MYCKET SOM HÄNDER I FÄLTTÄVLANSVÄRLDEN

Nu är det full gång i fälttävlans då det är EM i fälttävlan och ännu ett OS-kval för svensk ridsport.
För det svenska fälttävlanslaget är det en av två kvalplatser som står på spel i tyska Luhmühlen. Svenska dressyrlaget klarade sitt OS-kval i veckan som gick.

Just nu är det EM i fälttävlan i Luhmühlen, Tyskland. Det är lag och tävlingarna börjar med dressyr torsdag och fredag, fortsätter med terrängritt på lördag och avslutas med banhoppning på söndag.

Efter dressyren ligger Sverige 0,4 straff, en sekund, efter Italien.

I laget rider Dag Albert/Mitras Eminem, Sara Algotsson/Wega, Niklas Jonsson/First Lady och Malin Petersen/Piccadilly Z. Laget har startnummer 1 vilket innebär att Dag Albert blir först ut i terrängen på lördag.

Imorgon är det också dags för SM i fälttävlan för ponnyer! För samtliga SM-klasser rids dressyr och terräng på lördagen. Söndagen är vikt för banhoppning och medaljutdelning. Ljuslingbackens Fälttävlansförening är det som arrangerar ponny-SM i fälttävlan med rekordmånga starter.

I år delas SM-tecken ut i tre klasser:
- P80 för ryttare upp till 13 år – 20 anmälda ekipage
- P90 för ryttare 14-18 år – 25 anmälda ekipage
- CCNP* Kategori 1 – 23 anmälda ekipage


Vad kul att det händer lite just nu! Tyvärr tävlar inte jag i fälttävlan förrens om ca 1 vecka i Örebro med Pitchi. Men jag ser fram emot det eftersom jag aldrig varit där förut.  Men nu får vi hålla tummarna om att det går bra för alla som för med i EM/SM!


Svenska laget på invigningen.

Här är banan de i EM ska hoppa. Herrejösses!


Källa: sv. ridsportförbundet

Daniella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0