STRÖMSHOLM MED FANTASIE 110504

Idag hade jag tagit ledigt från skolan för att hänga med mamma och Amina (morfar hängde också med) till Strömsholm. Anledningen till att vi åkte dit var för att vi upptäckt att vid ansträngning (?) så låter hon ganska mycket och vi har oroat oss för att hon inte får tillräckligt med syre. Strömsholm är vldigt duktiga och dom har saker till att man kan kolla om dom får tillräckligt med syre samtidigt som man rider. Så dit åkte vi klockan 7. Jag sov hela vägen och när vi var där kollade vi henne, och fick resultat, alternativ om vad vi ska göra osv. När hon hade all utrustning på sig såg hon ut som en riktig krigshäst!

Vi fick veta att en av (vänstra) broskkörtlarna har förlamats och hon har en grad av struppipning. Som värst fick hon 30% syre (av 100%) och det var i galoppen. i skritt och trav var det inte så jättefarligt, men det syntes. Vi valde att göra en operation där som var titaniumskruvar och "sätter fast" den vänstra broskkärteln så den inte täcker luftvägen. Och så skulle dom ta bort ena stämbandet för det täpper också igen lite för att den sitter fast i broskkörteln (eller något åt det hållet).

Men vi fick ta hem henne och sen på tisdag nästa vecka ska jag och Amina åka dit med Fantasie och hon ska opereras. Mamma hänger inte med för att hon jobbar. Fanta ska ävl stanna över på natten efter operation och sedan är det vila i ca 6 veckor i sjukhage. Efter det hoppas vi att hon är så gott som ny!


















Daniella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0