SHOO!TAG

Shoo!Tag är en lösning för att slippa vissa insekter på sommaren. Till hästar skyddar det för flugor och bromsar. Shoo!Tag innehåller inga skadliga ämenen, utan är en luktfri produkt som kan användas på husdjur och människor. Till häst så får man två kort med, korten ska sättas på tex. hästens man eller i svansroten. Korten har magnetband och det är dom ska ligga mot hästens hud. Shoo!Tag bygger tillsammans upp med djuret sitt egna elektromagnetiska fält och skyddar mot vissa insekter. Det gör att insekterna inte sätter sig på djuret. Det tar 36 timmar timmar för skyddet att verka, så det är då man kan märka skillnad och skyddet håller i 4 månader.
När man ska fästa det på hästen så finns det två hål på varje kort.
När vi skulle fästa det på Borneo tog vi manen igenom båda hålen och sen gjorde en dubbelknut, men enkelt var det inte. Vi satte ett av korten i svansen men han blev irriterad på det när det skavde mot rumpan. Så då satte vi båda två i manen och det är viktigt att de magnetiska fälten på korten är mot hästen.
Vi hann tyvärr inte se om det gjorde någon skillnad för redan andra dagen han hade Shoo!Tag så låg det i hagen och någon häst hade bitit på det så det fanns inget magnetfält kvar på detta kort. Men nu har han ett kort kvar men jag har ingen aning om det fungerar med bara ett!
Om ni vill veta mer så kan ni läsa på shootag.eu.
Shoo!Tag kostar ca. 550 ;-


Där satt den i svansen men det irreterade Borneo.

När den är gömd under i manen.

Annie

Kommentarer
Postat av: Wilma

Vi köpte dom till våra hästar de funkade nästan inte alls bara tills andra dagen sen kom flugor knott blinigar m.m tillbaka..

2011-07-08 @ 15:53:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0