SADLAR JAG HAR/HAFT

Tänkte skriva om de sadlar jag haft/har lite enkelt bara och skriva vilken jag tycker är bäst!



Bates Momentum-hoppsadel. Denna har jag nu, fast svart och den är klart bäst! Köpte den i somras. Som ni ser på bilden så är det ett annat "material" på sätet och delen som heter vulster(där man har knäna), det är läder som är vänt ut och in, typ som mocka.  Det gör att man får ett bättre grepp, jag glider inte i sadeln, så det kvittar vad jag har för ridbyxor. Men när man smort på det så ser det inte ut som på bilden, men greppet blir bättre när man smort det och det har jag gjort!
Bates och Wintecs märken är alla luftstoppade sadlar och de har tillverkarna Cair. När jag provade ut sadeln så fanns det många fler sadlar jag provade billigare och dyrare men Batesen var mycket mjukare när man te.x red lätt. Som lite stötdämpning.
Den satt också väldigt bra på hästen! Man kan byta ut kopparjärnet till sadeln, så om hästen musklar på sig så kan man bara byta järnet. Om man köper ny häst och man har tur så är det också bara att byta ut kopparjärnet.
Det är en hoppsadel "flatback", det är när sadelns bakvalv inte är så högt. Som ni ser på bilden så är sätet ganska rakt/platt.
• Bra grepp, pga. lädret.
• Luftstoppad.
• Utbytbara kopparjärn.
Några av sakerna jag tycker är bra med sadeln.



Kieffer Lech Profi-dressyrsadel. Denna sadel har jag också nu. Tycker att den är helt okej. Eller det är jag som kan klaga på den ibland säger att den inte är skön men sen när jag väl rider i den så klagar jag inte. Jag har väldigt långa ben och därför har jag svårt att hitta en sadel som jag sitter riktigt skönt i. Bakvalvet på min sadel är inte lika högt som det på bilden, lite lägre eller inte sådär maffigt! Tycker att sadeln har hållt bra för jag har haft den i tre år tror jag, har inte varit så noggran med att smörja den och den har fortfaranade ett bra skick.



Morris & Nolan-hoppsadel. Hade den här sadeln till Pricken innan vi köpte Batesen. Den här gillade verkligen inte jag!! Hitta inte precis en bild på den jag hade, men kåporna och vulstern var inte lika dana som på bilden. Mina ben var förlånga för den sadeln och den satt inte bra på Pricken. Så jag vet inte precis något positivt med den.



Kieffer Donau-hoppsadel. Den här sadeln var faktiskt bra! Den satt bra på hästen och jag gillade den! Det var ju ett tag sen jag hade den. De som jag vet som har den här sadeln är nöjda med den! Sadeln passa så bra på min förra ponny så de som köpte honom köpte med sadeln också. En storhäst jag red för ca. ett halv år sedan hade den sadeln och då tyckte jag att den var hård, men det var väl för att jag var van vid min bates-sadel. Man fick ett bra stöd för knäna.



Prestige Golden Star-hoppsadel. Har för mig att det var en Golden Star jag hade till Wellington? hmm.. Men iallafall det var en prestige som är lik den på bilden. Minns att den var skön men det satt piss på hästen! Som ni ser på bilden så är sadeln som en banan.("kuddarna" under) Annars tycker jag att den är snygg!
Prestige har väldigt snygga sadlar! Var ju nära på att köpe en Prestige i sommras, en Prestige Arezzo! 


 
(Prestige Arezzo-hoppsadel. Blir en bild på denna sadel bara för att den är snygg och för att jag tänkte köpa den! Det var faktiskt ett svårt beslut för att denna var snygg men Batesen var mycket skönare att rida i, så jag själv valde Batesen och det är jag nöjd över!)

Nu har ni fått sett de sadlar jag har/haft, och som ni kanske märkte så är jag mest nöjd med Bates Momentum! Min första sadel av de här var Prestigen och den hade jag 2007 till min ponny Wellington! Så har haft  ganska många sadlar till bara två hästar på 3-4 år ;)



Sadel: Bates Momentum
Schabrak: Equline
Stigbyglar: Sprenger
Magplatta: ?

Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0