HÄSTTRANSPORT

Idag var planeringen att ta med Borneo ut på vägarna så att han fick åka hästtransport. Han har bara åkt när han var föl och när vi hämtade honom när vi köpte honom. Då parckerade vi transporten vid ena stallet och stängde porten/dörren. Då var det enda valet att gå in i transporten. Men Borneo tvekade inte han lyfte bara högt på benen och gick in. Men idag parckerade vi transporten vid stalldörren. Det är mycket enklare för att då har inte hästen tankar om att gå undan eller slänga sig åt sidan. Borneo gick på utan problem, han stannade bara och luktade på lemmen och sen när jag gick framåt så hängde han med in. Han fick käka lite havre ur krubben väl inne i tarnsporten, så att han ser det som något positivt. Vi åkte en sväng, på små vägar, grusvägar och en stor väg. Gjorde stopp lite då och då och tittade till så att allt var bra och att han var lugn. Han sparkade lite ibland med framhoven, men det var nog bara pga. nervositet. När vi kom tillbaka till stallet så väntade vi en stund innan vi tog ut honom, så at han lär sig att han får stå kvar en stund. Han väntade bra tills jag bad honom backa ut från transporten. När han gick på lemmen så lät det ju och han trippade verkligen ut eller lyfte på benen fort och studsa ut. Men han slängde sig in eller något sånt.
Borneo var lite pigg så vi gick en promenad och lät honom springa i paddocken. Men han sprang runt mig som om han trodde att det var longering som gällde, han lyssnade på mig, saktade in, fattade galopp osv. när jag bad honom om det :)
Idag fick han också bli lindad med paddor under lindorna och det gick bra. Han stod stilla, så bra gjort av treåringen :) Han fick ha på sig täcke innan också för att han var så blöt och så fick han ha sin lädergrimma, fin var han ;)

Bilderna blev asdåliga idag, det tar ungeför tio sekunder efter att man tryckt på knappen och det tar inte fokus så det blev bara failbilder när han rörde sig i paddocken ;s


Går segt att ladda upp bilder så dessa får räcka så länge.

Annie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0