PRICKENS ÖGONSJUKDOM

Tänkte skriva lite om Prickens ögonsjukdom som han har eller ögonskada låter bättre. Men det är för er som är intresserade och kanske inte vet vad som är med honom..
Vi upptäckte i december att Prickens öga var svullet och väldigt blått. Vetrinären kom och vi misstänkte att han fått något slag mot ögat, slagit i boxen, krockat med en häst osv. Det blev inte bättre efter sex veckor och vetrinären var ute en gång i veckan och kollade. Då så skicka dom oss till Strömsholm, där har dom jätteduktiga vetrinärer med bra utbildning.
Vi kom dit och jag tyckte det var coolt/kul att få åka till Strömsholms djursjukhus, för det är inte ofta man har en så "sjuk" häst att man får komma dit. Fast det var inte så kul när vi var där och fick reda på hur det var med Pricken.. Men Prickens öga såg ju inte bra ut så då fick vi välja vad vi ville göra med honom. Och då valde vi en laseroperation. Pricken fick stanna kvar där två nätter, för att göra laseroperationen och dom skulle se till så att han mådde bra.
Laseroperationen gjorde dom för att döda celler i ögat och trycket skulle minska, och svullnaden försvinner. Tex. vi får ju vätska från ögat som rinner men Prickens vätska rinner inte ut, istället bildas det vätska och inget kommer ut. Då bildas bara mer och mer men inget kommer ut. Det är som om man blåser en balong och den blir bara större och större, men om det är hål i ballongen så pyser luften ut, men ögat är som helt stängt! Det kommer inte ut någon vätska bara blir mer och mer. Det gör att trycket ökar i ögat. (Ballongen blir bara större, mer lugt i den och ballongen spänns).
Vi har haft återbesök hos vetrinären men det har inte blivit bättre, utan åt andra hållet sämre.. Men han har fortfarande samma medicin fortfarande. Och vi har hållt på i snart fyra månader, fast det känns som en evighet ;o Lite kortfattat om hans ögonsjukdom, kan skriva mer men vill inte skriva allt här :)


Sjuka och friska ögat.


Tar emot frågor om det är något! :)

Annie


Kommentarer
Postat av: Linn Salomonsson

hej! asso vad har hänt med ögat?! stackars häst! vad heter den? är den blind <33333

2011-04-09 @ 16:38:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0