NYA REGLER I FÄLTTÄVLAN?

Har hört att det ska komma in lite nya/andra regler i fättävlan iår. Lite olika om träns, benskydd, klocka osv. Vet inte exakt alla regler och det skulle ju vara kul att veta det. Kanske gör allt lite bättre .. Såg på en blogg att det var nya regler. Tänkte skriva ner dom här, men ska kolla upp om det gäller eller om det finns fler så vi vet nu till tävlingssäsongen. För om en månad så börjar det med startfälttävlan/fälttävlan i Mantorp och sen är det igång! 

*Man kommer återigen få rida med klocka även i de mindre klasserna. De tog bort det för några år sedan för att man skulle känna tempot istället för att stirra sig blind på klockan. Jag tycker det är jättebra att man får ha det igen, man behöver träna på att rida med den i småklasserna.

* Man tar bort begreppet Endagsfälttävlan och ersätter med Kort Fälttävlan.

* De har ändrat mått och vikt och grejer på skydden i terrägen, vilket betyder att man inte kan rida med vanliga hoppskydd.

* Man får använda fårskinnsludd eller liknande på tränset, en anpassning efter FEI.

* Man har infört olika färger på hindermarkörerna i olika klasser i terrängen. P70 ska t ex ha vita markeringar och P80 Ljusgröna.

* Hopprovet ska vara utvecklande för både häst och ryttare. I en kort fälttävlan ska ekipagets kapacitet visas vara tillräcklig för att man ska få rida terrängen, och i en lång (där hoppningen är sist) ska man visa att hästen har bevarat sin villighet, lydnad, energi och hoppförmåga efter genomfört terrängprov.

Det är dom jag sett just nu. Ska kolla i TR osv och kolla upp det lite noggrannare så vi är helt säkra. Höh, först jag läste det här för ett litet tag sen så trodde jag att det stod att man inte får ha ludd på tränset. Ojdå >.<

Någon som vet lite mer om fälttävlansreglerna för iår?

Daniella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0