HUR BÖRJADE JAG RIDA?

När jag var liten så hade Amina och mamma en d-ponny tillsammans som hette Cloudius (vet inte riktigt hur det stavas?) som stod där det är en golfklubb och om man åker mot Sharpman (om man åker från Motala) så ligger det där. Vet inte hur gammal jag var riktigt då, men kanske 5-6 år eller något sånt. Hängde med dom ganska ofta till stallet och var där med dom. Jag älskade att göra smutshögar från gummiskraporna och att sopa. Det var sånt jag gjorde då i stallet. Sen så flyttade vi ut på landet där vi bor nu och innan vi flyttade så kollade vi på en ponny till mig. Jag var inte direkt helt kär i hästar då, men jag ville ha en egen häst eftersom Amina hade det.

Så mamma kollade på hästar på Blocket en dag och såg en vit liten ponny som var så söt att man inte kunde motstå att klicka och kolla. Och det var ju då Missy. Vi hade inte kollat/provridit någon häst innan men när vi såg Missy som då kallades Missan så smälte man ju bara. Hon var då 14 år och hon kostade 10 000 kr. Mamma ringde till dom som ägde henne och sa att vi ville provrida henne. Hon stod utanför Linköping, lagom långt härifrån.

Först red jag lite och jag kunde ju inte rida, man kan säga att jag aldrig ridit på en häst förut. Så jag fick skritta på Missy och sen så fick Amina trava och galoppera. Hon och tjejen som red Missy innan som nu red en annan häst, red en sväng på fältet så man inte såg dom. Jag var jättesur för att jag bara fick skritta och Amina fick trava och galoppera. Så när dom kom tillbaks från sin ridtur och vi tog in Missy i stallet och fixade. Efter det pratade dom väl med varann och jag satte mig i bilen och surade. 

Vet inte hur snabbt vi bestämde oss för att vi ville ha Missy, men jag tror det var ganska snabbt. Hon var ju så söt och snäll, så man kunde ju inte motstå henne. Efter det så började min ridkarriär! Red ganska ofta, kanske 4-5 dagar i veckan och lärde mig trava väldigt fort. Amina och mamma blev min tränare och man kan säga att dom lärde mig rida. Jag var såklart väldigt kaxig på den tiden och jag red ju bäst av alla i min ålder ;) Dock var det ju knappt inga som hade egen häst, utan dom flesta gick på ridskola. Men jag tror att jag har utväxlats väldigt fort (folk tror att jag är 15-17 år när dom ser mig rida) för jag aldrig gick på ridskola och fick Missy som förstaponny. Hon var snäll, men pigg och väldigt envis så man fick vara bestämd och inte rädd. Ett tag när jag ramlat av efter jag hoppat kanske 10/20 cm så var jag så rädd att jag inte ville hoppa eller galoppera. Men med tiden så släppte det och vi böjade hoppa, hon fick skena runt hur som helst på fälten och vi började så småningom "tävla."
Jag kunde inte fått en bättre "hästuppväxt" och jag ångrar ingenting! Särskillt inte galoppturerna, man kan säga att det gick fort, hehe.

Jag ramlade också av väldigt mycket och jag ränkar varje gång jag ramlar av. Jag har totallt ramlat av ca 31 gånger och ca 21 av dom är från Missy-tiden. Ja, jag ramlde av ganska ofta ett tag och det är väl förståeligt när jag hade Missy, hon som aldrig kunde sluta trava.
Första gången jag ramlade av var ganska tidigt efter jag fått Missy. Jag satt barbacka på henne och Amina var brevid. Missy har tendens att ibland dra ner huvudet, så man föll ner och tappade balansen lite grann, men det blev bättre med tiden. Men då så tog hon ner huvudet och jag höll så hårt i tyglarna att jag åkte med ner och åkte ner på halsen och dunsade ner i backen. Vet inte, men Amina skrattade säkert och jag satt och grät. Då var jag väldigt känslig så varje gång jag ramlade av oavsett hur lite jag slog mig så stortjöt jag varje gång.

Har inga sådär riktigt gamla bilder från början när jag red henne, tyvärr. Men har några som är ganska gamla och en film från ev av mina första cm-hoppningar.
Papprena skrevs på den 3 december, så då var hon min! Och jag tror att hon kom till oss den 15de. Så ändå sen dess har vi haft henne, den lilla tjockisen!









Hade inga fler bilder från den tiden på den här datorn.

Daniella

Kommentarer
Postat av: Jakob Ahlquist

tävlade en p90 där i våras och en p80 där 2009, tror att jag var enda killen så det borde varit jag :)

2011-03-20 @ 22:16:06
URL: http://collbaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0