VILKEN BADMINTODBRAGD NIKLAS!

Jag skrev ett inlägg för några dagar (110420) sedan om att Niklas (och fler) skulle tävla på Badmintonbanan, vilket är en av de mest krävande fälttävlansbanorna i världen. Och såhär gick det för Niklas och Mister Pooh:

- Ja nu har vi gjort det, och det känns härligt, sa Niklas Lindbäck efter att ha ridit in som femma i Badmintondebuten tack vare ett felfritt facit i både terrängen och hoppningen.

Niklas och Mister Pooh adderade inte ett enaste straff i vare sig terrängen eller hoppnigen och red i mål på sina dressyrstraff..
Starkt, och en av de bästa svenska resultaten genom tiderna på den krävande banan.
- Ändå fick vi inte till en riktigt bra dressyr konstaterar Niklas som fick några hack i programmet och var 23:a inför terrängen.
Sju ekipage klarade den krävande banan utan fel. Niklas och Mister Pooh var ett av dessa.
Morgonen efter travade Mister Pooh genom hästbesiktningen,  hur fräsch som helst. Inför banhoppningen låg de nia.
- Det var en lång bana och det gällde att hålla igång hästarna till sista hindret, säger Niklas som gick felfritt och red upp sig ytterligare tre placeringar till en femteplats totalt.
- Jag har vetat länge att jag har en superhäst i Mister Pooh. Det här är ytterligare ett kvitto på det kommenterade SOK-talangen.



- För mig handlar det här inte bara om ett bra Badminton-resultat, fortsätter Niklas.
-  Det är en del i en långsiktig plan att etablera oss i de stora tunga, fyrstjärniga tävlingarna.
Nu är det gjort. Och fälttävlanseliten sneglar lystet på Mister Pooh.
- Niklas är suveränt duktig och Mister Pooh är en häst vi ska hålla hårt i säger Gunilla Fredriksson, glad förbundskapten.



Nu gäller det EM och OS-kval
Årets uppgift för Fredriksson och det svenska fälttävlanslandslaget är att kvala laget till OS via ett bra lagresultat på EM i Tyskland i augusti, eller genom att ha minst tre ryttare tillräckligt högt på rankingen.
För Niklas Lindbäck är OS redan inom räckhåll.
- Det Niklas gjort här i helgen kommer att smitta av sig på hela laget, säger Gunilla Fredriksson.
- Jag är så glad att vi gjorde den här satsningen mot Badminton med extra träning innan och hela tränartruppen på plats. Det kommer att löna sig, det är jag övertygad om.
 
Källa: http://www3.ridsport.se

Tycker själv att det är såå himla kul att det går bra för svenskarna nu. Viktoria Carlebäck gick det ganska bra för, fick tre nedslag i hoppningen och i (tror jag) terrängen var hon felfri. Hon slutade totalt på 60,2 straff. Dag Albert gick det inte bra i dressyr så åkte långt ner i resultatlistan.

Daniella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0