MAN MÅSTE VARA VARA REDO

HÄR är en väldigt bra, peppande låt som jag lyssnar på näst intill hela tiden som jag tycker ni också ska lyssna på.


- I was putting out the meaning like "okay, I'm ready to be seen" so hear I am.

- And we go in the stage of acting to try and facilitate something when really it's being you that will help you *facilitate everything.

- I will do things I never thought I would do but always kinda wanted to.

- I will arrive for my own life when I am damn well ready. 'Cause we all know my mind likes to take the light, and then turn it around and make it heavy. But don't you know I, don't you know I will?

*facilitate = underlätta
Daniella


SKRIVER OM LITE

Vi hann få in allt löst hö under tak precis innan himlen öppnade sig! Det var bra att det började regna för luften blir så "tung" av denna värmen, kan det inte vara 15 grader för det mesta istället för att vara kallt ett tag och övervarmt ett tag?
Men eftersom det började ösregna hann jag inte rida, jag skulle ridit Carubus och mamma Pitchi och sedan skulle vi åkt med honom till NYRK och tillbaks för åkandets skull. Nikita skulle jag också ridit.

Eftersom vi hade (har) mycket att göra så blev det inget NYRK tyvärr. Vill verkligen titta på en träning, har tänkt på det i nästan två veckor nu. Men nästa vecka, då ska jag (hoppas jag) sitta på läktaren och kolla! Då kan jag ju cykla dit :)

Imorgon vill jag få lite gjort iallafall. Jag har tänkt:
* Rida Carubus, Nikita och (kanske om inte mamma vill) Pitchi
* Skrubba rent minst en box
* Måla kortsidan av staketet runt banan

Ska inte skriva ner för mycket för när man väl är igång så går tiden otroligt fort! Man hinner oftast bara med hälften av det man tänkt, haha!

Bilder har jag inga nya, tur att Annie har. Ska fota, jag vet, jag vet ..



Daniella

30 JUNI

Min födelsedag idag då! Hihi.
Borneo fick nya skor idag, på alla fyra hovar. Det gick bra för att han har aldrig blivit skodd på alla fyra samtidigt. Han fick stå inne en stund efter också för det var så varmt. Så killen fick lite mat också, sen borsta jag honom och satte på salva på hans sår! ;p Från alla taskiga insekter... Sen gick vi upp i paddocken gick lite och sen fick han springa lite eller han sprang något varv och hoppa över en upphöjd bom. Men värmen tog nog ganska mycket på honom för han var dötrött! ;) Sen hjälpte jag Malva med deras nya ponny, vi skulle få honom att gå efter henne och det gick bra tillslut, både hästen och Malva var duktiga! :)
Efter att jag varit i stallet så åkte jag till varamon och mötte kompisarna där, sen kom ovädret... Men nu väntar jag på kompisarna för att käka tårta! :D <3
'





Annie


STADEN

Har varit i stan näst intill hela dagen. Handlade två t-shirtar, ett par jättefräna runda solglasögon och skor. Det är lite rea nu men har inte mycket pengar :(

Idag skulle jag vilja åka till NYRK och kolla på hoppträningar så ska väl försöka åka dit nu, ska bara äta och så. Tyvärr blir det inte så mycket inlägg och det märks på statistiken, men när det är bra väder kan man ju inte vara inne hela dagen, eller hur?


Daniella

MER BILDER

Lite halvfula bilder kommer.



Annie


JAG VILL DET HÄR!

Ibland kan det kännas som om man inte vill fortsätta med hästar, att man vill hitta på andra saker i livet som man missar då man är i stallet. Man orkar inte med all den tid, tålamod och ja, den tar väl upp hela ens liv? Men samtidigt, kan man inte se ett liv utan hästar. Jag har haft hästar runt omkring mig ända sen jag var liten och jag fick min egna när jag var endast 7 år. Ända sedan dess har jag från och till frågat mig själv "vill jag det här?" för om man inte vill hålla på med hästar så borde man sluta. Det är inget 8-4 jobb, det är ett heltidsjobb, en livsstil. Så om man ska hålla på med det, måste man älska det, älska allt man gör.
Och jag har insett att det är hästar jag vill hålla på med. Jag vill vara med i varje underbart ögonblick. När dom står helt stilla i stallgången utan att dom sitter fast, när dom lägger huvudet mot en, när dom springer i hagen och när man känner deras styrka när man rider och dom går sådär j*kla bra! Jag vill utvecklas, vara med i massor med framgångar, men också motgångar.
Jag vill sitta där i sadelkammaren och putsa sent inpå kvällen och känna pirret i magen dagn innan tävlingen. Det är det här jag vill hålla på med, det är det här jag vill göra, det är det här jag vill lyckas med och jag vill att andra ska se mig som en duktig förebild!
Jag vill bli något!



Daniella


TIPS

Om ni vill se en jättebra YouTube-kanal med massor med fälttävlansfilmer klicka HÄR. "Buzzterbrown" heter personen, den har helt amazing videos alltså!

Daniella


UTERITT

Nu har vi ridit ut, eller det var ett tag sen men jag skriver om det nu. Tog ett ganska långt tag att skriva förra inlägget, det blir error ibland när jag ska ladda upp bilder. Så typiskt! Men Amina, jag och Sabina skrittade ut barbacka en sväng md Fanta, Missy och Pitchi.

Vi hann inte komma så jättelångt innan Sabina ramlade av för Missy småtravade hela tiden för att hänga med i Fantasies tempo. Men det gick bra, hon är bara för gullig. Missy gick till gräset och hon sprang efter. Amina red någon annanstans eftersom jag var tvungen att trösta Sabina och det var mycket myggor så Fantasie rörde sig hela tiden. Men Sabina ville fortsätta så slängde upp henne och fick gå en bit själv för att jag inte kom upp. Men sen lånade vi en pall och då kom jag upp. Sen red jag och Sabina lite och det gick jättebra, det vart inte så lång runda pga knott och mygg. Men sen var vi hemma och vi tog ut dom. Våra är ju ute 24/7 nästan.

Men imorgon vill jag åka och titta på hoppträningar i NYRK för skojs skull, man lär sig mycket av att sitta och kolla och så är det kul. Och så ska jag rida på fältet nu när det är klippt. Gött!


Bild från förra året.

Daniella

BILDER FRÅN MIN UNDERBARA (?) DAGAR!

NU är det klart! Allt hö är inne, vi klarade det på två dagar ;) Men idag så fick jag, Adrian och David "gå tidigare" för det började bli jobbigt osv osv. Så vi åkte och badade, med kläderna på och det var lika skönt som igår. Sen somnade jag och sen åkte vi och badade vi igen, hehe. Snart ska jag rida, vi ska rida ut och skritta en sväng. Nu ska vi ju sätta igång Fantasie!

Får säga till Annie att vi ska ändra storlek på bilderna när vi laddar upp dom. Innan hade vi 400 och nu ska vi ha 600.









Daniella

IGÅR

Hann inte med datorn igår efter stallet, belv att åka och bada istället.
Jag är så stolt över min duktiga häst, han har verkligen utvecklats sen han kom till mig. Alltså från marken, han har fått ett sommarlov, vila lite och hämta sig efter hans inridningsperiod. Igår hämtade jag honom och gick upp en bit till vändplatsen, gick själv och han skötte sig bra! Sen gick jag upp till paddocken, gick lite och han hängde efter mig som ett lamm. Sen slängde jag in den röda bollen och den var jätteläskig i början men sen stod han och luktade och var lite smått rädd! ;)
Sen gick jag ner till stallet och då kom veterinären och gav honom vaccination. Efter det borsta jag honom. Sadla honom ett tiotal gånger, han har ju reagerat när jag sätter på sadeln så det är bara upprepning som gäller och han har blivit mycket bättre i början slet han sig men nu är går det mycket bättre. Innan han fick gå ut i hagen så svampade jag av honom, det är mest för att lära honom vid vatten som droppar och så. Riktigt nöjd med Borneo när det går så bra :)
Idag eller nu ikväll så åker mamma och pappa upp och bara ser till s¨å att hästarna får vatten. Imorgon kommer kanske hovslagaren ut för han har tappat tre skor... xD


HISS!

Ska egentligen sova, men känner att jag ändå kan göra ett inlägg eller två? Imorgon är det att fixa med hö som gäller! Det var så äckligt, man blev verkligen jättesvettig. Men när vi var klara med tre vagnar var vi klara för dagen och då badade vi i sjön. Jag badade det kläderna på! Guud så skönt det var, särskillt efter en slitig dag. Imorgon är det bara på't igen ..



Vill hissa dessa gudomligt dunderläckra bruna chapsen från Dyon! Dom gör nästan alltid jättefina saker. Sen jag handlade min bruna uxev-hjläm har jag kommit in lite på brunt, det är ju så himla snyggt! Synd att man inte är miljonär alltså för då hade jag varit så snygg i min utrustning ;) Hästen också för den delen.



Här är dom svarta:


Daniella


STRÖMSHOLM 27/6 - 11








Daniella

HÖ, HÖ OCH .. HÖ

Nu är det dags att slå höet/plocka in det i vagnar/ta in det i logen så jag har helt fullt upp nu i kanske tre dagar. Jag kommer inte kunna hålla er kära läsare uppdaterade då det tar ganska lång tid. Det är ju några ton som ska in.
Så ni får hålla tummarna att Annie uppdaterar mycket, eller att hon skriver något inlägg för jag kommer inte ha tid. Hoppas ni har överséende för detta. Kommer väl skriva något någon gång såklart! Ska ladda upp bilderna från Strömsholm och det osm jag har sagt att jag ska lägga upp. Men inte lika mycket som innan.



Kram!
Daniella

PITCHI II 27/6 -2011

Red i hagen och red sedan dressyrprogrammet i fälttävlan två gånger. Hon gick på super, ville springa och lyssna jättebra. Var supernöjd med henne och mig. Visst finns det alltid misar, men det är ju därför vi tränar :)

Sånt jag ska träna på:
*Sista halten
* 10 m volterna
* Övergångarna
* Blicken
* Armbågarna
* Tygellängden

Jag hade hoppsadel, martingal och achengrimma med inget snodd runt munnen och tvådelat tränsbett.
Så helt "äkta" dressyr blev det iallafall inte. Var svårt att rida runt på en hoppsadel :p

Daniella


STRÖMSHOLM

Idag var det dags att åka till Strömsholm för ett återbesök med Fantasie. 

Vi hade tid där 14.30 och vi var där i tid. Vetrinären kom och tog slang genom näsan och allt det där. Sen skulle jag få rida. Men det gick bra, Fantasie är ju lite svår och så har hon stått i 7 veckor så red mest runt. Stundvis gick hon på jäkligt fint, men hon måste man vara så försiktig i handen med och så har hon så annourlunda galopp mot Pitchi. Men det var kul att få rida henne. Sen åt vi glass och sedan var det att åka hem igen.

Såret hade läkt jätetfint men ljudet (men dock inte lika högt) var kvar så man fick ett litet frågetecken i huvudet. Men ljudet kan man leva med, man vill ju bara veta att hon får tillräckligt med syre.

Det funkar inte att ladda upp bilder för tillfället så gör det senare!

Daniella

STOLT ÖVER MIN DUKTIGA KILLE

Vad jag saknat Borneo! Nu när jag varit borta så har det kommit två nya hästar till stallet, en valack och ett sto :) Men när jag kom upp till stallet idag så gick vi en promenad. Först gick vi ner till sjön, stigen ner dit är ganska bukligen, lite vatten pölar, så att man får tänka på var man sätter fötterna. Men han var jättelugn när vi gick ner dit, mamma och pappa hade gått med honom någon gång innan men han var tydligen mycket lugnare idag. När vi kom ner till sjön så låg det två båtar där, men han gick förbi dom jättebra, kanske bara att det var lite mystiskt! Var nere viid sjön ett tag och stod nära vattnet, han var jätteduktig, pappa satt och plaska i vattnet och han tittade nyfiket på honom och gick närmare. Sen gick vi tillbaka en bit och där gick vi upp för en ganska brant backe och efter det in på en buklig traktorväg.
Sen gick vi ner till stallet, där borstade jag honom noggrant. Tog en hink med vatten och svampade av honom, tog upp svampen och klämde ur vattnet i hinken igen, så att det blev lite ljud. I början reagerade han men sen gick det toppen! Han fick gå in i boxen och käka hö och havre/mineraler.
Sen gick vi upp till paddocken, han gick lös och han gick efter mig. Sen fick han springa runt lös, så pigg och glad. Tyckte att det skulle vara roligt att lägga ut en bom för att se om han ville hoppa över den. Jag gick över den och han hängde efter. Sen när han galopperade så hoppade han jämnfota över bommen och gud vad han tyckte det var kul! :D Han svängde direkt efter bommen och hoppa igen, asså han hoppa runt hela tiden :') Han kunde ha valt att springa förbi bommen men han gjorde sina konstiga vägar bara för att få hoppa så fort som möjligt. När jag gått med min duktiga kille en sväng så gick vi ner till stallet och svampade av honom och sen ut i hagen igen :)


Kameran hängde inte med men det blev några bilder.


Kameran dog precis så hann bara med en bild ;)

Annie


HEMMA IGEN

Kom hem från England inatt. Gött att få komma hem men nu förstår man vad alla nya kompisar betyder! Saknar alla... Men annars har jag haft det jättebra eller jag har inte lärt mig någon engelska, undervisningen och allt var dåligt, man hade inte fritid att shoppa dra ut på stan och snacka engelska. Men alla underbara vänner erstatte allt som var dåligt! :D
Åker till Borneo ikväll! Pappa och mamma har tagit hand om honom nu under de två veckora. De har gått promenader med honom och det är bra för honom, eftersom att han är ganska tittig och lite barnslig :) <3
Nu ska jag fixa mig! Du Danni, du har underhållit bloggen jättebra (L)

Annie 

CARUBUS I HAGEN

Mamma och jag skulle filma när Carubus sprang lite i hagen och så fotade jag han också. Han är ju bara föör söt!






Daniella

JAG ÄR VÄL INTE ENSAM?

När jag rider terrängmomentet är jag en sån som pratar med min häst hela tiden! I Boxholm förra året sa dom att man hörde min röst över hela terrängbanan. Så när jag var i skogen så hörde man mig ropa "Bra Pitchi!!!" Så har jag alltid varit när det gäller terräng, och jag är oftast ensam om att prata mycket med min häst, men nu har jag hittat min kompis, haha! Hon pratar också med sin häst hela tiden.
Men visst låter det så himla gulligt och hästen verkar vara väldigt positiv. Hon med :)

Men vad tycker ni är snällast/bäst? Att bara vara tysta eller prata med era hästar?



Daniella

I PITCHIS RYKTLÅDA

Carubus och Pitchi delar ryktlåda och Nikita och Missy gör det också. Fantasie har en egen.

Såhär ser den ut utanpå:


Inuti:




"Stora" borstarna:

* Mjuk borste
* Piggborste
* Rotborste x2
* Hårborste

Små saker:


* Sax
* Hovkrats x3
* Kam x3
* Hovborste

Vissa har massor med massor av borstar och saker, men det är ganska onödigt tycker jag. Borste än en sån typiskt sak som inte är kul att köpa. Jag har inte alls mycket borstar/saker men hon klarar sig, hon glänser lika mycket för de ;)

DAGEN RIDPASS - PITCHI

Idag red jag med det tredelade bettet med rörliga ringar och det gillade hon bättre än stångbettet. Hon var jättefin i formen och lyssnade 10 x bättre än igår. Jag var också bättre, men när jag ser på filmerna nu så har jag stolsits! :o Jag ska ta tillbaks armbågarna en aning och ta tillbaks underskänkeln. Får se om jag ska höja stiglädrena ett hål. De flesta säger att jag har sådan bra sits så blev lite paff när jag såg hur det var idag. Brukar inte vara så. Men ska rida utan stigläder oftare och att mamma longerar samtidigt som jag rider.
Skänkelvikningarna var bättre än igår och vi tränade på galoppfattningar/sakta ner till trav. För i galoppfattningen har hon tendens till att slå upp huvudet och sedan ta ner det igen så det ska vi träns bort för övergångarna är något av det viktigaste när man tävlar, och tränar.
I slutet när vi galoperade blev hon trött så hon hoppade lite och tog galopp ltie hur som helst, men sen blev det bra och så slutade vi. Vi hade solen rakt på oss så hon var ganska svettig nä vi var klara.
Men var nöjd med dagens ridpass :)  

Nu har pappa slått gräset så det håller på att torka, sedan är det dags at ta in höet. Liak jobigt varje år, höh. Men solbränd och äckligt svettig blir man. Och så är det så oskönt när man är vid höet och det fastnar små strån på huden. Usch! Men sådant man får ta när man har hästar :p

Vi fastnade tyvärr inte på bild idag, men laddar upp några bilder iallafall.







Daniella

5 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG OCH PITCHI

Tog Pitchi för hon är den jag är mest med utav hästarna :)

Pitchi:
1. I vintras hade hon ett hjärta på mulen av päls.
2. Hon hatar när någon håller på med hennes öron.
3. När hon ligger ner vill hon vara ifred (en gång när jag skulle hälsa på henne i hagen när hon låg ner bet hon mig i benet).
4. Hon hatar att äta mineraler.
5. Hon är väldigt uppfostrad.

Jag:
1. Hoppar alltid över ett steg i trappen och har gjort det i ca 2 år.
2. Jag gillar inte att ha smink.
3. Jag har aldrig haft en naturell bra sångröst utan jag har tränat upp den.
4. När jag var liten (typ 7 år eller så) uppträdde jag i småstjärnorna och kom 3a, även fat jag bara kom på halva dansen.
5. Jag har humörsvägningar.



Daniella

TUNNA UR, KLIPPA, SÄTTA UPP

Pitchi har sån där typisk russman som är tjock och sliten och lite lurvig och det är så fult! Så idag tunnade vi ur den för typ första gången och det blev jättebra. Sen toppade vi lite och det blev ännu snyggare. Sen så satte jag upp halva manen (den som brukar lägga sig på andra sidan) och tog små tofsar så nära hårbotten som möjligt och sen ut i hagen. Hon blev så snygg, hehe. Borstade henne så nu ser hon mer välvårdad ut :p

Jag kom på något jag ska göra inlägg om, en kul sak bara. Men det blir imorgon för hade inte kameran med mig ut till stallet. Så no photos from today. Eller iallafall från nu.

Jag fixade iordning i sadelkammaren också så nu blev det snyggt! Innan har det (frotfarande) hängt vinterkläder och det känts trångt och ostädat. Men idag tog jag ut lite vintersaker och hängde andra saker där istället så nu blev det jättefint! Allt är där det ska. Som Jan Brink sa "om man inte vet vart allting finns och om man inte har ordning kan man inte bli en stor ryttare". Håller med han!


Diggar bilden. Dressyr, fälttävlan <3

Daniella


DÅLIG FANTASI?

Jag vill blogga, men jag har absolut ingen idé om vad jag ska blogga om! Det blir ju mest att jag bloggar när jag ridit eller om något hänt "hästmässigt" men ibland vill man blogga om något annat tex schabrak, bett, sina hästar, sig själv osv. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om som är kul och intressant. Kanske jag ska gära ett inlägg om hästarna/djuren här hemma och sen om mig? Eller om utrustning eller tankar jag har? Åh, jag vet inte!
Men ja, nu vet ni väl varför jag inte skrivit om något, för jag vet inte riktigt vad. Får se om det kommer upp något mer ..

Men jag har faktiskt en fråga. Eftersom jag älskar att sjunga och folk säger att jag faktiskt sjunger ganska bra. Ska jag filma när jag sjunger och sen visa er? Eller?
Om ingen kommenterar gör jag det inte för det känns ganska meningslöst och så vet jag inte riktigt om jag vågar. Så vill inte göra det i onödan.

Kram.
Daniella

LOL

Märks att det var midsommar igår? :p


Daniella

CARUBUS OCH PITCHI

Red Carubus först och red honom på banan för att filma till en spekulant.

Han var jätteduktig och lyssnade bra. Innan när man red honom på banan ville han inte riktigt samarbeta. Ibland höll han på lite med huvudet, men det var inte alls ofta. Allt gick bra, men galoppen i ett varv gick lite segt för han började bli trött eftersom det är ganska tungt underlag. Men nu har jag klippt ihop filmen så nu ska vi skicka den. Men mot hur det var innan när vi red honom på banan är det en enorm skillnad!

Pitchi skulle jag rida dressyr med lite upphöjda bommar osv. Det gick bra, i slutet blev hon lite pigg. Red henne på stångbett med rörliga ringar. Hon tog inte riktig bettet och var lite "hård". Finns massor mer att träna på men legat lite efter när det gäller dressyr. Men det är ca en månad till nästa tävling (som är fälttävlan) så det är bara att köra hårt! Men stundvis gick hon bra, men känslan var inte riktigt där.








Daniella

GLAD MIDSOMMAR!

Jag vill önska alla glad midsommar (även fast jag skriver det lite sent). Hoppas ni haft en underbar dag med god mat, kul dans med trevliga människor.  Ni är underbara och tack för ni läser just min och Annies blogg!
Stor kram till er alla!


Bild från när jag var i Medevi och firade midsommar med min familj :)

Daniella

CARU-BUSEN

Efter vi hade ätit mat såg jag att Carubus låg ner och var bara tvungen att gå dit. Hälsade på dom andra och gick sakta ärmare för att han inte skulle bli rädd. Sen satte jag mig brevid honom och klappade honom ett tag. Han sov nästan och så la han huvudet i mitt knä! Helt underbar är han ju! Så myste vi ett tag och Sabina och Adrian kom också. Vissa hästar vill vara i fred när dom ligger ner, men han var det inga problem med. Så himla snäll är han ju.
Vår lilla bäbis <3










Daniella


SNYGGA PIKÉER FRÅN HÖÖKS/HV POLO

Behöver ett par T-shirtar/tröjor/piikéer till ridningen nu, har knappt några. Så kollade på pikéer på Hööks hemsida och hittade några snyga från HV Polo. Men att det ska vara så dyrt :(



579 kr.
Snygg piké med flera brodyrer och applikationer. Figurnära passform. 95% bomull 5% elastan. Tvätt 40º.


599 kr
Snygg piké med HV Polo logga och tryck på ryggen. Figurnära passform. 95% bomull 5% elastan.


849 kr
Sweatshirt med huva. Snygga detaljer och figurnära passform. Hel dragkedja fram. 87% bomull, 13% polyester. Tvätt 30º.



449 kr
Snygg, figursydd tävlingstopp med kort ärm. 95% bomull 5% elastan.



Det var dom jag tyckte var snygga. Den rosa kan jag ha till terrängmonentet eftersom jag har rosa outfit då. Men jag funderar/ska byta till marinblå/vit outfit vilket är lite mer proffesionelt och mer stilrent. Men får se, annars är den snygg att träna i.

Tävlnigstoppen är nästan ett måste! Har en långärmad tävlingströja just nu och det blir varmt. Och så var det väldigt snygg.

Daniella


BILDER FRÅN UTFLYKTEN















Daniella

MIN UVEX HJÄLM

Klicka HÄR för att se något absolut underbart.


Som sagt fick jag en uxev-hjälm den 22:a och jag tänkte visa lite bilder. Den är ju bara så snygg!
Innan har jag tyckt att man såg ut som en fluga i dom här GPA-hjälmarna men jag har faktsikt börja tycka dom är snygga. Min hjälm är inte "flugformad" utan är bara en grymt snygg hjälm ;)


Inmould-ridhjälm med luftkanalventilationssystem för bästa ventilation. Ytterskal av makrolon. 2-materialskärm med mjuk fron. Klimatreglearnde, anti-allergiskt och tvättbart foder. Vikt från 340g.




Hjälmen är lite på sniskan på sista bilden, men det är väl bara charmigt :p

Daniella

MIDSOMMAR

Tänkte rida dressyr idag fast jag hade glömt att det var midsommar idag, man brukar ju inte ha sådan koll på vilken dag nu när det är sommarlov. Och så är det hinder på banan och Pitchi är i en hage lite längre bort så får rida senare.
Mamma och jag kollade precis fälttävlanstävlingar och det är lite segt. Men Mantorp är snart så nu ska vi börja köra på med dressyren på allvar :)

Daniella


UTFLYKT

Jag skulle egentligen ridit dressyr, men det är hinder på banan och jag har blivivt såhär "få ner hästen i form är jättedåligt osv" eftersom det är ett sånt tjat om det överallt på Internet just nu. Massor videor om vad bettet egentligen gör och massor "skit" så jag har blivit lite töntig. Men det kan man inte vara föralltid och jag funderar på att ta bort vissa saker.

Men Sabina ville rida ut barbacka och jag tänkte visst skritt är ju också bra. Vi fixade Missy och Pitchi för en uteritt och precis när vi skulle rida så kom Adrian och han fick hänga med. Så han och jag red på Pitchi och det gick jättebra. Men eftersom Pitchi har ganska hög manke så får man ont så Adrian fick rida Missy och Sabina hoppade upp på Pitchi, men jag kom inte upp så jag gick ett tag.

Sen fikade vi och då fotade jag lite. Sen fortsatte vi och jag kom upp. Pitchi gick på ganska bra men vi skrattade bara åt det. Vi red runt Lustigkulle och sedan hem. Det var jättemysigt och kul, och sånt måste man också göra och inte bara träna. Jag är faktiskt mest sugen på att galoppera nu ehehe.

Jag laddar bara upp några bilder nu och fler imorgon för Kim ska spela och när jag har på min dator så laggar det för honom. Typiskt -.-



Daniella



VAKNAT

Vaknade ungefär vid 11 och gick ner. Amina hade skrivit en lapp om att hästarna var inne och att det hade regnat. Och nu blåser det bara lite, typ inga spår efter det har regnat. Men jag gick ut och alla halvsov utom Carubus som åt halm. Niktia låg ner och Fantasie var helt borta. Ingen ville komma ut, ingen hälsade på mig förutom Carubus som ville mysa. Så jag kliade honom under huvudet och det tyckte han var skönt! Han lyfte huvudet så högt han bara kunde. Haha, sötnosen.
Så valde att ha dom inne ett tag till. Kan ju vara skönt att bara ta det lugnt och ingen ville ju direkt ut. Ska gå ut till dom snart igen.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Carubus och Niktia kan stå tycker jag, men Pitchi ska röra sig. Men vet inte riktigt vad jag ska göra. Men ett rejält dressyrpass skulle inte sitta illa så det blir det nog.

Skriver mer senare hörni, kram!

Daniella

HÄSTARNA MED FLUGVEJLAR

Haha, handlade två flugvejlar till Carubus och Nikita i Travshopen så nu har alla våra hästar flugvejlar. Lite gulligt är det faktiskt :)
Fotade dom efter vi hade löshoppat dom små. Dom är ju bara för söta.








Daniella

LÖSHOPPNING ..

.. med Carubus och Nikita.

Nikita: Hon var jätteduktig och showade lite grann. Men hon flöt på riktigt bra så hon börjar fatta.
Carubus: Ibland ville han smita undan, men han skötte sig ändå super! Han var jätteduktig. Hoppade lite högre med honom, så kanske 90-100 cm oxer som han hoppade med lätthet. Han börjar också fatta vad man ska göra.

När dom hoppade som högst filmade jag.

Ändrade stoleken på bilderna nu så dom blir större. Hade 400 innan och nu tog jag 600. Blev det bättre eller? Det tror jag nog :)
















Daniella




TERRÄNGFILM FRÅN IDAG

Film från när jag hoppade den lilla banan :)



Mamma sa förut att vi skulle ha större bilder, håller ni med? Men då ändrar vi på det så dom blir större, för nu när vi kollade så är dom ganska fjuttiga.

Daniella

TERRÄNGTRÄNING I MANTORP

Idag terrängtränade jag Pitchi. Mamma, Amina och Sabina hängde med. I början när jag red regnade det ganska mycket men slutade ganska snart och solen tittade fram några gånger. Amina hoppade upp ett tag och kände lite på henne och hoppade några skutt.
Sedan fortsatte vi mot fältet och red där. Plockade ihop en liten bana och hoppade lite sånt vi kände för. Mamma filmade nästan allt vi hoppade. Det gick jättebra, men ibland vill Pitchi ta ett ministeg innan hindret och det ska vi försöka få bort, att jag lägger henne rätt fast ändå lite nära (för det så Pitchi vill ha det). 

Hon hoppade allt och var jätteglad och positiv. Det var jättekul, synd lite med vädret bara. Är jättenöjd för vi hoppade mest P90-hinder. Ska åka dit igen snart för att kunna hoppa de hägre hindrena fast då vill mamma ha med någon professionell. 

På vägen hem svängde vi in på Travshopen som är en av mina favoriter när det gäller hästaffärer :) Kollade runt lite och testade en uvex-hjälm för skojs skull. Den satt så jäkla bra och var såå himla skön! Kollade på prislappen och vi såg en billigare, så testade den och den satt lika bra men var lite snyggare. Och gissa vad?! Mamma handlade den! Så nu har jag en dundersnygg uvex-hjälm! Är himla glad för jag har haft en inte så snygg som är med mocka. Och den är så sliten så den är brun fast den egentligen ska vara svart. Jippie :D
 










Daniella 

FILMER





Daniella

.

NI LÄSARE ÄR BÄST! PUSS!

Daniella

VI HOPPAR

Jag, Heidi och Sabina har hoppat nu ett tag men hon gick för att hon skulle äta och jag och Sabina gjorde en videoblogg som jag håller på att ladda upp. Får ni höra på lite östgötska ;) Nemen, vi babblar på lite och har lite kul, ett måste att kolla på alltså.
Laddar upp bilderna här och laddar upp filmerna senare för att det ska ju laddas ner på YT och så ..
Kram!









Så, de bilderna får duga, det gick väldigt segt att ladda upp dom ..

Daniella


INKÖPSLISTA

Har lagt till en ny kategori: Allmänt och det är sånt som inte handlar om hästar :)

Har hitta saker vi/jag faktsikt behöver, wow! Så jag tänkte att det är bäst att jag skriver ner dom för annars är det 90% chans att jag glömmer det. Fått det efter mamma, säger vi :p

* Ny ridhjälm
* Fårskinn till förbygeln
* Brun huva till dressyr
* Blindbrodd
* Ridbyxor

Ja.. det var väl det. Alla andra saker som jag tänkte skriva ner behövs inte .. ellerr inte direkt ;) Men det är såå kul att handla hästsaker, synd att allt det fina ska vara så dyrt. Men ja, så är det väl tyvärr.


Sharpman

Daniella

ALLA "MINA" PONNYS RIDNA

Vaknade vid 11 (som typ alltid?) och åt frukost and so on sen gick jag ut till stallet. Kollade att stallet var klart, gjorde mat, städade och tog sedan in Nikita och red henne sen Carubus och sist Pitchi.

Red alla i hagen för att få utomhuskänslan men ändå vara inhägnad.

Niktia: Hon var pigg, men vill göra som hon själv ville.  Jag ville att hon skulle gå rakt fram, men hon skulle hit och dit. Det blev bättre senare och jag travade/galopperade runt. När hon lyssnade bra på hjälperna så slutade jag. Var nöjd. Red i kanske 40 min.
Carubus: I början ville han till dom andra i andra hagen men sen lyssnade han på vart han skulle. Han blev rädd för något och for uppåt och framåt och var efter det lite ovillig att omkring där han blivit rädd. Men han lyssnade bra, travade mest och vill få han fram och gå rakt och inte flyta ut så mycket. När han galopperade uppför en backe i det området där han blivit rädd så slutade jag. Han var jätteduktig. Red i ca 30 min.
Pitchi: Satte upp en kryssoxer och i mitten av hindret kanske den låg på 80 cm. Hon var vääldigt pigg, vilket var härligt. Hon försökte dra ett antal gånger, men hon stannade ganska fort. Lyssnade bra bakåt och framåt och sprången blev super. Galopperade mest för att få ut lite energi och för att vi behöver ha lite kul. Var nöjd. Red i kanske 45 min.

Daniella

I'LL STOP THE HOLE WORLD

Paramore, lika awesome som vanligt har en ny låt.
Klicka HÄR för att lyssna på den (spotifylänk).


You were my conscience
so solid now you're like water
We started drowning
not like we'd sink any further
But I let my heart go
it's somewhere down at the bottom
But I'll get a new one
come back for the hope that you've stolen

I'll stop the whole world
I'll stop the whole world
from turning into a monster, and eating us alive
Don't you ever wonder how we'd survive?
But now that you're gone the world is ours

I'm only human
I've got a skeleton in me
But I'm not the villain
despite what you're always preaching
Call me a traitor
I'm just collecting your victims
They're getting stronger,
I hear them calling

I'll stop the whole world
I'll stop the whole world
from turning into a monster, and eating us alive
Don't you ever wonder how we'd survive?
But now that you're gone the world is ours

Well you found us strength and solutions but I liked the tension
And not always knowing the answers when you're gonna lose it, you're gonna lose it.

I'll stop the whole world
I'll stop the whole world
from turning into a monster, and eating us alive
Don't you ever wonder how we'd survive?
But now that you're gone the world is ours

I'll stop the whole world
I'll stop the whole world
from turning into a monster, and eating us alive
Don't you ever wonder how we'd survive?
But now that you're gone the world is ours

Daniella

"VI SKA GÖRA ETT LITET EXPRIMENT"

Idag var jag och mina bröder busiga heheh. Händer lite då och då. Har skitroliga filmer från andra tillfällen, kommentera så lägger jag upp dom också :)
ETT MÅSTE ATT KOLLA PÅ!




Daniella

RIDIT UNGHÄSTARNA

Nikita: Red henne i hagen med Adrian och Missy och hon var framåt och ville springa. Galopperade för det mesta. Ibland ville hon inte åt det hållet jag visade henne, utan flöt ut men bättrades. Är jättenöjd, hon var superduktig!

Carubus: Red ut med honom med mamma och Pitchi. Red runt Lustigkulle och han var framåt och lyssnade bra men drog sig ibland åt vissa håll/flöt ut. Men han lyssnade när vi skulle trava/galoppera och gick framåt. Bästa ridturen med honom, han var verkligen såå duktig!





Daniella


MYS

Har gjort ärenden och varit i butiken. David och Sabina handlade Ben 'n' Jerry fast David gillade den inte så jag fick den. Mamma handlade också Ridsport Special så satt och läste den i solen :)




Daniella


BILD JAG GJORT TILL JULIA

Vad tycker ni? Använde mig av http://www.picnik.com/ då jag inte har några bättre redigeringsprogram på den här datorn. Det är bara att säga till så fixar jag ett collage :)


För att komma till hennes bLogg klicka HÄR.

Daniella

DISS!

Detta är något av det fulaste som finns och förstör vilken outfit som helst - oavsett hur snygg outfiten är. Usch på det, blir så irriterad varje gång någon har det:

Superdåligt bild (hitta ingen annnan, googlebild) men det är utsläppt hår under ridhjälmen. Fy så fult det är! Är det så svårt att bara sätta upp håret i en toffs? Det är väl det minsta man kan begära .. Det snyggaste är ju om inte håret syns alls, men det är ganska jobbigt att fixa. Om man har kort hår blir det också svårt men om man har långt hår och har utsläppt, nej det går inte!
Så diss till utsläptt hår under ridhjälm. Såååå fult!
Någon som håller med?

Daniella

BILDERNA PÅ FRISYREN

Ignorera mina blickar och dubbelhakor tack! Bilderna är tagna för typ 1 minut sedan.
Det ser fortfarande ut som en svenssonfrisyr, iallafall luggen. Så får se vad jag gör med det långa håret (som nu är i toffs).

Är ni också såna som vill ha något som inte många andra har?
Har ni några tips på någon snygg, annourlunda frisyr?


Visar bild på side-cuten som var typ 5 cm lång innan eller nått


Luggen gick nedanför huvudet, typ 6 cm. Dock ser luggen längre ut på bilden.

Helt inne i datorn hahah :p

Daniella



LITE GJORT PÅ KVÄLLSKVISTEN

Har varit helt död nu på dagen och inte gjort ett smack! Vaknade vid 11, va vid datorn, kollade TV, kollade film, va inne på daotrn och så fortsatte det. Men nu vid klockan 6 så var jag tvungen att göra något iallafall. Så gick ut till stallet, kollade hästarna om dom frös eftersom det regnat hela dagen och Pitchi skakade lite så tog in henne och Fantasie över natten.
Sen bestämde jag mig för att smöja Fantasies träns och få lite ordning bland tränsen. Plockade ihop några och tog isär några och det visar sig att vi har mycket achenträns, höhö. Två över blev det nu och ett halvt träns för det kan man inte ta ihop med något. Emellan smörjningen så rensade jag lite ogräs också. Sen smörjde jag till klockan 11 sen så begav jag mig hemåt och nu är jag här :)

Har varit väldigt lite nya bilder på sista tiden, får ta och skärpa mig så imorgon kommer det lite nya bilder (får vi hoppas).



Kram!
Daniella

KLIPPT MIG SJÄLV HIHI

Jag har tänkt ett långt tag att (framför allt) min lugg är för lång och så har jag frågat mamma om hon vill/kan klippa mig men det har inte blivit av så idag tog jag tag i saxen själv och försökte klippa det skapligt snyggt och det vart det! Blev jätenöjd :)
Klippte också side-cuten så den är kortkort. Innan har jag tänkt spara ut den men jag har bestämt mig för att klippa den iallafall en gång till. Så nu är en liten del av frisyren fixad! Snart är det nog dags för en ny galen frusay, men vet inte vad ..
Det långa håret vågade jag inte klippa, ganska jobbigt om det blir fel >.<

Vill ni se kort på min nya frisyr?


Bild från när jag skaffade side-cut.

Daniella

FILMERNA







Blev faktiskt nöjd med filmerna, har som sagt bara gjort tre stycken filmer totallt :)

Daniella

YOUTUBE

Har inte haft något Internet sen igår kväll. Men det underlättar ju om man sätter i Internetkabeln -.-

Så för att underhålla mig själv gjorde jag filmer på Carubus och Nikita. Vart faktiskt nöjd och ska nog ladda upp dom på YouTube senare.
Just nu så regnar det och ingen i familjen verkar vara på super humör. Det är knäpptyst alltså, inte ofta :p
Men ska snart ut till stallet .. tror jag. Annars så tänkte jag sitta och äta chips och dricka saft och kolla på fälltävlansvideor på YT, fast det laggar hos Kim så kan inte. Typiskt då. Men kan nog kanske titta en snutt .. ehehe


Klicka på bilden.

Daniella

CARUBUS OCH DANIELLA -110616

Det har även varit en som mejlat och varit intresserad av Carubus. Får se, dom ville åka och kolla och allt det där. Vi får se vart det leder.













Daniella

CHA CHA BLOGGEN :***** <333333333333333333

Nu har vi hämtat kameran så ska ladda upp bilder från när jag red Carubus i tordags :)

När jag och Amalia red Carubus och Pitchi gick det jättebra. I början red vi till Fotbollsplanen och travade/galopperade lite. Pitchi gick fint men Carubus ville mot slutet flyta ut lite, särskillt mot utgången och för att undvika bråk så red vi tillbaks till banan för där är det lättare att galoppera för det är inhängnat. Men när vi travade dit var han jätteduktig och han gick på super! När vi kom till paddocken galopperade vi och Carubus var ganska seg men skötte sig ändå bra. När Amalia ridit klart så hoppade jag upp en snutt för att känna på Pitchi. Fokuserade på galoppen och gjorde lite volter osv. och hon kändes jättebra, gött :)

Senare åkte vi in till stan och va med en del av släkten, det var mysigt.

Daniella


INGET PÅ G

Har inget speciellt att skriva om och det märks för statistiken sjunker. Men man kan inte alltid vara på topp :)
Har också släkt/kompisar från Skåne som är här. Ska snart ut till stallet och rida Carubus, vill också rida Niktia och Pitchi ska Amalia rida. Missy får jag se vad jag gör med, och Fantasie kan man inte göra så mycket med eftersom hon fortfarande står.

Skriver mer sen när jag ridit "mina" hästar och så. Men annars så har jag inte så mycket på G här på bloggen så .. kom gärna med förslag :)



Daniella

BARA RIDIT EN HÄST

I stan hittade jag lite kul, jag som jämt brukar ha svårt för att hitta någon fint. När jag kom hem red jag och Sabina ut barbacka på Missy och Pitchi på hårt underlag. Red ut i ca en timme och det gick bra. Amina red Nikita så jag red bara en häst idag eftersom Carubus ska stå idag. Imorgon får jag se om jag rör på någon av dom.
Fantasie hann jag inte borsta och jag hann bara tävtta av tre träns för nu har jag främmande :)

Kameran är fortfarande i stan så inga nya bilder :(



Daniella

DET REGNAR

Amina och jag skulle åka till stan idag och kolla på kläder osv. fast det regnar ute och då blir man inte lika sugen. Men det är bara småregn men hela världen ser grå ut >.<
Idag ska Carubus stå men Niktia ska ridas. Jag ska smörja träns och borsta Missy/Fantasie. Pitchi vet jag inte riktigt, ska nog skritta en tur barbacka på asfalt. Får hoppas att jag hinner det här, annars finns det fler dagar :)

Kom ihåg!: Handla ludd till förbygeln!



Daniella

HOPPTRÄNING

När jag red Carubus red jag till fotbollsplanen och mamma cyklade. I början gick han på jättefint men när han blev tröttare så ville han inte riktigt framåt och flöt ut. Men ja, man kan inte göra mer än att försätta jobba med det. Hann bara rida honom eftersom jag skulle på hoppträning klockan 6.

Hoppträningen gick sådär. En övning gick det jättebra på, men en var lite svårare för man skulle ha 4 galoppsprång och hindret stod ca på 1 m och det fick Pitchi inte in 4 eftersom hon är väldigt långgalopperad. När vi hoppade banan tog vi 3 galoppsprång och då gick det bra. När jag red banan fick jag en insekt i ögat och kunde inte se ett smack men jag ville inte säga till för att. Men sedan var jag tvungen att säga till. Så efteråt gick det inte så bra eftersom jag inte såg ordentligt. Så hela lektinonen i helhet var inte så super, men det är bara att fortsätta.

Nu ska vi ha ett litet uppehåll i hoppningen så det inte blir för mycket för man ska ju känna ett sug, känna sig taggad när man ska hoppa och det gör varken jag eller Pitchi. Nu ska det bli mycket uteritter och mysridning. Ska nog bada med Pitchi och jag har aldrig badat med en häst .. Och så dressyr. Härligt! 

Mamma glömde tyvärr kameran i NYRK så kan inte lägga upp bilder från när jag red Carubus eller Pitchi. Men när vi hämtar den så får ni se :) 


 
Daniella


LITE GJORT

Legat och dragit mig i sängen till klockan 11, sen var jag inne på datorn men sedan gick Internet jättetrögt så gick ut till stallet. Gjorde stallet och Sabina och hennes kompisar borstade Missy. När dom var klara borstade jag igenom henne och tog massor salvor och flugspray osv.
Sen smörjde jag hennes träns men jag smörjer så långsamt eftersom jag tar isär alla delar och tvättar det först och sedan smörjer så hann bara hennes sen gick jag in. Men ska smörja alla träns idag utom Fantasies för Amina vill inte att jag smörjer hennes träns (o.O') 
Snart är det mat efter det ska jag rida Carubus och Niktia. Ska nog rida en runda i skogen med dom och mamma går med och fotar förmodligen. Efter det ska jag på hoppträning med Pitchi i NYRK.



Daniella


ANNA FRESKGÅRD

För exakt en vecka sedan skrev jag om att jag skulle skriva om en svensk fälttävlansryttare. Här är nästa ryttarinna: Anna Freskgård.

Jag har träffat Anna och varit på en terrängföreläsning där hon berättade om fälttävlan.Min syster Amina praktiserade även hos Anna (och William) ett tag nu på våren. Så då tänkte jag att jag skriver om en person som bor här i trakterna :)

Anna Freskgård fastnade för hästar redan vid 2 års ålder, men började rida vid 4 års ålder eftersom ridskolor inte tog emot så unga barn. Så vid 4 års ålder började hon rida och har fortsatt med det ända sedan dess. 

Vid 17 års ålder började hon tävla mer på allvar. Hennes intresse för fälttävlan hade då inte kommit upp, utan det var främst hoppning som gällde. 
Hon har ridit Lag-SM, Nordiska Mästerskapen och Senior Sm i fälttävlan med en 9:onde placering.
2003 började hon på Vreta Gymnasiet med inriktning hästhållning. Efter den utbildningen så får hon kalla sig Diplomerad hästskötare. Hon är instruktör på Mjölby Hästcentrum. Hon är även C-tränare. Hon är förlovad med William Nilson Fryer och de har en dotter tillsammans.

Nu driver hon och William ett företag som heter Eventing Team Anna & William där dom tar emot problemhästar och hästar som ska bli inridna/ridna.

Mer info om Anna: http://www.team-annaowilliam.se/, http://annaowilliam.blogg.se/
Videoklipp på Anna (hennes och Williams sida): http://www.youtube.com/user/AnnaoWilliam#p/u 

Daniella







BILDER FRÅN REGNIG TRÄNING 10/6

Freja Wik har fotat bilderna.

Även fast himlen hade öppnat sig och det forsade ner regn så hade man ett leende på läpparna. Pitchi ser dock inte så taggad ut ..





Daniella

KOMMENTAR

Kommentar: Vad heter den minsta skimmeln?
Svar: Hon heter Miss Taylor

Lina frågade.



Daniella

OJ OJ OJ ..

Den här filmen "gjordes" den 13 maj 2010. GUD, VAD VI HAR FÖRÄNDRATS! Snacka om att Pitchi räddar situationen mot första hindret. Så fula vi var >.<
Tur att man förändras.


ANNONS

Nu är Carubus ute på hästnet. Man kan inte behålla dom för alltid, även fast man vill det.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=495061



Daniella

2 RIDNA HÄSTAR IALLAFALL

Idag har jag ridit Carubus och Nikita på banan och ridit ut. Vilar upp mig lite och bloggar osv, sen ska jag gå promenad med Pitchi och borsta Fantasie. Missy har blivit riden av Sabian och Adrian, båda ramlade av, haha! Sabina såg jag inte vad som hände, men det gick bra. Adrian hamnade på fötterna, såg jättekul ut.

Carubus: Idag ville han inte framåt, men han skötte sig ändå. Men han vill gärna stå emot och testa om han kanske slipper jobba. Men nej, det gör han inte! Men det blir bättre och bättre. Med hjälp av mamma så gick det bättre.
Nikita: Helt underbar var hon! Ville framåt och lyssnade bra, men ibland flöt hon ut, men inte lika mycket som innan. Inne på banan så tog hon rätt galopp och galopperade ett helt varv åt båda hållen utan protest. Super! Men hon är ju tjej ;)
























Daniella

SOMMARLOV!

Nu har jag fått mitt sommarlov. ÄNTLIGEN!! Direkt när jag kom hem så sov jag :p Dom drog verkligen ut på det, pratade typ i slow motion .. Men nu har jag klarat 7:an bra, typ över förväntan i alla ämnen. Nu är det bara 8:an och 9:an kvar sen kan jag välja! Nu får jag ta och börja lägga ner lite tid på skolarbete osv nu när vi får betyg, höh.
Men men, en dag i taget. Nu är det sommarlov och det är gött!


Såhär såg jag och mina syskon ut inför skolavslutning (Amina har ju redan slutat).

Trött Danni som vill hem och sova :p

Daniella


RIDIT UNGHÄSTARNA

Carubus: Gick bra, har inte ridit dom på ett tag. Han har fortfarande inte riktigt förstått att skänkeln betyder framåt, men han är på väg! Lyssnar bra när man ska svänga och stanna. När vi galopperade tog han fel galopp då och då, men rätt i slutet. Bara jag som blir lite trött när man får driva på. Men han är så snäll i hanteringen!

Nikita: Hon gick på bra och lyssnade bra. Blev lite seg emellanåt. Mamma jobbade på bra när vi skulle galoppera och hjälpte till. Hon var duktig i galoppen som hade rätt galopp och höll ett helt varv nästan hela tiden. Lyssnade också bra när man skulle stanna, men flyter gärna ut/vill inte svänga. Också så snäll i hanteringen.

Båda var jätteduktiga, så det är jag som ska utvecklas. Är inte så van vid "sega" hästar, men dom är inte sega, dom har bara inte riktigt förstått den framåtdrivande hjälpen :)

Daniella

SHARPMAN

Har varit i skolan från klockan 8 till halv 11, vi har fikat, städat och kollat på fotboll. Yey ..

Efteråt åkte vi hem för att packa in Pitchi i transporten och jag bytte om och packade. Sen drog vi oss mot Sharpman för att kolla dressyrsadeln. Efter man köpt en sadel får man ett gratis återbesök för att kolla att den fortfarande ligger bra (kanske efter 4 månader). Vi hade glömt det, men nu när vi sett hur mycket bättre röreslefrihet hon får i hoppsadeln så tänkte vi på det. Så idag åkte vi dit.

När vi kom dit kollade vi i butiken lite på tröjor och ridbyxor. Dom hade halva priset på hjälmar och ridbyxor, kanske något mer men det såg inte jag. Så kollae lite på hjälmar men inga som såg bra ut på mig >.< Vi hittade faktiskt ett par ridbyxor som var så sköna! Och snygga ;) Kostar egentligen 1800:- men nu kostar dom 900:- eftersom det var rea. Vad tror ni det är för märke då?

Det gick bra att kolla sadeln, Pitchi skötte sig bra. Gick fint (och nu hade jag hopptränset med pullargrimma och D-ringsbett) och hon sökte sig så fint neråt. Det är mest jag som ska bli stadigare. Men dom stoppade vi lite grann men hon sa att den låg jättebra. Vi tog med hoppsadeln och hon kollade den lite snabbt också och den låg med bra. Vilken tur!

Efteråt åkte vi direkt hem för att vi skulle hämta Sabina hos en kompis. Jag sov hela vägen dit och hem, är ganska trött kan jag säga er ..








Nu ska jag ut och rida unghästarna, uppdaterar om hur det gick senare! Ses!

Daniella


SÖTNOSARNA I HAGEN



















Daniella

FILMER FRÅN TÄVLINGEN I BOXHOLM





Daniella

BILDERNA FRÅN TRÄNINGEN

Förvänta er mycket bilder nu, ska ladda upp nästan alla jag tog, tog bilder på dom i hagen också ;)

Hästarna fick ju gå på en vit presenning igår och alla nosade på den, vissa gick på direkt men andra stampade på den för att se att den inte åt upp dom. Men alla var så himla duktiga och ville verkligen gå på den! Det blåste också lite så den rörde sig men dom kollade bara lite, men stod kvar. Alla utom Fantasie, första gången den rörde sig hoppade hon rakt upp och gick ut på gräset. Men sen gick hon på själv igen.
Blev förvånad över hur duktiga Nikita och Carubus var, det var nog första gången dom stod på en presenning. Men dom har haft en presenning i hagen då och då efter vi sålt hö och skulle lägga ut det i hagen.
Men alla var superduktiga!

Nästan alla slickade på den också, synd att jag inte fick med det på bild, haha!

















Daniella

GRATTIS CARUBUS NOBLESSE!

Grattis Carubus på 3-årsdagen! En av världens snällaste ungponnyer <3










Daniella

KLART SLUT FÖR DENNA DAG .. NÄSTAN

 Nu har jag varit på Litho-badet med klassen men vi skulle inte till Varamon, det var bara jag som fått för mig det >.< Men vi hade kul där, eller jag, Astrid, Johanna och Elin. Vi hängde med Johanna hem och sen åkte Astrid. Efter ett tag åkte jag och Elin till Elin eftersom det är på vägen till mig. Sen cyklade jag hem vilket är typ 1,5 mil? På 45 minuter, inte så dåligt? Så ska cykla oftare, bra träning you know ;) Och fälttävlansryttare ska vara vältränade så det är bäst jag sätter igång!

Nu är jag hemma och återhämtar mig lite, senare är det ut till stallet och rida! Ska nog rida ut idag med, det var ju så himla mysigt :) Och underbart väder är det med.

Men såhär såg Pitchi ut igår från när vi red:
Bett: D-ringsbett 12,5 cm
Hjälptyglar: Martingal
Pullargrimma



Daniella


SNART SLUT

Idag har vi "sista dagen med gänget" och ska då bada i Lithobadet och vara i Varamon. Vi börjar klockan 11 därför bloggar jag just nu. Johannna opch jag håller på att fixa mat/lunch. På onsdag så slutar vi skolan sen blir det nog bra uppdatering, från min sida då eftersom Annie drar till England (avundsjuk)!
Laddar upp "presseningsbilderna" senare idag, så håll koll!
Lite tråkigt med inga bilder, men på den här datorn så har jag inga eftersom det är Johannas :p

Daniella

ENGLAND IDAG, YEAH!

Idag åker jag och min kompis till England och vi kommer hem om två veckor :D :D
Var och pussade hejdå till Borneo igår, men mamma och pappa kommer att se till honom när jag är borta. Men nu behöver jag fixa mig för jag åker mot göteborg om någon timma!
Ha det så bra i Sverige så hörs vi sen;)


Typ en glad Annie!

ByeBye Annie

KOMMENTAR OCH SVAR

Kommentar: Gud vad fint du och din häst hoppar, jätteduktiga. Haha, kommentaren när du hoppar första hindret- så jävla bra! Haha
Kolla gärna min blogg

Svar: Tack så mycket! Ja, det är lite kul ;p Jag kollade din blogg,den var fin :)

Ebba kommenterade. Jag bara undrar, har vi träffat/känner varann?


Daniella

HEJSAN

Idag vaknade jag vid halv 1 och gick direkt ut till stallet för att rida Pitchi. Red ut och travade på asfalt i ca 1 min för att stärka senor/leder osv. Sedan red vi in i en liten skogsväg som var jättemysig. Men sedan kom vi där det var skövlat och då vände jag och så red vi tillbaks och tog en annan skogsväg. Där var det också skövlat, men jag red där iallafall. Kände igen lite vägar som jag hade ridit, men sedan tappade jag bort mig men Pitchi svängde in på en ny stig och ibland så såg man inte stigen men hon fortsatte att skritta och helt plötsligt så var vi på en väg/vid fotbollsplanen och då så gick vi hem. Så  coolt att hon kunde vägen, blev helt paff!
När vi var hemma så hade pappa lagt fram en vit pressening och jag bestämde mig för att rida på den. Pitchi gick så fint på den, så duktig!

Dom andra borstade jag av och sedan fick dom gå på presseningen. Alla var jätteduktiga! Dom gick på nästan direkt, Missy gick på direkt. Fantasie gick på med hoven men hoppade tillbaks några gånger, men gick sedan på. När den blåste hoppade hon upp rakt i luften haha! Men alla stod fint och jag tog ett kort på dom.

Just nu är jag hos Johanna och kan inte ladda upp bilderna, så gör det när jag kommer hem. Förlåt för ådlig uppdatering men det kommer ju bli bättre nu när sommarlovet närmar sig. Men Annie kan gärna ta sig i kragen och blogga! Annars kan jag lika gärna skaffa en egen blogg.  

Daniella

SEGO ..

Det är inte så kul väder, småregnar och är bara grått. Imorgon är det söndag och jag har massor saker som jag har tänkt göra. Skriver ner det här för annars har det säkert ploppat ur huvudet imorgon.

* Borsta unghästar och Fantasie
* Städa sadelkammaren
* Hjälpa någon av småsyskonen rida Missy
* Gå promenad med Pitchi på hårt underlag
* Göra stallet

Inte så mycket ändå, och senare ska jag åka in till stan för att sova över hos Johanna för på måndag har vi "sista dagen med gänget" och då ska vi åka till Litho-badet och senare till Varamon. Får hoppas det blir kul iallafall, men det skulle tydligen regna. Suck ..

Men ska fota imorgon så om jag inte har något vettigt att skriva om så har jag iallafall foton att ladda upp ;)



Daniella

BLOGGTORKA

Har ingen aning om vad jag ska skriva om .. Har inga idéer eller någonting men jag vill blogga! Men om vad ..?
Jag vill ha tips från er!!



Åh, nu vill jag tävla dressyr. Varit så himla mycket hoppning på sista tiden, vill släppa det ett tag och träna på dressyren, för det behövs! Dressyr, dresyr, dressyr <3

Daniella

RESULTAT FRÅN HOPPTÄVLINGEN

Vill ni se film från klasserna?

Idag tävlade jag i Boxholm, en lokal/regional hopptävling. Jag startade LB och LB+5 med Pitchi.

LB (100 cm): Det var väldigt tungt underlag, men okej bana. Framhoppningen var i ridhuset som var mörkt och litet och hon stannade några gånger där. Inne på banan var hon fin, jag fick upp en ganska bra galopp. På vissa hinder hinner jag inte komma upp ur sadeln och lätta/ge tygel vilket inte är så bra. Hinder 6 var det många ponnys som reagerade på och stannade/rev även fast det inte var någon konstig färg. Pitchi tvekade lite men hoppade eller kravlade sig över hindret utan att riva (?) så jag fortsatte. Omhoppningen gick bra, det fanns inga snabba vägar som man kunde ta så det var bara att öka farten. Vi blev 2a av 16 st.
LB +5 (105 cm):
Det var vääldigt maxat så allt kunde lika gärna stått på 110 cm. Hon var skitfin på framridningen men stannade lite på framhoppningen. Fick vissa språng riktigt bra. Eftersom det var Sveland cup innan vår klass så trodde vi att det var samma bana men det var det inte. Så 2 starter innan mig fick jag lära mig en ny bana men som tur var var den ganska lik den andra. Inne på banan så gick det bra, jag kände att det var högt och blev lite osäker på 2an och 3an. Men på kombinationen så ville inte Pitchi mer och vi vägrade ut oss. När jag skulle hoppa 1an igen så vägrade hon på det med! Inte likt henne .. Men 3 stycken, inklusive jag, stannade ut sig på kombinationen så då borde det väl vara nått med den? Hoppade ett litet kryss efteråt och det gick bra. Mamma och jag var inte arga utan skrattade bara. Det visade sig bara varit en som blivit nolla i både grunden och omhoppningen så vi var inte ensamma.

Underlaget var dåligt, framhoppningen var dålig fast det var för att det hade regnat så mycket (60 mm på två dagar). Inte bra! Det har alltid varit lite maxat i Boxholm, så det får man vara beredd på. Men jag älskar Boxholms fälttävlanstävlingar. Dom är awesome!












Daniella

SNABBT

Typ allt raderades precis, så skriver lite kort.
Provade det nya tränset som pappa köpte på hööks igår. Longerade i paddocken, planeringen idag va att träna på uppsittningar. Han flyttar undan när jag ska hoppa upp! Men det gick bra i slutet, men måste dra nu, främande och det är planering inför England som gäller!!! :D:D:D:D

Annie


FILM FRÅN HOPPTRÄNINGEN

Mamma filmade en bit, sen tog batteriet slut. Titta!



Daniella

KLART INFÖR TÄVLING

Jag kom in för ett tag sen men tänkte att jag kunde gå in på datorn en snabbis innan jag la mig. Eftersom jag smörjde allt igår så behövde jag inte göra det nu och Pitchi såg fin ut så borstade henne inte ens, utan hon fick direkt gå in i boxen. Packade bara och fixade iordning benskydd. Tvättade schabraket jag ska ha också. Annars så har jag inte varit i stallet så mycket mer.
Minivättern gick bra, Adrian och Sabina var så duktiga. Men lite småkyligt blev det allt :)




Daniella


MINIVÄTTERN

Tar det ganska lugnt just nu även fast jag har saker som ska göras. Rummet ska städas, kläder ska sorteras, byrån ska in, stallet ska gäras, Sabina och Adrian ska cykla Minivättern och jag ska fixa inför tävlingen. Men jag måste ta det lugnt för om jag blir stressad gör jag allt mycket söligare. Lite konstigt egentligen ..
Så om ni undar varför uppdatering inte är på topp är det för det är mycket som ska göras. Och vi har ofta väldigt bra uppdatering. Ni får kolla på gamla inlägg ;)

Daniella

HOPPTRÄNING I ÖSREGN

Hann inte uppdatera igår eftersom jag smörjde alla mina saker ända tills tjugo i elva.
Men hoppträningen gick bra, red med ponnygruppen idag. Det åskade lite och blixtrade ett tag men sen var det lugnt innan totallt ösregn kom. Som om någon satt på en dusch! Men det var lite charmigt. Pitchi kändes fin, men lite ovillig o formen men det släpptes efterhand. När det började regna blev hon inte lika framåt men hon är inte rädd för vatten vilket var tur. Hon hoppade jättebra och jag var nöjd, hoppade en ganska bred trippelbarr och jag har tyckt det har varit obehagligt innan men nu är det inga problem. Så var jättenöjd med träningen eftersom självsäkerheten ökat enormt.
Imorgon är det tävling i Boxholm. Det är en hopptävling och jag hoppar LB och LB+5 (fanns inte högre). Hejaheja!



Bild från film

Daniella

NYA KATEGORIER

Har lagt till tre nya kategorier så det ska bli ännu lättare att hitta. Dom jag la till är:
- Annie tävlar
- Daniella tävlar
- Kända fälttävlansryttare

Så nu kan ni klicka in er så ni kommer lättare till det ni vill :)

Daniella

LINDA ALGOTSSON

På vår kalender i stallet är det just nu en bild på Linda Algotsson med hennes (tror jag) 20-åriga sto som jag inte vet namnet på och då fick jag en idé. Varje vecka kan jag väl skriva om någon ganska känd svensk fälttävlansryttare. Det skulle väl vara intressant? Och så håller jag på tills alla ryttare/hästar "tar slut" för någon gång gör dom ju det :p
Så börjar med Linda Algotsson och så får vi så hur länge det håller.

Linda Algotsson, född 22 mars 1972, är en svensk ryttare i fälttävlan. Hon tävlar för Ridklubben Udden och tränar periodvis i Bavendorf, Tyskland. Linda är auktoriserad C-tränare i hoppning och fälttävlan och håller i träningar och clinics. Hon driver sin verksamhet på gården i Körningsven, som ligger mellan Kalmar och Nybro där hon utbildar sina hästar och coachar andra ryttare. Grundstenen i hästmaterialet är familjens egna uppfödningar, som är internationellt välkända fälttävlanshästar i såväl OS,VM,EM som WC-finaler.

Algotsson tillhör svenska landslaget i fälttävlan. Hon har representerat Sverige i tre OS, 1996, 2004 och 2008. Vid det senaste placerad hon sig på en fjärde plats. Linda har vunnit två World Cup-tävlingar och flera guld och silver i SM och EM. Hon rankas som en av världens bästa fälttävlansryttare.
Algotsson utsågs till årets fälttävlansryttare 1996, 1997, 1998, 2001 och 2002 och på Ryttargalan 2009 mottog Linda Algotsson Ruter Dams MentorPris inom Ridsporten.

Hon har även tagit examen som grundskollärare i Matematik/NO och Idrott.





Daniella


UTERITT MED ADRIAN

Adrian och jag red ut runt Lustigkulle idag och det gick bra. Red genom byn på asfalt och sedan skrittade, travade och galopperade på kullen. Sedan skrittade vi hemåt gemon skogen. Det var ganska mycket mygg och flugor ett tag där, Ptichi höll på att bli uppäten fast jag hade nästan dränkt henne i flugspray. Missy varr pigg, men skötte sig bra. Adrian red på pessoa och hon funkar jättebra på det.

När Adrian skulle ta ut Missy från hagen (jag var inte där) så råkade Missy trampa han på foten. Stackarn grät ett litet tag, men sen var han på benen igen. När jag var liten började jag också gråta för det mesta när någon häst trampade mig. Jag blev så arg på hästen också, typiskt mig. Men nu har jag inte blivit trampad på ett tag, tack för det.



Daniella

TAGGAD?

Nu när jag sett den filmen vill jag bara ut och massera Pitchi haha! Men ska rida ut md henne, skritta en sväng ;) Men måste ta några huvudvärkstabletter för nu kommer huvudvärken tillbaks. Inte kul .. Men stallet måste ju göras, Amina har åkt iväg för att jobba i Uppsala och mamma jobbar också så .. heja mig!



Daniella


HETA TIPS

Jag åkte hem från skolan idag för jag hade sådan spänningshuvudvärk och mådde illa. Nu har jag sovit och kollat på en bra film om hästar och mår bättre. Skrev ner lite bra tips till mig själv och till er också. Skriver ner dom här för papprena jag skrev ner på kommer jag säkert tappa bort.

Filmen heter Rörelse utan gränser där man får tips från galopptränare, fälttävlansryttare, hopptränare och hur man masserar sin häst. Filmen är lite mer än 1 ½ timme lång, men den är riktigt bra! Har kollat hela en gång och sen halva.
Hiss till filmen, den är jättebra och nyttig.


Bra tips (måste att läsa):
* Skritta mycket och variera underlag mycket.
* Glöm ej ordentlig nedskrittning så mjölksyran lättare försvinner och avfallet från cellerna "går bort."
* Fri tillgång till vatten - vattenkopp är ej bra.
* Termer för att besrkiva arbete:
- typ (hoppning, dressyr osv)
- mängd (hur mycket man hoppar tex)
- intensitet (hjärta muskler)
Bra träning är när man har bra mängd och ganska låg intensitet, skritt är ett bra exempel på det.
* Den sidan manen ligger på är oftast hästens svaga sida och den har inte lika mycket muskler pga att man inte ser halsen lika bra. Lyft på manen för att jämnför de olika sidorna och ha lika mycket stöd på båda tyglarna.
* Glöm ej att låta hästen återhämta sig och ha viloperioder. Gör ej samma sak för mycket för ofta för tills slut går det bara bakåt utan variera.
* Massera/känn igenom din häst minst 2-3 gånger i veckan minst. Hästen mår bra av beröring och man får bättre samspel.
* Ifall du mest ridit på mjukt underlag och ska gå över till hårt underlag, ta det väldigt försiktigt. Rid bara några minuter åt gången i början för att sedan öka.
* När man ska tex förändra underlag, gör det succesivt.
* Landningen efter ett hopp är viktigast, störs hästen i landningen blir den osäker i hoppet, väldigt viktigt med följsamheten.

Såhär brukar fälttävlansryttare träna sina hästar:
* Hållbarheten är väldigt viktig och då ska man stärka överarmen, ledarna, ligamenten och senorna.
* Januari/februari är det mycket skritt som gäller. Efterhand börjar man trava ca 5 minuter och ökar tiden efterhand. 
* Mars-maj är det konditionsträning och börjar galoppera som gäller (få upp konditionen pch styrkan).
* Under tävlingssäsongen tränar man inte lika hårt som i mars-maj.
* Bra träning är att skritta på asfalt och rida intervaller i trav på asfalt. Rid hästen i långsam trav, balanserat i ca 5 minuter, skritta ett tag och sedan trava 5 min igen. Blodcirkulationen kommer igång bra i benen.
* En bra terrängritt är när den varit rytmisk och hästen var bättre i mål än vad den var i starten.

Daniella
 

FILMERNA FRÅN TÄVLINGEN

Vill ni se film från när vi löshoppade Nikita? Så himla coolt när hon hoppade mer än dubbelt så högt än vad hindret var!

LB:
 

LA:
 

Daniella

LÖSHOPPNING MED NIKITA

Det har varit sånt galet väder. Ösregnat, haglat, varit sol, åskat och blixtrat. Så har det hållt på hela natten och dagen. Vaknade klockan 3 igår natt och av att det ösregnade, haglade och åskade så jag sprang ut och skulle ta in hästarna. Blir så himla orolig, måste göra något och blir stressad och lätt arg. Men man vill ju inte att ens hästar ska bli träffade av blixten, eller hur?

När vi löshoppade så åskade det lite och blixtrade långt bort. Ingen var orolig utom jag eftersom Pitchi, Missy och Fantasie var i hagen. Men det gick jättebra och när vi var klara började det ösregna och ca 30 minuter senare åskade/blixtrade det precis över oss. Fick ju panik! Men dom kom in, levande *puh*

Nu har vädret lugnat ner sig, även fast det är lite gråa moln här och var. Alla hästarna står inne iallafall.
Imorgon ska jag nog rida ut. Har även anmält mig till en lokal/regional tävling i Boxholm på lördag. Hoppar 100 cm och 105 cm (dom hade inte 110 cm). Såå taggad!


Filmade bara när vi löshoppade henne, shit vad hon hoppade alltså!

Daniella

RESULTAT FRÅN GÅRDAGEN

Jag och Pitchi tävlade igår i Norrköping, en regional tävling och laghoppningen final Div. 1. Här är resultatet!

LB (100 cm): På framridningen var hon inte igång och vi fick inte riktigt upp galoppen. Stannade en gång då på framhoppningen och det var mitt fel. Inne på banan fick vi inte heller upp galoppen mot första hindret och rev det. Senare fick vi upp galoppen bra, men inte så bra som det skulle kunna va. Hon skötte sig jättebra och vissa hinder fick vi in super! Jag var nöjd, men det skulle kunna vara mycket bättre.
LA (110 cm) laghoppning: Nu fick jag mer tid till att rida fram och ställa henne, samla ihop henne och sånt som gör henen fin. På framhoppningen fick jag öka galoppen mer och mer och mer. Hon stannade en gång, då vi annars skulle kommit riktigt fel. Inne på banan fick vi igång galoppen superbra och hon var såå taggad, jag med! Fick två rivningar, en för hon lyfte inte tillräckligt på benen och en för vi kom fel (sista hindret). Men shit vilken känsla man fick in, det var helt otroligt, nu börjar man äntligen hoppa hinder. Var supernöjd, efteråt skakade benen. Fick sådan adrenalinkick jag får när jag rider terrängen, inte dåligt ;)

Amina filmade, håller på att ladda upp filmerna, tar det i ett annat inlägg.




Daniella

TRÄNING FRÅN MARKEN

Idag blev det träning från marken med Borneo. Han är fortfarande tittig, lite spänd och ja det finns lite småläskiga saker i stallet. Så istället för att nöta på med ridpass så kändes det som om det skulle vara bra att lära känna honom mer från marken. Jag känner ju honom men han har bara varit hos mig i lite mer än en vecka.
Hämtade honom i hagen och gick upp till paddocken. Gick några varv, stannade och gick vidare om och om igen. Sen tog jag bort grimskaftet och fortsatte att gå, svänga och stanna. Han hängde efter mig bra. Sen smackade jag bort honom så att han fick springa runt lite. När jag gjorde samma komando som jag gör i longeringen så saktade han av, bra gjort! Gick så att han var uppmärkssam på mig så att jag fick med honom så att han fljde efter mig igen.

När vi var nöjda i paddocken så gick vi ner till stallet, gick in och så gick vi lite sen ut igen. Han fick god tid på sig att stanna och lukta om det var något läskigt och så. Sen gick vi in så igen och då fick han komma in i boxen och äta. Sen gick vi ut i hagen!
Tyckte att Borneo skötte sig bra idag och han lyssnade bra på mig :)


KOMMENTAR + STALLET

Kommentar: Fin blogg! Allt bra med dig?
Svar: Tack så mycket! Jadå, nu är allt super, ska ju tävla imorgon, vädret är kanon och det är snart sommarlov. Och nu när sommaren är här kan man inte va något annat än glad :)

Elin kommenterade.


Nu har jag fixat det mesta till tävlingen. Allt är packat, hästen är iordning gjord och mina kläder ligger framme. Jag valde att inte schamponera för hon blänker som tusan ändå och jag håller henne ren vardagligen så då behövs det helt enkelt inte. Jag smörjde det mesta igår så det var nästan bara att packa kvar. Härligt. Så har pysslat om Pitchi så hon känner sig som en prinsessa och alla hennes saker ligger där dom ska.

Jag har också slagit i mitt knä när jag fick för mig att hoppa över en stor träsolstol. Slog i knät i arnstödet och det blev en jäkla smäll. Blev inte så stort sår, men det håller på att bli ett stort blåmärke och så gör det ont .. Men går som vanligt och böjder det lite då och då så det inte blri stelt. Inget ska stoppa mig från att tävla! Får sluta vara så orädd av mig, har slått mig flera gånger idag och har alltid flera blåmärken någonstans. Man kan inte säga att jag har snygga ben, höhö.



Daniella

RANDOM ..


Så kul, först plaskar hon, sen pratar hon säkert lite med Fantasie och så rullar dom sig samtidigt >.<

Ni kanske märker att våra hästar inte är rädda för vatten? Pitchi gillar vatten och unghästarna är i det lite ibland också. Missy och Fanta går inte direkt i frivilligt.  

Daniella

SÅ HIMLA RANDOM

Eftersom det var så mycket flugor ville jag ta på fluguhva på Pitchi, men ville hon det? Nej! Så dom valde istället att springa runt som galningar, bada lite och sen efter ca 20 minuter, gissa vad hon har på sig då? En flughuva ;)







Men vem är det som har på sig en flughuva sen då? Hehe ..


Daniella

IHIHIHIHIIHIHHIIH

Imorgon ska jag ju tävla i Norrköping med Div I-laget och jag är så himla spänd och glad! Bara jag tänker på det pirrar det i magen och jag ler. Kan komma fram lite pipljud också, haha! Såhär töntigt har jag inte bettet mig någonsin tror jag. Känns som om det är första tävlingen någonsin. Så töntig jag är :p
Men det ska bli så himla kul! Ska ju tävla första LA (dock är det med laget)!





Bilder från NYRK förra året.

Daniella

SVARAR PÅ KOMMENTAR

Kommentar: Ser jättefint ut!
Svar: Tack så mycket! Hon har börjat ta sig nu, håller på att bli en muskelknutte ;)

Irmeli kommenterade.


Kommentar:
Åhh saknade Ikka!
Svar: Ja, denna häst står/har stått på Nyckelby eller hur? Eftersom jag inte är där nu förtiden så vet jag inte.

Denna kommentar var på Annies inlägg, men jag hopaps det är okej att jag svarade på den, annars kan du med göra det Annie.

Filla kommenterade.

Daniella

HÄSTARNA I STORA HAGEN

Igårkväll släppte jag och Amina över Missy, Carubus och Nikita till den stora hagen. Missy och Carubus började äta direkt, men Nikita chillade och stod bara där och sedan la sig ner typ 5 gånger. Så söt!
Fotade mest Niktia eftersom hon posade mest framför kameran, men fotade dom andra lite också. Här kommer några bilder på sötnosarna.






















Daniella

GÅRDAGENS RIDPASS

Igår red jag ut med Pitchi. Ett varv runt Lustigkulle och sedan red vi fram och tillbaka 2 gånger på en lång grusväg. Jag krävde ingenting av formen så hon hade huvudet så högt som jag vill att det skulle va. Hon var pigg och vaken, hoppade till några gånger för några fåglar och ett rådjur.
Jag träffade på många som red, det var ju jättebra väder!


Pitchi nästan på väg till mig när hon skulle komma in






Daniella

ASVARMT IDAG

Ja det var riktigt varmt idag. Red inte Borneo idag. Mamma och pappa åkte upp vid lunchen och stallde in Borneo och hans kompisar. Så att dom fick komma in och sova lite nu i värmen ;) Sen tog de ut hästarna efter några timmar!
Själv har man bara chillat idag, varit med kompisarna och badat. Vi bada i kanalen, vissa tycker nog det är äckligt att bada där, men det är ju bara att duscha efteråt ;p Men jag var i vattnet ganska länge så det var inte så kallt. Typ nu mot kvällen kom några i släkten och käka god mat och snart kommer Hanna och Ida och de sover kvar här inatt.
Kusinernas hund var här förut också så jag gick en promenad ner till boren, ville se om hon våga bada. Det var jätteläskigt och hon har aldrig badat, men hon är ju ens inte ett år. Men jag satt vid vattnet en stund sen efter tio minuter gick hon i, hon simma lite tillomed, jättegulligt!


Söt!

Annie

BORNEO STAM

Här kommer det några fina bilder på Bornes stam, hittade inte alla men några.



Mor- Klövenhöjs Ik-Khan-Ook

Morfar- A'Kahn Z

Morfars far- Alexis Z

Far- Sandakan 1078

Farfar- Sandro Hit

Farfars far- Sandro Song

Visst är dom fina?

Annie


FILMER FRÅN TÖMKÖRNINGEN

Ni får säga till om det blir för mycket filmer, har märkt att ibland kollar knappt några på filmerna .. Men jaja, detta är ju inte direkt en stor blogg :p Kul att se tillbaks på de man gjort, filmerna är till för att vi i familjen ska se och så är det kul att visa er så jag inte bara skriver att det går bra fast det inte gör det.

 



Daniella

TÖMKÖRNING

Amina tömkörde Pitchi idag och det gick jättebra! Hon var lite seg när hon skulle från skritt till trav, men det var första gången på ganska länge vi tömkörde henne. Jag var brevid och fotade/filmade och för att se hur man gör. Hon sökte sig bra neråt och vid vissa tillfällen såg man hur hon var tvungen att ta ner rumpan/få henne under sig.  Hon skötte sig super, särskillt när man skulle ta galoppfattning.
Ska tömköra henne oftare eftersom det rä bra för hästar att jobbas utan ryttarens tyngd.

Amina red också Nikita och Carubus. Nikita hade skött sig bra, hon hade ridit en liten runda i skogen med skritt, trav och galopp. Carubus hade hon ridit på fotbollsplanen och han hade varit väldigt trött och inte velat galoppera.



















Daniella

MER BILDER ..








Denna är oredigerad, ganska cool eller hur?














Sådär, tog ganska många bilder, nästan 300 st, därför blev det så många uppe på bloggen. Men det är alltid kul med nya bilder! Och kändes att det behövdes, måste ta nya bilder oftare ..

Daniella

BILDER PÅ NÅGRA AV HÄSTARNA

Fotade Missy, Carubus och Pitchi idag i hagen. Fantasie och Nikita var i en annan hage. Ska snart ut till stallet, ska smörja, tömköra och unghästarna ska ridas + stallet ska göras. Men jag ska varken tömköra eller rida, det ska Amina göra. Men jag ska vara med iallafall :p


















Kolla in ögonen, så fina!









Har lite bilder till, men blir kanske lite mycket bilder för ett inlägg, så gör ett till med bara bilder.

Daniella

TUBBE

Efter att jag varit hos Borneo så åkte jag ut till min kompis och red deras häst.
Hennes mamma har frågat flera gånger om jag kan rida Tubbe någon gång, rida ur honom lite och få honom i arbeta ;) 
Så idag passade det mig. Linnéa som min kompis heter då, vi gick ut till stallet och började fixa iordning Tubbe. Vi knoppade hans man men det var lixom bara för att jag var sugen på att göra det, det tar ju inte så lång tid heller. När han var färdig fixad så gick vi ut till paddocken. Hoppade upp och skrittade några varv, han hade verkligen en härlig skitt. Plockade upp tyglarna och sen hade jag tänkt att börja trava, men det ville inte han. Han var jättesur! Tydligen så var det för att jag krävde av honom, haha! Och så testade han nog mig, efter några stegringar och bockningar så gav han upp... Men det som var att när jag red honom lixom "nomalt" då gick han fint och arbetade bra i formen men jag var hur mjuk som helst i handen, men även om han tyckte det var jobbigt så fortsatte han att gå fint. När jag travade så slappnade han av och gick fint, förutom ibland när han kom på att det var jobbigt och krävande. Galoppen gick sådär om man säger så, det var också jobbigt där att arbeta och fatta galopp samtidigt. Men mellan alla surigheter så var han jättehärlig :D
Denna häst var mest lat, inte sådär lat och sölig när dom inte orkar, utan att det var jobbigt att få arbeta på! Kommer nog rida honom mer gånger för att han behöver ett hårt pass ibland ;)
Det som är ganska coolt med honom är att han är travare. Men att han har fina steg i skritt, trav och galopp men att man inte känner av travar stilen. För de kör trav med honom ibland också, så han är både travare och ridhäst om man säger så ;)

Vart inga jättebra bilder när han gick bra, typ alla bilder är från dom stunderna han var jättesur!


Hehe, här blev det några bilder på glada Annie och sura Tubbe :D

Annie

MIN GULLIGA BEBIS

Åkte ut till stallet idag och red Borneo vid lunch typ. Pappa tog in honom och så, ska ju till England om en och en halv vecka så det kan vara bra att pappa och mamma får "vänja" sig med Borneo eftersom att dom ska ta hand om honom i två hela veckor.
Men men, longeringen gick superbra idag! :D Han tog det lugnt och lyssnade på mig, klarade av alla gångarter bra! Att komma upp gick sådär men upp kom jag iallafall. Han var lite smått pigg idag då... Skritta en stund på volter för att få honom mjuk. Sen travade jag, märkte att han var pigg då, så gjorde avsaktningar till skritt och sen ivåg i trav igen. Var bra för mig också, behöver träna på att förbreda en avsaktning, göra en förhållning/halvhalt så att han blir förbredd och sen sker avsaktningen. Kan säga att jag har slarvat med förhållningar/halvhalter. När det gick bra med det så tog jag bara något varv i galopp. Blev en avskrittning utanför paddocken idag, red förbi hagen och sedan upp för en backe och vände där. Det gick bra för Borneo har ju aldrig ridit ut i skogen så att det där var ju en början :)
Mamma tog bara bilder från när jag longera idag... :/
Förresten, Borneo fick sin nya grimma idag, haha! Han passa i den ;)




Annie


COOLA TERRÄNGBILDER

Inga bilder är mina, tagna från google



















Man kan verkligen inte få nog av fälttävlansbilder, det är så coolt att se! Fälttävlan <3

Daniella

DAGENS VILL HA!

Mina svarta (och typ enda) ridbyxor har gått sönder :( Ett litet hål på knät och så en söm vid det skodda. Usch så synd det är om mig! Tycker att jag ska få nya, ehehe .. Och då vill jag testa ett par whitaker-ridbyxor, eftersom det är många som är nöjda med dom. Jag skulle få ett par röda whitakerbyxor men efter Annie köpt sina och sömmar hade gått sönder + att dom blev smutsiga blev man tveksam. Men det är massor som är nöjda med dom och så är dom snygga. Man blir lite sugen på att handla dom, jag har ju ändå bara ett par ridbyxor som sitter bra.

Mer saker jag vill ha (när jag ändå är igång):
* ny hjälm (behöver nästan)
* ny väst med axel -och nackskydd
* ny huva (behöver)
* ridtröjor/pikéer 
* nya ridhandskar
* broddar (behöver)
* magic bett (behöver)
* egna eskadronbenskydd
* schabrak
* vita ridhandskar (som passar mig)
* KL ridstrumpor (behöver)

Och nu .. kommer jag inte på något mer, men lite saker blev det iallafall. Och de flesta behöver jag inte, men det är alltid kul att handla hästsaker och kommer alltid vara. Synd att man inte är miljadär!



Min första outfit jag gjort. Haha, gjord i paint och texten i picnik. Typiskt nybörjare :p

Daniella


GRATTIS MAMMA

Idag fyller min mamma Åsa Siira 27 år! Nevars, så ung är hon  inte, men nästan ;)
Just nu äter hon middag med sina vänner inne i stan. Hoppas hon har det riktigt mysigt!
Hon ville att jag skulle skriva en "dikt" till henne, men jag har lite svårt att skriva glada saker, jag är en sån som skriver om sorliga saker höh. Men ska försöka, det är väl det viktigaste? Dikten kommer inte upp här om ni tror det, men ville bara säga att hon fyller år idag! Du är bäst!


Hon är alltid kräsen när det gäller bilder på henne. Har letat igenom alla filer, men denna får duga. Så söt så!

Daniella


HOPPTRÄNINGEN GICK SUPER!

Idag hopptränade jag me ponnygruppen och nästan alla i laget var med i den här gruppen. Lisa var inte där för hon har rest bort men Martina red Swift och Elin red i gruppen innan.
När jag red fram tog hon inte riktigt tag i bettet utan var ganska hård, men det släppte mer och mer efterhand. Framhoppningen gick jättebra, vi kom rätt alla gånger utom en då vi kom för nära och det var helt mitt fel (vilket det är 99% av gångerna). Jag har haft svårt med avsprångspunkterna ett tag men det börjar släppa nu!
När vi hoppade låg väl de flesta på 110 kan jag tro, men inte alla eftersom det var stuts och sånt kul. Men vi kom fel två gånger då vi kom lite för nära, så jag får träna lite mer på det, men kan alltid utvecklas mer.
Men känner att Pitchi sög varje hinder och tvekade inte ett dugg (utom lite på en blå oxer, men hon hoppade) och var positv. Självsäkerheten är på topp igen och där ska den stanna!
Div I-finalen i Norrköping på måndag, taggad redan nu :)

Tyvärr hade kameran slut på batteri så jag tog inte med den.
Men såhär såg banan ut, känner att det var ett tag sen jag gjorde en sån här bild:


Daniella 

STINA GÄSTBLOGGAR

Hejhej, jag heter Stina och jag har fotfobi. Därför sitter just nu Danni och mosar upp sina fötter i mitt ansikte, hon är inte alltid så snäll som ni tror!
Jag har en häst, foderhäst, som heter Sweet Milona. Hon är en korsningsponny på 12 år. Vi har inte tävlat tillsammans mer än en clear round pga av att hon har varit dräktig + haft en benskada. Men om allt går som det ska så tänker jag försöka starta lokal i sommar/höst.

Annars så går jag och Danni i samma klass sen sexan (går i sjuan, snart åttan nu ju) och ja, vet inte riktigt vad mer jag ska skriva...
Kolla gärna in hos mig på bilddagboken/dayviews (även fast uppdateringen står ganska still just nu) @SweetMilona


Stina

HOS STINA

Har varit med Stina idag och är med henne just nu. Hon visar just nu hur små tröjor hon har, intressant ;)
Ingen ridning idag för hon ska vila innan hoppträning och bara va lite. Det behöver dom också. Imorgon är det hoppträning med vissa i laget. Kul! Men ska titta på film heh!

Daniella

RSS 2.0