DRESSYRPASS, GÖTT SOM TUSAN!

Nu har jag ridit "äkta" dressyr i två dagar. Igår och idag. Igår så red jag ganska sent så därför hann jag inte skriva, helst vill jag skriva samma dag då minnet är "färskt", men man glömmer väl inte på en dag? Fast det skulle inte förvåna mig om jag glömde haha, jag har kasst minne! >.<

Igår: Jag red fram i skritt, trav, galopp och gjorde serpentiner, volter, snett igenom, öppna, sluta och lite skänkelvikningar. Hon tog inte bettet helt hundra, men sedan kom mamma och hjälpte mig med framridningen och hon sa att jag måste variera mer, tempo, övergångar osv. När jag gjorde det och kortade tyglarna nästan 10 cm (vi tog vit tejp för jag har tendens att läng tygeln) så kändes allt mycket bättre och såg mycket bättre ut. Samlingarna, särskillt i traven blev såå jäkla fina! Synd att man inte filmade dom för gud så bra det kändes. När vi red fälttävlansprogrammet till P80 och då filmade mamma. Pitchi såg att vara mer under sig men jag ska driva på ännu lite mer med sätet. Eftersom hon gärna byter galopp när det ska vara förvänd tränade vi på det och sedan satt det! När vi kollade på filmen såg det 10 gånger mycket bättre än i Mantorp.
Saker att träna på/tänka på:
* Upp med handen, blicken.
* Driva med sätet.
* Samla, öka. Mycket.
* Rida in i halten och ta isär händerna.
* Driva fram henne med sätet när jag ska gå igång från halt.
* Ställa henne utåt när hon ska ha förvänd galopp.

Idag: Gjorde samma uppvärmning som gårdagen fast samlade, ökade mycket mer och gjorde övergångar. Idag kändes hon bättre för nu visste hon lite mer hur hon skulle gå. Ibland så "la hon sig" lite i formen, men jag plockade upp henne ganska snabbt och drev på och höll henne syllessatt med bettet och hon skummade lite! Jag red programmet en gång, men det blåste och regnade lite så presseningen blåste upp precis när vi red förbi så då hoppade hon åt sidan, jag blev lite irriterad, men försökte struna i det och fortsätta. Hon höll sig i förvända galoppen i båda varven men när jag red till höger varv och skulle sakta ner och trava ville hon byta till "rätt" galopp så red fick vi träna på några gånger och tills slut så travade hon och då slutade jag istället för att göra en gång till.
Anledningen till att hon ville byta, tror jag, var för att innan vi red programmet red vi förvänd galopp och sakta ner till trav och ganska snabbt så tog jag rätt galopp och då så blandade hon väl ihop. Det kändes bra, när jag red programmet kändes det bättre igår men i framridningen idag kändes hon bättre än igår.
Saker att tänka/träna på:
* Inte göra saker som är i programmet och sedan "ändra" (som jag gjorde vid förvända galoppen).
* Få igång henne precis innan jag rider programmet.
* Inte bli arg när hon gör "fel" för hon tror hon gör rätt, visa extra mycket vad jag menar.

Efteråt borstade jag henne mycket för nu är det bara liiite kvar av vinterpälsen som jag verkligen vill få bort innan tävlingen i Kinda som är nu i helgen. Och så strechade och masserade jag henne. Nu är alla hästar ute i hagen och äter gräs och jag ska fixa mig för det är ju Valborg idag så ska titta på elden. Hoppas ni har haft det bra och kommer få det bra.
Kram!

PS. Fick inga bilder, men mamma filmade och hon filmade med filmkameran så då måste man föra över filmen och massor och den datorn vi gjorde det på har kraschat så kan inte lägga upp film.



Daniella

KLUBBMÄSTERSKAP

Idag var det KM dressyr i Nyckelby. Jag var faktiskt med, men inte på Pricken... utan på Sture! Anmälde oss i förrgår så jag hann inte träna på programmen och jag har ridit honom två gånger för någon månad sen. Men åkte upp vid elva och min kompis Linnéa hängde på. Han är ju lektionshäst så han gick lektion när vi kom, men sen tog vi över honom. Han är ju en thinker med världens hovskägg! Det var brunt och var typ som rasta flätor xD Och han var ju pissgul på det vita. Men vi tvättade honom så gått som det gick, och sen gjorde jag en fläta i hans man för det gick inte att knoppa en sadan lång man. Han fick ha min dressyrsadel och mitt träns så såg han lite mer "proffsig" ut ;)
Förklassen var LC:2 och det gick väl inte så jättebra om man säger så. På framridningen var han inte så "arbetsvillig" eller han gick inget i form, skulle bara gå med huvudet högt upp i vädret. Så jag bestämde mig att inte bry mig om formen och bara rida igenom det utan att han söla sig xD Han kan vara väldigt slö... enligt alla andra. Så i den klassen fick vi något på 56%. Inte det bästa man får om vi säger så! Men är nöjd av det domaren skrev, "bra och snygg sits" och "häftigt ekipage!". Det var typ sammanfattningen fast Sture gick över tygel hela programet.
Km:et var LB:1, där gick det lite bättre, han gick i form mer för vi ändrade en grej, men han var mycket slöare där, han var verkligen trött så då var det bara att kämpa för att få honom att gå framåt. Där fick vi också något på 56%. Hon som dömde hette nog Ellinor tror jag, hon har dömt mig tidigare på min förra ponny Wellington.
Men jag tyckte att det var en rolig dag, att få vara med på lektionshäst lite oväntat! Och det var roligt att Linnéa följde med :D <3
Några bilder kommer.
Som ni märkt så har jag inte bloggat på ett tag, har inte suttit vid datorn på fem dagar. Men jag har haft skolan och läxor som gått före.



Får bara bli en bild nu, segt att ladda upp! Ska åka till en kompis och tälta nu och hitta på massa skoj ;)

Annie


HUR JAG RIDER FRAM INNAN TERRÄNGEN

Alltid beror det från häst till häst för dom är alla individer och behöver olika mycket framridning/framhoppning.
Såhär brukar jag rida fram med Pitchi innan jag ska tävla uthållighetsprovet:
* Skritta fram i ca 10 minuter på lång tygel och i ett bra tempo.
* Travar ganska lite, tänker mest på skritten och galoppen så travar ca 5 minuter åt varje håll. Ställer inga krav på formen för det kommer av sig själv senare. Gör lite volter, driva fram, ta tillbaks och ganska mycket övergångar.
* Galoppera i perioder. Börjar först med att galoppera ca 5 min åt varje håll med lång tygel och lätt sits så hon får sträcka ut och korta tygeln efter hand. Gör stora volter (om utrymme finns) och sedan skrittar i några minuter, gör om fast nu i snabbare tempo och hoppar fram lite åt varje håll.
* Skrittar så snabbt hon kan, gör en liten lungöppnare, hoppar och sedan skrittar lite igen. Skrittar runt tills det är ca 3 minuter till star då jag gör en ordentlig lungöppnare och sedan skrittar till starfållan.
* vid 15 sekunder innan start: gör en volt, skritta fram mot starten och vid "rid" galoppera. Alltså gör jag lite av en stillastående, men ändå lite flygande start.

Min framridning tar ca 30 min. Dom som tävlar lite mer och högre säger att 40 minuter är minst, men jag känner att Pitchi inte behöver så lång uppvärmning då hon kommer igång snabbt. Såhär gör jag med min häst, vilket inte betyder att du ska göra såhär, men bara så ni blir lite inriktade :)


 
Daniella 

VILKEN BADMINTODBRAGD NIKLAS!

Jag skrev ett inlägg för några dagar (110420) sedan om att Niklas (och fler) skulle tävla på Badmintonbanan, vilket är en av de mest krävande fälttävlansbanorna i världen. Och såhär gick det för Niklas och Mister Pooh:

- Ja nu har vi gjort det, och det känns härligt, sa Niklas Lindbäck efter att ha ridit in som femma i Badmintondebuten tack vare ett felfritt facit i både terrängen och hoppningen.

Niklas och Mister Pooh adderade inte ett enaste straff i vare sig terrängen eller hoppnigen och red i mål på sina dressyrstraff..
Starkt, och en av de bästa svenska resultaten genom tiderna på den krävande banan.
- Ändå fick vi inte till en riktigt bra dressyr konstaterar Niklas som fick några hack i programmet och var 23:a inför terrängen.
Sju ekipage klarade den krävande banan utan fel. Niklas och Mister Pooh var ett av dessa.
Morgonen efter travade Mister Pooh genom hästbesiktningen,  hur fräsch som helst. Inför banhoppningen låg de nia.
- Det var en lång bana och det gällde att hålla igång hästarna till sista hindret, säger Niklas som gick felfritt och red upp sig ytterligare tre placeringar till en femteplats totalt.
- Jag har vetat länge att jag har en superhäst i Mister Pooh. Det här är ytterligare ett kvitto på det kommenterade SOK-talangen.



- För mig handlar det här inte bara om ett bra Badminton-resultat, fortsätter Niklas.
-  Det är en del i en långsiktig plan att etablera oss i de stora tunga, fyrstjärniga tävlingarna.
Nu är det gjort. Och fälttävlanseliten sneglar lystet på Mister Pooh.
- Niklas är suveränt duktig och Mister Pooh är en häst vi ska hålla hårt i säger Gunilla Fredriksson, glad förbundskapten.



Nu gäller det EM och OS-kval
Årets uppgift för Fredriksson och det svenska fälttävlanslandslaget är att kvala laget till OS via ett bra lagresultat på EM i Tyskland i augusti, eller genom att ha minst tre ryttare tillräckligt högt på rankingen.
För Niklas Lindbäck är OS redan inom räckhåll.
- Det Niklas gjort här i helgen kommer att smitta av sig på hela laget, säger Gunilla Fredriksson.
- Jag är så glad att vi gjorde den här satsningen mot Badminton med extra träning innan och hela tränartruppen på plats. Det kommer att löna sig, det är jag övertygad om.
 
Källa: http://www3.ridsport.se

Tycker själv att det är såå himla kul att det går bra för svenskarna nu. Viktoria Carlebäck gick det ganska bra för, fick tre nedslag i hoppningen och i (tror jag) terrängen var hon felfri. Hon slutade totalt på 60,2 straff. Dag Albert gick det inte bra i dressyr så åkte långt ner i resultatlistan.

Daniella


SKVALLERBLOGGAR

Själv skulle jag nog aldrig ha orken till att driva en skvallerblogg och faktiskt så kan folk bli ledsna om man skriver alldeles för dumma saker. Jag har bara kollat två stycken skvallerbloggar och den ens gillade jag inte ett dugg. Dels så skrev hon nästan bara om en tjej och skrev fakiskt rent ut sagt dumma saker. På hennes "om mig" så står det "här tar vi i med hårdhandskarna!" Njaa, någonstans finns del väl en gräns? Hittade nästan ingenting positivt med den: http://rsskvaller.blogspot.com/ Och så har hon inte uppdaterat sen den 16 April.

Sen har vi http://ponnysaninng.blogspot.com/  som jag faktiskt ger tummen upp för! Hon har en gräns från när det är dumt skvaller och helt okej skvaller, alltså så sårar hon inte folk. Hon gör roliga inlägg och uppdaterar ganska ofta (även fast jag kollar bloggen med jämna mellanrum). Så jag hissar ponnysanning och dissar rsskvaller.




Daniella

BILDER PÅ C & N FRÅN LÖSHOPPNINGHOPPNINGEN

Dock blev det inte så jättebra hoppbilder eftersom mina kamera inte är den bästa, men den duger, eller? ;)
Laddar upp några iallafall.

Igår hängde jag med mamma och Amina på hoppträning, jag var inte med eftersom det varit en lång tävlingshelg och så behövde vi en liten paus. Amina hoppade i hackamore för kanske andra gången och på framridningen och framhoppningen såg det bra ut, men när dom hoppade banan blev hon lite stark, men annars såg det kanon ut!

Börjar själv tagga om lite nu i hoppningen. Idag ska jag hoppa lite smått. Då ska jag ha fyra hinder i en cirkel och sedan lite bommar på marken och koner så vi har något att göra under ridpasset. Tror det kommer bli bra, Pitchi har haft två dagar ledigt så nu ska jag rida igång lite och tänkte borsta bort lite vinterpäls. Nästan alla hästar på hoppträningen igår hade minimalt med vinterpäls kvar. Själv tycker jag det är så jobbigt och jag vill helklippa hästarna, iallafall Pitchi men det får jag inte för mamma. Så nu får jag borsta så mycket att det kommer värka i händerna sen, haha!

Nikita:









Carubus:






Daniella

MISS TAYLOR/MISS WILD NIKITA 110426















Daniella

FOTOGALEN? MAYBE ..

Nu hr jag, mamma, Amina och Adrian löshoppat Carubus och Nikita.
Vi börjar med att skriva om Nikita:
Hon var väldigt fram och skulel spela snygg med sin snygga trav så hon travade runt där. Vi höjde hindret och hon hoppade på, vi höjde till kanske 70 cm som högst och då var det ett räcke - ett galoppsprång - oxer. Hon skötte sig jättefint och vi tränade på att få henne att stanna vid ett hörn efter hon hoppat och det lärde hon sig fort. Hon var superduktig!
 



Carubus: Han var till början väldigt fram så han hann liksom inte hoppa upp, utan det blev lite som det blev. Då tog vi ett stuts framför så hann var tvungen att sakta ner och hoppa lite ner uppåt. När han kom emot hindret stannade han men vände sig om och hoppade det bra. De kanske tre gångerna efter så rev han antingen ett hinder eftersom han fortfarande kom fort. Amina ledde honom så han var framför hindret och släppte honom så han kom in lugnt och då gick det bra, vi slutade då (man ska sluta när man känner att det blev bra och positivt).

Fotade/filmade ganska mycket och fotade hästarna lite i hagen också, det blev väl kanske 200 bilder men sedan tog batteriet slut :(
men tänker visa en film på Carubus och en på Niktia och sedan bilder. Så förvänta er det nu framöver :)



Lite försmak :)

Daniella

SAVE TONIGHT, FIGHT THE BREAK UP DAWN

Har näst intill inget att göra så tänkte göra sånt här när hästar är födda, mamma, pappa, ras osv med "mina" hästar (mamma står som ägare).

Miss Taylor
f. 1991
e: Tina II u: Mr Charm
Vitt sto, welsh





Pitchi II
f. 2001
e: Pitchi u: Bris
brunt sto, arab appalosa




Fantasie
f. 1998
e: Fantast u: -
fux sto, westfahler





Miss Wild Nikita
f. 2008
u: Miss Taylor e: Karfäldts Caruso
vittgrått sto, welsh





Carubus Noblesse
f. 2008
u: Pitchi II e: Karfäldts Caruso
brun valack, arab, appalosa, welsh



Nu ska jag ut och hjälpa mamma och Amina att löshoppa unghästarna. Ciao!

Daniella






MISS TAYLOR 110425











Daniella

BILDER PÅ DOM SMÅ

Och dom små är Carubus, Nikita och Missy. Red Carubus och Nikita igår, det gick bra! Carubus var lite seg, men ibland var han pigg (vi red ut). Idag ska vi löshoppa dom :)
Adrian och Sabina red Missy barbacka och dom travade lite, inte dåligt med tanke på hennes trippiga trav.
Fick inte så bra bilder på Carubus för vid hans box är det ganska mörkt och han är mörk, fick lite bättre på Nikita och Missy, dom är ju vita.






Gör ett eget inlägg med Missys bilder, så det blir mer ordnat. Men gud så söta dom är!

Daniella

SOMMARVÄDER

Åkte upp till stallet innan tio idag. Mamma mocka och fixa stallet och jag borsta lite på Pricken i hagen och tog lite kort. Gick lite med Pricken också. Gjorde inte så mycket där idag men var i stallet i mer än en timma ;p
När jag kom hem så gick jag ut i solen. Har tillbringat min dag i det härliga sommarvädret, legat och solat, skrivit lite svenska, träffat Ida, käkat glass, fixat blommor, har alltså bara gjort saket ute. Sista dagen på lovet och lovet har varit underbart, vilken tur man haft med vädret! :D "Gilla"
Men snart ska jag sova och imorgon är det skolan som gäller...



Haha, läcker bild! Jag står och babblar på...



HAHA! Roligt på väg hem.


Några fula bilder från idag, men det är ju iallafall trevligt med bilder. Jag är inte lika blekfis som jag är på bilderna har fått färg idag av den underbara solan :D <3   Klockan är snart halv tolv så jag måsta sova känner jag!!


RESLUTAT FRÅN HOPPNING

LB individuell: Gick jättebra! Vi fick mjuka och fina språng, men petade 7an .. Kom lite fort och kunde tagit ut svängen liiite mer, då hade vi nog klarat det. Men är jättenöjd med henne för hon hoppade så bra. Kom inte fel någonting!
LB laghopping: Framridning och framhoppning gick bra, men inne på banan så gick det jättedåligt. Vi fick bra srpång fram till 5an som var en kombination då vi kom i otakt och rev båda. Sen på 6an gick hon åt sidan och när jag testade igen så stannade hon. Det var nog för hon var trött, skulle bara tagit en klass. Var arg efteråt eftersom det var mitt fel att vi inte kom till omhoppning, så dom andra var säkert lite besvikna på mig. Pitchi var trött efter att ha gått fälttävlan igår och hoppning idag.

Är också heltrött på hoppning så nu ända fram tills nästan tävling vilket jag tror är en fälttävlan i Kinda så ska jag bara mysrida, rida dressyr och så. Kanske hoppa lite, vilket jag måste förmodligen. Men jag kommer rida i hoppsadeln ofta. Känner ingen lust eller något taggad eller pepp på det, så då blir det typ "jag kan ju ändå skita i det." Så ska ligga lågt med det och bli lite sugen, både Pitchi och jag, på att hoppa.













Daniella


RESULTAT FRÅN FÄLTTÄVLAN

Vill ni ha en liten filmsnutt från terrängen?

Dressyr:
I framridningen kändes hon bra, kanske lite seg i början, men kom igång bra i slutet innan jag skulle rida upp. På banan kändes hon fin, finare än vad hon brukar (även fast det inte märktes på %). De missar som blev var att jag fick galoppinslag i förlängda traven, hon bytte galopp när det skulle vara förvänd galopp och att den sista halten blev lite sned. Men det är sådant man får ta, var jättenöjd med henne iallafall. Jag fick 63,8 straff, alltså 57,50%. Det var en hård domare, men om jag skyller på domaren så är jag nog ganska dåliga förlorare (vilket jag är i vissa fall). Får fortsätta finslipa dressyren!
Hoppning: Det blev väldigt stressigt ett tag, men det gick! Banan var ganska lätt och jag lärde mig den fort. Pitchi uppfattade ganska snabbt att vi skulle hoppa och då blev hon pigg och lite stark (jag red med dressyrträns, hann inte byta). Inne på banan fick jag några språng fel och hon kändes lite tveksam till första hindret, men vi kom nolla, alltså 0 straff från hoppningen.
Terräng: I framridningen kändes hon jättefin, hon var pigg och taggad, men kontrollerbar vilket många inte var. Eller många och många, några stycken. Det var lite fullt ett tag så valde att hoppa när alla andra gjort det. Fick fina och mjuka språng, vi kom inte fel en enda gång. Själva banan var lite svår, men jag kände mig inte nervös över något hinder. När jag red banan så behövde jag varken trycka på eller sakta ner Pitchi på galoppsträckorna, hon fickade tempot jättebra själv. Hon hoppade allting, nerhopp, stock med en brant nerförsbacke efter, vatten, grav, ja allt! Hon tvekade inte någonstans och vi har aldrig varit så självsäkra på det vi gjort. En underbar känsla! Vi fick 0 straff på hinder, men några tidsfel, men det brydde jag mig inte om. Pitchi och jag var jätteduktiga. Jag fick med mig 4,8 straff från terrängen.
Totalt fick jag 68,6 straff och jag blev 11 av 31.
Är supernöjd med dagen, kanske lite varmt emmelanåt men sådant får man ta.

Red kompislag också med Sara Sandberg från Strömsholm. Det var kul, men tyvärr fick hon 2 stopp när det var ett nerhopp med vatten efteråt. Annars såg hennes ritt jättefin ut!

Lite bilder från vår dag:























Daniella

LINKÖPING

Idag har jag varit i Linköping. Var inte där så länge tur det, man tröttnar på att gå runt i solen, när det är sol så ska man ligga hemma och sola... (Y)
Men köpte två par "sommarskor" och sen en tröja. Sen var jag inne på hööks, kolla ock klämmde på några grejer jag är sugen på att köpa, mamma har lovat mig, fast ska vänta lite med det... Sen åkte vi hem eller vi tog en sväng förb henne jag tränar för, fast det var ett tag sen. Men vi kolla på hennes söta föl, vi var där för typ tre veckor sen och då skulle hennes sto föla så kolla på fölet dag. Har aldrig träffat på ett sånt socialt föl det var inte för jobbigt heller vissa ska vara på för mycket, helt underbart! Och sen visade vi henne en sak :D
Nu har jag legat en stund i solen och gjort lite svenska, duktigt! Mamma och pappa har åkte ut till golfbanan, haha! Så vet inte när vi ska till stallet, men jag ska träffa några om en stund! Men vi var i stallet på förmiddagen och pussade på Pricken. Eller vi skulle fixa en sak och så fyllde vi på med vatten till alla hästarna för dom hade drukit mycket i värmen!

Annie

CARUBUS NOBLESSE 110423









Han är ju bara såå söt (sista bilden är på dom andra)!

Daniella

DAGENS FRÅGA (VINNER PRIS)

Varför stretchar man hästar?

Den som svarar rätt får en länking och redigerad bild. Vad tror ni? Kommentera!


Google bild

Daniella

FULLT UPP HELA DAGEN

Har i stort sett varit i stallet hela dagen för att det är tävling imorgon och så är det fältävlan vilket gör att det tar extra lång tid, därför har jag inte uppdaterat förren nu.
Vi (jag och Moa) vaknade vid 10, åkte sedan och hämtade hö i Österstad och sedan vidare till Granngården där vi skulle handla lite mer blindbroddar. Men vi hittade ett fleecetäcke som var på rea och Pitchi behöver ett för det hon hade innan var för litet och smutsigt så det handlade vi. När vi kom hem så började vi tvätta benskydd och boots. Lastade in hö in i höloftet och gjorde lite annat. Framåt 3 så åkte Moa hem och jag gick till stallet, smörjde, tvättade och packade m.m. Det enda jag inte fixade var hästen, haha hon får vara lite smutsig! Ne men hon såg inte så skitig ut och så borstade jag och Moa henne så fin igår så det blir inte så jobbigt. Vad mer har jag gjort? Hoppat hinder och gått promenad och lite till, men ja. 

Nu har jag och mamma fixat med passet, ryttarboken och kollat nya TR för att dubbelckecka att vi inte missat något vilket vi inte gjort. Puh! Ska lägga mig nu för ska upp tidigt imorgon (klockan 6). Kommer såklart inte uppdatera eftersom jag kommer vara på tävling hela dagen.

Daniella

GLAD PÅSK!

Nu ligger jag hemma i solen med Hanna och solar. Det är skönt idag fast lite blåsigt.
Men sov ju hos Emma igår till idag i hennes stuga som ligger vid mitt stall. Så vi blev väckta halv åtta, käka frukost och så gick vi till stallet. Tog kanske en kvart, knappast det. Det var iallafall skönt med en morgonpromenad. Vi släppte ut hästarna och så fixade jag klart allt i stallet. Kollade igenom mina schabrak också, satte ihop träns som var isärplockade! Utsläppet gick bra och alla hästarna gick lugnt och snällt när vi ledde dom till hagen. Emmas mamma kom och hämtade oss i stallet och skjutsa hem mig. Emma skulle bort i eftermiddag så det var därför jag vi inte var så länge.
Men nu ska jag och Hanna käka lunch. Senare får vi främmande och så åker vi nog en snabbis till stallet och ger medicin ;p

Annie


BUSY DAY

Idag så har jag varit med Moa, som jag fortfarande är med och hon ska bli min nattgäst :)

Dagen började med att jag städade huset för att Moa skulle komma, sen hade dom kört fel så jag fick cykla och "hämta" dom. Haha, dom hade kört ner i ett dike! Jag fick skjutsa Moa på cykeln, första gången jag gjort det iår. När vi kom hit så gjorde vi stallet och sen har vi hoppat hinder/lekt häst. Ni fattar väl bättre om man skriver så. 
Moa hoppade 105 (eller högre) cm som vi fick det räknat till, medans jag kanske bara hoppade 90 cm .. Kanske lite ägd? Jag filmade när hon/vi hoppade, vill ni se? Jag pratar massor i bakgrunden men det är väl kul, höh.
Vi har ätit, "solat" och fixat hästar. Jag har ridit ett dressyrpass som Moa filmade.

Efter jag hade ridit fick jag vara piskförare när vi longerade Nikita, det var lite kul. Man hann inte direkt med när hon travade och galopperade, men jag skötte mig väl ganska bra. Det såg ju säkert helt proffesionellt ut! Eller inte .. Men Nikita var jätteduktig.

När jag hade ridit klart Pitchi så strechade jag henne och masserade jag henne lite. Vi borstade också där vi inte klippt henne och vi fick bort en del. Jättebra nu till fälttävlan som är om två dagar. Längtar!
Men Pitchi kändes fin, jag har alltid lite svårt att börja rida dressyr i början för jag vill att hon ska gå bra så då blir det lite missförstånd men mamma hjälpte mig att hålla i framridningen så då gick det bra. Hon hade bra schwung, men ett litet tag hängde hon sig lite i handen. Hon slog sig inte alls fri som hon brukar. Jag hade också bättre hand än vad jag brukar. Jag har väldigt ofta "cykelhänder", men idag red jag bra. Eller bättre än vad jag brukar. Älskar dressyr!


Blev nästan bara den här bilden, fotade några löv också, men filmade mest.

Vill ni se film från när jag rider dressyr och när Moa/jag hoppar? :)

Daniella
  


PÅSK I STUGAN

Idag har jag typ bara varit i stugan. En del av släkten var där och vi käkade påskmat tror jag det var! Sen har vi bara chillat och slappat. Lekt med vatten, fotat, åkt moppe, fiddy och ja lite mer. Fick påskägg och pengar också ;) Vi åkte upp till Tito och hälsa på honom igen, lika gullig idag. När jag åkte fiddy så gick inte det så bra... Eller jag satt på fiddyn i inte ens en minut. Jag gasa och släppte kopplingen och vilket tryck det var i den. JAG STEGRA OCH DET VAR INGET FJUTIT :O Wow, stegra typ 10, 15 meter och sen hoppa jag av direkt, haha! Farliga saker...
Senare blir det nog att träffa Emma uppe i hennes stuga (Y) Mina föräldrar är där nu och fikar men Emma är i stallet just nu.
Har inte så mycket att skriva om så här kommer det lite bilder istället!










Det får räcka med bilder! Nu ska jag packa och åka till Emma och sova över där :D

Annie

BRA ATT HA SÅ MAN INTE GLÖMMER

Såg att en blogg skriva ner allting på datorn vad hon har till sina tävlingar. Jag själv skriver upp allting på tavlan i stallet och får sen sudda och göra om så varför inte ha ett papper där allting står hela tiden? Gjorde ett till fälttävlan eftersom det är en fälttävlanstävling i Mantorp nu på söndag.
Jag har hästnummer 314 och startar dressyren 09.38. Skaplig tid iallafall :)
Men här är mitt "papper" :

Dressyr:
Häst:                                    Ryttare:
Dressyrsadel                          Hjälm
Träns                                    Nummerlapp
Sadelgjord                             Kavaj
Schabrak                               Ridskor/chaps/sporrar
Nummerlapp                          Spö (långt)
Gelépadd                               Ridbyxor (vita) 
Damasker (vita med ludd)       Ridstrumpor
Ev. vita boots                         Plastrong
                                            Vitt linne (vid varmt), vit långärmad med nackkrage (vid kallare)
                                             Handskar (helst vita)
                                             Hårnät 
Hoppning:
Häst:                                     Ryttare:
Hoppsadel                               Hjälm
Träns                                      Väst
Sadelgjord med magplatta        Nummerlapp
Schabrak                                 Ridskor/chaps/sporrar
Förbygel                                  Spö (kort)
Nummerlapp                            Handskar (roeckl)
Benskydd                                Kavaj/polotröja/vit långärmad tröja

Terräng:
Häst:                                      Ryttare:
Hoppsadel                                Hjälm
Träns                                       Väst
Sadelgjord med magplatta         Nummerlapp
Schabrak                                  Medical card
Förbygel                                   Ridskor/chaps/sporrar
Boots                                       Spö (kort)
Damasker                                Handskar (roeckl)
Nummerlapp                             Polotröja (rosa)

Annat:
Hö/betfor/havre/socker
Lapp med hästens namn och vårt (mammas) telefonnummer att ha i trp
Svampar/vatten/svettskrapa
Handduk
Flugtäcke/fleceetäcke
Tejp
Pass/pengar
Transportskydd
Snoddar (svarta)
Kamera/filmkamera
Kläder efter väder
Mat/frukt/dricka
Broddlådan
Flugspray/glansspray
Min fälttävlanspåse
Ett par extra vita ridbyxor och andra kläder (shorts, linne, mjukisbyxor osv.)
Dressyrprogram (tävlingspärmen)+sådant man kan rita programmen på
Sportbh
Musik


Boxholm - P90 hinder

Daniella

110420 - FINA SVENSKA FÄLTTÄVLANSFRAMGÅNGAR

Den gångna helgen bjöd på många framskjutna placeringar för de svenska fälttävlansryttarna. Förutom Sara Algotsson Ostholts vinst i Italien blev det även svensk seger i tyska Bredeneek genom Christoffer Forsberg på Piece of Hope.

Christoffer Forsberg vann i den tvåstjärniga CIC-klassen, bakom sig i prislistan hade han ytterligare en svensk; Malin Larsson tog andraplatsen på VM-hästen Picadilly Z.

Totalt startade sju svenska ryttare i Bredeneek. Under terrängmomentet red Pontus Hugosson med en hjälmkamera. Följ med på en spännande ritt över stock och sten!

Text: http://www3.ridsport.se/

Så himla kul att det går bra för svenskarna nu. Verkar vara lite på gång nu i de högre klasserna. Håller mig dock inte så jätteuppdaterad när det gäller fälttävlan. Eller de högre ridgrenarna överhuvud taget. Men försöker iallafall .. Så ursäkta om jag inte fattar något eller så, jag är oftast lite efter när det gäller nyheter ;)
  


Under påskhelgen rids den fyrstjärniga Badminton, en av världens svåraste fälttävlan och ett av världens största idrottsevenemang med över 200 000 besökare. Tre svenska ryttare antar utmaningen under påskhelgen, Niklas Lindbäck, Viktoria Carlerbäck och Dag Albert.

Det stod inte var (vilket land) det var, eller jag såg inte det därför skrev jag inte det. Hoppas det går bra nu när det verkar vara ruskigt svår bana!

För övriga svenska ryttare rullar säsongen igång på olika platser. Nu till helgen rider Sara Algotsson Ostholt en lång trestjärnig tävling i Italien och Malin Larsson, i sällskap med flera yngre ryttare, startar i tyska Bredenek. Katrin Norling startar i Sopot, Polen i nästa månadsskifte medan Niklas Jonsson startar igång på hemmaplan, i Gärds och Humlamadens tvåstjärniga tävlingar, samt med några hoppmeeting i april och maj.

Text (lite ihopplockat): http://www3.ridsport.se/
Daniella


VAD SOM GÖR FÄLTTÄVLAN SÅ HIMLA BRA

Tänkte skriva om varför jag väljer fälttävlan och vara jag tycker det är den ultimata ridgrenen. Och vad som är så bra med det.

Dressyr: I dressyr ska man ha en lydig häst/ponny som är snabb för ryttarens hjälper och göra som man säger. Rytaren måste sitta fint och bra. Om man bara tävlar tex hoppning så brukar man bara racea hästen och det får bli som det blir, men nu måste man ha en lydig och fin häst/ponny och ryttare annars har man ingen chans alls att hamna på prispallen.
Hoppning: Ifall man är dressyrryttare så blir det ofta att man bara rider dressyr, vilket ibland kan bli lite tråkig för sin häst/ponny. Nu måste man också hoppa kanske 1 gång i veckan och underhålla det. Hoppning är bra för man måste tänka snabbt och ha nerverna i styr.
Terrräng: Hästen får galoppera av sig, sträcka ut sig och pga att man är i lätt sits och låter hästen få lång hals i de längre sträckorna så stör man hästen väldigt lite vilket jag tror dom tycker är skönt. Alla hästar/ponnier gillar väl att galoppera i skogen? Där måste man också ha en lydig häst vilket man får i dressyren och vara snabb i hjärnan och ta snabba beslut vilket man får i hoppningen. Det gör att man kan inte var utan någon av grenarna för då kan man ju bara flänga runt som en idiot eller hålla ihop hästen och få den att gå så fint som möjligt.

Såklart måste man gilla alla dom här grenarna annars är det inget med det. Om jag var tvungen att välja emellan hoppning och dressyr så skulle jag inte kunna välja. Jag gillar båda exakt lika mycket. Och sen så kommer terrängen som blir toppen på allt. Galoppera i skogen och hoppa naturhinder. Åh, så himla underbart!
Tycker att alla någon gång ska testa fälttävlan, det är en upplevelse i sig :)

Det negativa kan vara att det blir svårt att underhålla allt och vara så bra i allt. Det finns alltid någonstans där man inte är så bra. Jag tycker det är svårt att både hålla igång dressyren och hoppningen eftersom det är så annorlunda. I dressyren ska hon vara i form och gå stadigt och fint, ha ett bra schwung osv. I hoppningen ska hon upp med huvudet, gärna vara lite piggare och ha en energisk galopp. Det blir så himla olika och ibland lite svårt att hålla igång båda lika mycket. Vi rider ofta i perioder, en period med hoppning och en med dressyr. Nu har vi haft en med hoppning och nu ska vi börja med lite mer dressyr.

Men såklart, så är det mest positivt. Hiss till fälttävlan!



P70 i Mantorp förra året.

Daniella

EFFEKTIV? JAPP!

Jag vaknade vid 9, eller någonstans där och efter ett tags beslutsångest så valde jag att städa mitt rum som var en katastrof. En timme senare var det snyggt och fint igen. Borde hålla städningen igång istället för att låta allt förfalla, men jaja, jag är inte den städglada typen.

Gick sedan ut till stallet och hämtade Missy som jag tänkt att jag ska borsta men inte hunnit så idag äntligen blev det gjort. Hon har fortfarande sin vinterpäls kvar och ganska mycket. Hon fällde så himla mycket! Blev en hel sjö av vit päls kan man säga. När jag var klar med henne gav jag dom hö samtidigt som jag gjorde stallet. När jag var klar med det hade dom hunnit äta klart och smälta maten lite så tog in Carubus och borstade honom och Nikita. Carubus fällde inte så mycket, men Nikita fällde nästan lite mycket som Missy. Smörjde också Nikitas och Missys träns, Carubus hann jag inte med för jag skulle på disco med Sabina haha. Men det var kul, fotade och filmade när alla dansade omkring. Mysigt.

Fått massor gjort idag som jag tänkt att jag skulle göra länge så det var bra. Red inte idag, men Pitchi tyckte väl det var skönt med en dag ledigt. Jag med för den delen :)

Hade inte kameran med mig ut till stallet när jag borstade Missy, men när jag brostade dom andra två hade jag det.






Daniella


SOMMARBETE

Idag åkte jag upp till stallet med Mli och hennes lilla Hugo. Åkte upp vid halv ett och kom hem nyss. Men vi släppte ut hästarna på sommarbetet! Fölen och tanterna tyckte det var roligt och dom skulle springa runt och kolla lite. Pricken och Prinsen tyckte inte att det var lika kul, eller Prinsen är ju unghäst och har det i sig att man ska busa när det är nytt bete. Men Pricken sprang lite och sen sprang han till hösilagebunten och åt xD ´
Tror att hästarna bara kommer att gå halva dagarna eller något hela så att dom vänjer sig. Sen så har dom fri tillgång så att dom kan äta av det dom är vana vid. Det är ju inte så jättemycket gräs i hagen men dom ska byta till ett annat bete i sommar om det här inte räcker. Så det blir perfekt! Blev några bilder också!
Efter att hästarna var släppta och det var fixat i stallet så gick vi upp till Ingrid och Lennart och fikade. Det var trevligt!

Tanterna (Tolly, Chasmine)+fölen (Kotten, Dolly)
Kotten hade jättefina steg dom var luftiga och fina!



Pricken och Prinsen.



Annie

AWESOME!


Lite suddigt (fattar inte varför det blir så när jag Print Screenar?), men ni som jag blogg fattar väl, ni andra också förhoppningsvis. Nu kommer det massor kommentarer och jag vill bara tacka för allt stöd ni ger! Det ger massor, iallafall just nu när man fått sådant bakslag .. Tack!
Så nu får ni fortsätta kommentera och ge förslag på vad ni vill att vi ska skriva om/visa er. Kram :)

Daniella

INGEN FRAMGÅNG UTAN MOTGÅNG ..

Hoppträningen idag:
När jag red fram var hon jättefin, finare än förra veckan! Hon lyssnade jättefint, särskillt på när jag smackade och sa "ptrroo" eller det där när dom ska sakta ner så behövede inte använda mina skänklar/ben alls lika mycket. När vi började hoppa så kom vi in fel nästan hela tiden. Jag testar lite olika teorier för jag fortfarande inte kan se avsprångspunkt och hur vi kommer hamna, så tränade lite på del, vilket gick .. sådär. Eftersom jag är sist i gruppen så blir det mycket väntan och särskilt när folk skulle hoppa banan. Så lite travade jag runt för att hålla igång henne och hon var på G. Lite stark, men fin.

När vi skulle hoppa banan så kan jag helt ärligt säga att nästan hela banan stod på 110 cm. Det första hindret kom ur en konstig vänstersväng så det stannade hon på 2 gånger. Jag själv tvekade faktistk inte. Sedan flöt det väldigt bra, fick inga fel avsprångspunkter och fina hopp. Blev lite glad mitt i allt. Sen kom man ur en hägersväng och skulle hoppa en 1-språngskombination och sedan 6 (har jag för mig) galoppsrång till en oxer. Vi kom in lite fel, hon tog ett långt hopp och Pitchi stannande mitt emellan och jag flög av. Fick inte ont någonstans kanske lite i hägersidan av rumpan/sidan, men sådant tänker man inte på när man hoppat upp. När jag kom igen stannade hon på första, andra gången hoppade hon och det gick smärtfritt den linjen. Efter var det en vänstersväng till en oxer. Jag kom in lite på diagonalen, alltså hann inte riktigt komma ur svängen och hon stannade. Jag testade igen och då gick det inte och jag bröt ihop. Jag kände att jag inte räckte till och att det här aldrig skulle gå, allt rasade. Jag grät och dom fick sänka hindret och jag vet inte om jag svängde av nästan gång också, jag tror det iallafall. Tredje gången hoppade vi och då var det en vänstesväng till en 1-språngkombination som jag svängde av även där för att jag helt enkelt inte trodde det skulle gå, jag var rädd. Dom fick sänka ner det här också, och efter kanske 3 gånger efter jag svängde av efter jag hoppat det första hindret i kombinationen så gick det. Sedan fick jag hoppa oxern och kombinationen igen och då gick det.

Dom sänkte liksom inte ner till 50 cm, utan kanske 90-100cm. Vet inte varför det blev såhär, men det bara låste sig för mig  och så blir det ibland. Efteråt fick jag prata med Ingrid och hon berätta vad jag skulle göra för att förhindra att det blir såhär. Så nu är det markarbete som gäller!

Anledningen till att detta tror jag är för att både jag själv och vissa personer i min omgivning har höga krav på mig. Och att jag rider i Div I laget och hamnat i tidningen och blivit lite mer "känd" känner man såklart lite press för att det ska gå bra. Alltid gå bra. Och så är det nog för att jag är så rädd att kracha/komma fel för att det är så högt. Jag vill inte att jag eller Pitchi skadar oss eller att det blir någon negativ känsla för henne. Jag vill att hon ska känna sig positiv i det hon gör och tycka det är kul. Annars har jag ingen mer direkt anledning, det bara blev så.
Ibland blir det att jag trycker ner mig själv, vilket det blev idag. När det blev fel så blev jag arg på mig själv och tänkte att jag var dålig. Gör detta undermedvetet och ska ta bort det! Jag har innan haft väldigt bra självförtroende i ridningen .. kanske för bra och jag vågade testa och pusha mig själv och Pitchi till vårt yttersta. Får ta och hitta dit igen.

Positiv tänk (mycket viktigt): Men jag var duktig som försökte och gjorde det bästa av situationen, blev inte arg på Pitchi som andra personer förmodligen hade blivit. Jag blev inte arg på andra personer och jag slutade inte att försöka. Jag red bra mellan hindrena och Pitchi var nöjd med hur jag red när det gick bra. De språng som belv bra blev riktigt bra. Och jag har världen snällaste ponny som försöker <3

Men ni vet vad man brukar säga: Utan motgång, ingen framgång. Så då kanske jag är på väg mot en framgång?

Tog inte med kameran så inga bilder eller filmer. Sorry guys!

Banan:

2a och b var stuts.
Mellan 8a och b ramlade jag av och på 10an började det strula till sig och fortsatte på 11 a och b. Annars satt allt som smäck!

Daniella

WHITAKER

Har en fråga till er. Är det någon som har ett par john whitaker ridbyxor? Har era sömmar vid knät gått upp isåfall?
Hade ett par som sömmarna gick upp och då åkte jag in med dom och fick ett par nya likadana för att det inte gick och laga. Sen idag använde jag dom nya och då hände samma sak... Ridbyxorna sitter inte för tajt så det är inte för att dom är för små.



Där ser ni, det var på dom gamla byxorna men det är likadant igen.

Tycker att det är synd att sömmarna åker upp. Det är nog bara dekoration men det är ju lixom ett mäke och då borde det hålla. Byxorna är annars väldigt sköna att rida och att ha på sig.
En liten diss till att märkesgrejer går "sönder"!!

Annie

LÖSHOPPNING BILDER

Kom hem för ett tag sen, har varit hos Hanna med några andra tjejer. Tidigare idag var jag med Daniella en stund, hon skrev vad vi gjorde. Eller vi gjorde inte så jättemycket, njöt av solen och snackade (Y)
Idag löshoppade vi då. Pricken fick hoppa lite ibörjan så att han kände att han var med i matchen eller vad men säger. Så att han också fick uppmärkssamhet och blev ompysslad, hehe! Men det gick helt okej tycker jag. Eller han hoppa inte så högt, men han ser ju nästan bara på ett öga så det var en höjd som inte var ansträngande. För Prinsen gick det väl helt okej. Eller det blev kanske lite rörigt för honom han ville smita in till mitten hela tiden. Men det går nog bättre om man har planerat vart man ska stå, så att det inte blir så rörigt. Men tyckte Prinsen var duktig och han verkade tycka det var roligt, men lite läskigt ibland!








Har hållt på i över en timme med detta inlägg!! Snacka om att det går segt att ladda upp bilderna :@
Om det gått snabbare hade det blivit fler bilder.

Annie


FILM FRÅM MITT DRESSYRPASS IGÅR

Fick inga kommentarer här ifrån om jag skulle lägga upp filmen, men det är förståeligt. Det tar sån himla tid att kommentera! :o
Frågade iallafall på bilddagboken (SHINING heter jag där) om jag skulle lägag upp filmen och då var det några som ville det, så då gör jag det såklart!
Er önskan är min lag ;)


Där var filmen. Ni får säga till om jag lägger upp för mycket filmer, men det är så kul nu när jag kan, haha!
I ett hörn i kanske mitten eller slutet av filmen ser man att hon slår sig fri lite. Får träna på att använda mina ben och mitt säte bättre! 
Det var lite kul, inte ens en minut efter att jag laddat upp filmen fick jag 1 visning och nu, kanske 3 minuter efter har jag 2 visningar.


Och så har jag hittat programmet jag ska rida, puh! Jag red det en gång förra året i Nyköping (P80) och då vann jag, men nu när det är 14-18 år så är konkurrensen betydligt högre. Så nu gäller det är fixa dressyren så bra som möjligt. Tänkte visa er programmet jag ska rida. Tar programmen från http://stallbacken.com


*klicka på bilden för att göra den större*

Daniella
 


HISSAR


Hissar när man har brun sadel och träns i dressyr. Vet att många tycker det är fult och att man ska ha svart i dressyr, men jag tycker helt ärligt att det är sjukt snyggt! Det är inte så många som har det heller så man sticker ut lite i mängden också.
Men hiss till brun färg i dressyr (tycker också att det är snyggt med brun kavaj).

Bild lånad från: http://dressyrteam.blogg.se/
Visst är det snyggt?!

Daniella

ADRIAN, SABINA OCH MISS TAYLOR - 110409

Lite bilder från när Adrian och Sabina red Miss Taylor. Jag var inte med då, så det är mamma, Adrian eller Sabina som fotat bilderna. Tycker det är kul att se bilder när "småbarn" rider. Dom är så duktiga :)


















Daniella

LUGN DAG

Först var jag med Amina och David på stan och fikade lite. Efter det åkte jag till Annie som var i stallet och var där. Dom löshoppade Pricken och Prinsen lite grann och fixade stallet, sen åkte vi hem. Har mest tagit det lugnt i vårvädret.
Har inte ridit idag så Pitchi fick stå. Ska leta fram dressyrprogrammet till fälttävlanstävlingen nu och plugga det. Har hittat lite bilder från när Adrian och Sabina rider så ska ladda upp det m.m, så håll er uppdaterade!

Hoppas ni haft en bra dag!



Daniella

STALLET MED VICKAN IDAG

Åker upp till stallet idag med Vickan vid ett. Vi ska löshoppa Prinsen och Pricken får nog springa lite i paddocken, om han orkar. Kameran följer med såklart.
Just nu sitter jag på altanen ock äter äpple, härligt! Det är molningt idag, så hoppas på att molnen försvinner. Igår var jag hos mormor och morfar med kusinerna och senare mot kvällen så vara jag med mina vänner! Pappa var i stallet igår och fixa, tror att hästarna blev avmaskade igår, så snart ska dom ut på sommarbete :D Eller få börja gå några timmar bara.



Annie

DRESSYRPASS

Först så red mamma Pitchi lite grann eftersom vi skulle (för första gången) rida ut med unghästarna så hon skulle vara ledhäst. Dom sa att det gick bra, det var kul. Efteråt så fick jag rida Pitchi lite. Blev inte så länge, hon kändes fin. Mamma hade bytt från tvådelat tränsbett till tredelat med "biten" i mitten i koppar (tror jag det var). Vi har inte hittat ett bett som hon går bra i dressyen än, håller fortfarande på att leta men hon gick ganska bra på det här. Ibland ville hon slå sig fri, men inte alls lika mycket och hon svängde inte lika mycket från sida till sida. Jag var nöjd med henne, vi har ju trots allt inte ridit mycket dressyr. Det var nästan bara varit hoppning just nu. Men saknar dressyren lite så det ska bli kul att träna och finslipa det inför fälttävlanstävlingen.
Fick inga foton för det var mörkt, men mamma filmade en lite längre snutt på kanske mot 2 minuter. Vill ni se?

Daniella

FILM FRÅN SÖDERKÖPING IGÅR

LB individuell:


Ni ser ju själva hur fel vi kom på vissa hinder. Men jaja, det kan inte alltid gå super.

LB laghoppning:

Här gick det iallfall bättre, även fast vi inte kom in helt 100.

Daniella

BESKRIVER VÅRA HÄSTAR

Kom på det här med att man tar en bokstav från någons namn och sen beskriver hur den är. Gör det med alla hästarna, får se om jag få in alla "luckorna."
Vissa beskrivningar kanske blir dåliga, men då kommer jag inte på något bättre. Vissa har ganska långa namn, typ som Miss Wild Nikita ;)

P
ositiv
Ivrig
Tjusig
Charmig
Härlig
Inte bitchig, höh ..



Mysig
Ivrig
Söt
Schnygger

Tant
Alltid på G
Yster
Livlig
Osmal
Rolig



Försiktig
Alltid pigg
Nyfiken ..?
Tittig
Alltd hoppsugen
Spänstig
Ivrig
Elegant



Charmig
Alltid snäll
Ruskigt mysig
Underbar
Bäbis
Urgullig
Söt

Nosar alltid på en
Oskyldig
Busig
Lugn
Efter
Seg
Snabb
Envis



Märrig
Ilsken ibland
Söt
Snäll

W -
Ivrig
Lyster
Dramatisk

Naffsig
Inte dum
Klantig
Intressant
Travar jättefint
Alltid ute på äventyr



Annie har tagit alla bilderna på dom.

Daniella

MYSPYS I HAGEN

Var bara tvungen att lägga upp dom här bilderna på när Fantasie och Pitchi kliade varann. Dom var bara såå gulliga! Bilderna blev ju inte dom bästa, men det var mörkt ute.







Daniella

CARUBUS OCH NIKITA

Mamma och Amina longerade Carubus och Nikita idag. Amina red sedan efteråt (jag stod brevid och kollade).

Carubus gick fint, han har inte riktigt fattat att man ska framåt så när han får chansen så stannar han och vänder in huvudet mot den som håller i longeringslinan. Han hade lite svårt att komma in i galopp, men ibland så galopperade han några steg. Det gick bra när Amina red, ville till utgången lite så stannade där kanske 2 gånger, men sedan funkade det bra.
Nikita var väldigt pigg i början, hade en luftig, fin trav och lyfte lite på svansen. I början fattade hon vad hon skulle göra men senare mot slutet låste det sig lite för henne. Hon förstod inte att hon skulle framåt och gå runt om den som höll i longeringslinan utan stannade och gick in med huvudet mot mitten. Det berodde på att hon blev lite stressad när hon skulle galoppera.
Efter ett tag så lugnade hon ner sig och travade på fint igen. När Amina satte sig upp gick det bra, flöt på.

Carubus:







Nikita:






Daniella

RIDIT IDAG

Ingrid var sjuk så hon ringde mig och frågade om jag ville rida Chasmine idag. Hon hade bestämt att rida ut med Emelie idag. Så då red jag med henne istället. Vi red vid sex sju nu på kvällen och solen sken fortfarnade. Det var jätteskönt ute. Chasmine var pigg och glad! Både hon och Tolly (Emelies häst) var på hugget och ville spinga! ;D
Red kanske en timma, red på lite olika vägar. Trevligt sällskap av Emeilie också. Det var iallafall kul och jag kommer nog att rida henne någon mer gång i veckan. Så nu har vi ju påsklov så då hinner jag med att rida ut, på mysiga turer.

Annie

TÄVLINGSRESULTAT FRÅN SÖDERKÖPING

Vill ni ha film från när jag hoppade idag? 2 kommentarer minst!

Jag och Pitchi tävlade som sagt idag i Söderköping (regional). Vi tävlade en LB som var individuell och sedan en LB som var med laget. Det var jättefint väder och bra dag över lag. Härliga människor och hästar!

Resultat:
LB individuell:

Banan var väldigt lätt, mest snett igenom och rakt fram, men den hade sina dolda svårigheter kan man säga. Hon var fin på framridningen och framhoppningen och när jag hoppat fram var det nästan bara att gå in direkt på banan och hoppa, vilket var ganska skönt. Jag tänkte på att hålla ihop henne och få igång henne så hon inte blev loj och lång. Vi brukar alltid komma fel på 1a hindret, men idag kom vi ganska bra på det. 2a hindret var svagt svängd så jag ville få en bra sväng (det var stilhoppning), men istället flöt hon ut och så gick hon åt sidan. Jag gjorde ingen direkt stor grej av det utan gjorde en sväng och hoppade det igen. Nu kom hon lite fel, men hoppade det iallfall. När vi kom på 3an så hann hon inte riktigt komma ur svängen och hade korsgalopp vilket gjorde att vi kom förfärligt fel in på hindret, men Pitchi hoppade då med. 4an, 5an, 6an och 7an gick helt okej, kom inte inte helt 100 men det dög iallafall. 8a kom jag fel på, men Pitchi fixade så vi kom rätt på b.
Det var stilhoppning och Mountain Horse Pony Cup också, men jag hade ingen direkt chans pga stoppet och alla hinder vi kom in fel på. De som blev placerade i min klass låg omkring 40-50 i stilpoäng och jag fick 43 trots att vi kom fel så då var jag nöjd! Jag fick mest 6or och 7or och dom påpekade min blick, att den skulle upp och titta långt fram.
Supernöjd över Pitchi som försökte och hoppade trots att vi kom fel. Jag själv kunde försökt hitta rytm bättre och lägga henne bättre på hindrena men jag har fortfarande lite svårt för det så ska fortsätta träna på det.

LB lag:

Nu var det iallfall lite svårare bana vilket var kul. Hon kändes bättre i framridningen nu än klassen innan och framhoppningen var helt underbar! Pitchi var sjukt duktig.
Nu var det lag så man hade en liten press på sig, men jag var inte alls så nervös som jag brukar vara när det är lag vilket är skönt. Som innan så fick jag nästan gå in direkt efter jag kommit ut från framhoppningen och jag var först ut av alla d-ponnier. Jag tänkte på att trycka igång henne, ha en bra, men mjuk hand och låta henne bestämma lite mer. Alltså bara låta henna va eftersom hon själv tar för det mesta bra avsprångspunkt osv. Den här rundan gick väldigt mycket bättre än rundan innan henne. Vi fick ett pet på hinder nummer 2. Har ingen förklaring till varför, hon slog väl i den lite. Det var ett plank så det ramlar lättare. Vi kom lite småfel, inte helt perfekt men det blev vettiga hopp. Det blev mer flyt, kunde haft lite mer fart och energisk galopp men man får ta vad man får ;) 
Pitchi skötte sig jättebra här med. Hon var pigg och på G så nu ser man fram emot helgens tävlingar (fälttävlan och hoppning).
Vårt lag slutade på 4 fel (jag och Elin fick ett pet på 2an) och förlorade placering pga att Mjölby Ridklubb hade snabbare tid. Så vi kom 4a av 8 lag. Jag är nöjd.

Tack Ingrid, mamma, laget, och alla andra för en härlig dag!

Lite bilder ifrån vår mysiga dag:

Någon mer än jag som älskar vår lagoutfit? ;) GO GRÖNGÖLINGARNA!



Jag och Lisa precis innan jag skulle hoppa laghoppningen.

Laget, från vänster: Emma och Smulans Pajas, Ingrid, Vendela, jag och Pitchi, Elin och Harry, Lisa och Munsboro Swift.

Daniella 

STUGAN OCH TITO

Idag har jag varit i stugan med familjen och så kom mormor och morfar upp. Farfar också då (det är han som sköter allt där så det ser bra ut). Åkte upp vid tio elva och kom hem lite efter tre. Anton och pappa har sågat ner ett träd och mamma har stått vid en maskin och klyvit ved. Haha jag skulle också hjälpa till men jag var lite överallt. Låg på gräsmattan och lyssnade på musik, gick och kolla lite vid skogen, tog kort och så åkte vi bil i min hästhage, farfar har gjort den så att jag kan ha hästen på sommrarna när jag rider dit över dagen. Men nu är den lite uppkörd kan man säga... xD
Vi grillade också korv i det fina vädret. Sen när vi var färdiga så åkte vi upp till Tito. Det är en liten shettis hingst, på kanske tjugo år nu? Dom som har honom håller ju på med travhästar. När jag var mindre och hade börjat på ridskola så red jag Tito också ibland. Eller på sommrana när vi bodde i stugan så hade vi honom där. Han var ju lixom hingst och trodde att han skulle få bestämma hela tiden... som han gjorde också. Haha, men om vi red så kunde bara han vända om, så han var ju inte direkt den snällaste, men bäst ändå! Han var iallafall värsta liten när vi hälsade på honom idag, eller det är väl jag som växt en hel del.  

Tito idag!
 


Tito 2004, jag var ganska sur på bilderna, men det var för att min bror skulle få rida Tito efter mig och att han skulle få leda Tito längre än mig, haha!





Han är så gullig! <3


Annie


HÄR KOMMER PIPPI LÅNGSTRUMP

Igår var jag uppe med Ida i stallet, hon hängde med och fotade. 2009 så var det maskerad-hoppning och så vann jag, var utklädd till pippi långstrump. Men tyvärr tog vi inga bilder då. Så var sugen på att klä ut mig till det igen och ta kort den här gången. Jag skritta ner med honom till sjön, det ligger nära stallet så man behöver inte korsa någon väg. Men det låg några små båtar på land så det var ganska trångt. Sen efter det så gick vi upp till paddocken och där fick Pricken springa lite :)
Här kommer det några bilder, tyvärr så gled pippipruken bakåt så det blev inte så bra med det...
Ida har tagit de flesta bilder, eller några tog jag också.




Det får räcka med bilder, det började bli mörkt så bilderna blev inte toppen.

Annie

PRECIS KOMMIT FRÅN STALLET

Puh! Nu är allt klart inför tävlingen imorgon. Eller jag hoppas det iallafall ..¨

Efter sista inlägget jag skrev så gick jag ut, tog in Pitchi och red. I början gick hon lite mellan att vara pigg och sen att inte vilja gå fram för skänkeln/sega ihop. Jag skrittade och travade till Iréne (en granne) och tillbaka. Det finns ju en jättebra uppförsbacke som är helt perfekt för att galoppera på, så jag valde att galoppträna lite (galoppera uppför, skritta nerför). De två första gångerna var hon lite lång och inte igång. Tredje gången och efteråt kom hon igång riktigt bra! Jag testade att fortsätta galoppera efter den här uppförsbacken och då blev hon lite orolig och tittig. Det var nog för att det var en häst framför. Vi träffade på några stycken. Då vände jag henne och gav galoppskänkel tillbaks och hon bara brassade på! Efter det var hon ganska igång kan man säga ;)

Red också rakt fram där det kommer en liten gräsväg och skog runt om. Det tyckte hon också var lite läskigt eftersom hon är van vid att svänga med i själva uppförsbacken så hon typ stannade där också. Det finns en liten stock som ligger över vägen så travade över det. Gjorde samma sak som innan, svängde och tryckte med skänklarna och hon drog kan man nästan säga. Det var inte så farligt, man kan sga att jag hade kontroll även fast hon skenade. Jag fick stopp på henne ganska snabbt och sen trippade hon vägen ner.
Galopperade upp en gång till och tog samma väg och då gick det jättebra och vi galopeprade över "hindret."

När vi galopperat klart ville hon svänga in på en liten stig som går vid en bäck och så är det en liten väg sen är man hemma kan man säga. Lät henne gå där eftersom det var en bra skritta-av-väg. 

När vi var framme så schamponerade jag henne, gjorde småtoffsar precis vid mankammen så manen är på en sida, fläta i svansen och gick ut med henne till gräset för hon inte hunnit äta så mycket (jag hade gett hennemassor med knäckebröd). Man kan nästan säga att hon verkligen kastade sig över gräset! När jag ville få en bra bild på henne så gick hon ner med huvudet så fort som möjligt, haha! 
Men det var verkligen mysigt. Solen lyste, Pitchi betade och jag låg och fotade henne. Hihi

Efter det tvättade jag transporten invändigt, tog in hästarna, smörjde osv. Så jag kom innanför dörren vid 10 ungefär. Ska nog lägga mig snart, men ska kolla startlistan och försöka räkna ut när vi ska åka. Vanligtvis gör mamma det, men hon är på midddag hos någon tjej med Amina så nu får jag försöka. Jag vet iallfall hur hon gör och det underlättar lite :)

Lite bilder från dagen:
(schamponeringen):


(när vi myste, eller hon åt och jag fotade):








(nu på kvällen):







Daniella


TÄVLING IMORGON

Har precis varit ute i stallet. Gav hästarna hö och fixade allt i stallet (mocka, hö, vatten osv). Kände för att städa sadelkammaren så gjorde det med. Tog bort lite vintergrejer eftersom det tar sån himla plats. Det fanns inte tillräckligt med hängare innan, men nu när jag tog bort lite kläder är det massor över, haha!

Eftersom det är tävling imorgon så ska jag nog vara ute i stallet mest idag. Var tvungen att gå in nu för jag skulle kolla hästnummer och sånt där. Så då tänkte jag att jag kunde passa på att blogga. Jag var inne på datorn förut men då kom jag inte på något att skriva om.

Men idag ska jag:
* Rida
* Smörja
* Schamponera
* Gå promenad
* Fixa transporten
* Packa lite

Ja, det var väl det viktigaste jag ska göra idag. Får se om jag hinner bortsa unghästarna. Tiden rinner iväg när man väl har börjat vara ute i stallet. Vips, så är det kväll! Men uppdaterar mer senare när jag är klar med allt jag ska göra.
Hej så länge :)

Bilder från när jag gav hästarna hö ..





Daniella

PROVAT PÅ NÅGOT NYTT INOM HÄSTSPORTEN

Ja vad tror ni att jag provade på igår? Trodde aldrig att jag skulle göra det. Jag satt bakom hästen i en sulky, och var kusk :D Linnéa min kompis var jag hos igår och hon bor på landet. Så dom har en travhäst, som både är ridhäst och körhäst. Tubbe heter han! Så Linnéa och jag ville prova på att köra en häst (travhäst), så Linnéas pappa gick ut och visade oss, eller han var med hela tiden! Det gick bra för Linnéa och mig :D Hon körde ibörjan och sen så var det jag. Han visste ju iallafall vad som var pågång. Bara man smacka lite lite, så började han trava. Vi travade ganska lugnt för att det var lite stenigt på vägen. Men man kännde verkligen trycket i Tubbe och han tyckte verkligen det var kul! När vi var färdiga gick vi till stallet och där fixa vi grejerna och jag lindade Tubbes ben. Så den var vi färdiga!
Men det var jätteroligt, även att få prova på något nytt inom hästsporten.
Hann inte blogga igår för kom hem från henne efter elva igår kväll.


En bild på You see Dusty. Det är våra kompisars travhäst. Dom bor väldigt nära oss, vid sommarstugen.
Var med en gång och kollade på när han tävlade och jag blev faktiskt ganska imponerad av travsporten.

Annie

FILMER PÅ TERRÄNGRITTER

Hittade tre sjukt bra filmer från terrängritter. Duktiga personer, ganska högt är det. Men värt att se även fast det nästan är 15 minuter långt. Har kollat på dom flera gånger för att se hur alla gör i olika situationer. Det är väldigt nyttigt att kolla på andra duktiga ryttare. Sista filmen är nog ett måste att se! En av ryttarna har satt på en kamera på hjälmen så man får se hela ritten. Smart!
Fälttävlan <3






 

Daniella

DET JAG RIDER MED I TERRÄNGEN

Tänkte skriva/visa vad jag och Pitchi har på oss när vi tävlar uthållighetsmomentet eller terrängen som man säger.
Jag sa för ett långt tag sen att jag skulle göra det här inlägget men det har jag glömt och sen idag så kom jag på det. Så då tänkte jag "nu måste jag göra det!" Så nu gör jag det :)

Jag kunde inte ta kort på hjälmen för Amina har den nu när hon praktiserar hos William och Anna.
Men här är sakerna (tar bara bilderna som dom kommer):

Boots
Eftersom jag har rosa outfit i terrängen så är det klart att jag har rosa boots! Jag har 2 par boots, alltså på alla 4 hovarna. Man har boots dels för att skydda ballarna, hovarna och sen magen när hästen lyfter på frambenen ifall hästen skulle "slå" i. Man har ju broddar när man rider terrängen.

Benskydd/damasker (dom är lite smutsiga)
Eftersom jag någonstans fått reda på att man inte får ha vanliga hoppbenskydd, men får ha damasker (vilket jag hade på bakbenen, men hoppbenskydd på frambenen) så ska jag nu ha damasker både fram och bak innan jag hittar ett par rejäla fälttävlansskydd! Vill inte köpa dom här som är av något slags mjukt material. Ger det ens skydd? Och så kunde man inte ha boots till dom vilket jag vill ha. Men har nog hittat ett par på Travshopen. Men tills dess så rider jag med damasker.

Träns
Behöver nog inte förklara, träns är väl ganska självklart?

Sadel och hoppgjord
Också ganska självklart ..

Säkerhetsväst
Denna säkerhetsväst jag har är *host* köpt på Ö&B för att jag helt plötsligt hade växt ut min "rutväst." Tycker inte så mycket om den, för på vintern är den så stel. Men den har väl gjort så jag inte skadat mig så allvarligt så den är en liten livräddare haha! Den är level 3 och allt sånt. Hoppar med den och rider terräng med den. Men ska nog införskaffa mig en ny senare.

Nummerlappsgrej (?)
För det första har jag, nu när jag tänkte på det, glömt bort vad den här heter? Gud! Men den här har jag i alla momenten i fälttävlan, där nummerlappen är så man vet att det är jag och Pitchi. Jag slänger alla mina nummerlappar så tyvärr kunde jag inte visa er en. Men så ser den ut.

Medical Card
Detta har man på sin vänstra arm där det står namn, personnummer, adress, anhöriga osv. Där står det också "Accepterar du blodtransfusion vid livshotande tillstånd?" och det är inte så kul att fylla i. Men jag har iallafall ja på det. Tog bort texten eftersom det är inget ni behöver se eller veta då det är telefonnumemr osv.
Utan den här i terrängen så får man inte delta, så den ska man nog inte glömma när man ska iväg på fälttävlanstävling ..

Spö pch sporrar.
Så jag slipper hålla på att trycka hårt med skänkeln/sätet och för att det ska bli lättare att kontrollera henne och kunna säga till ordentligt om hon tex stannar. Annars tror jag ni vet det mesta om söp och sporrar också.

Förbygel
För att sadeln ska sitta på plats.

Schabrak
Rosa schabrak såklart ;) Men schabrak är också en självklarhet så behöver inte skriva om det.

Det är sakerna jag har i terrängen. Och så har jag min vita fälttävlanshjälm som jag nu för tillfället inte kunde fota eftersom Amina har den. Sen har jag vita ridbyxor, rosa tunn, långärmad tröja, ridskor, chaps. Ja .. det var nog allt :)

Daniella

SCHABRAKET+HUVAN FRÅN DIV I

Fotade det fina schabraket och den fina huvan. Älskar färgen, den är frän, men inte för mycket :)
Våran sponsor är  http://riderscorner.se. Ska snart åka dit och kolla i butiken.

Ville inte ta bort plasten för den skulle bli smutsig >.<
Men det här ska Pitchi ha på sig på tävlingen på söndag i Söderköping. Först en individuell LB där Mountain Horse Pony Cup ingår, sen laghoppningen i LB (om jag inte blir reserv).





Älskar det! Är det inte såå snyggt? ;)

Daniella


FILMER FRÅN HOPPTRÄNINGEN IGÅR


Framhoppning

En liten del av banna. Höjden ligger mellan 100-110 cm.

Skriv gärna vad ni tycker!

Daniella

MOTALA TIDNING VAR I NYRK

Hej! Idag så var jag först i skolan och sen så slutade jag lite tidigare eftersom mamma hämtade alla då och jag skulle ändå iväg kort efter. Lite skönt, gillar inte syslöjd vilket vi har sista lektionen på torsdagar.

Johanna hängde med mig hem och när vi var hemma åt vi, bytte om och gick ut till stallet och gjorde det. Efter var det bara in, äta ordentlig mat, klä på sig ridkläder och varma kläder och sen åka till NYRK. Anledningen till att jag åkte till NYRK idag var att MVT (Motala Vadstena Tidning) skulle intervjuva oss om Div I laget klockan kvart i 6.  Så då åkte jag dit och bytte om till ridkläder eftersom det kändes bäst. Alla andra hade ju det eftersom dom tränade idag.

Vi åkte dit, satt och kollade en liten stund och sen kom tidningen och dom frågade lite saker och tog ett par kort. Hoppas jag inte ser ut som ett miffo .. Efter det satt jag och Johanna och kollade på resten av alla träningar. Vi hade jättekul! Kunde inte vara tysta i 1 minut och så skrattade vi ibland så vi tjöt. Haha!
Det var kul att titta på alla ponnier, man ser att ingen ponny är den andra lik! Inte ett dugg. Och inte heller personerna som satt på. Ibland blev vi imponerade och ibland blev vi (särskilt Johanna) så irriterade att vi .. ja .. blev arga :p

Vi frös lite, så vi hjälpte Ingrid att sänka. Det blev lite kallt i slutet, men det var ingen direkt fara. Är jättenöjd över dagen och tack Johanna för sällskapet. Ibland behöver man prata ut om hästar ;)

Förresten så fick jag mitt schabrak och huva till laget och det var såå snyggt! Grönt med brunsvart kant och så står det Nyrkyrka ridklubb och sen mitt namn på schabraket. På huvan ståd det NYRK. Är jätteglad över det! Tummen upp :)


Catti, jag och Johanna. Happyface!

Daniella

HOPPTRÄNINGEN IGÅR

Har inte hunnit uppdatera eftersom det inte funnits tid för dator.

Igår var det alltså hoppträning igen i NYRK för Ingrid. Jag red i storhästgruppen eftersom Amina skulle vara med idag och hoppa med Fantasie.

Vi hoppade ute idag, vilket kändes kul men man var lite orolig att det skulle bli för mörk, men det gick! Själva framridningen var jättebra. Pitchi kändes fin och behaglig och gjorde som jag sa och flyttade sig för båda mina skänklar (hon är lite svår i höger) och hade en fin och ärlig framåtbjudning. I galoppen var hon helt underbar. Hade en samlad och mjuk galopp, men hon avbröt ca 3 gånger, men det ignorerade jag och bara fattade galopp igen.  Efter ett tag skrittade jag och väntade på att dom andra skulle bli klara. Jag ville inte lägga ner alltför mycket tid eftersom hon kändes så fin.

Sedan hoppade vi fram lite och hon kändes bra. Man hoppade tre låga hinder med ett galoppsprång i varje och sist vi red det så var det lite svårt, men nu klarade vi det ganska bra faktiskt. Sedan gick allt bra, för dom andra också. Pitchi var lite stark ibland, men lyssnade ändå. Det var en kombination som var lite svår, men annars så kändes banan ganska okej. Underlaget är jättefint.

Jag är jättenöjd med min och Pitchis insats och tror att det kommer gå jättebra nu på tävlingen i helgen i Söderköping. Känner mig lite taggad faktiskt :)



OBS! 3a och b var stuts, det var en bom bakom och framför 6an och på 9an var det ett galoppsprång framtill c, sen var det 4 galoppsprång till d.

Daniella


HIPPSON

Vilken tur jag hade idag, haha! Trodde inte att jag skulle få hippsontidningarna längre ;p
Sluta idag vid två, cykla hem med två stycken elever från 4b. Fast vi tog en sväng in på Ö&B också! xD Köppte lite gott.
När jag kom hem lade jag mig i solen, men sen blev det för varmt, så har typ bara legat i soffan på altanen, ganska svalt faktiskt enligt mig. Man hör grannarna som leker och fåglarna som kvittrar, så det är verkligen vår. Pappa kom med HIPPSON tidningen så har läst den nu, fast den var både bra och dålig idag... Det är alltid något repotage om någon (idag, någon från USA), utrustning (vårens trender), det stod om fång, sadlar och så var det test på ridhandskar.
Sen fick man med "reklam" från HV POLO OCH en liten bok "hingstar 2011". Lite kul att jag hitta Totilas i den, undra vad hans "sperma" kostar ;) ?
Senare blir det att åka och släppa in havremopparna.

Annie

MIN DAG LITE SNABBT

Jag har ju prao på bråstorpskolan, skulle jag kunna bli en lärare? NEJ!! Man tror ju att alla barnen är så snälla och att "skitsnack" och sånt inte finns.  Men jag är ju i fjärde klassare men det räcker. Har ju inte tråkat sönder eller något, men vissa är så taskiga och dryga, mobbningen börjar redan i denna ålder... Men det är ju roligt annars och det finns många barn som är snälla och trevliga. Det roligaste idag var muskien, sen snacka vi med skolsyster om bakterier och "motion och hälsa". Idotten var bara jobbig för dom skrek så mycket och de flesta fuskade xD
När jag kom hem så satt jag vid datorn en stund, sen damsög jag mitt rum och resten av övervåningen :o Fast gjorde det frivilligt ganska slappt faktiskt!
Vid sex åkte vi och fixa något med en bil och direkt när vi kom hem så gick jag ut och sprang. Är förkyld men ville se om det blev bättre när jag rört på mig. Sen har jag bara duschat. 

Annie


VANLIGA SJUKDOMAR

Kolik:
Kolik är något som kan drabba alla hästar och det kan vara bra att veta vad det är för något.
Kolik är när hasten har smärtor i bukhålan. Det kan ha olika orsaker men vanligaste är förstoppning i grovtarmen pga. snabba foderbyten eller dåligt foder. Det kan också bero på skador på tarmen som lett till dålig rörelse på tarmen, detta kan bero på missade avmaskningar, tarmomvridning, tumörer mm (men det är inte det vanligaste).
Man ser på hästen att den tappar matlusten, blir slö, omväxlande med oro som kan vara våldsam (slå med huvudet, "ignorera" männsikan i närheten).
Hästen rullar runt, kan ligga ner och kolla på magen, hög puls och att den svettas. I lindriga fall står hästen upp och skrapar med hoven samtidigt som den kollar på magen. 
Det är viktigt att kolikhästen får snabb hjälp!
Rör på hästen (inte springa) så att tarmarna kommer igång och börjar arbeta, rör på hästen i omgångar. Det är bra om hästen bajsar eller ger ifrån sig gaser. Ta bort allt foder och strö boxen med mycket strö så det är mjukt för hästen att rulla sig. (Kan vara bra att kontakta vetrinär)
(Det är många hästar som har fått kolik nu i vintras när det är kallt och vattnet har frusit, det är viktigt att hästarna har tillgång till vatten).

Fång;
Fång beror på en allergisk reaktion, och det finns tre olika typer. Men skriver inte upp något om dem men om ni vill veta mer så heter dom foderfång, förrlåsningsfång och belastningsfång.
Fång är också ganska vanligt, men vissa hästar är mer känsliga för det än andra tex. ponnyraserna. Man kan ha en häst som har fång eller så finns det någon bekant som har en häst med det. Det vanligaste är att hästen gör snabba foderbyten (på försommaren när hästarna släpps på bete, därför ska man ge hästarna en invänjingsperiod). Om med det är mycket protein i betet så leder det till överskott. Problemet börjar i magen och "gifter" frigörs. Då kan man undra varför det är hovarna som "drabbas"? Giftet som frigörs når blodet och reaktioner uppstår i vissa kroppsdelar. Där det finns rikligt med blodkärl, som hästens hovar.
Symptoner på det visas inom ett par dygn och visar sig i hovarna. Fånghästen får feber och svettas. Flåsar och rör sig helst inte. Visar smärta, hovarna blir varma med kraftig puls vid hoven. Hästen försöker avlasta frambenen genom att skjuta bakbenen mera under sig och skjuter tyngden på dom. Om hästen har fång så bör man kontakta vetrinären.
Man ska lägga kallt på hovarna, hästen ska helst stå i box alltså vila sig inte gå, och helst ligga ner.


Här är en fånghäst, som ni ser så försöker den belaste frambenen och få bakbenen mer under sig. (Google bild) 

Tyckte det kunde vara bra att veta något om dessa sjukdomar, någon gång träffar man kanske på dom? Det mesta här kunde faktiskt jag, från när jag gick på en hästkurs. Så något har man allt lärt sig.

Annie


CARUBUS OCH NIKITA 110412

Amina longerade/red ungisarna idag. Kul att dom kommit igång! Jag var i skolan när dom red så jag vet ju inte hur det gick, men det gick väl bra. Mamma fotade lite grann men inte så mycket för hon behövde hjälpa Amina.









Ni får kommentera om ni vill se bilder där jag rider våra unghästar, eller om ni vill veta mer om dom. Då fixas det!

Daniella

UTERITT MED AMINA

Red ut med Amina alldeles nyss. Det gick bra, Pitchi var pigg och hade på gasen kan man säga. Hon trampade på fint och hade en jättefin form emellanåt och jag tänkte på en rak, liksidig hand. Hon blev lite stark ibland, särskilt när hon red efter Fantasie när vi galopperade. Men det går ju såklart.
Hon kändes fin så jag är nöjd. När vi red hemåt var jag jättetrött och rättare sagt nästan sov på Pitchi, höh.

Nu vill jag träna dressyr! Är verkligen dressyrsugen nu. Det har mest varit hoppning nu den här vintern och fälttävlanstävling i Mantorp är om typ 1 ½ vecka så nu gäller det att slipa dressyrn om vi ska ha en chans.
Dressyr in my heart <3



Daniella


MOBILBILDER

Här kommer lite mobilbilder, på min söta häst!






Några bilder från 2010 ;)
Pricken! <3

Annie

HEJ?

Hejsan hoppsan! Har precis kommit hem från skolan och väntar nu på att maten ska bli klar sen ska jag nog bege mig mot stallet och antingen rida, pyssla eller smörja. Jag är iallafall sugen på att va i stallet idag. Känns som om jag inte varit där på en evighet! Men det kanske var typ .. 2 dagar sen?

Förresten så har Amina (min syster) kommit hem. Hon ska ha praktik hos Anna och William i 5 veckor nu så hon sk vara här. hon har gått en unghästsutbildning i Flyinge som är i ett år och snart är den slut. Jag ser henne inte så jätteofta så det är jättekul att hon är hemma. Då kan ju någon rida unghästarna :p

Egentligen så .. hade jag inget speciellt att skriva, men ska nog lägga in något mer inlägg så ni vet.
Kram / Daniella


Bild från första gången jag var i Flyinge.

FILM FRÅN TRÄNINGEN 110407



Här är filmen! Det funkade! :')

Daniella

ANNIE OCH DANIELLA I SKOGEN -110410

Som Annie sa i ett tidigare inlägg så var vi igår, hon kom till mig vid kanske 4, någonstans där. Vi kunde inte blogga eftersom mitt Internet inte fungerade. Vi gick på promenad i skogen och hon fotade lite grann. Det var mysigt, jag hoppade ner i vatten, sjönk och ramlade. Det var kallt, bara så ni vet ;) När vi var på väg hem så satte vi oss på en stock och pratade en stund, sen gick vi hem och så kollade vi och fotade/filmade när mamma och Sabina red. Senare åkte hon hem :)

Här kommer lite bilder, tar inte så många men det är väl kul att få lite bilder på oss också .. Eller?











Daniella

GALOPPERANDE HÄSTAR -110410

Annie fotade lite på hästarna igår. Hon testade lite olika inställningar osv så det ser olika ut på bilderna. :)
Alla är oredigerade.

































Daniella

PRAO I EN VECKA

Gött att slippa skolan, eller skolan missar ju jag inte precis. Har prao på Bråstorpskolan, i 4b. Tycker faktiskt det är kul, får rätta läxor, hjälpa barnen när dom behöver hjälp och så vara med på deras lekar på rasterna. Barnen känner mig ganska bra nu! Haha, man har redan fått smeknamn, och massa mer, dom fråga om jag var ihopp med någon, "är du ihop med någon? -nej, singel. -okej men asså jag är ledig". Hehe men vi är ju inte helt seriösa. När jag skulle hem så fick jag sällskap av några snälla barn, och sen två pojkar som har proat på MAXI.
.Gillar mina tider när jag slutar, innan tre varje dag och ett någon dag (Y)
Men idag är det SOMMAR eller om man känner på vämen. Jag ä en person som fryser väldigt mycket och nu ligger jag på baksidan i solen med bh och kortbyxor :o JAG FRYSER INTE!! Det är varmt :D
Vet inte när jag ska till stallet idag men min bror hhar fyllt så släkten kommer idag! ;D

Annie

PAY-AND-CROSS I MANTORP

Först väcktes jag av väckarklockan vid ungefär klockan 8. Ellar vaknade och vaknade, jag somnade om igen för jag hör inte väckarklockan så bra. När jag sover, kan nästan ingenting stoppa mig!
Sen åt jag och sånt där och så gick jag ut till stallet och började packa. Packade ner damasker, benskydd (hopp), boots, sadel, schabrak, sadelgjord, förbygel, träns, hjälm, väst, handskar, spö, chaps, sporrar, ridskor. Ja, det är typ allt jag har när jag rider terrängritt, Och sen ridkläder, långärmad tröja. Om man har T-shirt och ramlar av så är det nog inte så skönt om det blir uppskrapat. Eller det är väl aldrig skönt.
Mamma och jag tog ut dom andra hästarna och tog in Pitchi i gången och borstade, kratsade, kollade broddar osv. Sen var det bara på med transportskydd, täcke och iväg!

När vi åkte dit så sov jag och Adrian för det mesta, men när vi nästan var framme så var jag vaken. När vi var framme kollade Adrian till Pitchi och vi gav henne lite havre sen gick vi till terrängbanan och kollade några ekipage och betalade. Sen gick vi och fixade till Pitchi och mig och så red jag till framridningen och skrittade lite där. Vi red banan samtidigt som en kille berättade hur banan gick. När det var klart fick man galoppera banan, men inte hoppa några hinder och så började det första ekipaget att hoppa.

Jag var egentligen 4a, men en kom inte till start. Jag galopperade lite och hoppade en stock (P70) och red till startfållan där dom räknade ner mig från 5 sekunder.

Själva ritten blev bra. Första hindret kom vi in lite fel, men resten gick bra. Då hade hon kommit igång lite. Hon bytte galopp klockrent och hon är så långgalopperad så man vinner mycket mark. Jag testade att rida lite fortare mot vattnet och hon tvekade inte alls. Jag var jättenöjd med henne och mig. Efteråt travade jag upp till Mariette Norling som gav omdöme, ett protokoll och berättade om vad hon tyckte om ritten.
Hon sa: Bättre position i sadeln (mer i lätt sits), ett snäpp högre stigläder, sakta ner lite mer innan vattnet. Bra och fin ritt med ett bra grundtempo och vägval. Postiv och lydig ponny. Vi fick 8 av 10 i omdömet, vilket var väldigt högt så jag är jättenöjd. 

Pitchi fick beta lite så hon fick ner pulsen. Det var sommarvarmt så man gick runt och svettades. När hon betat klart så tog vi in henne i transporten, gjorde oss klara och åkte hem.

Framridning:





När vi red banan:




När jag hoppade banan:



Efteråt:










Mina gulliga hästskötare:



Daniella :)


BILDER PÅ PRICKEN IDAG

Bilderna från när han var i paddocken.


älskar dig.

Några bilder från när Mli och Emelie red.

Mli och Chasmine.



Emelie och Tolly.


Vad tycks om bilderna? ;)

Annie


MASSA BILDER IDAG!

Det gillar vi, massa nya bilder. Har varit hos Daniella idag, efter att jag varit hos Pricken.
Idag var det något speciellt med Pricken, det var verkligen äkta kärlek. Han kändes verkligen trygg när han var med mig! <3
Han fick springa och visa upp sig lite snyggt i paddocken. Efter ett tag blev det jobbigt så då skulle ville han bara mysa. Vi var fortfarande i paddocken, jag kliade honom och han fällde massa hår. När han ville att jag skulle byta sida så vände han sig om. Han var jättemysig! Sen gick jag iväg och han stannade sen när jag satte mig ner så kom han. Jag lade mig i skuggan så småpratade jag med honom och han stod så snällt med huvudet ner och lyssnade och pussade på mig.
Jag gick ner och mocka medans han fick vara kvar i paddocken och han rullade sig, så skönt! Utan täcke, så nu får han gå utan täcke, han är så stolt :D
När jag varit i stallet så åkte jag till Daniella. Vi var ute i skogen, haha. Hon gick i bäcken och jag gick runt och tog kort! Det var faktiskt mysigt, även om jag trodde att jag skulle få skabb när jag gick genom grenarna... Sen satt vi på ett träd som fallt ner och snackade en ganska lång stund. Efter det gick vi in och käkade lite. Sen ut igen och fota när Åsa och Sabina red :)
Bilder kommer, men vet inte om Daniella bloggar idag för att hennes internet funkade inte.

Annie

GODMORGON

Har inte blivit många nya bilder dör min del nu, men jag har faktiskt inte varit i stallet nu på några dagar. Mamma och pappa har fixat det.. Men idag åker jag upp med Emelie och då tar jag med kameran upp :D
Har tänkt att låta min busponny få ha lite roligt i paddocken.

Igår var jag hos Hanna och det var jättetrevligt, hon fick riktigt roliga presenter iallafall. Vi hade det allmänt kul, och pratade mycket.
God mat+ bra vänner = superbra!


Emma, Josse Hanna Catti och jag. (ingen aning om vad jag håller på med?)
Min konfirmationsgrupp, var på förbredning till konfirmationen igår och hitta denna gamla bild. Eller där var jag mer blond..saknart!

Annie


UTERITT MED MAMMA

Red ut med mamma idag. Vi red en ganska kort runda, men skön och olika miljöer.

Innan vi red, alltså när vi fixade iordning hästarna så tog det ganska lång tid .. Både var smutsiga, sen när mamma var klar och jag frågade om hon hade tagit på benskydd eller något på benen så ville hon linda. Efter ett tag ropade hon att jag rullade ihop dom fel fast när jag lindar blir det rätt? Och när hon lindar in så blir det fel för mig. Så då började benlindordisskusionen som fortsatte sen efter vi ridit. Nu bara hjälpte jag henne att linda och sen, äntligen var vi på väg. Orkar inte skriva om när vi snackade om benlindorna. Jobbigt att skriva :p

I början så blåste det lite och mamma blev lite osäker om vi skulle rida ut, men det är ju bra träning att rida ut när det blåser. Fast båda hästarna segade ihop totallt och vill knappast gå framåt. Sen så piggnade dom till och gick på bra. Och resten av uteritten så blåste det ingenting.
Pitchi var fin och hade ett jättebra schwung! När vi galopperade uppför en lång uppförsbacke så vaknade hon till och efter det hade hon en fin form. Och den här galoppsträckan är brevid en tågräls, eller två tågrälsar. Det är som en jättebrant nerförsbacke men som tur är så är det granar som skymmer lite. Fast på vissa ställen är det inga granar alls och då blir det lite läskigt kan man säga. Sen så rider man över en bro som är över tågrälsarna och det tycker jag är obehagligt. Men Pitchi är så snäll så <3

Efteråt så fixade vi hästarna, tog ut dom och sen gick på en promenad i 1 ½ timme i skogen. Vi har en bäck som är helt översvämmad, fast det är den varje år, men iår var den översvämmad till max! Jag hade jättestora gummistövlar så jag plaskade runt. Fotade också, tycker själv att det blev några jättefina bilder. Jättemysigt var det.

Sen fixade jag och mamma stallet och tog in alla så nu är dom i stallet och mumsar.



Träns: Ihopplockat
Ludd: Hööks
Förbygel: Tradera
Benskydd: Loppis
Schabrak: Hööks
Sadel: Sharpman (bates)
Sadelgjord: Strömsholm
Benlindor: Hööks




Hjälm: Strömsholm
Tröja: Amians gamla
Väst: Hööks
Ridbyxor: Sharpman
Chaps: Hööks
Ridskor: Travshopen

Före ridningen:




Efter ridning:






Pitchi och jag är så himla ego! Och trötta, höh ..

Daniella

HÅLLER PÅ ..



Håller på att fixa lite grann med filmen. Får se om jag laddar upp en eller fler. Mamma filmade lite snuttar så dom är ju inte så långa, kanske 1 minut. Har aldrig redigerat en film förut så det blir kul och veta vad ni tycker. Själv är jag iallafall jättenöjd. Nu ska jag bara ladda upp den på YouTube och sen ladda upp den här (får ta hjälp av David eller någon) så är det klart!  

Nu ska jag ut till stallet och rida ut med mamma. Det är jättefint väder idag. Iår blåste det till typ storm .. Snacka om aprilväder ;)
Men förvänta er mer uppdatering framåt eftermiddagen/kvällen.

Kram!

Daniella

REKOMENDERA OLIKA BLOGGAR? ELLER ER EGEN?

Nu är det så att jag har ju lite bloggar jag kollar på varje dag, kanske runt 10 st men jag vill läsa mer fina bloggar! Ibland så kan det va att bara 6 stycken av dom bloggar jag läser inte har uppdaterat och då skulle det vara kul att läsa någon ny och inressant blogg :)
Så, har ni några förslag på bra bloggar? Eller varför inte er egen? Gärna hästbloggar, men jag gillar "vardagsbloggar" också  :)

Så kommentera någon blogg ni tycker är bra. Ni kan kommentera er egna också!



Daniella

KYRKAN SNART

Haha, nu ska jag gå bort till kyrkan. Idag ska man va förbreda för konfirmationen! 

Men igår då, hann inte sitta vid datorn då. Efter skolan åkte jag Linnéa och Ida upp till stan. Vi gick typ på stan i tre timmar bara för att leta efter presenter till Hanna. Hittade något tillslut, men gud vad svårt det är att köpa till henne. Vi fikade på stan och hade väldigt roligt. Linnéa klippte sig också och det blev bra. Vid halv sju så skulle de andra hem och äta så jag åkte till mina kusiner och var där. Mormor och morfar var barnvakt så vi käka pizza ;s Åt väldigt mycket sött igår, så blä! Vid åtta åkte jag och Ida och mötte Linnéa vid maxi (Linnéa hade inte hittat något till Hanna). På maxi så var det riktigt kul och jag fynda lite, köpte en potatis för 0.44 kr så den blev gratis (Y) Okej vet inte vad jag ville ha en potatis till men ja ..
Sen gick vi hem till Ida och hämte hennes hund och gick till varamon. Tyvärr så kom vi lite sent till solnedgången, men annars hade det varit riktigt fint! Det var ingen snö bara sand, så jag sprang runt glad i sanden.
Sen vid tio elva så cykla jag hem, fick trevligt sällskap av Sebbe hem (Y)
Mina föräldarar var hos grannen så jag gick dit och var där till halv ett.
Så det var lite av min dag från igår.
Senare blir det stallet och ikväll ska jag till Hanna med andra tjejer.

Annie


NU ÄR TÄVLINGSSÄSONGEN IGÅNG!


Inte så bra bild, men jaja :p

Nu har tävlingssäsongen nästan börjat på allvar och det är några tävlingar som är på gång nu. Känner mig verkligen taggad och ser fram emot det. Tror verkligenatt det här kommer bli ett bra år! :)

* Den 10/4 (nu på söndag) så är det en Pay-and-Cross i Mantorp. Det är en startfälttävlan som en uppvärmning på året där man rider, får omdöme om hur man rider och man kan även ta fälttävlanskortet (men det gjorde jag förra året). Ska bara hoppa 70 cm (P70) eftersom jag inte hoppat någon fälttävlan och så fanns det ingen 80, utan bara 70 och sen 90 och 100 cm så jag och mamma valde 70 cm.
* Den 17/4 är det en hopptävling i Söderköpings Ryttarsällskap. Där är det också lagtävling så åker dit med laget och hoppar om jag inte blir reserv. Hopppar LB - LB eftersom det är Mountain Horse Ponny Cup som ingår i den individuella LBn och kostar ingenting extra. Den är lokal och laghoppningen är regional. Så det blir min första regionala tävling.
* Den 24/4 är det en lokal fälttävlanstävling i Föreningen Mantorp Ryttarna och där ska jag tävla individuell P80 för 14-18 år. Förra året tävlade jag i 7-13 år och då var inte konkurrensen så hård, men nu när jag är i 14-18 år så är den betydligt högre så det kommer vara motstånd, det tror jag. Den har blivit flyttad eftersom snön inte hunnit smälta bort inne i skogen och det är dagen innan hopptävlinen i Tollstad. Men Pitchi klarar det!
*Den 25/4 är det också hopptävling, fast i Tollstad Ridklubb istället. Där är det också laghoppning så det är en regional tävling. Hoppar LB - LB där också, men får se om jag blir reserv eller inte. Annars hoppar jag ju en klass, individuell som då är LB.





Daniella


FULLT UPP/HÖÖKS

När jag slutade skolan vid klockan 1 så åkte jag hem med taxin och direkt när jag kom hem så fixade jag bara min underbara trogna kängor och sen drog vi. Haha, känns lite muppigt, det första man gör när man kommer hem är att göra rent sina kängor (?). Men mamma tyckte dom var smutsiga och jag som är en sån underbar dotter gjorde som jättefina, såklart!

När vi åkte dit sova jag när vi väl var framme så spenderade vi den mesta tiden i Hööks vilket inte är så ovanligt. Vi var näst intill tvungna att hitta ett par chaps eftersom mina har sakta förfalligt. Det är hål på dom överallt och dragkedjan går isär och så fastnar den i mina ridstrumpor så mina fina KL strumpor gick sönder :( Buhu!
Dom har ju inte världens sortiment på chaps och jag är ju lite kräsen. Gillar nämnligen inte ridstövlar av någon avledning. Dom är inte lika smidiga och följande eller vad man säger. Jag gillar inte heller bling-bling på chaps, men det slutade med att jag köpte ett par med lite bling-bling iallafall. Kommer nog inte störa mig så mycket på det. Det roliga är att Amina har likadana. Våran familj härmar varandra ganska mycket, märks det? ;)
Sabina hängde med och hon handlade ridbyxor, fliströja, handskar och ridstrumpor.
Mamma handlade tröja.
Jag handlade chaps och ridstrumpor.
Till hästarna och lite annat: balknivar, grep och boots. Tror det var allt i hästväg iallafall ..

Välbehövligt iallafall. Kollade på hjälm, väst och terrängskydd men hjälmar fanns ingen fin/bra, väst ska dom skicka hem en lång med axelskydd och terrängskydden där är inte bra, dom är mjuka och fula. Inte för det är så viktigt då men det känns som om det inte är bra skydd. Och man vill ha så bra skydd som möjligt såklart!



Daniella


TRÄNINGEN IGÅR

Minst 2 kommentarer för att se film från träningen!!

Tränade som sagt igår kväll med ponnierna och det gick faktsitk ganska bra :) Vi hoppade lite lågt i början och jag kom fel lite grann på de lägre hindrena men allt efter de höjde så blev det bättre språng. När jag hoppade banan sedan så fick jag nästan bara dåliga språng. Men jag var näst sist i gruppebn och vi var 7 stycken så vi hann tappa lite fokus och puls kan man säga. Men efter de dåliga sprången började vi om och då gick det mycket bättre från början.

Vi hoppade en bana som var väldigt svårt teknisk. Det var väl medelsvår nivå på den tekniska delen och på höjden låg vi mest på LB och LA, men ett hinder låg på 115 cm (LB +5 cm). Så nu har jag slagit mitt hopprekord!Men ett enstaka kan ju alla hoppa, så det är inte så svårt. Men ändå ;) Då blev man stolt över sin ponny som hoppade så fint och försökte för det mesta.
Hon stannade 2 gånger varav en så nästan red vi in i hindret. Jag blir lite osäker när jag rider mot hindret så då tar jag tillbaks henne och då blir avsprångspunkten fel. Efteråt sa Ingrid att jag skulle lite på henne för hon kan ju och då valde jag att släpap lite mer och bara hänga med och låta henne va och då blev det mycket finare och btrre språng! Men så var det en svår sväng och jag hann inte komma ur den så vi kom fel, hon stannade och jag fick hinderstödet i huvudet och på knogarna. Gjorde väldigt ont, men när man börjar om igen så tänker man inte på smärtan utan den kommer efter man ridit sen. Men jag tror alltid när man börjar komma upp till en ny nivå, som nu är en ganska svår tröskel så går det inte helt smärtfritt. Men vi lever och är nöjda. Särskilt jag!

Innan träningen när jag skulle ta in henne så vägrade hon att komma in. Hon sprang runt i 20 minuter och jag bara blev argare och argare och tänkte på att hon inte skulle orka till träningen, vilket hon gjorde (hon har bättre kondition än vad jag trodde). Jag fick ringa efter mamma eftersom det började bli lite bråttom, men då kom hon in .. För jag var tvungen att hämta havre. Jag hatar att ge mig, men då var jag tvungen. Snacka om att hästen var billig då!

Såhär såg banan ut typ (kommer inte riktigt ihåg, men tror det var såhär, är nästan helt säker):


Ganska mycket hinder. I den sista kombinationen är det först 1 galoppsprång och sen 2 galoppsprång. I den första kombinationen är det 1 galoppsprång. Det var mycket svängar och distanser, så hjärnan var tvungen att vara med! Pitchi stannade på andra hindret (b) i den första kombinationen och 7an. Annars rev hon bara de två sista hindrena i den andra kombinationen.
Är jättenöjd, för trots allt är det en väldigt svår bana. Iallafall för mig och Pitchi.

Daniella

KOM PRECIS HEM FRÅN STALLET

Har varit med pappa i stallet och tagir in hästarna. Det gick bra som vanligt! Pappa mockade åt Pricken och Prinsen, och jag fixa mat och vatten. Vi fixa stallet lite fort idag, fast vi vad ju där typ mer än en timme ;)
När vi tagir in hästarna så gav vi Pricken medicinen. Sen fick han stå med öppen boxdörr när jag gick runt och fixade lite. Han står jättesnällt och tittar ut från boxen, och så rev han ut maten så att han kunde käka samtidigt som han kikade runt lite. 

Skolan idag då, vad säger man om det idag? Hälsodag och vi var i "skogen" och lagade stenåldersmat... BLÄ! Tyckte det var kul att göra maten, men usch så äckligt det var, ingen krydda eller sås till ;s Vi åt olika rotfrukter, fisk, två olika köttgrejer och så kyckling. Men nu är det ju 2011 så hoppas att världen inte går tillbaka till stenåldern, för det skulle inte jag klara av.
Sen när jag kom hem så duscha jag det första jag gjode, hängde ut kläderna också. Luktade rök från när vi eldade och så lukta jag kött, fisk mm.
När vi kom tillbaka till skolan och skulle hämta väskan så fick man ju inge snälla komplimanger iallafall. "Fan vad ni stinker, har ni varit blad kossor, är det ni som luktar äckligt" och mera! HAHA, men det är mer synd om mig för jag känner lukten om mina händer fortfarande ;s
Har iallafall bakat kladdkaksmuffins idag också, första gången faktiskt, blev ganska bra tror jag... Men det ska med till skolan imorgon för vi ska fika på syslöjden (y) Våran lärare är bäst, och alla som har syslöjd är snälla flickor så det blir en utmärkt fredagdmorgon :D


Mitt fina "bakverk" ;)


Dolly.

Pricken.

Tolly i mörkret.

Kotten.


Några bilder från idag :)

Annie

HOPPTRÄNING PÅ G

Ska snart gå ut till stallet och sen åka till NYRK och hoppträna lite grann med Pitchi. Jag brukar hoppträna Pitchi på onsdagar men det gick inte pga föräldrarmöte (dö skola, dö!) så då tränar jag idag istället. Ska träna klockan 7-8 som vanligt, eller det blir typ halv 8 - halv 9. Ser fram emot att hoppa med ponnier, har ju bara hoppat med stor hästar sen jag började i NYRK :)



Daniella

HJÄLP MIG, NÅGON SOM VET?

Är det någon som vet vart man kan köpa Mountain Horse skorna som jag hissade för någon vecka sen? Ska köpa ett par nya nu, men vart finns dom? Vet någon om dom finns på Scharpman :) ?
Tack!



Dessa skor!

Annie

PAOLO ROBERTO

Ja precis, jag har varit och lyssnat på honom nu ikväll! Mamma hade köpt biljetter så hon, jag pappa och min bror Anton åkte på det. Jag trodde verkligen att det skulle bli tråkigt att lyssna på honom, men nej faktiskt inte!
Förresten ni vet väl vem han är? Han är ju boxare och han har gjort mycke mer om det. Är programledare på Robinsson, har varit med i Let'c Dance, var med i filmen "flickan som lekte med elden" mm.
Han berättade om hans barndom och hur/varför han blev boxare. Om hur han var och vad han tyckte om hans liv och vad han har gjort. Hans rektor sa att "Paolo kommer att bli en person som kommer sitta i fängelse", det var precis det sista rektorn sa när han blev avstängd från skolan. Hur blev det då? Han är känd över världen i boxning, varit/är programledare, han äger sex företag, när året är slut så kommer han äga åtta företag och han har sålt 200 000 böcker i Sverige tror jag det var!! I tonåren var han den killen som alla skulle älska, vara bäst, han slogs mycket, höll på med alckohol, hans kompisar dog i 18 års ålder pga. knark. Han var den tredje farligaste ungdommen i Sverige :o Kan man tro det nu? Absolut inte!
Han sa mycket bra grejer, hur man ska tänka och vad är det man vill, mycket bra grejer som man kan ha nytta av, en riktigt rolig och härlig person (Y) Han är faktiskt nästan en förebild nu, inte på det kriminella sättet då... 

Det var även en Motala-bo som vi kollade på. Han var cepe skadad. Det var faktiskt också bra att höra på, man fick se filmer från hans vardag och han pratade om sin skada och all den hjälp han fått. "Jag bestämmer om mig själv, bara för att jag har en skada så ska inte andra bestämma hur/vad jag ska göra."


Här är en bild på Paolo Roberto, kan säga att han skämtade väldigt mycket och fick publiken att skratta! En ny förebild kanske?!

Annie


HÄSTAR - ETT KÄNSLIGT ÄMNE?

Har tänkt på det här ett ganska långt tag nu, det här med att prata om hästar med hästfolk m.m.

På något sett blir det alltid lite spänt när man pratar om hästar (såhär uppfattar jag det hela). Alla rider väldigt olika och har helt olika stilar och hästar vilket leder oftast till att man blir irriterade på varann för man har olika åsikter. Jag kan erkänna, jag har blivit arg på hästfolk när dom rider på ett "konstigt" sett eller säger något. I ridsporten har det blivit att man ska vara så himla perfekt och att det ska se bra ut. När jag själv tränar och folk som jag inte känner kollar, då bryr jag mig inte ett skvatt om vad dom tycker om min ridning, för sålänge Pitchi är nöjd med den så är det inga problem. Men en gång när det kom en person som man kan nästan säga att jag ser upp till och satte sig och kollade blev jag helt stel. Då kände jag mig tvungen att få det att se bra ut och hela korthuset rasade kan man faktiskt säga. Det var en hoppträning då, och när en personen kollade fick jag inte ett språng bra. Varför? Jo, för jag levde inte in i det jag gjorde, utan ville bara att det skulle se bra ut och att han skulle gilla hur jag red. Men jag tror nog inte personen gillade min ridning efter hur det kändes. Det ser alltid annorlunda ut än vad det kändes.

Men när jag är i skolan, då är det skolan som gäller, inte hästar. Eller det var så jag ville ha det iallafall. Oftast pratar man ju om vardagen eller saker som händer i vardagen och hästar är nästan hela min vardag. Så då vill jag ha skolan som ett ställe för mig att prata om annat än hästar. Men i min klass finns det fler hästtokiga vilket genast gör allt svårare. Såklart anklagar jag ingen! Men när man pratar om hästar blir det en spänd stämning i luften. Skitsnack är också väldigt vanligt, även fast jag själv brukar vara den som vill att det ska gå bra för alla, (vilket jag innerst inne vill) så finns det personer som uppför sig annorlunda, sticker ut eller gör något som gör att man får en helt annan uppfattning, som oftast då är negativ. Om jag ska vara ärlig så är det inte alls så många som jag tycker illa om mot allt hästfolk som jag känner/vet vilka det är. Det är nog 1-10 personer och de personerna gör något, rider annorlunda eller något annat som jag själv tycker är konstigt och skulle aldrig göra.

Själv tror jag att prata om hästar med "annat" hästfolk är inte det bästa man kan göra. När jag pratar med mina hästkompisar i skolan så är det faktiskt så att vi kan bli ovänner och arga på varann i någon vecka. Men mina närmaste, som tex mamma och Annie kan jag öppet säga vad jag tycker om folk eller någon häst eller mina egna åsikter för vi tycker 90% lika. Och om vi tycker olika så är det inget mer med det. Annie och jag har typ samma tänk när det gäller hästar, vi tycker väldigt ofta lika och har aldrig blivit ovänner pga hästar. Eller vi har nog aldrig blivit ovänner.

Tycker ni med att det är så? Att det känns ibland jobbigt att prata om hästar med hästfolk för det blir oftast spänd stämning? Eller är jag ensam om det?



Daniella

ADRIAN

Har ridit ut med Adrian idag. En liten skritttur runt Karlsby kan man säga. Vi skrittade för det mesta, men när vi var ganska nära hemmet så travade vi lite grann. Det gick bra, Adrian och Missy skötte sig fint. Missy hade grönt sckabrak, görna benlindor och Adrian hade ett par ridbyxor som var en aning gröna. Så himla sött :') Fast hon har så små ben så benlindorna är ju alltid för långa även fast vi klippt av dom. Fast det såg inte fult ut iallfall.
Själv var jag brun och svart och hade en marinblå tjocktröja. Inte så speciellt, vi skulle ju inte direkt åka iväg.

Själv ridturen gick bra, i början var Pitchi lite pigg och ville skritta fort så Missy hann inte direkt med. Men sen så saktade hon ner och ett tag var hon nästan seg. Fast det var nog för vi red brevid en hage med andra hästar. Vi mötte ganska många bilar, men det gick bra. Dom flesta bilisterna är så himla snälla och stannar och en stängde till och med av motorn. Så himla snällt, även fast dom inte är direkt rädda för bilar. Man blir så himla glad när dom göra så.

Jag hade inga direkt krav på Pitchi, utan jag mest höll på med min egna sits och testa lite. När vi travade så var jag i lätt sits, och sen red jag lätt, satt ner, stog upp konstigt, ändrade axlarna, händer, ryggen, vart i sadeln jag satt osv. Lite kul att testa ibland.

När vi kom tillbaks så kom Sabina bara "det är rådjur där borta!" och så stod det 4 stycken, rådjur är så himla fina djur. Just nu kommer de ganska ofta hit. Sen borstade jag och Adrian våra hästar och sen fixade stallet och tog in dom andra. Pitchi och Missy stod ju inne och när jag skulle ge Missy hö så smet hon ut. Hon hade gnäggat som en galning efter dom andra och nu såg hon sin chans att komma till dom så hon stack iväg och jag kom springande efter "MISSSY!!" Hon sprang runt lite, men jag var inte så orolig. Hon skulle inte gå till vägen ensam, det vågar hon inte. Till slut så gick hon efter mig in och jag var noga med att stänga dörren ordentligt.


Fösta gången vi såg rådjuren. Adrian tyckte vi skulle vara tysta ;)


Daniella

MAMMA OCH FANTASIE 040411











Daniella

PRICKENS ÖGONSJUKDOM

Tänkte skriva lite om Prickens ögonsjukdom som han har eller ögonskada låter bättre. Men det är för er som är intresserade och kanske inte vet vad som är med honom..
Vi upptäckte i december att Prickens öga var svullet och väldigt blått. Vetrinären kom och vi misstänkte att han fått något slag mot ögat, slagit i boxen, krockat med en häst osv. Det blev inte bättre efter sex veckor och vetrinären var ute en gång i veckan och kollade. Då så skicka dom oss till Strömsholm, där har dom jätteduktiga vetrinärer med bra utbildning.
Vi kom dit och jag tyckte det var coolt/kul att få åka till Strömsholms djursjukhus, för det är inte ofta man har en så "sjuk" häst att man får komma dit. Fast det var inte så kul när vi var där och fick reda på hur det var med Pricken.. Men Prickens öga såg ju inte bra ut så då fick vi välja vad vi ville göra med honom. Och då valde vi en laseroperation. Pricken fick stanna kvar där två nätter, för att göra laseroperationen och dom skulle se till så att han mådde bra.
Laseroperationen gjorde dom för att döda celler i ögat och trycket skulle minska, och svullnaden försvinner. Tex. vi får ju vätska från ögat som rinner men Prickens vätska rinner inte ut, istället bildas det vätska och inget kommer ut. Då bildas bara mer och mer men inget kommer ut. Det är som om man blåser en balong och den blir bara större och större, men om det är hål i ballongen så pyser luften ut, men ögat är som helt stängt! Det kommer inte ut någon vätska bara blir mer och mer. Det gör att trycket ökar i ögat. (Ballongen blir bara större, mer lugt i den och ballongen spänns).
Vi har haft återbesök hos vetrinären men det har inte blivit bättre, utan åt andra hållet sämre.. Men han har fortfarande samma medicin fortfarande. Och vi har hållt på i snart fyra månader, fast det känns som en evighet ;o Lite kortfattat om hans ögonsjukdom, kan skriva mer men vill inte skriva allt här :)


Sjuka och friska ögat.


Tar emot frågor om det är något! :)

Annie


INGA BILDER..

Igår så var jag med Daniella och jag sa ju att vi skulle till stallet och ta kort. Men tyvärr så blev det inte så.. Det ösregnade och då var det ingen idé att åka till stallet och ta kort. Pappa hade tydligen varit upp hos Pricken på lunchen och fixat, för att mamma var i Ullared och han skulle med Anton på träning. Så allt var klart! Och då hade jag ju inget behov av att åka upp i ösregnet :)
Ska chilla en stund nu och sen ger jag mig av till konfirmationen. Hästfri dag idag, men får se om det kommer något mer inlägg idag.
Jag har inte haft någon superuppdatering med nya bilder eller något sånt, det är kanske lite trist nu! Men som sagt, det går inte framåt med Pricken hans öga är fortfarnade lika dåligt.. Nu ser han inget på detta öga längre..

Annie


VÄNTAR PÅ DANIELLA

Nu måste jag plugga på innan Daniella kommer. Jag sluta innan henne så hon kommer till mig när hon slutat. Hade idrott sista lektionen, Julia och jag gick till kiosken och köpte glass, så gott! (Y)
Daniella och jag åker upp till stallet och med tur så kan hon fota mig och Pricken.
Har tyskaprov imorgon så måste verkligen jobba på nu..


Daniella och Pitchi! (clownerna)
Hmm.. Det var riktigt längesen. Maskeradhoppning i Nyckelby 2008 kanske?

Annie

NYA BILDER

Åkte upp till stallet efter skolan idag. Emelie var där och hon skulle rida Tolly lite, så jag gick med upp till paddocken med Pricken och fotade henne lite :) Min tanke med Pricken idag var att han skulle få springa runt i paddocken och busa, precis vad han fick göra.
Gick med honom i paddocken när Emelie red. Fast det var ganska svårt at ta kort för att jag hade en häst som var enormt nyfiken på vad jag gjorde. Så hade en stor prickig mule vid mitt ansikte hela tiden! <3
När Emelie var färdig så byggde jag upp ett hinder. Sen fick Pricken springa runt och busa, och han hoppade över hindret direkt när jag släppte honom :') Han tyckte det var jättekul, men han ville ställa sig i hörnet i snön och vila sig lite emellanåt. Han försökte attt rulla sig ganska ofta men en "vit" häst utan täcke får inte rulla sig enligt mig.. Stackare, men det är inte kul att vara sandig och ha på sig täcke igen.. Sen tog jag in honom och borstade av honom och tvättade honom med svampen på benen, magen ich ljumskarna (stavning?).
När vi skulle ut i hagen så gick Vickan upp mot paddocken och Pricken ville inte gå ut i leriga hagen.. Så han stack från mig, vem vill ut i en lerig hage när hans kompis går åt andra hållet? Men han stack iväg och jag satte mig ner, då vände han direkt och kom springandes till mig :') Vaddå gulligt? Haha, men jag har lärt honom att när jag sätter mig ner så ska han komma och han gjorde det även om han flydde från mig (y) Men sen så fick jag in honom i hagen. Han brukar inte sticka från mig för att han vet att jag är ledaren. Men förut för något år sedan så kunde han sticka och då kom han inte tillbaka till mig ;d
Självklart så rullade Pricken sig i hagen när jag släppte ut honom.
Men nu kommer det några bilder från idag, det var inte enkelt att ta på honom när han hoppa för jag var inte beredd på det någon gång..




Har fler bilder på Emelie och Tolly, men blev bara dom här nu! ;)


Haha?!

Tycker min häst är så fin! Jag älskar verkligen den killen.

<3

Åhh så skönt att få rulla sig!
Fick bli fula bilder också för att jag orkade inte välja vilka jag skulle välja, måste gå och fixa mig för sängen nu, godnatt!

Annie

VAD HAR HÄNT DOM SENASTE DAGARNA

Har inte skrivit på några dagar, så tänkte skriva om vad har jag gjort dom två dagar som jag inte har bloggat.

I måndags så fotade jag hästarna lite i hagen samtidigt som mamma red ut vilket jag inte visste, jag trodde inte hon hade kommit hem än så jag gav hästarna hö och sen visade sig att mamma precis hade gett dom innan hon red iväg >.< Men dom fick leva lite lyxliv.
Sen red jag Pitchi i paddocken för första gången iår, eller första gången utan snö. Det var lite coolt, hehe. Man red där en liten snutt för att känna på underlaget och det var helt okej, lite mjukt på vissa ställen men det brukar det.

När jag red så gick hon jättefint på i skritten när jag skrittade fram och hade en fin och stadig form. Sen när jag skulle börja trava osv så gick det inte så bra, blev lite pannkaka av det. Men när jag försökte sitta ordentligt och ha en stilla hand så blev det lite bättre. Pitchi tog inte bettet så bra och jag red inte så bra.
Så det blev mest att hon bara skulle röra på sig. Egentligen så red jag bara runt mest och det är nog så att jag måste ha någon bom, eller övning så jag vet vad jag ska göra. Annars så blir vi bara uttråkade och arga på varann kan man säga. Så nu får jag skärpa mig och göra något vettigt den tid jag rider!

I tisdags (igår) så var jag med Annie så mamma red både Pitchi och Fantasie. Hon hade gjort massor bra som man säger att man ska göra, men så blir det aldrig av. Någon som känner igen det? ;)
Så hon hade masserat och strechat hästarna och kollat hur långa bett hon ska ha och så. Jättebra! :) Så då kan man säga att jag knappt var i stallet. Lite härligt det också, även fast det nästan blir lite tråkgit utan stallet eftersom man är så van vid att vara där.

Bilder från måndags:






Mest för att visa Missys korta man ^^ Det blev ganska gulligt ändå.












Daniella


BILDER PÅ PRICKEN FRÅN NYKYRKA

Daniella hade lagt in bilder från när hon var i nykyrka den 4 september på hopptävling. Här kommer bilderna på Pricken och mig, vi var också där! Fast för oss gick det inte så bra, han hade ingen framåtbjudning och var inte pepp på hinderna. Så jag har inte hoppat honom sen den 4 september.. Om han inte har suget i hoppningen så är han kanske inte en häst som inte passar hoppning. Men sen dess har det bara varit dressyr och uteritter. Men nu har jag inte ridit honom på ett tag.. <3

Några bilder har pappa fotat och några andra Felicia Orrstenius.





WoW!




Annie


EHH .. ?

Kollade runt på tradera på olika hästgrejer och då såg jag det här ..


Min första tanke var bara "Oj .." Tänk om man köper det och sen ska ha det på tävling och så kanske man ramlar av och så får man dom piggarna på sig. Inte skönt ..
Jag skulle nog inte köpa det här pannbandet, haha!

Daniella

DÅLIGT MED UPPDATERING

Jag har nästan inte bloggat ett dugg på några dagar! Men jag var i Stockholm igår hela dagen. Köpte ett linne, en t-shirt, en tre-kvart tröja, örhängen, halsband och de snyggaste brillorna :D
I fredags var jag med Linnéa och kom hem ganska sent ;p Pappa och mamma har fixat hästen under dessa dagar, imorse var dom och släppte ut hästarna, Annie fick sovmorgon (Y)
Ídag ska jag plugga lite tyska och sen åka ut till stallet, vill gärna träffa någon idag så får se hur det blir.. Känner på mig att det kommer bli en riktigt tråkig söndag idag om ingen räddar mig.

Annie


Båten vi var på förra helgen!

När vi solade på båten.

I bubbelpoolen med Love, Lovisa och Ellen.

Jag och Love i poolen :)

Flickorna i omklädingsrummet.

Ute på båten, det blåste så mycket!!

När vi mötte VIKINGLINE som skulle till Åland, vi var påväg hem från Åland!

Love och Ellen som spelade spel, Ellen hade riktigt tur hon gick mycket plus i pengar!

Jag som springer ute på båten i badkläder, så KALLT det var..

Sist men inte minst min morfar, det var han som fyllde och bjöd släkten :D
Visst är han cool, 70 år med "sweet" keps (Y) Haha!

Några bilder från kryssningen från Åland, båten vi åkte på var som ett paradise!!

Annie

DANIELLA OCH PITCHI NYKYRKA RIDKLUBB

Lite bilder från när jag tävlade i NYRK förra året. Då tävlade jag fortfarande för Nyckelby och bytte sedan i årsskiftet.
Tävlingen var den 4 september 2010. En av de tävlingar känslan var perfekt! Iallfall på 1 m, vilket jag hoppade på dom här bilderna. Sprången blev jättefina och runda, men vi fick ett pet. Men det gjorde ingenting. Jag var jätteglad iallafall. Vi kom 3a.











Daniella

BENLINDOR - VARFÖR?

"Benlindor används för att ge benen stöd och skydd när man rider eller för att minska svullnader under natten i boxen."

Egentligen så vet jag inte hur mycket stadga benlindor ger, eller skydd. Eller det är ju bättre med att benlindor än ingenting alls, men eftersom det är mjukt så ger det inte så mycket skydd. Det håller ju sår borta vilket är bra. Men jag tror nog att man mest har det för att det är snyggt. Jag kan faktiskt erkänna, det har jag. Och så blir inte benen så smutsiga som när man rider ut nu när all snö smälter och det blir kladdigt eller om man rider på banan.
När det också är snö så rider jag och mamma i benlindor för att den inte ska bli kallt eller så. Man kan ju ha benlindor under natten ifall man ska tex tävla dagen innan och vill att benen ska vara rena. Och så kan man ha det om man vill att det ska torka samtidigt som man tex rider.
Men benlindor ger skydd och stadga? Naa .. Det vet jag inte.



Jag använder lindor med bara fleece och den med både fleece och elastiskt del. Det tycker jag är bäst för att den blir inte för tjock, inte lätt smutsigt och så ser det snyggare ut än när det bara är fleece. Jag vill köpa paddar och sen bara ha elastiskt, men mamma ville inte det, haha.

Daniella

HISSAR VÄSTAR!


Jag hissar västar. Dels för att det är så sjukt snyggt och att det ser mer proffesionellt ut och för att den är tajt och man slipper dom stora ärmarna. Man kan ju rida med dom när det är lite varmare, men inte under högsommaren direkt. Det beror på hur tjock västen är. Men jag har sett att massor som har haft västar och det verkar vara ganska inne nu. Jag har en häst jag har köpt på Hööks för 279 :- som jag har använt massor och är jättesnygg. Priet var värt det. Både jag, Amina och mamma har den och jag kan säga att jag var den första i vår familj att ha den ..
Jag har också väst för att inte min säkerhetsväst ska synas bara för att den är så ful, haha!
Men hiss till västar, helt klart!

Den här västan har jag oc hjag vill gärna införskaffa fler. Högst upp nu så är det en svart och sen en marinblå. Röd är också snygg .. Gud, jag kommer ha en västgarderob :p

Lite fler snygga västar:



Skulle inte direkt säga nej till dom ;)

Daniella

ÅSA SIIRA OCH FANTASIE - 020411


















Daniella

FILM FRÅN LAGTRÄNINGEN

Fattar inte vad jag gör fel?! Jag gör exakt som man ska göra, men ändå kommer det inte upp som en film här. Åh, man blir ju så förbannad! Men http://www.youtube.com/watch?v=1BTeTzxJRsc där är videoklippet.

Kritik, som alltid, mottages tacksamt :)



Daniella


TRÄFFAT DIV 1 LAGET IDAG

Adrian väckte mig vid 9 och så gick jag upp efter kanske 5 minuter. Var tvungen att dra mig lite hehe ;) Igår så gick jag och Astrid på "Skaka Rumpa." Man kan säga att det var ett litet disco för högstadieelever. Jag som gillar att dansa dansade nästan hela tiden, det är väl därför man åker dit eller? Det var massor som bara satt där .. lite synd. Att dansa är en känsla för sig. Så jag, Astrid, Molly och Alicia dansade hela tiden. Vi är nog lite dansfreaks, hihi :)

Men när jag ätit frukost och tagit på mig underställ, fast bara byxor, så gick jag ut till stallet. Mamma hade redan börjat borsta Pitchi när jag kom ut så jag gick in i sadelkammaren och tog på mig ridkläder. Jag gjorde ingen direkt outfit, utan tog typ bara det första jag såg kan man säga. Mamma hade grovborstat henne, sen skulle hon sätta på transporten osv så jag borstade lite "fint" och sen tog på benskydd, boots, täcke, svansskydd. Sen packade vi och åkte iväg till NYRK.

Dagen innan hade mamma handlat lite fika till hoppträningen idag, nyttig fika. Vindruvor, mackor med massor pålägg, vattenmelon och sådant. Härligt!

När vi kom dit tog vi in påsarna med fikat och kollade lite när det var några som red. Sen gick vi ut eftersom dom andra kom. Idag var första gången jag träffade laget. När dom hade lagmöte så tävlade jag så jag kunde ju inte komma. Vendela hade rest bort så hon var inte med idag, lite synd. Hann inte kolla så mycket på de andra ryttarna och ponnierna eftersom vi fixade Pitchi samtdigt. Framridningen gick bra, vi sa vad vi hette och Ingrid pratade lite. Man kan säga att det var en helt vanlig hoppträning, det var typ samma bana fast lite ändringar. Framhoppningen gick bra, och banan också. Alla stannade 1 gång, men det var inget. En gång är ingen gång, eller vad säger man? ;)

Alla som är med i laget var jätteduktiga och ponnierna var jättesöta! Dom som är med är jag, Emma (vet inte efternamnen på dom), Lisa, Vendela och Elin. Alla rider på d-ponny utom Elin för hon rider sin b-ponny. Alla var riktiga hoppmaskiner. Jag ser fram emot alla lagtävlingar!

Efteråt så fikade vi och pratade lite om olika saker. Kunde inte gått bättre, är supernöjd med Pitchi och hon skötte sig jättebra! Mamma filmade alla en gång, men vill inte lägga upp filmen utan deras medgivande. Ska försöka lägga upp filmen när jag hoppade banan här på bloggen. Gör det i ett separat inlägg. Kom in fel på 3 och 4 och stannade på 5. Slänger fram min hand också lite, så det får jag sluta med.
Vi hoppade inte så högt, vid LB +5 cm.




Emma, jag och Lisa


Pitchi var lite tröt efter träningen kan man säga. Haha, så söt! :p



Hej sålänge :)

Daniella


PINGLAN - 010411























Daniella

BETT JAG ANVÄNDER FÖR TILLFÄLLET

Jag har tre olika träns, ett hoppträns, ett "vardagsträns" och ett dressyrträns och till alla dom har jag olika bett. Men ibland byter jag ju såklart bett, men det blir väl variation iallafall.

När jag hoppar använder jag mig av ett tvådelat applemouth med munskivor för att det inte ska nypa på henne. Det är lite långt på henne, men hon trivs faktsikt med det, men ska nog fixa en i hennes storlek trots att hon inte visar någon tendens till att det är något problem. Pitchi har lite svårt att skumma och ta tag i bettet men det här är ju inte stål och det verkar hon tycka om. Hon skummar inte så mycket på det, kanske lite grann ibland. Men hon är verkligen inte en sån typ som gör det. Hon tar bettet bra och tycker om det. Hon söker sig bra neråt framåt med det och hon känns bra på det, men kan ibland bli inte stark. Det är ju typ ett tränsbett. Men jag är väldigt nöjd med det


I "vardagen" så använder jag mig av ett D-ringsbett, tredelat med en rörlig kopparring i mitten. En som hade det sa att ringen var vass på kanten, men när jag kände på min så var den len. Använder det här främst när jag rider ut eftersom hon blir stark och jag vill inte använda för starkt. Pitchi fungerar bra på det och innan så hoppade jag på det. Jag rider också terräng med det här bettet. Det som är det negativa är att tyglarna kan haka fast iden kär kanten i nederdelen om ni fattar. Ungefär där tyglarna ligger nu.


I dressyren rider jag med ett vanligt tvådelat tränsbett med rörliga ringar. Pitchi gillar det inte så mycket och tar inte tag i bettet, men reglerna i dressyren är -enligt mig- korkade. Så mamma och jag är på jakt efter ett nytt bett att rida i dressyren och har hittat ett bett som heter Magic eller något sånt. Det är tvådelat med rörliga ringar, men i munnen på hästen så hamnar den i en position som gör att det blir som ett rakt bett, det sitter typ fast så. Så det ska vi kanske testa på.

(Det är lite smutsigt på bilden, sorry).

Det här är de bett jag använder mig av oftast, och med Pitchi. På tex Fantasie och Missy använder vi helt olika bett. För ingen häst är den andra lik :)

Daniella

ARG DANNI (VARDAGSINLÄGG)

Ja. Som sagt. Idag är det 1 April och då får man skämta och då tänkte klassen att vi skulle skoja med Micke och Fredrik, men inget av det blev av. Hos Fredrik så skulle vi få hjälp av en av våra mentorer, men hon dök aldrig upp .. Sen på Mickes lektion så skulle vi ha prov och då tänkte vi att alla skulle skriva något random på pappret och sen lämna in det och dra eller något sånt, fattade aldrig direkt vad det va vi skulle göra. Men det slutade med att alla gjorde privet iallafall. utom en, Filip. Fattar inte hur han kunde se när alla andra skrev att han också skulle göra det? Så då sa han till Micke och så var det något dom gick överens om. När vi lämnade in provet och var ute i korridoren så kom vissa killar och anklagde MIG för att ha "svikit" Filip, fast han själv också skrev provet, han som anklagde mig. Och jag hade inte ens något med saken att göra, jag bestämde det inte ens! Fattar inte vad dom tänker på ibland .. Usch, ibland skulle man vilja gå i flickskola eller något.
Sen när jag skulle åka hem så var det en överfull taxi med en taxichafför som hade IQ 20 eller något, nej men det var något som jag irriterade mig på och så satt det en kille som gldode på mig ända tills han steg av. Tydligen så var jag intressant eller något.
När jag kom hem och skulle ge hästarna hö så hade mamma borstat Missy på morgonen och gissa vad hon gjort?! Hon hade klippt av Missy manen! Jag blev så förvånad och paff och ledsen att jag började gråta. Jag, Sabina och Adrian ville ju att den skulel vara lång, och nu så var den lång och fin. Och så hade hon klippt av den. Hon kunde väl pratat med mig först? Aja, sånt som händer. Men har väntat väldigt länge på att den skulle bli lång och nu var den det. Och nu är den jättekort!
Så direkt när jag kom in så sa jag "prata inte med mig, jag är arg!" Det var väl bra att jag förvarnade dom andra iallfall.
Åh!!


Det blir inte samma sak utan bilder, och så hade jag ingen passande. Jaja.

Daniella

RSS 2.0