7 SAKER DU INTE VISSTE OM MIG

1. Jag måste ha rena fötter innan jag går och lägger mig.
2. Jag vill ha side-cut, men vågar inte
3. Ifall jag inte matchar så bra känner jag mig sämre än om jag matchar.
4. Hästar är det enda jag är duktigt på och kan mycket om.
5. Jag är en "pojkflicka" - mjukisbyxor, inte sminkad, rufsar till håret, eller sätter upp det i en toffs så är det bra. Älskar killars stil och enkelthet och även ser de så snygga ut. Fattar inte hur dom gör det?!
6. Jag är väldigt ärlig och ibland kanske lite för ärlig ..
7. Jag älskar att vara galen och inte som alla andra. Det behövs lite annorlunda personer i världen, hehe



Daniella

STALLET - LITE BILDER

Har precis kommit in från stallet. Tagit in hästarna och gjort hö med mamma.
Inte världens bästa kvalité, men ni överlever ^^















Daniella


LÄXOR

Som ni har märkt så har jag inte varit så social här.. Men jag går ju i åttan & vi har ganska mycket läxor, eller det blir väl inte så mycket läxor om man pluggar dagen innan ett prov. Fast jag försöker ju ta hem & kolla igenom grejerna så att det inte blir för mycket på en gång!
Idag var jag bara uppe & fixa hos Pricken & pussade på honom. Ögat såg grumligt ut idag & det är väl inte jättebra, men hoppas att det ser klarare ut imorgon :) Det har kommit en ny häst till stallet också, en fjording.
Tänkte ta bilder på hästarna någon dag som finns i stallet :D
Nu ligger jag i sängen & gör läxorna ;s Läser Hippson tidningarna också från förra året. När jag får tidningarna kollar ju jag oftast på bilderna, så har lite att läsa ;d

Annie


PRECIS KOMMIT HEM FRÅN SKOLAN

En jobbig dag i skolan .. Men det är väl dom flesta skoldagarna? Stallet hade mamma gjort, så det finns väl inte så jättemycket att göra. Ska göra tyskaläxan tror jag, heh. Visste ni att dom i Tyskland får ca 3-4 läxor varje dag? Helt sjukt! Finns väl inte så mycket mer att skriva om.

Finns det något speciellt ni vill att vi ska göra? Kommentera så fixas det!




Daniella

VI ÄR DJURPLÅGARE ALLIHOPA

På ett eller annat sett. Smink, kläder, bil, ja man kan nästan säga allt.
Hittade en sjukt bra blogg där dom skriver om allt det här.
Ska vi göra någoting, eller bara sitta här och låta djur över hela världen plågas/dödas för att vi ska se fina ut, lukta gott och komma snabbt till jobbet/skolan osv. Visst, man kan inte få bort allting på 1 månad. Vissa stödjer ju detta förfärliga. Men vi kan göra något, allihopa som är emot detta.

http://bloggparken.se/djurliv
Denna blogg tycker jag att ni alla ska kolla.


Alla fina djur i världen borde få ha ett bra liv. Stora som små. That's it!

Daniella

BLIVANDE KONSTNÄR?

Målade lite ramar med Sabina, vi äger på att måla! Leonadro Da Vinci, släng dig i väggen!








Förtjusande om jag får säga det själv ^^

Daniella

ÄTER MAT

Och har precis kommit hem från träningen för Charles. :) Gick bra, vi kom åt några "ömma" punkter så hon var lite stretig, men jag är nöjd. I början när jag värmde upp gick hon fint på, så man märker att hon kan. Charles sa att den här "tröskeln" vi ska över för att komma upp lite i nivån är svår, men det ska nog gå ^^

Kommer inte vara lika aktiv då jag sitter alledels för mycket vid datorn. Ska dra ner på det, vara inne kanske 1, 2 gånger om dagen, om ens det. Så förvänta er inte världens uppdatering från min sida.



Daniella

.

You're everything that I ever wanted.
Honey, don't you ever let me go.




Daniella



SNART DAGS FÖR TRÄNING

Ska byta om, lyssna på peppande musik och sen drar jag till NYRK! Ska ju träna för Charles som jag skrev förut. Ska bli kul med någon ny :)
Tänkte ha vit och svart outfit, det ända är att om jag hade ett par svarta ridbyxor skulle det vara perfekt, men nu har jag ju inte det :( Men äsch, någon gång ska jag hitta mina drömridbyxor <3


Bara för jag är så busig så tog jag en bild från Vreta ;)
Om ni vill se resten av bilderna så har ni länken här:
http://hastsport.weebly.com

Daniella


DESPERATE HOUSEWIVES

Jag och Johanna sitter just nu och tittar på desperate Housewives, fast båda är inne på datorn samtidigt. Åh, vad socialal vi är!
Imorgon så ska jag rida hos Charles i NYRK. En liten dressyrträning i en halvtimme privat. Kommer bli kul!

Daniella


GAMLA BILDER PÅ MIG & HÄSTARNA

2005



2006


2007


2008


Har massa mer bilder men orkar inte ladda upp..


LISBETH TORNELID

Hette hon som dömde i Vreta idag. Hon bor i Söderköping. Henne skulle jag vilja träna för!

Daniella


MAMMA LÄSER MIN OCH ANNIES BLOGG ..

Hahha, lite kul :)
Och jag har inte ens sagt att jag har en, hehe. Hon kommenterar för fullt! Är just nu hos Johanna och gör ingenting. Har skrämt upp oss själva så förut var vi lite rädda .. annars har jag integjort något speciellt, snackat telefon med Annie och Robban, ni betyder massor! Och alla andra vänner typ som Maja, Johanna. <3

Ska nu hyra filmer, wiho! Och handla vindrovor. By the way , min pappa ska vara med i VM. Ja, han är pro ;)


En bild på Johanna och hennes ponny Lolita Brown.

Daniella

UNDRAR

Finns det något speciellt ni vill att vi ska skriva om, eller vad vill ni se för några bilder?

Daniella och Annie

PIGG HÄST

Idag vakna jag upp av att pappa fråga mig om jag ville gå på fotbollsträning. Sluta i fotboll för 2 år sen, så var lite sugen nu. Eller mest för att stärka kondition mm. I ridningen får man ju inte precis någon kondition.
Efter träningen åkte jag till stallet & red. Emelie skulle skritta ut en sväng & då hängde Mli & jag också på ;)
Vi red på gamla järnvägen & Pricken var aspigg. Vi trava & galopperade lite också. Han var så glad & ville ju gärna köra på i hans tempo.
Sen var jag kvar en stund i hagen & satt vid honom. Han är så gullig som ska hålla på med min mösa, bära saker i munnen, han är en riktigt gosig häst! <3

Annie

Bilder från idag.


VRETA DRESSYR

Åkte till Vreta idag för att rida LB:1. Gick superbra mot igår, jag kände mig mer i balans och hade mjukare händer så jag hade inte så ont i mina armar vilket jag brukar ha. Pitchi var lite trött, men duktig iallafall. Det var några som fotade så när bilderna kommer upp på deras hemsida så får ni se ;)
Man fick en skriftlig och muntlig bedömning, vilket var et plus! Domaren var jättebra, hade bra tips och pratade så man förstod. Jag kommer inte ihåg namnet, men jag ska kolla och så skriver jag det här. Hon var helskön!

Igår hade vi ett disco, vilket blev väldigt lyckat. Tack alla tjejer och killar, som är nästan lika dansgalna som jag. Tack för bra musik, dans och vänner. Ni är bäst!

Daniella

<3

Hej!
Idag har Pricken kommit hem. Mamma & pappa hämtade honom. Dem hämta mig här hemma så åkte vi upp till stallet & släppte ut honom i hagen en stund. Han var tydligen jättepigg på Strömsholm när dem tog ut honom från stallet. Stackaren har stått i en box i två dygn, ganska tråkigt faktiskt..
Han var också väldigt pigg när vi kom till stallet så vi släppte ut honom i hagen direkt, tog bara av skydden :)
Åhh vad det var härligt tyckte Pricken! :D
Det blir ett återbesök om tre veckor för att då se om det har blivit bättre, men då åker vi till ett annat djursjukhus. Det är ganska långt att åka till Strömsholm bara för att kolla trycket & så.
Imorgon ska jag nog ta & skritta en sväng, så mamma får ta några kort också.

Annie

Bilder från idag!


Snyggt, såklart man vill visa rumpan!


PUSS!

CARUBUS + RIDNING I OXELGÅRDEN

Puh! Allting har fixat sig för Carubus! Så skönt. Det visade sig att unghästar tappar sina tänder (mjöktänder) precis som människor. Det visste vi inte. Och den tanden som var lös, det var den gamla tanden som skulle gå bort och den nya som hade kommit. Så mamma borstade och pysslade om carubus och vickade på tanden lite då & då. Och så gick den bort! Han ser jättenöjd ut i hagen, gubben <3
Direkt efter skolan så hämtade mamma mig och så skulle vi rida lite dressyr i Oxelgården (eftersom det var bokat i NYRK och massor med hinder framme). Red lite dressyr, nu inför morgondagen. Det gick sådär, eller jag har alldeles för höga krav på mig själv och Pitchi och så strular jag till det. Mamma tyckte det gick bra, bara att jag ska lätta i min hand och låta allt vara lite. Så ska se morgondagen som en träning och ta allt lugnt. Nu snart ska jag in till skolan eftersom min klass har arrangerat ett disco. Ska bara vara med till 9 ungefär, eftersom jag måste fixa lite inför imorgon.

Läste Annies förra inlägg, så härligt att allt gått bra. Pratade med henne i skolan och då var Maria och Bo på väg dit. Hoppas allting fixar sig nu, det är Annie värd!



En liten bild från Flyinge (där nu min syster har unghästsutbildning)


SAKNAR ALLA PRICKAR

Nu sitter jag här med Vickan som plattar mitt hår.
Jag har inte varit lika duktig som Danni att uppdatera på bloggen, men när hästen är i Strömsholm så vill man inte tänka på honom för mycket. Har varit lite nervös idag för att Pricken gjorde en laseroperation i ögat..
Operationen hade gått bra, men de vill bara hålla koll på honom så att inget blir fel. Pappa & mamma åker in & hämtar honom imorgon :') Jag ville inte följa med upp & hämta honom, vill hellre se honom glad i stallet morgon :D <3
Idag då, har varit med Vickan & hon sover här inatt (y)
När Vickan kom fixa jag smoothie & ladda badkaret med skum. Så vi har legat & slappat i badet med ansiktsmask :)
Tar nog med kameran till stallet imorgon så kommer det upp nya bilder på Prcken.

Annie



Igår, Strömsholm.


EN HALV TAND?

Vill inte ta upp allting, men vid flera tillfällen har vi hittat blod på Missy och Nikita, men inget sår. Vi har tittat i allas munnar minst 3-4 gånger utan att se något. Vi har kollat igenom hela hagen för att ha hittat något. Men ingenting har hittats. Vi har inte hittat en anledning till varför dom har blod på sig.
Idag hade dom det igen. På huvudet, vid manken och rumpan. När vi kom hem lekte Carubus, Missy och Nikita, så vi valde att titta i Carubus mun. Först såg vi inget, men sen såg mamma något som liknade en träflisa. Hon hämtade en pincett och vi kollade igen. Men det var inte en träflisa, en av Carubus framtänder har gått av på mitten. Vi tror vi vet varför. Den delan som är av, har inte gått bort utan har böjt sig in mot gommen, därför har vi inte sett det innan.
Han har inte haft ont, han har ätit normalt så det är inget superakut. Imorgon så ska vi ringa Birgitta Olai eller kolla med Mantorp ("hästsjukhuset").






(2 år = fulis)


Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är allvarligt!

Den gosigaste, snällaste unghästen i världen <3

Daniella




FILM FRÅN TRÄNINGEN

Filmen gick inte att ladda upp här, vet inte vad som var problemet. Men iallafall, ska försöka sen också men sålänge får ni länken:
http://www.youtube.com/watch?v=knII6h8Z85s



Bara för att jag saknar sommaren något grymt mycket!'

Daniella

KOMMIT HEM

Ja, det tog lite tid att komma hem ^^ Men nu är jag hemma iallafall! Håller på att skicka över bilder från den andra datorn till den här, så jag har lite bilder. Så det blir ett jäkla springande upp och ner i trappan kan man säga. Mamma och jag bestämde oss för att jag ska rida i Vreta på lördag (övermorgon). Kul att inte ens ha ridit programmet. Ne, men jag vet att Pitchi kan så, det kommer bli kul hopas jag, heh. Hinner inte rida idag, utan bara fixa stallet och ta in dom. Ska göra lite läxor också. Känner mig matt, trött och allmänt ledsen. Men det gör jag ganska ofta. Tänkte bara skriva det. Och förlåt för jag inte hunnit skriva något mer idag! Nu ska jag vara social ^-^




Så gullig ^^

Daniella

HAR TRÅKIGT

Som det står på överskriften .. Sitter och tycker synd om mig själv för jag fryser, men hämtar ändå inte en tjocktröja? Lyssnar på musik, men lågt för att inte väcka dom andra (jag vet, jag är en snäll människa) och funderar på att inte åka till skolan imorgon. Jag kan vara "sjuk", bara en dag. Och om jag blev "sjuk", så skulle jag nog lyssna på musik, gå runt med en skål flingor, ha mössa och mjukiskläder och bara ta det lugnt. Det borde jag göra mer nuförtiden. Allt är bara stress hela tiden.
Just det! Glömde en viktig sak: Robban är .. en bra vän! Åh, så gullig jag är! Nu blev jag stolt över mig själv ^^
Ne, nu ska vi skippa allt detta tjat och skriva klart (det rimmade)! Mamma filmade lite idag, men inte så mycket för kameran "slog ifrån", alltså den stänges av och på av sig självt. Frågan är då:
Vill ni se en lite film från träningen? :)

Wow, all denna text för att skriva en fråga. Snacka om att jag har tråkigt. Men iallafall, kommentera om vad ni tycker.


En favoritbild.

Daniella

FÅTT MASSOR MED BERÖM!

Träningen idag gick superduperbra! Är så himla nöjd, Pitchi var jättefin. Det är nog bara bra att mamma rider henne lite då & då, hihi :)
Men det var lite nydnadsövningar, lite svåra, men nyttig träning. Hon gick jättefint där och på de andra hinderna också. Nu börjar hon få upp sjölvförtroendet och börjar förstå att hon faktiskt orkar. Hoppade mellan 1-1,10m tror jag. Vill inte överdriva direkt så ungefär 1,05m. Det enda negativa var att det var jättekallt! Hade frost på mina ögonfransar så kallt var de ^^ Usch, inget härligt. Mina fötter, knän och händer var typ bortdomnade .. Men ja .. Snart kommer sommaren!
2011 kommer bli bäst!


<3

Daniella

HEMMA UTAN HÄST

Nu har jag kommit hem från Strömsholm.. Hästen fick stanna kvar, ska hämta honom på fredag tror jag.
Orkar inte förklara hur det gick.
Pricken jag älskar dig (L)

Annie


TRÄNING

Det visade sig att vi slutade klockan 12 idag, vet inte varför .. Men det är inget fel med det, heh ;) Så hängde med Astrid hem och vi ja, tog det lugnt och tittade på "Legend of the seeker". Satt och dreglade varje gång man fick se Craig Horner utan tröja. Shit vad het han är!
Sen klockan sju har jag träning, så snart ska jag gå ut och börja fixa. Och bara för jag är så snäll så får ni se lite bilder på Craig. Hoppas ni inte dör!




Bara så ni vet, detta är min pojkvän!

Daniella


STRÖMSHOLM

Hej.
Idag är jag ledig från skolan. Sitter just nu i bilen påväg till Strömsholm med hästen!
Som ni har sett på bilderna under så har Pricken en flughuva på sig. Han har fått en ögonskada. Vi har behandlat ögat i 5 veckor & det har inte blivit mycket bättre därför vill vetrinären att vi åker till Strömsholm. Hans pupill är maxviddgad & därför har vi en flughuva med silver tejp över för att han är ljusskygg.
Så vi ska till Strömsholms djursjukhus. (det bästa i Svergie?)
Så jag hoppas verkligen på att det går bra & att Pricken sköter sig! (L)
Kameran är självklart med så det kommer upp bilder sen.




Skadade & friska ögat.


En glad Pricken i söndags :D

Annie


HINNER PRECIS BLOGGA

Jag precis vaknat, duschat och klätt på mig och om typ 10 minuter kommer taxin och då drar man tilll skolan! Slutar klockan 2.

Daniella

PRICKEN

Här kommer det lite bilder på Pricken.

Vinter.



Höstas.






Vår/Sommar.








Annie

VEM ÄR JAG?


Hej!
Jag ville bara berätta lite om vem jag är. Jag heter Annie, är ett år äldre än Daniella, blir alltså 15 i sommar. Jag har bara debuterat P70 i fälttävlan. Fast nu i år har jag tänkt att satsa mer på dressyren. Förra året startade jag bara en dressyrtävling, LC & LB. Det gick väldigt bra (y) Har tävlat dressyr på min ponny jag hade innan också & det gick väldigt bra, det var då jag insåg att dressyr är riktigt roligt.
Har min ponny Chocolate Spot (Pricken) 146,5 cm i mankhöjd. Han är kraftig & prickig. Jag behöver en lite kraftigare modell på ponny för att jag är lång :)
Så det var lite om mig & min ponny Pricken.

Annie


En härlig bild på mig & Pricken från i sommras!


INGEN RIDNING IDAG

Mamma hade inte tid, hon skulle göra bokföring och så. Så imorgon åker vi, och sen på  fredag kanske. Jag skulle ju åka och ha en liten träningstävling i Vreta nu på lördag, men jag bestämde att vi skippar den. Om jag ska ut och tävla, så måste det ju se bra ut? Har inte tränat programmet en endå gång så då är det väl ganska meningslöst?
Och på söndag ska jag träna för Charles (dressyr). Såhär kommer då veckan se ut:
Onsdag: Hoppträning Ingrid
Torsdag: -
Fredag: Dressyr/markarbete NYRK (kanske)
Lördag: Va med Johanna
Söndag: Träning Charles

Smörjde sadeln, fixade stallet, borstade Missy också, så här kommer lite bilder:

Innan jag började borsta, snacka om tovig!

Ja, borsten är ganska liten ..

HÅRIG HÄST!

Lika fail båda två <3

Ja, tog lite bilder på stallet och så, men det får duga ^^

Daniella

EVENTING (FÄLTTÄVLAN)

Jag och Annie, Pitchi och Pricken. Lite fälttävlansbilder från träning/tävling under 2010!


Mantorp fälttävlan, P70.

Mantorp, träning, P70-hinder.

Boxholm, P70 (75 cm) -banhoppning.

Mantorp, när vi togfälttävlanskortet. P70-hinder.

Mantorp, träning. P90-hinder.

Mantorp, när vi tog fälttävlanskortet, P70-hinder

Boxholm fälttävlan, P70-hinder

Boxholm fälttävlan. P70

Kinda fälttävlan, min första. P70

Sådär, där har ni lite bilder från lite fälttävlan. har dock massor mer, men det fick bli dom här ^^
Tog inga bilder från dressyr, och bara en från banhoppning.

Daniella

TIME TO GET SOME POWER ..

.. till att gå ut till stallet ;)
Ne, det är inte jobbigt, ska bara vila lite innan jag går ut. Ska fixa stallet, borsta Missy, åka med Pitchi (och Fanta) till ridhus, så saker finns det att göra, hehe.  Skolan gick bra, det var chill, som vanligt. Och så går jag runt nästan överallt - på lektioner också - med den här boken "Spänst och harmoni i ryttarens sits" av Birthe Vogelius. En riktigt bra bok som man inte kan få nog av (och jag brukar tröttna på hästböcker eftert 5 sidor)!


Daniella


I SKOLAN

Har just nu elevens val i skolan. Sitter som vanligt vid datorn, ingen lärare bryr sig direkt. Pluggade lite kemi också, så nu är jag bäst på det! Får se om jag hinner rida idag, det är nog ganska mörkt när jag kommer hem. Om jag inte hinner så får jag pyssla om dom, särskillt Missy,hon har fått vara skitig ett tag nu. Men nu ska hon bli vit!

Daniella


GOD MORGON

Nu har jag vaknat och inte gjort någonting speciellt direkt. Mamma hade tagit ut hästarna idag, va bra. Tänkte bara ha ett snabbt inlägg nu innan jag åker till skolan. Kommer hem vid halv 5.
Om ni undrar varför Annie inte har bloggat är det för hon inte har fått lösenord och det än.


Bild från förra våren. Jag hade röd matchning och fick röd rosett! (4:de plats!)

Daniella

TAGIT IN HÄSTARNA

Har precis tagit in hästarna nu och fixat hö inför morgondagen. Är det bara jag som hatar att göra hö? Varje gång det bara är hö kvar att göra i stallet tänker jag "finns det inget annat jag kan göra?". Men det går alltid. Hästarna hade det bra, Fantasie var lite uppspelt för hon fick gå in först, men dom andra gick lugnt in.
Nu sitter jag och pluggar kemi inför morgondagen. Vi ska ha ett litet prov. Så tänka faktiskt vara duktig och plugga, ska verkligen satsa på skolan nu, det handlar ju ändå om min frantid? ¨


Nemen jag tycker inte att Nikita är högre bak? :o

Daniella

ELLER ÄR DET BARA JAG SOM ÄR TRÖG?

Jag försökt fixa den här designen ganska länge nu. Fattar ingenting och blogg.se är så trögt, lyssnar ingenting på vad jag säger. Äsch, det kanske bara är tillfälligt? Hoppas det. Vill att den här bloggen ska vara snygg och fräsch.
Kan inte Annie logga in på msn och hjälpa mig?!

Daniella

TESTAR MED BLOGG!

Hejsan! Jag frågade mina vänner/bevakare på min BDB (SHINING på BDB) och där var typ ungefär hälften som tyckte att jag skulle testa blogg. Så nu var det fixat! Men ville inte göra det ensam, så jag frågade Annie (annniedalskog på BDB) om hon ville vara med och driva den här bloggen och det ville hon. Vilket var tur .. Så nu ska vi ha den här så länge ni tycker om den och allt sånt där.
Det ska bli mycket uppdatering, bilder och så, så jag hoppas att ni kommer kika in kontinuerligt :)



En favoritbild, helt klart!

Bloggen gjordes igår så ja .. Det ser inte så jättefint ut ^^

Daniella

RSS 2.0