DAGENS RIDPASS MED PITCHI

Idag red jag mer markarbete med hoppsadeln. Vi hade världens fulaste outfit, så synd att vi inte fick det på bild haha! Men i "hoppning" är det inte lika viktigt med matchning som i dressyr. Så är det helt enkelt.
Jobbade lite med det från igår. Mycket volter, övergångar och jobb för att få henne i ärlig form. Tränade lite på längningar också, hon börjar fatta nu äntligen! :D
Ibland var hon lite osäker i formen, men ibland riktigt fin. Jag fick träna på att hålla upp blicken och ha stadiga händer. Till slut blev mamma trött på det så varje gång jag tog ner blicken fick jag betala 25 kr. Och dom fick ihop det till 200 kr, så bara att betala.
Jag är inte helt nöjd med allt, men ändå inte onöjd. Det var helt enkelt ett bra ridpass. Pitchi har börjat tatt sig nu, värsta biffen, hehe.

Daniella

GÅRDAGENS RIDPASS MED PITCHI

Haft lite fullt upp, bloggen kommer inte alltid i första hand.

Igår red jag dressyr med Pitchi på hemmaplan för mamma. Det kändes bra och mamma sa att det såg bra ut när jag red fram. Jag gjorde mycket volter och ställde henne för att få henne liite lösgjord iallafall. Jag har svårt att få henne helt lösgjord så mamma rider henne ibland för att hjälpa mig. Mamma filmade en liten bit när jag red programmet (kommentera om ni vill se) men batteriet tog slut innan galoppen skulle börja. Men på filmen så är hon inte helt i form. Eller hon är i form, men inte ärligt. Hon vaggade både åt sidorna och uppåt, ibland syntes det extremt mycket och ibland inte alls. Men hon har tendens till att slå sig fri, speciellt i den ökade skritten. Så jag ska träna mer att att få mer energi bakifrån och ha henne mellan hand och skänkel. För snyggt är det inte och inte bra heller. Speciellt inte inför P90. Så det ska tränas bort!



Daniella

RIDNING IKVÄLL

Åkte upp till stallet vid åtta halv nio och kom hem vid tio. Skulle rida idag då. Vi var själva i stallet så började med att plocka fram alla grejer, sadel, borstar mm. Sen hämtade jag honom, tog in och borstade honom. Sen när han var färdig så gick vi upp till paddocken, gick några varv och sen blev det longering. Han var pigg och ville galoppera hela tiden... Hoppade upp och skrittade på lite volter så att han fick böja sig lite. Travade och märkte att han var pigg, så red på tre volter vid A och C,  då fick han öka på långsidan. Gjorde det i båda varven några gånger. Blev samma sak i galoppen, det gick också bra! Det var lite svårt att få till en rund fin volt i galoppen, men han höll igång iallafall. Stod upp i lätt sits på långsidorna så att han fick länga på några steg. Sen blev det avskrittning. Skrittade ut från paddocken och förbi den till de som bor bredvid och vände vid deras parkering och sen skrittade jag ner till stallet. Tyckte han skötte sig jättebra :D 
Är nöjd med passet från idag, det var både en gräsklippare och traktor igång när vi red. 

Blev inga bilder under ridpasset, men två från avskrittningen.


Annie 

PROMENAD IGÅR

Igår blev det en promenad med Borneo. Det var några hästar som skulle löshoppa så var med och hjälpte till där då. Ville inte rida honom för han har blivit lite stressad när det har varit mycket folk i stallet ellet mycket, men mycket för vårt lilla stall. Men pappa och jag gick iväg en bit uppför några backar. Borneo tyckte att det var lite läskigt men annars skötte han sig bra, han gick lite snabbare än mig i nerförsbackarna men han stannade när jag gjorde det. Sen gick vi förbi mina kusiner som ville se honom och några andra i stallet. Det gick också bra med han tittade lite mystiskt på dom. Sen fick han komma in i stallet och äta lite mat.



Annie

YEY

Bloggen har legat på "topp" dom senaste två dagarna, iallafall statistikmässigt. Men om man jämnför med en annan blogg har vi typ inga läsare, men jag bloggar inte bara för att få mycket läsare och allt sånt. Jag gör det för att det är kul och för det är kul att titta tillbaks. Det är osm en hästdagbok.
Och även fast ni inte kommenterar mycket så är ni gulliga iallfall!

PS. Ni får gärna ge förslag på vad ni vill att vi ska skriva om, då fixas det!


Daniella

TYPISKT MIG ..

Bara jag som brukar spara alla mejl man får av Svenska Ridsportförbundet, alla tävlingar och så? Det gör jag iallafall :p Har några stycken, men inte alls många. Började med det 2010, vid juli och sen har jag sparat alla, så 33 tävlingar från och med då har jag tävlat.

  

Daniella

FILMERNA

OBS! Filmen fick verkligen världens dåligaste kvalité pga av YT. När jag kollade på filmerna på själva datorn såg det bra ut, men jaja.
Laddar upp filmerna i "ordning", från framhoppning till sista linjen jag hoppar. Klart inte alla filmerna, men några :)


Ett språng från när vi hoppade fram, kanske 60 cm eller något.




Några av de sista sprången från framhoppningen. Hindret kanske ligger på 110 cm?


När jag och Pitchi hoppade den kompletta banan. Hindrena ligger på olika höjd.


Sista linjen jag hoppade på denna träningen. Oxern ligger på 110 cm.

Daniella

EXTRATRÄNING MED LAGET

Klockan 12 idag så var det hoppträning med laget för Ingird. Jag och Pitchi, Vendela och Doris, Elin och Harry var dom som var där. Lisa och Emma kunde inte. Det gick super för allihopa. Elin hoppade 95 cm vilket är LA+5 för henne eftersom hon rider b-ponny. Jag och Vendela hoppade 110 cm, och vi båda har haft lite motgångar, men är på väg upp igen så vi var nöjda! Det var samma bana som sista hoppträningen men när vi hoppade fram hoppade vi fram på ett räcke med galoppbom innan och det var svårt. Men det gick bra och vi hoppade kanke 110 cm där med. Så himla kul att det gick bra!

Jag ska vara med i Div I-finalen i Norrköping har vi bestämt. Gött!
Amina filmade bara. Ska ladda upp filmerna när det är klart.

Daniella

GAMLA BILDER PÅ MIG OCH MISS TAYLOR











Det som är det tråkigaste är att jag inte alls har mycket bilder på mig och Missy från när vi var "små." Men det är ju bra att jag fotar mycket nu, om 5 år kan det vara kul att titta tillbaks :)

Daniella

ONLY TO BE WITH YOU

Jag och Missy, Annie och Wellington. Där var man .. liten ;p
Ni ska få mer bilder på mig och Missy från när vi var små.



Så snygga ;)

Daniella

MÅSTE VARA BÄST! ELLER ..?

Jag är en såndär typisk person som måste vara bäst, snabbast, snyggast (på hästryggen) och den som alla tycker rider bra osv. Någon mer som känner igen sig? Dock känner jag av detta mest i ridning, i vardagen känner jag inga som helst krav, oftast. Jag går mest runt utan smink och killtröjor då och alla har liksom vant sig vid det.
Men vid ridning - där får man krav automatiskt nästan. Jag sätter krav på mig själv omedvetet och jag vill så gärna att folk ska tycka att jag och Pitchi är duktiga att jag vill för mycket och då börjar jag fiffla med saker och då blir det inte mycket bättre. Och sen måste jag och Pitchi bli redo för att tävla 110 cm, alla ska tycka vi är duktiga och bra.
Det var nog en av anledningarna att jag bröt ihop två gånger på hoppträningarna. Jag sätter för mycket press. Och för att jag tittar ner i backen. Men nu när jag inte måste rida finalen med laget och att blicken blivit mycket bättre - då har allt blivit mycket bättre och jag känner att vi är på väg mot samma sjävlsäkerhet som vi hade i vintras.
Och så när andra börjar tävla "min" gren fälttävlan och tjejer/killar som alltid ridit på ridskola skaffar sin första ponny och det går bra då får jag också press på mig, för jag ska vara den som är bäst. Och det kvittar om den tjejen ska tävla sin första cm-hoppning på 50 cm eller om det är en 30-åring som ridit medlesvår. Folk ska tycka jag är bättre. Annars blir jag frustrerad.
Men på senaste tid när jag sett folk "bli bättre" har jag blivit jättearg och slått i bordet och tagit ut lite arghet eller vad det heter. Och nu känner jag inte samma behov av att vara bäst. För det kommer alltid finnas folk som är bättre och sämre än en själv. Så har det alltid varit. Jag kanske bara behöver släppa mina känslor lite mer.

tcuker ni det är kul när jag skriver lite om sånt här. Tycker själv också det är kul att berätta lite om hru jag själv känner och tänker. För ingen tänker ju likadant.



Daniella

YOU'RE OUT OF LUCK

Nu är jag hemma iallafall, härligt. När jag var med Johanna gjorde vi inget speciellt, bara låg i soffan och kollade på TV så nu känner jag att jag måste göra något. Ne, jag är verkligen inte typen som kan ligga i soffan hela dagen har jag märkt >.< Var precis i stallet och tog in Pitchi och Fantsie. Pitchi är så söt nu! Eller det är hon väl alltid, men nu var hon extra söt ;)
Annars har jag inte varit i stallet idag, eller igår. Men jag hängde med Johanna till Nordsjö för hon skulle rida "sin" ponny Berry. Men när jag gock till stallet förut och var där kändes det som en evighet sen man var där. Man blir verkligen beroende av dom.

Imorgon är det lagträning. Taggad som tusan, yeah!



Daniella

BÄTTRE UPPDATERING SNART

Varit och sovit över hos Johanna, därav dåliga uppdateringen. Ska snart hem eller mamma ska hämta mig sen ska vi skjutsa Amina som ska till Vadstena. Förresten har hon tagit examen i Flyinge, så nu kommer hon att vara hemma. Kul!
Men uppdaterar mer ordentliga inlägg senare när jag är hemma. Kram!

Daniella

FÖRSTA GÅNGEN

Idag red jag Borneo första gången på hans nya ställe. Han verkade haft det bra inatt med hans kompisar ;)
Pappa och jag åkte upp vid nio/tio för att han skulle golfa idag och mamma är någonstans med hennes kompisar. Men när vi kom upp så la vi fram sadeln och borstarna. Tanken var att ta in någon annan häst samtidigt som Borneo eftersom att han inte är van att vara själv inne heller. Där han stod innan var det ofta folk och hästarna runt omkring. Men vi tog in honom själv och ställde honom i stallgången, det gick över förväntan! Trodde inte det skulle gå så  bra men vi borstade och sadlade. Vi gick upp till paddocken, gick några varv med honom. Sen longerade vi honom och han var verkligen pigg. Det gjorde vi för att han skulle slappna av och få röra på sig. Det gick bra och jag hoppade upp. Skritta några varv i båda varven och gjorde halter. Sen travade jag tre varv i båda varven. Sen skritta en stund och sen samma men galopp istället. Allt gick jättebra, efetrsom att det var nytt och så blåste det+att han var pigg ;)
Skritta av en stund och sen ner i stallet och fixa där, sen fick Borneo gå ut i hagen.
Jag hade inte tänkt att det skulle gå så bra idag, ta in honom själv, sadla, longera och rida! (Y)



Annie


HÄSTÄGARE

Igår blev Borneo min, eller jag står inte som ägare men han är iallafall min nu :D <3
Åkte och besiktade honom igår och det gick bra, inget fel på den hästen. Så vi tog hem honom till stallet där jag hade Pricken. Han skötte sig bra i transporten (Y)
När vi kom fram så tog jag ut honom från transporten, gick lite. Han var lite nervös och lite smått tittig men han har ju bara varit på sitt gamla stall och sommarbetet. Sen gick jag till den stora hagen han skulle stå i. Vi hade tagit in de andra hästarna, så han var själv. Gick ett varv runt hagen med honom längs staketen så han vet var dom finns. Sen tog vi in Rosard, det gick bra dom luktade på varandra lite överallt och sen var det bra. Dom gick en stund och sen så kom Prinsen, det gick också bra, luktade lite sen var det inte mer med det. Men alla tre hästarna gick ganska nära varandra och det var svårt att se vem som "blev" ledaren för att ingen visade sig vara störst, men det gick och beta nära varandra. När vi hade varit där ett tag så åkte vi för mamma, pappa och jag blev hungriga.
När vi hade ätit så åkte vi upp igen. Då ville vi ta in honom i stallet så att han fick se lite där. Så vi tog in alla tre hästarna i boxarna. Det gick bra men det var lite läskigt att gå in i stallet. Jag borstade Borneo i boxen och så fick han lite mat. Efter det gick vi upp med bara han till paddocken, gick några varv där. Det fanns lite saker att titta på men han skötte sig bra. Sen gick vi ner till stallet, tog med de andra hästarna och gick ut i hagen.
Hans första dag gick bra och han fick se lite av området ;)

När vi lastade ut honom och var påväg till hagen:


Hagen:


Annie

.

Ni är något av det finaste och bästa jag har.


Först var ni bara ett par hästar.
Men vi växte ihop oss.
Vi hittade varann genom allting.
Vi är oändligt. Vi är mer än det tillräckliga.
Och ni är anledningen till att jag tar varje andetag.




Daniella

STATUS OSV.

Vilken rank man ligger i, hur snygga outfits man har och snygg häst. Är det det viktigaste? Jag har märkt att jag själv sen jag började kolla olika bloggar som tex dressyrmupparna, johannagrant etc. har jag blivit mer utséendefixerad. Men gör kläderna att man rider bra? Kingsland, John Whitaker och allt sånt, om jag går runt i det och rider i det, gör det mig till en bättre ryttare? Det känns som om det blivit så, hästvärlden har blivit allt mer utséendefixerad. Om man inte är snygg, då är man inget att ha. Jag själv har blivit så men försöker avvänja mig själv.
Nej, jag är inte en sån märkesnörd, jag har inte märkessaker men jag gillar att matcha, handla nya saker som matchar med annat. Få hästen så snygg som möjligt. På tävling, då är det helt okej. Då vill man ju vara så fin som möjligt. Vissa har matchandet som en hobby och det är ju okej, vi alla har olika saker vi gillar att göra. Men det har nästan gått till övedrift. Ibland tycker jag det är kul att matcha, särskillt i dressyr. Jag älskar att göra iordning en häst och linda osv. men jag känner själv att jag måste göra det. Tänk om ett par grannar går förbi och jag är fult klädd? Men när jag ser andra som inte matchar, tänker jag inte på det så då borde väl dom inte göra det heller. Jag har själv börjat lite med att inte matcha och det är kul helt ärligt.

Och handlandet, då är det schabrak man köper. Jag ville handla nya schabrak men nu när jag tvättat de som var snutsiga har vi så mycekt schabrak att det inte får plats där vi har dom. Vissa är fula, ändra är slitna. Men dom är bra och jag har insett att det är nästan ingenting jag behöver för jag har allting och de fungerar och rä bra. Men kanske inte snygga.. Möjligtvis en ny väst, men det är för fälttävlan (nackskydd, axelskydd osv) och hjälm för min börjar lbi sliten och för liten. Men då verkligen behöver man det.

Håller ni med mig? Har ridsporten blivit för mycket när det gäller matchandet eller är det helt okej eller att ni tycker jag har helt fel? Kommentera! Länkar till de som kommenterar, remember?


Inte så fin bild, men här ser ni matchning iallafall :)

Daniella


GÅ 7 KM - CHECK!

Efter förra inlägget gick jag ut till stallet, mockade, gjorde mat, vatten osv. Gick en minipromenad med Fantasie och mockade ur Missys halmbädd sen var kvällen framme och det var dags att gå in. Tog något att äta för slö som jag är har jag inte orkarf ixat något förren nu. Men nu är jag mätt ;)

Förresten idag när jag skulle hem med bussen så åkte den förbi mig! Jag ringde till mamma men såklart kunde hon inte göra något och så fick jag för mig att jag skulle gå hem (ca 1 mil) så jag satte på musik och började promenera. Jag träffade på bussen som var på väg in mot stan igen när jag kanske gått 2 km. Sen fortsatte jag gå, men fick lite skoskav av mina converse. Det är ju inte dom perfekta skorna att gå i kan man säga. Så gick på hård asfalt i strumpor och det gjorde ont, men jag tänkte inte på det så mycket för det bara flöt på nu när jag hade musik. När jag kanske gått 7 km så såg jag bussen och ställde mig vid en busshållplats och blev upplockad (tack för det). Efter det värkte det bara i fötterna och nu får jag gå på tårna för jag har fått blåsor på dom. Aj, aj! Men jag kan gå normalt, det gör bara ont.

Men det var faktiskt mysigt att gå där och plocka lite blommor och lyssna på musik. Bilarna som åkte förbi bara glodde på mig när jag gick utan skor och luktade på blommor haha! Men ska gå/cykla oftare, dels för det är så mysigt och bra för miljön och kroppen.
Men 7 km, det är väl inte dåligt? ;)



Daniella

SHIT VAD GÖTT!

Hann inte blogga igår om gårdagens hoppträning så gör det nu istället.

Idag var det inte direkt en banan, utan mest hoppövningar vilket var skönt. Hon kändes jättefin när jag red fram och när vi hoppade också, pigg och hoppglad. Bara sög varje hinder hon såg. Allt flöt på jättebra och när vi hoppade en liten "bana" var jag den enda som var "felfri" och inte gjorde volt. Vi rev inte heller! Det kändes jättehärligt, men vi kom lite nära på ett hinder men när jag tittar på filmen ser det helt klockrent ut! Alla hade tydligen velat ha Pitchi och tyckt jag varit jätteduktig, vilket var skönt. Jag fick inte heller hoppa om, även fast jag ville det hihi ^^
Hoppade inte högt, det högsta kanske låg på 105 cm.

Jag har en extraträning på söndag klockan 12 med några i laget (Elin, jag och Vendela) och då ska jag hoppa lite högre. Nu är jag taggad!

 

Framridning på långa tyglar:




Så snygg, haha!

Daniella


BORNEO IGÅR

Var inte hos Borneo idag, men var där igår. Mamma och jag åkte upp, tänkte gå en sväng med honom och sen borsta på honom. Men så blev det inte, det var lektioner och det stod hästar i stallgången så då ville inte vi ta in honom när det var lite fart i stallet. Tänkte också prova den nya grimman på honom. Han tyckte den var läskig så han backade och var typ som ett frågetecken. Men sen kunde jag hålla i grimman och klappa honom samtidigt så det var ju bra! :) Sakta men säkert...
Han är nog högst i rang nu i hagen, han går ju bara med unghästar. Det var några nya hästar i den hagen och han skulle bara jaga bort dom från maten. Men iallafall tog ut honom från hagen och gick lite med honom i paddocken. Det gick faktiskt bra, han stannade när jag stannade, sen hade jag långt grimskaft och han gick efter mig när jag gjorde lite kluriga svängar. Han lyssnade bra på mig. Det märks ju att han är unghäst, han blir rädd för något varje gång, hoppar till för saker och så. Men det är bara att jag fortsätter att vara lugn och prata med honom så är det som vanligt igen ;)


Suris?

<3


Annie

I SKOLAN TYP ..

Sitter just nu i skolans fritidsgård för att vi fick hoppa över idrotten, vi hade ingen vikarie.Som otur måste jag göra ett prov klockan 14.40 så jag har fått vänta i typ en timme. Men jag är ju van, får ju vänta på bussen ganska ofta.
Igår gjorde jag stallet, tvättade två schabrak och smörjde Pitchis träns, sen var det dags att gå in och lägga sig.

Måste gå nu, men bloggar senare kram (har inga bilder)!

Daniella

FILMERNA FRÅN 110522








Daniella

INTE DET ENA UTAN DET ANDRA

"Utan motgång - ingen framgång" är ett uttryck man hör ganska ofta, men vad betyder det egentligen? Ska det gå dåligt för att det ska gå bra, eller är det när det går dåligt som det går bra? Själv vet jag inte riktigt men det är väl samma sak som "2 steg fram, 1 steg tillbaks" alltså att vi går framåt, ibland i rasande framåt och ibland så man inte märker det, men sedan blir det kanske en låsning och man måste kämpa sig förbi den här tröskeln med sin häst eller det man håller på med. Man måste kämpa lite till för att komma framåt igen, här finns inget 100%, utan här är det 150% som gäller! Det kanske är det som man ska bevisa för att få gå ett snäpp högre upp. Att man vill och att man kämpar och utväxlas på det man gjorde innan och om man klarar det blir man "insläppt." Ibland när man rider och vill framåt kan det bli att när man kommit ett steg fram, vill man fram igen. Man ligger inte kvar där och jobbar, känner sig trygg med sin häst osv utan man vill uppåt i klasserna eller svårigheterna. Det kanske det som gör att vi sedan "åker ner" igen, för vi är för snabba?

Just nu kan man säga att jag är i en motgång, och nu kämpar jag. Vem vet, snart kanske Pitchi och jag blir "insläppta till nästa nivå"?


Mamma, Pitchi och jag taktiksnackar.

Daniella

HEJ

Det tog sådan lång tid med överföringen igår kväll så hann bara ladda upp en film, håller på att ladda ner den när Sabina rider. Eftersom det är ridledigt tänkte jag smörja osv. och sedan göra stallet. Sånt som jag annars inte hunnit. Men jag städade sadelkammaren igår iallafall ;)
Men ska bara överföra klart, sen drar jag ut till stallet. Kommer nog skriva ett till inlägg nu om .. någonting. Måste komma på något bara :p

Daniella

HÅLLER PÅ ATT ÖVERFÖRA ..

Håller just nu på att överföra filmerna från igår, laddar upp dom här sen när jag är klar. Får se om det blir fler inlägg eftersom jag håller på med svenska just nu (skriver berättelse, frivilligt dessutom!). Ha de gött!


Älska solglasögonen alltså!

Daniella

RIDNING PITCHI

Red dressyr för mamma och Pitchi kändes fräsh och fin. Tog inte helt bettet, jag bytte till det tvådelade med rörliga ringar. Att hon ska vara så kräsen! Men det gick bra, vi red lite längre framridning men hon var lika pigg iallafall. Red porgrammet två gånger. Första gången i den förvända galoppen i det ena varvet när jag ska bryta av till trav så vill hon byta till den "rätta" galoppen och jag blir så irriterad! Men traven kändes bra, galoppen blev lite som det blev. Andra gången ville hon slå sig fri hela tiden och samna över tygeln. På filmen ser jag att jag inte riktigt har ihop henne - ska korta tygeln ännu mer. Men det är bara att träna för jag har ingen fälttävlanstävling på ett tag .. tyvärr. Ska också försöka få med henen bakdel bättre och mina armbågar lite mer bak. Men tygeln först och främst, för den gör stoor skillnad!
När vi tränade på att länga så längde hon som tusan, så kändes det iallafall. Men när jag red programmet blev hon seg och längde inte riktigt. Kan hon inte bara bjuda till lite eller? ;)

Solen låg på mycket och jag fick den i ögonen hela tiden när jag tittade upp så jag har jättecoola solglasögon haha! Hoppas ni också ler lite framför datornskärmen. Jag gjorde när jag såg det. Imorgon ska Pitchi stå och i övermorgon är det dags för hoppträning. Härligt! 


Haha!







Daniella

GRANNGÅRDEN IDAG

Ida och jag hade inget för oss så vi gick till Granngården idag, Daniella hade tydligen också varit där idag. Köpte en ny grimma och grimskaft till Borneo. Vi kollade runt där lite och grisöron verkar vara väligt gott... Hundarna har tur, det finns ju massor av gott godis till hundarna. Nästan flera sorter än vad det finns till människrona :o Nevars, men sen gick vi hem till mig igen, men hon åkte hem för ett tag sen. Ska inte åka upp till Borneo idag, blir att PLUGGA istället. Nu är det inte långt kvar i skolan, sommarlov snart!! Fast det är ganska mycket som ska göras sista tiden nu, inlämningsuppgifter och sånt.
Men som ni kanske förstår så äger inte jag Borneo än och han står inte i stallet där jag hade Pricken. Med lite tur så kommer tar jag med kameran till stallet imorgon, ska nog inte rida. Känner mig stel i nacken fortfarande sen avramlingen... Så jag får vila mig lite xD

Annie


GLASS

Åt glass mellan lunchen och sen efter skolan. Glass är nog det godaste som finns, mums! Kom hem för ett litet tag sen, håller på att ladda batterierna på kameran och mig själv för att dra ut till stallet och rida Pitchi och förmodligen hjälpa Adrian/Sabina (om tiden räcker till) och sedan gå med Fantasie. Idag ska jag också städa sadelkammaren för det ser inte ut som en sadelkammare längre, snarare en skoaffär. Det ligger fullt med vinterskor som ska läggas i lådor. Dom ska bort idag har jag bestämt!

Efter skolan åkte vi till Granngården där jag träffade Agnes som praoade. Vi skulle handla betfor och jag kollade lite på T-shirtar eller piké eller vad det heter .. Det var en snygg från Mountain Horse, men handlade den inte pga av priset. Kostade nästan 400:- Men pikéer är något jag behöver verkligen så det ska jag handla någon gång!

Nu är det bara att äta och sen ut till stallet. Hoppas inte skolan tog dö på er, ha en bra dag!



Daniella

DANIELLA, PITCHI II

Måste säga att jag ser inte så glad ut på bilderna, men är väl koncentrerad eller något >.<















Tyvärr hinner/kan jag inte göra fler inlägg, roliga, som jag skrev igår. Förlåt! Men gör det någon annan gång.

Daniella

SABINA, ADRIAN, MISS TAYLOR

Adrian och Missy:






Tungan rätt i mun ;)




Sabina och Missy:









´

Efter dom hade ridit:



Daniella

FULL GÅNG VERKLIGEN

Har varit ute i stallet hela dagen, och va inne en gång då det var mat. Ändå hann jag inte med allt jag skulle ha gjort! Jag hann inte smörja eller städa sadelkammaren ..
Först red Adrian och Sabina i hagen på Missy, vilket gick bra. Missy var pigg, men båda klarade av det. Efter det borstade jag unghästarna, klippte hovskägg, man, svans och pannlugg. Nu ser dom lite mer välvårdade ut iallafall.
Sedan tog jag in Pitchi och hon ser verkligen tjock ut. Hon är väldigt lättfödd så på sommaren är det en svår balansgång. På vintern är det mycket enklare. Men red henne i hagen i dressyrsadeln men det är mycket upp och ner i hagen så skrittade till paddocken. Där var det mycket saker framme eftersom David och massor har kört hinderbana. Kunde inte rida där heller, eller kunde kunde jag men inte ordentligt. Skrittade sen ut till men då blev hon stark så jag skrittade hem. Idag hängde hon sig i handen och var väldigt tung. Tog inte bettet riktigt så det är nog dags att byta. Nu har jag tredelat med rörliga ringar i dressyren. Men annars var hon fin.

Gjorde stallet och gick en liten promenad med Fantasie. Hon skulle vara överallt och varje gång jag stannde henne gjorde hon en rund ring runt mig vilket var väldigt irriterande .. Hon var ganska skitig och när vi hade gått klart borstade jag av henne, klippte svans, pannlugg och hovskägg. Herregud vad hovskägg hon har alltså, kunde knappt klippa ordentligt så det blev inte snyggt direkt. Men hon ska inte iväg någonstans så det gör inget. Men hon njöt verkligen, särskilt när jag borstade ansiktet. Hon sov nästan!
Efter det tog jag in henne och Pitchi i boxen och gick in.

Ne, nu får jag sluta skriva, skulle kunna skriva en roman för varje dag haha. Får göra lite roliga inlägg eftersom igår kväll verkade jag ha massor med bra idéer. Men jag glömde skriva ner dom så har ingen aning om vad jag tänkte på. Men får väl klura på det för något måste ni ju ha när jag skrivit det ;)
Jag fotade/filmade Adrian och Sabina och Adrian fotade/filmade mig. Lägger upp bilderna idag och filmerna någon annan gång eftersom det tar lite tid.

Daniella.



PROVAT MINA SADLAR

Kom precis hem från Borneo, har provat två sadlar på bebisen. Åkte upp vid fem och provade sadlarna först men Malin tyckte att Mia skulle kolla på sadlarna istället, för hon att hon är duktigare på det. När vi åkte upp förut så borstade jag på honom. Gjorde det ikväll igen, sån fin päls han får nu då ;) Tyckte att killen skötte sig bra i stallet, det var lektionshästar som skulle gå ut i hagen och han var kvar. Men båda sadlarna passade, fast en av dom skulle viddgas.



Några fina bilder på Borneo från ikväll.

Annie

NU ÄR VI IGÅNG!

Har massor att höra (enligt mig själv) så det är bara att sätta igång! Jag råkade stänga av väckarklockan när jag sov på något sett. Jag och väckarklockan, vi är inte bästa vänner kan man säga .. Så jag vaknade 1 istället för 9, så nu är några timmar borta. Men det kanske behövdes. Men detta ska iallafall göras idag hade jag tänkt:
* Adrian och Sabina ska rida
* Jag ska rida Pitchi
* Smörja, tvätta schabrak osv.
* Städa sadelkammaren
* Gå promenad med Fantasie
* Jogga en runda i skogen

Nu på den här timmen jag har varit vaken har jag och småsyskonen städat undervåningen och ätit frukost. Nu ska jag och company bara byta om och sedan ut till stallet.



Adrian på översta bilden, Sabina på den understa. Och Missy på båda :)

Daniella


HEHE

Ni får ta och hålla ögonen öppna imorgon, för jag har kommit på lite roliga saker jag ska skriva om. Det kommer iallafall vara fullt upp, men kan blogga lite när jag äter lunch och sådant. Ska ringa till Annie också, med det ska jag också göra imorgon. Nu ska jag sova, kommer behöva en god natts sömn. Kommer sätta klockan på 9 så jag inte sover alltför länge!
God natt, kära bloggläsare.


Daniella

SUPERSNABB POWERNAP!

Efter senaste inlägget la jag mig i sängen och somnade nästan direkt. Känner mig fortfarande lite trött så ska lägga mig igen, hihi. Mamma väckte mig då för jag skulle rida, men jag kände mig så trött och då är det ingen idé. Man måste ju kunna ge allt varje gång man rider eller hur? Så mamma fick hoppa upp, vilket tror jag hon tyckte var kul, Fantasie står just nu så det blir inte så jättemycket ridning. Men mamma är så duktig, ibland (hon ska få rida Pitchi oftare) hoppar hon bara upp och fixar allt!
Hon rider ut just nu, vet inte vart men dom skulle inte vara borta länge sa hon. Dom fick ha en mörkgrön outfit. Pitchi passar verkligen i den, mamma med.

Om ni vill kolla ni min mamma här över Internet så är det bara att gå in på dayviews (bilddagboken) och söka på asasiira. 

Förresten, klicka HÄR om ni vill höra en asbra låt! The Ark <3



Mixtrade lite med färgerna på denna bild, den var så oskarp innan.

Daniella

AJ!

Idag har jag ridit Borneo. Fick då smaka på sanden...
Tog in och borsta honom och han skötte sig bra. Sen gick vi ut i paddocken, gick några varv med honom först så att han slappna av. Sen skulle jag hoppa upp. Upp kom jag eller nästan... Det blev väl någon miss så han blev rädd och jag flög av när stacketet kom, haha! Men det kändes bra att ha ramlat av honom det skulle kunna vara det värsta som händer så nu har jag provat på det. Vi fick tag på honom som tur är så stack han inte iväg då, stannade en bit bort bara. Men reste mig upp och ruskade av mig sanden. Tog Borneo och så gick vi något varv så att han slappnade av. Sen gjorde vi ett nytt försök att komma upp och det gick jättebra!
Fast han var ju inte precis lugn, det låg en häst i hagen bredvid paddocken och den var asläskig ;o Haha, sådär stack han men jag tog det lugnt så det var ingen fara. Men plockade upp tyglarna och gick på små ått-volter så att han fick ett arbete istället att tänka på. Han gick väldigt bra och han lyssnade bra på förhållningarna.
Satte igång med att trava en stund efter och det gick bra det också eller det var ju lite läskigt i hörnen, tröjor som hängde på stacketen och det blåste ju... Satte iallafall igång med galoppen och red på stora mittvolten så att vi slapp att rida i hörnen. Det gick bra och han hängde med i galoppen, red på volten i båda varven. Sen fick han galopperna på lite på långsidorna i båda varven efter det, då jag stod i lätt sits. Sen gjorde jag lite halter och han lyssnade väldigt bra då också fast då var han verkligen helt slut xD
Skritta av och så var vi färdiga. Rider honom i cirka 15-20 minuter och det är en lagom tid, för att om han arbetar bra så räcker den tiden. Lagom för en unghäst också ;)
Men oj vilken lång text. Har visst bara skrivit på lite, men det blev inga bilder idag.


Första gången ag hälsade på Borneo.

Annie

KANOTRESA MED KLASSEN

Förlåt för dålig uppdate, men jag har varit på kanotresa med min klass nu från fredag till lördag.
Det var kul när vi paddlade, jag paddlade med Astrid och vi låg först för det mesta ;) Sen såg vi en bäver som var nästan 1 meter ifrån! Jag tog även årets första dopp, som inte var så trevligt. Fick panik för kanoten höll på att välta och jag klarar knappt bada i sjön. Värsta som finns .. Jag slog i mig här och var, men jag har världens blåmärke på min arm.
Jag paddlade hem med Astrid också och sista biten var lite trög kan man säga. Astrid och jag var inte på paddlinghumör utan typ .. galet-konstigt-typiskt-Danni-Astrid-humör. Men vi kom 2a då, inte för att det var en tävling men men >.<

Får se om jag rider, är såå himla trött! Att åka kanot i ca 4½ timme är lite jobbigt, särskillt efteråt. Och så värker armen :( 
 
Men nu vet ni att jag lever iallafall, får ta och göra några inlägg nu, om jag kommer på något att skriva om .. det märks iallafall.

Daniella


SAMMA SAK PÅ LÅGT SOM HÖGT?

Något jag tänkt på vad tränare säger är "höjden spelar ingen roll." Är det verkligen sant? Så jag kan liksom hoppa upp på en häst som hoppat medelsvårnivå och sedan hoppa 1,30 cm när jag innan kanske bara hoppat 80 cm. Tror ni att det går? För det tror inte jag. Höjden spelar visst roll och en jäkligt stor också. Ingrid sa för ett tag sen att höjden spelar roll, det blir ett helt annant tänk, "andra" hästar, andra banor m.m.
Vissa hästar är inte gjorda för att hoppa och vissa hoppar som en studsbollar! På högre höjder märker man också att det blir fler och fler killar som rider - undra varför? Sen är det tänket också. Många som hoppar högt och tävlar fälttävlan, men även dressyrryttare m.m går på mentalträning som sägs vara väldigt bra (ska själv testa det någon gång). Ridning handlar väldigt mycket om hur man är psykisk och hur man tänker. Man kan inte ens jämnföra hästar med tex golf, fotboll, tennis.
Så här går jag och dom flesta tränare skilda vägar, när det gäller höjden. Själv tycker jag att det blir svårt som tusan när det blir högre, men ändå lättare på något sett.
Men att hoppa 50 cm och 120 cm, det är väl skillnad?
Vad tycker ni?


NYRKtävling förra året, 1 m.
Daniella

SUPER HOPPTRÄNING!

Kunde inte blogga igår kväll för att vi hjälpte några att lasta in en häst och det tog sin tid. Så kom hem väldigt sent, jag la mig bara och somnade direkt.

Men hoppträningen gick jättebra (om man jämnför med förra veckan). Pitchi kändes fin, som vanligt, när jag red fram. Jag red mycket galopp för då slappnar hon av mycket bättre. Jag höll upp blicken hela tiden, känner mig stolt. När vi hoppade fram gick det super och när vi skulle hoppa banan så gick det med bra. Dom hinderna som var på unghästtävlingarna var kvar så vi hoppade dom. Ett hinder tyckte Pitchi var lite läskigt så det stannade hon på 2 gånger, men sen fick jag över henne. Vi hoppade inte så jättehögt pga att det var tittiga hinder och för förra veckan. Det flesta låg omkring 90-100 cm, vissa på 80 cm och ett på 110 cm. Kände mig jätteduktig, men på en 1-språnskombination så låg det på säkert 105 cm  och först hoppade hon det första, men sen kom vi fel på det andra och så blev det ett tag, men när Ingrid skänkte det lite så hoppade hon det.
Jag har börjat rida i yttligare lite lägre tempo ch då kanske hon känner att hon inte klarar det och därför stannar, för den här gången var det inte jag. De två första gångerna var det jag, men inte efter det. Sen flöt det på jättebra. Pitchi var rent ut sagt skitduktig. Om kanske 4 träningar är vi tillbaks, vem vet ;)
Snart ska hon också få ett välbehövligt lov.

Mamma och jag valde att inte ta med kameran, för man ser inte på samma sett, så mamma skulle kunna se ordentligt. Jag fotade lite innan träningen, så snäll som jag är, hihi :)
Så ni vet var inte Pitchi så fotogenisk .. Här var det öronen bakåt.



Lastoutfit.


Klippte Pitchis svans, lugg och man. Nu ser hon ut som en liten ponny! :D


Daniella

HOPPTRÄNING IKVÄLL

Känner mig mer taggad än någonsin, jag har hittat på en liten tävling med olika ryttare i olika nivåer, tränar/tävlar olika grenar och är olika gamla. Och jag ska bli bättre än dom, även fast jag redan är det. Men det är också lite med det. Jag är väl inte så dålig. Eller? Nu jävlar!


115 cm.

Daniella

FILM FRÅN IGÅR



Daniella

PITCHIS MAT

Fick lust att skriva om vad Pitchi får för mat osv. Har inget sådär jättespeciellt att göra annars så kan väl göra det.
Hon står (fortfarande) på halmbädd som ska tömmas ur snart, men vi ska fortsätta att ha dom på halm.

Morgon:
* 1 l betfor uppblött
* 0, 75 l havre
* 1 dl sojamjöl
* ½ dl mineraler
* Ca 3 kg hö, beror på. Men vi brukar säga "en kaka."
Lunch:   
Just nu får dom inget hö i hagen eftersom dom går på massor med grönt.
Kväll:    
* 1 l betfor uppblött
* 0,75 dl havre 
* Ca 6 kg hö, men nu när dom går på grönt ska vi nog sänka till 3 kg.


Pitchis box :)

Daniella



MISS TAYLOR 110516

Efter Adrian ridit och fixat Missy fotade han henne lite. Här är resultatet, inte dåligt eller?





Daniella

"TERRÄNG"

Igår red jag och Adrian i vår lilla hage. Jag och han satte upp ett litet stockhinder som var gjord av små stockstubbar som på rad. Pitchi kändes fin, men eftersom det var jättemycket mygg så slog hon upp huvudet några enstaka gånger och blev lite okoncentrerad men hon kändes väldigt mjuk i kroppen och skitfin i handen! Jag själv måste tännka på att räta upp mig lite till. Jag kunde också ha kortat tygeln, men jag tänkte ha en aning längre för att se hur bra hon sökte sig neråt - vilket var bra. Alltså hon sökte sig ner bra. När jag hoppade gick det bra, ibland kom vi lite fel men för det mesta rätt och jag testade lite. Pitchi var duktigt, lyssnade på mig. Det gick jättebra för Adrian med, sist han red med mig i hagen så skenade Missy och han ramlade av .. Men idag galopperade han för uppförsbacken och fick stopp på henne bra. Härligt! 
Mamma filmade en liten snutt och fotade lite. Film kommer, håller på att ladda upp den.
Bilderna har väldigt dålig kvalité, men jaja ..

Tror hon blivit så mjuk i munnen är för jag bytt till tvådelat applemouth med bettskivor. Även fast det är en aning för långt går hon väldigt fin på det. Det är bra att byta bett ibland, dom behöver variation.





Hästarna hade svårt att stå still ..






Måste bara visa dom här gulliga bilderna, haha:



Daniella

BILDER

Tänkte lägga ut några bilder på Borneo (hästen jag ska köpa, fast vi har inte köpt honom än ). Man ser iallafall hur hästen ser ut på bilderna, det viktigaste!

Borneo
Tre år
Fux
Valack




Annie


UTERITT NU .. TROR JAG

Kom hem för kanske en 30 minuter sen. Ska ta och äta något ordentligt och sedan fara ut till stallet, hehe ;)
Eftersom Pitchi var varit så fin dom senaste dagarna och jag då ridit på banan så tänkte jag se hur hon är utomhus. Vet inte riktigt vart jag ska rida där jag kan rida ordentligt, för fälten får vi inte rida på nu när det ska växa. Kanske ena hagen och rida lite i vattnet också .. hm. Har ingen aning alltså! Men jag ska iallafall inte rida på bannan igen, det blir nog långtråkigt. Så jag tror det blir hagen. Kanske kan sätta upp ett litet terränghinder hihi. Är riktigt hoppsugen vilket är ett stort +!
Ne nu ska jag ut till stallet! Får skynda mig nu när det är fint väder, det kan slå om fort som tusan.



Daniella

SVAR PÅ KOMMENTAR

Fråga: Fan, människa hur kan du göra så fina flätor!
Svar: Jadu, först jag såg en sådan fläta var i en hästtidning, och då stod det lite hur man gjorde. Men sen har jag bara tränat och tränat. Det är lätt faktiskt, lättare än att göra knoppar helt ärligt >.<

Ellinor frågade.

Vill ni ha svar på era kommentarer, eller är det jobbigt? Ska jag/Annie bara svara på frågor, eller sådant i allmänhet också? Utom "gud vad söt" och sådant. Onödigt att svara på kanske. Länkar när ni kommenterar, så gulligt :)



Daniella

HOPPTRÄNING HEMMA

Jag hade träning för mamma och vi hopptränade lite. Alla var räcke, ett på diagonalen på två på långsidan. Tränade på avsprångspunkt, hålla bra rytm och ögonen över hindret. Också på att ändra galoppsprång och det gick sååååååå bra! När jag red fram var hon jättefin alltså! Aldrig varit så fin innan, shit. Himla häftigt!
Pitchi hoppade väldigt fint och var verkligen jätteduktig, lyssnade super på mig. Kom fel kanske 1 gång, inte mer. Hoppade inte så högt, kanske 80 cm, kanske något högre. Men det var skönt, på Ingrids träningar hoppar man ofta så högt ekipaget klarar. Mamma är den bästa tränaren helt klart.
Hoppas det här håller i sig!

Vädret var bra vid lunch och jag låg och solade lite. Försöker få baksidan av min ben lite bruna, för framsidan är ju ja, röda. Iallafall knäna >.< Men det blev inte så lyckat, händer ingenting. Men jag är brun i ansiket och håret håller på att blekas av solen. Det bästa med sommaren typ haha! 

Adrian och Sabina red också, det jag såg såg riktigt bra ut. Dom blir bara bättre och bättre. Snart kan dom börja göra lite svårare saker kanske. Tänk, Sabina är 6 år och kan galoppera en jättepigg b-ponny. Jag som ridit henne själv säger att det verkligen inte är dåligt.

Imorgon är det skola, tyvärr. Men det går framåt iallafall, än har jag inte dött av skolan. Nu ska jag väl .. göra något. Ses!

Daniella


TILLBAKS

Så nu är Annie här igen. Har typ varit utan häst i lite mer än en vecka, men det känns som om Pricken har det bra där han är nu, "på de evigt gröna ängarna".

Jag har varit i stallet ändå men inte där jag hade Pricken. Har varit och ridit en annan häst, som kommer bli min... Vi har inte köpt honom än och ingen besiktning är gjord än. Men jag har varit ute hos honom några gånger.

Idag red jag honom, snacka om att jag var asnöjd idag! :o
Allt gick toppen, och jag är nöjd med min ridning :D
Vet inte vad jag mer ska skriva...

Pappa tog några bilder på när jag red men han är inte hemma och kameran ligger i bilen, så det får bli en annan bild på hästen :p


En smått gullig bild på när han gnäggar <3

Annie

BILDER FRÅN TÄVLINGEN

Här kommer lite bilder från NYRK-tävlingen.









Inga bra bilder direkt, solen var precis mot mig. Ska jag nämna att jag brände övre sidan av ansiktet och knäna? Ändå satt jag och frös, det blåste men solen låg på. Nu ska jag börja använda solkräm >.<

Daniella

EXAKT ETT ÅR SEDAN

Nu är klockan över 12 så då är det den 15/5 ;)

Men för exakt ett år sedan kom jag och Alva på att vi skulle klä ut oss till cowgirls. Vi gick runt på gården och hittade lite som passade. Vi fixade såklart iordning Pitchi och sen red vi mot paddocken. Mamma höll lektion för en med Missy så hon var där också. Det gick jättebra tills Alva ramlade av och sadeln hamnade på sniskan och en liten rem gick sönder. Men vi hoppade upp barbacka och fick för oss att börja hoppa lite grann. Så jag hoppade 80cm barbacka vilket jag var stolt över, haha!
Det var jättekul, måste säga att Pitchi passade verkligen som westernhäst. Westernsadlar är också såå himla sköna, man satt som i en fåtölj.
Iår ska jag också klä ut mig till något, kanske jag kan göra det "idag" (det är natt) bara för att jag gjorde det för 1 år sedan? Hmm .. vi får se ;)


Tummen upp för ljudet. Alla pratar och det blåser. Kanske ska börja redigera mina filmer?





Alva:



Barbackahoppning:



Tycker det är så himla kul att kunna titta tillbaks på foton och filmer och se hur man utväxlas. Det bästa är ju att bli fotad och filmad, men helst skulle jag nog bli filmad om jag fick välja en. Man kan ju fota och det ser ut att gå jättebra, men i verkligheten ser det inte alls bra ut. Jag har varit med om sånt på bloggar iallafall ..

Daniella

WHAT DO YOU THINK?

Sådär, nu tycker jag bloggen ser ganska okej ut. Jag är väldigt nybörjare, men känner mig ganska duktig för alla dessa kodmallar och allt är ju så svårt! Men den här känns somrigare, skulle bara vilja ändra texten lite, men det vågar jag inte. Vill inte direkt förstöra allt, skulle vara så typiskt om jag gjorde det >.<
Vad tycker ni om designen? Bättre/sämre?


*klicka för större*

Daniella

RUBRIK?

Har varit i NYRK nästan hela dagen och tittat på fina unghästar. Hjälpte William och Amina lite grann, men för det mesta satt jag och kollade. Jag kollde t.o.m 1,20 m-klassen, sen åkte jag och Amina hem. Jag fotade lite, men kameran är i bilen så laddar upp dom imorgon.

När jag kom hem var jag så himla trött att jag la mig i sängen och somnade direkt. Sov i 1½ timme, sen var det dags att gå ut till stallet. Det var lite segt att lämna sängen kan man säga ;) Amina red unghästarna och dom gick super.
Jag red i hoppsadeln och "hoppade" en övning som heter ögat som jag fått tips ifrån Johanna. Då lägger man två bommar som är diagonala/snea och det formas som ett V (eller hur man vill ha det). Sen rider man som en åtta och ska få så bra avsprångspunkter som möjligt och man kan testa lite andra stilar. Jag gjorde också ett ganska bredd smalhinder av blå tunnor som jag hoppade några gånger och så fick jag tips ifrån mamma. Jag övade mycket på galopp - skritt och tvärtom. Pitchi skändes helt sjukt fin, awesome! Då blev man glad, ett tag när jag galopperade höjde hon ryggen jättefint och jag blev helt paff. Härlig känsla kan man säga ..

Imorgon ska jag sova ut, har nästan gått upp tidigt varje dag ett tag. Jag har nog gjort mig lite förtjänt av att sova till 12 haha! Vad som händer i hästväg vet jag inte riktigt, det får tiden utvisa.



Daniella

IMORGON - TÄVLING, FAST VID ÅSKÅDARBÄNKEN ..

Har hoppat hinder med Heidi m.m och sedan varit i stallet ett litet tag. Blev ingen ridning, känns faktiskt skönt med lite lov, men får ta tag i mig själv lite mer! Om Pitchi ska gå högre måste hon bli starkare och bättre kondition. Jag med för den delen .. så diss till mig.

Imorgon ska jag upp tidigt, ska hänga med Amina som åker till NYRK (hon ska hjälpa Anna och William som ska tävla några unghästar, hon praktiserar där) så då tänkte jag hänga med för Johanna och jag pratade lite om det. Ska bli kul att se unghästar hoppa lite högre. Alltid lika kul, men det är ju alltid kul att kolla på hästar haha! Ska vara där största delen av dagen, sen ska jag hem och rida punkt slut. Efter det skulle Heidi komma. Våra unghästar ska också ridas, dom har haft lov och ska komma igång lite mer nu. Så imorgon händer det lite, gött!

PS. Ska göra om design+header, gillar inte den här vi har. Ser ut som en 3-åring gjort den .. Och eftersom det är mest jag som bloggar osv tycker jag faktiskt att jag har rätt till det. Men Annie blir nog nöjd, men det kanske tar en tid så det kanske blir rörigt. Men så ni vet.


Från i vintras.

TERRÄNGKLOCKA - EGENTLIGEN FUSK?

Nu har det blivit tillåtet att ha terrängklocka även i de lägre klasserna (i årsskiftet ändrades det tror jag). Innan var det vara de högsta klasserna som hade klocka.
Terrängklocka har man för att hålla tiden och inte få tidsfel. Man har en optimaltid som man måste hålla och man får vara 15 sek snabbare, men inte långsammare för då får man tidsdel. För varje sekund får man 0,4 straff. Då har man en klocka för att hålla tiden och komma i mål så nära/lite innan optimaltiden.

Jag själv rider inte med klocka. Dels för att jag inte har en och inte riktigt vet var de finns att köpa och för att jag är inte riktigt säker på att jag vill ha en. Det här med att hålla tiden tycker jag själv är en del av det roliga i terrängen. Att rida på känslan och inte titta på klockan och veta om man ska vara snabbare eller långsammare. Det blir lite magkänsla och spänning i det - klarade jag tiden eller inte? Många tror att det är svårt att hålla sig inom optimaltiden men egentligen är det lättare än vad man tror. Jag har alltid legat vid optimaltiden och inte fått så mycket tidsfel alls. Det var bara i Nyköping som jag fick extra mycket tidsfel men det hade alla i min klass så då var det inte bara jag och Pitchi.

I Mantorp hade mamma sett en ryttarinna innan målgången kollat på klockan och då hade hon väl sett att hon låg lite före och då samlade hon bara ihop hästen och red i mål i ett hoppningstempo och fick en bra tid förmodligen. Är det "äkta" fälttävlan? Det är faktiskt något av det som jag tycker är så himla kul med terrängen, att inte veta vilken tid man har eller om man ska rida på eller ta tillbaks. Det blir himla mycket mer spännande och härligare på något sett, både före och efter start.

Det som jag har "fuskat" med är att mamma stått vid ett hinder och tagit tid på sin mobil och sedan när jag kommer på hindret säger hon om jag ska rida på eller inte. Men jag vet inte om det här med terrängklocka. Blir det samam sak, samma känsla?

Såklart om jag kommer upp i klasserna, antingen med Pitchi eller kanske med någon annan häst då är det såklart okej med klocka för då är det längre banor, högre tempo m.m.
Så om jag ska skaffa terrängklocka är jag inte helt säker på ännu ..

Vad tycker ni? Håller ni med mig eller tycker ni helt annorlunda?


Lånad bild från eventingbyjulia.blogg.se

Daniella


STRÖMSHOLM HÄSTAR 10-11/5

Unghästar:











Äldre hästar:






Fick inga bilder när de hoppade, batteriet tog slut då tyvärr.

Daniella

STRÖMSHOLM NATUR10-11/5

PS. Det blev väldigt mycket naturfoton bara så ni vet ;)

















Kommer ett inlägg med hästar, så det inte blir för mycket. Var bara tvungen att lägga upp några naturbilder. Det är sån himla fin natur i Strömsholm!

Daniella

SKOLA

Nu har jag varit i skolan, inte direkt kul men det har flutigt på ganska bra ändå. Det har varit varmt iallafall! Efter lunchrasten satt vi ute i solen och gud vad varmt det var. Härligt, nu börjar sommaren komma på riktigt och då kommer sommarlovet. Ser fram emot det supermycket!

Idag ska jag nog vänta lite med att rida för det är så dammigt på banan och det blir väl bättre framåt kvällen och kallare. Tänkte träna på att rida an mot bommar (liggandes) och komma rätt eftersom det är Pitchis och min stora svaghet i hoppningen.
Vi, eller mamma, har också pratat med Ingrid och jag ska inte vara med i Heda då det är finalen i Div I eftersom jag inte är redo psykiskt och att jag omedvetet får höga krav och press vilket inte gör saken bättre. Istället ska jag åka på kanotresa med min klass. Kul att jag kunde göra det!

Hoppas ni har haft bra dagar nu när bloggen nästan legat nere, det kan man väl säga? Annie ligger på slösidan vilket inte är så kul. Får se hur det blir. Men nu kommer uppdateringen bli 1000 gånger bättre!


2/12, då var det lite kallare ..

Kram Daniella

SORRY ..

Har inte uppdaterat på 3 dagar, men har inte haft tillgång till Internet eller haft tid. Men så är det ibland.

I tisdags morgon åkte jag och Amina till Strömsholm med Fantasie för operation (som för övrigt gick jättebra) så där var jag i två dagar och sov över där också. Det var jättemysigt för övrigt att vara i Strömsholm igen. Amina och jag gjorde massor kul. Kollade på träningar, gick terrängbana, chillade vid slottet och var med Fantasie och massor mer. Vi kom hem ganska sent på kvällen så det var näst intill bara att äta och sova eftersom det var skola dagen efter.

Jag hopptränade idag också. Annars brukar jag hoppträna på onsdagar men kunde inte det för att vi var i Störmsholm/på väg hem så jag tränade idag istället. Träningen gick inte alls bra och ja .. Jag är nog inte psykiskt gjord för att hoppa högt, eller så är det bara att jag ska "mogna" lite. Jag är ju ändå bara 13 år och ska fylla 14 och jag jämför mig själv med såna som är minst 2-4 år äldre, ibland mer.

Nu ska jag sova för jag känner att ögonlocken är tunga. Ska bli skönt att sova och lägga dagen bakom sig lite. Jag fattar inte varför det blir såhär på hoppträningarna ..



Jens på bild på någon häst, riktigt snygg var den iallafall!

Fler bilder kommer och fler inlägg för den delen också.

Daniella

WHAT THA FUCK?!

Jag har lagt upp 3 inlägg, två från igår och ett från idag och dom har fortfarande inte kommit upp?! Diss till blogg.se säger jag bara .. stackars läsare som får gå in varje gång och så finns det inga nya inlägg, I feel you.
Men statistiken är mer jämn nu, även fast vi inte har så många läsare så är jag glad för dom som tittar. Tack!


Ehh, ja .. jag var glad efter terrängen ..

Daniella


FÅR 110407

När vi gick på promenaden så träffade vi på några får och jag fotade dom lite grann. Dom var så söta, var bara tvungen att ladda upp några ^^






Daniella

PITCHI II 110407

Adrian, jag och pitchi gick på en liten promenad efter att vi hade schamponerat henne. Fick några fina foton :)
Oredigerade foton för jag är för lat för att fixa dom .. Men det är alltid oredigerade bilder, 99 % iallafall.















Fotade skapligt mycket igår (fick ladda kameran 3 gånger för batteriet tog slut) så lägger upp det i olika inlägg, men nu är nästan klockan 12 och det är skola imorgon så jag ska nog sova. Men det kommer fler bilder, och inte bara på hästar hehe ..

Daniella

RESULTAT FRÅN FÄLTTÄVLAN

Jag hade precis suttit och skrivit ner allting och så bara blockas allt och stängs ner .. Så det är bara att skriva om, suck ..

Det var väldigt bra väder idag, vilket var tur. Om jag blev godkänd idag skulle jag även få kavla upp till P90, vilket jag gjorde så nu ska jag tävla P90 i framtiden, eller inte i all framtid, men ett litet tag ;) Härligt!

Dressyr: Det blev lite tajt om tid så vi fick skynda oss lite och framridningen blev lite stressad. Inne på banan var hon lite matt, men var fin ändå (hon hade ett väldigt fint steg). Det blev några missar men det var mitt fel. Vi fick 64,5 straff fick vi.
Jag ska träna på att inverka mer och ta in rumpan för att automatiskt få tillbaks armarna och få en bättre position med armarna och hela ställningen. Jag ska driva mer med mitt säte och rida på henne ordentligt och fånga upp energin i handen. Rida fram längre också.
Hoppning: Hann inte riktigt komma igång och jag kunde haft bättre galopp, men vi fick fina språng. 0 straff.
Terräng:
Hon var på G och visste vad som skulle hända. Hon hade bra galopp och var väldigt positiv och de hinder vi hoppade på framhoppnnigen blev jättebra. Inne på "banan" gick hon klockrent mot allt. Jag var inte rädd och banan var inte så krävande, men det var en trappa neråt som jag var lite fundersam på, men det var inget. Optimaltiden var 3 min och jag fick 2,59 min. Bra prickat, eller hur? ;) 0 straff.

Fick inga bilder från dressyren, men från resten.




Daniella

VISDOM

"Vi vill, vi kan, vi ska."

"Om man faller, blir man oftast liggandes kvar för man tror inte att det går att ställa sig upp igen. Men det är egentligen lättare än man tror. Man måste bara vilja så jävla mycket."

"Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre"

"Det största hindret mot din framgång är att du inte tillåter dig att misslyckas"

"Jag kan, Pitchi kan, vi är duktiga, vi har kämpat igenom oss allt. Vi är värda det här."

Om man tänker att det här inte går, då ställer hjärnan in sig på att det inte går. Så tänk positivt, så ställer hjärnan in sig på det. Galet, men sant! Själv brukar jag använda den sista meningen. Och så brukar jag tänka "vi har hoppat 1,30 m, det här klarar vi lätt" bara för att övertyga mig själv om att det inte är så svårt. Man måste vilja, det är en själv som sätter gränserna (och hästen också såklart, den är ju 50%)!

 

Daniella


FULLT UPP IDAG

Att göra lista:

* Göra stallet
* Promenera med Pitchi
* Hjälpa Adrian och Sabina rida
* Packa
* Smörja
* Ev. tvätta transport/bil.
* Tvätta Pitchi
* Gå en långpromenad själv
* Göra mat osv.

Ja, i korthet vad jag ska göra idag. Imorgon är det fälttävlanstävling i Kinda Ryttarförening. Jag ska tävla P80 14-18 år med Pitchi (såklart). Om jag får bra resultat så kvalar jag till P90, yes!


Haha, ser ni lilla oss? >.<

Daniella

LÅNEHÄSTAR

Tänkte skriva om lite lånehästar vi har haft under 2010. Om jag tar längre så blir det nog lite konstigt inlägg eftersom vi har nog lånat några stycken.

Den första vi lånade var en stor häst som var valack och heter Dino. Vi lånade honom för att mamma behövde någon häst att rida för att Fantasie inte var hemma då . Ägaren, Pernilla Hallin, var gravid också då så det passade bra. Jag fick rida honom några gånger och tyckte han var jättesnäll. Jag red ut på honom också och galopperade. Jag hade inte ridit så många stor hästar då så det var väl inte dåligt?
Nu är han i Göteborg hos en jättesöt familj för han var till salu när vi hade honom. Det var en lite äldre som skulle ha honom, som kanke låg vid 50-årsåldern och sedan skulle hennes dotter rida den lite då och då. Han var så söt den lilla plutten.





Några månader efter Dino såldes, framåt hösten så lånade vi Mr Calypso, också kallad Kalle som var en svart valack med lång man och vit stjärn och lite vitt neråt mulen. Såndär drömhäst, iallafall utséendemässigt. Honom lånade vi för att Fantasie inte var hemma. Han lämnades tillbaka för att fantasie skulle komma tillbaka, vi hade honom inte så jättelänge. Men söt var han iallafall!




Det var dom två vi lånade 2010. Innan det så lånade vi Tess, ett brunt sto som var lite het på gröten ;) Annars kommer jag inte ihåg några fler hästar vi lånat. Vi har väl tillräckligt med egna kan man säga, hehe.

Daniella

KORT DRESSYRPASS

Vill först bara skriva till Annie: Hoppas att du är okej, har lite erfarenhet av att mista någon, även fast det inte var djur. Tänkte ringa till dig förut men tänkte att det kanske var lite sent. Men Pricken har det bra nu. Kram <3

Jag och Adrian drog och ut mot stallet kanske halv 8-8 någonstans där. Gjorde stallet och sen tog vi in Missy och Pitchi. Adrian borstade bara Missy, men jag bestämde mig efter lite tvekan att jag skulle rida. Satt väl upp i sadeln klockan halv 10 så red ett kort pass på kanske 30 min. Red fram lite och red programmet en gång, sen travade och skrittade jag av henne. I början var hon lite okoncentrerad, men när vi red programmet blev hon mycket bättre. Kände själv att lår- och magmusklerna verkligen fick jobba, så satt nog i en bra position eftersom jag annars inte brukar få "ont." Får hoppas att hon går lika fint nu på söndag spm hon gjort de senaste gångerna.


Måste ta och fota riktiga dressyrbilder någon dag, har lite dåligt om det ..

Daniella

IHOPKLIPPTA MINNEN



Annie

HOPPTRÄNING FRÅN I ONSDAGS

Det var precis att vi hann med hoppträningen, eftersom vi åkte till Strömsholm.
Men nu ska jag skriva om den lite grann tänkte jag.

När vi red fram så skippade jag att hålla på med att få henne i form utan jag bara red på och så kom det av sig själv. Gjorde mycket övergångar, särskillt trav till halt. Galopperade och allt sånt och till slut sökte hon sig bra neråt, även fast jag senare var tvungen att plocka upp henne för att hon inte skulle dyka ner.

Innan vi hoppade hade jag frågat om jag kunde vara så tidig som möjligt i hoppordningen eftersom jag annars får vara sist och det kändes bättre. Inte lika lång väntan osv. När vi sedan hoppade fram så travhoppade och vi var jätteduktiga! Det gick jättebra, även fast vi inte hoppade så högt, kanske 90 cm eller så. När hon sedan byggde på banan så kom vi lite fel när det var lågt men när jag hoppade banan som låg pp kanske 1m så tyckte jag själv att det gick jättebra med tanke på träningen innan. Kände att självförtroendet var tillbaks! Pitchi stannade en gång, men om hon hoppade vet jag inte hur det hade blivit, men senare kom vi verkligen super på den. Hon var så himla snäll <3


Jag har missat ett hinder, men jag får inte riktigt ihop banan och så kommer jag inte riktigt ihåg den, men såhär var den ungefär. Det ska vara ett hinder till innan kombinationen men orkar inte göra om allt. Och så kommer man inte emellan mellan 8an och kombinationen, men ja .. Strunt samma! 
Paintskillz, jag vet ..



Hade två hoppbilder, men det är så suddigt så ingen idé att lägga upp dom. Mamma jobbar med att lära sig fota hästar i rörelse! :)

 Daniella

NU ÄR ALLT ÖVER ÄLSKLING


Nu är allt över, idag gällde det! Tänker på dig hela tiden, det är något tungt som inte går att glömma.
Mina sista ord till dig var jobbiga att säga men ändå en lättnad.
Jag älskar dig, du finns fortfarande kvar i mig, glömmer aldrig dig!
Ha det så bra på de gröna ängarna.
Det blev mina sista meningar till dig med tårar i ögonen...


1999-2011
sjätte maj.

Massa pussar till Pricken från Annie!

STRÖMSHOLM MED FANTASIE 110504

Idag hade jag tagit ledigt från skolan för att hänga med mamma och Amina (morfar hängde också med) till Strömsholm. Anledningen till att vi åkte dit var för att vi upptäckt att vid ansträngning (?) så låter hon ganska mycket och vi har oroat oss för att hon inte får tillräckligt med syre. Strömsholm är vldigt duktiga och dom har saker till att man kan kolla om dom får tillräckligt med syre samtidigt som man rider. Så dit åkte vi klockan 7. Jag sov hela vägen och när vi var där kollade vi henne, och fick resultat, alternativ om vad vi ska göra osv. När hon hade all utrustning på sig såg hon ut som en riktig krigshäst!

Vi fick veta att en av (vänstra) broskkörtlarna har förlamats och hon har en grad av struppipning. Som värst fick hon 30% syre (av 100%) och det var i galoppen. i skritt och trav var det inte så jättefarligt, men det syntes. Vi valde att göra en operation där som var titaniumskruvar och "sätter fast" den vänstra broskkärteln så den inte täcker luftvägen. Och så skulle dom ta bort ena stämbandet för det täpper också igen lite för att den sitter fast i broskkörteln (eller något åt det hållet).

Men vi fick ta hem henne och sen på tisdag nästa vecka ska jag och Amina åka dit med Fantasie och hon ska opereras. Mamma hänger inte med för att hon jobbar. Fanta ska ävl stanna över på natten efter operation och sedan är det vila i ca 6 veckor i sjukhage. Efter det hoppas vi att hon är så gott som ny!


















Daniella

TOMT

Det finns verkligen ingenting att blogga om i nuläget, tyvärr... Eftersom att jag inte rider så har jag ju inget sånt att skriva om heller, ganska boring faktiskt :(
Men nu ska jag ut på en promenad med vännen min.

Annie

NU HAR JAG VARIT EFFEKTIV

Jag, mamma och Adrian kunde äntligen rida ut efter att ha väntat på att haglet skulle sluta. Men när vi red så snöade det ganska mycket, jag frös jättemycket om låren och händerna, men det blev lite bättre när man travade. Vi travade en lång grusväg fram och tillbaka och skrittade hemåt efter. Adrian fixade i ordning Missy själv, så himla bra! Dock tog jag av sadeln och tränset men han fixade resten. Inte dåligt!

Jag satte på mig sporrar, spö och värmde mina lår lite emot elementet och bytte till ett fodrat länntäcke. Väl inne på banan så var hon lite stretig i början och tog inte bettet riktigt. Sprang mest på så jag lämnade ifrån mig spöt. Kanske var för jag värmde inte upp helt ordentligt för vi red ut innan eller för att jag inte hade spöt. Men efter ett tag släppte och hon gick på fint, men lite seg. När vi red porgrammet så fick jag verkligen rida för glatta livet för att hålla henne igång. Innan så samlade jag mycket och jag kanske skulle tryckt igång henne så hon vaknade lite, men det var inte så att man fick trycka hela tiden. Hon var ju pigg, men inte lika pigg eller vad man ska säga. Mamma var jättenöjd med programmet och min ridning, men fick träna lite extra med galoppen och traven i slutet och hon gav tips. Efter det skrittade jag av henne lite, hon hade varit duktig.

Carubus och Nikita skulle galoppera under ryttare för första gången så vi tog Pitchi som draghäst så hon fick galoppera framför dom. Men dom brydde sig inte mycket om Pitchi så nästa gång ska vi bara ha en piskförare som är bakom. Efteråt var Pitchi helt slut , hoppas att hon vilar för fullt och laddar batterierna inför morgondagens hoppträning. Hoppas att det kommer gå bra!



Snöade inte lite ..

Det var de bilder jag fick från ridpasset, haha. Men det var inte så bra väder osv.




Daniella




AHH!

Vädret är helt galet idag, och det har det varit dom senaste 3 dagarana också. När jag åkte hem efter skolan så var det soligt, sedan helt plötsligt så börjar det ösregna och hagla och nu snöar det! Fattar inte varför vädergudarna inte kan bestämma för att ha sol? Jag som ska rida nu också :( Kommer få rida i min vinterväst och långkalsonger, suck ..

Enligt schemat står det att jag ska rida dressyrpass så dressyr ska det bli! Mamma och Adrian skulle rida ut en sväng, men får se om dom gör det i det här vädret .. Jag skulle hänga med dom och skritta fram ute isåfall. Ska rida dressyrporgrammet inför fälttävlanstälvingen i helgen i Kinda. Kommer bli så kul nu när Pitchi går så himla bra i dressyren. Imorgon är det hoppträning också, känner mig faktiskt ltie taggad inför comeback sen jag bröt ihop. Nu ska jag kämpa på!

Ne ni, det är bara 24 timmar på dygnet och 7 sover jag bort så nu ska jag vara effektiv. Tänkte blogga om vilka bett jag använder mest, men har för mig att jag gjort det förut? Så därför gör jag inte det. Kommer verkligen inte på någonting att blogga om .. Får komma på något senare för nu ska jag ut till stallet, hejdå!


2009. Har inte exakta datumet tyvärr ..

Daniella

DET VAR ETT TAG SEN

Idag åkte pappa och jag upp till stallet när han kom hem från jobbet. Det var ungefär 4-5 dagar sen jag var hos Pricken. Men idag var jag där! Pappa mockade boxen och jag kollade på xD Hehe, men sen fixa jag maten och så gick jag ut i hagen i några minuter och sen började det att hagla... Det blev full fart på hästarna då! Han iallafall knäppa några bilder idag. Just ja, det är en ny häst i stallet. En 18 åring, trevlig valack, har varit duktig i sina yngre år, tävlat med Malin Baryard och vunnit 6-års, någonting. Men han verkar vara väldigt trevlig och han kommer få det jättebra hos Emelie och Mli :D
Idag var det kallt, jag hade på mig en vinterjacka och termobyxor :o Våren har sina dåliga dagar.




Rosard (nya hästen)


Blev inga vidare bilder idag...

Annie


THE BLUE GIRLS

Körde på att matcha i blått, och ja, blått blev jag kan man säga >.< Det som var att jag hade västen under min pösiga tröja så jag ser typ .. uppstoppad ut eller något, men ja, allt för sökerheten ni vet.

Jag galopptränade i backen och mamma hängde med och fotade/filmade. Skrittade dit, travade lite fram och tillbaka. Vi tränade på att öka 5 steg, samla 5 steg, men det blev 10 steg istället. Sedan galopperade vi uppför 4 gånger (tror jag) och skrittade hem efter det. I början så var hon lite loj, kom igång lite mer i slutet men var inte lika på G som vanligt. Kanske var för jag red med ett annat bett och att mamma stod i ett hörn. Men jag kunde ändå fixa lite själv hur fort jag ville att det skulle gå och så tänkte jag på att låte hennes hals på lång så hon kommer fram eller att jag inte stoppar henne och att stå ordentligt upp i sadeln. Men det tänkte jag bara när jag skrittade, det med att stå ordentligt eftersom jag ofta tappar balansen och "faller ner".
Pitchi var så fin i marinblått, jag skulle tagit dom svarta ridbyorna och en tajtare tröja. Jag ser ju ut som en
skogsmulle, haha!

Galoppträna brukar jag göra kanske en gång varannan vecka för det är bra styrke -och konditionsträning och så är det kul. Bra träning inför terräng också.
 









Och helt plötsligt blev det fint väder, stackars Pitchi som fick ha regnlänntäcke >.<




Kim (min bror) ska spela turnering på WoW eller något sånt så jag måste stänga av för annars komemr det lagga för honom, så tyvärr inga mer inlägg idag. Jag som hade tänkte ut massor :( Men jaja, skriver nog imorgon.
Kram!

Daniella

RIDSCHEMAN FÖR VECKAN

Har aldrig det annars eftersom man aldrig vet hur mamma jobbar, hur vädret är osv. Just nu är vädret knasigt, ena sekunden så haglar det, andra är det soligt. Just nu är det ganska lugnt så ska ut och galoppträna Pitchi uppför backen. Hon tycker det är jättekul och hon brukar alltid bli så fin efteråt. Bra skyrke -och konditionsträning.

Såhär ser ridschemat ut för veckan:
Må: Galoppträna backen
Ti: Dressyr
On: Hoppträning
To: Stå
Fr: Dressyr
Lö: Skritta ut
Sö: Tävling fälttävlan

Och så har jag kommit på lite jag kan skriva om, igårkväll när jag kunde bloggat så var det helt tomt i huvudet, hade ingen aning om vad jag skulle blogga om. Men nu vet jag två saker iallafall. Men nu är det dags att röra på sig, kanske till och med får ta på långkalsonger så kallt är det :o


Bild från 25/3, då fanns det ganska mycket snö kvar om jag kommer ihåg rätt. Nu är det inget :D

Daniella

KM STURE OCH ANNIE

Helst vill jag inte ladda upp bilderna på mig och Sture det ser ju så aa...





Så, här är bilderna från igår!

Annie


MYSIGT VÄDER

När jag skulle ut till stallet sen så började det hagla. Och inte lite heller, hela marken blev ju vit! Det varavde i kanske 10 minuter, sen var det "normalt"/lite soligt. Jag gick ut till stallet och var där i kanske 2 timmar, mamma och jag gjorde sånt välbehövligt. Vi tog upp foderstater men skrev bara namnet för vi behöver en ny penna, jag gjorde stallet, mamma städade vid fodret och så sågade pappa lite grann. Jag tvättade också benskydd så nu är alla mina benskydd+boots som jag har i dressyr, hoppning och terräng rena.

Efter det hade haglat ångade det vid vår lilla sjö i hagen så jag gick upp och fotade lite grann och lite på hästarna. Och när mitt batteri på kameran tog slut, skulle hästarna springa och Missy, Carubs och Niktia busade. Missy stegrade och massor sånt som jag inte fick bilder på för kameran tuppade av. Fast satte på den och hann fota kanske en bild innan den stängdes av. Men det var så synd, skulle vara kul att få stegringsbilder på Missy, inte så ofta hon gör så, hon brukar bara sparka bakut mot Carubus (han leker med henne, men hon blir förbannad).



Typ såhär var det när det haglade ..

















Lite failbilder på Missy:




Daniella


GODEGÅRDMARKNADEN

Har varit i Godegård där det varit en marknad. Alltid kul! Köpte lite grann och sedan började det regna så vi åkte hem. Sen jag kommit hem har jag varit inne eftersom det varit dåligt väder, men nu är det helt okej så ska ta mig ut och rida lite grann. Vet fortfarande inte vad jag ska göra, men vill rida ut (både Pitchi och jag behöver det). Blev inget städa i NYRK eftersom det stod ingen tid på hemsidan, eller är det så sent så vi kom åka dit iallafall, men det är minst troligt. Okej, nu ska jag sluta skriva vardagssaker och börja skriva hästsaker. Men först måste jag göra något hästligt, så jag har något att skriva om. Det underlättar väl ;)
Hejsvejs!


Lite färgglad och gullig bild från marknaden. Känn tomt att göra inlägg utan bilder, så det får väl duga med den här, den har iallafall med texten att göra :) 

Daniella


HEJSAN ..

Har nog inget jättespeciellt att prata om, men bara lite allmänt om man säger så. Har varit vid elden och fotade lite grann. När dom smällde raketerna var jag lite orolig för om hästarna skulle bli rädda, även fast dom redan var inne i stallet. Själv tycker jag att det är lite obehagligt med raketer. I lotteriet så vann vi 3 gånger, inte dåligt ;)

Efter det gick vi hem och nu har jag kollat igenom bilderna jag tog, bilddagboken, facebook och allt sånt där. Nu ska jag nog gå och lägga mig. Imorgon ska jag och mamma åka till NYRK och städa, så som man brukar göra lite ibland i alla klubbar. Man skule ta med kratta och så blir man bjuden på korv. Jag kollade på hemsidan men jag såg ingen tid man skulle var där. Det blir ju lite problematiskt, hmm .. Men det ordnar sig säkert. Sedan ska jag nog rida Pitchi. Vad jag ska rida vet jag inte, men det märks väl. Sen kommer dagen tillbringas i stallet för det mest. Ovanligt?


Bild från ikväll.

Daniella

RSS 2.0