FÖRSTA GÅNGEN

Var uppe i stallet elva idag och kom hem fem, så det var sex timmar i stallet idag! Åkte upp med mamma, Malva och hennes mamma Linda. Vi bestämde för att gå en promenad med hästarna idag. Var ju hundvakt så hunden fick följa med upp till stallet, men det är nog ingen stallhund, eller hon vet inte att man ska akta sig för hästarna. När vi hade fixat iordning hästarna och fått på utrustningen så var vi förbredda! Utrustning när man ska gå en promenad? Tog på hästen träns och grimskftet fäst i en grej som håller bettet, själv hade jag hjälm, handskar och reflexväst. Det var ju vid lunch så självklart var det ljust. Men när man ger sig ut med en unghäst som aldrig varit bland trafik så vill man gärna vara utrustad och synas bra. 
Det gick mycket bättre än förväntat. Började med att gå på vägen, där det är trafik men inte så jättemycket. Borneo var lite spänd men han fick mycket beröm! Sen kom det en lastbil och bilar men mamma stallde sig mitt i vägen så att det skulle sakta in. Och de var så snälla att sakta in och rulla försiktigt förbi. Det är något som många bilister inte förstår, att hästen är inte van att vara bland trafik och att man kan gärna visa respekt genom att sakta in. Men vissa hästar bryr sig inte ett dugg om trafik och andra reagerar mer på det! 
Men tillbaka till promenaden, Borneo kände inte sig så säker vid vägen men sen kom vi in på en grusväg och där var det inga bilar. Tyckte också att Loufer var duktig som gick före Borneo som draghjälp.
Vi korsa någon mer väg och sen så gick vi och mötte mer trafik. 
Men promenaden tog lite mer än en timme och jag tyckte att hästarna var riktigt duktiga, och jag var självklart duktig som orkade med hela vägen i värmen! Borneo fick möta på en lastbil, motorcykel och en del bilar. Det blev också att gå upp för backar osv. Så jag är riktigt nöjd med den turen :D
Sen när vi kom till stallet så gjorde vi lite allt möjligt, käka, städa bland mina saker, pyssla med hästarna, tog kort och sist men inte minst så gick vi och bada! Galen liten hund som hoppa från bryggan ;p

Hade inte med kameran när vi gick en promenad men tog några bilder på de busiga stona i hagen och några på Borneo. 



Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0