SABINA OCH MISS TAYLOR - 110730

Jag hjälpte Sabina att rida Missy och vi tränade på att styra och göra jämna, fina volter. Sen travade/skrittade hon runt lite som hon ville. Hon blir bättre och bättre, men idag ville hon inte galoppera vilket är helt förståeligt.
(lite försenat inlägg).











Visst är hon duktig? :D

Daniella


RESULTAT MANTORP FÄLTTÄVLAN

Dressyr: På framridningen var hon så pigg och stark. Trippade på bra, men var väldigt fin i formen och lyssnade bra på mina hjälper. Inne på banan fick jag en bra känsla, men Pitchi gjorde några inslag, men det är ju sånt som händer. Men det kändes jättebra och vi fick 64,3 straff, alltså 57,62%, men domaren satte låg % på dom flesta.
Hoppning: Vi tog allting jättelätt, trots att vi inte hoppat en ordentlig bana på ett tag. 95 cm är ingenting. 0 straff, Pitchi var jätteduktig.
Terräng: Inne på "banan" kom vi igång i ett bra tempo och hoppade allting i skogen ganska lätt. Men man fick vara övertygande. När vi kom ut på fältet var det ett nerhopp till vatten och sedan på en pallisad (tror jag). Då blev hon så stark att jag inte fick henne i trav mot nerhoppet. Men fick två stopp och massor med tidsfel. När vi kommit förbi vattnet hoppde hon allting annat jättebra, så var nöjd. Det var ju trots allt min debut i P90 och jag lär mig av mina misstag. Jag kom sist av alla, utan dom som avstår och blev ute. Det var fyra som var helt felfria och om jag inte hade fått några stopp hade jag väl kommit fyra eller femma. Men man lär ju sig. Fick totallt 143,1 straff

Jag glömde ett hoppschabrak till hoppningen så fick ta det jag skulle ha i terrängen, glömde flugtäcke och en långärmad tröja med krage. Det var det största problemet! Men en underbart snäll tjej hade en extra tröja som jag fick låna och den var i exakt samma färg som mitt schabrak. Tur eller vad? ;)
Innan vi åkte, som jag fotade:







När vi var där och fixade och red dressyren/banhoppningen:










Banhoppningen:




Terrängen:








Efter vi ridit terrängen och lite andra bilder från dagen:






Daniella

SMÖGEN

Nu har man kommit till Smögen då! På vägen hit stannade vi i Göteborg och shoppa lite. Eller det blev bara två par skor, en skylt till mitt rum som det står "LOVE" på och någon hårgrej det var nog allt.
Nu har jag precis ätit och går kanske ner och fiskar krabbor med min bror snart, får se hur det blir! Det är verkligen nära till stan och badet, + att vi har sex sängar över här i huset, så någon som kommer?
Men nu blir det bara några bilder från ikväll! ;)



Annie

SNART ÅKER VI MOT MANTORP

Gick upp klockan halv 6 för att ge hästarna mat, och sedan duscha, äta, göra mat, packa, fixa hästen och lasta. Mamma och Sabina äter frukost just nu och när dom har ätit upp är det avfärd. Kameran är med och ni kommer få nya bilder att kolla på när jag uppdaterar om tävlingen. Klockan är tio i åtta just nu och klockan åtta åker vi. Yepyep!

Sist vi var i Mantorp på fälttävlan:


Daniella

VISSTE NI ATT .. ?

- jag kan knäcka min egna rygg
- jag skriver dikter och dagbok
- random folk jag ser på stan med sin absolut egna stil ökar min egna självsäkerhet
- jag har över 10 stycker mj-saker, varav 4 är affischer
- jag uppträdde mycket när jag var liten och sjöng mycket
- jag har väldigt lätt i skolan och behöver knappt plugga för att få över förväntan.
- märkessaker är inte något måste, älskar att hitta fina saker till bra priser!
- jag har alla mina rosetter under mitt nattduksbord och tänker varje dag att jag ska sätta upp dom.
- jag smsar nästan aldrig och det enda jag har min mobil till är för att ringa mamma och lyssna på musik.
- jag gick i fotboll i ca 4 år och var riktigt bra men fick sluta för att satsa på hästar.
- det är jätteviktigt för mig att det är ordning i stallet och om det inte är det så blir jag på jättedåligt humör(undantag där vid fodret)
- jag är duktig på att rita och teckna
- jag hoppar alltid över ett steg i trappan
- min mamma är min förebild - i allt!

Daniella


MYCKET ATT GÖRA

Efter jag ridit Pitchi och Fantasie var det bara att pyssla inför morgondagen. Schamponerade Pitchi, smörjde, tvättade och packade. Knoppar gör jag imorgon för annars förstör hon väl dom ;) Men allt har gått i ett, verkligen! Jag har sprungit runt som en galning fram och tillbaka och slått mig ett antal gånger när jag ska göra allt så fort. Jag hade också lektion för Sabina som gick bra. Pitchi har fått stå inne större delen av dagen men jag gick med henne på gården och hon fick äta superfräscht gräs. Nu är jag inne (äntligen) och ska bara skriva lite och sen sova. Ska upp klockan halv 6 för att ge hästarna mat.

Laddar upp lite bilder jag/någon annan tagit från hela dagen.










Daniella


DAGENS RIDPASS 30/7

Pitchi: Red henne på fältet på hackamore. Hon kändes seg på hjälperna och inte alls på G, men hon gick väldigt fint i formen. Red henne inte så länge då jag inte ville köra slut på energi. Men gjorde volter, övergångar och försökte trycka igång henne några gånger. Var inte så nöjd.
Fantasie: Red henne på banan med pelham och hoppade! Hoppade samma som jag gjorde med Pitchi för någon dag sen och vilket scoop hon har! Men hon var pigg och ganska stark, men krävde inget i formen då jag ska lära mig att hålla mig själv i balans innan jag pysslar med sådant. Hon gick väldigt fint i skritten och hoppade jättebra. Var nöjd.

Pitchi:








Fantasie:








Daniella


NY GRIMMA IGEN...

Igår efter stallet så åkte mamma och jag förbi Granngården, var tvungen att köpa en grimma och ludd eller grimma behövdes egentligen inte med ludd iallafall! Borneo hade fått skav vid mulen och bakom öronen. Provade grimman och det idag och det satt bra. Tog in och borstade Borneo, sen gick jag en promenad i skogs-sommarhagen. Det är ju stenar, pinnar mm. så att han får lyfta på benen och ta använda ryggen i backarna. Sen fick han gå in och äta. Tog på Switch pour on, och något annat flugmedel. Tog också på salva på såren han hade efter skav och insekter. Sen var det bara att ta på flughuvan och låta honom gå ut i hagen. 
Imorgon åker jag till smögen, så de i stallet tittar till Borneo och ser till så att allt är bra!



Annie


I WISH I COULD BE IT ALL FOR YOU

En ponny avklarad, nu är det en häst kvar. Red Pitchi på fältet och Fantasie ska jag hoppa lite med. Jag har smörjt, schamponerat och pysslat lite. Nu har jag lunchrast (jag råkade vakna lite för sent daräv lite sen lunch) och sedan upp på Fantsie. Efter det är det bara att tvätta lite och sedan fortsätta smörja och packa. Längtar tills imorgon!

Bilder lägger jag upp vid "dagens ridpass" senare :)

Daniella

DAGENS RIDPASS - 29/7

Fick inga bilder när jag galopperade på fältet eller när jag hoppade. Mamma var helt enkelt inte där i rätt tillfälle, men sånt är livet, hon fotar ju annars väldigt mycket, utan henne hade många inlägg varit tråkiga :)

Pitchi: Hoppade idag. Började med samma övning som vi gjorde hos W, mycket volter, övergångar och öppna i galopp/trav. Sedan hoppade jag kombination och ett räcke på diagonalen. Hoppade tom 1 m lite drygt, höjde bara upp utan någon koll alls. Vissa språng blev lite korta, men det blev inte "fula" språng. Ett språng blev perfekt, så jäkla härligt var det! Pitchi bjöd till idag och var väldigt positiv. Är jättenöjd.
Fantasie: Hon har varit väldigt pigg sista tiden och istället för att få ur henne energin har vi fortsätt med att hålla tillbaks henne. Idag var det tvärtom! Gjorde galoppintervaller på fältet där hon fick springa så snabbt hon ville och jäklar vad den hästen kan springa! Min framtida fälttävlanshäst? Såklart! Men hon var på G, men lyssnade ändå, det var jättemysigt. Är jättenöjd.

Mamma kom precis när jag avslutat ridpasset med Pitchi, men hon tog några kort efteråt.





Daniella

FÖR SÄKERHETENS SKULL ..

.. har jag klistrat fast ett papper där det står lite på dörren till transporten ifall någon av våra hästar skulle bli rädda/oroliga/uttråkade etc. så man kan ringa numret om hästen slår eller håller på i transporten (ingen av våra hästar gör det).
När vi var i Norrköping och tävlade fick man fakitskt en lapp där man skulle skriva telefonnummer och namn om hästen gjorde något. Har fått det på andra tävlingar också.
Har ni någon lapp där det står erat telefonnummer? Varför/varför inte?



Daniella


FINA BORNEO


Det var några av bilderna från idag.

Annie

PROMENAD OCH VACC.

Idag kom veterinären och vaccinera Borneo, hästinfluensa och botulism tror jag det var. Veterinären som kom var hos Pricken dagen efter att vi upptäckte ögonskadan, så vi berättade lite om hur det gick med det sen...
Efter det borstade jag Borneo, provade också tränset som Pricken använde, han passade i det och han såg mer mogen ut på något sätt. Men nosgrimman satt för långt ner upptäckte jag när vi gick en promenad. Gick dock inte så mycket, mamma och jag tog mest kort på honom, men han ville inte så still. Men någon bra bild hoppas jag på att det blev! ;)


Min fina häst!

Annie

MINNA TELDE

Två filmer på Minna Telde med olika hästar från olika årtal. Hon är ju bara så duktig! En av mina favoriter i dressyren.

Älskar att det blir så bra matchat med musiken, U2 var verkligen bra att rida till.
Minna Telde och Don Charly - 09:
 

Minan Telde och Isac - 10


Minna och Dino (Don Charly) är ett så himla fint ekipage! Hon rider alla hästar så fint och gör ett bra jobb.

Daniella


NÅR FRAMGÅNGAR MED SITSEN

Några bild som mamma tog för 4 dagar sedan när jag red dressyr på Pitchi och det gick jättebra. Kolla in min sits, börjar nå den lodräta sitsen, helt underbart! Nu är det bara att hålla den där och bara fortsätta träna.





Eftersom vissa bilder inte är helt framifrån blir sträcket inte helt rakt.

Daniella

GUNS AND HORSES

Ellie är nog en av världens vackraste kvinnor, och att ha den rösten skulle ju inte skada.
 

You're so quiet
But it doesn't phase me
You're on time
You move so fast
Makes me feel lazy

And let's join forces
We've got our guns and horses
I know you've been burnt
But every fire is a lesson learnt

I left my house
Left my clothes
Door wide open
Heaven knows
You're so worth it, you are

But I wish I could feel it all for you
I wish I could be it all for you
If I could erase the pain
And maybe you'd feel the same
I'd do it all for you
I would, I would, I would, I would

Lets tie words
'Cause they amount to nothing
Play it down
Pretend you can't take what you've found
But you found me
On a screen you sit at permanently

I left my house
Left my clothes
Door wide open
Heaven knows
You're so worth it, you are

But I wish I could feel it all for you
I wish I could be it all for you
If I could erase the pain
And maybe you'd feel the same
I'd do it all for you
I would, I would, I would, I would

It's time to come clean and make sense of everything
It's time that we found out who we are
'Cause when I'm standing here in the dark
I see your face in every star

But I wish I could feel it all for you
I wish I could be it all for you
If I could erase the pain
And maybe you'd feel the same
I'd do it all for you
I would, I would, I would, I would

I'd do it all for you
I'd do it all for you
I'd do it all for you
I'd do it all for you
I'd do it all for you

Daniella

FRÅGOR (TEST)

Blev någon annan konstig text, hoppas att ni ser iallafall.

Hur länge har du ridit?
- Jag fick Miss Taylor när jag var 7 år så då kan man säga att jag började ordentligt, men har ridit från och till sen jag var 2 år.
Vart rider du?
- Hemma för det mesta.
Eller har du egen häst?
- Ja.
Har du sköthäst?
- Nej.
Har du ridit någon unghäst?
- Ja.
Brukar du tävla?
- Ja.
Vad är roligast hoppning, dressyr eller uteritt?
- Allt är kul så kan inte ta en sak :)
Vem är din rid idol?
- Jag har flera i olika grenar.
Hoppning: Rolf Göran Bengtsson
Dressyr: Minna Telde
Fälttävlan: Niklas Lindbäck
Är hästar ditt liv?
- Hmm, jag håller på med hästar varje dag, och bara när jag var i Skåne i 2½ dag så fick jag ki i fingrarna. Så ja, hästar är en väldigt stor del av mitt liv.
Favorit ponny/häst?
- Alla våra hästar är mina favoriter på något sett, men min stjärna Pitchi är ju liite bättre ;)
Rider nån av dina kompisar?
- Ja.

Vilken kompis brukar du rida mest med?
- Mamma
Häst eller ponny?
- Båda.
Favorit ras?
- Alla hästar är olika individer, precis som vi så ingen häst är likadan, men alla raser är ju bra på olika saker. Men svensk ridponny är ju bra.
Har du varit medryttare?
Ja.
Har du varit fodervärd?
- Ja.
Har du haft häst?
- Jag har hästar.
Tycker du om att mocka?
- Nej. Oftast inte, är ju inte så himla kul så varje dag längtar jag efter att få mocka.
Har du förlorat en ponny?
- Inte precis att jag har gjort det, men vi har fått avliva en av våra ponnyer.
Har du förlorat en häst?
- Nej
Vad är det första du gör när du kommer in i ett stall?
- Kollar att det inte ligger något framme som inte ska göra det, annars går jag in i sadelkammaren för att byta om.
Brukar det ofta gå bra när du rider?
- Ja.
Brukar du ramla av?
- Nej, det händer inte varje ridpass.
Hur många gånger har du ramlat av?
- Kanske .. 36?

När ska du rida nästa gång?
- Klockan halv 7 idag.



Daniella

STALL AXHULT

Hehe, där fordret är ser det ut som en verkstad, men någonstans måste ju pappa ha sina miljontals grejer? Men snart ska dom bort och då ska jag fixa så det blir fint igen!
 

Pitchis och Fantasies boxar

Den lilla verstadsdelen som snart ska bli ett stall igen.


Lilla stallet


Sadelkammaren

Daniella

FIIIIX

Heidi, jag och Adrian har fixat lite i stallet. Smörjt, tvättat, fotat och bara varit i stallet. Dom smörjade mina sadlar näst jag tvättade i transporten, välbehövligt ska jag säga er! Lite bilder:




När jag gjorde iordning i transporten:




Daniella

BANOR TILL TÄVLINGEN OSV

Har är lite grejer inför Mantorps fälttävlanstävling nu på söndag, terrängbanan och dressyrmomentet, hoppbanan lär jag mig där.

Starttid dressyr:
Daniella och Pitchi 11.00 (ca) 




Daniella

HUR BÖRJADE JAG MED FÄLTTÄVLAN?

Det var vintern 2009 då jag kom in på grenen fälttävlan. Jag hade ju sett Amina tävla Pitchi och sett alla underbara banor, hästar och famförallt terrängen. Man fick dressyren, hoppningen och terrängen, allt i ett och det är ju så sjukt härligt. Det var väl då jag blev lite av en fälttävlansnörd.

Jag skulle också byta tränare då jag behövde mer helt enkelt. Då var det William som blev min nya tränare. Så i Oxelgården i deras ridhus hoppade vi en gång i veckan och han körde slut på oss varje gång. Pitchi var ju inte van vid att hoppa 14 språng på en bana så det var krävande för henne som fått föl och allt. Men vi kämpade på och nådde framgångar. Men sedan när han blev C-tränare osv blev det lite för dyrt för oss.

Vi fortsatte hemma och tränade, och nu hade det ju blivit 2010. Jag var tolv år och Pitchi åtta. Vi började tävla LB och vi började med fälttävlan. Jag tog kortet och allt och vi tränade på Mantorps och Boxholms bana lite då och då.

Jag tränade för William från och till, ett tag hos Wihlmarks men när dom inte skulle rida för honom fick vi åka ända till Boxholm för en träning blev det lite för långt.
 
Min första tävling var i Kinda, en P70 och jag vann. Och sedan fortsatte det så och jag red nog fyra fälttävlanstävlingar 2010, tre P70 och en P80 och jag blev placerad varje gång, men det var bara flyt.

Dressyren och terrängen är viktigast, jag har aldrig haft stopp/nerslag på hoppningen. Men dressyr är den som har mest avgörande, om dressyren inte går bra, förvänta dig inte så jättebra resultat, men ibland får du det iallafall när du tävlar de lägre klasserna, visst, men inte när det blir lite högre (P90) blir det att kämpa. Men efter man ridit terrängen kan alla slutresultat vara helt annourlunda från hur det var efter dressyr och banhoppning. Den som fick 42 i straff i dressyren och inga straff i hoppningen kanske fick ett stopp i terrängen osv.

Men det är ju det som är lite charmen, även fast man ligger på en 6te plats efter dressyr och banhoppning men efter terrängen ligger 3a så känner man sig ju bra.

Lite bilder och filmer från olika tillfällen när jag tränat/tävlat terräng:











Har fler, men orkar inte ladda upp mer.

Fälttävlan är den ultimata sporten, that's it.

Daniella

DAGENS RIDPASS MED PITCHI

Jag hade tänkt rida på banan, men det blev på fältet. Vill ju rida utanför banan så mycket som möjligt och när man har ett stort fält så är det ju ganska perfekt ;)
Försökte så henne mjuk i sidorna så gjorde mycket volter och ville väckta till henne då hon var lite seg. När jag började galoppera märktes det att hon hade mycket energi, hon ville bara springa fort och var ganska stark. Och jag gav upp och lät henne spring hur fort hon ville tills hon själv ville sakta av.
Gjorde så några gånger i båda varven. Jag skrittade emallan varje intervall och när jag kortade tyglarna började hon trava direkt. Pigg eller vad?

Hon var svettig över hela kroppen, t.o.m rumpan! Men det var ganska varmt. Mamma och jag hade missuppfattat varann för när jag skrittade av henne trodde mamma vi skulle rida programmet. Men Pitchi orkar så det var bara att hoppa upp och rida, men eftersom hon inte fick en dressyruppvärming var hon lite stretig. Men det gick väl okej. Efteråt fick hon en härlig dusch och mat.

Hade ingen fotograf med mig idag tyvärr ..

Daniella

ATT RIDA

Jag är jättenöjd av att jag har Borneo, men jag saknar en grej... att rida! Kunna ta ett dressyrpass i paddocken, rida ut på en härlig sväng. Men som sagt dit kommer vi väl sen. Det är självklart roligt att vara med i unghästens utvecklingen, framförallt Borneos. Det märks vilka framgångar han gör. Men motgångar kommer ju också! Många tänker nog att bara framgångar och motgångar finns i ridningen men jag syftar mycket från det som sker från marken, hantering, hans mogenhet osv.
Nu har iallafall Borneo fått lov. Han kommer nog vila i cirka två månader. Jag ska då lägga mer tid på hantering, gå ut på promenader, göra det mesta från hand, longering, löshoppning och bara få gå och beta. Inget med ridning, eller sadeln.
Men under dessa uppehåll kommer ju jag inte ha något att rida på :( Det är såklart väldigt tråkigt, vet själv att man tappar mycket i ridningen när det inte underhålls... But that´s life!


På den tiden var jag överlycklig att få rida 1-2 gånger i veckan!

Annie

JÖNKÖPING IDAG

Idag åkte jag och mamma in till stora staden med grannarna, eller staden var ju stor jämfört med lilla Motala. Vi skulle flytta en säng. Men när vi kom dit så käka vi frukost i lägenheten. Efter en stund gick vi in till staden och shoppa liite. Köpte tre väskor och örhängen, men behövde en ny väska till skolan sen men hitta en till och en till. Efter det gick vi och åt på någån resturang... Sen tillbaka till affärerna, men va hann inte att gå i så många fler. Men köpte lite saker på Gina och sen blev man trött och orkade inte med mer :)
Åkte halv nio i morse och kom hem nu ikväll vid nio, heldag kan man säga! Men hästen får vila idag.


Strumpos, röda byxor, trosoe, rosa piké, röd piké, vit t-shirt, beige och brun tunn longärmad. Örhängena blev inte med på bild.

Rosa-vit tyg och läderväska, svart läderväska och en till svart läder, eller förresten jag vet inte om det är fejk eller skinn ingen aning ;)

Annie

HEMMA FRÅN SKÅÅÅNE

Nu har jag vilat upp mig i tre dagar i härliga Skåne! Vi bodde hos mammas kusin och hälsade vi på lite släkt. Mycket prat, god mat och ingen dator. Har ju inte bloggat något i två dagar ;) 

Men nu är jag hemma igen, jättefräsch är jag nu! Haha .. eller inte. Bilfärden hit tog dö på mig även fast det bara tog ca 3½ timme. Hade ont i magen och vid njurarna, eller i det området. Nu ska jag snart duscha en snabbis och sen är det bara ut till stallet och pussa på hästarna! Ska rida Pitchi och kanske Fantasie :)

Ni får några bilder :)



Lite halvbra bilder, men ville inte ta på någon i släkten (som man såg ansiktet ordentligt på) om dom inte ville vara med på bloggen. :)

Daniella


FINNS NÅGOT NYTT VARJE DAG

Idag gjorde jag inte så mycket i stallet. Tog in Prinsen och Borneo och de fick stå inne från lunchen till kvällen. Skönt för dem! Men borstade/skrapade bort de gula äggen som Borneo fått på benen och ryggen. Sen tog jag på honom transportskydden, men bara dem fram. De satt ganska högt upp så att det var konstigt tyckte Borneo men han fick ha på dem en stund i boxen. Men tog av dem när jag åkte ;)

Annie

PRICKIG



Är dem lika?
Älskar prickar! Och mina saknade prickiga Chocolate Spot...

Annie

BUS

Idag när jag skulle hämta Borneo i hagen så sprang han och Prinsen runt o runt hela tiden. Borneo kommer ju alltid när någon kommer till hagen men idag så brydde inte han sig om att jag stod och kollade på. Jag gick ju inte in i hagen och försökte ta honom eftersom att de verkade ha det så roligt. Men efter att vi väntat i 20 minuter så stannade de och vilade länngst ner i hagen så då vandrade jag hela vägen och hämta dem. Eller hämta Prinsen och Borneo travade bredvid hela tiden. Tror att det var insekterna som var irriterande så därför tog vi in Prinsen, gött för hästarna att få gå in och vila. Tog in och borstade av Borneo och gick upp till paddocken.
Där hade jag och mamma plockat fram lite grejer. Höpåsar, svrta soppsäckar, konor, ett litet hinder, plastband, vid staketet, en boll och en pressening.
Jag började med att bara gå runt, gå lite mellen konorna osv. Hade inte Borneo fastspännd utan att han gick lös efter mig. Sen gick jag fram till presseningen, den var inte utvecklad helt. Men jag gick något steg, stanna honom, gick osv. Borneo var nyfiken på presseningen och han luktade på den, jag tog ett steg fram och han ett till, sen stod vi ett tag och han slickade på den, skrapa så det var ingen fara. Men gjorde en volt och gik rakt över och han hängde efter, tyckte att det var väldigt bra gjort. Vi gick runt lite bland sakerna och luktade och han var såklart lite skrämd ibland men om jag gick fram till grejen så blev han intresserad och ville också fram ;)
Sen travade och galopperade han runt lite och hoppade frivilligt över det lilla hindret.
När jag ska visa Borneo nya saker så tycker jag att det är bra att han är lös. Om man har hästen i grimskaft så finns det en risk att hästen känner sig tvingad men nu är det hans egna val att gå efter mig och följer mig, om det ska ta lång tid att våga sig fram till en sak så får det ta den tid det tar :)



Travhopp...


Det får räcka med bilder :)

Annie

MER BILDER IFRÅN IGÅR










Daniella

KLÄDERNA

Det var en som undrade (Maja) om jag kunde visa kläderna jag handlade och visst kan jag det! Ursäkta att jag ser lite rolig ut på vissa bilder :p


Baslinne, Vero Moda 100:-


Bodysuit (om det heter så?) b. young ordinarie pris 500:-, men det var 30% rea.

Det var allt jag handade, och ett litet smycke där det står love, hope osv. Det var mest mamma som handlade för en gångs skull.

Daniella

FÖRSTA GÅNGEN

Var uppe i stallet elva idag och kom hem fem, så det var sex timmar i stallet idag! Åkte upp med mamma, Malva och hennes mamma Linda. Vi bestämde för att gå en promenad med hästarna idag. Var ju hundvakt så hunden fick följa med upp till stallet, men det är nog ingen stallhund, eller hon vet inte att man ska akta sig för hästarna. När vi hade fixat iordning hästarna och fått på utrustningen så var vi förbredda! Utrustning när man ska gå en promenad? Tog på hästen träns och grimskftet fäst i en grej som håller bettet, själv hade jag hjälm, handskar och reflexväst. Det var ju vid lunch så självklart var det ljust. Men när man ger sig ut med en unghäst som aldrig varit bland trafik så vill man gärna vara utrustad och synas bra. 
Det gick mycket bättre än förväntat. Började med att gå på vägen, där det är trafik men inte så jättemycket. Borneo var lite spänd men han fick mycket beröm! Sen kom det en lastbil och bilar men mamma stallde sig mitt i vägen så att det skulle sakta in. Och de var så snälla att sakta in och rulla försiktigt förbi. Det är något som många bilister inte förstår, att hästen är inte van att vara bland trafik och att man kan gärna visa respekt genom att sakta in. Men vissa hästar bryr sig inte ett dugg om trafik och andra reagerar mer på det! 
Men tillbaka till promenaden, Borneo kände inte sig så säker vid vägen men sen kom vi in på en grusväg och där var det inga bilar. Tyckte också att Loufer var duktig som gick före Borneo som draghjälp.
Vi korsa någon mer väg och sen så gick vi och mötte mer trafik. 
Men promenaden tog lite mer än en timme och jag tyckte att hästarna var riktigt duktiga, och jag var självklart duktig som orkade med hela vägen i värmen! Borneo fick möta på en lastbil, motorcykel och en del bilar. Det blev också att gå upp för backar osv. Så jag är riktigt nöjd med den turen :D
Sen när vi kom till stallet så gjorde vi lite allt möjligt, käka, städa bland mina saker, pyssla med hästarna, tog kort och sist men inte minst så gick vi och bada! Galen liten hund som hoppa från bryggan ;p

Hade inte med kameran när vi gick en promenad men tog några bilder på de busiga stona i hagen och några på Borneo. 



Annie


DRESSYR - DAGENS ANDRA RIDPASS

Var uppe i sadeln vid halv 9. Vi gjorde volter, serpentiner, övergångar och skänkelvikningar. Sen red jag programmet två gånger. Idag tycker jag själv att vi nådde en ny nivå! Iallafall i min ridning, idag var jag mer på och höll upp min överkropp bättre. Första gången jag red programmet kändes det bra, jag vet helt slut efteråt! Men så himla nöjd. Andra gången blev Pitchi lite starkare, men det var nog för hon började bli lite trött :)

Imorgon åker jag som sagt till Skåne och då kommer Pitchi stå i tre dagar. Men när jag väl sitter i sadeln så är vi säkert superfräscha.
                                           




Har fler bilder, men lägger upp dom någon annan dag :)

Daniella


STAAAAADEN

Jag och mamma åkte in till stan. Fick med mig ett baslinne och jumpsuit (heter det ens så?). Hittade ett så fint stickat linne, eller ja :p Och så en superfin t-shirt, men hade inte råd :(
Men jag såg lite fint, men jag vet inte riktigt om det är min stil. Jag vet inte ens vad jag har för stil. Jag har lite såhär pösigt och säckigt, även fast jag har en fin kropp. Eller mamma säger det .. Så nu ska jag bli mer kvinnlig! Gud vad kul det här ska bli. Nu ska jag totallt strunta i vad andra tycker, jag har blivit mer och mer att jag bryr mig om vad andra tycker. Men nu ska jag köra mitt egna race!

Och med en impuls har jag nu bestämt att mitt hår ska bort. Och det ikväll! Om inte mamma klipper mig klipper jag mig själv! Jag ska ha kortare, typ kortare i axelhöjd och ha lite pash-aktigt (stavning). Dags för en uppfräschning!



Daniella

UTERITT

Hovslagaren kom klockan 9 och fixade Pitchis hovar. Efteråt red jag, mamma och Adrian ut och det var jättemysigt. När vi var på vägen hem gick vi igenom en vattenpöl tre gånger och det tyckte alla hästarna om, likaså ryttarna. Och när vi framme så valde vi att rida in i hagen där det är en jättevattenpöl. Där skrittade/travade vi igenom några gånger och mamma galopperade. Pitchi skulle ju hålla på att klafsa med hoven -.- Haha! Efteråt red mamma lite på banan och Sabina red Missy lite i hagen, men jag var klar.

Nu har jag städat sadelkammaren och smörjt lite. Imorgon ska vi åka till Skåne och hälsa på släkten i tre dagar, och jag tror nog inte att jag kommer uppdatera, bara så ni vet!

Blev inga foton från denna lilla ritt, men senare ska jag rida dressyr på banan så då kan väl någon fota, tror jag :)


Bild från någon annan dag

Daniella 

LILLA STUMPAN

Någon av er som tycker det här liknar Pitchi? Det var hon i lite yngre dagar, innan jag red henne, men vi ägde henne :)






Daniella

YOUR SHINING

Livet valde en annan väg. Den perfekta vägen. Vi ligger nästan på toppen nu, kämpar oss sakta framåt. Och vi träffar på så underbara människor och djur på vägen. Jag får världens support på bilddagboken och här på bloggen. Jag hittar awesome musik som bara peppar och motiverar mig ännu mer. Ni motiverar mig!

Det känns som om allt slit och all stress och funderingar på om det här är något för mig är som bortblåst och den ända platsen jag vet att jag alltid är säker på är på hästryggen! So what om vi inte fick världens bästa % i Heda eller om vi fick ett stopp idag på terrängen. För ett år sedan fick jag 49% i Mantorp en gång, en LB. Och jag kände mig osäker på P70-höjd.
Men nu är jag här. Jag och Pitchi, på väg att debutera P90, hoppat LA, tävlat LA dressyr. Det känns obeskrivligt. Innan kändes det som om jag aldrig utvecklades men nu har jag insett att det faktiskt gått ganska fort. För ett och ett hlavt år sedan kom jag på att det var fälttävlan jag ville hålla på med, bara ett och ett halvt år!  

Jag har lyckats tillsammans med mig ponny. Rond 1 är avklarat. Nu börjar rond 2 och jag är så taggad! 



 

Daniella

PAY-AND-CROSS

Idag var det äntligen dags för Pay-and-crossen i Mantorp. Min grupp startade klockan 2 och jag var den enda ponnyn i den gruppen.
Det flöt på bra på banan. Mot en kombination så hann jag inte uppmärksamma henne på hindret och då stannade hon, men sen hoppade hon det så det var bara att det inte skulle blivit ett bra hopp om hon försökte. Vissa hinder var skapligt mäktiga och det var ganska många stor hästar som valde att ta dom mindre hindrena som är brevid, men jag kröde på allt stort! Annars kan man ju hoppa en lägre klass, eller hur? Vissa språng kom vi lite kort på, men inte mycket.

Idag var det äntligen dags för Pay-and-crossen i Mantorp. Min grupp startade klockan 2 och jag var den enda ponnyn i den gruppen.
Det flöt på bra på banan. Mot en kombination så hann jag inte uppmärksamma henne på hindret och då stannade hon, men sen hoppade hon det så det var bara att det inte skulle blivit ett bra hopp om hon försökte. Vissa hinder var skapligt mäktiga och det var ganska många stor hästar som valde att ta dom mindre hindrena som är brevid, men jag körde på allt stort! Annars kan man ju hoppa en lägre klass, eller hur? Vissa språng kom vi lite kort på, men inte mycket.

Efteråt gick vi in i skogen för det var ett nerhopp (ca 70-80 cm ner) och sedan brant nerför och en spets som var med i tävlingen som vi hoppade två gånger. Det var jättekul! Känns som man flyger lite när man hoppar neråt, en superhärlig känsla. Pitchi hoppade det lätt såklart ;)

Några timmar senare var det dags för dagens andra ridpass och det var dressyr på banan i regnet. Red fälttävlansprogrammet två gånger, men eftersom jag lärde mig det idag så gjorde jag lite små missar, men vi jobbar på. Är så sjukt taggad inför Mantorp nu när jag hoppat terräng idag.
Men Pitchi var fin i dressyren också, men när det regnar är det svårare att rida helt ärligt. Eftersom det regnade blev det inga foton.












Daniella

HUNDVAKT

Hinner inte skriva om dagen i stallet, men gör det kanske senare när jag har kommit hem med lilla hunden. Kusinerna ska åka bort så då är jag den lycklige som tar hand om hunden...
Nu ska jag bort till några, trevligt!



Annie

TILLBAKA HOPPAS JAG

Så nu ska jag försöka att ägna mer tid till datorn. Har inte uppdaterat på ett tag men internet funka inte här hemma, har vart med kompisar, sena kvällar, sprungit och badat. Typ det som jag har gjort när jag inte varit här vid datorn.

Men igår så fick Borneo en vilodag, för att det var ganska mycket som gjordes i fredags.

Fredag: Kom upp till stallet vid åtta på morgonen och då låg Borneo och hans hagkompis och sov... Men Borneo flög upp på en sekund när han upptäckte att någon kom, han är på sin vakt. Tog in honom och fixade iordning honom för ett träningspass i paddocken, Amina skulle komma. Hon gjorde det gamla vanliga, hoppa, hängde i sadeln, gick några steg, hoppa upp själv, eller dra sig upp osv. Men det gick riktigt bra denna gång! Vi kom så långt att Amina kunde sitta på Borneo och trava några steg när jag sprang bredvid. Vi höll oss inne i "rutan" så att Borneo hade inte så står plats att hitta på bus på. Det märktes verkligen då vilken framgång det har blivit! :)

Efter det så väntade hästtandläkaren. Själv tycker jag att det är bra om man kollar hästarnas mun ibland, men det är ju inte något man gör för ofta. Men Borneo känndes att va lite för ung för det eller det var såklart läskigt att ha en stor fil i munnen eller vad det var. Men han fick inte ha grejen i munnen som håller hästens mun öppen för att han var inte "mogen" för det. Så tandläkaren raspade bara tänderna lite, Borneo tyckte ju att det var obehagligt. Men två tänder remlade ut, mjölktänder. Tog inget kort på dem men borde göra det för att de såg väldigt små ut.

Sen fixades framskona på Borneo för att dem var lite lösa. När Borneo varit duktig så fick han käka mat och sedan gå ut i hagen!
Tyckte att han var duktig som klarade av allt, det är ganska mycket för Borneos omogna huvud ;D <3


Vissa bilder blev inte så bra. Men provade grimman jag köpte för ett tag sen, den passade tyvärr inte för att den satt ganska tight, surt...

Annie


FIXA BRODDAR, DET ÄR KUL TRALALALALA ..

.. eller inte! Det jobbigaste är nog att brodda. Får så ont i benen och ryggen så dom låser sig osv. Kan ju knäcka ryggen i evigheter efter, haha. Ett tag hade Pitchi broddar hela tiden men sen tog vi bort dom när det var tävlingsuppehåll och nu har hon varit utan ett tag. Men på't igen nu! Men det är det värt! 

Får bli lite bilder efter ridpasset i stallet :)





Daniella

MEMORERA, MEMORERA ..

Mamma kollade startlistan inför fälttävlanstävlingen som är om sex dagar och då skulle hon kolla vilken tid jag startade. Jag var tredje startande i min grupp och startade dressyren ca klockan 11, eller någonstans där. Och så kollade hon dressyrprogrammt och det var något annat! Vi har tränat det som var gjort år 2007, men nu var det som var gjort 2010 som man skulla rida. Panik! Fy på mig osm inte hade märkt det, men Sara (en kompis) hade sagt att P80 och P90 red samma dressyrprogramm, men så var det tydligen inte. Tur att man har lätt för sig att sig ett nytt programm. Heja, heja!

Såhär ser det programmet ut som jag ska rida:
JAG ÄR BÄST, JAG KLARAR DETTA!

Daniella 


TAPPSKO

När jag tog in Pitchi så märkte jag att hon tappat en av sina skor bak och slitit sönder en liten bit av utsidan. Panik fick jag! Mamma kollade på det och slipade så den blev fin. Jag och Adrian fick runt i hagen och letade efter skon och han hittade den. Skon har inte suttit helt 100 så man var inte så jätteförvånad ändå. Men den skon passade inte nu eftersom mamma slipat och allt sånt. Det var bara att kolla igenom alla skor man hade och vi hittade en sko som Fantasie har haft som passade och det var mamma som fixade det näst jag höll lektion. När jag fick se resultatet blev jag helt paff, det vart så bra! Liksom vad kan inte min mamma fixa? ;) Så pga henne var dagen och alla träning inte avblåst! Min mamma är bäst, ingen protest.

Pitchis lilla tappsko, ganska smutsig?


Daniella


BILDER PÅ MIG OCH PITCHI FRÅN IDAG

Jag ser så tjock ut pga att jag har min väst under regnjackan.
Fick låna/tog Aminas långa chaps och dom är underbara! Måste inte ha dom exakt, men måste ha ett par långa chaps iallafall. Så grymt bra är dom! Snygg också för den delen ;)











Daniella

ALLT HÄSTLIGT IDAG

Det slutade regna lite så då  red Sabina och jag höll lektion. Hon blir bättre och bättre! Dock ramlade hon av, stackarn. Men det är galoppen som är svår, men idag såg det bättre ut! Hon hoppade också ett hinder på kanske 10-15 cm, hon har lite svårt för det här med att stå upp, men det är ju sånt man fortsätter träna på, eller hur?
Efter det var det Adrians tur! Han hoppade också och han har blivit riktigt duktig på det! Hoppade mycket och galopperade runt. Missy gick bra med båda, dom är duktiga för sin ålder tycker jag :)

När jag skulle rida så började det ösregna så vi fick vänta ett tag, men till slut orkade jag inte vänta mer så jag red lite i regnet innan det slutade. Hoppade lite! Kombination som var i olika vinklar, smalhinder och ett vanligt räcke. Hon stannade på smalhindret, men det var för jag inte ramade inte henne tillräckligt, fy på mig! Men hon var superfin (som vanligt). I början så kom vi in lite fel men framåt slutet så gick det bättre då jag kom igång lite. Pitchi är ganska svårhoppad, iallafall när det blir lite högre.










Tungan är verkligen rätt i mun, haha!





Jag lägger upp all bilder på Sabina och Adrian i detta inlägget och ett annat på mig och Pitchi :)

Daniella


FÖRTVIVLAN

Efter allt som hänt i Norge så är helt ärligt mitt humör nere. Mår illa av det som hänt, vill bara lägga mig ner och gråta. Handlat typ varje tidning och läst så mycket jag orkat.
Alla ni som förlorat er kompis, kärlek, barn m.m så ska ni veta att vi tänker på er, hela familjen.

Daniella

JOBBA JOBBA!

Pappa ska ju som sagt flytta sitt företag och det är lite mycket saker som ska flyttas, tvättas av, det ska dammsugas m.m och det var bara andra dagen idag fast man är ändå helt slut! Igår blev vi övertrötta vid klockan 5 och bara skrattade hela tiden. Idag så gjorde vi det redan vid 2, men vi höll på ändå till klockan 5 igen, men nu är vi hemma. Imorgon så slipper vi, hehe ;)

Just nu så regnar det och denna natt åskade det och blixtrade jättemycket! Stod vid balkongen och kollade hästarna, men mamma och jag bestämde oss för att ta in dom klockan 2 på natten. Så när man blev väckt klockan halv 9 på morgonen var man skapligt seg. Och jag som tänkte hoppa idag! Jäkla väder!
Det var en blixt som var superstor och lyste i säkert 3 sekunder så man såg den ordentligt med blotta ögat.

Men vi får hoppas att det slutar snart så jag kan rida lite iallafall. Har jätteroliga idéer, hihi :D


Typ såhär såg den ut!

Daniella

RIDSPORTSSANNING

Dom flesta skulle väl inte bli glada över att hamna på en skvallerblogg, men när det handlar om positiva saker så blir man ju såklart glad! Hittade den här skvallerbloggen för ett tag sen och har faktiskt följt den varje dag sen dess. Dom är inte för hårda, dom uppdaterar mycket och jag gillar den skarpt!



Linn Strelin och jag känner faktiskt varann, eller vi träffas då och då och hälsar, vi tävlar för samma klubb så det var inte så svårt :p  Så jag har faktiskt träffat en "bloggkändis", wow ..

Men det gäller att hålla sig öppen för chanser till att få sin blogg publicerad på andra bloggar, eller hur?

Daniella

VILL HA JUST NU!

Har märkt att jag har tre träns till Pitchi .. ett till hoppning, ett till dressyr och ett som jag har lite då och då. Och jag har också ett som inte är ihopplockat och sen massor med delar. Egentligen behöver man bara 1 träns, eller 2. Onödigt att ja så många träns som jag. Tar bara plats. Kanske ska börja sälja lite? Men efter det här tränset (som jag ska spara ihop till själv) ska jag handla sen blir det stopp med träns och bling-bling! Eller jag vill nog ha ett guldigt bling-bling till dressyren .. Ne, stopp och belägg!
Västen har jag önskat mig länge, med axel - och nackskydd. Dressyrstövlar vill jag också ha - bruna eller svarta. Fast det blir väl svarta för att jag ska kunna tävla i dom, men brunt så himla snyggt!
De långa chapsen har Amina likadana och jag vill ha ett par också (om jag inte kan sno hennes). Dels var de värmer om vintern och är jäkligt snygga och ser professionella ut. Allt annat kan både sånt jag behöver och vill ha.

Älskar att leka rik, hihi :D
Fast det vore ju bättre om man var det på riktigt.




Daniella


DAGENS RIDPASS

Idag red jag, Sabina och mamma ut på våra kära pållar och vi red runt Lustigkulle och skrittade/travade. Det var skapligt mycket flugor och blinningar nu när det var ganska varmt (iallafall idag). Efter vi ridit vår lilla uteritt fick Sabina hoppa av Missy och gå in i stallet för jag och mamma skulle rida lite på fältet och galoppera och Missy vill gärna hänga efter och Sabina ska ju ändå bara fylla 7 år i år, så hon fick stå över idag. På banan får hon galoppera för fullt.
På fältet så gjorde jag mycket volter i galopp och trav och även byten. Gjorde galopppiruetter, dock inte sådär jättesmå (glömt det där ordet man säger) men det var inte dåligt! Hon var jättefin, men jag hade inga sporrar så i början fattade hon inte att hon skulle byta galopp så det tog kanske 2 meter. I slutet bytte hon direkt när jag sa till. Det gick bra för mamma och Fantasie!






Daniella

HEJSAN HOPPSAN ERA ROSOR!

Visste ni att rosor baklänges blir rosor? Hehe :p

Idag blev jag väckt av mamma för vi alla (typ) skulle hjälpa pappa att fixa på hans företag för han ska flytta. Så där var vi i ca 7 timmar och fixade! Vi åt också på Mc Donalds vilket inte är min favorit, men jag tog en sallad så det belv inte så farligt.

När vi kom hem åkte vi och badade en liten stund, men det var ganska kallt i vattnet, även fast det varit varmt i luften idag (ca 26 grader), men det har ju varit kallt ett litet tag innan. Efter det åkte vi hem och så var det dags att sätta dig på hästryggen (där man känner sig mest hemmastadd). Gött! Det gick jättebra, skriver om det i ett enskilt inlägg!

Hehe, såhär kallt var det:

Men efter ett tag blev det bättre. Och förresten, Adrian puttade i mig :(




Daniella


LÄNKBYTE

Tycker ni ska kolla in min klasskompis Elins blogg! Den är jättefin och uppdateras ofta, vilket är ett stort +! :)
http://jamaise.devote.se/


Daniella

AMEN GUD!

Såhär såg jag och Pitchi ut 15/12 -10. Det ser inte ens ut som samma häst, helt ärligt! Nu är hon så mycket starkare, smalare, snyggare och bättre på allt! Hålla huvudet uppe, övergångarna, språngkurvan.Thank God för att man utvecklas och förbättras!
Men det här visar ju att man faktiskt kommer framåt, även fast man ibland inte ens märker det.

Jag kommer faktiskt ihåg den här dagen. Jag och Maja skulle rida ihop, hon red på andra halvan. Jag hoppade lite och det kändes väl bra. Det var typ 15 ridskoleungar som stod uppe på läktarna och kollade, var säkert avungsjuka på att jag fick hoppa så högt, *host*
Och så kommer jag ihåg att det var så varmt, dom har ju uppvärmt ridhus och jag hade långkalsonger och allt och trodde jag skulle dö av värmen!



Daniella

SOETA HEZTARNA I HAUGEN

Gick ut och fotade hästarna lite i hagen, dom kom smått springandes och vilel bli klappade. Det var ganska mycket flugor på dom, stackarna ..Det är fördelen med vinter, man slipper alla smådjur!









Haha typ "hur är min andedräkt egentligen?"


Daniella

TRÄNING

Jag kallar det träning, träna hästen eller vänja hästen vid att vi håller på vid sadeln eller sitta upp på hästen.

Det gick iallafall jättebra idag. Vi kom så långt så att Amina kunde sitta upp och skritta lite när jag styrde Borneo på en volt. Han reagerade några gånger på vissa saker hon gjorde!
Det låter verkligen som om Borneo aldrig haft en ryttare på sin rygg men jo det har han ju. Han har varit inriden eller under inridning i typ fyra månader. Men det var ju så att jag ramla av för ett tag sen två gånger på samma sätt och då kunde det tydligen ha varit något med sadeln och att jag satt på honom, sadeltvång.
Men är hur trött som helst och inte sugen på att skriva just nu för ögonen bara slocknar, fick iallafall lite sömn inatt!! ;) Haha, märks på texten nu att den bytt från lite olika saker tycker jag.
Imorgon blir det tandläkeren för Borneo, yippi...

Annie

DET VAR ETT TAG SEN

Jag har ju haft besök av några vänner måndag-torsdag. Två skånska killar och en tjej från stickholm. Träffade dem på språkresan i England jag var på i juni. Har haft det jättetrevligt, visat runt här i Motala, varit i Vadstena, spelat minigolf, badat mm. Gött med en åter träff, men jag har inte varit i stallet men mamma och pappa har varit där.

Måndag: Gick en promenad i skogshagen.

Tisdag: Borneo fick vila i boxen i några timmar. Fick på sig en flughuva för första gången.

Onsdag: Pappa och mamma åkte upp och kollade till honom.

Torsdag: Träning med Amina, gick asbra!


Lovisa, Linn, Felicia, Jacob, Jesper, jag och Saga i England!

Annie

HÖLL LEKTION FÖR SABINA IGÅR

Igår så höll jag lektion för Sabina på Missy. Vi tränade på att inte göra skarpa svängar och att göra övergångar. Dom var jätteduktiga! Men ibland gick det lite fort, men det är ju tur att Missy är pigg iallafall? ;)
Eftersom jag höll lektion så kunde jag inte fota, men mamma fotade lite grann.






Daniella

TIPS

Tänkte tipsa er om en jättebra fälttävlansblogg som dansken Caroline R. Jensen driver. Hon skriver på engelska, men det är ju bara nyttigt att läsa. Hon skriver om hennes träning, superbra meningar och allt annat hon gör om dagarna. Tycker ni verkligen ska kolla in den! http://carolineeventing.wordpress.com/ .

Här är en film på henne när hon tävlade i (skriver på engelska) FEI Europeans Pony Championschip 2010 med Orchard Freedom Scan. Värt att kolla på!



Daniella

TÄVLINGSRESULTAT FRÅN ..

.. Heda Ridklubb den 20 juli 2011, dressyr:
LA:1 2007: Red bara detta programmet och det gick bra. Red fram i ca 30 minuter och lät henne inte en enda gång ha långa tyglar och pusta utan det var bara att hålla ihop henne ända tills starten gått. Hon kändes fin på framridningen och lyssnade bra. Väl inne på banan så red jag mer än vad jag brukar. Pitchi skötte sig finfint och kändes bra, var lagom framåt och lyssnade på mig. Men halterna vart för hastiga, jag skulle saktat ner tempot och gjort det lugnare. Både hälsningshalterna och den till ryggningen. Och så skulle jag längt/ökat lite mer i ökade skritten/galoppen och mellantraven. Det är sånt man förlorar så mycket på!
Men det är vi plockar upp och fortsätter att arbeta med och GÖR DET SEDAN PÅ TÄVLING. Blir så förbannad på mig själv som inte vågar RIDA på ordentligt på tävlingar. Dock gör jag det inte med flit, det bara blir så. Men från och med idag så ska jag RIDA SOM IN I JORDENS KÄRNA (haha, lät lite kul)!!
Fick ca 58 % men det är ju inte dåligt då det blir helt annat med % när man tävlar hägre. Men vi är inte helt nöjda, här ska tränas!










Jag och mamma diskuterar. Och nej, jag grät inte efter ritten, även fast det ser ut som det.

Daniella


DETTA ÄR JAG

Tänkte skriva lite om mig själv, som en liten presentation för er som är nya.

Jag är Daniella Siira, en av sex barn som bor på en gård som heter Axhult in the middle of Sweden. 14 år fyllde jag den 9 juli och jag är en tjej som älskar hästar, vilket är ganska självklart? Med min mamma, lillasyster, storasyster och lillebror så driver vi runt på vårt lilla intresse för hästar här på gården. Vi har fem hästar för närvarande:
Miss Taylor, b-ponny f. 1991 - mina småsyskons ponny och det var min första ponny.
Miss Wild Nikita, c-ponny f. 2008 - Miss Taylors föl, vår egna uppfödning som jag och min storasyster red in förra året.
Pitchi II, d-ponny f, 2001 - min ponny som jag tränar och tävlar.
Carbus Noblesse, d-ponny f. 2008 - Pitchis föl, vår egna uppfödning. Inriden föra året.
Fantasie, stor häst f. 1999 - min mammas och storasysters stor häst.
Vi har inte bara hästar, utan två katter (Busman och Pinglan) och fem kaniner (Rubus, Sötnos, Nellie, Molly, Lars).
Jag började rida som sjuåring och fick Missy då, har hållt på sen dess. Jag tävlar fälttävlan, hoppning och dressyr med Pitchi. Vi har hoppat LA, ridit LA dressyr och ska snart starta P90. Fälttävlan är det jag vill hålla på med i framtiden då jag tycker det är den bästa grenen då man får med allt som behövs.  

Om jag ska beskriva mig själv med fem ord så är det nog .. snäll, målvetveten, självständig, annorlunda och musikgalen. Såklart kan man beskriva mig i tusentals andra ord, men det kanske inte är det roligaste att läsa, alla gör vi olika i olika situationer, men vi är andå ganska lika. Vi är människor som gör misstag, som letar efter kärlek och lycka i livet. Vi är magnifika varelser, likaväl som vi är avskyvärda. 

Det var lite om mig, hoppas ni nu har lite koll iallafall. Om ni undrar något så är det bara att fråga! 


Daniella




MITT MEST VISADE VIDEOKLIPP

Det här videoklippet är den som har flest visningar på YouTube och det är Carubus som hoppar drygt 100 cm. Duktiga kille, inte undra på att så många har kollat ;)



Daniella

TRÖTT ...

Nu har jag fixat hela dagen och inte haft tid för dator. Hämtat halm, städat, mockat ur, shamponerat, smörjt, hållt lektion .. ja, you name it. Så nu är klockan 11 och jag ska faktiskt gå och lägga mig. Skriver om allt imorgon.
Men jag kan säga att jag är jättenöjd med ritten, trots lite små missar (inte att jag red fel eller så) men att jag glömde lite vid halterna och ryggningen. Fick ganska snål %, men det var ju trots allt min första LA. Så vi tar med oss allt och fortsätter träna!


Ni får en halvtaskig bild när vi gör en öppna. Haha, men försmak är väl bra? Fick låna/tog mammas dressyrhjälm så nu ser det lite mer proffesionellt ut, även fast den var typ 1 cm för stor :p

Daniella

VILL BLI VÄLTRÄNAD SO LET'S GO!

Nu ska jag ut och springa, får hoppas att jag kommer på något att blogga om samtidigt. Vill skriva om något jag känner eller någon åsikt eller så. Men annars skriver jag väl om något annat.

Imorgon ska jag tävla i Heda, dressyr. LA:1 2007 och vi är 6 starter (vilket bara är skönt). Eftersom det är kvällsdressyr startar jag 19.57 eller något sånt, det blir inte dåligt uppdatering bara för det är tävling! Eller jo .. det blir det nog :P



Daniella

DAGENS RIDPASS

Red ut med Pitchi och red på banan med Fantasie. Så ni vet har Carubus och Nikita lov just nu när dom växer osv så rider dom inte.

Pitchi: Red på hackamore för första gången och red ut. I början var hon lite seg, men sen gick hon på bra.
Travade henne lite på hårt underlag (det är bra för senor och ligament). Men jag skrittade mest när jag red runt. När vi kom till ett av våra fält så travade/galopperade jag på en volt i båda varven. Och så ryggade jag och hon gick jättebra bakåt och var fortfarande i form. Superduktigt! Men det var mycket flugor så hon höll på lite med huvudet då hon är känslig. Men hon var jättefin och bärde upp sig själv bra. Hon funkade bra med detta "bettet" :) 
Fantasie: Hon var väldigt stark och pigg. Trodde allt betydde framåt och ville inte vara i form. Blev lite irriterad och gjorde övergångar och mycket volter. Men hon skulle fortfrande vara stark som en gnu. Sen ändrade jag tänk och istället för att få henne att gå långsammare så drev jag henne framåt så det var jag som sa till henne att gå framåt och inte hon. När jag sedan skulle korta upp henne så lyssnade hon bra och saktade faktiskt ner. Det gjorde jag ett tag och när hon lyssnade som bäst valde jag att sluta¨. Jag testade också att sitta ner och det var jättesvårt på henne! Hon rör sig så mycket och så ska man hålla koll på tempot osv så man sitter typ bara och skumpar till slut. Haha!

Adrian har fotat alla bilder.
















Nya favoritbilden ovanför!










Daniella

TACK!!!

Kommentar: För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.
Svar: Tack så mycket! Blir rent ut sagt så j*vla glad när ni kära läsare skriver sånt här. Om jag haft en dålig dag och loggar in på blogen och har kommentarer på att ni faktiskt uppskattar det jag och Annie bloggar om. Det gör min dag! Ja, jag lägger ner myycket tid på bloggen, men jag gör det mest för mig själv, men för att ni också ska ha något nytt att läsa om eller nya bilder att se.

Från anonym.



Daniella

TANKESTÄLLARE

Det här fick mig att inse hur otränad jag egentligen är:
En lättklass hoppryttare ska ha kondition nog för att ta sig 7 kilometer på 40 minuter, en motsvarande ryttare i fälttävlan ska springa en mil på 50 minuter.

Höh, aldrig i livet att jag klarar 7 km på 40 minuter? Och då är man hoppryttare! Så nu är det dags för hårdträning, yepyep.



Daniella

TRÄNING

Jag och mamma har börjat med powerwalk, eller mamma har hållt på med det ett tag och jag började för någon dag sen. Vi kör fult ös i ca 1 timme, så himla gött efteråt! Känner redan nu hur det blir lättare och lättare varje gång jag går och så kan jag gå snabbare. Snart är det dags att börja springa för jag måste ju ha kondition om jag ska börja tävla P90, eller hur? Älskar känslan när man gjort det, jätteskönt.
Så imorgon ska jag springa en kort ruda till & börja med, för jag kan ju inte springa 1 mil när jag precis börjat. Så det blir kanske en runda på ca 3 km? Och då så kommer jag säkert gå lite också, men är sjukt taggad på att bli vältränad, eller iallafall ha bra kondition. Let's go!


Daniella


DAGENS RIDPASS

Framåt kvällen så blev det bättre väder och solen tittade fram. Red i paddocken med dressyrsadeln.

Det blev ett långt pass och 30 min så tränade vi halter/ryggning. Red programmet två gånger och det gick bra båda gångerna. I skritt till galopp så gick hon upp med huvudet, men inte lika mycket. Då håller jag händer lite längre ifrån varandra för hon lättare ska söka sig neråt och så leder jag lite med innertygeln. Skänkelvikningarna kommer, men dom är inte 100. Eftersom hon inte fattat det här med ryggningan och blir hård så skulle vi fixa det, eller göra det bättre/lättare. Hon har huvudet rätt upp och det ser inte ett dugg proffesionellt ut. Mamma hoppade upp ett tag och kände hur man skulle göra det bäst för henne så hon förstod. Sen fick jag hoppa upp och hon förklarade. I slutet så gick hon bara man tog lite och tryckte lite med skänkeln. Hon sökte sig också neråt så det var stor förbättring. Det var bara att innan så förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra, men nu förstod hon :)







Daniella 

SKITVÄDER!

Just nu så regnar det och det har det gjort hela dagen. Jag som tänkte rida på fältet :( Man får bara hoppas att det slutar regna någon gång så kan jag iallafall rida ett pass på banan. Får se om jag tar dressyrsadeln eller inte. Älskar verkligen min dressyrsadeln, den är bara för skön!
På onsdag ska jag åka till Heda på en kvällsdressyr. Vet inte om det är en tävling, men jag tar det som en träningstävling. Ska som sagt tävla LA:1 2007, som jag tränat några gånger. Rider mycket dressyr nu för jag vill slå mitt dressyrrekord i fälttävlan nu den 30 juli i Mantorp (P90).
Dessa dagar skulle man gärna vilja ha ett ridhus ..


Dressyrprogrammet jag ska tävla på onsdag, klicka för den ska bli större :)

Daniella

NYTT

Nu har jag varit i farten igen och bytt design/header. Gör det ganska ofta känns det som nu, men David och jag fixade en ny som är lite mer somrig så jag kände mig bara tvungen till att byta. Men nu kommer vi väl ha den här ett tag, om inte jag får ett måste-byta-design-och-header-ryck.

Daniella

MODELLER?

Jag, Sabina och Adrian fotade varann idag. Först fotade jag och Sabina varann ute och sedan gick vi in och fotade. Först hade vi gammaldags-tema så fick ha lite kläder som såg äldre ut (och smink!). Sen tog vi våran egna stil och då ville Adrian vara med. Fick omkring 400 bilder på oss, men det är ju bara kul att ha :)
Alla är fotogeniska så det blev bra bilder, i slutet filmade jag Sabina och Adrian och då hade dom blivit lite övertrötta så skrattade och höll på för fullt.






Daniella

DAGENS RIDPASS

Idag fick Pitchi stå så jag red Fantasie. Sabina (som kom hem idag från semester) red på Missy.

När vi hade sadlat båda hästarna började det regna, men vi valde att rida iallafall (därför blev det inga bilder). Sabina hade på sig värsta regnkläderna i rosa, så gulligt! Men det gick bra, vi satte upp ett hinder på ca 10 cm som vi hoppade över. Både Missy och Fantasie var väldigt pigga. Men det gick bra, till slut så lyssnade dom på bromsen. Fantsie gick speciellt bra i skritten idag. Det gick också jättebra för Sabina.

Daniella

BILDER 14/7




Annie


SKOGSPROMENAD

Idag fick det bli en skogspromenad med Borneo. Tog in honom i stallet och han gick as sakta på väg till stallet. Det verkade som om han skulle somna... Men när vi kom in i stallet så typ somna han i stallgången. Sen fick han gå in och käka i boxen och då vaknade han till. Så då gick vi ut. Gick i en skogshage, det var mycket stenar, uppförbackar osv. Det var verkligen jättebra för honom, gick en stund och han var positiv. Hade longeringslinan så att han gick en bit bakom mig, och kunde ta sin egna väg som såg bra ut. Tog på benskydd fram också. Det var inga problem och dhan gick som vanligt med dem.

Annie

TUBBE IGÅR

Åkte och red Tubbe igår. Men kompis mammas häst. Vet inte vad jag ska skriva. Skritta lite i gräspaddocken. Trava på en grusväg typ i fem minuter och sen på hemvägen skritta jag. Skulle trava tillbaka men sura Tubbe vägra att gå framåt, han backa, små bocka-stegra. Så han hade bestämmt sig men sen insåg jag att det inte gick, ville inte bråka med honom för mycket så då hoppa jag av honom och gick med honom och då gick det bra. Men nöjde mig så red inte mer. För att han hade inte ridit på en vecka+ att han verkade ha PMS eller något.



Annie


FÄLTTÄVLANSKLASSER/INFO - PONNY

Hade en som inte förstod sig på hur vet vilket dressyrprogram/höjd på banhoppningen osv det är i fälttävlan så jag tänkte gå igenom det så ni förstår :) Jag vet inte de höga klasserna eftersom jag inte tävlar så högt så jag tar så högt jag kan/är säker på.

Åldersgrupper: Nu så finns det åldrar man är indelade i tom P90 för då måste man vara omkring 13 för att få vara med och det är upptill 18 år.
Den första gruppen är då det är upptill 13 år eller 7-13 år. Den andra gruppen är 14-18 år och då blir det det år man fyller 14 som man är med i denna grupp och t.o.m det år man fyller 18. Sen får man inte tävla ponny längre (utom unghästklasser). 

Vad står tex P70 för?: P som står innan siffrorna står för Ponny och 70/80/90 står för hinderhöjden som är i terrängen.

Hur man kvalar: När man ska kvala så är det vissa saker man måste ha klarat två gånger. I tex P70 (vet inte exakt) ska man ha högst 70 straff och högst kanske 12 fel i hoppningen. I terrängen ska man ha varit felfri på hinder (inte vägrat) och ha ca högst 20 tidsstraff.
När man gjort dessa två kval ska man skriva in det i sin ryttarbok, för arrangören för tävlingen kan inte hålla koll på vilka som kvalat och inte.

Hur går det till när man får tidsfel?: Det finns en optimaltid som man har. Den optimaltiden ska man komma så nära som möjligt. Man får vara 15 sekunder snabbare än optimaltiden, men inte långsammare. För varje sekund man är efter optimalitden får man 0,2 straff.
Man kan också ha en klocka så man håller koll på vilken tid man har.

Stopp i terrängen - vad gör man?: När din häst stannat på ett terränghinder så får du genast +20 staff. Andra gången +40 straff och tredje gången blir du utesluten och får skritta tillbaks till start/framridning. Ifall din häst hållt på och det kommer en häst bakom dig är det din plikt att gå åt sidan och låta det ekipaget hoppa och sedan kan du forsätta försöka.

Vad betyder alla klasser som har "stjärnor"?: Efter du har hoppat P90 och kvalat upp till CNCP* (enstjärnigt/*-igt) så brukar man förkorta allt genom att bara skriva stjärnor=*. Sen kommer **-igt i CNCP. Sen går det över till andra bokstäver, CICP* och **-igt. CICP** är den högsta klass man kan tävla med ponny i fälttävlan.

Klasserna:

* P70 - i banhoppningen står hinderhöjden på 75 cm då man alltid har 5 cm högre i banhoppningen än i terrängen.
I terrängen står hinderna på ca 70 cm eftersom man inte kan mäta en stock till exakt 70 cm. Och i varje klass så finns det två P80-hinder som är förberedande för nästa högre klass. Klicka HÄR för att se dressyrprogrammet.
* P80 - är den klass man kommer till efter man kvalat från P70. Då är hinderhöjden på 85 cm och terrängen på 80 cm och så är det två hinder som ska vara förberedande inför P90.
Klicka HÄR för att se dressyrprogammet.
* P90 - den klass efter P80. Hinderhöjden är på 95 cm i banhoppningen och 90 cm i terrängen. Och två hinder som är förberedande inför enstjärnigt.
Dressyrprogrammet ser ut likadant som i P80.

Jag skriver inte om dressyrprogrammen, höjden i terräng/banhoppning högre än *-igt för jag är inte 100% på allt. Men det är väl (nästan) samma som de föregående klasserna.

Nu hoppas jag att ni har förståt lite mer om fälttävlan och att ni lärt er något :)



Daniella

VILDA

Mammas kompis har en urgullig valp som heter Vilda som var hemma hos oss idag. Jag och David fotade henne lite. Är hon inte bara för söt? :D








Daniella

ROLIGT NÄR DET GÅR BRA

Mamma, pappa och jag skulle träna Borneo. På det vi tränat på i veckan. Tog in och borstade Borneo. Tog på sadel och det. Longerade i rutan och det gick bra. När jag var nöjd med det så höll pappa i honom. Jag klappade på kroppen, rykte i stigbyglarna. Sen hoppade jag lite, han vände huvudet och kollade på mig. Så han var beredd. Tog tag i manen och sadeln och så hoppade jag på marken och Borneo reagerade inte så mycket. Sen kasta mamma upp mig så att jag hängde på sadeln, klappade honom, pratade med honom och höll på med kåporna på andra sidan, han tittade och såg att jag också höll på där. Upprepade detta några gånger i både vänster och höger sida. Vi var så nöjda och han fokuserade på oss, så då nöjde vi oss med det! ;)

,

Annie


DAGENS RIDPASS

Starry eyed


Red dressyr på banan och David fotade. Mamma, hennes väninna och barn kollade.

Idag hade jag snodd på henne, men den var inte spänd hårt, utan var ganska lös. I början var hon inte så jättemycket fram, men när jag tog spöt efter ett tag blev hon bättre. Hon var väldigt mjuk och fin, gjorde övergångar, öppna, sluta, ryggade, sänkelvikning, länga, samla. Kunde samla henne skapligt mycket i galoppen, hon har verkligen blivit stark och bär upp ryttaren bättre och bättre. Red LA:1 en gång och det var bästa gången hitills. Hon lyssnade jättebra, var i form i övergångarna. Hon gick bara över till trav kanske två steg i den ökade skritten. Men är jättenöjd!
Ibland behöver jag hjälp med att hålla henne i form i övergångarna, nu har hon blivit mycket bättre hon trav till galopp men i skritt till galopp gick hon upp med huvudet innan, därför ville jag ha snodd idag. Och det blev bättre, så ibland behöver man lite extrahjälp. Ska bli så kul med dressyrtävling/träningstävling! :)












Daniella

BILDER FRÅN CLINIC

Det var nog förra sommaren då jag var på clinic. Helena Lundbäck och hennes man eller sambo Roberto var det som höll i den. Roberto är ju engelsk(?) så de pratade på engelska.




De översta bilderna är på Roberto och de understa på Helena.

Annie

MIN DAG

Idag efter David fotade mig när jag ridit, la vi in bilder osv och efteråt lagade vi lite ordentlig mat! Omellet, egen gjorda pommes, rostis och smoothie :) Och några timmar senare stekte vi bananer i sirap, margarin och socker. Och sen åt vi det med lite grädde. Så gott var det! Vi målade också lite, fast sen började det ösregna (typiskt svensk sommar) så vi hann inte så långt. Sen har vi bara chillat, ätit körsbär och lyssnat på musik.

För ett tag sen så sprang hästarna i hagen, Pitchi och Fantasie sprang på ordentligt! Mysigt att se dom ha kul, hoppade, skuttade och raceade för fulla muggar. Jag kollade på dom i fönstret och när dom hade slutat så kollade dom bara på mig ^^

Imorgon fyller David år (p12) så vi ska väl hitta på lite kul. Men jag ska försöka hinna rida för David ville fota. Är det kul med nya ridbilder varje dag? Tycker jag iallafall. 

Är inte inne på min dator så kan inte lägga upp bilder på vår mumsiga mat, men ni överlever väl? :)

Hoppas ni haft en bra dag för det har vi.

Daniella


BORNEO VILA

Idag var det planerat att jag, mamma och pappa skulle repetara på det vi gjort med Amina. Men det blev inte så... Pappa har varit på golftävling idag, så det gick det inte för att vi behöver vara alla tre. Så da fick Borneo en vilodag och vi gör det imorgon istället.

Annie


DREAMS ARE MADE TO COME TRUE


Tagen här ifrån.

Daniella


DRESSYR PÅ PADDOCKEN

Red Pitchi på banan, ett dressyrpass. David fotade.

Gjorde förvänd galopp, skänkelvikning, mycket volter, öppna, sluta. Red LA:1 två gånger, men där jag ska börja trava efter den förvända galoppen i höger varv så vill hon gärna ta "rätt" galopp och idag blev jag väldigt irriterad på det. Så red på fyrkantspåret och tränade på att ha förvänd galopp och gå över till trav utan att hon tar den andra galoppen. Till slut så gick det och då slutade jag.
Det gick bra, hon gick ända fint från början, men imorgon ska jag nog ha snodd så jag kan träna mer på min inverkan och få hjälp med att hålla henne i form i övergångarna, speciellt skritt till galopp.

Igår kväll fixade jag lite med inställningar på kameran och råkade göra så det blev datum på bilderna. Så vissa är det datum på.










Daniella

HÄRLIG KOMMENTAR

Kommentar: Jag måste säga att jag verkligen gillar din sits och följsamhet. Trevlig ponny!
Svar: Tack så mycket! Blir jätteglad av såna här kommentarer. Sitter bakom datorskärmen och ler just nu. Men ibland så jag komma in fel på hinder och inte hinna hänga med eller ge ordentlig eftergift. Men det är ju sådant man fortsätter träna på, eller hur? Man kan ju alltid förbättras.

Daniella


GULT?

Jag har länge tänkt mig en gul dressyroutfit till mig och Pitchi. Hur snyggt skulle inte de va? Man brukar ju säga "gult är fult" men det tycker inte jag, det är ju en döfrän färg! Men kan ni se mig och Pitchi i gult? :P

 
Det är ju bara såå häftig färg! Love it.

Daniella

EN UNDERBAR UPPLEVELSE

Då allting fungerar och man känner styrkan i hästens steg.
Hur den samlar ihop all energi och man sitter där och ler.
När man galopperar fort fram på fältet och vinden drar i håret.
En upplevelse då livet är så perfekt som det kan bli - på hästens rygg.
När den lyssnar på varje sak och gör det bästa den kan.
Då man är i harmoni och då man är ett.
Allt jobb man lagt ner och tid för trettio sekunder, då häst och ryttare fungerar så bra dom kan, är värt det.
En upplevelse man inte upplever ofta - och när man gör det är det helt underbart.

Det är perfektion för mig.



Daniella


BLIDER FRÅN IGÅR

När vi tränade igår.




Annie


SCRAPBOOK HEHE ..

Det har legat tidningsklipp i stort sett överallt från tidningar där det stått om mig. Så i födelsedagspresent fick jag en scrapbook som jag kan klistra in alla tidnisklipp och bilder, skriva lite om jag vill osv. Tycker det är kul faktsikt, synd att jag inte har några bilder utprintade .. Man kanske jag är en liten pysseltjej? ;)



Daniella

TERRÄNG I MANTORP

Idag har jag terrängtränat med Pitchi. Mamma, Amina och Annie hängde med och Annie fotade.

Det gick bra, vi hoppade lite nya hinder och tog lite svårare hinder/kombinationer. Två hinder stannade hon på men det var för jag hade för dålig blick och för snabb galopp. När hon hoppade det hoppar hon det lätt. Men hon skötte sig jättebra! Bortsett från stoppen (som också är nyttiga) så var det några framsteg. Fick tips från Amina och mamma med lite saker.
Nu har mamma också kollat P80 och P90-skisserna på datorn och jämnfört. Dom är lite osäkra, men jag är säker på att jag klarar P90, sen kan man ligga på den nivån ett tag.

Efteråt åkte vi till Borneo och Amina/mamma hjälpte henne. Det gick superbra idag! Men det får som sagt Annie skriva om :)

Nya ridbyxor och schabrak bilderna. Vi svängde också in på Sharpman och Travshopen. Handlade nya stigbyglar, ludd och boots.

 
















Daniella


MYCKET BRA

Amina var ute idag igen. Och igår sa jag att det gick väligt bra men idag gjorde det det. Kul att se framgång!
Var med när Daniella hoppa på terrängen, på vägen hem släppte de av mig i stallet. Borneo och hans hagkompis Prinsen sprang runt som tusan när jag kom! De busade och visade upp sig. Men när de såg mig så var jag mer intressant. I början tyckte Borneo att jag var lite läskig, men sen kunde jag klappa på hela kroppen och klia han där han blivit biten av alla insekter, han är så gullig när överläppen putar ut när jag kliar honom. Ville inte ta ut honom från hagen själv, för Prinsen sticker ju antingen under tråden eller springer bakom så det är ganska svårt att fixa det själv om man inte vill att någon häst ska rymma ;) Så när Amina kom så hjälpte hon mig med det. Vi borstade av honom lite snabbt, tog på utrustiningen och gick upp till paddocken. Amina longerade lite i varje varv i "rutan".
Sen höll Åsa i Borneo, jag hjälpte till att slänga upp Amina och Amina hängde över honom. Det gick jättebra idag, Borneo skuttade inte iväg en enda gång. Hon hängde över och vi gick några steg och sen ökade vi längden. Hon kunde också hoppa upp själv sen, eller ta tag i stygbygeln och ge tyngden och ta sig upp så att hon hängde över sadeln. För några dagar sen så slängde sig Borneo eller hoppade iväg när Amina bara hoppade lite bredvid sadeln, men idag stod han till och med och vilade på ett ben när hon hängde på honom. Självklart så kan det hela bero på humör, väder osv, men idag så kändes det som om han tagit åt sig och vant sig om hur det går till när man ska hoppa upp! Tycker att Borneo och Amina varit jätteduktiga och berömmer verkligen dig Amina! :D
Efter träningspasset så var Borneo trött, även om han inte rört sig så mycket. Jag tog och borstade honom noggrant eftersom att det blev så slarvigt innan och han stod och gäspade! Sen var det lite mat som gällde och efter det fick han gå ut i regnet.

Bilder kommer från idag, Daniella har inte skickat dem ännu.

Annie


PITCHI OCH JAG PÅ FÄLTET



Daniella

DAGENS RIDPASS 13/7

Mamma och jag red på fältet och senare red jag på banan. Vi skrittade runt, men jag skrittade inte så länge utan började trava tidigt och göra volter. Pitchi var redan då i en mjuk form och bärde sig själv jättefint. Gjorde mycket volter och gick sedan till galopp. Gjorde små volter, förvänd, samla, öka. Samma i trav också. Hon var helt amazing!
Inne på banan red jag LA:1 2007 för om ca 1 vecka ska jag tävla dressyr i Heda (kvällsdressyr). Hon gick fint, men är lite svår på halterna och ryggningen. Ibland blandade hon ihop med det andra dressyrprogrammet så det blev lite missar. Andra gången jag red gick det mycket bättre, halterna blev bättre och hon lyssnade bättre. Efteråt gjorde vi några ryggningar och sen fick det duga. 
Det gick bra för mamma också, Fantasie var jättefin och pigg!

 




















Daniella

FÖRBÄTTRING

Var ju i Linköping idag med Daniella och gänget. Köpte en glitterig grimma till Borneo, den enda med ludd, men han blir säkert snygg i den! När vi kom hem så fota jag när Daniella red, det såg asbra ut! :o
Sen åkte vi till Borneo. Hela ligan var där, nemen mina föräldrar, Daniellas mamma och syrra, Tyckte att Borneo var duktig idag och Amina var såklart och duktig. Hon repeterade från igår och han reagerade inte lika mycket. Sen hängde hon lite över honom och gick några steg. Efter det fick Borneo käka lite mat och sp vidare ut i hagen.
Nu ikväll har jah varit ute och gått med grannen ett varv runt kanalen eller nästan runt hela, tycker Motala är riktigt fint faktiskt, haha!
Blev lite blandat det jag skrev om men lite smått från dagen. Får se om jag lägger upp några bilder från idag om Daniella skickat iväg dem snart! ;)

Annie

SHOPPING

Jag, Amina, mamma och Annie åkte till Linköping idag och kollade runt lite. Var i Hööks i säkert 2 timmar, men vi hittade lite saker. Jag handlade:
* röda ridbyxor (kopia av JW)
* stövelstrumpor
* schabrak

Ja, det var det till mig och Pitchi. Mamma handlade också lite till sig själv och hästarna. Sen åt vi på resturang och kollade lite i butiker. När vi sedan åkte hem red jag och mamma på fältet och så red jag L:A1 2007 på banan. Efter åkte vi till Borneo för dom skulle hjälpa Annie, men det skriver väl Annie om senare :)

Vi hade lite kul och testade dockornas peruker :p



Daniella

FILM FRÅN HOPPNINGEN

Här är filmen från när jag hoppade banan:

Daniella

HOPPTRÄNING

Hopptränade hos Anna och William. Det gick bra. Fick bra tips och vi hoppade bana på 1 m, Pitchi var fin fast inte riktigt kontrollerbar kändes det som. Sprang på lite för mycket ibland. 
Jag skulle ha lägre hand, längre tygel, bättre takt, upp med blicken, inte smacka innan hinder, inte bli osäker och räkna avstånden ordentligt.
I början fick vi jobba med volter i trav/galopp och sedan hoppa över bommar och variera mellan 2 och 3 galoppsprång. Sen hoppade vi några linjer osv. Ibland så stannade Pitchi, men det är helt och hållet mitt fel. Men hon var hoppglad iallafall, sedan får vi jobba med avsprångspunkter m.m
Men jag är nöjd, vi har ju trots allt inte hoppa på ett tag, så man kan skylla på att vi är lite ringrostiga? ;)














Daniella

TRÄNING

Idag var jag upp i stallet lite innan tio. Amina skulle komma vid tio och hjälpa mig med Borneo. Daniellas syrra. Så vi fixade ordning Borneo och gick upp till paddocken, där jag fixat ordning, vad kallade man nu det igen? Aja, men en rund volt av hinderstöd och plastband. Amina gick in med Borneo där och longarade lite. Han var ganska rädd för banedn när de blåste och fladdra, men Amina tog det lugnt så det var bra :) Ja vi höll på där uppe ett tag. Longareade, att Amina skulle kunna röra vid hans kropp och vid sadeln. Han tyckte att det var obehgligt i början men sen gick det väldigt bra tyker jag. Men det märks att hästar flyr och tänker sen. Vi höll oss på volten inhängnade hela tiden så det fanns inte så jättestor plats för Borneo att fly på, om vi hade varit i hela paddocken så hade han viljat ta chanserna som fanns att springa runt. Putta/lyfte upp Amina på honom så att hon hängde på honom och att han var med på att hon fanns där och det gjorde hon på båda sidorna.
Sen när vi var färdiga så gick vi ner till stallet. Tyckte att Amina och Borneo var jätteduktiga.

Ni förstår säkert inte varför vi håller på så med Borneo när han redan är inriden? Men när jag redd honom för några dagar sen så gick det bra att hoppa upp och sen efter fem meter så flög jag av för att han gjorde något, typ explodera eller något liknande. Så då känns det bättre att ta hjälp av någon som kan och Amina har ju gått på unghästutbildningen i Flyinge så hon vet iallafall hur man ska "hantera" sådant, för jag har ju aldrig haft en unghäst innan och ridit in den. Men nu känns det bra för han kan alla gångarter bra så att nu kan man träna på det som han reagerar på och det är just nu vid uppsittningarna.


Han ser ut att vara så himlans lugn häst, men han har ju sina bus för sig ;)

Ikväll blir det att hänga med Daniella på hoppträning!

Annie

GO EVENTING

OS banan har nu testats inför OS i England/London nästa år (inte helt 100 på det, men tror det) och man blir bara så sugen! Blir inte ni det, kära läsare?



Daniella

HOPPTRÄNING FÖR W

Idag ska jag hoppträna för William på deras gård. Annie kommer hänga med, roligt! Mamma kommer väl fota i högsta hugg, ni har ju sådan tur. Jag ska träna med en tjej som heter Angelica så jag blir inte ensam iallafall. Men idag ska jag vara på och göra mitt bästa.
Jag tränar klockan halv 7 så vi skulle åka klockan 5 för att hämta Annie osv.



Daniella


110710 - I BILDER

Det blev att jag sov över hos Johanna, därför kom inte det här inlägget upp igår. Men vi hade kul, fotade, hoppade, kollade film och ja .. hade kul :) Eftersom det blir ganska mycket bilder nu (som jag tror ni uppskattar?) så lägger jag inte upp värsta bildbomben från i förrgår. Bilderna är alltså från när jag och Annie (och Heidi var med ett tag) var för två dagar sen. 


 















Daniella

LÅÅNG DAG I STALLET

Vickan kom till mig idag vid ett och vi hade inget för oss, så min ide var att åka till stallet och ta med lunch och fika. Så vi åkte upp till stallet klockan två och tog in hästarna direkt typ. Emma var där för hon hade precis ridit Pärlan eller vad hon hette. Vickan och jag borstade av våra killar och rengjorde dom där de inte kunde göra sig rena själva... Lade på Borneo ett täcke och satte på en täckesgjord, lite läskigt i början. Prinsen och Borneo fick gå in och käka/vila i boxen. Vickan och jag chillade som bara den, så gött! Men sen tog vi och värmde maten och satte oss ute och åt. Efter det smorde vi eller jag orkade bara med två träns. Kom då på att Borneo stått med täcket ganska länge så han var svettig så då fick jag svampa av honom. stackarn... Men han och Prinsen tyckte nog att det var underbart att få komma in, ifrån alla insekter och värmen. Sen har jag ingen aning om vad Vickan och jag gjorde i stallet. Men tog ut hästarna vid sex. För då gick vi och badade, så skönt! Var där i typ en timme, låg och slappade på bryggan ;) Sen kom vi hem vid åtta. En toppendag i stallet alltså :D


:o ?

Söting!

Prinsen och Borneo.


Några bilder från dagen i stallet med Vickan! :)
Ska till stallet nio på morgonen imorgon :o Gött...

Annie


MYSIGT VÄRRE

Annie ringde och frågade om vi kunde va idag, så hon kom sen hem till mig. Vi kollade lite hur kameran va, badade, fotade, sprang, myste med hästarna, pratade och ja, hade det mysigt :)
Fotade när vi va i hagen då jag och Annie myste med hästarna och när dom sprang, men klockan är dags-att-gå-och-lägga-sig så lägger upp bilderna imorgon. Hoppas det inte blir för mycket bilder nu bara, men en blogg ska ju innehålla mycket bra bilder eller hur? ;)
Ska också vara med en viss Johanna imorgon så kanske inte uppdaterar till 100.
Men har har ni en bild iallafall:

Daniella

MISSY OCH HEIDI

Idag red Heidi på Missy och hon red i hagen och hoppade ett hinder. Missy var jättepigg och var lite busig, drog ner huvudet ibland och bara "vill spriiinga!" Men Heidi tog det lugnt och var jätteduktig. Så det är väl bara att fortsätta att rida henne så blir hon väl lungnare. Men dom var jätteduktiga, hoppade ett litet kryss som var i hagen och dom hoppade det finfint :)
















Daniella

110709 I BILDER (HÄSTAR)




























Daniella

HOPPNING MED PITCHI

För första gången på några veckor så hoppade jag med Pitchi på banan. Vi satte upp ett litet räcke och vi hoppade som högst 95-100 cm. Eftersom underlaget är ganska tungt så blir dom ganska snabbt trötta, iallafall när vi hoppar. Men Pitchi skötte sig ändå ganska bra.
En gång när vi kom in fel tog hon ett halvsprång och det tyckte hon väl var lite läskigt för efteråt surade hon ihop lite och ville inte hoppa. Men sen när mamma stod på ena sidan och det var en bom på andra hoppade hon det som ingenting. Så lite lat är hon, tar chansen när hon kan. 
Det var både kul och tråkigt att hoppa igen, får väl börja lite smått så hon är både igång både i hopp och dressyr. Men just nu så är jag helt inne i dressyr alltså, älskar det!

Pikétröjan fick jag i present :)










Direkt efter vi hoppat.

Charmig bild, hihi :D

Daniella

UTERITT

Jag och mamma red ut på Niktia och Fantasie. Vi red runt Lustigkulle och det gick bra. Vissa saker tyckte dom var läskiga, men till slut gick dom förbi det.
Nikita var mycket bättre idag, höll inte på som hon gjort innan. Ibland gick hon sidvärtes, men inte mycket. Hon gick på bra tyckte jag. Det var en bil som körde fort, men hon reagerade inte (j*vla bilister alltså!) som tur var. Både hon och Fantsie var duktiga, mamma var jätteglad efter hon ridit Fanta. De var första gången hon red henne sen innan skadan.


Daniella

BILDBOMBER VARJE DAG?

Nu har jag fotat massor! Totallt har jag nog fotat omkring 500 bilder, men jag raderar ju många så just nu har jag typ 280 kvar. Älskar min Rapunsel (min kamera heter så)! Men jag tänkte en sak, hur många bilder vill ni ha per dag? Kan man lägga upp för mycket?
På bdb ska jag nu vara lägga upp högst 15 foton varje dag för annars blir det ju för mycket. Såklart tar jag ju bara dom bästa till bdb/blogg ;)
Mamma ville fota när jag hoppar så idag ska jag hoppa lite grann. Har inte något sug till att hoppa, men det kanske kommer när man börjat?

Eftersom det är min födelsedag idag så kanske det inte blir bästa uppdateringen .. eller jo, det tror jag nog det blir för jag ska ladda upp bilder och skriva om ridpass osv.

Men laddar upp bilderna mot kvällen eftersom dagen inte är slut så jag kommer säkert fota mer så då blir det ju onödigt att ladda ner alla bilder flera gånger. Men har har ni en bild, ett smakprov:

Har bilder när dom vilar, springer, rullar sig, gäspar osv. Jättefina bilder och roliga. Hästar är något som alltid är jättekul att fota :)

Daniella



DRESSYR ANGELICAS RECEPT FÖR FRAMGÅNG

Kontroll, noggrannhet och mycket dressyr är Angelica Augustssons recept för framgång.
- Det är viktigt att vara väldigt noggrann och ha en plan för varje häst, att inte rida för ridandets skull.

När Angelica Augustsson under onsdagen i Falsterbo håller en clinic tillsammans med förbundskapten Sylve Söderstrand är det dressyr- och markarbete med bommar som står på schemat.
- Jag tränar ofta med bommar hemma och lägger ut dem som en bana. Det är bra för att träna på olika avstånd och på att korta och länga galoppen, säger Angelica.

Angelica poängterar flera gånger vikten av att ha kontroll över sin häst, och att hoppning inte bara handlar om själva hindret.
- När jag red ponny flängde jag nog mest runt mellan hindren, nu vet jag att vägen mellan hindren är minst lika viktig.

Hemma på gården i Tyskland tränar hon för sin arbetsgivare Dietmar Gugler. Trots att Angelica är känd för sin goda sits och stil berättar hon att tränaren inte nöjer sig.
- Dietmar tjatar hela tiden på mig att jag måste förbättra min sits och bli bättre på dressyr. Därför rider jag ofta utan stigbyglar, då kommer jag ner i sadeln och runt hästarna lättare.

En av övningarna Angelica gör är att rida på olika många galoppsprång mellan två bommar eller små hinder. På avståndet 24 meter får hon in både sex och sju galoppsprång.
- Det är jätteviktigt att du själv kan bestämma hur många galoppsprång det blir och att du har kontroll över hästen, menar hon.

Men det är inte alltid helt lätt med alla hästar. Speciellt inte med en viss het fuxdam vid namn Mic Mac.
- Här kommer jag in på en lydig häst och pratar om hur viktigt det är med kontroll, sedan kommer jag in på Mic Mac på tävlingsbanan och har ingen kontroll alls, skrattar Angelica.

Källa: Ridsportförbundet



Daniella


BESÖKSREKORD!!

Igår slog ni besökrekordet överägset! Ni är bäst :D
Blev jätteglad när jag såg det nu, håll er kvar där. Tack för ni läser vår blogg och kommenterar /jag och Annie 


Ser ni? Världens kulle >.<


FYLLER 14 IDAG!

Nu har jag vaknat av att dom sjöng "ja må hon leva osv osv" och så fick jag öppna alla presenter. Det här  var det bästa jag fick:

En systemkamera!!

Det är en Nikon D3100, 18-105 mm som man kan filma med. Vi har fotat lite nu och det är jättestor skillnad mot min digitalkamera! Är jätteglad! Så nu kommer säkert någon att vilja fota mig varje ridpass eftersom det är mycket roligare att fota med systemkamera. Men är så glad, mamma är bäst! Några bilder när vi fotade med kameran nu på morgonen. Men har inte lärt mig med alla inställningar osv.




Den översta bilden är med digitalkameran och dom två med system, visst är det otrolig skillnad?

Daniella


GÅRDAGENS RIDPASS

Jag red lite dressyr på banan. När vi skrittat och börjat trava så öppnades himlen och det verkligen ösregnade! Men Pitchi gick fint ända. Dom går ju inte lika bra när det ösregnar eftersom dom vill stå stilll och ha rumpan emot regnet osv.
Men gjorde volter, öppna, övergångar och så red jag programmet en gång för mamma. Det gick bra, hon tog galopp en gång när vi skulle trava direkt efter den förvända galoppen, men det är för jag driver fram henne direkt när vi slutat galoppen och då trodde hon att hon skulle ta "rätt" galopp. Men sen slutade vi eftersom det regnade så mycket. Så hon fick stå innne med fleecetäcke och käka hö.

Sen åkte vi och åt på resturang och kollade på film. Jag och David kollade på Transformers 3 i 3D. Den var jättebra, men man fick lite ont i ögonen. Så kom hem vid 12 ungefär, därför bloggade jag inte mer igår.



Daniella

TANKE

Läste någonstans för några dagar sen om en sak som jag fastnade för. Det här när vi tänker. Man tror att man kan tänka positivt när man säger det men att hjärnan ställer in sig på det negativa...

När man säger/tänker att: (ridning)
-Jag får inte misslyckas
-Jag får inte vägra ut mig
-Jag får inte rida fel
-Jag får inte bli nervös

Detta är en negativ mening, då du använder "inte". Hjärnan ställer in sig på det du säger/tänker. För att hjärnan ska förstå så fattar den sig en bild om hur det är att misslyckas, vägra ut sig, bli nervös osv. Då fokuserer hjärnan på det.  

Se här:

-Tänk inte på en åsna.
-Tänk inte på färgen gul.

Du tänkte väl inte på en åsna nu? Jo det gjorde du, det är samma sak med "jag får inte misslyckas", du tänker då direkt på det.
Men för att få bort det du tänker på så ska du bara tänka på det du vill, tänk på en gorilla som käkar bananer istället för en åsna som solar. Tänk att du ska lyckas istället för att inte misslyckas

Fattar ni det hela?

Annie

SKICKAR BILDER

Skickar bilderna till Linn som jag tog på henne och Picasso igår, så tänkt lägga upp några bilder när jag väl är i farten! Hoppas det är okej.



Annie

RIDNING I ÖSREGN

Blev skjutsad till stallet vid fyra halv fem idag. När jag kom upp så tog jag in Borneo och då var klockan halv fem. Han fick gå in i boxen och äta hö. Sen gav jag honom lite olika foder för att se vad det var han åt och inte åt, men han gillar inte mineraler i pulver eller vad man säger och betfor! Om jag vore häst så skulle jag älska betfor, så sött! :D
Men han var ju blöt så jag ville inte rida när han var blöt för då skulle han säkert tycka att det kliade med sadeln på. Så jag satte på honom ett fleecé(?) täcke. Det var ju första gången som han får på sig ett täcke och det gick bra, han tyckte bara att det var lite obehagligt när jag lade på det, men jag tog det försiktigt så det gick bra. Han fick stå med det i typ en halvtimme. Sen kom pappa till stallet, så då tog jag ut Borneo från boxen och stallde honom i gången. Borstade och fixade, när jag sadlat och tränsat, all utrustning var på, jo vad hände med vädret då? Det började ösregna och då tyckte jag att det var onödigt att gå ut nät det var som värst... Så Borneo och jag väntade i typ 20 min.
När vi väl kom ut så gick jag med honom i paddocken, longerade bara några varv i höger och vänster varv. Sen hoppade jag upp, gick ganska bra det. Skrittade lite serpentiner. Jag vill få honom att söka sig neråt och framåt för att komma upp med ryggen. Då är det viktigt att hästen får ett bra stöd på yttertygeln. Så jag red på volt och hade en stadig yttertygel med kontakt till munnen, jag var inte hård i handen men att tygeln skulle inte glappa. Travade på volten, Borneo hade ett bra tempo, när vi kom så att det var öppet, alltså inte mot stacketet så tog han stöd på yttertygeln och försöte komma ner med huvudet. I början gick det bara några sekunder som han orkade med men sen gick det lite bättre. Han hänger sig inte i handen untan att han får bara ett enkelt stöd.
Tog sen några varv i galopp och sen skrittade jag honom och han sökte sig neråt.
Ät nöjd med dagens pass, det här var en början och då får man fortsätta med det nu. Men det är roligt när jag vet att han kommer rätt men då är det enkelt att man bara vill fortsätta hela tiden och göra det bättre och bättre. Nen för han som bara är unghäst så får man nöja sig med den lilla biten i början! ;)
Förresten, det ÖS-regnade en stund när jag red och så regnade på vanligt, men jag tänkte inte på det när jag väl var inne i arbetet xd
Red en stund kanske 20-30 min. Efter det så fick Borneo gå ner till stallet och ha på sig täcket och käka mat. Sen stod han och vilade för han var så trött. Gick ut med honom till hagen vid halv nio. Han har varit själv sen dess och i stallet så var han jättelugn inte stressad av att vara själv eller något och det är riktigt bra gjort av killen tycker jag! ;D


Täcket var liiite litet...


Så jävla blöt!

Där hade han börjat mjukna till, men gick bakom lod.


Haha, nu längtar jag tills imorgon, för jag vill rida!!

Annie

SEGT

Hängde med Amina till stan och kom hem precis. Igår var jag och Annie och kollade på NYRKs hoppträningar. Det var kul :)
Just nu så regnar det, så får se hur det blir med ridningen. Annars kan alla stå idag, dom har ju varit så duktiga. Då kan väl jag smörja saker eller något. Får se om jag orkar >.<

Nu ska jag nog se på en film. Hejdå!

Daniella

NYRK

Idag på eftermiddagen/kvällen så var jag och Daniella på Nyrk och kollade på hoppträningarna. Vi tittade och snackade ;) Vi cyklade dit och det var en riktigt fin väg faktiskt, haha intressant. Men vädret var iallafall toppen idag, skinande sol och varmt!
Men tog några bilder på de som hoppade inte alla men i sista gruppen så var det bara två stycken så dem fotadade jag. När träningarna var slut vid åtta så åkte jag ut till stallet och borstade Borneo och sen fick han röra lite på sig i paddocken.




Annie

DÅ OCH NU ..

Visar två bilder från när jag tävlar. Lite skillnad från hur jag/Pitchi ser ut nu på tävlingsplatsen ..

Denna bild togs i Skogslotten den 2/5 2010:
 

Denna bild togs i Boxholm den 6/11 2011 (hon gnäggar på bilden):


Daniella


PITCHI 7/7

Vaknade ganska tidigt så satt i sadeln kanske vid 10.

Red dressyr på fältet och jobbade med samma tänk och samma övningar som när jag tränade för W. Jag liksom hörde hans röst i huvudet som sa åt mig allt "gör en halt om 1 .. 2 ..3" "yttern, driv, driv. glöm inte in med armbågarna!" osv. Och det funkade väldigt bra, det var typ som om jag hade en lektion i huvudet >.< Låter lite konstigt, men det funkar väldigt bra då det är någon som hela tiden tjatar. Jag liksom tänker inte på det hela tiden, utan "han" säger det automatiskt.
Pitchi gick vääldigt bra och lyssnade super. Var mycket bättre i övergångarna, ställningen och framåtbjudningen. Så himla fin var hon! Och min ytter var där den ska va 75% av ridpasset vilket faktiskt är en stor förändring mot innan.
Ikväll ska jag (nog) också rida ett dressyrpass, fast för mamma. Vet inte om jag rider på banan eller fältet. Men fältet känns bäst då det inte är några gränser eller något staket som hästen kan ta hjälp av.



Daniella

SHOO!TAG

Shoo!Tag är en lösning för att slippa vissa insekter på sommaren. Till hästar skyddar det för flugor och bromsar. Shoo!Tag innehåller inga skadliga ämenen, utan är en luktfri produkt som kan användas på husdjur och människor. Till häst så får man två kort med, korten ska sättas på tex. hästens man eller i svansroten. Korten har magnetband och det är dom ska ligga mot hästens hud. Shoo!Tag bygger tillsammans upp med djuret sitt egna elektromagnetiska fält och skyddar mot vissa insekter. Det gör att insekterna inte sätter sig på djuret. Det tar 36 timmar timmar för skyddet att verka, så det är då man kan märka skillnad och skyddet håller i 4 månader.
När man ska fästa det på hästen så finns det två hål på varje kort.
När vi skulle fästa det på Borneo tog vi manen igenom båda hålen och sen gjorde en dubbelknut, men enkelt var det inte. Vi satte ett av korten i svansen men han blev irriterad på det när det skavde mot rumpan. Så då satte vi båda två i manen och det är viktigt att de magnetiska fälten på korten är mot hästen.
Vi hann tyvärr inte se om det gjorde någon skillnad för redan andra dagen han hade Shoo!Tag så låg det i hagen och någon häst hade bitit på det så det fanns inget magnetfält kvar på detta kort. Men nu har han ett kort kvar men jag har ingen aning om det fungerar med bara ett!
Om ni vill veta mer så kan ni läsa på shootag.eu.
Shoo!Tag kostar ca. 550 ;-


Där satt den i svansen men det irreterade Borneo.

När den är gömd under i manen.

Annie

BRA INLÄGG

Läser en blogg (länk) där en dansk fälttävlansryttare som tävlar högt skrivit ett nyttigt inlägg. Hon skrev på engelska eftersom det är svårt för henne att skriva på svenska och det är svårt för oss att läsa danska. Men jag tänkte kopiera och översätta det hon skrev för det var ett bra inlägg! hon gästbloggar bara där.
HÄR är hennes sida.
Jag översätter själv och allt kanske inte blir exakt, men ja, ni fattar ju vad hon (hon som skrivit inlägget) menar.


(klicka om ni vill ha bilden större)

Är fälttävlan galenskap?

Det är en sport som är en av de farligaste i världen - ridning i all enkelhet och speciellt fälttävlan.

Men är fälttävlan galen lika väl som dressyr kan vara helt säkert? Eller är ett ridpass i paddocken lika farligt som att hoppa ett terränghinder?

Jag tror att vad du än gör i livet - på något sett - är farligt. Varje liten sak kan orsaka stora skador på dig eller någon annan/annat. Som jag ser det handlar det om hur du är förberedd inför utmaningen. Några ridolyckor är ju just det: olyckor! Denna februari förlorade en dansk häst - en av de bästa vi har här i Danmark - sitt liv i Portugal. Både ryttaren och hästen var väldigt erfarna, men i en a-tempo kombination försökte hästen att hoppa de två hindrena som en oxer. Det ledde till dödliga konsekvenser. Hästen (som var på väg att vinna en CIC2*) bröt frambenet och kunde inte räddas.

I Amerika skulle en av deras nationella dressyrlag ryttare gå till paddocken för att promenera en häst. Den föll över sitt egna ben och pang, rakt på ryttaren, så hon bröt nacken. Jag vet inte om hon dog eller hamnade i koma.

Min mening är:
Olyckor händer - hela tiden. I alla dicipliner och i alla sporter.
Men galenskap är när du gör något du inte alls är redo för. I fälttävlan: om du och din häst inte har modet, träningen, smidigheten eller konditionen eller helt enkelt inte är redo för utmaningen, då är det galenskap.

Fälttävlan är inte galenskap. Det är bara ryttare som kan vara galna.

Daniella

CITAT

Det finns inga lata hästar, det finns bara omotiverade.

Daniella


GALOPPSTEG

Haha, tydligen hade nästan alla hört mig galoppera på fältet ^-^

Skrittade, ställde henne och började trava när hon kändes fin. Då travade jag omkring båda fälten och man kände att hon var på G. Jag travade inte så mycket, utan gick över till galopp ganska tidigt. Höll mig då på det fältet närmast gården.
Galopperade omkring 2-3 varv innan jag skrittade i ca 1 min. Sedan bytte jag varv och gjorde samma sak. Så höll vi på. Lät henne springa i det tempo hon ville och när vi hållt på ett tag lät jag henne springa tills hon själv ville sakta ner. Då travade jag henne i små volter och ställde, tänkte på ytterhanden och blicken. I vänster var hon superfin, men i höger ville hon inte riktigt ge sig så som i vänster. 
Så då flexade jag henne och galopperade ca ett varv i höger varv. Travade sedan i höger varv och tänkte som innan och det gick bättre. Gick över till skritt och gjorde en volt runt ett högt strå. Skulle forma hela henne ordentligt och göra volten lika stor överallt. När jag var nöjd med henne i båda varven och hon gick fint lät jag henne skritta på långa tyglar.
Hoppade av och gick med henne för hon skulle kunna varva ner utan en ryttares tyngd. När jag gått runt ett tag på fältet gick jag med henne till gården.
Sköljde av henne (hon var svettig 90% av kroppen), stretchade och gav henne också lite havre för hon var så duktig.

Red med d-ringsbett, pullargrimma och förbygel.

Gick inte att fota eftersom det började bli mörkt och bli dimmigt. Det var coolt att rida i dimman, haha! Men det är inte så ofta man rider över klockan 10 på kvällen ;)

Daniella

FULL FART

Pitchi blev riden på lunchen när Amina och hennes kompis skulle rida ut. Så nu ska jag ut till stallet och rida Pitchi. Dags att höja kraven på henne kondition och styrka. Om hon ska klara en P90-bana bra så börjar det krävas lite. Jag har sett några som ridit P90 som är ganska vassa .. Så nu ska vi ut och galoppera på fältet, skriver sen!

Kram!
Daniella

CARUBUS/JAG, SABINA/MISSY

Jag och Sabina har ridit i hagen. Det gick jättebra! Carubus tog inte rätt galopp hela tiden, men han tog iallafall galoppfattningen väldigt snabbt så struntade vilken galopp han hamnade i.
Missy var väldigt svett efteråt, men Carubus var inte så svettig, han börjar bli tränad. Missy är dock jättetjock så nu ska vi sätta igång henne ordentligt så hon inte blir stel/för tjock. Men eftersom Sabina och Adrian åker på semester imogon till Finland så har vi planerat vem som ska rida Missy. Kollat på YT eftersom det finns film på dom och så har vi gått igenom vem som var bäst .. Åhh, nu blev det spännande ;) Men ska säga till henne imorgon och fråga om hon vill rida Missy i 1/2 veckor typ.






Daniella

FANTASIE/MISSY 110703

















Daniella

WILLIAM-TRÄNING, BILDER



Denna lilla gullungen var faktiskt lös så han gick runt bland alla och ville bli klappad. Var precis som en hund.



































Tack Alva, än en gång för bilderna!

Daniella

DÅ OCH NU


Borneo 20 mars 2011

Borneo 4 juli 2011

(Jag vände den understa bilden för att det skulle vara enklare att se "skillnad" så det är därför manen och hans vita strumpa är på fel ben...)

Annie

6 MAJ


Två månader av saknad.

Var du än befinner dig så hoppas jag att du har det bra nu
Varje dag kollar jag igenom bilderna på dig och önskar att du skulle kunna komma tillbaka
Det var vi och kommer alltid att vara

Annie


PROMENAD

Idag blev det en promenad på järnvägen. Järnvägen låter kanske inte bra men gamla järnvägen= utan tågrels och sådant, ni förstår. Tog med Borneos kompis Prinsen som sällskap. Det gick faktiskt riktigt bra. När vi skulle gå över vägen första gången så var det lite skumt. Sen låg det någon läskig plastgrej på marken och vi gick under en "bro" eller vad man säger. Han gick väldigt fint bredvid mig i stort sätt hela vägen. Vi gick så att vi kom till en liten sjö, han småtittade lite, och sen var det inget mer med det.
Jag tycker att han var duktig som för första gången lämnade "stallområdet". Och att vi gick över en väg, bilar åkte förbi osv. Han är ju känslig eller rädd för ganska mycket, men han har blivit mycket modigare när vi gjort nya saker och gått nya vägar.
När vi kom till stallet igen så fick han komma in i boxen och käka lite. Han fick lite betfor idag, men det var nog inte så gott, tror han blev besviken när havren var blandad med betforen ;)


Några bilder från de första dagarna som han sod i stallet!

Annie


DRESSYRTRÄNING

Har tränat för William på deras gård. Det gick bra och dåligt, fick jättebra tips (som vanligt) och vi kom åt henne bra. Men det är mest jag som ska bli mer intensiv och rida varje steg hästen tar. Jag ska ha upp händerna (mest yttern) mer och driva in i minskningarna, inte slappa ihop i övergångarna utan vara på hela tiden. Men det gick bra, är jättenöjd. Alva fotade så lägger upp bilder senare. Ska åka dit och träna någon gång mer, storsatsar nu inför Mantorp!


Denna bild är oredigerad. Ska fixa till alla bilder sen så vi inte blir så långt bort.

Daniella

LITE SNABBT OM IGÅR

Lite synd att jag inte hinner blogga samma dag som jag rider vissa gånger. Efter att jag varit i stallet igår så åkte jag och träffade några, Linnea sov över här inatt och vi gick och la oss vid tre så det blev en lång sovmorgon idag... (Y)
Men igår då. Red en stund i paddocken. Först longerade jag en stund, gick bra det! När jag skulle hoppa upp så gick han undan med rumpan en gång men så stod jag och tryckte lite på sadeln så att han var berädd. Då gick det bra. Skrittade och travade mest. Tog bara något varv i galopp, han lyssnade inte så jättebra på mig igår men det är bara något att träna på. Ibland är han med bra och lyssnar på halvhalter och ibland så ignorerar han dom bara ;)
När jag skulle skritta av så gick vi en bit utanför paddocken och det var såklart läskigt, men han är så duktig! Desto mer han gör något desto säkrare blir han ju.


Haha, mamma och Borneo-killen!





Annie

TRÄNING FÖR W

Mamma väckte mig och sa att jag skulle träna för William idag klockan 3. Så fick ringa Alva så hon hänger med, vilken tur :)
Har inte tränat för William på ett tag, och då har jag bara hopptränat. Så det här ska bli kul. Vi åker härifrån klockan ca 13.30 för vi ska (ända) till Boxholm. Vi vill få lite tips för att jag ska komma över den här 60%-tröskeln och få lite bra tips nu inför Mantorp och alla andra fälttävlan/dressyrtävlingar. Får hoppas att det går bra också :p

Ska nog också vara med i Div II dressyrlag. Får vi hoppas att det är dressyrtöntar som mig, dressyr är ju såå kul!


Bild från i vintras.

Daniella


TIPS PÅ BRA BLOGG

(hon gör samma sak för mig)

Min bästa kompis Stina har skaffat sig en blogg med Emilia så länkar till deras blogg. Läser den slaviskt och tycker ni också ska göra det. För Stina ska skaffa ny häst och Emilia också och det händer massa kul på bloggen. Skriver ordentliga inlägg och den är bara allmänt bra! Kolla?
http://teamJK.blogg.se/

Daniella

DAGENS RIDPASS 4/7

Sabina red Missy och det gick bra. Hon red henne samtidigt som jag red Carubus och han är jättehärlig nu. Helt underbar! Efteråt var det dags att rida Nikita, men hon är väl i trotsåldern eller något för hon vill inte göra som man säger. I slutet gick det ändå okej så då slutade jag.
Efter det var det Pitchi och hon red jag dressyr på, på fältet. Hon var jättefin. Gjorde volter, öppna, sluta, skänkelviknig och övergångar mellan trav/galopp. Hon har ju tendens att ta upp huvudet i fattningen, men idag gjorde hon inte det vilket är ett stort framsteg! Hon var stark så imorn sa vi galoppera ut all energi på fältet. Kände att hon behövde det när jag red.
Sist, men störst, var det Fanta. Red henne på fältet också och skrittade/travade.Gjorde mycket volter och hon gick jättebra! Mot slutet var hon i form hela tiden och lyssnade bra på mig. Hon var lugn också, reagerde inte på alls harar och några som håll på i trädgorden. Framsteg där med!
Så idag har det gått bra för det mesta, vilket är kul. Imorgon så ska jag nog inte rida Nikita, känns som om något inte står rätt till, hon brukar inte vara såhär. Hon kanske växer eller börjar tappa tänder. Jag vet inte .. vi får se imorgon.
men ska för första gången på sommarlovet va med en kompsi, så hinner nog inte rida alla hästar. Men ska försöka :)

Verkar vara på alla bloggar att det går segt med bilder. Så ni får klara er utan det.
Kram!

Daniella

RIDNING I BLÅSTEN

När jag kom upp till stallet idag så gick jag och pappa en promenad med Borneo i skogen men det var så många flugor och jobbiga insekter så Borneo blev lite irriterad... Tog in och borstade honom, och fixade honom för ett ridpass. Gick som vanligt några varv i paddocken, men gick lite längre idag för att han var så spänd och tittig. Och idag longerade jag ganska länge. Han har blivit mycket stadigare och han lyssnar verkligen på mig när jag longerar honom. Idag blev det mycket avsaktningar och igång sättningar, skritt-trav, galopp-trav osv. Eftersom att han är på volt så blir det också väldigt jobbigt men själv är jag imponerad över att en sån stor ung häst klarar av det! ;) När vi longerat klart så gick jag några varv, sen hoppade jag upp. Han flyttade undan lite idag när jag steg upp på pallen, stackarn tycker det är obehaglig. Men när jag kom upp så var det ingen fara. Red inte länge idag, 5-10 min, longeringen tog ganska mycket på honom. Skrittade snett igenom och red på serpentiner, sen travade jag några varv också!


Det var bilderna från idag! (igår...)

Annie

FANTASIE 110703

Bilderna på Fantasie vägrade att fungera. Så lägger bara upp de bilder som funkadepå Pitchi, orkar inte vänta mer. Så här har ni dom!











Daniella

RÖSTA PÅ MIG?

Jag har anmält mig till en tävling som Agria arrangerat och jag bara undrar .. Kan du vara så himla helt underbar och rösta på mig? Snälla, skulle betyda massor!
Fyll i 5 stjärnor och rösta gärna 1 gång per dag. Det tar högst en minut, det är väl inte mycket begärt?
Ni är helt bäst om ni gör det!

Klicka HÄR för att komma till sidan.



Daniella


BLIR GALEN!

Vet inte om det bara är såhär för oss eller för dom flesta, men man blir helt galen på det! Det blir nästan hela tiden error vilket gör att det tar dubbelt så lång tid för att ladda upp alla bilder. Om det inte hade blivit error på någon bild hade bilderna från idag redan varit uppe på bloggen. Får testa igen senare. Men man blir på dåligt humör när det ska va så. Ah!


Blev error en gång när jag skulle ladda upp denna bild. Jobbigt, eller hur?

DAGENS RIDPASS 3/7

Vi valde att låta Carubus och Niktia stå idag eftersom dom har varit duktiga och behöver återhämta sig en dag. Men Pitchi och Fantasie fick röra på sig, det verkar som att jag kommer rida Fantasie lite då & då nu. Men snart kommer Amina hem så då tar väl hon Fanta :p Men mamma ska få rida Pitchi eftersom hon har starkare ben osv.


Pitchi: Red på fältet och hon var seg i början, men sen blev hon stark och pigg. Men efter mycket förhållningar och volter så släppte hon och blev fin. Ville smygöka lite, men det är ju kul att hon är positiv! I början så gjorde jag mycket volter vilket jag gjort dom senaste ridpassen och det funkar bra för henne. Flexar och ställer huvudet. Öppnor/slutor och skänkelvikningar gjorde jag också. Sen red jagt mot banan för att rida igenom dressyrprogrammet i fälttävlan (P90). Första gången gick det sådär, nu i efterhand så känns det som jag inte riktigt gav allt, utan bara red. Så andra gången ville jag få det så bra som möjligt och red för glatta livet! Men det var härligt att jag iallafall försökte så gott jag kunde. Men det gick mycket bättre, längingarna blev sådär men bättre än innan, hörnen blev bättre, blicken och halterna. Efteråt gjorde jag fyra längningar som var jättebra. Det gäller att inte hålla tillbaka  i längningarna för att det ska bli fint i hörnet, utan ge allt hela vägen. Men vi tränar på! Var jättenöjd.

Fantasie: Red på fältet med Sabina och Missy och hon var pigg! Blev stark och hade huvudet lika högt som en giraff emellanåt. Men sen så släppte det lite mer och hon sökte sig neråt. Men vi galopperade lite, sen red vi mot banan för att hon inte skulle dra med mig eller Missy skulle dra med Sabina. Jag känner fortfarande inte Fantasie så bra. Väl inne på banan blev hon mycket lugnare och gick jättefint, men upp med huvudet ibland. Galoppen gick super, man fick till och med driva henne! Jag hade bra kontroll och man sitter som i en gungstol. Men hon var jätteduktig, hon har ju trots allt bara kommit igång nu. Men idag galopperade vi bara för att kolla ljudet, annars ska vi bara skritta och trava. Var nöjd.

Mamma fotade när jag red, men ska åka och bada nu så lägger upp dom senare. Chao!

Daniella



EN FRÅGA

Är det någon som ska till Falsterbo Horse Show iår?

Jag var där med mamma och pappa förra året men dom jobber under dagarna det håller på så jag kan inte åka iår :(
Tyckte det var riktigt kul förra året!

Falsterbo Horse Show 2010

Blev några bilder, har massor mer fina bilder men hinner inte ladda upp flera nu! ;)

YOU ARE MY CINEMA

Och jag har skaffat mig en ny låt-som-man-lyssnar-på-hela-tiden! Yey! För dom andra började bli långtråkiga. Benny Benassi, like awesome som vanligt!  Ft Gary Go också .. får ju inte glömma han :p



I could watch you for a lifetime
You’re my favourite movie
A thousand endings
You mean everything to me
I never know what’s coming
Forever fascinated
Hope you don’t stop running
To me cause I’ll always be waiting



You are a cinema, I could watch you forever
Action thriller, I could watch you forever
You are a cinema, a hollywood treasure
Love you just the way you are
A cinema, a cinema, a cinema
A cinema, a cinema, a cinema



Stars spell out your name
Like in a science fiction drama
Romance roll in
Like a flower in the summer
You always keep me guessing
Forever my wonder
Hope you start undressing
All my dreams until the end of



You are a cinema, I could watch you forever
Action, thriller I could watch you forever
You are a cinema, a hollywood treasure
Love you just the way you are
A cinema, a cinema, a cinema
A cinema, a cinema, a cinema



Never know what movie you’re playing
Never know what movie you’re playing
Never know what movie you’re playing
Never know never know never know



You are a cinema, I could watch you forever
Action, thriller I could watch you forever
You are a cinema, a hollywood treasure
Love you just the way you are
A cinema, a cinema, a cinema
A cinema, a cinema, a cinema


Daniella


SÅDÄR!

Vad tycker ni om headern? Själv tycker jag den blev enkel och bra, dock blev det ingen hästbild, men det var iallafall en bild på oss tillsammans. Jag tänkte skippa texten i hörnet och ha hästbilder på hela övre kanten, men dom blev så suddiga eftersom jag var tvungen att minska dom så pass. Och så råkade jag radera den och ja, det tog sin tid iallafall, även fast den ser enkel ut :p
Men jag är nöjd med bloggen nu, hoppas Annie tycker detsamma.



Daniella


UPPFRÄSHNING

Hoppas att jag stavat överskriften rätt, vet inte riktigt hur det stavas :p

Men iallafall, kände igår kväll/natt att det var dags att göra en liten uppfräshning (?) på bloggen, vi har haft den här bruna nyansen ända sen vi startade bloggen för typ ett halvår sedan och nu kände jag att det var dags att lämna den bakom sig. Så jag tog bara någon färg lite snabbt och ändrade färgen och tog bort gamla (och fula) headern.
Eftersom jag bara har typ paint och picnik så blir det inte så bra bilder, vill inte ha ps och picasa för ja .. picasa tar upp mycket plats och ps för jag inte orkar, höh.

Men nu tänkte jag sätta mig i lugn och ro och göra en inte-så-proffesionel-bild på paint för skojs skull. Okej, skratta inte åt den när ni får se den.
Annie och jag får va snart så vi kan göra en tillsammans. Länge sen vi va kom jag på nu! Men ska sluta babbla nu, men vill bara skriva lite, har inget annat att göra just nu. Jo, sova, men jag är inte så trött.

Imorgon om jag får tid över kan jag ju visa er alla gånger jag varit med i tidningen! Och då har det handlat om hästar alltså, inte bara något typ "hur vill du att skolmaten ska vara?" eller ja, ni fattar ju.

Men god natt alla sötisar!

Daniella

LÄNKBYTE? JA!

Såg en blogg som hade länkbyte och jag tänkte att det kanske vi också skulle ha? Ville ni det? Att vi länkar eran blogg på vår blogg och så tvärtom? Vi kör på det!
Kommentera detta eller något annat inlägg, vi kör på länkbyte tills jag säger till. Så vad väntar ni på? Kommentera!


http://feliciaorrstenius.blogg.se/ - en vardags/hästblogg som är kul att läsa, men jag läser den bara då & då. Känner också Felicia och hon har en unghäst som heter Pamela som hoppar som en gud! Den kan lätt gå hela vägen, så vi får hoppas på det bästa :)

Typ så skriver jag väl om varje blogg, någon liten kommentar.

Daniella

SKRUBBA, SKRUBBA ..

Hahah, Annie! Kollade dina inlägg och du har handlat en likadan hjälm som mig! Haha, var kul :D Men dom är jättebra, så jag hoppas du blir lika nöjd som jag. Och nästan i samma färg :p

Nu på kvällskvisten tog jag in Pitchi och Fanta för att ge maten. Så då borstade jag lite, fixade sadelkammaren och sen kom Sabina. Hon ville smörja så hon fick smörja min sadel. Vilken lyx! Men sen var vi igång, samtidigt som Sabian smörjde så borstade jag foderbordet eller nått så den var fri från hö (det har kommit lite hö där nu när vi tagit in höet) och så såg jag att "korridoren" var lite smutsig så Sabina och jag började skrubba nästan hela väggen. Blev jättefint! Håll på ända till 11 ungefär, sen ville Sabina sova. Men ska fixa nästan hela stallet och sen måla så kommer det bli, eller iallafall se ut, som nytt :)



Daniella


DAGEN RIDPASS 2/7

Idag har jag ridit 4 hästar. Skulle skritta en sväng med Fantasie (Aminas/mammas stor häst) också så fick ett + i kanten.
Red Pitchi, Carubus och Nikita (och banan) på fältet och Fantasie på banan/i skogen.

Pitchi: Red samtidigt som Sabina med Missy. Hon kändes lite seg på hjälperna, men det var kanske för jag inte hade sporrar. Men ska inte ha det för ofta för då är det väl risk att hon blir mindre känslig. Men hon gick på bra, formen börjar komma ganska snabbt nu. I slutet så gjorde jag lite volter i trav och hon släppte väldigt fint. Har också en stor sten som jag använde som upphopp, hon blev lite "ska jag hoppa det här?" men hon hoppade iallafall. Men var jättenöjd.

Carubus: På fältet kan jag ju rida rakt längre och det är stora öppna ytor och han gick vääldigt fint! Det bästa ridpasset! I början var han lite vinglig för han skulle kolla på allt och så tyckte han att den blåa hövagnen var lite läskig men sen slutade han bry sig och gick på bra. Han var inte sådär seg utan han gick på super och när jag tryckte så gick han på ännu mer. Gjorde fina volter som han annars inte brukar klara för han flyter ut så pass. Traven gick också jättebra, gick dit jag styrde osv. I galoppen var han också jätteduktig. En gång så flöt han ut fast det var för han ville till dom andra hästarna. I vänster varv tog han fel galopp några gånger, men sen när jag bytte spöhand tog han rätt hela tiden, lite konstigt. Men när jag tar fattningen nu så tar han galoppen direkt, Nikita också. Men galopperade mer än ett helt varv åt båda hållen, vilket verkligen inte är dåligt. Efteråt var han väldigt svettig, men jag höjde kraven idag på hur mycket han skulle springa. Blev mycket galopp. Var jättenöjd.  

Nikita: När jag red henne på fältet så trippade hon runt och var piggare än igår. Hon ville inte dit jag stryde och var jättejobbig. Hon tänkte så myket på annat för det var några som planterade och sen dom andra hästarna och så var hon pigg. Så hon blev lite "avstängd" när det gällde att lyssna på mig. Travade och galopperade lite men sen valde jag att rida lite på banan för där är det inhägnat. Där galopperade jag ett varv åt varje håll eller så och sen slutade. Ingen idé att bara nöta på när det inte fungerar. Var inte så nöjd.
Måste bara säga det här, när jag fixade Niktia så ville hon klia sig hela tiden så valde att ha henne lös, och hon stod still 80% av tiden! Hon gick lite där det var hö men då var jag med så det gick bra. Men det är väl ganska coolt? Och sen när jag brostade henne innanför benet så flyfte hon upp det jättehögt för hon ville att jag skulle klia henen vid juverna. Och samtidigt som jag kliade henne där (med borste) så kliade hon mig på huvudet, ni vet när hästar kliar på varann? Så gjorde hon på mig! Så himla häftigt, var en cool känsla. Inte ofta det händer liskom.
   
Fantasie:
Skrittade ut till fotbollplanen och tillbaks och det gick bra. Det var lite flugor så hon höll på lite med huvudet. Ställde henne lite åt båda hållen och så. Red sedan lite på banan, gjorde volter och ställde henne, flyttade henne för skänkeln. Hon var jätteduktig! Var jättenöjd.

Det var alla dagen ridpass idag. Inte dåligt ;) Fotade ingenting från min dag, men hade inte riktigt tiden och det blir ända inte ridbilder. Men någon som bor i närheten får gärna komma och fota mig, hihi!


Daniella

SHOPPING

Som sagt åkte ju till Scharpman med mamma och pappa idag. Fick med mig lite hem. Eftersom att jag ramlade av igår så kom jag på att det är dags att köpa en ny hjälm och att jag haft den i typ fyra hela år och jag har ramlat av mer än 20-30 gånger med den hjälmen, så nu var det dags! :) Säkerhet är väldigt viktigt i ridningen. Men hitta en jättebra hjälm iallafall.
Det jag köpte var två hjälmar en UVEX och en John Whitaker, ett par ridbyxor Treadstone, en borste, en flughuva och någon flug/broms grej! :) Jag betalade faktiskt en av hjälmarna själv för det var ju bara meningen att köpa en hjälm, men UVEX hjälmen blir kankse lite kall att rida med på vintern för det är så mycket ventilation i den hjälmen och John Whitaker hjälmen är nog mer varm, huvudet får ju inte förfrysa xD
Kan göra ett inlägg om fluggrejen sen och skriva hur det fungerar, och det kan vara intressant att se om det ens fungerar...




Treadstone ridbyxa, grå, svart knäskodda.

John Whitaker ridhjälm, svart.

UVEX ridhjälm, broms/guld.

Något för bromsar och flugor.

Ryktborste.

Flughuva.

Annie

RIDNINGEN IGÅR

Hann inte med att berätta från gårdagens ridåass igår för vi firade mig med släkten på kvällen.
Hur ska man säga? Jag var jättenöjd och det gick över förväntat men jag ramla av...
Tog in och borstade Borneo, sen sadlade jag på honom kanske femton gånger. Ibörjan blev han nervös och spännde upp sig men när sadeln väl kommer på så är det ingen fara. Men efter att jag sadlat några gånger på varje sida så gick det bra och han hoppade inte till när jag skulle lägga på sadeln. Vi gick upp till paddocken eller innan det gick jag en sväng utanför paddocken först. Gick något varv och longerade han i både varven. Borneo var duktig, han rörde sig fint runt mig och lyssnade bra. Meningen sen var inte att rida bara att träna på att hoppa upp, när jag går upp på pallen så rycker han gärna till bakåt och vänder bort rumpan från pallen. Så det gick över förväntan där, han stod stilla och sneglade bara lite på mig som skulle hoppa upp på honom. Mamma höll självklart i. Han stod helt stilla när jag hoppat upp och skrittade iväg när jag bad honom om det :) Skrittade lite och sen började jag trava lite, men kom inte så långt... En långsida och en kortsida i kurvan, så började han typ galoppera eller han flögfram, jag svängde in honom på en volt men han gav inte upp började bocka och sparka, stegra sig något lätt, men jag satt kvar en stund men sen flög jag ;p Vi trodde att det var någon blinning för han var irriterad på dom när dom satte sig va skapet. När jag kommit upp på benen så gick jag och Borneo några varv och sen hoppade jag upp igen. Blev lite chokad att det gick så bra att hoppa upp igen, om han har tyckt att det är obehagligt när man ska hoppa upp då borde han inte vilja att jag ska upp igen om jag flög av honom.
Är iallafall jättenöjd med honom från gårdagens pass. Han har utvecklats så mycket när vi tränat från marken. Det som är med en unghäst är att man inte kan ställa några krav, man får ta ett steg i taget, om han har svårt för att bli sadlad så får man sakta lösa detta problem och sen med att hoppa upp. Så igår när jag hoppat upp på honom så nöjde jag mig med att skritta lite och sen var jag nöjd för den gången.
Men nu ska jag åka till sharpman hörs nog senare idag! ;)


Det var någon som undrade vad det var för häst och det är min häst. Han heter Borneo och han är en valack på tre år. Men jag har bara ägt honom i någon månad! :)

Annie

NIKLAS LINDBÄCK

Ni vet när jag skrev att jag varje vecka skulle skriva om en svnesk fälttävlansryttare? Ja, det hade jag helt glömt men kom på det nu och såg att sist jag skrev det var den 15 juni. Haha! Men skriver en ryttare nu och sen ska jag hoppas att jag inte glömmer det!

Fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck är en väl anlitad unghästutbildare och har tillsammans med sina Mister Pooh och Louisiana en plats i det svenska landslaget även 2011.
Målet med detta året är att ta sig till EM:et och att där kunna kvala till OS.

Tillsammans med sin sambo Charlotte och två jack russell terriers Flisa och Flinga bor han ca 1km från Össjö Gård där verksamheten bedrivs. Össjö Gård ägs utav Niklas hästägare Hugo Berch. Hugo är en stor supportande länk i Niklas verksamhet då han verkligen brinner för detta med fälttävlan och stöttar Niklas i vått och torrt.

Niklas är uppväxt i en hästfamilj där farfar Sune bland annat red OS i Rom 1960. Pappa Stig har ridit svår klass i både fälttävlan och hoppning och Mamma Annika har ridit svår klass i hoppning, så att det var hästar Niklas skulle ägna sitt liv åt, stod klart väldigt tidigt i livet.

Den 25/4 i år fick Niklas Lindbäck en härlig 5-plats med Hugo Berchs Mister Pooh som han har haft många framgångar med. 

Lyckan i teamet är total, efter en fin insats med en dressyr på 46,7 och sedan bara nollor o protokollet slutade Niklas o fina Mister på en kanonfin 5e plats. Han blev nolla i hoppningen och terrängen och fick  46,7 straff på dressyren i den fyrstjärniga Badminton, en av fälttävlansvärldens absolut svåraste utmaningar.






Daniella


AXULTSHÄSTARNA I HAGEN















Och nu ska det strula med bilder igen så det bara blir error hela tiden. Men ni får nöja er med dom här :)
Daniella

DAGENS RIDPASS 1/7

Idag har jag ridit alla tre. Pitchi, Nikita och Carubus. Pitchi red jag på fältet och dom andra i hagen.

Pitchi: Det blev mycket, mycket volter idag. Jag ville få henne mjuk i halsen och rörlig i hela kroppen. Flexade henne några gånger och hon tuggade och tyckte det var skönt. Hon gick fint redan från början när jag började kräva lite av henne. Efterhand blev hon piggare och piggare så lät henne galoppera hur snabbt och hur länge hon ville vilket blev nästan två varv åt varje håll, i ganska snabbt tempo. Galopperade mest och hon släppte mer och mer och mjuknade. Ibland blev hon lite stark så jag spände mig och fick ont i vänsterarmen. Men sen gjorde jag ordentliga förhållningar lite mer uppåt med innerhanden och släppte sedan och då blev jag mer mjuk och hon bärde upp sig själv mer. Gjorde lite byten, längningar och tränade på att öka skritten och att hon gick fint i skritten på volterna för annars blir skritten oftast "vilotempot" och när hon gick fint i skritten så slutade jag. Var jättenöjd.
Använde martingal, aachenträns med snokrem och tvådelat med rörliga ringar.

Niktia:
Eftersom jag inte hunnit rida henne på några dagar så var hon väldigt pigg. När vi skulle skritta så ville hon trava runt, vilket jag lät henne göra i uppförsbacken så jag inte bara håller fast henne när hon är så positiv framåt. När vi skulle trava så galopperade hon uppför. Ville inte riktigt dit jag stryde, utan ville ta sina egna vägar, men oftast lyssnade hon bra. Det var bara när vi gick nerför hon sökte sig mot staketet och dom andra hästarna. Tog rätt galopp hela tiden och galopperade ända upp för backen och längre upp (annars brukar dom inte orka längre än när backen var slut) så då tavade/skrittade jag av. Var nöjd.

Carubus:
Han var jätteduktig när jag skulle sitta upp. Stod still och väntade tills jag sa till. Super! Han gick dit jag styrde och lyssnade jättebra. Men tog fel galopp, men brydde mig inte, ville bara att han skulle fram. I traven så gick han på väldigt bra då han annars kryper ihop. Även han galopperade nästan hela tiden uppför backen och förbi, fick nog ta en galoppfattning en gång. Slutade efter det eftersom solen låg på då. Var nöjd.










Daniella

ÄNTLIGEN HÄNDER DET NÅGOT!

Fick ett mejl om att jag har anmält mig till Mantorps fälttävlanstävling som är den 31/7. Visst är det ett tag kvar, men jag är ändå taggad. Denna gång ska det gå bra i dressyren, vill slå dressyrrekord!
Det har stått still nu i lite mer än en månad när det gäller tävlingar, men jag har inte känt att jag verkligen vill tävla nu, utan nu vill jag träna och utvecklas tillsammans med mina ponnys. Men sakterliga blir man mer och mer taggad, det kan man inte undgå.
Mamma och jag bestämde oss för att köra på P90 nu så ska skriva in mina kval i ryttarboken imorgon. Har alltid tendens till att glömma det ..
Fälttävlan är livet!



Daniella

RSS 2.0