ingen gång, hehe. Men ni håller väl med mig om att det här var jättefult? Hittade det på www.glirnashopen.com Den kostar 245 :- Inte värt!


Daniella


VISSTE DU ATT .. ?

  • Hästar tillhör familjen Equus. Equus härstammar från antikens Grekland och betyder "Snabbhet".
  • Hästar har funnits ända sedan dinosaurierna! De är en av världens nu äldsta levande däggdjur.
  • Sammanlagt i världen idag finns ungefär 75,000,000 hästar.
  • Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62 år gammal, den kallades "Old Billy".
  • Världsrekordet i stocksläpning sattes 1893. Två Clydesdalehingstar drog då ett släp vägandes 128 ton, detta motsvarar 22 afrikanska elefanter.
  • När man talar med en häst så reagerar den mer på tonfall än på ord.
  • Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.
  • Ett hästhjärta väger ungefär 4,5 kg.
  • Världsrekordet i hastighet med häst är ungefär 69km/h, det sattes av en fyraårig häst som hette Big Racket.
  • En häst kan dricka upp till 40 liter vatten på en dag.
  • Det går åt mer energi för en häst att ligga ner än stå upp.
  • Med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst utan dom går hellre runt hindret.
  • Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund.
  • Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Och den kan komma ihåg en annan häst i upp till 10 år (om dom varit tillsammans ett tag).
  • Utan hästridning, skulle vi kanske fortfarande gå omkring i klänningar och kiltar. Byxorna uppfanns från behovet av att skydda insidorna av låren när man red.
  • 60 % av hästens vikt är förlagd på framdelen.
  • Det var 16 fakta om hästar, lite kul att läsa om. Inte sånt där superviktigt att veta, men själv tycker jag det är superkul att läsa om sånt här :) Hoppas ni tyckte det med.

    Daniella


    LARS - DER KANINCHEN

    Drog till med lite tyska där, inte dåligt! Har precis gjort stallet med Adrian, Heidi och hennes kompis Felicia. Hon ringde och frågade om dom fick hjälpa till, och de är klart, man vill ju inte säga nej till hjälp direkt ;) Men det gick bra, gick ganska snabbt att göra stallet. Sen så ville Heidi leka med kaninerna och dom valde Lars, Sabinas kanin. Han är så lugn och snäll. Dom försökte få honom att hoppa hinder, vilket han aldrig gjort förut, men han gick över en bom iallfall. Fast då blev han läskad av moroten som stod på andra sidan, haha! Sen gick Heidi och Felicia hem så jag och Adrian fotade Lars och sen tog in hästarna. Efter jag tagit Fanta och Adrian tagit Pitchi så drog dom andra hästarna iväg som bara den! Det gick snabbt kan man säga .. Sen tog vi in dom andra och tinade upp vattnet till kaninerna och katterna. Från katternas "vattenglas" blev det jätecoola isbitar kvar, så jag och Adrian fotade dom :)
    En jättelyckad söndag, har precis kollat på Ponnyakuten. Dom hoppade terräng, snacka om att man blev sugen :( Och så blev man sugen på att rida den där westernhästen, gudarns så häftigt när han snurrade runt! Har gillat western ett tag nu, skulle vara coolt att rida en häst som redan kan allt det där så man bara behövde hoppa upp. Vilken lyx!


    Heidi, Lars, Felicia och Adrian :)






    Isbiten från katternas vatten :) Coolt!

    Daniella

    GLADA HÄSTAR

    Kom precis hem, har åkte längdåknings-skidor på kanalen, det var härligt när solen sken.
    Åkte upp till stallet idag vid lunch, det var fint väder idag! Solen sken & det var blå himmel. Hade tänkt att gå en sväng med Pricken & sen fota honom. Men när vi kom upp så hade Prinsen fått av sig täcket & det såg så skönt ut för honom när han stod i solen. Så tog av Prickens täcke också. Dem började springa runt & busa! Det var som om de fick i sig vårkänslan :) Tog med den röda bollen ut i hagen men den var inte så intressant idag.. Sen myste mamma & jag med hästarna.
    Gick in med den röda bollen till fölisarna också. De såg så avundsjuka ut när Pricken & Prinsen sprang runt & busa i hagen. Kotten (Aquina) tyckte bollen var jätterolig & hon skulle anfalla den, haha! Men Dolly (Daquila) var inte på bollen lika mycket. Sen myste jag med fölisarna en stund.
    Var i hagen i två timmar idag med hästarna. Mamma fixa allt i stallet.
    Tog många bilder, men lägger upp dem lite senare!

    Annie


    FOTADE PITCHI & MISS TAYLOR

    Skulle rida en långtur med Pitchi, men det slutade med att jag red runt i repgrimma i 5 minuter. Sen så fotade David, Adrian och Sabina Pitchi och så fotade jag lite också. Va kul att nästan alla hängde med ut, blev fina foton nu när det är så fint väder ute. När vi fotat Pitchi så bestämde jag och Adrian oss för att fota Miss Taylor. Så tog in henne och borstade henne och allt sånt. Hon fällde jättemycket vid halsen och ansiktet. Tror hon tyckte det var skönt, hon är ju som en isbjörn så mycket päls hon har! Men nu börjar hon bli en ponny igen :) Blev inte så jättebra bilder på Miss Taylor, hon ville inte ha öronen framåt och hon gick runt hela tiden, men några bra iallafall. Sen tog vi ut henne och då började dom springa runt. Fantasie jagade Miss Taylor, men jag stoppade henne, sen så sprang Fanta och Pitchi iväg och Carubus busade med Miss Taylor och hon började stegra och hålla på. Inte ofta man får se henne göra det. Så då fick Adrian springa efter kameran, men jag fick ingen bild när hon ställde sig på bakbenen .. Fick några failbilder som jag kommer ladda upp sen, så himla gulligt. Sen gav vi dom hö, och nu är vi inne och har precis ätit mat och ska nu ut igen och göra stallet :)
    Lägger inte upp alla 170 bilder (typ) utan tar några, eller nja, ganska många ;)




















    Så, det räcker nog med bilder, hehe, dom är så gulliga! Där fick ni en liten stor bildbomb :)
    Ha en fortsatt trevlig söndag .. ? Är det söndag? Ja, det vare. Haha, ha en bra södag!

    Daniella

    MY DAY

    Min dag då, vakna upp av att Daniella satt & skrev på datorn  (y) Vi typ chilla kolla på laghoppningen från 2007. Sen kom mina kusiner & hunden, eller hela deras femilj kom. De käka här & vi barnen & hunden gick & åkte pulka eller jag tog bara kort ;p När vi kom in så baka jag eller vi baka mockarrutor. Smaskens!
    Sen har jag varit i stallet. Nu ikväll har jag ätit pizza, farmor & farfar kom! Kom jag precis hem från Maja ;)
    Men här kommer det några bilder från idag :D
    (Killarna med gul & grön mössa är mina kusiner & hans kompis med vit mössa)

    Annie









































    Har många fler bilder men orkar inte ladda upp fler nu.


    BILDER FRÅN INSLÄPPET I STALLET

    Brukar aldrig skriva inläppet annars, men nu test vi det, haha! Ja, jag och mamma tog oss ut i kylan. Det var riktigt kallt, det kändes som typ 20- grader. Skulle inte förvåna mig om det var de. Gjorde det gamla vanliga, tog in hästarna, fyllde på med varmt vatten i stallena och gjorde hö.
    Det är så himla skönt för vi har Termo-Bar ute i hagen och i kallstallet där Fanta och Pitchi står. Det är något av det bästa pappa kommit på. Ni vet när det fryser massor på vintern hela tiden? Med Termo-Bar så "ställer man in" någon temperatur och så värmer det upp vattnet. Så himla härligt, då behöver man inte oroa sig för att hästarna inte får vatten, för då är det flytande och ganska ljummet. Visste ni att vi säljer sådana? Själv skulle jag köpa det direkt och slippa all is hela tiden! Många hästar får ju kolik på vintern för att dom får massor hö, men vattnet är fruset så då kan dom inte dricka ordentligt. Vet inte hur mycket det kostar, men kanske 2000 kr? Ett bra pris tycker jag ^^  Fast vet om det kostar så mycket, men det lät rimligt.
    Fast ibland om det är som nu -20 grader, så kan det ha fryst lite grann på det översta lagret, fast det kan hästen lätt ta sönder, med en liten smäll med mulen (Som om vi tog handen). Fast vi fyller på med varmvatten, för säkerthets skull.
    Lite bilder, var lite fotosugen så tog med kameran ut.





    Busman, vår andra katt. Så söt!

    Och Pinglan såklart :)

    Nikita som gillar att öppna stalldörren .. Tittut!




    Daniella


    ROBYN

    Mamma visade mig just det här:

    Ett par konsertbiljetter till Robyns konsert på Cirkus i Stockholm den 28:e Mars . Så himla kul, tycker Robyn är jättehäftig och har en riktigt bra röst. Skulle vara jättekul att se henne live, har kollat på lite YouTube-klipp på henne live och hon är bäst! Kul att en svensk lyckas så bra i världen. Tror hon skulle göra turné i Europa. Har även läst att hon eventuellt ska vara förband till Katy Perry på hennes turné. Kul!

    En liten bild på Robyn, så himla snygg är hon!

    Där kanske vi ska sitta, (om det inte blir för dyrt) värsta lyxen. Inte så många vad jag vet/känner som ska gå dit. Ser fram emot det.

    Daniella

    HEMMA NU

    Har kommit hem från Annie nu. Ska snart titta på romantik film med mamma <3 Gav hästarna hö nu när vi kom hem, dom sprang som galningar bara "MAAAAAT!!" Dom är ju för gulliga ..
    Imorgon ska jag sova ut och sen rida. Jag och Annie kollade på en film från 2007 när det var lag (Annie var med). Man blev så himla tävlingssugen och ridsugen överhuvudtaget, så imorgon ska jag nog ta mig en långtur om det inte är för kallt eller så, ja, om vädret tillåter. Men våren ser jag fram emot, då det inte är myggor, inte för varmt eller för kallt. Då blommorna kommer och allt. Längtar så mycket så jag kan spricka! Gör ni det också? Det tror jag nog ;)
    Men ska ner och kolla film nu, kram!


    Åh, löv på träden O.o

    Daniella

    ANNIE OCH DANIELLA -18 FEBRUARI

    Okej, eftersom det inte varit något ordentligt inlägg så tänkte jag och Annie fixa det, hehe. Fotade lite grann igårkväll, även på min - Daniellas, side cut (lite bättre bilder än de innan) och så. Så här kommer dom!







    Daniella & Annie


    MEN HEJ!

    Har ingen bättre rubrik :3
    Jag har vaknat och Annie ligger och sover, hoppas att hon inte dödar mig för att jag är inne på datorn .. Vet inte vad vi ska göra ïdag, gå på stan kanske? Har inte hänt något speciellt, när det gäller hästar. Får se om jag ska rida idag, annars så ska jag väl pyssla om gullisarna, eller bara ta in dom, haha! Danni är lat ;) Nemen, det kan faktiskt vara kallt ute .. o.O

    Har väl inget mer att skriva om, hehe så .. hejdå! >.<



    Daniella

    GODNATT

    Blir nog att sova snart. Danni ligger bredvid mig här i sängen & hon sover..
    Tror att jag ska gå & fixa mig för att sova iallafall!
    Idag var det aktivitetsdag, pulka på förmiddagen (y) Promenad på efter lunch men hade matte istället, vem vill gå promenad när man är iskall? Nae, inte jag. Efter skolan åkte jag till simhallen med Astrid & Danni.

    Annie


    ÄR MED ANNIE JUST NU

    Är hos Annie just nu och vi gör ingenting. Har sån hima huvudvärk! Men nu när vi båda är "tillsammans" så tänkte jag snacka lite om den här tävlingen vi kanske ska ha. Vad vill ni ha för priser? Något specellt som verkligen yes, det vill jag ha! Kanske det blir så ;)
    Har varit i Annies stall och tagit in hästarna, Pricken såg fin ut, myste med Annie hela tiden, naw <3
    Såg på en film vi lånade "tusen gånger starkare". Handlade om någon klass och så kommer en ny tjej och så händer massor. Den här tjejen är så himla cool och slapp, men ser ändå så himla snygg ut! Tänkte härma henens stil, har själv ganska slappt sådär.  


    En gång när Annie och jag lekte modell ;)

    Daniella

    SOVMORGON

    Hade sovmorgon till 9 och jag är typ klar nu och taxin kommer halv. Så ja, jag sitter här :)
    Slutar klockan 1 ungefär och då ska jag, Astrid och Annie simma lite. Göttans! SEN HAR VI LOV! Och då ska jag rida, va i stallet, va med kompisar och sova och handla lite saker kanske :) Det är det jag ska göra. Det bästa är ju att inte behöva gå till skolan thank God!
    Ne, nu skriver jag om ingenting och så måste jag sätta på lite musik och vakna lite.


    Tog bra någon bild >.<

    Ha en bra fredag nu!

    Daniella

    SOV GOTT

    Nu ska jag gå och lägga mig. Har aktivitetsdag imorgon och först har vi promenad, sen lunch och sen promenad igen. Superkul ..
    Men gjorde stallet med Adrian idag, han var riktigt duktig. Kanske framtida Rolf-Göran?




    Lite försmak .. Mer bilder kommer sen. God natt!

    Daniella



    TÄVLING HOS SNOBBRYTTARNA



    http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment

    Daniella

    HEMMA FRÅN SKOLAN

    Helt okej dag i skolan. Ska försöka dra mig ut till stallet, nu. Ses!


    Lite failbild sådär, men jag älskar er ändå.

    Daniella

    TRYCK, BLABLABLA?

    Gick typ 40 min tidigare idag från skolan. Pappa & mamma hämtade mig på skolan & så åkte vi till stallet. Tog på skydd & så åkte vi till Norsholm. Trycket på ögat såg inte så bra ut..
    Friska ögat 28. Sjuka ögat innan operationen 40. Sjuka ögat idag 80 :O
    Som ni förstår så är det sämre ju högre det är, man jag fattar inte en grej, trodde laseroperationen skulle göra så att trycket skulle minska?
    Vi såg sammanlagt 21 rådjur när vi var på väg hem till stallet från Norsholm idag, det är sjukt mycket tycker jag!
    Nu ska jag läsa igeom konflikten jag skrivit om Afghanistan..

    Annie


    KEMI .. -.-

    Håller på att koll T.D.S frågor och svar i Kemi, har prov imorgon. Sen kan jag nog allt :)
    Har gjort stallet och tagit in hästarna med mamma. Borstade Fanta och Pitchi eftersom dom har täcke 24/7. Och så hade Fanta en tappsko, så himla typiskt -.- Och så kommer det inte bli så lätt att hitta den i alla snö >.<
    Sen ska jag duscha och sova, får se om jag går till skolan imorgon. Känner inte direkt ett värsta "jippie!" eller det gör man ju aldrig, men då är det okej ändå. Nu vet jag inte ens om det är okej.
    Ne, nu måste jag plugga :) Seeyah



    Daniella


    FÄLTTÄVLAN - VAD TYCKER NI?

    Vad tycker ni om fälttävlan? Är det okej på lägre höjd, men uppåt elithöjd så är det för mycket? Eller tycker du att fälttävlan är det värsta man kan utsätta hästen för? Eller tvärtom, att det är jättebra? Vad tycker ni? Kommentera!

    Fälttävlan är den ridsportform som ökar mest i Sverige. Man förknippar ofta fälttävlan är terrängritten, som utgör (en del av) uthållighetsprovet. Här hoppar man en bana med fasta naturliknande hinder. Tävlingen pågår i regel i två-tre dagar, men ibland 1 dag.

    En fälttävlan består av tre olika moment;
    * dressyr
    * hoppning
    * terrängbana med fasta hinder. 

    Fälttävlan rider man  i olika svårighetsgrader; från debutant till på 4-stjärnig internationell nivå. I OS rids en 4-stjärnig fälttävlan, men i Sverige är 3-stjärnig den högsta nivån som finns. 
    I dressyr rider man ett bestämt program och i hoppningen hoppar en bana med "lösa" bommar. Därefter genomförs ett uthållighetsprov/terrängritt, där hästens hoppkapacitet och galoppförmåga testas. Uthålligheten hos häst och ryttare sätts på hårda prov, det gäller vara väl förberedd och vältränad både som häst och ryttare, och ha rätt typ av utrustning. Fälttävlan är utan tvekan den ridsportsgren som ställer störst krav på långsiktig planering, ryttarens och hästens nerver och fysiska kondition. Utan en väldtränad häst och ryttare så ligger man inte så bra till i terrängritten. Det krävs mycket koncentration och mod för att våga hålla på med fälttävlan. Förr höll man på med fälttävlan för att testa sina hästars lämplighet, uthållighet och lydnad i strid. Nu är med mer en "hobby". Det gäller att ha så låga straffpoäng som möjligt. I dressyren tar man % och ändrar om till straffpoäng genom komplicerad matematik (jag lovar, mamma och jag har testat, det är jättesvårt!). I hoppningen brukar man oftast ha 0 straff med mig, men om man river eller vägrar så får man 4 straff. I terrängen är det svårare att vara utan straffpoäng. Man har en tid man måste vara emellan. Man får vara 15 sekunder snabbare, men inte långsammare. Om hästen stannar får man 20 straff. Ett medel för straff är ca 40-60 straff (P70-P80).
    För att kvala uppåt i klasserna måste man ha en viss % i dressyren, högst 8 fel i hoppningen och inte ha några sropp i terrängen, och ett viss antal tidstillägg. Jag tror det blir svårare/högre krav när man ska kvala när man kommer högre upp i klasserna.
    Även fast fälttävlan gills som typ topp 5 farligaste sporterna i världen tycker jag att det är en nderbar sport, men det blir nog lite mycket i högre klasser (2 ** osv). Man gör det ju mest för terrängen/uthållighetsprovet. Hästarna (eller Pitchi) tyckr det är helt underbart att så springa så snabbt hon kan och hoppa naturhinder. Själv älskar jag det också!

    Den ultimata fälttävlanshästen: Borde/måste vara duktig i både dressyr, hoppning och terräng. Ifall vi ska kolla hur den ska vara i terräng så är det; långa ben, stor galopp, inte viktbärande utan smidig/nätt, positiv, "på bakbenen"/inte överbygd. Det var det jag kom på.
    Själv har jag en: överbygd, storgalopperad, positiv, överbygd, ganska långa ben.

    Om man ska tävla fälttävlan måste man ha:
    * Fälttävlanskort
    * Vältränad häst och ryttare
    * Medical card (ett kort där det står vilket blod man har och om man är villig att transplantera vid livshotande tillstånd osv).

    OBS!
    Vissa bilder kan vara känsliga!
    (Googlebilder)












    Mina/Annies terrängbilder:










    Daniella


    HJÄLP?!

    Har verkligen ingenting att skriva om? Så .. Något speciellt som ni vill att vi ska skriva om?

    Och så har jag och Annie (mest jag) tänkt att ha en liten tävling, och då kommer det inte vara ett fjuttpris som en redigerad bild eller så, utan typ schabrak eller något sånt. Intresant?

    Daniella

    HÄNDELSERIK DAG

    Ingen träning idag pga av olika saker som hänt i skolan. Kommer inte berätta över internet, jag är smartare än så. Ska ta det lugnt och lyssna på musik. Känner mig väldigt gammal och trött, hoppas det är tillfälligt. Så, nu har jag uppdaterat.
    Ses.



    Daniella

    HÄSTEN

    Fan! Hela inlägget jag skrivit raderades ;s
    Men skriver lite kort. Klättra med Pricken idag. Han var riktigt pigg!
    Imorgon åker vi till Norsholms djursjukhus för att mäta trycket. Hoppas på att trycket minskat, det var tre veckor sen han opererades i Strömsholm. Får se om det är en glad Annie efter återbesöket eller inte..
    Chocolate Spot! (L)

    Annie

    Oj ett riktigt kort inlägg mot det jag skrivit innan.. Kommer några bilder från idag.


    Steffi, Pricken & hans outfit! (Sadeln sitter på sniskan)


    FRITIDSGÅRDEN

    Var på fritidsgården idag halv sex till nio. Det var "tjej"kväll, det var faktiskt kul!
    Gjorse nån fotvårdsgrej (?) ansiktsmask fast det gjorde inte jag, göra smycken, Molly gjorde örhängen till mig (y) sen spela vi buzz & gjorde cupcakes :D
    HEHE, mina cupcakes blev ju såå fina (a) Nu ligger ja nyduschad & fräch i sängen.

    Annie


    Gott va! Haha den här blev ganska fin i skillnad med den andra..


    ÄR I FRITIDSGÅRDEN

    Är i fritidsgården med Johanna ( http://teamnorrsten.blogg.se ). Kommer hem vid typ 9 och då ska jag plugga matte om jag orkar. Micke tycker jag ränkar för söligt! Men matte är lätt, så lägger inte ner överdrivet med tid på det och det är roligare att rita gubbar med Johanna! :D Den vi är mest nöjda med är Mullvin Bönsson, kan ta kort på honom någon gång. En riktig pärla!

    Ska antingen filma eller fota imorgon, eller mamma gör det, heh. Vad tycker ni, fota eller filma? Själv tycker jag fota ^^ Men ni bestämmer.
    Hoppas ni får det lugnt utan en massa läxor. Själv ska jag försöka var lite tjejig, höh, önska mig lycka till ;)


    Sötnos ^.^

    Daniella

    HEMMA TIDIGT OCH SKA SNART IVÄG

    Fick skjuts av mamma hem, lyx! Hade matteprov sista lektionen, gick väl sådär, vissa saker kunde jag inte eller hade vi inte gått igenom. Men igenom uppgift lämnade jag inte utan att försökt eller gjort halvklar, haha. Ska snart iväg till skolan fritidsgård, det var någon tjejkväll, så jag och Johanna anmälde oss. Tänkte skippa det, men det är ju gratis och behöver väl göra något nytt >.<
    Ingen ridning idag, men hoppträning imorgon. Längtar! Kram :)


    Catti, jag och Johanna. Älskar bilden, <3

    Daniella

    FAILBILDER

    Del 2 av failbilder, av Daniella
















    NÄSAN I LÄXBÄCKERNA

    Håller faktiskt på att plugga ^^ Oftast brukar jag säga att jag gör det, men gör det inte, men nu gör jag det faktiskt! Men gör diagnosen så jag får ut något av det, känns ganska onödigt annars. Fast även om jag inte pluggar till prov, så får jag bra resultat. Fast det är för jag lär mig mycket på letktionerna så jag slipper sen ;)

    Tog inte hästarna för ett tag senm gjorde hö och så inför imorgon med mamma. Och nu är det verkligen kallt! Stackars Pitchi och Fanta som står i kallstall .. Men vi kanske ska fixa det i sommar, till pållarna <3
    Ne, nu ska jag försöka plugga lite till, har yp bara gjort 10 uppgifter >.<
    Ses!

    Och Annie, det borde var olagligt att lägga upp såna där bakbilder, åh, så sugen jag är!


    Inlägg är tråkiga utan bilder, så ..

    Daniella

    JAG ÄR EN BAGARE

    Haha, nu har jag varit i köket sen jag sluta skolan eller har varit i stallet & mockat en snabbis..
    Jag tror att jag skulle passa som bagare! Känner mig riktigt duktig i köket & när jag börjat med något så vill jag göra det bra :D +att jag har dukat (a)
    Eftersom att det är alla hjärtansdag idag så var jag ju tvungen att göra något med hjärtan, gjorde chokladkake- hjärtan & muffind i hjärtansformer xd Så snart blir det ner att fika efter en god middag. Jag har lite fanatasi när jag bakar (y)
    Min familj borde var riktigt STOLT över mig som är så duktig!!
    Har tagit massa bilder under tiden i köket & på det jag bakat.
    Här kommer en liten bildbomb, ni måste bara tycka att det ser gott ut?

    Annie


    Till Anton, mamma & mig från Pappa!


    Nu måste jag ner & fika!

    Visst det det gott ut? Känner mig som en bagare.


    105 INLÄGG!

    Nu har jag och Annie gjort 105 inlägg på denna blogg och hur länge har vi haft den? 1 månad nästan? Själv tycker jag det är sjukt bra, och tycker att vi uppdaterar väldigt bra, bättre än vissa som är 200 läsare mer. Men jag har inga krav på hur många det är som läsar (men såklart är det ju kul om någon läser), gör det här för skojjs skull. Tack för snälla och fina kommentarer, kan dock inte godkänna eller vet inte vad det är, men Annie kan väl det, heh :)


    Jag (Danni)

    Annie. Hittade ingen bättre bild, den är från isomras. Nu är Annie mörkhårig :)

    Daniella

    KARLSBY RID -OCH KÖRSÄLLSKAP

    Heh, läste tidningen förut och så såg jag en sida om Karlsby rid -och körsällskap. Vi bor ju i Karlsby, åh, coolt! xd
    Men jag tycker det är kul att vi har det, vi är dock inte med i den, men för alla de yngre som gillar hästar och rider. Tänk, någon av dom kanske blir elitryttare :)

    Blir ingen ridning, orkar inte och så är det mörkt ute nu och så måste jag plugga till matteprovet till imorgon. Inte för att verka trög, men jag vet inte hur man pluggar till prov?! Och minst till matte .. Men kan väl räkna repitionssidorna eller något. Det var okej i skolan, men Anneli avbröt bilden för vissa killar var för stökiga. Hallå?! Vissa vill faktiskt ha bild?! Tycker det är så himla orättvist, vi har rätt till lektion! Fast vi gick till en annat rum och ritade lite iallafall. Hon drog av en kvart eller så .. Så himla osmart, rekton sa ju till oss att om man ska prata om något, ska man prata om det efter lektionen. Och då gör ju Anneli tvärtom! Herregud .. Och bilden är ju kul, gillar att måla och rita och när jag vill rita och inte är okoncentrerad blir det faktiskt fint. Men kan kanske visa lite saker jag gjort/ritat senare för skojs skull. Vår familj är konstnärliga av oss, Amina och David mest, dom är ju pro. 
    Men annars var dagen helt okej, och snart är det lov! Åh, gud vad jag längtar! 


    Bilden i tidningen ;)

    Daniella

    BAKAR

    Har kommit hem från skolan, käkar en avokado just nu ;s
    Men nu ska jag baka ni kan få se bilder sen!

    Annie

    VARAMON

    Ligger i sängen nu, kom hem vid sju från stallet. Har hunnit springa med Vickan (blev intervaller), kollat på ponnyakuten & solsidan, ätit god mat & duschat!
    Blev iallafall en underbar ritt i Varamon med Daniella & Maja idag! Pricken var pigg & han kunde gå först, då är han verkligen på bra humör. Lille plutten (L) Det var så härligt att bara kunna galoppera rakt fram med en glad häst.
    Trodde inte att Pricken skulle orka så mycket eftersom att jag satte igång honom igår men han ville ju framåt så det var bra.
    Snart är det höstlov då så om vädret är bra så åker vi dit igen, mamma gillade det. Hon tyckte det var bra för både mig & Pricken att få galopera där! :D
    Mamma tog ungefär 70 kort men alla blev ju inte så jättebra!
    Här kommer några.

    Annie



    SKOLA IMORN - GOD NATT!

    Nu har mamam fixat alla filmer (laddat ner, tagit på USB osv) så nu är dom på min dator. Ska skicka det till Annie och Maja sen, hehe vi är ganska gulliga ^^
    Imorgon är det skola, men ska försöka hinna rida lite på paddocken om det går. Slutar halv 4, kommer hem typ halv 5 och det blir mörkt vid 5 ungefär. Bra att vi har lampor vid paddocken! Annars har jag inget speciellt som ska göras vad jag vet .. Kanske plugga till provet på tisdag vore bra, o.O

    Men ska sova nu, om mamma hittar mig sittandes här kanske hon blir lite irriterad >.< Men hon är bäst iallafall <3
    Så god natt kära läsare


    Bild från en av filmerna ..

    Daniella

    UTERITT MED MAMMA

    Red ju ut med mamma innan jag åkte till Varamon. Det är så himla vackert just nu så man döör! Vi tog några kort på varann, så nu kommer det :)
    Ja, Pitchi fick bli riden två gånger idag, inget hon dog av. Tvärtom, jag tror hon tyckte det var kul och hon orkade ju verkligen. Småtravade lite när vi red ut och i Varamon. Man ska inte underskatta hästarna, dom kan verkligen. Men man kan ju inte kräva allt från en mindre tränad häst. Pitchi är i så bra form just nu så man smäller av. Så himla sött och snygg. Hehe ..


    Mamma och Fantasie.






    Mer bilder på min BDB : SHINING

    Daniella


    VARAMON MED ANNIE OCH MAJA

    Har precis kommit hem från en riktigt rolig och snabb uteritt till Varamon! Så himla kul, det märktes på hästarna också. Pitchi försökte dra flera gånger ;p
    Det var så himla fint, red i solnedgången, vid vattnet. I och för sig så var vattnet fruset men det gör inget ^^ Tre bilder på mig och Maja, hade ingen på Annie ..

    Red även ut tidigare på dagen med mamma. Lägger upp ett inlägg om det efter det här, så det inte blandar ihop sig.


    Det var så kallt så kameran slog ifrån (stängde av sig själv). Men mamma hann knäppa några kort iallafall ^^

    Domingo var så uppspelt så han ville inte stå still! xd

    Ja, ni ser ju >.<

    Daniella

    NYA BILDER FRÅN NÅGRA MINUTER SEN

    Skulle ner & äta frukost men mamma baka bröd så gick ut & fota istället.
    Det var riktigt fint ute idag! Var bara på trädgården & tog bilder.
    Alla bilder är oredigerade så ni vet ;pp

    Annie








    Det är så underbart! Visst är bilderna vackra?


    GODMORGON

    Ligger i sängen, vakna för en stund sen. Vädret verkar vara precis som igår (Y)
    Danni smsa mig när du fått reda på om du verkligen kan?
    Har kanske tänkt att rida i Varamon idag :D Maja du hänger väl på isåfall?
    Nu ska jag ner & äta frukost.

    Annie


    PLATSEN JAG ÄLSKAR

    Nu ligger jag i min älskade säng med mina älskade sockar! <3
    Kommer sova jättegott inatt för att jag har mina sköna sockar på mig :D
    +att om jag inte har sockar när jag ska sova så går det inte bra att sova..
    Hoppas ni sover gott, för det kommer jag göra.

    Annie


    Mina fina sockar!


    VAD TYCKER NI?

    Tycker ni att det är viktigt att vara snygg när man rider? Att ha det allra senaste, märkesgrejer och en skinade häst? Själv tycker jag det ser ju såklart mycket bättre ut när man ser välvårdad ut, men spelar det så stor roll? Eller gör vi ryttare bara en så himla stor grej av det?


    Så såg min vår/vintermatchning ut förra året .. Nu mera ska jag ha kavaj, vitt schabrak där det står "klubbmästare" på, fast åhnej, den har nyckelbys märke! :o Nooooo! det var ju smart nu när jag bytt klubb .. Men det kommer fixas! Jag ska iallafall ha mer proffesionell tävlingsoutfit.

    Daniella

    GAMLA BADBILDER 2009

    Nu sitter jag hos Hanna, min familj är här också. Har käkat asgod pizza som dem själva har gjort!
    Hanna och jag sitter och snackar och jag kolla igenom gamla bilder. Hitta några bilder på mig och Hanna när vi badade med hästarnai Saltstern. Minns att det var asvarmt i vattnet den dagen.
    Hanna red Wellington och jag red Pricken.
    Wellington var ju min förra ponny, hade ju både han och Pricken då så hon red Wellington ibland :D
     


















    Wellington! <3


    KOLLAR PÅ VÄRLDSCUPSHOPPNINGEN

    Malin hoppade först och blev nolla med Tornesch (tror det stavas så). Såg riktigt bra ut, är inget vidare fan av henne, men idag såg det bra ut! Typ alla andra får nedslag ..


    Malin & Tornesch.

    Daniella

    SÅ ROLIGT

    Ja precis, det var så roligt att komma till ridhuset idag :D
    Hoppa över fotbollsträningen, hann inte & det var viktigare att komma ut & lasta. Vi åkte till Stinas (min tränare) ridhus & det gick jättebra! Trodde inte att det kunde gå så bra när jag inte ridit ordentligt sen början av december. När jag bara har kunnat skritta nu i vinter så har jag tränat mycket på halter & grunderna.
    Så hade inga krav på Pricken idag, ville inte kräva något för att han inte har blivit riden på länge. Han gick väldigt bra i formen, när jag förbredde för en halt & gjorde den så stanna han direkt & han stannade rätt med alla benen. När jag skulle in på volter/diagonalen använde jag bara vaderna till att styra, lika så när vi skulle svänga i hörnen.
    Så det gick jättebra & jag krävde inget av honom.
    Bilderna från idag blev inte jättebra, blev några bilder också från när jag skritta av.

    Annie




    Haha en finfin bild!

    Några av Stinas hästar.

    Båda är hingstar, eller nej dem har nog kastrerat den mörka nygligen.

    Den är så fin. (A)

    Arabis!

    Fölis.



    GALET MYSIG UTERITT

    Red ut idag, det är ju underbart väder! Red inte så långt, skrittade uppför en backe och sen skrittade och travade lite till Irene. Sen travade/galopperade jag halvägs hem, galoperade/travade till Irene och sen tillbaks. Pitchi bara väntade på att få springa fort, och sen när jag släppte hene så bara vrooom!
    Innan jag hämtade in henne lekte galningarna i hagen. Ångrar som tusan att jag inte tog med kameran till hagen
    :(
    Iallafall, här kommer bilder :)


    I stallet. Nusse <3

    Okej. Inte världens finaste outfit, men jag är bonde och bekvämlighet före snygghet. Och ja, det var bekvämt!

    Träns: Ihopplockat
    Sadel: Sharpman
    Schabrak: Sharpman
    Rumpvärmare: Mia RS
    Sadelgjord: Hööks?
    Länntäcke: Hööks

    Väldigt enkelt. Tycker inte om när man bara "slänger" på hästen massor med grejer, tänk vad obekvämt!


    På hästryggen ..

    Underbart vackert. Ni skulle sett i skogen, man gapade så fint det var!






    Jag tycker iallafall att vi är gulliga ^^

    Tog en bild på alla hästarna i hagen också, laddar upp dom med :p


    Pitchi

    Fantasie

    Miss Taylor

    Carubus

    Nikita

    Daniella



    LAGAR MAT

    Till familjen :)
    Men nu kom Kim så då slipper jag, heh.
    Uppdaterar mer senare!



    Daniella

    PRECIS VAKNAT

    Och det är jättebra väder ute! Ska nog gå ut till stallet och skritta iväg med Pitchi en sväng och så kan väl mamma knäppa några kort. Ska borts Missy och fixa med henne också. Hoppas ni får en bra dag!


    Fina Missy <3

    Daniella


    VIDEOFYME.SE

    Testade att fixa ett konto där, så jag kan ladda upp filmer här på bloggen. Så då fixar jag det och sen när jag ska ladda upp filmerna så är dom för stora! Så irriterande!

    Men här har ni länken till min YouTubekanal, där kan ni kolla alla min videos osv:
    http://www.youtube.com/user/daniellapitchi?feature=mhum


    Min kanal :)

    Daniella

    FANTA

    Har ett glas Fanta brevid mig, som jag bestämde mig för att fota, hihi. Så här är lite bilder.

    Förresten, håller fortfarande på att ladda över filmerna, det tar en jäkla tid. Men snart så!
    Var precis ut i stallet och kollade vatten, gav hö och borstade Missy jättesnabbt. Usch, jag ångrar att jag inte tog med kameran hon var såå söt som bara hon kan vara ^^









    Daniella

    FILMER

    Håller på att lägga upp massor filmer på Youtube, men det tar tid. JOBBIGT! Men länkar sedan till min Youtubekanal så ni kan kolla hur som helst. Låter det bra? :)

    Daniella

    FREDAG

    Snart ska jag åke till stallet, väntar på att bilderna från kamrean ska överföras till datorn. Kemiprovet gick helt okej, eller det kändes helt okej. Efter skolan kolla jag på film med Anton & sen drog jag ut & sprang en stund. Det var jobbigare idag för att det var inte skottat på alla ställen & snön är ju någon decimter ;)
    Mamma kom hem precis, hon hade köpt en blomma till mig? Hmm, blommor är inte min grej. Men som Daniella skrev, det kliade i fingrarna på mig med & jag var tvungen att ta några kort på blommorna, haha eller det blev ganska många kort! Kanske kommer något mer inlägg ikväll men nu ska jag till stallet.

    Annie


    Hihi!


    MIN DAG (LÅNG TEXT)

    Först var jag i skolan, ja, allt var som vanligt. På SOn så hade vi inte Fredrik utan rektorerna ville snacka med oss, vi är en "problemklass," eller ja, killarna har problem .. Men annars var allt som vanligt och slutade vid 1 typ. Sen drog jag och Astrid till stan, fast egentligen åker vi ju till simhallen varje fredag fast alla killar i vår klass skulle vara där idag så vi skippade det (jag känner mig obekväm). Kollade runt, fikade och köpte en födelsedaspresent till Robert (Astrids pappa). Och så stod det några invandrare mitt på torget, hade flaggor, lappar och jag vet inte vad dom gjorde, men kanske protesterade mot något? Men dom gick efter ett tag eftersom ingen brydde sig. Svergie är ett bra land, så dom protesterade nog inte om det. Något annat land, eftersom flaggan som dom hade var enorm och ja, något lands flagga. Vet dock inte vilket ..
    Sen satt vi och väntade på min buss i Sweedbank eftersom det var - och är fortfarande- jättekallt och snöade. Men jag missade bussen precis!
    Astrid var tvungen att åka hem, så jag satt där och väntade i 1 timme till nästa buss. Det var lite intressant, satt vid bussterminalen och det är oftast folk överallt och så. "Underligt" folk, "vanligt" folk och ja, en blandning av olika personligheter. Var så himla fotosugen just då så det kliade i fingrarna! Det var en man och en kvinna som stod och pratade och det är klart man lyssnar, hihi. Men kloka människor som var lite "underliga." Mannen sa något som jag fastnade vid, visst man säger väl såhär ganska ofta men ungefär "Jag förstår inte det här med skitsnack. Vad är det gjort för? Trycka ner en person till grunden? Nej, så ska det inte vara. Om man har något att säga, ska man säga det direkt till den personen istället för att tissla bakom ryggen. Man vet ju själv hur det svider." Åh, så bra sagt! Gillade den mannen, lite "annorlunda", men härlig på något sett. Det är nyttigt att se annat folk.
    Men efter ett tag började jag frysa, hade ett par tunna fejk-convers och trasiga jeans. Inte så bra när det är minst -10 grader. Så tappade känseln i benen/fötterna och ja, frös som f*n. Fryser fortfarande, 1 timme senare. Men det är bättre helt klart! Men fick utslag på min hals/bröst av kylan, det var helt rödprickigaktigt. Lite svårt att förklara. Men mamma och jag tror att jag har köldskador på mina ben för när jag duschar varmt blir det blårött-aktigt, som stora blåmärken över benen och så kliar det. Så från och med nu ska jag klä mig bra! Mina svarta fodrade vinterkängor och hela jeans och underställ som gäller! För så myckt som jag frös så är det nog bäst. Varför lyssnar man inte på mamma? Haha!

    En lång text, men om ni inte vill läsa, gör det inte. Kände för att skriva om min dag och fortsätter väl med det. Har en kategori "hästar" och en "annat" så om ni vill läsa om annat, trycker ni bara in er dit. Kram!


    Gråa Motala!

    Daniella

    TÄVLINGSKAVAJ

    Daniella hade gjort ett inlägg om kavajer där ner såg jag. Hon tyckte att Kingsland kavajen var snygg!
    Tänkte visa vilken jag har.

    Kingsland kavajen är väldigt snygg tycker jag också faktiskt. Nu har jag en Pikuer Epsom men från början kollade jag på en marinblå Kingsland med utbytbara kragar. Jag gillade den & det skulle såklart vara ganska fräckt att kunna byta krage på kavajen. Den kavajen fanns bara i marinblå & det var bara en vecka kvar tills att jag skulle tävla så dem han inte få hem en sån. Är jättenöjd med den jag har nu, köpte den i sommras!

    Annie 


    Kingsland, samma pris som den Daniella lade ut bild på. Det enda jag inte gillade med den var att tyget inte var så "skönt". Ni ser vilka kragar man kunde byta till.


    Pikuer Epsom 2000:-
    Det fanns tre olika längder & denna är mellan, passar både till hoppning & dressyr.
    Jag är ju lång & ganska smal så det tog ett tag innan vi hitta en som passa, det enda med den här är att ärmarna är lite korta men det går att sy till.


    En bild på kavajen men man kanske inte ser så bra!

    GÅRDAGEN

    Igåt han jag ju inte blogga. Sista lektionen var idrott, vi bowla! Sluta halvfyra, sen vid fyra fick jag reda på att träningen var inställd, eftersom att det snör nästan 2 dm igår ;o Vi skulle ju ha träning ute på konstgräset.
    Men Vickan, Felcia & jag satt i simhallen, cafeterian & chilla! Sen gick vi hem till Rasmus & kolla på film hos honom :)
    Mamma & jag åkte till stallet vad sju! Haha när vi skulle hem så kom inte vi upp för backen i stallet xd
    Papppa är ju i Åre & har bilen med fyrhjulsdrift, så vi fick skotta bort snön för att komma upp från backen..
    Sen kom vi iallafall hem & då var ju klockan halv nio så då var jag tvungen att plugga.
    Har kemiprov idag ;s
    Men nu ska jag fixa mig, skolan börjar snart.

    Annie


    TÄVLINGSKAVAJER?

    Vad tycker ni? Ska den vara slimmad eller pösig? Själv tycker jag slimmad. Jag behöver köpa en ny för den jag har nu är för liten.


    Hööks 599 :-


    Kingsland (tycker dom har snygga/bra kvajer) 3295 :-

    Helst ska det ju vara i svart i dressyr, men marinblå i hoppning för min del.
     
    Vad tycker ni? Ska man ta en pösig som man inte tycker om så mycket, eller en riktigt snygg, men dyr?

    Daniella

    BRA LÅTAR (JUST NU)..

    ..
    Tim Berg – Seek Bromance - Avicii Vocal Edit
    Michael Sembello – Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered)
    Alex Gaudino – I'm In Love (I Wanna Do It) - Vocal Edit
    Kato – Turn The Lights Off (feat. Jon) - Radio Edit
    Étoiles Filantes – Ingen kan älska som vi 2010 - Étoiles Filantes Radio Remix
    Tosh & Ventura – I feel i like to jump (Major Tosh Radio Edit)

    Jag brukar vara den som lyssnar på deprimerande/lugna låtar. Men nej! Jag ska inte dra ner mig själv i något påhittat svart hål, när jag har allting jag vill ha? Nästan ..
    Gillar den 1:a och den 3:de
    Check it out ;)


    Håller med totallt. Musik är något som fyller en med lycka inombords.

    Daniella

    TACK <3

    Vill säga tack för alla fina kommentarer vi får. Är lite förvånad över att vi ens får några, haha, men jag själv tycker det ä väldigt jobbigt att kommentera på bloggar. Någon som håller med? Men ni kommenterar iallafall, snälla saker som gör en riktigt glad!

    Jag tror det var Elli som frågade om jag kunde ta kort på min side-cut och ansikte och allt. Visst kan jag fixa det, jag ser ju underbar ut! Neman jag ser cool ut i den här frisyren! :) Det som är att jag tycker inte om att fota mig själv, utan vill gärna bli fotad. Det är väl om urgulliga Annie kan fixa det? :'3

    Och så ska mamma lägga över filmerna till andra datorn och sen skicka den hit och så lägger jag upp det på YouTube. Men hur lägger man in filmerna på bloggen? Har kollat på google, gjort som det står, men det fungerar inte? Jag har andra "knappar" och grejer så det blir lite extra svårt. Men ska ju såklart försöka igen :)

    Ursäkta för jag inte uppdaterat tidigare, det brukar ju vara jag som uppdaterar massor men just nu ligger Annie före mig hehe. Men jag kom hem vid 4 och jag hade så himla ont i magen så tog något ordentligt att äta och sen tänkte jag lägga mig och vilja, vilket slutade med att jag sov i 4 timmar. Men nu är Törn-Rosa vaken!

    Kommer uppdatera lite mer senare, så jag gottgör er!
    Kram på er.

    Daniella

    GODMORGON VINTERLAD

    Jag trodde att våren var påväg nu, men hur blev det med det? Det snöar j*vligt mycket! Okej, när jag så att det snöa när jag gick upp så blev jag lite småglad men inte längre..
    Sitter & äter frukost & kollar ut genom fönsteret. Borde gå & fixa mig nu, har sovmorgon till halv nio, en halvtimme lixom ;s

    Annie


    Gillar bilden, tog den på en clinic med Helena Lundbäck & Roberto i sommras!

    TRÄNINGEN VAR AWESOME!

    Gick så hiiimla bra! Hoppade 1,10 cm lekande lätt. Dock måste jag tänka på farten och rytmen så det blir ännu bättre språng. Pitchi var så himla glad och positiv, men tog inte bettet lika mycket och hade en såndär fin form. Men det gör ju ingenting. Åh, är så himla taggad nu ! Div I och sen regionala tävlingar. Can't wait! :D
    Och så sa Ingrid hela tiden "denna ponny är fantastisk!" och sen "det borde finnas fler som henne, så himla snäll!" Hah, jag kan höra henne säga det. Man blir så himla glad :') Ingrid är verkligen jättebra!

    Och sen så frågade en tjej mamma om hon ville vara med i styrelsen och det tackade hon ja till. Så nu är mamma med i det, men då behöver vi inte vara med i bankommitén. Det är ju ett +. Och ett stort + till NYRK! Så himla glad är jag över att vi bytte, nu går det framåt i utvecklingen.

    Har massa filmer på G nu, hoppfilmer från träningarna alltså. Vill ni se?


    Bestis festis <3

    Daniella

    DUKTIG TJEJ

    Nu är jag mätt som en plätt. Sitter vid matbordet & har ätit världens godaste mat :D
    Har varit ute & sprungit nu ikväll, så gött! Det var typ -9 grader men jag frös inte, klär man sig bra så är det ingen fara.   
    Var hos Pricken nu ikväll också, kollade ju bara ögat & så, Vickan mocka ju åt Pricken idag ;p

    Annie

    PLUGG

    Skolan sluta vid halv två. Mormor kom & hämta mig, så åkte jag hem till henne. Plugga till tyskaprovet som vi har imorgon. Om man ska plugga så är det bästa att åka till mormor & morfar. Eller morfar hjälper väl inte mig men mormor sitter & förhör & är intresserad av vad jag gör & det är ju bra tycker jag! Så jag hann plugga jättemycket hos mormor & jag var jätteduktig (A)
    Sen skjutsa morfar mig till konfirmationen. Kom hem därifrån för typ nån timme sen. Nu ska jag väl  & plugga ännu mer, eller allt som vi har prov på kan jag. Man lär sig av Britta på lektionerna. Hehe!
    Har kemiprov på fredag, kan säga att det är mycket vi ska ha prov på.
    Imorgon får jag se om jag hinner skriva något för då är det fotbollsträning & hästen som gäller ;)

    Har inte så mycket att skriva om Pricken just nu, rider inte på grund av halkan, men hoppas isen försvinner snart, som den har börjat göra också. Hans öga vet jag inte vad jag ska säga om, ingen förbättring vad vi ser.. Ska nog upp ikväll & kolla ögat & ge honom medicin.

    Chocolate Spot! <3

    Annie


    SNART TRÄNING

    Ska ta och försöka äta något, är ju inte 100% frisk än, men känner mig väldigt pigg och glad! Mer än vanligt :) Det är väl för våren kommer nu. När jag stod och väntade på bussen hem så bara lyste solen och det är inte alls mycket snö/is kvar. Wiho!

    Och just det, haha, i morse så vaknade jag vid kvart över 9 eller något sånt och mamma bara "ja, du ser ju pigg ut, du skulle kunnat gå till skolan iallafall" och då sa jag "ja, det kan jag." Och då kom hon på att jag hade sovmorgon och då får jag en taxi till skolan (bor ganska långt ifrån) och hon sa "shit, då åker du ju taxi och jag har inte avbokat den!" Och sen slutade det med att jag på 10 minuter fixade mig och drog till skolan. Rekord tror jag ;) Det var ju bra att jag drog dit ändå för jag hade tyskaprov idag så slapp göra det någon annan dag, skönt. Har lite huvudvärk nu men det går nog över.

    Har tänkt att fixa små toffsar vid mankanten eller så, så all man är på en sida. Ni kanske inte fattar, är så dålig på att beskriva .. Men det ser typ ut såhär:

    Jättedålig bild från google, men det syns väl lite? Ungefär så fast snyggare och bättre. Tycker det är snyggt, men man ska nog inte ha det för länge för då sliter väl det på manen.
    Vad tycker ni? Är det snyggt?

    Daniella

    TÄVLINGSSUGEN OCH GLAD

    Har hittat en superbra låt osm jag håller på att spela om och om igen. Jag älskar den!
    Är på jättebra humör och jag är så himla tävlingssugen just nu. Fälttävlan i mitt hjärta <3
    FINNS DET INGEN TÄVLING JUST NU?! ÅH, JAG VILL HA SOMMAR NU!!

    Känslan där allt går så bra och det bara klickar. Åh!


    Den dagen i NYRK. Åh, det gick så bra, vilka avsprångpunkter. Om jag ska komma på ett tävlingstillfälle jag var som nöjdast, borde det vara då. Ett pet, vad gör det? Pitchi, min dressyrponny, hoppponny, fälttävlansponny, mysponny, westernponny och bästa vän. Love ya

    Daniella

    HISSAR

    Ridstövlarna "Crocodile Pioneer." Riktigt coola, har inte sett så många som har dom. Så himla synd att allting ska vara så dyrt nuförtiden :( Annars skulle jag skaffat dom direkt!


    Vad tycker ni?

    Daniella

    KOLLADE IGENOM ANNIES BDB ..

    .. För jag inte hade något bättre för mig. Hittade lite bilder på Missy, Pitchi och ja, dom andra. Även jag xd
    Men den vågar jag inte lägga upp, det får bli en failbild sen. Har så himla tråkig och jag har världens huvudvärk!


    Jag och Missys första "tävling." Det kanske är .. 40 cm? Men vi alla börjar lågt :p
    Jag och Pitchi kom 4:a i Nyckelby, 90 cm kanske det var. 2009

    En bild Annie tog på Missy som vi sen fixade iordning :) 2009

    Haha, Carubus och Wellington (Annies förra ponny). 2009

    Missy och Nikita. 2009

    Älskar att kolla igenom gamla bilder, man "väcker" liksom minnen. Hoppas du inte hade något emot att jag snodde bilderna Annie ^.^

    Daniella

    MIN SIDE-CUT

    Ja, mitt hår är flötigt. Men skyller på att jag är sjuk, heh.





    Hiss/Diss?

    Daniella


    FAILBILDER





















    Daniella

    TYCKER ATT NI SKA VETA ..

    .. Att jag har världens bästa mamma.

    Daniella

    SJUK :(

    Nu har jag också blivit sjuk! Magsjuk .. Sabina var det först och nu har jag blivit smittad. Det är nackdelen med stor familj, om en blir sjuk, blir nästan alla det.

    Och igår klippte/rakade jag av en fjärdedel av håret har jag ränkat ut :p Eller ungefär. Så nu har jag side-cut! Annie, Maja och Stina hängde med, så jag har vittnen ;)
    Kommer kanske bilder på det sen.

    Tänkte gå ut och fota hästarna lite, så sen kommer lite bilder.


    En liten charmig bild ^^

    Daniella

    SEG DAG

    Nu borde jag plugga men det ska jag göra snart.. Ha iaf gjort matteläxan :D
    Har två prov den här vecka ;s
    Men iallafall, skolan var som en helt vanlig måndag, ja ni förstår? Helt blää!
    Efter skolan hängde jag med Danni till frisören & det blev riktigt bra hennes hår & hon passa i det. Hoppas hon lägger upp bild.
    Sen efter det åkte jag upp till stallet, mocka & gav medicin & så pussade jag lite på Pricken såklart! Nu ska jag ta & plugga & sen kanske det blir att kolla på film.

    Annie


    Saknar redan nu mitt långa hår! Tycker det på bilden är långt mot vad det är nu..


    SKOLAN

    Sitter i skolan & väntar på att våran SO-lektion börjar, halvklass så den här lektionen blir slapp!
    Följer kanske med Danni till frisören sen efter skolan. 

    Annie


    Detta var längesen, med det är iallafall jag & Charlie :)

    Jag & min gamla ponny Wellington.


    MYSIGA KILLEN

    Har precis kollar på ridsport, det var världscupen.
    Pricken fäller, eller bara där han har långt hår, alltså i ansiket. Borsta länge idag & kände igenom hela kroppen. Han brukar tappa tålamodet väldigt lätt i stallgången efter ett tag men idag var han lugn & kollade på mig hela tiden & han ville pussas! Eller han ver helt klart mysig & social. Efter att jag pysslat med honom så skulle jag gå lite med honom, det var så halt, men vi gick lite försiktigt! Men jag tror att det bara är vi människor som är rädda för att rida på halt, för Pricken har ju guldskor & det är 6 broddar på varje sko. Där jag gled på isen, gick han helt stadig med sina brooddade skor. Så det går ju bara om man tar det försiktigt. Men skit samma.
    Tömmde boxen idag också & fyllde på med nytt spån. Pricken blev lycklig när han kom in i boxen med nytt spån! Kan säga att hela hans ansikte var fullt med spån när han gosat ner asiktet! :D
    Förresten när jag gick med han idag så hitta vi lite gott gräs.

    Annie


    finast.

    MIN HÄST ÄR EN GUMMIBOLL

    Hihi :3
    Gick jättebra på Pay and Jump-en. Jag hoppade 100-105 cm. I 100 cm så blev jag felfri och hade bra avsprångspunkter och på filmen så det jättebra ut. I 105 cm la dom till en kombination. Hon stannade en gång på b-hindret i kombinationen, och sen höll hon på att dra så då svängde jag åt sidan. Det är ju bättre att det blir rätt, eller hur? Annars fick jag två pet tror jag :)
    Men är jättenöjd iallafall. Tänkte hoppa 110 cm, men Ingrid ville att jag skulle hoppa 105 cm istället. Men ska börja hoppa lite 110 cm på träningarna. Det gick super för Amina och Fantasie också.
    Häst är bäst!

    Här får ni en hoppbild bara för det ^^ Från förra året i NYRK. 100 cm


    Daniella

    STALLET

    Nu ska jag ta på mig understället & åke ut till stallet! Ska borsta & pyssla om min Pricken.

    Annie

    VAKNAT

    Och håller på att klä på mig understället. Utanför lyser solen och det är 0 grader ute. Skönt! Blir ett snabbt inlägg för nu ska jag till stallet!

    Ses :)

    Daniella

    PAY AND JUMP PÅ NYRK


    Ja, detta är våran grupp :)

    Klockan är 01:35 och jag tycker att jag borde sova nu. Så .. godnatt kära läsare!

    Daniella

    VRETA - 29/1

    Lite bilder från Vreta dressyren :)






    Fina Pitchi <3

    Daniella

    MER BILDER FRÅN SHARPMAN










    Mamma - Sabina fotade

    Jag ..

    Sabina coolingen!



    Jag och Sabina :)

    Och såklart när man varit på Sharpman så har man godis i fickorna ^^

    Daniella

    HITTAT ETT PAR RIDBYXOR! JIPPIE!

    Jag som jämt har haft så svårt att hitta, hehe. Ett par gråa, knäskodda. Dom låg vid 800:-, lite dyrt, men dom är verkligen värda det! Sen hittade vi ett par bruna Pikeur, jättesnygga! Låg på kanske 100:- Men sen blev det bara de gråa, dom bruna föll mig inte helt i smaken hehe.
    Men köpte dom inte idag, ska åka dit igen.

    Fotar massor nu förtiden, jag känner att jag vill fota hela världen. Allting som händer och allt jag ser. Lite konstigt då men, ja .. Bilderna från Linköping läggs upp på BDB, men bilderna till Sharpman kommer upp här.


    Pikeurbyxorna


    De gråa byxorna jag ska köpa.

    På vägen till Sharpman/där:






    Måste dra till morfar nu, när jag kommer hem fortsätter jag att ladda upp bilder. Är lite fotogalen, ja, jag vet. Och ja, det blir ganska många bilder, men vad är en blogg utan bilder?

    Daniella


    REGN

    Nu regnar det verkligen mycket.. Vickan är kvar här men Felicia åkte för en stund sen, men hon kommer sen igen. Just nu väntar vi på Rasmus & Victor :D Vi ska väl hitta på ngt med dem men vad kan man göra när det regnar så mycket? Blir väl att sätta på någon film eller nåt.
    Igår var det mysigt! Felicia & Vickan sov här inatt. Robban & Sebbe var här & kollade på film, "paranormal activity", den var riktigt läskig ;o Fast den filmen är ju inte på riktigt, utan att samma grej har hänt på riktigt elller vad det va? ;p
    Mamma fick iallafall skjutsa hem pojkarna för dem våga inte gå hem..
    Vickan & jag åker upp till stallet ikväll & fixar ;))

    Annie


    SHARPMAN

    Nu är det off to Sharpman! Har inget speciellt som behöver handlas, utan vi ska bara titta, heh .. Vaknade precis så mina ögon är värsta suddiga :p Intresant ja.
    Men iallafall så vet ni, nu kommer det ätas kakor i Sharpman :)
    Kram!

    Daniella

    SOVDAGS

    Åkte med mamma in till Linköping och hämtade Amina från busstationen. Nu ska hon vara hemma över helgen. På vägen dit/där fotade jag minst 50 bilder och blev nöjd med varenda en. Kommer lägga upp några här och sen alla andra på BDB. Fast inte nu, ska sova. Är jättetrött!
    Imorgon var det "skaka rumpa", typ som "bränna krut" och allt det där som ni kanske känner till. Dom flesta tjejer i vår klass ville gå, men känner mig väldigt tråkig och töntig som inte går. Men jag ska faktiskt hoppa i NYRK dagen efter så jag har en ursäkt iallafall ;)

    Och förresten! Jag ska klippa side-cut, hihi. Nu på måndag efter skolan. Jag ska bli radikal (som mamma säger att det är). Kommer inte ihåg exakt vad radikalt betyder, men typ extremt eller något. Så gullig hon är.


    Inlägga utan bilder = Trååkiga!
    Men så bra att vi har mycket bilder ;)

    Daniella

    HEY, IS HE EVERYTHING YOU EVER WANTED?

    Något som jag alltid varit nöjd med:

    "Jag visste att livet hade motgångar. Men jag trodde inte att du, skulle vara en av dom."

    Ett år gammal, stark, enkel dikt. Shit va nöjd jag är över den.
    Hehe, när man åker buss och blundar och halvsover. Då kommer man på saker. Dom bara kommer till en. Lite konstigt, men coolt. Livet är fullt av överraskningar, eller hur?

    Daniella

    JAG HAR KLIPPT MIG

    Ja, idag har jag klippt mig! Klippte det som var slitet så nu är det iaf 1 dm kortare ;o Fast det behövdes, för det var så¨slitet.. Vickan & Felicia var med till stan, vi tog en fika efter. Sen köpte jag två tröjor & löste ut ny medicin till Pricken! Pricken fick också nya skor idag, mamma åkte & fixa det! <3
    Det blev en dyr dag för mig & Pricken!
    Tror att vi träffar ngra killar sen ;))

    Annie


    SIMHALLEN

    Var i simhallen idag med Astrid och vi skulle motionsimma, vilket vi gjorde men ja, inte så mycket! :p
    Slappnade mest av och pratade och sånt :)
    Astrid är en person som jag verkligen kan vara jag själv med. Med henne kan jag säga saker utan att skämmas ihjäl och hon blir aldrig förvånad eller något. En underbar vän <3

    Ska göra stallet snart och imorn .. vet jag inte vad som händer!


    Ett minne för livet.

    Daniella

    TORSDAG

    Min dag har varit bra! Eller skolan vet jag inte om det var så kul, en helt vanlig sen torsdag. Efter skolan gick jag hem & åkte till fotbollsträningen. Det var väldigt roligt på träningen idag, vi fick springa mycket & det gillar jag! +att det var utomhus på konstgräs också :D
    Åkte till stallet efter träningen & kom hem vid åtta, fixa bara till Pricken & Prinsen. Åt tacos & kollade på "Svergies värsta bilförare", haha så himlans kul! Det äger (y)
    Ligger i sängen nu, har precis duschat & min bror sitter & spelar gitarr & jag sjunger med!

    Annie


    Jag & Dion - sommar 2010, ridläger hos Nina Fox. (Pricken var halt så fick låna hennes dressyrhäst)


    ISGATA

    Tagit in hästarna och det är såå himla halt! Som en isgata, haha. Men nu bara hoppas man att dom inte ska halka och skada sig eller något sånt. Det skulle inte vara så kul .. Ska dusch och sova/läsa nu.
    Så god natt!

    Daniella

    LÄSER

    Håller på att läsa och ska snart ta fram SO-böckerna och skriva lite. Vi hade en liten läxa, så det blir inte så jobbigt. Fredag imorn, igen. Tiden går så himla fort, nästan för fort! Ja, hade väl inget vettigare att skriva om .. Så ses!


    Bild från min första 1 m.

    Daniella

    TRÄNING

    Träningen gick jättebra! Pitchi var väldigt fin, både i höger och vänster. Och så hoppar hon som en studdsboll! Varje gång jag tränar så är det alltid någon som säger till mig eller mamma att Pitchi är så fin ^^ Man blir så himla glad varje gång. Mitt mål var att ta den snäva svängen till den sista oxern på banan och ja .. jag borde skafa högre mål för Pitchi hoppar ju knappt xd De högsta hindrena låg på 1,05 cm.
    Man märker att hon fått upp självförtroendet, hon vet att hon klarar det. Hon hoppar bättre och lättare på samma höjd äv vad vissa storhästar gör. Känner oss lite awesome.

    Så laghoppningen .. antingen tar jag Div II eller Div I. Jag hoppade ju Div II 2009 så jag vill ju inte "hoppa" tillbaks igen, ska ju framåt! Så tror jag ska ta Div I eftersom både jag och Pitchi tycker att 1,05 cm är som 90 cm.

    Fick inga bilder på själva träningen, mamma filmade. Så ska testa att lägga upp filmen här ananrs skickar jag länken. Fotade lite innan träningen ..

















    Daniella

    GOD KVÄLL

    Nu sitter jag & äter musli :D
    Kom hem från Linköping för någon timma sen. OCH SNACKA OM ATT VI LÄNGTAR TILL SOMMARLOVET, ELLER HUR FELICIA!?
    Har suttit här nu då & pluggat till engelskaprovet imorgon, det går faktiskt väldigt bra! Känner att jag kan det mesta.
    Men imorgon slutar vi tjugo i fyra & sen halv fem börjar fotbollsträningen & den slutar vid sex. Efter det blir det att åka upp till Pricken. Hoppas iallafall att isen smälter så att det inte är så halt. Vill att sanden/grusen kan komma fram så slipper man halkan ;p

    Annie


    Fin bild på fina Pricken! <3

    HÄSTFRI DAG

    Som sagt idag har jag stallfritt. Har det en gång i veckan & då fixar Vickan åt Pricken (y)
    Ligger i sängen just nu & pluggar, kom precis hem. Har varit på konfirmationen, gick i tidigare gruppen idag för att dem i min grupp var sjuka..
    Måste plugga på nu, för om en halvtimme åker jag & mamma in till Linköping med Felicia J & hennes mamma :D <3
    Jag är inte social för jag vet inte vad jag ska ska skriva..Jag själv tycker inte att det är intressant att läsa om inget speciellt, så ni får jättegärna kommentera vad det är ni vill veta eller om ni har förslag på vad jag kan skriva om?

    Annie


    SIDE-CUT, YES!

    Nu har jag bestämt mig, side-cut, det ska jag ha. Tror jag kommer passa i det, är såå trött på den här frisyren som alla andra har. Åh, vill klippa mig nu! Fast ja, måste ju boka tid och sånt ;)
    Och sen har några frågat "får du det för dina föräldrar?" osv. Men hallå?! Det är samma sak som om jag skulle toppa mig. Fast nu klipper jag bort lite på min högra sida. Och vad har mina föräldrar att göra med min frisyr? Haha. Mamma hade ju hockeyfriall och sånt där, så då borde jag få ha det här ;)


    Googlebild

    Daniella


    NÄR MAN HAR TRÅKIGT SÅ FOTAR MAN!

    Som sagt ;)
    Kunde inte sova igårkväll så då tänkte jag "äsch, jag kan väl fota lite" och så gjorde jag det! Blev faktiskt nöjd, trots min kamera och oftast dåliga fantasi. Lägger bara upp lite bilder här och alla bilder på min BDB SHINING. Kolla in där om ni inte redan är vän då, hihi.

    När jag kom hem idag så gick jag till hagen, skulle kolla om Stefan hade gett dom mat, men då var den översta saken som man sätter fast (som man tar in och ut häsarna i) så dom inte kommer ut. Åh, glömt vad det heter .. Men iallafall, öppningen. Den översta hade lossnat på något sett då det var bara den understa som satt fast. Som tur var hade ingen häst smitit, dom kunde göra det lätt liksom 30 cm är inte så jobbigt att gå över? Men stängde där, gav hästarna hö och fyllde på med vatten. Klockan 6 åker jag och mamma på träning! Kommer bli kul ^^

    Förresten, anledningen till att Annie inte är så social är för att hon har ingenting att skriva om, säger hon o.O
    Äsch, jag är ju så social så det gör ju inget^^









    Daniella


    SPANSKA RIDSKOLAN

    Även fast det heter "Spanska ridskolan" så ligger den i Wien, Österrike. Ridskolan fick sitt namn av de spanska hästarna (Lipizzanerhästar) som är ättlingar till den spanska hästen. De gör cirka 2 uppvisningar per dag och turnerar väldigt ofta över hela världen för att visa upp konsten. Deras show är väldigt populärt och ca 10 miljoner människor sover över där varje år. Om man ska boka måste man boka månader i förväg, annars blir det uppbokat.
    Ridskolan är det enda ridinstitutet som "smidit" den klassiska ridningen i 400 år och alla som jobbar där är inte bara duktiga med hästar, dom är nog bäst. Hehe .. De lär hästarna, hoppa och sparka/bakut,  stegra/hoppa och allt möjligt. Verkligen jättecoolt! Kolla på YouTube.






    Det där ridhuset .. Det är inte alla som har kan man säga.

    Daniella

    VADDÅ TAGGAD?!


    Pytteliten bild, men det är massa fälttävlanstävlingar <3

    Daniella

    FINA FJORDINGEN

    Nu har jag precis kommit hem från kalaset, min kusin fyller tio.
    Efter skolan åkte jag & Vickan ut direkt till stallet! Vi bestämmde oss för att mocka hagen idag igen. Det var ganska kul att va i hagen bland hästarna. De höll på att springa runt som idioter :D
    Fixade Prickens öga också, färgade tvätta & gav honom droppar ;) Gjorde ju inte så jättemycket i stallet idag då men var där i mer än tre timmar..Fast Stephanie var också i stallet så vi höll på att "leka" på loftet/höskullen.

    Annie


    Såå fin!

    JUST DET!

    Jag tänkte att vi ska ha "Veckans fråga" eller "Veckans outfit" eller något sånt där. Då kanske bloggen blir lite roligare, hihi.
    Så vad tror ni om det då? :)


    Dino och Amina förra vintern/våren.

    Daniella

    PUH, ALLT KLART

    Har varit i skolan, ridit, gjort stallet och nu sitter jag här. Mamma hämtade mig direkt efter skolan och vi drog till NYRK. Jag red Fantasie och hon Pitchi, lite kul med förändring/annan häst :)
    Gick jättebra att rida Fantasie, bättre än vad jag trodde. Längtar till nästa gång!




    Hihi, mamma hade tagit fram klippmaskinen, men hann bara klippa halsen ^^


    Daniella

    RSS 2.0