DÅ VAR DET SLUT ..

Jahopp, då var Bruksprovet slut. Lite synd, var så himla kul att se dessa 3-åringar som går bättre än vissa 14-åringar, eller äldre. Fotade ca 520 bilder och filmade kanske 4 gånger :) Ska lägga upp det på YouTube sen så ni får se hur dom går! Helt otroligt alltså!

Idag så var det först hoppning uppsuttet 4-åringar. Dom hoppade en bana och ett hinder stod på minst 1,10cm som dom skulle hoppa. Dom andra kanske låg på 90 cm. Det var testryttare som testade hingstarna idag, alltså att man tar (oftast) 2 hingstar i taget, dom som visar hästen får rida dom i någon minut, sen hoppar 2 andra duktiga personer upp och rider och berättar sedan hur dom uppfattade hästen (ridbarheten). Kul att höra. Efter det var det några andra hingstar i olika åldrar (från 5-11 år) som hoppade. Först var det en 5/6-åring som hoppade minst 120 cm, om inte 130 cm! Coolt att dom var så duktiga, även fast dom inte är så gamla. Sen var det några andra hästar som inte hoppade så speciellt mycket. 
Sen var det dressyr hela dagen! Först så var det (är inte helt säker) 4-åringar som blev ridna med testryttare, sen 3-åringar och sen Wellington (6-åring). 3-åringarna och Wellington blev ridna av 2 st som kanske var tyska/holländare, alltså pratade som engelska när dom sklle berätta hästen. Lärde sig lite nya ord och det var en tjej och en kille, tjejen var riktigt duktig på att beskriva och sa inte vara "positiv individ, kanske lite spänd för dagen" utan berättade vad hon tyckte och vad dom skulle träna på. Plus för det! När hon red Wellington hon red ganska länge, tror hon gillade honom. Hon sa iallafall att han var väldigt bra riden och att rytaren gjort ett väldigt bra jobb. Hon testade lite och så, kul att se, men man var lite trött så man kunde inte koncentrera sig direkt.
Nu är jag "hemma" och Amina och mamma är och longerar hennes unghästar (dom hon ansvarar för). Sen skulle dom lämna tillbaks en film Salt som vi såg igår, den var riktigt bra! Senare ska vi chilla och äta pizza. Imorgon vet jag inte vad som händer eftersom det inte är Bruksprov. Men något hittar man väl på :)


Någon bild Amina tagit när hon åkt bil.

Kram!
Daniella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0